‘Er is vorig seizoen een ongezonde situatie rondom Ihattaren ontstaan’

Woensdag, 23 september 2020 om

Mohamed Ihattaren heeft volgens Arnold Bruggink vorig seizoen te veel vrijheid gekregen van Mark van Bommel en Ernest Faber. De talentvolle middenvelder moet uit een ander vaatje tappen nu Roger Schmidt de scepter zwaait in Eindhoven en vooralsnog heeft hij daar veel moeite mee.

Ihattaren werd onlangs nog van de training gestuurd bij PSV. Toen hij terugkeerde van het Nederlands elftal was Schmidt niet te spreken over de inzet van de middenvelder, waarna hij besloot om het talent van het veld te sturen. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-3 winst) moest Ihattaren genoegen nemen met een plek op de bank.

Samenvatting Eredivisie: PSV - FC Emmen | Mvogo komt met de schrik vrij

“Er is vorig seizoen een ongezonde situatie rondom Ihattaren ontstaan", reageert Bruggink in Trouw. "In verdedigend opzicht hoefde hij minder te doen, omdat ze vonden dat hij in balbezit het verschil moest maken voor PSV. Dat was een te zware last voor een zeventienjarige." Afgelopen zaterdag verscheen Ihattaren tegen FC Emmen (2-1 winst) wel in de basis, maar werd hij na een uur gewisseld.

Bruggink twijfelt niet over het talent van Ihattaren, maar vraagt zich af of hij in mentaal opzicht de stap kan maken. “Nu hij zijn doel, het eerste van PSV, heeft bereikt, ben ik benieuwd welke volgende stappen hij gaat zetten. Daarbij is het mentale aspect bepalend. Ben je tevreden met wat je hebt of wil je echt de allerbeste worden? Het maakt het verschil tussen een heel goede voetballer en echte wereldtopper.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Situatie nu valt me wat tegen, ook door de enorme verwachtingen vorig seizoen. Kan me er alles bij voorstellen dat het lastig voor hem is, 18 jaar, de wereld aan je voeten en privé een vreselijke tijd. Maar als hij daadwerkelijk inherent lui blijkt te zijn of een moeilijke persoonlijkheid, wordt het waarschijnlijk niet de wereldtopper waar we toch een beetje op hoopten met NL. Zonde dat Affelay weg is daar, die had/heeft echt een geweldige persoonlijkheid.

23 september 2020 om 08:30

Laten we vooral niet meteen gaan roepen dat deze jongen lui of moeilijk is. Hij kreeg van 2 coaches alle vrijheid en hoefde verdedigend geen stap te zetten. Nu krijg je een coach die het totaal anders weer doen, het lijkt mij dan toch logisch dat je dan als een knul van 18 daar weer aan moet wennen? Laten we over 1 seizoen kijken waar hij staat, mocht het zijn dat hij geen stap verder is gekomen dan kunnen we pas een conclusie trekken

Dit gaat raar klinken, maar het beste hadden we Afellay nog een jaarcontract aan moeten bieden. Meer dan wat dan ook heeft die jongen een mentor nodig.. als dat een paar ton kost, het zij zo.

23 september 2020 om 10:15

Een paar ton, zodat Afellay een talent kan bijsturen. Moet niet gekker worden. Leuk dat ze allebei Marokkaanse roots hebben, maar ga er vanuit dat de spelers goed genoeg worden begeleidt bij PSV. Die jongen is vorig jaar gewoon enorm opgehemeld en daar kan het heel snel fout gaan met de mentaliteit.

23 september 2020 om 10:20

ze kunnen wel goed begeleid worden, maar ze hebben ook iemand tegen wie ze op kunnen kijken. Het zijn vrijwel allemaal trainers en andere professionals die daar rondlopen, steun van een medevoetballer en iemand met een vergelijkbare achtergrond is denk ik wel belangrijk. Deze jongen zit gewoon in een dipje nu, en ik vind niet dat we dat nu te groot moeten maken. Hij is pas 18, laten we dat ook niet vergeten. Ik heb er vertrouwen in dat hij zichzelf herpakt en binnen enkele maanden de sterren van de hemel speelt.

Boeien, die jongen is 18 en is zijn vader vorig jaar kwijt geraakt. Vorig jaar heeft hij op een andere manier best veel verantwoordelijkheid gekregen: hij moest in balbezit veelal het verschil maken of iets zien te creeren. Daar kan hij alleen maar heel veel van geleerd hebben Dit jaar krijgt hij een andere verantwoordelijkheid en moet hij gewoon druk zetten en meeverdedigen net als de rest. Als het meezit leert hij daar ook weer van en wordt hij een nog completere speler. We doen soms net alsof voetballers geen fouten mogen maken of alles in een keer goed moeten doen. Of dat nou persoonlijk is (boos worden op de training, een keer iets te dik zijn) of voetbaltechnisch (niet meeverdedigen) maar de meeste jonge mensen zullen daar alleen maar iets van leren en meenemen in de rest van hun carriere.

Allesbehalve ongezond hoor? Dat is gewoon een bepaald speelstijl wat je hanteert, die jongen moet gewoon wennen aan iets anders terwijl hij deze rol ook heeft gehad in de jeugdelftallen. Het is ook al duidelijk dat die trainer er niet zo heel veel van bakt.

23 september 2020 om 09:12

"Het is ook al duidelijk dat die trainer er niet zo heel veel van bakt." Hahaha, onze profeet heeft het na twee officiële wedstrijden al gezien hoor.

23 september 2020 om 18:53

Onderbouw dan ook je laatste zin even zomaar wat roepen kan iedereen namelijk

Mo komt er wel. Zit nu even in een kleine dip, maar onder de hoede van Schmidt gaat-ie zich helemaal herpakken. Geef hem heel even de tijd, hij is nog maar 18 jaar he.

23 september 2020 om 14:06

Ja maar ik hoop niet dat dit een gevalletje Labyad of Bakkali gaat worden. Dat hij opeens weg wil

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

13 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren