Doorbraak in transfersoap Luis Suárez: witte rook op woensdag

Dinsdag, 22 september 2020 om

Barcelona en het kamp-Luis Suárez hebben een positief gevoel overgehouden aan het gesprek van dinsdagavond, zo melden Spaanse media. Barcelona en Atlético Madrid hebben naar verluidt een principe-akkoord over de aanvaller: een relatief lage transfersom én diverse variabele bonussen. Barcelona en de advocaten van Uruguayaan zijn volgens de laatste berichten optimistisch gestemd over een goede afwikkeling.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu wil absoluut voorkomen dat Suárez transfervrij naar een rivaal als Atlético vertrekt, ook al was de club aanvankelijk bereid om mee te denken. De sportbestuurder had de aanvaller bovendien beloofd dat de club een deel van zijn salaris zou uitkeren zodat hij in het eerste jaar bij zijn nieuwe club in totaal hetzelfde als in het Camp Nou zou verdienen. Toen duidelijk werd dat niet Juventus maar Atlético de beste papieren had om el Pistolero in te lijven, gaf Bartomeu echter te kennen dat hij zich niet meer aan deze afspraak wilde houden.

Atlético had toch op het lijstje moeten staan van clubs waar Suárez niet naartoe mocht verkassen, zo stelde Bartomeu. Atlético en Barcelona onderhouden sinds enkele jaren geen al te beste relatie meer en dat kwam vooral ten tijde van de transfer van Antoine Griezmann aan het licht. Na het onderhoud van dinsdagavond staan alle neuzen weer dezelfde kant op en ligt de bal bij Suárez. De ex-speler van Ajax heeft naar verluidt al een principe-akkoord met Atlético over een contract tot de zomer van 2022 én een jaarsalaris van negen miljoen euro netto. Suárez zou de voorbije dagen ook al meermaals telefonisch met Diego Simeone hebben gesproken.

Volgens Marca is de kans groot dat Atlético en Barcelona woensdag al de transfer aankondigen. Met het vertrek van Álvaro Morata naar Juventus werd maandag bij Atlético ruimte gemaakt voor de komst van Suárez, die uiteindelijk alsnog een gouden handdruk van zeven miljoen euro meekrijgt. De transfersom en de variabele bonussen zijn voor Atlético makkelijk op te hoesten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Goede transfer voor suarez hoop dat die tegen barca scoort

22 september 2020 om 23:44

In tegenstelling tot Real Madrid laat Barcelona huurlingen wel gewoon spelen tegen de club. We zullen zien of dat nu ook het geval is. Ik hoop van wel.

23 september 2020 om 00:06

Hij wordt geen huurling? En Ödegaard speelde dit jaar ook gewoon tegen Real Madrid.

23 september 2020 om 09:06

Huurlingen niet laten spelen tegen hun eigenlijke club is in Engeland normaal en zelfs deel van het gentlemen’s agreement wat ze daar hebben

23 september 2020 om 09:40

Heeft niks met een gentleman agreement te maken, gewoon de regels van de FA

Gelukkig, zo bespaart Barcelona het restant van zijn salaris. Na het vertrek van Suarez, Vidal, Rakitic en Semedo lijkt me het salarisbudget al stuk gezonder. Vooral de eerste drie verdiende een godsvermogen. Aan de andere kant is het toch ook van de zotte om hem 7 miljoen mee tegeven zodat hij bij een concurrent kan tekenen. Bieden die variabelen toch de oplossing.

22 september 2020 om 22:57

Zolang Messi er speelt blijft het salarisbudget een probleem. Alleen Messi snoept al meer salaris op dan de meeste ploegen in Spanje totaal aan salaris spenderen. Doordat ze hem elke keer een verhoging hebben geboden, verdient hij nu zo bizar veel dat dit niet meer in verhouding staat tot het salarisgebouw. Begrijp me niet verkeerd, Messi is de beste speler ter wereld, en daar mag vorstelijk voor betaald worden, maar Barcelona is ongeveer 75 miljoen per jaar (zijn bruto salaris) kwijt voor hem. Dat is zelfs voor een club met 1 van de hoogste begrotingen vrijwel niet te doen. Zeker niet als je om hem heen ook topspelers wil neerzetten.

22 september 2020 om 23:02

Of Messi nou 75 miljoen per jaar of niet verdient, aan Suarez, Vidal en Rakitic was Barcelona bijna 50 miljoen euro per jaar kwijt wat gigantisch veel geld is.

22 september 2020 om 23:09

Eens, maar wat hij zegt is wel waar. Zolang je messi 50 miljoen per jaar betaald zal je altijd bij de hoogste salarissen in de wereld zitten.

22 september 2020 om 22:59

Nu alleen Umtiti nog verkopen en hopen dat het mogelijk is om nog een aantal aankopen te doen.

22 september 2020 om 23:06

Alba, Busquets, Pique, Pjanic en Coutinho zitten ook wel redelijk in het schuitje van Suarez, Rakitic en Vidal. Eigenlijk net niet goed genoeg meer voor het niveau van Barcelona, op leeftijd en een dik contract. Messi natuurlijk ook, maar dat is nog steeds de beste speler ter wereld. Ze morgen aardig wat gaan renoveren daar de komende jaren.

22 september 2020 om 23:12

Zytto34/ Pjanic? Hoe kan je stellen dat hij niet van het niveau Barcelona is als hij nog geen competitie wedstrijd voor Barcelona achter de rug heeft? Pas na dit seizoen kan je dat stellen. Mits op de juiste positie geplaatst is Pjanic een wereldspeler waarbij ik verwacht dat hij een absolute aanwinst zal zijn voor het elftal van Barcelona.

22 september 2020 om 23:33

Omdat Pjanic ook al op leeftijd is. Die gaat alleen maar minder worden. Zeker met de bejaarde selectie van Barcelona vindt ik Pjanic voor Arthur onbegrijpelijk.

22 september 2020 om 23:10

Suarez 25 miljoen bruto, rakitic 14 miljoen bruto, vidal 10 miljoen bruto deze 3 alleen bespaar je al tegen de 50 miljoen aan salaris. Dan heb je nog de bonussen die Barcelona heeft afgesproken met Sevilla als ze Europees halen ze 13,5 miljoen zullen overmaken plus semedo is verkocht voor 35 miljoen plus 5 miljoen aan bonussen en natuurlijk zijn salaris wat ook weer vrij komt. Als je dit bij mekaar op telt ben je al op de 100 miljoen. Ik ben daar super blij mee. Ik las een reactie dat iemand zei zolang messi er speelt is het een probleem kwa salaris, dat is helemaal niet waar en natuurlijk drukt hij momenteel op de begroting maar met de omzet die Barcelona normaal draait kunnen ze dat betalen. Ze waren wel over de 70 van hun salarishuis/budget maar als je nu 50 miljoen bespaart dan heb je gegarandeerd lucht.

22 september 2020 om 23:14

Wou nog toevoegen dat Barcelona zeker met de volgende president niet meer zoveel salaris gaan betalen. Het is soms lastig als je graag een speler wilt hebben waar de hele Europese top achter zit dan moet je wel alles uit huis halen. Bijvoorbeeld een type Frenkie verdiend veelste veel maar als je ziet dat city hem wilt Psg dan moet je ook wel met een mooi/geweldig salaris komen en voor de rest heeft die president teveel salaris gegeven aan bepaalde spelers.

Perfect. Ik wacht met smart op het moment dat de kogel door de kerk is. Die 23 miljoen salaris van de balans levert de club enorm veel lucht op. Nu hoop ik dat er nog iets mogelijk is op de transfermarkt, al zie ik het nog steeds somber in. Gelukkig zijn er veel oudjes geloosd en is de bezem wel door de selectie. Ik hoop zelf dat Semedo en vooral Umtiti nog vertrekken, vooral die laatste heeft niets meer bij Barca te zoeken.

22 september 2020 om 22:55

Semedo is toch al (zo goed als) weg?

22 september 2020 om 22:56

Is al weg. Kijk zijn Instagram.

22 september 2020 om 23:00

Klopt, heeft op zijn Instagram al afscheid genomen!

22 september 2020 om 23:02

Ja kon zijn natuurlijk dat hij nog moest tekenen oid, maar als "fcb_catalunya" het zo zegt dan zal het wel niet dacht ik. Zo intensief volg ik Barcelona ook weer niet.

23 september 2020 om 09:29

Ik volg Semedo om uiteenlopende redenen niet op Instagram, Barca zelf had nog geen afscheidspost gedaan dus ik wachtte daarop. Dit is dan alleen maar beter nieuws, er kan dus verder gekeken worden!

22 september 2020 om 23:17

Semedo is bijna rond of zo goed als rond met Wolvert.h. Ik denk dat Eric García ons nog komt versterken. Er komt zeker een speler misschien 2 voor 5 oktober dat kan ik je alvast garanderen.

22 september 2020 om 23:20

Waarom kan je dat garanderen? En als die garantie memphis depay is dan worden we daar niet zo blij van

23 september 2020 om 00:33

Ik denk Eric García en zegt 2 spelers. Ik lees dat er akkoord is voor 25 miljoen over dest en Eric García verliepen de gesprekken ook goed alleen is dat nog afwachten.

23 september 2020 om 01:20

Dat betekent voor komend seizoen dus: 2 nieuwe verdedigers (Dest en Garcia), nieuwe middenvelder in de vorm van Pjanic, de terugkeer van Alena en Coutinho, de aankoop van groot talent Pedri en in de aanval nieuwe aankoop Trincao en Dembele die weer helemaal fit is. Hopen dat Puig Koeman op trainingen in ieder geval kan overtuigen, dat moet haast wel. Elke minuut die die jongen speelt is hij 1 van de betere. Ik hoop dat Umtiti en Braithwaite nog verkocht kunnen worden. En heel eerlijk het liefst zou ik Griezmann weg doen een echte nieuwe nummer 9 halen. Maar die nummer 9 komt volgend seizoen gegarandeerd. Als Madrid dan volgend jaar voor Mbappe gaat, laat Barca dan maar vol voor Haaland gaan ofzo .

Haha, dat wordt oorlog voorin. Costa & Suarez. Twee heethoofden voorin. Nou, dan kunnen veel verdedigers hun borst nat gaan maken. Gaat wel vreemd zijn om Suarez in een andere shirt te zien spelen in Spanje. Totaal niet verwacht dat die ooit nog een transfer zou maken binnen Spanje. Arme Messi die ook zijn 'buurman' als we Sierd de Vos moeten geloven ziet vertrekken. Hopelijk scoort Suarez een hattrick tegen Barca, zou echt fantastisch zijn.

22 september 2020 om 22:59

Hopelijk schiet hij Atletico naar de titel! Dat zou toch geweldig zijn. Afgeserveerd bij Barcelona, maar de concurrent de titel bezorgen.

22 september 2020 om 23:07

Suarez scoort dadelijk meer dan griezman, let maar op hahaha. Traag en niet meer de oude, maar die neus voor de goal zit er nog op. Ik ga hem missen bij barca

Suarez past prima bij Atletico. Heeft dat vurige en geeft elke wedstrijd alles om te winnen. Een echte Simeone speler. Zie hem dus wel slagen daar. Wordt voorin bij Barca wel erg karig nu voor de spitspositie. Griezmann zal wel een basisplaats hebben en Messi als back-up als het nodig is. Verder heb je vrij weinig opties. Wellicht Cavani halen? Ervaren speler die zijn doelpuntjes maakt en nog zonder club zit? Maar misschien is dit voor Barca wel het moment om schoon schip te maken en terug te gaan naar het beleid wat hun in de gloriejaren zoveel successen bracht door meer spelers in te passen vanuit de jeugdopleiding.

Costa en Suarez in de spits. La liga Tegenstanders: Maak je borst maar nat. Wel een traag spitsenduo, maar wellicht een goede chemie. Ik denk dat dit een goede keus is voor Suarez. De vechtersmentaliteit van Atletico past meer bij hem dan het spel wat Barca wilt spelen.

Costa en Suarez in de spits. La liga Tegenstanders: Maak je borst maar nat. Wel een traag spitsenduo, maar wellicht een goede chemie. Ik denk dat dit een goede keus is voor Suarez. De vechtersmentaliteit van Atletico past meer bij hem dan het spel wat Barca wilt spelen.

Past qua karakter en speelstijl uitstekend bij Atletico. Hoe het in de praktijk uitpakt blijft natuurlijk afwachten.

Suarez vervangen wordt moeilijk. Zo veel aantal doelpunten vervangen is gewoon heel lastig en eigenlijk niet te doen. Mocht het waar zijn mogen wij barca fans suarez dik en dik bedanken voor zijn tijd hier. Nummer 3 top scorer allertijden. En bij zijn transfer naar barca zaten veel mensen te twijfelen inclusief ik. Hier bovenop denk ik dat op messi na suarez bij atletico meer gaat scoren dan alle andere barca spelers komend seizoen.

23 september 2020 om 05:07

Bf1994 heb je door dat je een real foto hebt? Je bent een van de grootste barcafans hier maar vraag me af of je een weddenschappen hebt verloren?🤣

Krijg nu al David Villa flashbacks, toen in het seizoen dat Atletico won hij net juist tegen Valdes scoorde. Suarez zal dat ongeacht opnieuw lukken sinds hij deze matige defensie gemakkelijk kan uitspelen.

22 september 2020 om 23:49

Scheelt dat suarez en pique even snel zijn nu😂. Beide nog wel een goed gevoel voor positionering. Wordt een schaakwedstrijd tussen die 2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Sevilla72
11.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1011 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atlético Madrid 4 3 0 0
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
Laatste voetbalnieuws

Luis Suárez wijst Atlético Madrid de weg in aanloop naar CL-kraker

Atlético Madrid heeft eindelijk weer gewonnen in LaLiga. Na een indrukwekkende 6-1 zege op Granada in de eerste competitiewedstrijd volgden twee doelpuntloze remises en zaterdag zegevierde het team van Diego Simeone...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren