Perez schiet uit zijn slof na insinuatie Mossou bij Voetbalpraat

Woensdag, 23 september 2020 om

Kenneth Perez heeft geen goed woord over de manier waarop de KNVB Peter Bosz heeft benaderd voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal. Jack van Gelder onthulde zondag dat de bond informeerde bij Bosz of hij beschikbaar was, waarop de trainer aangaf dat hij in dienst is bij Bayer Leverkusen. Als hij de vraag had gekregen of hij bondscoach van Oranje wilde worden, zou hij waarschijnlijk ja hebben gezegd. “Wat is dat voor amateurisme, man?!”, aldus Perez.

In de zoektocht naar een opvolger voor Ronald Koeman is de bond uiteindelijk uitgekomen bij Frank de Boer. De clubloze trainer wordt naar verwachting op korte termijn gepresenteerd als nieuwe bondscoach. “Ze hebben Bosz voor de vorm gebeld. Ze hebben alleen maar gevraagd: hoe zit het met je contract? Dat is echt waar”, zegt Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou bij Voetbalpraat. “Dat geloof je toch niet?”, roept een verontwaardigde Perez bij FOX Sports.

Bosz zou hebben aangegeven dat hij ‘in principe’ niet beschikbaar was, wijzend naar zijn contract bij Bayer Leverkusen. “Als ik Peter Bosz wil hebben, dan ga je toch alles uitzoeken of het haalbaar is? Dan laat je je toch niet afschepen met een antwoord dat hij nog twee jaar vastligt? Dat had je ook op Google kunnen zien. Wat is dat voor amateurisme, man?!”, reageert Perez. “Dan vraag je toch of er mogelijkheden zijn?”

Mossou geeft aan dat de KNVB Bosz eigenlijk niet wilde hebben en hem louter ‘voor de vorm’ hebben benaderd. “Dan bel je toch niet, man”, aldus Perez. De Boer is in hoofdlijnen akkoord met de KNVB en gaat volgens De Telegraaf een contract tekenen tot en met het WK van 2022. In de overeenkomst zal een evaluatiemoment opgenomen worden, die valt na het EK van 2021. Als de twee partijen dan tevreden zijn, wordt de samenwerking verlengd tot het WK van 2022.

Moet Frank de Boer de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal worden?
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door vizinhoquefaz?)

Vind dit echt slap gelul en als dit verhaal klopt is het allemaal nog kinderachtig ook.als Bosz echt had gewillen had hij gezegd : Ik wil wel maar heb nog een contract als jullie daar wat mee kunnen ben ik beschikbaar. Bosz wil gewoon nog niet.

23 september 2020 om 09:16

Ja, maar met alle respect: je gaat als trainer van een Duitse subtopper ook niet de hielen likken van de KNVB als je weet dat jij de beste kandidaat bent die beschikbaar is (ervan uitgaande dat Van Gaal sowieso niet bespreekbaar was voor de KNVB). Bosz zit op zijn plek bij Leverkusen. Dan is het toch aan de KNVB om hem te overtuigen? Als Bosz dan zegt 'ik heb een contract bij Leverkusen waar ik niet zomaar van af kan' en de KNVB zegt 'prima, dan schakelen wij door', zegt dat meer over de KNVB lijkt me. Want wat Perez terecht zegt: dat had je ook op Google kunnen vinden.

23 september 2020 om 09:57

@martijn we mogen toch ook aannemen als de knvb bij je informeer dat ze dit niet doen om maar eens te kijken of je er trek in heb.als de Knvb aan jou vraag of je beschikbaar ben dan willen ze je toch.dat de vraagstelling misschien ongelukkig is is ook zo. Maar ik vind het echt een spelletje van kleuters.omdat jij de juiste vragen niet stel geef ik maar half antwoord.dat Bosz prima zit bij leverkussen dat geloof ik zeker. Ik zelf kan me ook niet voorstellen dat hij dat nu wil opzeggen voor een parttime baan.

23 september 2020 om 09:45

Ik dacht dit ook in eerste instantie. Maar je moet wel begrijpen dat alles de media in komt. Als Bosz nou had gezegd 'goh lijkt me leuk! Laten we het gaan doen!' en Oranje komt toch met een andere coach uit. Dan sta je als Bosz ook zo goed als op straat bij Leverkusen. Het is super zuur dat het op deze manier moet, maar je kan het je bij deze matige KNVB niet veroorloven om je kaarten op tafel te leggen. Want dan ligt het morgen op straat, heeft de KNVB toch een beter gevoel.bij Danny Blind of Frank De Boer en sta je als trainer mooi voor l*l

23 september 2020 om 09:59

Zinedane Ik weet niet of dat echt zo is. Als Bosz zeg van ik wil graag bondscoach worden is toch wat anders dan clubcoach en kijk maar of je eruit kan komen met leverkussen.stel ze zouden er niet uit komen geloof ik niet dat ze Bosz op straat gooien. Puur om het feit dat hij het daar prima doet.nee is ook een antwoord.

23 september 2020 om 10:42

Precies, als de bond je belt of je 'vrij' bent dan antwoord je toch, ik heb nog een contract maar wil wel graag bondscoach worden. Als jullie het echt willen, dan kan mijn zaakwaarnemer informeren bij de club hoeveel het gaat kosten om mij te laten gaan.

23 september 2020 om 10:56

Dat lijkt mij dus ook.ikzelf met niet echt gelukkig met vele keuzes die de Bond maken , maar ik vind dit echt kinderachtig.ik vind dit echt kleuterklas niveau. Vind echt dat Perez hier volledig de boot mist. Maar ja dat is mijn mening.

23 september 2020 om 13:06

Het is een beetje als Ziyech die uiteindelijk niet voor Oranje koos. Je moet niet vragen of ze willen, je moet ze overhalen om te komen.dit is inderdaad voor de vorm: "bosz is gevraagd maar heeft een contract". Zeg dan bij de Knvb dat ze Bosz gewoon niet willen. Maar vertel dan ook waarom, want dit zou toch de beste optie zijn.gezien het brevet van onvermogen bij de Knvb durf ik wel aan dat dit waar is, hoe ongeloofwaardig het ook over komt.

23 september 2020 om 13:09

Tja, we weten niet hoe het precies is gegaan. Ik doe dit ook altijd in FM. Zei elke week dat ik goed op mijn plek zat bij Atalanta. Twee weken later, en ik vertrok naar Real Madrid. Lijkt me ook moeilijk om te zeggen dat je er zin in hebt, want wat als dat uitlekt en je baas zegt "nou, als je zo graag weg wil, flikker je er nu maar uit!" Het zet op zijn minst wat kwaad bloed. En als de Knvb dan besluit een andere richting op te gaan...

23 september 2020 om 22:47

Ja en dan even kijken na het gezeur om de Boer. Hoeveel prijzen heeft Peter gewonnen?

Ja, dubbel gevoel. Als Bosz echt had gewild had hij dat gewoon kunnen aangeven. Hij zal ook wel geen echte interesse hebben gehad, denk ik dan. Anders had hij niet zo kinderachtig op woordjes gelet.

23 september 2020 om 09:08

Dat dacht ik ook, maar stel dat hij had gezegd dat hij beschikbaar was en dat was (zoals alles bij de Knvb) gelekt dan had hij bij Leverkussen een probleem gehad. Dus ik snap zijn antwoord prima. Waarom kon de Knvb niet vragen of hij interesse had om bondscoach te worden. Dan had hij ja gezegd. Dan was het spel op de wagen geweest.

23 september 2020 om 09:27

Ja, zit ook wel iets in inderdaad. Maar ik kan mij gewoon niet voorstellen dat als je het echt wilt je dat dam niet aangeeft. Nee, ik ben niet beschikbaar, maar het zou een gigantische eer zijn. Of iets in die strekking. Dan geef je ook aan dat als ze moeite doen je zeker geen nee zou zeggen.

23 september 2020 om 10:09

Maar Rochus, je verhaal is tegenstrijdig. Je kan dus geen ja zeggen op de vraag of je beschikbaar bent (omdat dat zou kunnen lekken en je dan de pisang bent bij Leverkussen), maar als je op de vraag of je interesse hebt wel ja antwoordt heb je geen probleem als het lekt? Bosz had prima kunnen aangeven of hij wel of geen interesse had, "beschikbaar was" of 1 miljoen wilde betalen om bondscoach te worden bij wijze van spreken. dat vallen over beschikbaar is woordelijk geneuzel en als het voor Bosz en de Knvb voor onduidelijkheid over was, hadden ze beiden best er verder op in kunnen gaan. Maar heb het gevoel dat er van beide kanten niet echt veel interesse was, want dan hadden ze allebei wel verder doorgevraagd verwacht ik.

Peter Bosz was prima geweest, maar ik ben eigenlijk net zo content met De Boer. Het is een typische coach die heel erg geschikt is als bondscoach en juist niet gebaat is bij een club. Bij Oranje heeft ie veel meer ruimte om zijn uitstekende inzicht op tactisch gebied in te vullen en niet de wekelijkse druk van presteren. Hij heeft ook een schat aan ervaring bij Oranje, in tegenstelling tot Bosz, die slechts een paar jaartjes kon rekenen op een selectie en handjevol wedstrijden. Was ook een zeer belangrijke schakel als assistent bij Oranje, waar ook naar werd geluisterd door de spelers.

23 september 2020 om 09:54

Uitstekend inzicht op tactisch gebied? Balletjes terug en breed spelen zodat je balbezit houdt is geen tactiek. En een goeie peoples manager is hij al helemaal niet

23 september 2020 om 10:14

Nogal kortzichtige reactie, maar vooral lekker populistisch en inhoudsloos. Voor mij heeft hij zich op andere vlakken meer bewezen. Hij heeft een enorme drive en winnaarsmentaliteit, zet een elftal organisatorisch goed neer, maar ook juist diegene die bij het WK van 2010 met tactische varianten kwam, waarmee Oranje de finale haalde. Varianten waarmee oranje vooral veel dreigender werd in de wedstrijd en de schroom van zich afwierp.

23 september 2020 om 10:22

Ach ja, en zelfs als dat z'n speelstijl is verandert er dus niets bij Oranje. Zolang ik me kan heugen speelt Oranje al zo met hier en daar een uitzondering op een eindronde. Die selectieve verontwaardiging over balletjes terug en balletjes breed zouden dus zeker niet uit de lucht komen vallen.

23 september 2020 om 11:14

Hij heeft letterlijk de reputatie om niet goed met mensen om te kunnen gaan. Zie ook zijn trackrecord en ontevrede spelers.

Ja het is ook een onzin verhaal van van Gelder. Als ze dat Bosz vragen, en je zegt alleen, ik lig in principe vast en daarna stel je, ze hebben me niet gevraagd of k bondscoach wil worden, dan weet je als Bosz zijnde toch ook dat ze niet alleen even bellen om te vragen hoe het met je gaat? Of belt die Gudde Bosz elke week om even te checken? Het lijkt me dus duidelijk dat Bosz bewust de boot heeft afgehouden, en nu een wit voetje probeert te halen zodat NL hem niet te arrogant gaat vinden om deze baan te weigeren.

Als dit echt het gesprek is geweest, was het zwaar apathisch. Dat is toch haast niet voor te stellen? Een gesprek van een halve minuut met 'ja, in principe heb ik een contract', waarop de KNVB-medewerker zei 'oh ja. Nee, laat dan maar - we kijken verder'. Lijkt me van niet. Ik ben heel benieuwd hoe dit echt is verlopen.

Ik vind het maar een vaag verhaal. Ja, je kunt de Knvb genoeg verwijten, maar je hoeft natuurlijk niet elk woordje voor te kauwen als bij een klein kind. Schijnbaar wekte Bosz niet de indruk geinteresseerd te zijn om Leverkusen op te geven voor het bondscoach-schap. Verder is het ook niet zo dat Jack van Gelder ineens de man is die je op z'n woord moet gaan geloven. Die man praat wel vaak de lijntjes bij elkaar. Daarnaast kan het ook zomaar zijn dat Leverkusen niet van plan was om mee te werken. Dan maakt het niet eens meer uit of de partijen geinteresseerd zijn.

Dit is hetzelfde als je wordt geheadhunt in het normale beroepsleven.als je dan zegt je bent niet beschikbaar omdat je al een baan hebt dan houd het op. Maar als je zegt ik sta nog onder contract maar ben wellicht geinteresseerd, dan neem je een openhouding aan dat je geinteresseerd bent, waardoor andere partij erop kan acteren.interesse van solicitatie moet van twee kanten komen. Als je ego ervoor te groot is, is het misschien ook wel beter dat hij niet de bondscoach is geworden.

Wat een wijvengezeik zeg! Doet me een beetje aan van die trutten denken waar je aan vraagt 'is er iets', je het antwoord krijgt 'nee, niks' en er is dus van alles! Tuurlijk zijn ze bij de Knvb wel zo snugger om de contracttermijn van Bosz te kennen. Mossou noch Perez was bij het gesprek en het is eigenlijk mesjogge dat eerstgenoemde een volwassen loon krijgt voor los-vaste insinuaties als deze. En als ze uit de hoed van Bosz komen is het een ontzettende trotse lul; als je echt had gewild kun je dat in een open gesprek gerust toevoegen aan het antwoord dat je niet beschikbaar bent. Daar achteraf met een journalist over beppen getuigt ook niet echt van gemeenschappelijk de oplossing willen vinden.

Wat een kinderachtig gedoe zeg, ook van Bosz. De Knvb belt je heus niet alleen om te vragen of je nog een contract hebt lopen bij Leverkussen en wat het weer de komende weken is. Kansloos.

Kan het misschien ook zo zijn dat Bosz niet alleen gewoon nog twee jaar vast ligt bij Bayer Leverkusen, maar die baan ook helemaal niet wil inruilen voor Oranje ? Ik kan mij dat heel goed voorstellen. Misschien heeft de Knvb in haar (schijnbaar korte) contact met Bosz wel een salarisindicatie afgegeven en was het daarmee voor Bosz al over. Of misschien had hij geen trek in deze spelersgroep. Wie zal het zeggen ? Alleen Bosz en Hoogma weten exact wat er wel en niet is gezegd. Het lijkt mij dat alleen daar antwoorden op vragen omtrent dit contact vandaan kunnen komen.

Begin me de laatste tijd steeds meer te irriteren aan Perez. Buiten dat het een zwakke analist is die de nodige deuren intrapt schiet hij steeds vaker 'uit zijn slof'.het zal ongetwijfeld goeie televisie opleveren, maar met een overduidelijk subjectieve mening beinvloedt hij de kijkers. Aangezien hij steeds duidelijker zijn voorkeur laat merken is deze gast gewoon ongeschikt als analist.

Kan het misschien ook zo zijn dat Bosz niet alleen gewoon nog twee jaar vast ligt bij Bayer Leverkusen, maar die baan ook helemaal niet wil inruilen voor Oranje ? Ik kan mij dat heel goed voorstellen. Misschien heeft de Knvb in haar (schijnbaar korte) contact met Bosz wel een salarisindicatie afgegeven en was het daarmee voor Bosz al over. Of misschien had hij geen trek in deze spelersgroep. Wie zal het zeggen ? Alleen Bosz en Hoogma weten exact wat er wel en niet is gezegd. Het lijkt mij dat alleen daar antwoorden op vragen omtrent dit contact vandaan kunnen komen.

Dit is van 2 kanten natuurlijk heel raar. De Knvb stelt schijnbaar maar een vraag en Bosz geeft het antwoord 'nee' zonder dit verder toe te lichten. Dan denk ik dat er van beide kanten niet echt de behoefte was om met elkaar in zee te gaan. Want als Bosz bondscoach had willen worden dan antwoord je met 'nee, ik ben niet beschikbaar want ik heb een contract bij Leverkusen, maar ik heb wel degelijk interesse in het bondscoachschap' o.i.d.

imo is Bosz echt een geweldige coach. ja hij wint niet veel prijzen maar naast Ajax heeft hij eigenlijk nooit bij een club gespeeld waarvan je mag verwachten dat ze mee doen om de prijzen. jammer dat hij geen bondscoach is geworden

Ik weet het niet. Het enige wat ik nog goed vind van de KNVB is dat er gelukkig een evaluatiemoment is ingebouwd na het EK 2021. Ik verwacht dus dat de Boer daarna de zak krijgt, of hij gaat het boven alle verwachtingen goed doen. Maar dat verwacht ik ook niet. Nog steeds jammer dat Ten Cate of van Gaal niet zijn benaderd.

Kom op zeg. Als de Knvb vraagt of je beschikbaar bent, dan kun je toch zelf als trainer ook wel raden dat ze in je geinteresseerd zijn? Je gaat zo'n vraag niet enkel met ja of nee beantwoorden.

Hoe contactgestoord is Peter Bosz dan dat ie niet door heeft dat ze natuurlijk eigenlijk vragen of hij wil. De knvb snapt ook wel dat hij een baan heeft. Lijkt me een lulverhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

40 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

Invallers Haaland en Reus redden Dortmund; Kluivert getuige van wereldgoal

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag een nipte overwinning geboekt op TSG Hoffenheim. Lucien Favre koos ervoor om de nodige wijzigingen aan te brengen aan zijn ploeg en hield onder meer Erling Braut...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren