De Boer en KNVB op hoofdlijnen akkoord over bondscoachschap

Dinsdag, 22 september 2020 om

Frank de Boer wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal. De Telegraaf meldt dinsdagavond dat de KNVB op hoofdlijnen akkoord is met de beoogde nieuwe bondscoach. De Boer gaat in eerste instantie tot medio 2022 tekenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede keus voor het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

268 reacties (laatste reactie door musi26)

Voor wie dacht dat 2020 niet erger kon worden.

22 september 2020 om 23:19

Daar gaat de toekomst van het Nederlandse voetbal. 1...2....3 door de gootsteen. Prachtig toch? En 2020 heeft nog een paar maanden te gaan..

22 september 2020 om 23:33

Nou, hoewel De Boer niet mijn eerste keus zou zijn (maar ook zeker niet mijn laatste), hoop ik toch stiekem dat ie "onsympathieke" types als Depay en Bergwijn gaat laten banken ten faveure van bijvoorbeeld Weghorst. Misschien dat we dan langzaam weer trots op het Nederlands elftal kunnen worden, en eindelijk weer eens teamspel kunnen aanschouwen in plaats van dit egocentrische gebeuren.

22 september 2020 om 23:35

Eh? Ik ben geen fan van de persoon Depay maar hij is toch met afstand de beste aanvaller die we hebben.

22 september 2020 om 23:40

Als hij in teamverband speelt wellicht. Die kansloze schoten uit alle hoeken mag hij wel achterwege laten. Denk dat hij dat bij Frank niet moet proberen.

22 september 2020 om 23:42

Weghorst... sympathiek... juist

22 september 2020 om 23:49

Sjezus wat zwaar aangezet. Frank was assistent in 2010, heeft succes gehad met een heel matig Ajax met flutmateriaal. Maar is gewoon een grote naam. Voor hem en de KNVB een prima oplossing. Gaat het gewoon prima doen.

22 september 2020 om 23:49

Inderdaad, wat een drama Coach, zoals Mourinho al zei: ‘the worst manager the Premier League has ever seen’. Ik ga morgenvroeg naar de gemeente om mijn paspoort in te leveren, want ik ben niet van plan m’n haren uit m’n hoofd te trekken als we met 0 punten naar huis gaan op t EK.

22 september 2020 om 23:50

Jij hoopt dat omdat je de persoon depay niet mag. Want depay was belangrijk voor oranje de afgelopen 2 jaar. En betrokken bij meer dan de helf van de doelpunten van oranje. En ben je vergeten waar oranje vandaan kwam.

22 september 2020 om 23:53

Depay ten faveure van Weghorst? Serieus? Weghorst kan heel verdedigers alleen al door zijn werklust een vervelende middag bezorgen. Maar Depay is zeker getalenteerder.

23 september 2020 om 00:14

@HupVanDeDonk Gezellig joh, schaamteloos racisme. Opmerkingen als ‘trots worden op het Nederlands elftal’ wordt ik echt een beetje misselijk van. Zouden we hem vragen om te beargumenteren waarom hij de een sympathieker vind dan de ander, zou hij daar geen antwoord op kunnen geven buiten dat hij liever blanke spelers heeft.

23 september 2020 om 00:24

E013willem, ik vind persoonlijk depay een onsympathieke speler. Echter heb ik wel sympathie voor Wijnaldum, Van Dijk, Dumfries. Is dit nu ook een voorkeur voor blanke spelers? Of probeer je nu iedereen die Depay onsympathiek vindt als racist weg te zetten?

23 september 2020 om 00:26

@RckBrndsn18, dat heb ik nooit gezegd. Je ziet echter bij @HupVanDeDonk aan alles in zijn opmerking dat er een racistische motivatie achter zit. Voeg daar nog eens aan toe dat hij hieronder beweerde dat De Boer ontslagen is bij Atalanta omdat hij blank is, en de rekensom is voor mij compleet.

23 september 2020 om 00:59

Willem, citeer 1 ding wat er precies racisitisch in plaats van je klakkeloze aanname.

23 september 2020 om 01:07

@fr-maners, wat wil je dat ik zeg??? Hij wilt om een of andere vage reden een blanke speler die niet beter en ook niet sympathieker is in het elftal zien in plaats van donkere ploeggenoten, begint vervolgens over ‘eindelijk trots worden op het Nederlands elftal’, alsof je niet trots kan zijn op dit gekleurde Nederlandse elftal dat mij onder Koeman meerdere keren ongelofelijk trots heeft gemaakt met overwinning tegen toplanden. Daarnaast herhaal ik nog maar eens dat hij dus in een inmiddels (terecht) door een moderator verwijderde comment, beweerde dat De Boer ontslagen is in Amerika omdat hij blank is. Wat nog maar eens een hoop zegt over zijn onwetendheid, aangezien managers in Amerika ook bijna allemaal blank zijn.

23 september 2020 om 02:10

Nou dat gaat zeker gebeuren ihataran ook niet mee en dan heb je je droom elftal.. met nadruk op droom want het zal enkel een droom zijn om dan nog wat te winnen..

23 september 2020 om 06:09

@mentalist.....noem Vertonghen, eriksen enz maar flutmateriaal. Feit blijft dat een Cambuur met veel mindere spelers wel leuk voetbal kon spelen. Dan had Frank dat ook gekund. Spelers waren helemaal niet zo flut. De manier van spelen wat Frank wil zien is flut. En dat de concurrentie met alle macht er alles aan deed om maar geen kampioen te worden, tja dan geef je die schaal maar aan Ajax. Die lage punten aantallen zeggen al genoeg. Ik was blij dat hij weg was. Daarna konden we weer genieten van Ajax.

23 september 2020 om 06:49

@willempie denk om je bloeddruk gozer, zou vervelend zijn als je door een gebrek aan concentratie van je moraalpaard af lazert. Dat gunnen we zelfs jou namelijk niet. Fijne dag! Xx

23 september 2020 om 07:31

Nou HupVanDeDonk, hoewel ik ook totaal geen fan van De boer ben hoop ik dat toch niet. Ik vind Berwijn en Depay ook niet sympathiek, maar dat vind ik Weghorst ook niet. Ik denk dat altijd moet gelden de beste moeten spelen en we natuurlijk nooit moeten gaan selecteren op de ik vind jou lief factor ( of hoe noemen ze dat hier ook alweer de 'gun factor' . Daarmee zal je nooit een prijs winnen.

23 september 2020 om 07:54

@Vincent, ah oké ik moet me niet zo druk maken. Als al het andere faalt kan je altijd nog zeggen dat iemand zich te druk maakt, dan heb je me echt te pakken hoor!! Ik schaam me er niet voor dat ik me druk maak om racisme, en dat ga ik ook blijven doen.

23 september 2020 om 08:17

Trots zijn op het Nederlands elftal kan ook betekenen dat je geen zelfingenomen spelers in je nationale elftal wilt hebben omdat dat elftal 'jouw' land vertegenwoordigt. Ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die zich niet kunnen spiegelen aan jongens als Depay en Bergwijn, maar wel aan een Donny vd Beek of Wijnaldum. Los daarvan moeten ze wat mij betreft gewoon spelen, aangezien het de beste spelers zijn die we beschikbaar hebben (op hun positie).

23 september 2020 om 08:22

Dat is prima en vooral doen. Maar dit is gezocht racisme gozer en de enige die kleur ziet in die comment ben jij. Wie is dan racistisch ingenomen?

23 september 2020 om 08:28

Logisch dat het je zo raakt, ik zie op je profielfoto dat je zelf ook zwart bent

23 september 2020 om 08:31

Hij is zeker niet de enige, het is toch opvallend dat iemand depay en bergwijn onsympathiek vindt, en liever weghorst ziet? Dat is zo ongeveer de minst sympathieke Nederlandse aanvaller, maar dat maakt helemaal niet uit, het gaat erom dat ze het goed doen in Oranje en in het team. Ik lees bij de opmerking van hupvandedonk ook wel echt een beetje iets dubieus. Maar kan er natuurlijk helemaal naast zitten. Ben het er sowieso niet mee eens in ieder geval, veel beter dan depay en bergwijn hebben we niet.

23 september 2020 om 10:16

Vertonghen was er maar een half jaar onder de Boer. Eriksen anderhalf. En al die spelers werden continu vervangen door rotzooi. Vertonghen door Moisander (die was nog oke) en toen door Viergever. Eriksen door Duarte. Alderweireld door een piepjonge Veltman en van der Hoorn. Suarez door Sigtorsson. Geen wonder dat het spel steeds minder werd. En het is voor een Cambuur ook makkelijker om mooi te voetballen omdat tegen Cambuur niet iedereen zich ingraaft.

23 september 2020 om 10:40

‘Nou, hoewel De Boer niet mijn eerste keus zou zijn (maar ook zeker niet mijn laatste), hoop ik toch stiekem dat ie "onsympathieke" types als Depay en Bergwijn gaat laten banken ten faveure van bijvoorbeeld Weghorst. Misschien dat we dan langzaam weer trots op het Nederlands elftal kunnen worden, en eindelijk weer eens teamspel kunnen aanschouwen in plaats van dit egocentrische gebeuren.’‘Make het Nederlands elftal great again’ (wanneer het weer witter is dan 100% Colombiaanse cocaine of niet?) Dit elftal is juist meer een team, dan het Nederlands elftal welke bestond uit de zogenoemde grote vier (egotrippers). In dit elftal zitten geen spelers die zich verheven voelen of zichzelf ten koste van teamgenoten willen profileren. Als je het over onsympathieke spelers hebt, dan moet je denken aan matennaaier Rafael van der Vaart (die (samen met Mark van Bommel) onder van Marwijk een dikke vinger in de pap had en ervoor zorgde dat bepaalde spelers geen eerlijke kans kregen) of Arjen Robben. Robben wilde dat de geblesseerde Sander Boschker op de massagetafel plaatsmaakte voor Herr Robben, omdat halfgod Robben vond dat hij belangrijker was voor het Nederlands elftal... Types als jij kijken naar dit Nederlands elftal en stikken in hun braaksel, omdat je hersentjes het maar niet kunnen verwerken dat jongens als Memphis en Steven Bergwijn Nederland vertegenwoordigen. Je bent zo verblind dat je het presteert om Wout Weghorst op indirecte wijze als sympathieke speler weg te zetten...Overigens: waarom zou je vanuit rationeel oogpunt bondscoach bekeken, een speler laten bankieren die gewoon goed speelt?Als een speler (herhaaldelijk) niet rendeert, dan haal je hem eruit en niet omdat jij je niet met een speler kan identificeren.

23 september 2020 om 11:21

Ik vind het wel knap dat je je gevoel met je paspoort kon controleren. Dat zou ik heel graag willen proberen mochten we zo uitgeschakeld worden!

23 september 2020 om 11:35

Serieus? Vandaar ook bij 3 clubs aan de kant gezet wegens slechte resultaten!

24 september 2020 om 00:01

@willempie Ik zal wat leuke toepasselijke quootjes voor je oplepelen: "we do not see the things as we are, we see the things as we are" - de Talmoed Jij gooit je 'anti' racistische visie over de woorden die je leest, en 'depay' en 'bergwijn' triggeren waar je naar op zoek bent. "it was a great surprise to me when I discovered that most of the ugliness I saw in others, was just a reflection of my own nature" - onbekende filosoof Ik wens je veel plezier in het lezen van andermans reacties, en bovenal een open geest.

22 september 2020 om 23:19

Famke en Gullit aan een tafel?

22 september 2020 om 23:20

Laten we het positief bekijken, het verwachtingspatroon is letterlijk 0 waardoor het alleen maar kan meevallen.

22 september 2020 om 23:26

Mensen overschatten Oranje sowieso. Koeman deed het goed, maar denk je dat Koeman het goed had gedaan met de selecties van hiddink & co met bmi, strootman en Klaassen? Koeman had gewoon mazzel dat De Ligt en De Jong doorbraken en dat wijnaldum en vvd zich geweldig hadden ontwikkeld van middenmoot PL naar basisspeler Liverpool en dat memphis uit zijn dal klom bij Lyon. Daarmee had hij gelijk een enorm sterke as staan.

22 september 2020 om 23:33

Mensen overschatten Koeman allemaal. We zijn toch een groot land en hebben 55% van de potjes onder hem gewonnen. Die Nations League waren 2 potjes winst in 90 min maar mensen doen alsof dat een enorme prestatie was. Kwalificatie in een makkelijke poule. Koeman heeft het ok gedaan. Viel niet tegen.

22 september 2020 om 23:35

Ik denk inderdaad dat Koeman het beter had gedaan met die selecties, Koeman is de perfecte bondscoach: zorgt voor een positieve sfeer, zet de poppetjes op de juiste plek en weet hoe hij met spelers om moet gaan. Dat is alles wat een bondscoach moet doen in de beperkte tijd die hij met de spelers heeft, en dat beheerst hij.

22 september 2020 om 23:46

ik vond het geen geluk. Depay werd door Koeman in de spits gezet waardoor hij opeens geweldig ging renderen in Oranje. Koeman kreeg zelfs Babel aan het voetballen en had het lef om van de zogenaamde Hollandse school af te wijken omdat hij begreep dat hij daar het materiaal niet voor had. Hij liet dit Oranje vanuit de omschakeling voetballen en wist daarmee geweldige resultaten te halen tegen landen die veel beter materiaal hebben zoals Frankrijk, Duitsland, Belgie en Engeland

22 september 2020 om 23:52

Japie_krekel veel beter materiaal nog wel. Kerel ga slapen. Dit is een prima lichting met eindelijk toptalenten met de beste verdediging ter wereld.. En kunnen Frankrijk en Duitsland gewoon pakken.

22 september 2020 om 23:58

Japie_krekel, maar Koeman is het niet geluk om Veltman aan de praat te krijgen. Iets wat Frank wel gelukt is bij Ajax, dus dat wil ook wel iets zeggen over de kwaliteiten van De Boer.

22 september 2020 om 23:59

alleen Van Dijk is bepalend in de Europese top. dat zegt imo al genoeg over het verschil tussen Oranje en die andere landen. 75 procent van onze selectie zou bij die landen niet eens geselecteerd worden

23 september 2020 om 00:03

@zytto34 Frank De Boer heeft Veltman aan de praat gekregen? die maakt sinds zijn debuut bij Ajax al de ene na de andere kapitale blunder. we kunnen ons allemaal de wedstrijden tegen Fenerbache, Rosenborg, PSG en Rapid Wien bv nog voor de geest halen neem ik aan en dat was allemaal Veltman onder De Boer

23 september 2020 om 00:04

Ah. Frenkie en Matthijs hebben alleen een aandeel in de wastas van Barcelona en Juventus?

23 september 2020 om 00:08

De Ligt was voornamelijk bepalend in negatieve zin bij Juventus want die grossierde heel het seizoen in cruciale fouten en Frenkie speelde een anoniem seizoen bij Barca. dat je veel minuten maakt wil nog niet zeggen dat je bepalend bent voor een elftal want anders kunnen we ook gaan zeggen dat Vidal en Rakitic afgelopen seizoen bepalend waren bij Barca

23 september 2020 om 00:11

Japie jij bent niet meer serieus te nemen. De hele basiself heeft knock out champions league gespeeld, dus beste 32 clubs en het leeuwendeel speelt zelfs binnen de Europese top 10 of speelt daar komende seizoenen. En je begint zelfs weer over Veltman. Begint een beetje zielig te worden. Nordin Amrabat gaf bij studio voetbal aan dat Oranje een topselectie heeft momenteel. Volgens jouw logica is Senegal wk-kandidaat omdat Mané wekelijks scoort in de Europese top.

23 september 2020 om 00:14

Japie lange dag achter de rug? In het begin ja, na enkele maanden heeft hij zichzelf terug gevochten als belangrijke basiskracht. Dat mis ik vreemd genoeg in jou betoog. 🙄

23 september 2020 om 00:18

@mentalist ik reageerde toch echt duidelijk op @zytto34 die Veltman zelf ter sprake bracht net door te zeggen dat die onder De Boer zogenaamd geweldig presteerde en dat dat Koeman niet lukte en dat is natuurlijk onzin. onder De Boer bakte hij er net zo weinig van

23 september 2020 om 00:19

@sulejmanii in de tweede seizoenshelft gaf hij weer totaal onnodige tegengoals weg hoor. kijk maar even de recente wedstrijden tegen Atalanta en Udinese terug bv

23 september 2020 om 00:19

Sulejmani zijn afkeer voor bepaalde spelers is lachwekkend. Na Nederland- Italië brak hij een lans voor het Italiaanse elftal en hoe werelds die zijn (maar hanteer je zijn criteria die hij hier benoemt kan hij dat helemaal niet vinden. Beste speler speelt bij Lazio). Wordt een beetje gênant hoe hij oranje en sommige spelers omlaag lult.

23 september 2020 om 00:20

Kan mij wedstrijden van Veltman herinneren waarin hij Zlatan, of een Pelle in topvorm in de broekzak heeft. Net als de Ligt ben je dus heel selectief in het kiezen van de wedstrijden.

23 september 2020 om 00:24

@mentalist Depay heeft ook goede wedstrijden gespeeld. mogen we daar dan nu ook nooit meer kritiek op hebben als hij een matig tot slecht seizoen speelt of geldt dat alleen voor spelers met een Ajax verleden? Italie speelde ons helemaal weg dus ik vind het uberhaupt al komisch dat je nu wil doen of Oranje van datzelfde niveau is op dit moment. ik zag bij die Italianen geweldige combinaties en creativiteit. iets wat ik bij Oranje al jaren niet meer heb gezien. onder Van Marwijk niet, onder Van Gaal niet, onder Hiddink en Blind niet en ook onder Koeman niet. of al die coaches zijn koekenbakkers of de Oranje selectie wordt zwaar overschat

23 september 2020 om 00:45

Je hebt een selectie en een basis elf. Als je naast Frenkie een de Roon zet kan je nooit frivool voetbal verwachten. Dat middenveld van Italië had veel meer voetballend vermogen. Om over die enorme tactische mispeer van de coach nog maar te zwijgen. Je rechtsback 90 minuten tegenover 2 man laten staan..

23 september 2020 om 00:48

Je snapt toch zelf ook wel dat de hele mindset rond die wedstrijd (Koeman weg, nations league) in het voordeel was van de Italianen. Ze speelden goed maar het is uiteindelijk slechts 0-1 gebleven en totaal niet representatief voor eindrondes. Eerste verlies in anderhalf jaar tijd nota bene. Met het soort bril wat jij op hebt zul je nooit een goede pot zien van Oranje. Toch vreemd wanneer je o.a. Frankrijk, Duitsland, Engeland aan de zegekar hebt gebonden. Die landen waarover jij zo enorm hoog opgeeft.

23 september 2020 om 01:16

@origineel en wie kan dat frivole voetbal wel brengen naast Frenkie dan? ik zie nou niet echt creatieve middenvelders in de Oranje selectie zitten

23 september 2020 om 01:19

@mentalist dat waren knappe overwinningen maar Depay was toen in topvorm en maakte van elke kans een goal. op het moment dat hij niet in vorm is ben je zowat al je scorend vermogen kwijt. hij was onder Koeman verantwoordelijk voor meer als de helft van onze doelpuntenproductie en het is toch wel zorgelijk dat dit Oranje afhankelijk is van 1 aanvaller die nog eens vrij wisselvallig is ook. de rest komt gewoon zwaar tekort voorin en het middenveld heeft nul creativiteit omdat Blind en Van Basten Ziyech zo nodig moesten passeren. onze backs zijn ook extreem matig en we hebben een keeper staan wat pure middelmaat is. we hebben alleen een sterk verdedigend centrum staan en dan heb je het een beetje gehad met alle kwaliteit in Oranje. ik ben echt totaal niet onder de indruk van de kwaliteit in deze selectie en vind het vrij pover wat we aan spelers voor handen hebben

23 september 2020 om 04:19

Ziyech heeft zelf gekozen voor marokko. Als hij 2 wedatrijden had gewacht, dan had hij weer een uitnodiging ontvangen.

23 september 2020 om 09:25

Tsja Veltman zal vast goede wedstrijden gespeeld hebben maar meer dan een modale verdediger is het ook niet echt

23 september 2020 om 12:38

@musi26 ja want Ziyech had een glazen bol en wist dat Blind en Van Basten na twee wedstrijden ontslagen werden. voor hetzelfde geld hadden die er nog 4 jaar gezeten en Ziyech kan daar niet op gaan zitten wachten totdat die dan een keer vertrekken. als je het grootste talent bent op de Nederlandse velden en na Sneijder de enige creatieve Nederlandse speler en je wordt gepasseerd voor allerlei middelmaat dan is het logisch dat de moed je in de schoenen zakt. de Knvb had daar imo gewoon moeten ingrijpen want een Ziyech is juist een speler met de creativiteit die we nu zo zwaar missen

24 september 2020 om 13:11

hij was al een keer uitgenodigd en wist dus dat hij op de radar stond. dat hij niet wilde wachten zegt dus alles over zijn keuze.

22 september 2020 om 23:23

Frank de Boer was niet mijn keuze geweest, maar ik vind het ergens ook wel mooi. Hij heeft eigenlijk niets te verliezen en als hij het straks wel ineens goed doet, dan lopen we allemaal met hem weg.

22 september 2020 om 23:35

De Boer heeft niks te verliezen? Heb je een achterstand? Hij heeft alles te verliezen. Als hij weer faalt kan hij beter stoppen.

22 september 2020 om 23:38

Dan heeft ie niks te verliezen. Slechter kan het niet gaan met hem

23 september 2020 om 01:00

Nu vinden de mensen ook al dat hij moet stoppen, dus in dat opzicht heeft hij niks meer te verliezen.

22 september 2020 om 23:27

Sneu hoor. Ik vraag me werkelijk waar af wat Koeman meer gepresteerd heeft om zoveel veren in zijn achterste te krijgen ten opzichte van De Boer. Frank is een uithangbord die het bij Ajax ontzettend goed heeft gedaan. Zijn clubkeuze daarna was erbarmelijk bij teams die totaal uit balans waren. Maar net als Koeman heeft De Boer met Oranje een van de beste landenteams ter wereld tot zijn beschikking. Daarbij is De Boer geen tactisch onbenul. Die gasten gaan hem echt wel begrijpen omdat we gewoon lekker Hollandse School kunnen voetballen met wereld spelers.

22 september 2020 om 23:29

Met alles respect, als je in de MLS ontslagen wordt ben je echt bizar slecht bezig.

22 september 2020 om 23:38

Koeman heeft sowieso beter gepresteerd dan De Boer, alleen al omdat niet al zijn buitenlandse avonturen gefaald zijn. Daarnaast wil ik niks af doen aan De Boer’s enige succesvolle periode, maar dat is ook niet het voetbal dat ik bij het Nederlands elftal wil zien.

22 september 2020 om 23:40

Koeman heeft het bij Ajax, PSV, Feyenoord, Southampton en Oranje uitstekend gedaan. Valencia, Benfica en Everton niet, maar toch met Valencia een prijs gewonnen en met Benfica goed gepresteerd in de CL. De Boer heeft het bij Ajax uitstekend gedaan, maar daarna bij Inter en Crystal Palace hard en snel gefaald. Bij Atlanta kreeg die het voordeel van de twijfel na het eerste seizoen, maar daarna was het ook rap klaar. Dus zo gek is het niet dat Koeman meer lof krijgt.

22 september 2020 om 23:49

@myvision Oranje een van de beste landenteams ter wereld? we hebben maar een speler die bepalend is in de Europese top en dat is Van Dijk. landen als Frankrijk, Belgie, Engeland, Brazilie en Portugal hebben materiaal lopen waar wij alleen maar van kunnen dromen op dit moment. bovendien is Koeman niet overal binnen een paar maanden ontslagen in het buitenland en ligt hij ook niet constant met zijn spelers overhoop. Koeman gaat nu naar Barca, De Boer was afgezakt naar de MLS en dat zegt imo al genoeg over het kwaliteitsverschil tussen die twee. ok, hij gaat nu bondscoach worden van Oranje maar waar dat op gebaseerd is weet ik niet. hij zakte binnen 3 jaar af van kroonprins van het nieuwe trainersgilde naar een grote flop die na Ajax overal mislukt is

22 september 2020 om 23:53

ProEvo je vergeet het drama van Koeman bij landskampioen AZ voor het gemak even?

22 september 2020 om 23:54

Los van het feit of ik De Boer wel of geen geschikte bondscoach vind is zijn ontslag in de MLS echt een kont argument. Dat was echt niet op sportieve basis, want hij presteerde gewoon prima met Atlanta; Campeones Cup en de Amerikaanse beker gewonnen en ook een Conference finale in zijn eerste seizoen. In 2020 'gewoon' met 6 punten uit 2 duels begonnen tot de Coronabreak de competitie stillegde. Daarna opeens ontslagen omdat een of ander oefentoernooi 'MLS is back' niet goed ging na de maandenlange stop. Wat blijkt nu, onder zijn opvolger glijdt Atlanta af tot degradatiekandidaat, ze staan inmiddels 2 puntjes boven de nummer laatst op plek 23 in de Supporters Shield met liefst 11 punten uit 12 duels

23 september 2020 om 00:00

@sanderk91 hij had bij Atalanta hetzelfde probleem als bij Inter. bijna heel de selectie daar was hem beu

23 september 2020 om 00:00

Sanderk91 juist. Vooral medio tot einde van zijn eerste seizoen heeft Frank een prima serie neergezet bij Atlanta. Maar mensen lullen elkaar klakkeloos na.

23 september 2020 om 00:08

Beetje overdreven, afgezakt naar de MLS.. koeman is al een eeuwigheid trainer, frank zit nog in zijn beginfase. En MLS/Atlanta was een serieus leuke uitdaging waar hij toch enigszins de kans kreeg echt een team op te bouwen. Helaas liepen daar wat egootjes rond die verwend wilden worden en geen autoriteit accepteren. Kijk hoe het Atlanta nu vergaat..

23 september 2020 om 00:15

er is maar 1 ego en dat is De Boer. hij had niet alleen bij Atalanta problemen met zijn selectie, ook bij Inter had hij binnen 3 weken mot met zowat heel de selectie. je gaat me niet vertellen dat 44 spelers dan schuldig zijn aan een groot ego en dat 1 persoon in de vorm van Frank De Boer niet fout zit. als er bv in een bedrijf opeens 44 mensen worden ontslagen dan ga ik er toch vanuit dat er iets mis gaat bij de leiding

23 september 2020 om 04:21

Hij heeft het met atalanta helemaal niet slecht gedaan. Kwam alleen slecht uit de corona stop. Kijk anders even hoeveel verliespartijen atalanta heeft opgelopen na het vertrek van de boer.

23 september 2020 om 04:26

bij atalanta had hij geen problemen met de selectie anders kun je niet presteren. Bij inter en crystal had hij inderdaad problemen en dat is ook logisch. Hij kreeg namelijk de opdracht van de clubs om anders te gaan spelen. De spelers zouden dit in 10 jaar tijd echter nog niet gaan leren, puur omdat ze deze manier technisch en tactisch konden uitvoeren. Dit is ook de grootste fout die de boer heeft gemaakt. Vertrouwen in een clubleiding hebben dat hij hier echt tijd en de spelers voor kreeg.

23 september 2020 om 07:02

En als je kampioen wordt in de MLS?

23 september 2020 om 08:31

Dan moet je mijn geheugen toch eens opfrissen, want ik kan me niet herinneren dat hij iets ontzettend goed gedaan heeft. Ok hij is 4x kampioen geworden maar dat had volgens mij meer met de tegenstand op dat moment te maken van de overige clubs dan van de klasse van de Boer/ajax. Ik meen me te herinneren dat het voetbal niet om aan te zien was, totaal niet zoals een club als ajax pretendeert te zijn. Europees was het ook dramatisch. Er wordt nu hosanna geschreven en gezegd dat ajax de reden is dat Nederland nog hoog in de lijst staat, maar in die jaren was ajax er een hele grote reden dat er geen punt werd binnengehaald. Het is al een jaar of tien geleden dus ik kan ernaast zitten, dan hoor ik het graag. Ik denk ook niet dat het iets heeft te maken met of ze hem begrijpen. Het gaat erom of je iets kan overbrengen. Dat is denk ik het probleem bij hem.

23 september 2020 om 08:36

Dat klopt niet helemaal Jozef. Het voetbal was de eerste 2 jaar nog leuk, zeker in Europa en topwedstrijden. Daarna werd het minder. De Boer had toen ook echt weinig goede spelers om mee te werken. Het was gewoon knap wat hij deed bij Ajax. Ik vond zijn karakter altijd heel fijn in interviews, heel duidelijk en eerlijk. Maar hij had wel vaak problemen met spelers die een beetje eigenwijs waren, daar was ik minder fan van. En dus inderdaad, het voetbal de laatste twee jaar was matig. Al met al gemengde gevoelens bij De Boer, maar ik zie geen reden tot zoveel frustratie als de rest van de leden hier heeft.

23 september 2020 om 10:43

‘Zijn clubkeuze daarna was erbarmelijk bij teams die totaal uit balans waren.’ Dus het lag aan al die clubs en niet aan het (des)functioneren van Frank de Boer?

23 september 2020 om 12:40

@musi26 toch lekte er een hoop geluiden uit in de media dat de reden van zijn ontslag zijn moeizame band met de selectie was bij Atalanta

22 september 2020 om 23:28

Een voordeel ... De meningen zijn behoorlijk eensluidend op Vz; dat is nog al eens anders

23 september 2020 om 00:06

Mwa. Ik ben team Frank. Denk dat er over een klein jaar veel mensen over gelopen zijn naar mijn team.

23 september 2020 om 07:40

Dan zal de Boer minimaal net zo moeten presteren als Koeman en dus kunnen winnen van landen als engeland, frankrijk, duitsland. Het is niet onmogelijk maar ik zie het hem niet doen. Als hij vasthoudt (zo koppig kennen we hem wel) aan zijn tactische filosofie gaan we een trage achterhaalde versie van Hollandse schoolvoetbal spelen. Iets wat je met deze aanvalslinie nauwelijks kunt want die jongens hebben ruimte nodig.

22 september 2020 om 23:44

@est_1913 Nou in 1998 ging het toch heel goed toen hij als speler samen met ronald, davids en Cocu samen de opstelling maakte en tactiek bepaalde. Dus wat is je punt nou? Wie wildsme jij dan?

23 september 2020 om 07:25

Het wordt tijd dat Gudde aftreed bij de KNVB.

23 september 2020 om 08:16

Ja laten we met z'n allen ontzettend negatief gaan doen van tevoren, dat gaat sowieso helpen! Geef die man gewoon een eerlijke kans en als het allemaal niks is, dan mogen we klagen. Het was ook niet de bondscoach waar ik op hoopte maar man man wat een stortvloed aan geklaag lees je hier.

Pff ik hou m’n hart vast

Ik heb vanavond TV gekeken (jinek) en was echt het beste TV wat ik in jaren gekeken heb en dan lees je dit. Huilen met de pet op. Ik zou er niet raar van opkijken als de voetballers zeggen dat ze niet meer mee doen. Echt heel erg benieuwd naar de beweegredenen om Frank De Boer aan te stellen.. Zou de groep echt gezegd hebben dat er geen Van Gaal moet komen? Henk Ten Cate, Cocu, Gio etc is om het even, maar had toch wat verder gekeken dan dat. Pochettino misschien?

22 september 2020 om 23:21

Haha precies wat ik dacht, denk je alles gehad te hebben vandaag. Krijg je om half 12 dit nog even op je bordje.

22 september 2020 om 23:23

Pochettino heb ik vlak na het vertrek van Koeman ook genoemd, ik werd hier toen voor gek verklaard. Mij lijkt het een hele goede optie, waarom toch maar altijd vasthouden aan een Nederlandse trainer?

22 september 2020 om 23:30

Ik heb t ook al vaker geroepen, maar waarom zou je als NL elftal een buitenlandse trainer nemen? Je bent toch niet voor niks het NL-elftal.. je hoort zoiets in mijn ogen met Nederlands materiaal te doen. Net zoals er ook 11 NL spelers op het veld horen te staan. Buiten dat is Frank een prima keus. Niet steeds maar weer terugvallen op de oude garde. V Basten had helemaal geen ervaring, Frank is nog 4x kampioen geworden met Ajax. Hij kent een hoop spelers en een v Dijk zal echt wel respect hebben voor hem. Misschien kan Frank niet zo met grote namen of irritante mannetjes omgaan, maar laat hem Depay maar eens onderhanden nemen. Die doet toch alleen maar waar die zin in heeft, en elke trainer ziet hem als een van de groten van het elftal, maar presteert eigenlijk maar bar weinig.

22 september 2020 om 23:41

Als De Boer ‘Depay eens onder handen gaat nemen’ moeten we De Boer ontslaan voor het zover komt. Depay is de enige speler die goals voor ons gaat creëren, dus als hij hem niet te vriend weet te houden en dat ook niet van plan is, is hij compleet ongeschikt voor deze baan.

22 september 2020 om 23:52

Depay is niet snel en kan niet koppen. Tegen kleine landen is het een leuke speler maar als je tegen een goed land speelt heb je helemaal niks aan hem want hij loopt zich dan alleen maar vast. Je kan hem niet wegsturen met een steekpass (is hij te langzaam voor) en lange bal heeft ook geen nut. Doe mij maar l de Jong of Malen in de spits.

22 september 2020 om 23:54

Frank de Boer hoort wat mij betreft bij de oude garde. De oude vriendjes die elkaar overal steeds maar weer bij betrekken, zonder dat zij qua kwaliteiten in aanmerking komen. Kan me niet voorstellen dat wanneer we het zelfs op dít forum grotendeels met elkaar eens zijn de verwachtingen binnen het elftal heel anders zullen zijn. Ook daar zal hij binnen komen als de man die het al jaren niet heeft laten zien.

23 september 2020 om 00:01

Depay is ook de enige speler die overal de bal opeist en zichzelf vervolgens 9 van de 10x vastloopt.

23 september 2020 om 00:11

Al jaren? 3 mnd Inter en 2 mnd Crystal, plus een best aardig jaar Atlanta. 4x kampioen met Ajax, de balans is nog aardig positief. Alleen denkt iedereen alleen nog maar aan 3x ontslag. Overigens is v Gaal ook 2x ontslagen bij zijn 2 laatste clubs.

23 september 2020 om 00:39

@martijnovic je hebt wel de wedstrijden van Depay tegen Frankrijk, Duitsland en Belgie gezien waar die verdedigers hem totaal niet konden afstoppen? of je moet dat kleine landen vinden, dat weet ik niet

23 september 2020 om 00:40

@marton3103 het probleem is alleen dat De Boer internationaal nog nooit wat heeft gepresteerd. zowel in de EL, CL en bij de buitenlandse clubs niet en het probleem is dat Oranje niet in de Eredivisie speelt

23 september 2020 om 00:56

Ja inderdaad laten we luuk de jong in de spits zetten, als je Depay al te langzaam vind. Dan is Luuk de jong zeker en vast snel genoeg! Ik weet niet of je naar voetbal kijkt maar Depay is echt wel rap uit de voeten.

23 september 2020 om 04:27

Omdat het het Nederlands elftal is. Zou wat mij betreft bij alle landen verplicht moeten worden.

23 september 2020 om 10:48

‘ Misschien kan Frank niet zo met grote namen of irritante mannetjes omgaan, maar laat hem Depay maar eens onderhanden nemen. Die doet toch alleen maar waar die zin in heeft, en elke trainer ziet hem als een van de groten van het elftal, maar presteert eigenlijk maar bar weinig.’ Van rationeel oogpunt bekeken; Wat versta jij in dit geval onder onderhanden nemen? Moet de Boer hem laten bankieren of zelfs niet meer oproepen? Of moet de Boer z’n best doen om Memphis beter te maken?

23 september 2020 om 10:51

‘Al jaren? 3 mnd Inter en 2 mnd Crystal, plus een best aardig jaar Atlanta. 4x kampioen met Ajax, de balans is nog aardig positief. Alleen denkt iedereen alleen nog maar aan 3x ontslag.’ Z’n laatste 3 avonturen zijn, om uiteenlopende redenen, mislukt. Hij is drie keer achter elkaar (binnen no time) ontslagen. De balans is totaal niet positief. Maar goed; wellicht weet de Boer ons te verrassen en gaat hij een dijk van een prestatie neerzetten met dit materiaal.

22 september 2020 om 23:23

Henk ten Cate, Cocu, Gio zijn die echt zoveel beter dan Fdb? Blijkbaar wilden de spelers Van Gaal echt niet en de laatste keer dat er een niet Nederlandse trainer aan het roer stond is ookal meer dan 20 jaar geleden volgens mij? Er simpelweg niet veel anders volgens mij.

22 september 2020 om 23:32

Ten Cate, Cocu en Gio hebben een minder palmares. Frank gaat met Hollandse school 3.0 denk ik de wereld versteld doen staan.

22 september 2020 om 23:43

Als Hollandse School 3.0 rondpassen van linksback naar centreback naar rechtsback naar keeper is, dan gaat hij ons inderdaad allemaal versteld laten staan met zijn gebrek aan aanpassingsvermogen.

23 september 2020 om 00:22

Frank De Boer speelt totaal geen Hollandse school. de Hollandse school staat voor aanvallend, avontuurlijk voetbal waar de teams van Frank De Boer behoudend, slaapverwekkend voetbal spelen. dat was ook de reden dat de Inter selectie heel snel klaar met hem was. die wilde aanvallender spelen maar De Boer gaf daar geen gehoor aan en toen waren ze snel klaar met hem want die spelers werd al het spelplezier ontnomen door De Boer en zijn behoudende speelwijze

23 september 2020 om 04:32

Precies het tegen overgestelde japie. Ze moesten tactisch anders spelen, maar die houthakkers konden dat totaal niet en de boer zette daarom een aantal voormalige basisspelers op de bank. Ipv in de spiegel te kijken zijn ze gaan zagen aan de poten van de trainer.

23 september 2020 om 08:47

Joe Rogan, een niet-Nederlandse trainer? Dwight Lodeweges is een Canadees hoor, en dat wat toch niet zo lang terug.

23 september 2020 om 12:43

@musi26 maar past een goede trainer zijn speelwijze normaliter niet aan aan het materiaal? dan kan je van daaruit door gaan selecteren naar je gewenste elftal en uiteindelijk je eigen speelwijze gaan implementeren maar als je binnen 2 weken een passing game verwacht van een selectie die dat helemaal niet kan, dan ben je niet zo handig bezig. of dan ben je flexibel als coach en pas je je speelwijze aan of je gaat in eerste instantie al niet bij zo een club aan de slag als je ziet dat jou visie niet aansluit op het spelersmateriaal. ik denk daarom dat FdB beter in de spiegel had kunnen kijken op dat moment

22 september 2020 om 23:31

Ten Cate, Cocu en Gio is om het even? Die hebben nooit gepresteerd was De Boer heeft gepresteerd. En dan Pochettino noemen. Ga weg joh.

22 september 2020 om 23:37

De Boer presteerde verschrikkelijke wedstrijden keer op keer. En dat zeg ik als Ajacied.

22 september 2020 om 23:41

Ja en toch 4x kampioen met zo'n selectie.. Ja voetbal was niet om aan te gluren de laatste 2 jaar dat klopt. Maar wellicht lukt het hem nu wel met de juiste assistenten. Zou niet weten wie het anders had moeten doen. Staat een behoorlijke selectie, waarvan ik verwacht dat er niet veel wijzigingen zullen zijn. Ik laat me graag verrassen in ieder geval

22 september 2020 om 23:47

@myvision Misschien zou je ook een discussie aan kunnen gaan ipv termen gooien als "ga weg joh" . Je geeft zelf namelijk geen alternatief. Waarom zou Pochettino niet geschikt zijn? Het is een vraag hã©. Dat ik stel dat Ten Cate, Coco en Gio om het even is bedoel ik meer te zeggen: Maakt niet uit wie je pakt van die 4, het zal niet meevallen. Of gaan we nou doen alsof De Boer een topcoach is omdat hij 4 titels heeft gepakt? Hij is keihard door de mand gevallen na Ajax. Respect voor zijn werk bij Ajax maar om nou te zeggen Poeh, we gaan ze pakken op het EK? Nee.

23 september 2020 om 01:23

die werden idd allemaal niet in korte tijd drie keer op rij ontslagen

23 september 2020 om 04:34

het eerste jaar was gewoon echt goed. Daarna werd het met jaar minder en minder. Dit was ook logisch. Hij begon in zijn eerste jaar met onervaren spelers of niet goed genoeg. De spelers die wel genoeg waren vertrokken en uiteindelijk stond er een ontzettend matig/slecht ajax. Het is juist een prestatie van formaat dat hij 4x kampioen werd.

Helaas, zat eraan te komen. Totaal geen zin. We zullen zien wat deze man bij Oranje gaat presteren.

Daar gaan we, vaarwel allemaal. Nationale ramp

Lekker man, bij je laatste drie clubs ontslagen worden om dan met een mooie baan als bondscoach een kans op eerherstel te krijgen. Volgens de geruchten mag hij geen eigen staf meenemen trouwens, ben benieuwd hoe lang hij het volhoudt.

22 september 2020 om 23:24

Hopelijk zal hem dat goed doen en wordt hij minder star. Anders vrees ik het ergste. Grote namen als van Dijk kan je niet als kleuter behandelen, dan gaat het mis.

22 september 2020 om 23:28

Hopelijk valt ie door de mand en is ie voor t EK weg. Als de Knvb ook maar enige kans wil maken om ver te gaan in dat toernooi moeten ze echt weg van Frank. Dit gaat 1000% falen.

22 september 2020 om 23:43

Ik vrees persoonlijk het ergste aangezien hij ook in Amerika geen geweldige relatie met z’n spelers had. Jongens met een mening zoals van Dijk & Memphis versus de Boer die het liefste met ja-knikkers werkt, ik moet het nog maar zien.

23 september 2020 om 04:37

V dijk mag anders wel even op zn plaats worden gezet. Speelt al maanden als Maradona op het middenveld ipv terug op aarde en gewoon te verdedigen. Kijk de wedstrijden van oranje maar even terug. De ligt kin dit nog gedeeltelijk opvangen, maar met veltman gaat het direct fout.

23 september 2020 om 13:26

Dat werkt niet zoals je zegt, vooral niet als Frank dat moet doen. Dat is de slechtse peoplemanager die ik ooit heb gezien. Letterlijk bij elke club gezeik met de spelers, inclusief ajax.

23 september 2020 om 08:55

Onthoud, ook Koeman is regelmatig ontslagen he. En bij Atlanta deed De Boer het prima. Die doen het nu slechter zonder hem. Dus het is niet allemaal zo drama als jij doet voorkomen.

Dit heeft alles in zich om hard te falen, maar ik laat me graag verrassen

Tikkie breed, tikkie terug! Here we go!

22 september 2020 om 23:32

Tikkie breed, 4x kampioen, here we go.

22 september 2020 om 23:39

Tikkie breed, 7 potjes 0 goals, here we go.

22 september 2020 om 23:44

Al winnen ze alles met penalties en 0 goals, ik stem voor. Sowieso snap ik niet helemaal waar dat negatieve vandaan komt. Heb een aantal wedstrijden gezien van Atlanta, waar hij misschien wel te aanvallend speelde vaak. Volgens mij wil hij graag, maar kijkt ook naar het materiaal wat hij voorhanden heeft.

22 september 2020 om 23:51

Juist niet, haha. Bij Crystal Palace probeerde hij de Ajax filosofie over te brengen terwijl hij het spelersmateriaal daarvoor niet had. Het resultaat, 7 wedstrijden, 7 verliespartijen en 0 keer gescoord. Zijn opvolger heeft ze vervolgens er nog in weten te houden en doet het nu nog prima.

23 september 2020 om 08:56

Ja en bij Atlanta doet zijn opvolger het weer slechter. Wat is dan hetgene dat je uitkiest als argument? Edit: niet dat ik per se fan ben van deze aanstelling. Maar mensen overdrijven het nu wel erg. Oranje heeft juist nu de spelers voor een behoudende speelstijl, met al die kwaliteit achterin. Laat De Boer maar lekker resultaatvoetbal spelen, de laatste die dat deed behaalde er ook prima resultaten mee.

23 september 2020 om 10:14

@chanturia volgens mij werd De Boer na 3 wedstrijden ontslagen en maakte zijn opvolger die reeks van 7 wedstrijden af.

23 september 2020 om 13:27

marton is een typische amsterdamse succes supporter, dat staat als een paal boven water. Kijk voor de grap eens naar de behaalde punten..

22 september 2020 om 23:50

70 procent balbezit, twee kansen. here we go!

Kampioenen Kampioen Kampioen Olee olee, met frank de boer gaan we het EK winnen. En dan besef ik me dat het een droom is en dat ik morgen weer moet werken. Niet dat er veel betere opties zijn voor bondscoach behalve van gaal.

22 september 2020 om 23:33

Frank..........de Boer! Ja ik maak me niet heel druk over het NL elftal. Maar gun het Frank van harte!

22 september 2020 om 23:49

Ja ik gun mijn vader ook wel om bondscoach te worden. Of hij daarna presteert is een tweede. Dat gaat bij FdB niet lukken. Misschien als het een EK U12 dan mag die de grote baas zijn. Het is algemeen bekend dat die niet kan samenwerken met 'grote' sterren

23 september 2020 om 00:02

Nou als die 'grotere sterren' zich normaal gedragen en je je niet als een malloot gedraagt, gaat het prima. Als je een team zou hebben dat inderdaad voor de prijzen gaat spelen, zouden ze die met jouw vader ook wel pakken. Wie bepaalden tenslotte in 1998 wat er gebeurde op dat WK? Dat was niet Hiddink. Maar denk je nou werkelijk dat Nederland onder Koeman een reeele kans had gemaakt op het EK of WK?

23 september 2020 om 00:27

Daarom waren de spelers bij Ajax, Crystal Palace, Atlanta United en met nadruk op Inter super positief over Fdb. Buiten zijn persoonlijkheid ook zijn werkwijze en communicatie richting de spelers. En als antwoord op je vraag, nee ik verwacht niet dat Nederland kampioen wordt op het EK/ WK onder leiding van Koeman maar in ieder geval wel de groepsfase overleven. Moet het nog maar zien o.l.v. de Boer

23 september 2020 om 00:44

Maar volgens mij boterde het alleen met hamdaiui niet bij Ajax. Maar dat was ook een nafkees van jawelste.maar oké, laten we dan als middenweg maar voor jouw vader gaan dan. Ik denk zelf dat het niet zoveel uitmaakt wie je neerzet. Als je een evenwichtige samenstelling van je selectie hebt - ook kwa ervaring, dan nemen die jongens toch ook wel een beetje het voortouw en trekken de kar wel. Maar helaas denk ik niet dat we dit soort leiders genoeg hebben. We zien wel

23 september 2020 om 13:34

Denk serieus dat de vader van Rockett een betere optie is. Die heeft geen grote bek en nog groter ego. Geen bondscoach zou al zoveel beter zijn dan Frank 'slaapvoetbal' de Boer.

23 september 2020 om 16:13

Maar sommige ego’s hebben nou eenmaal even een schop onder hun hol nodig, zoals Hamdaoui en Depay op sommige momenten. Bij Ajax was het vooral de laatste twee jaar onder de boer niet om aan te zien. Mee eens, maar wat voor rotzooi had hij aan spelers? Ik heb slechts een paar interlands onder Koeman gezien. Bijvoorbeeld tegen Noord Ierland. Dat was toch ook niet om aan te gluren. Dus ja veel slechter kan ook eigenlijk niet. Hebben ook geen bijzonder elftal. Alleen een sterk centrum, maar verder ook niet bijzonder

Mooi zo! Al dat negatieve gedoe om hem. Hij heeft in zijn eerste 2 seizoenen goed voetbal laten zien. In de CL Barcelona en City thuis helemaal weggevaagd en dat met beperkte middelen. Heeft een duidelijke filosofie en ondanks alles een beter CV dan Ten Cate en Gullit. Misschien wel het beste alternatief na Peter Bosz. Ik hoop dat hij ons gaat verrassen, want nu heeft hij de echte topspelers tot zijn beschikking.

22 september 2020 om 23:25

Beste zou zijn van Gaal. Desnoods nog Gio, echte peoplemanager.

22 september 2020 om 23:34

Gio echte peoplemanager? Die wil iedereen juist te vriend houden, durft geen beslissingen te nemen. Ja, wanneer half NL roept dat hij iets moet doen, dan pas durft hij.

22 september 2020 om 23:46

Het elftal wil van Gaal niet. Stop eens met het noemen van iemand die de selectie zelf niet wilt.

22 september 2020 om 23:25

Dat is juist waar ik angst voor heb. Jonge spelers die hij kan kneden en laten spelen naar eigen inzicht dan werkt het prima bij Frank. Maar als hij met vedettes moet werken die zelf ook ideeen hebben over voetbal, dan kreeg hij het altijd erg lastig want hij is nogal koppig en van zijn eigen gelijk overtuigd.

22 september 2020 om 23:49

Er komen een hoop jonge talenten aan. Spelers als Babel, Strootman, Wijnaldum of Veltman zijn voor mij nu onderhand wel klaar. Tijd voor verjonging, en daar is Frank zeker geschikt voor.

23 september 2020 om 00:00

Met Depay, Wijnaldum en van Dijk heb je toch drie zeer ervaren spelers die echt een stempel op Oranje drukken. Die zullen echt cruciaal zijn voor succes en Frank zal hen voor zich moeten winnen. Uiteraard aangevuld met Frenkie en de Ligt echter gezien hun Ajax achtergrond wel overweg met Frank de Boer zullen kunnen.

23 september 2020 om 00:03

Neem in godsnaam afscheid van Wijnaldum. 0,0 rendement in Oranje en by far van de toppers de minst constante. Depay moet eens aan team belang gaan denken. Denk dat een Malen of Bergwijn beter renderen. Komt genoeg jong talent aan, zowel aanvallend als verdedigend.

23 september 2020 om 00:13

Wijnaldum drukt maar 1 stempel op Oranje en dat is dat hij daar niks laat zien. Bij Liverpool kan hij leuk mee doen door de kwaliteit van zijn medespelers. Wanneer hij het alleen moet doen houdt het op.

23 september 2020 om 13:40

Ben ik nou dement aan het worden? Wijnaldum die niks toevoegd? Heb ik naar een ander oranje zitten kijken? Er zijn 4 duidelijke sterkhouders bij Oranje: Van Dijk, Wijnaldum, Memphis en Frenkie. Daarnaast nog zeer bruikbare jongens als: De Ligt, De Vrij, Bergwijn en Dumfries, Promes.

22 september 2020 om 23:26

Sinds wanneer staat ontiegelijk bagger voetbal spelen gelijk aan een filosofie hebben? Tja, zo zou je het ook kunnen noemen.

22 september 2020 om 23:48

Laatste paar interlands onder Koeman waren ook compleet bagger, saai en voorspelbaar.

22 september 2020 om 23:36

Voorspelbaar voetbal. Saai voetbal. Voetbal van achteruit (of eigenlijk alleen maar voetbal achterin). Kan niet praten met mensen (en dat terwijl ik BC juist een verbinder vind). Dit is in alle opzichten een hele rare aanstelling. En neemt alle euforie bij mij rondom Oranje he-le-maal weg. Bijna geen één keuze was slechter geweest dan deze keuze.

22 september 2020 om 23:47

Koeman speelde net zo saai en op zeker. Niet voor niets speelde de Roon altijd.

22 september 2020 om 23:51

wat voor filosofie dan? binnen een paar weken heel je selectie tegen je in het harnas jagen?

23 september 2020 om 00:01

Wat een onzin allemaal. De jaren dat hij kampioen werd gewoon goed voetbal laten zien. En de selectiespelers liepen met hem weg. Op een paar rotte appels na, die na Ajax helemaal NIKS hebben gebakken van hun carriere.

23 september 2020 om 00:11

ja, omdat hij bij Ajax een selectie met ideale schoonzonen om hem heen mocht bouwen en iedereen die een iets moeilijkere persoonlijkheid had mocht meteen af geserveerd worden want iedereen die geen postzegels verzameld en geen stampotje lust daar kan hij niet mee werken. bij Inter en Atalanta had hij die macht niet en moest hij wel werken met persoonlijkheden en daar waren de selecties meteen heel snel klaar met hem

23 september 2020 om 09:28

Atlanta was dat maar je hebt wel gelijk, hij kan niet met persoonlijkheden werken en we moeten ons dus niet verbazen als Siem de Jong weer geselecteerd wordt, Klaassen, Veltman en dat dat beetje hoop dat was opgebouwd, snel weer verdwijnt.met die twee toppers die we nu hebben, de Jong en van Dijk, win je de oorlog niet, behalve als voor de rest alles klopt. Koeman kwam daar dichtbij, de enige die het echt kan is van Gaal en iedereen weet dat.dat Gudde en consorten bang zijn voor hem en hem daarom niet durven aan te stellen zegt alles over Gudde en niets over van Gaal.

23 september 2020 om 12:46

ik ben niet echt een fan van de mens Van Gaal maar hij was wel een veel betere kandidaat als De Boer. aangezien De Boer net als Van Gaal ook niet echt een peoplesmanager is had je gewoon Van Gaal moeten nemen want die is iig tactisch ijzersterk en het is een bewezen topcoach, iets wat FdB niet is imo. een gemiste kans van de Knvb. ik gun De Boer wel alle succes en hoop dat hij het goed gaat doen want ik wil gewoon dat Oranje goed gaat presteren maar ik heb er niet heel veel vertrouwen in

23 september 2020 om 13:47

Hoe kun je nog stellen dat frenkie een topper is en wijnaldum niet?

23 september 2020 om 14:11

@baabman dat moeten we idd nog maar afwachten. Wijnaldum heeft 2 CL finales gespeeld waarvan hij er 1 won en hij kreeg Barca een keer op de knieen in de halve finale van de CL met een hattrick. Daarnaast is hij kampioen geworden met Liverpool in een topcompetitie. verder was Wijnaldum onder Koeman na Depay de speler met het meeste rendement in Oranje. Frenkie moet dat allemaal nog zien te bewerkstelligen en speelde een anoniem seizoen bij Barca. het is een speler met veel potentie maar hij moet nog wel heel wat bewijzen voordat we hem al beter kunnen noemen als Wijnaldum

Jeetje, laat dit nou aub nog afketsen. Helemaal geen zin in die vent, na ajax niks laten zien.

Aanstelling FDB is gewoon een originele manier om het WK in Qatar te boycotten, slim gedaan van de KNVB

Ik heb zo’n gevoel dat Ihattaren z’n koffers kan pakken. Denk dat het een El Hamdaoui 2.0 scenario gaat worden. Frank is niet de beste in communicatie en kan het echt niet handelen i.t.tz Schmidt als een speler zich 1x gedraagt als wat Ihattaren deed bij PSV.

22 september 2020 om 23:26

Ihattaren hoeft zich geen zorgen te maken, Frnak de Boer is dol op dergelijke talenten om die verder te helpen. Ik maak me juist zorgen over spelers als van Dijk die zelf een mening over voetbal hebben.

22 september 2020 om 23:38

Zeker. Een speler waar je niet omheen kan. Hoe kan die banken? Depay moet op gaan passen, dat denk ik wel. En Frank is er gek op zulke talenten verder te helpen? Zoals El Hamdoaui dat ook was?

22 september 2020 om 23:43

El Hamdaoui was geen talent, hij was met Suarez de ster van het elftal. De naam die Jol als eerste opschreef. Dat is juist waar Frank de Boer zwak in is, dergelijke jongens moet je voor je winnen. Dus nu geldt dat voor de Depay en van Dijk. Als Frank die jongens voor zich wint, dan komt het wel goed maar ik weet niet of Frank dat kan. Gaat het mis met die jongens, dan kan je het EK op je buik schrijven.

22 september 2020 om 23:45

El Hamdaoui was gewoon een gevestigde naam die topscorer van de Eredivisie bij az was geworden en 8 miljoen kostte. Dus nee dat was niet echt een talent meer. Eriksen, Van der Wiel, Alderweireld, etc. daarentegen.... Lekker makkelijk om elke keer El Hamdaoui aan te halen terwijl die gozer na Ajax overal keihard gefaald heeft en er genoeg spelers zijn die zich wel ontwikkeld hebben onder hem. Neem bijvoorbeeld bazoer. Die heeft letterlijk bij elke club/trainer gezeik gehad behalve bij Frank De Boer.

22 september 2020 om 23:47

Omdat het allebei Marokkanen zijn?! De Boer heeft bij Ajax jaren met talenten gewerkt. Vele daarvan waren niet eens goed genoeg maar speelde door de jarenlange sanering. Heeft ook meerdere talenten aantoonbaar beter gemaakt. Ik snap het pessimisme wel een beetje maar soms lees ik de meest vreemde onderbouwingen.

22 september 2020 om 23:50

@origineel: Nee, omdat het beide spelers zijn die hun mond opentrekken. Net als Depay. En daar lijkt Frank heel erg slecht tegen te kunnen. Naast dat hij al niet weet hoe je een team fatsoenlijk laat spelen

22 september 2020 om 23:59

Oke bedankt voor de opheldering. Vond het al onwaarschijnlijk gezien de goed onderbouwde reacties die ik je vaak zie geven👍. Ja het is even afwachten hoe dat gaat aflopen. Opzich vind ik het prima als iemand Depay een flinke trap onder z'n kont geeft. Die speelt echt voor fc Depay bij oranje. Als hij dat achterwege laat kan hij de ster in de aanval zijn.

22 september 2020 om 23:28

Hele goedkope opmerking alleen omdat ze beiden Marokkaan zijn. Ihatarren is gewoon een hele goede jonge voetballer en wanneer hij presteert en zich goed gedraagt, wat overigens elke selectiespeler zou moeten, gaat hij wat mij betreft absoluut mee naar het EK. Heb overigens buiten dit akkefietje op het begin van het seizoen bij psv nog amper wat negatiefs over hem gehoord qua mentaliteit of instelling!

22 september 2020 om 23:41

Inzake El Hamdaoui geef ik hem nog steeds 100% gelijk. Je wint uit bij AC Milan in de CL (met toen nog Nesta, Ronaldinho, Gatusso en Zlatan) omdat je gewoon echt beter voetbalt. Vervolgens komt El Hamdaoui niet meer opdagen omdat hij op de bank werd gezet (tactische keuze). Wat heeft Mounir daarna nog laten zien? Letterlijk overal keihard mislukt. Oja en Ajax werd kampioen zonder hem. Misschien lag dat iets te veel aan de ego van Mounir die zichzelf schromelijk overschatte. Aisatti zat in precies hetzelfde schuitje door zijn aflopende contract, maar die knokte zich wel terug en veroverde zijn basisplek weer.

22 september 2020 om 23:51

FdB haalt de kerst niet eens dus ja geen zorgen .

Oh Lord. Winter is coming. Inschattingsvraag aan de forum bezoekers van VZ. Als het Frank-de-Boer-voetbal zich volledig eigen is gemaakt door de spelers van Oranje, hoevaak gaan de backs gemiddeld de bal terugspelen op de centrale verdedigers, omdat het verderop vaststaat en lekker tikken op het middenveld als te risicovol bevonden word door de Boer? A. 25 keer B. 50 keer C. 75 keer D. ∞ (lemniscaat)

Mooi man. Matig elftal, matige coach. Beetje vergelijkbaar allemaal. Niemand gelooft toch dat dit Europees kampioen wordt. Daarom

22 september 2020 om 23:39

Dit Nederland kan echt wel Europees kampioen worden. Althans, kon. De Vrij, Van Dijk, Frenkie, Wijnaldum, Depay. Dan heb je overal absolute wereldtop (oké, Depay misschien niet). Alleen dan zet je deze vent voor de groep. Die kansen zijn nu wel flink geslonken inderdaad.

22 september 2020 om 23:52

Wijnaldum is alles behalve wereldtop. De goede wedstrijden in Oranje zijn op 1 hand te tellen. Als er 1 iemand constant faalt in Oranje is het Wijnaldum wel.

23 september 2020 om 14:07

Hoezo dat dan? Heb letterlijk maar 1 slechte wedstijd van hem gezien waar hij geforceerd rb moest spelen.

Ik ga voor positiviteit .. Wens hem veel succes en zie het bondscoach vak als iets heel anders als het trainersvak.. Wellicht past hem dit goed

Een van de minst charismatische trainers die er rondlopen, en ook nog een verschrikkelijk saaie spelopvatting. Na Ajax overal mislukt maar toch nog de positie van bondscoach verkrijgen, chapeau! Waar zijn ze mee bezig daar in Zeist?

We zullen het er toch mee moeten doen... Iedereen roept nu om Ten Cate maar die heeft als hoofdtrainer helemaal niks gewonnen. Ik weet dat De Boer een redelijk verdedigende coach is maar dat is Van Marwijk ook. Als Oranje met afzichtelijk voetbal Europees Kampioen zou worden is het mij best. Resultaten tellen.

22 september 2020 om 23:27

Ten Cate deed het prima bij Ajax alleen vertrok hij nar Chelsea om daar assistent te worden tegen een mega salaris.

22 september 2020 om 23:56

En hij heeft de beker gewonnen met Ajax herinner ik me ineens

Goed bezig van de KNVB. Not, De Boer overal gefaald (behalve Ajax) en dan geef je hem een kans als bondscoach.

Hoe kan je in godsnaam in zee gaan met een trainer die ontslagen is bij 3 clubs achter elkaar? En dan heb ik het niet eens over het tikkie-breed voetbal wat zijn teams elke keer spelen. De interviews zie ik alweer voorbij komen. 'We hebben verloren, maar we hebben wel dominant gespeeld en we hadden meer balbezit' Nu maar ook hopen dat hij spelers als Depay niet tegen zich laat keren met zijn norse en kromme aanpak van vedettes. (Ja, vedettegedrag is ook not done).

23 september 2020 om 00:18

Is 3x ontslag de maatstaf? Iedereen roept om vGaal, maar die is ook bij zijn 2 laatste clubs ontslagen.

23 september 2020 om 00:37

Een van de maatstaven ja. Als je bij Inter, crystal palace en atlanta (op volgorde van niveau) wordt ontslagen dan mag je zoiets zeker als maatstaf nemen. Zeker als het spel slecht was en de referenties (zie voorzitters en spelers) slecht zijn.

23 september 2020 om 07:43

Te kortzichtig vind ik. Bij Atlanta werd vrij aardig gevoetbald. Er speelden bij alle 3 de clubs andere factoren mee. Bij Inter moest hij de boel als het ware gaan opbouwen na wat magere jaren daar. Op het moment dat hij harde beslissingen nam, en spelers enigszins beginnen tegen te strubbelingen, werd het t bestuur te heet onder de voeten en hebben ze hem maar weg gestuurd.

Frank gaat er voor zorgen dat Specsavers en Hans Anders record omzetten gaan draaien. Dood, saai horizontaal voetbal met als uitslag telkens 0-0 of 1-0. Kan niet wachten.

ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Ene kant zal die best kunnen coachen, andere kant ook mislukte avonturen... maar dan ook grote mislukte avonturen. Verder vraag ik me af of een goede samenwerking tussen team en FdB er in zit. Kan me voorstellen dat de non-jonkies zich gaan ergeren aan FdB.

Dit is toch niet anders uit te leggen dan “betere kandidaten waren niet beschikbaar en we willen perse een Nederlandse trainer”. Ik laat me graag verrassen, maar dit is toch wel een hele beperkte keuze van de KNVB. Hoop dat er een sterke technische staf om hem heen wordt gevormd.

22 september 2020 om 23:28

Er waren betere kandidaten. Van Gaal sowieso maar het tandem Ten Cate / Gullit schat ik ook hoger in.

22 september 2020 om 23:32

Ik ook, maar de KNVB denkt daar blijkbaar anders over. Al was het hele proces vanaf de start al gedoemd te mislukken. Als je eerst Rijkaard (al jaren uit het voetbal) benaderd, vervolgens Bosz (totaal ander type en ligt nog vast bij Leverkusen) en tot slot De Boer (weer ene ander type dan de eerste twee) dan lijkt het er sterk op dat je maar wat doet.

22 september 2020 om 23:38

Ik snap dat gezeik over die Ten Cate niet. Wat heeft die nou gepresteerd om zo opgehemeld te worden? Gullit? Nee die weet wel hoe het moet. Dat Rijkaard gepolst werd was helemaal belachelijk. Gelukkig heeft hij inmiddels voldoende zelfkennis om te weten dat hij als trainer ongeschikt is. Die gooit na de eerste nederlaag het bijltje huilend neer. Heeft zich op dat punt al bewezen in 2000. Frank heeft inmiddels pieken en dalen gehad als trainer maar spreekt niet tot de verbeelding. Kortom, er had een buitenlander moeten komen. Een Duitser als Klinsmann had ik geweldig gevonden en zou voor de spelers ook stimulerend kunnen zijn.

22 september 2020 om 23:44

Waarom schat jij ten Cate en Gullit hoger in? Gullit heeft alleen maar gefaald als hoofdtrainer, en ten Cate heeft iets van 15 jaar geleden 1 goed seizoen gehad met Vitesse. Bovendien zie ik Gullit net een partij onzin uitkramen bij Jinek, die is de weg een beetje kwijt op dit moment. Frank is denk ik voor niemand de nr1 op dit moment, maar de andere nederlandse coaches die nog beschikbaar waren ook niet.

22 september 2020 om 23:45

Hij heeft het bij Barcelona echt geweldig gedaan. Bij Ajax deed hij het ook erg goed. Gullit is een prima gozer voor de kleedkamer en naar buiten toe. Buitenlanders moet je niet doen, we zijn een trots land.

22 september 2020 om 23:57

Als assistent van grote meneer Rijkaard. Waarom ontslaat Ajax een trainer die het geweldig doet naar iets meer dan een jaar? Waar heeft Ten Cate langere tijd op niveau laten zien dat hij überhaupt voor de positie als bondscoach in aanmerking moet komen?

23 september 2020 om 00:01

Ajax heeft Ten Cate nooit ontslagen. Bij Barcelona was het echt een tandem Rijkaard en Ten Cate, ze deden het echt samen. Ten Cate was echt belangrijk op het trainingsveld.

23 september 2020 om 00:18

Klopt, hij is toen zelf vertrokken. Wel nadat hij al in de voorrondes uitgeschakeld was voor Europees voetbal. Zou jij bijvoorbeeld die Nederlandse assistent van Klopp bondscoach maken? Klopp is al jaren lyrisch over hem. Ik heb zijn naam niet 1 keer voorbij zien komen.

23 september 2020 om 01:44

Dat lijkt me niet zo raar, Lijnders is hoofdcoach geweest van NEC en daar ging het mis. Als assistant blijtk hij prima te functioneren, maar als coach is het dus anders.

Laten we heel eerlijk zijn, er zijn in Nederland geen potentiele bondscoaches waar niet een krasje op zit. Bosz heeft maar 1 tactiek en is geen prijzenpakker, Van Gaal is te oud en kan alleen maar tegenvallen, Ten Cate, Rijkaard en Gullit hebben te lang niks meer gedaan etc etc. En dan kom je uit in de categorie De Boer, Cocu en Gio. En dan is het allemaal om het even. We hebben niet zoals 15-20 jaar geleden een gilde met topcoaches die toen tot de Europese (sub)top hoorden met Van Gaal, Hiddink, Advocaat, Rijkaard en Van Marwijk. De enige die goeie die we hadden is losgelaten vanwege een lompe clausule.

Echt een schandalige beslissing die de mannen aan het hoofd van de Knvb tot in het einde der jaren met zich mee moeten dragen. Vandaag verliezen we het EK.

22 september 2020 om 23:44

Want we hebben de kwaliteit om het EK te winnen? Duitsland, Belgie, Frankrijk zijn zoveel sterker. Misschien wel slim om de Boer te kiezen. We hebben op voorhand een zondebok voor diegene die Oranje overschatten.

22 september 2020 om 23:46

En toch wonnen we van Duitsland en Frankrijk in de Confederation cup. Dus zoveel sterker zijn ze niet. Belgie schat ik niet zo hoog meer in, de meeste sterren daar zijn passe inmiddels.

22 september 2020 om 23:47

Zeg niet dat we hadden gewonnen, maar in mijn ogen zijn we nu in ieder geval kansloos.

22 september 2020 om 23:50

Er is bijna geen Belg passe, de sterkhouders zijn zelfs op een ideale leeftijd. Topfavoriet voor de titel. Deze sla ik op Speedy, we zien over een jaar wie er gelijk had.

22 september 2020 om 23:54

Verthongen is echt minder geworden, de kapitein Kompany is gestopt. Hazard is geen schim meer van vroeger. Mertens is over de hill. Ze hebben echt een jasje uitgedaan.

Nu maar hopen dat het EK 2020 niet doorgaat....worden we in iedergeval niet het lachertje van het toernooi...

Ik ben geen voorstander en fan van de Boer maar wil hem toch de voordeel van de twijfel geven. Hij zal snel in actie kunnen komen aangezien er in Oktober alweer wedstrijden voor de deur staan, we kunnen dan meteen zien hoe de groep op de Boer reageert. De eerste paar wedstrijden zullen waarschijnlijk een voorbode zijn voor wat er nog gaat komen op langere termijn. De Boer heeft bij Ajax prijzen gepakt maar daarna in sterke competities geflopt en in Amerika bij het sterkste team van het continent ook niet het beste eruit gehaald. Als er een er op of er onder job is voor de Boer om de toptrainer te zijn/worden wat ie graag wilt dan is dat bij uitstek deze job. Fingers crossed.

23 september 2020 om 04:50

Het sterkste team? Hebben na vertrek de boer bijna al hun wedstrijden verloren . Terwijl de boer, maar 2 heeft verloren.

23 september 2020 om 07:14

Toen de Boer er begon was het wel degelijk het sterkste team, daarna minder gegaan.

Bedankt KNVB, alles weer laten afbreken wat enigszins was opgebouwd. The easy way.. stelletje minkukels. Ik ga m’n EK kaarten verkopen zodra mogelijk.

Wat een zure keuze helaas. Zovaak falen en ja hoor komt u maar, bondscoach van Oranje. Nja weet je, geef hem maar die kans. Zien het wel hoe het gaat. Belachelijk is het iig wel.

Laten we niet vergeten dat hij kampioen is geworden met Kolbein, ozbiliz, boilesen en een van rhijn (zal vast nog wel wat vergeten). Bij Atlanta deed ie het echt niet zo slecht. Frankie ik heb vertrouwen in je.

Ben nooit fan van F De Boer geweest als trainer, zijn manier van voetballen heeft totaal niks met de Nederlandse school waar Nederland zo bekend van werd maar de beste man is vrij en heeft in de ED prijzen gewonnen en verdient wat mij betreft een kans.

Hadden potten kunnen breken met Van Gaal. Jammer.

Ik ben al lang blij dat het ondanks die rare media lobby niet Ten Cate is geworden. Zelden Kees Jansma zo zielig zien draaien bij studio voetbal. Steeds maar weer terugkomen op die leugen dat de spelers en de KNVB het over een lijstje hadden, terwijl De Roon gewoon duidelijk zei: "Ten Cate is niet genoemd. Onzin." Is ook een waardeloze trainer als je naar zijn track record kijkt. En dan zeggen mensen: "maar Ronaldinho vond hem heel goed!" Weet je wanneer Ronaldinho jou goed vind? Als je hem lekker laat partyen en op de training uit laat brakken terwijl hij een beetje met de bal pielt. Geen één van de spelers heeft ooit iets met Ten Cate te maken gehad, en hij heeft in 10 jaar zowat 10 verschillende zandbakclubs versleten. Was totaal uit de lucht gegrepen dus dat gerucht. Jansma en Van Gelder die een tafelvriendje naar voren schoven. Van de beschikbare Nederlandse coaches was Van Gaal de beste optie, dan evt. Van Marwijk op basis van zijn WK prestatie, dan De Boer. De rest is niet vrij, te oud, of geheel uit de voetballerij. Een buitenlandse coach is ook niet alles, want niet iedereen beheerst het Engels goed genoeg. Vooralsnog sta ik achter De Boer, maar ik baal wel dat hij met Lodeweges door moet want er waren betere combinaties mogelijk. Na Koeman kun je er qua Nederlandse coaches eigenlijk alleen maar op achteruit, dus balen is het sowieso, wie er ook gekozen was.

Hou maar op dit word helemaal niks. Hij is zo eigenwijs en na 3 mislukte avonturen gaat die niet veranderen. Ik heb er totaal geen vertrouwen in.

Rip Nederlands elftal. Daar gaat het mooi voetbal. Ongelofelijk dit. Je laat o.a een van marwijk , ten cate , van gaal lopen en komt met deze mummie aankakken. Dank je wel knvb

Hoewel ik Frank zeker van alles gun, is het niet verstandig dat hij aan het roer staat van het NL elftal. Dit is een grote fout! Buiten Ajax waar het voetbal al niet aan te zien was, maar de resultaten uitstekend is hij overal elders keihard door de mand gevallen.dit is slecht voor het NL voetbal, Frank is tactisch gewoon niet de slimste...

23 september 2020 om 04:53

Heel nederland was lyrisch over van markwijk, terwijl hij misschien wel het slechtste voetbal uit de geschiedenis vam oranje heeft gespeeld. Toen telde resultaat ineens, terwijl van marwijk gewoon aanvallend kon spelen met de spelers die hij had. De boer deed het bij ajax gewoon goed met leuk voetbal in zijn eerste 1,5 jaar. En werd daarna met een zeer matig team alsnog gewoon steeds kampioen.

23 september 2020 om 14:17

Als iemand goed heeft gepresteerd bij oranje is het van Marwijk wel. Vond je het spel beter onder Blind? Dan neem ik je niet meer serieus.

Sorry maar dit is zo slecht voor het Nederlandse voetbal want het mooie aanvallend voetbal kun je nu we vergeten. Ik hoop het we maar ben bang dat dit een grote flop gaat worden!

Gefeliciteerd Frank en ben gelukkig dat het niet Gullit en of ten Cate is geworden. Je had als assistent een uitstekende leermeester in de persoon van v. Marwijk dus maak er een goed elftal van.

Wat heeft hij buiten Ajax bereikt?

23 september 2020 om 00:31

In zeer korte tijd 3 keer ontslagen. Dat is al een hele prestatie opzich! Nu bondscoach

Dus als je bij elke club mislukt en voortijdig de laan uit wordt gestuurd kun je nog altijd Bondscoach van het Nederlands Elftal worden?!

Wat is 2020 toch een kut jaar. Frank de Boer.. overal mislukt en wordt zomaar benoemd als bondscoach. Pfffffffff.

Heeft Frank de Boer bij zijn falende clubs wel kerst gehaald? Ik meen van niet. Hij is voor mij ook niet interessant genoeg om op te zoeken.

Tijdperk Blind gaat wederom aanbreken. Als wat opgebouwd is wordt weer afgebrokkeld. Bah KNVB wanbeleid. Worden uit het slob getrokken, nu weer in het drijfzand gegooid. Dit wordt helemaal niets

Te erg om er woorden over vuil te maken. We kunnen met een gerust hart op vakantie ook de mensen op de woonboten zeker de eerste jaren.

Als Frank de Boer in zijn persconferentie over Ajax voetbal begint hoop ik dat de Knvb hem meteen ontslaat

Jezus, wat een stel treurige mensen hier. Frank de Boer wordt al afgeschreven voor hij is begonnen. Ik hoor mensen kandidaten noemen die al 10 jaar niet meer actief zijn in het voetbal, of al 10 jaar in de zandbak werkzaam zijn. Zijn dat dan serieuze kandidaten? Je kunt zeggen wat je wilt, maar Frank de Boer is wel 4 keer kampioen geworden in de Eredivisie. Ik heb gehoord dat dat komt door het falen van de concurrentie, maar dat is natuurlijk onzin. Je kunt 1 jaar kampioen worden door tegenvallende concurrentie, heel misschien 2 jaar, maar niet 4 jaar. En kijk naar de selectie waar Frank de Boer toen mee moest werken. Die was van veel minder kwaliteit t.o.v. de huidige selectie van Ajax. Laten we Frank de Boer gewoon een eerlijke kans geven, want uiteindelijk willen we toch allemaal een goed presterend Nederlands Elftal zien spelen?

23 september 2020 om 08:09

Het Nederlands elftal moet een beloning zijn voor een trainer voor zijn goede prestaties de afgelopen jaren. Niet om een tweede kans te krijgen.

23 september 2020 om 11:05

Waarom zouden Rijkaard, Gullit of Ten Cate dan bondscoach moeten worden? Want die hebben de afgelopen 10 jaar zoveel gepresteerd als trainer van representatieve clubs?

23 september 2020 om 14:20

je kunt makkelijk 4 x kampioen van de armoede worden, kijk maar naar de behaalde punten.

23 september 2020 om 18:03

Wie zegt dat ik vind dat de personen die jij opnoemt wel geschikt zijn...

23 september 2020 om 08:16

En voor het gemak vergeet je erbij te vertellen dat ze zich altijd snel lieten uitschakelen in de EL als ze de CL niet door kwamen, je vergeet voor het gemak de blamage bij de Graafschap. Een matige tot zeer slechte trainer .

23 september 2020 om 11:26

Je eerste punt maakt het alleen maar knapper dat hij met zo'n matige selectie, welke niet ver kwam in Europa, toch 4 landstitels in de wacht wist te slepen. En even voor de vergelijking, welke andere Nederlandse club overwinterde in die jaren wel jaarlijks in Europa? En een hele loopbaan ophangen aan een wedstrijd? Dat is echt een treurige reactie...

Prima keuze, Frank is echt een winnaar en tactisch sterk, ik zie oranje met hem prijzen pakken. Heel veel negativiteit, veelal zonder enige onderbouwing, lijkt vooral met zijn club voorkeur te maken te hebben. Hij wist Ajax ook met een matige voorhoede, net als bij Oranje te laten winnen. Tikjes breed zijn prima in delen van de wedstrijd, beter dan de tegenstander aan de bal laten. Om vervolgens weer aan te vallen.

23 september 2020 om 09:31

Dat heeft volgens mij helemaal niks met clubvoorkeur te maken. Het heeft ermee te maken dat hij binnen recordtijd weer op straat stond bij Inter en Crystal Palace ('slechtste trainer ooit in de pl', om vervolgens bij Atlanta ook ontslagen te worden. En als beloning mag hij nu bondscoach worden. Dat is toch zo onlogisch als wat?

Rip EK 2021. Kunnen we beter zonder bondscoach gaan spelen. Dit kan alleen maar misgaan met het anti voetbal van meneer balletje breed balletje terug. Kan niet wachten op de meest saaie potjes ever!

Weer terug naar af. Knvb maakt verkeerde keus. Wordt weer waardeloos voetbal en bij ek eruit in eerste ronde en geen kwalificatie voor wk.

Lekker handige keuze dit. Iedereen weet van tikkie breed en terug. Zet je daar als tegenstander druk (zoals de Italianen deden) dan kom je amper tot niet over het middenveld en sta je met 0-1 achter.

Nou dat wordt wat hoor, 3 keer snel ontslagen en nog een topjob landen. Alleen omdat de spelers en directie bang zijn voor de autoriteit en kwaliteit die van Gaal heet. Het hele Knvb beleid is dankzij Gudde slappe hap geworden waar totaal geen winnaarsmentaliteit van uitstraalt. Nou heeft Gudde dat natuurlijk nooit gehad, ook bij Feyenoord was het altijd voorzichtig, bang om iets verkeerds te doen in plaats van proberen goed te doen. Slap slap slap

Sjongejonge, dan krijgen we weer zo'n degelijk Nederlands Elftal. Met de Veltmannetjes en Klaassens van deze wereld. Meh. Tikkie breed, tikkie terug..

De Knvb is zo voorspelbaar, totaal geen visie. Kijken enkel naar wie is er beschikbaar? echt om te huilen dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren