Kik Pierie stelt belangrijke voorwaarde aan terugkeer naar Ajax

Woensdag, 23 september 2020 om

Kik Pierie beleefde tot dusver weinig plezier aan zijn transfer van sc Heerenveen naar Ajax. De verdediger kwam afgelopen seizoen niet in de plannen van hoofdtrainer Erik ten Hag voor en maakte zijn speelminuten bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen speelt hij op huurbasis bij FC Twente. Hij is van plan om volgend jaar terug te keren naar Amsterdam, maar zal willen vertrekken als hij weer op het tweede plan raakt.

“Je bent gewend om in de Eredivisie te spelen. Dat je dan een stapje terug moet doen maakt het wel lastig”, zegt de twintigjarige verdediger in gesprek met Andy van der Meijde in het programma Bij Andy in de auto. Pierie maakte in de zomer van vorig jaar voor vijf miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Ajax en wacht nog altijd op zijn Eredivisie-debuut namens de Amsterdammers. Afgelopen seizoen kwam hij niet verder dan 22 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Om toch op het hoogste niveau actief te zijn, koos Pierie deze transferperiode voor een tijdelijke overstap naar FC Twente. “Ik heb nog een vierjarig contract bij Ajax. Of ik daarna terugga bij Ajax, weet ik nog niet. Het is wel het plan", vertelt de centrumverdediger, die een slag om de arm houdt. “Je weet niet hoe het loopt. Als ik terugga naar Ajax wil ik wel kans maken om te spelen."

“Als ze na dit jaar zeggen van, je gaat weer op de Toekomst spelen, dan ga ik het natuurlijk ergens anders zoeken”, stelt Pierie. "Het doel is om bij FC Twente zoveel mogelijk minuten te maken, beter te worden om uiteindelijk in Ajax 1 te spelen. Maar als ik niet bij Ajax 1 kan spelen, dan ga ik niet zes keer tegen dezelfde muur lopen." Pierie liep in de voorbereiding op dit seizoen een enkelblessure op en wacht nog op zijn officiële debuut voor Twente.

Sontje Hansen verlengt bij Ajax: 'Dit is mijn droom'
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Kik Pierie gaat slagen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door davy de pauw)

Niet goed genoeg. Lekker laten vertrekken volgend seizoen

23 september 2020 om 09:52

Dit kan een Botman-verhaal worden. Niet qua speltypes, maar je hebt best kans dat die jongen het prima doet bij Twente. Wellicht komt er een leuke club zodat Ajax hem zelfs nog met een (kleine)winst kan verkopen. Als Botman voor 8 miljoen vertrekt sluit ik dat ook niet uit van Pierie. Als Ajax hem met een (grote)winst moet verkopen dan houden ze hem lekker als back-up van de back-up.

23 september 2020 om 11:41

@davy de pauw, aan welke club kan je een type Pierie verkopen voor een leuke prijs? Botman is 1.90+ en fysiek sterk waar ze in het buitenland van houden. Die kan je vaak wel kwijt in Engeland of Frankrijk. Zo'n Kik Pierie is typisch zo speler voor de eredivisie, net als iemand als Clasie. In het buitenland zie je amper zulke types. Enige waar je op kan hopen is een Nederlandse trainer bij zo club

23 september 2020 om 18:32

Davy, heb je goed gelezen? Pierie wil speeltijd als hij terug gaat. Hoe komt jij er dan bij dat jij de back-up van de back-up wil worden? Volgens mij legt hij in dit stuk bij Andy net uit dat hij dus geen zin heeft om back-up van de back-up te worden. Dus dat is precies géén optie.

24 september 2020 om 07:49

@constant kante, Sorry voor het late antwoord. Kik Pierie kan wel speeltijd willen, maar als Ajax zijnde heb je ook wat te zeggen toch? Als zij hem niet voor een goede prijs kunnen verkopen, dan houden ze hem toch lekker aan als de back-up van de back-up?

23 september 2020 om 10:43

Humor heeft hij wel: of ik nog terug ga weet ik niet. Ik wel: je hebt een contract getekend. Dus terug gaan doe je wel of je aan het spelen komt hangt van je eigen ontwikkeling af dit komende jaar.

23 september 2020 om 10:52

Hoevaak hoor je niet van spelers die bewust wegblijven om een transfer te forceren? Blijf dat bijzonder vinden in de voetballerij. Je hebt toch een contract getekend voor een bepaalde tijd, dan is het toch niks anders dan werkweigering?

23 september 2020 om 11:33

Het is ook werkweigering, alleen de voetballerij is wel compleet anders dan de reguliere arbeidsmarkt. Op de reguliere arbeidsmarkt wordt je bij werkweigering in principe ontslagen. Echter in de voetballerij willen clubs gewoon een transfersom ontvangen. Als je de speler ontslaat, kun je naar die transfersom van vaak enkele miljoenen fluiten. Dus als club ga je niet zomaar een voetballer die aan werkweigering doet ontslaan.

24 september 2020 om 22:27

Je zou zeggen dat salaris inhouden wel mogelijk is, toch zie je ook dit amper gebeuren.

ik snap dat hij de vraag gesteld krijgt en ik snap dat ie netjes antwoord geeft en niet zoveel verkeerd zegt. Maar ik zou tegen die journalist zeggen, wacht eerst even tot ik 15 wedstrijden voor twente heb gespeeld en dan gaan we het over volgend jaar hebben. Stel dat hij nu het hele jaar op de bank zit, dan hoeven we het toch niet eens over ajax 1 te hebben.

23 september 2020 om 09:43

De andere kant van het verhaal is dat hij een belangrijke kracht wordt bij een sterk draaiend Twente. Dan is Ajax 1 ineens weer realistisch. Laten we dus inderdaad een paar wedstrijden wachten voordat we hem volledig afschrijven.

23 september 2020 om 09:45

'die journalist', tja.. Zo kun je het ook noemen. Wel een mooi compliment voor Andy. Dit zijn geen gesprekken waarin je de 'journalist' op z'n vingers hoeft te tikken, aangezien het gewoon een informeel praatje is tussen twee liefhebbers van de sport. De vraag lijkt me overigens ook helemaal niet zo vreemd. Hij is verhuurd en Andy vraagt hoe hij denkt over z'n terugkeer.

23 september 2020 om 10:15

haha ja dat is wel een erg genereus compliment voor iemand als Andy, daar had ik dus even over heen gelezen.ze kunnen het er ook prima over hebben, maar het is voorlopig allemaal speculeren. Hij heeft nog geen wedstrijd voor Twente gespeeld.

23 september 2020 om 10:37

Vind de vragen en hoe hij de dialoog aangaat met de spelers anders veel beter dan bij de meeste journalisten.

23 september 2020 om 11:03

Een compliment voor hoe Andy bezig is, maar zeggen dat hij een journalist is, is geen compliment maar een feit. Ik zie voor hem een mooie toekomst in de sportjournalistiek/entertainment, want hij spreekt de taal van de spelers in tegenstelling tot vele andere journalisten.

23 september 2020 om 11:41

Ik ben het er zeker mee eens dat hij een mooie toevoeging is aan het medialandschap. Door zijn stijl heeft hij met bijna iedereen heel open gesprekken, waarbij spelers bijna lijken te vergeten dat ze worden opgenomen. Dat het een feit is dat Andy een journalist is.. Daar kan ik niet helemaal in mee. Ik vind persoonlijk niet dat je dat zo gemakkelijk kunt stellen. Hij is begonnen als soort vlogger die lekker zit te ouwehoeren met mensen die dezelfde passie hebben. Ik denk bijvoorbeeld dat je een beroepsjournalist wel voor z'n schenen schopt, aangezien die mensen daar over het algemeen gedegen opleidingen voor hebben gevolgd. Het is wel interessant om te zien hoe die grens langzaam vertroebelt. Dat is naar mijn mening positief omdat het ons meer geeft dan de mediatrainingpraatjes.

23 september 2020 om 12:02

Eens hoor Sieb, maar een journalist zou objectieve verslaggeving moeten doen, maar als ik dan kijk naar typetjes als Driessen en Mossou, is het toch meer mening spuien en suggestief. Door zijn stijl krijgt Andy meer uit een speler dan de meeste echte journalisten. Overigens vind ik dat Pieire eerst moet gaan voetballen, laat het maar zien bij Twente en daarna zien we wel verder.

23 september 2020 om 12:35

Ja eens met beide opmerkingen. Mbt Pierie, die heeft bij Jong bar weinig laten zien. Dan kan hij wel zeggen dat het lastig was om van de Eredivisie naar de KKD te moeten, maar na 1 of 2 wedstrijden zou die knop dan wel om moeten. Dat gebeurde niet bepaald. Was absoluut geen sterkhouder. Ik ben ook erg benieuwd wat hij bij Twente gaat laten zien.

23 september 2020 om 18:45

Andy van der Meyde een journalist??? Uiteraard is hij dat niet. Hij is gewoon een entertainer. En zeker geen journalist. Wat betreft de suggestie van Dnsdk, dat journalisten 'objectief' zouden moeten zijn heb ik een hard feitje. Objectiviteit bestaat niet. Punt. Iedere mens is, ten aanzien waarvan ook, per definitie subjectief. Pure objectiviteit is onmogelijk. Ieder mens heeft nu eenmaal een referentiekader en zal van daaruit reageren en oordelen. Dus het heeft ook geen enkele zin om van journalisten zoiets subjectiefs als 'objectiviteit' te verlangen. Sowieso, hoezo zijn journalisten van de huiskrant van Ajax 'objectief' eigenlijk. Je neemt geld van een club aan, bent van die club afhankelijk omdat die supporters je krantje kopen en daarna moet je dan over die club een oordeel vellen??? Zie je dat voor je? Waar is dan je objectiviteit? Exact! Nergens.

Ik verwacht niet dat Pierie echt veel minuten meer zal maken in Ajax. Ik vind eigenlijk alle opties (ook uit de jeugd) een sterkere indruk maken, en ik neem dan ook aan dat hij (tijdelijk) vertrekt. Heel misschien als backup voor linksback mocht Nico nog vertrekken?

Het seizoen moet nog beginnen,kik moet nog vol aan de bak bij Twente en subliem presteren......en meneer komt al met eisen rondom zijn terugkeer bij Ajax. Hij heeft in ieder geval gevoel voor humor,pierie.

Wist niet dat Ajax hier vijf miljoen euro voor heeft betaald. Toch veel geld, want vind dit een vrij matige verdediger. Veel te slappe hap. Verwacht niet dat hij ooit nog het niveau van top-Eredivisie gaat halen.

Echt een onbegrijpelijke aankoop geweest. 5 miljoen door het putje. Komt gewoon tekort. Dat zag je bij H’veen al. Niet snel genoeg, niet sterk genoeg, positioneel niet goed genoeg. Leuke inspeelpass, maar daar red je het niet mee als CV. Ben benieuwd of hij het überhaupt gaat redden in de ED.

23 september 2020 om 15:13

Overmars tovert op zijn manier die 5 miljoen wel weer terug met de verkoop van Pirie of een andere mislukking. En zelfs nog met winst ook.

23 september 2020 om 15:27

Dit was precies het profiel van blind toen hij een jong talent was.

Ik snap ook wel dat het een beetje raar moet voelen voor hem. Bij Heerenveen basisspeler in de Eredivisie en dan kan je ineens in het tweede van Ajax gaan spelen, omdat je moet wennen aan 'het Ajax systeem'. Belachelijk vind ik dat altijd. Hij heeft 0,0 kansen gekregen en dat had van mij best gemogen. Een Magallan viel direct door de mand, maar van Pierie weten we niets.

23 september 2020 om 10:21

Hij moest helemaal niet "wennen aan het systeem", dat blijft een fabel omdat dat 1 keer geroepen is door De Boer 6 jaar terug. Feit is dat de spelers op zijn positie: Blind, Martinez en Tagliafico niet 1, maar 4 klasses beter zijn. Ga jij hem dan een kans geven met oa CL voetbal op het spel en marktwaardes van Tagliafico en Martinez? Ajax is misschien net iets te hoog gegrepen voor hem op dit moment, maar Frenkie, Schuurs, Onana, De Ligt, Dolberg, Gravenberch, Van de Beek, etc. laten toch maar weer zien dat als je goed genoeg bent je er gewoon staat op jonge leeftijd.

23 september 2020 om 10:29

Maar waarom haalt Ajax zo'n speler dan ? Als je transfervrij of voor een klein bedrag zo'n speler op kan halen dan begrijp ik dat nog, maar hij kostte wel gewoon 5 miljoen. Daarnaast wist Ajax ook dat het een eredivisie voetballer is en het is daarom onbegrijpelijk om hem in jong Ajax te laten voetballen. Ook erg dom van Pierie zelf hij is in een jaar tijd alleen maar achteruit gegaan.

23 september 2020 om 10:36

Ik heb nooit begrepen waarom Ajax 5 miljoen heeft verbrand aan deze verdediger die zelfs bij Heerenveen geen indruk wist te maken. Dat hij bij Jong Ajax terecht kwam was gezien zijn dramatische prestaties in de voorbereiding en leeftijd logisch. Je wilt hem immers toch speelminuten geven en voor het eerste was hij bij lange na niet goed genoeg. Zijn transfer is voor mij 1 van de mysteries rond het transferbeleid. Net als de komst van een Bande en Magallan. Je ziet toch meteen dat het helemaal niks is?

23 september 2020 om 11:08

Dat vraagt iedereen zich af memphisdepay, maar Schuurs en De Jong kwamen ook zo op 18-jarige leeftijd. Als hij naar psv was gegaan en daar sterk had gespeeld was hij nu onbetaalbaar geweest net zoals Schuurs en Frenkie dat zouden zijn geweest nu. You win some, you lose some.

23 september 2020 om 11:09

Excuus aankoop. Ajax kreeg steeds meer commentaar dat ze weinig tot niets in NL investeerde. Geld druppelt dan niet door terwijl Ajax wel miljoenen jaarlijks bijschrijft. Nu kan Ajax weer jaren roepen is niet veel, gaan we niet aan beginnen. Op papier is Pierie namelijk een proto type doorgroei aankoop. Jong een basisplek veroverd in de subtop, voetballend vermogen en rek. Die stickers kun je op zo ongeveer op elke eredivisie speler die wel interessant zou zijn voor Ajax plakken, Bv Veerman, Wijndal enz. Ajax koopt echter liever Kudus, Anthony, Martinez. Project Pierie geeft ze overduidelijk gelijk. Zelfs miskleunen als Marin krijgen ze nog redelijk goed verkocht.

23 september 2020 om 11:19

Het verschil is echter wel dat Pierie net zoals Zivkovic gewoon een volwaardige eredivisie speler was. Als een speler al heeft aangetoond dat hij in de eredivisie mee kan dan verpruts je alleen maar zijn ontwikkeling door hem in jong Ajax te laten voetballen. Zo’n Pierie had je ook kunnen kopen en gelijk weer verhuren aan Heerenveen, desnoods sta je een percentage af van de transfersom. Clubs als PSV en Ajax zijn hier vaak gewoon niet slim mee. Alhoewel Ajax het wel lijkt te gaan begrijpen met Zeefuik, Sierhuis en Botman deed Ajax goede zaken.

23 september 2020 om 11:21

Natuurlijk ga je hem geen kans geven in de CL, maar je kan hem toch op zijn minst opstellen tegen de mindere goden? Ook Pierie houdt zichzelf staande tegen RKC en ADO thuis hoor. Het is voor die jongen ook het gevoel wat erbij komt kijken he? Vind jij het niet een beetje wrang dat hij basisspeler was in de Eredivisie bij Heerenveen en behandeld werd alsof hij het niveau van de competitie niet aankon?

23 september 2020 om 11:44

@fcb_catalunya Er zit een verschil tussen opstellen in de CL of meenemen als je 2 centrumverdedigers mist. Kemper stellen we ook niet op in de CL, maar hij mocht wel mee. Dat was ook niet omdat we zoveel vertrouwen in hem hadden, maar er was niks beters voorhanden omdat schijnbaar Kik Pierie achter Kemper in de hierarchie stond. Bij Heerenveen liet hij in het laatste anderhalfjaar ook niet zien dat hij het niveau van de eredivisie aan kon. Gewoon 70 tegentreffers kregen ze in 18/19 en dat was echt niet omdat Kik Pierie op enige wijze kon onttrekken aan de malaise. Hij hield zich niet staande tegen een FC Emmen, Excelsior of Nac. Vervolgens kon Kik Pierie zich bij Jong Ajax ook niet staande houden tegen Helmond Sport of FC Den Bosch. Dan ga je hem ook niet opstellen tegen ADO of Rkc. Ik vind het wrang dat Ajax 5 miljoen verbrand heeft aan hem alleen maar omdat ie op jonge leeftijd al 70 officiele Eredivisiewedstrijden gespeeld had. Dat ie compleet geflopt is niet wrang, maar zeer voorspelbaar.

23 september 2020 om 10:31

Pierie viel net zo hard door de mand als Magallan. In de voorbereiding op 19/20 was hij steevast de zwakke schakel, waardoor hij in Jong Ajax terecht kwam. Als hij het goed had gedaan, hadden ze hem gewoon bij het eerste gehouden na de voorbereiding. Een Dest bewees zich immers diezelfde voorbereiding wel en mocht gewoon blijven. Bij Jong Ajax bleef Pierie na de voorbereiding maar doorgaan met schutteren. Toen eind november Blind en Veltman geschorst waren voor de uitwedstrijd tegen Lille in de Champions League was het niet eens een overweging om Kik Pierie ook maar mee te nemen. Nee, Boy Kemper en Jurrien Timber mochten mee als reserves voor de verdediging. Zo'n dramatische indruk maakte Pierie.

Misschien moet hij zich eerst druk maken om zijn ontwikkeling en bij Twente aantonen dat hij de 1e divisie echt is ontgroeid.

Ik snap dat hij een voorwaarde heeft. Maar uiteindelijk begint het bij hemzelf. Voldoet hij niet aan de voorwaarde die Ajax heeft, namelijk terugkeren als een ijzersterke verdediger van Ajax-waardig niveau, dan wordt hij in de etalage gezet. It's easy as one, two, three.

Nooit begrepen waarom Ajax eredivisiespelers koopt voor minimaal een jaar jong Ajax in de KKD. Op uitzonderingen na loopt dat verkeerd af. Ik vind het een stagnatie in de ontwikkeling van spelers.

23 september 2020 om 12:08

Zo vaak doen ze dat nou ook weer niet. Ik kan er niet zo veel bedenken. Tot nu toe wegen de voltreffers wel op tegen een paar mislukkingen. Zivkovic en Pierie zijn tot nu toe voorbeelden waarbij het niet goed uitpakt. Frenkie de Jong en Per Schuurs zijn weer voorbeelden waar het wel goed gaat. Zeker gezien die eerste geeft wel weer wat ruimte voor een paar misperen.

Die kan Ajax wel afschrijven. Nog niets gepresteerd en dan al eisen stellen. Laat het maar zien op het veld. Persoonlijk ben ik van mening dat hij niets toevoegt aan Ajax en er zelfs schromelijk tekort voor komt.

Toch vind ik het doodzonde dat deze jongen niets heeft laten zien bij Ajax. Stond niet eens in de schaduw van zijn concurrenten. Bij Heerenveen speelde hij wel leuk voetbal, kan toch geen geluk zijn? Voetballend op zo'n jonge leeftijd.. Echt jammer. Of heb ik echt zand in m'n ogen en kan hij er niets van?

Tja zo kom je er niet, Schuurs laat toch heel wat anders zien en horen, nooit geen slecht woord en hard blijven werken. Pierie, het moet gewoon beter, ruimte en kans zat als linksbenige verdediger.

We hebben Pierie nog niet eens mogen zien spelen dit seizoen en ik vraag me af of ie wel vaste basisspeler gaat worden bij Twente. Hoewel Schenk niet de beste verdediger is, brengt hij wel de nodige ervaring in deze jonge ploeg, terwijl ik Pleguezuelo altijd wel sterk vind spelen, die tweede penalty van zondag daarbuiten gelaten.

Dit is ook 1 van de redenen voor ajax om geen aankopen meer in nederland te doen. Welke binnenlandse aankopen van de laatste 5 jaar zijn nou echt goed geweest

23 september 2020 om 17:36

@Delthaxor Frenkie de Jong en Schuurs zijn ieg twee binnenlandse aankomen en succesverhalen. Scherpen hoor je ook erg positieve geluiden over. Die lijkt zeker een potentiele 1e doelman over een tijdje.En is Ziyech niet ook binnen die 5 jaar periode aangetrokken?En Gudelj was misschien geen superster, maar gewoon een basisspeler die veel wedstrijden heeft gespeeld. Daarnaast lijkt Labyad dit jaar ‘door te breken’. Schöne is net buiten de periode van 5 jaar, maar wel ook een uitstekend voorbeeld van een succesvolle binnenlandse transfer. Dus toch 5 en misschien 6 succesvolle transfers. Meet wel geslaagd dan niet. Daarnaast zijn er ook een aantal spelers binnenlands overgenomen voor de jeugdelftallen, daar kunnen ook nog spelers uit doorstromen naar het eerste.

Neem een voorbeeld aan Schuurs. Heb geduld, verbeter jezelf en je kans gaat komen. Echter dat werkt niet altijd en kan je als je er niet in gelooft om het eerste te halen inderdaad beter een andere club zoeken.

Ga eerst maar eens wat laten zien in Twente! Op basis van je prestaties bij jong ajax vorig seizoen totaal geen recht van spreken. Natuurlijk is het moeilijk om van de basis bij Heerenveen naar jong ajax mentaal een stap terug, maar zorg dan dat je in ieder geval 1 de uitblinkers ben. Niet 1 keer het geval geweest dus laat eerst maar je voeten is spreken.

Als een leuk talentje veel te vroeg naar ajax gegaan. In Heerenveen een redelijk grote vis in een kleine kom, bij ajax een guppy in een aquarium waar hij links en rechts voorbijgestreefd wordt door grotere talenten. Ik hoop dat hij het red, maar verwacht straks een carrière in de championship of een degradant in Frankrijk of Italië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren