KNVB en FC Emmen treden naar buiten; EasyToys-shirts niet aan te slepen

Dinsdag, 22 september 2020 om

FC Emmen mag tot zeker december niet met de naam van EasyToys op het shirt spelen. Ook na een overleg met de club dinsdag trekt de KNVB het verbod op het hoofdsponsor- en shirtsponsorschap door de sekswinkel niet in. De nationale voetbalbond meldt in een verklaring echter ook dat de sponsorreglementen in december tijdens een vergadering met alle profclubs opnieuw tegen het licht worden gehouden.

FC Emmen en de KNVB zijn nog in gesprek over een tijdelijke oplossing tot december. “Wij hebben vanochtend ervaren dat de KNVB de wens heeft om er samen uit te komen”, meldt FC Emmen dinsdag in een verklaring. “Daarom hebben wij er vertrouwen in dat we samen met de KNVB een oplossing kunnen vinden.” De meerjarige deal met de sekswinkel zou FC Emmen naar verluidt een half miljoen euro per jaar gaan opleveren. Dat bedrag kan elk seizoen oplopen.

De KNVB verbood woensdag nog de deal met het bedrijf op basis van artikel 3 uit het sponsorreglement van de voetbalbond, waarin onder andere wordt vermeld dat een sponsor niet in strijd mag zijn ‘met de goede smaak of het fatsoen’. De KNVB gaat nu in december met alle clubs, tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV), het betreffende artikel uit het sponsorreglement bespreken.

"Ook wij hebben de maatschappelijke discussie meegekregen die is ontstaan", zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Tijdens de vergadering zullen we met z’n allen spreken over welke sponsoruitingen we reglementair willen toestaan in het betaald voetbal. Hierbij willen we de reglementen zo duidelijk mogelijk hebben en open normen die nader moeten worden ingevuld door het bestuur voorkomen."

FC Emmen wil de toezeggingen van KNVB tijdens het gesprek van dinsdag eerst op papier hebben om dit te bespreken met EasyToys. FC Emmen houdt de route van een gerechtelijke procedure open. “Vanzelfsprekend zullen wij enkel instemmen met een oplossing die bevredigend is voor zowel EasyToys als FC Emmen”, meldt de club. In de eerste twee wedstrijden in de Eredivisie speelde de ploeg van trainer Dick Lukkien in afwachting van een oplossing al zonder shirtsponsor.

Directeur Eric Idema van EasyToys is teleurgesteld. "We hebben wel iets aan het licht gekregen, de KNVB durft verder ook geen beslissing te nemen." zegt hij in gesprek met RTV Drenthe. Idema geeft aan dat zijn bedrijf niet in de seksindustrie zit maar puur faciliteiten biedt. "Het is een teleurstelling en morgen kijken we weer verder."

Op de website van FC Emmen gaan de bestellingen voor de nieuwe shirts bijzonder hard. Er zijn inmiddels ruim 1600 bestellingen geplaatst voor de shirts. Tot en met donderdagmiddag 16.00 uur kan nog een bestelling worden doorgegeven. Op de achterkant van het shirt staat #Hierkomikweg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Heeft de KNVB al afscheid van haar eigen hoofdsponsor, of valt het witwassen van miljoenen (om maar één van de vele schandalen waar deze sponsor de afgelopen jaren bij betrokken was te noemen) wél onder 'goede smaak of fatsoen'?

22 september 2020 om 21:32

Oef heel sterk punt wat je maakt. Daarnaast zijn: Toto, Burger King, Heineken, Bud etc. Ook schadelijk natuurlijk. Terwijl Easytoys voor mijn relatie in ieder geval alleen maar goed is geweest !

22 september 2020 om 22:32

maar dat hele Easy Toys heeft nu al meer reclametijd gegenereerd dan wanneer ze 10 jaar op t shirt van Emmen hadden gestaan. Doen ze goed 😂

22 september 2020 om 21:33

Dat is het ook echt. De knvb speelt zonder gêne in Rusland of Qatar. ING of wedkantoren mag ook allemaal. Maar seksspeeltjes (die niets met prostitutie te maken hebben) is verkeerd. Ik weet zeker dat als Easytoys de KNVB direct zou sponsoren, ze het dan wel prima vonden.

22 september 2020 om 21:34

Inderdaad, o.a. het winnen van meerdere gouden loekies voor gok reclames. En de inzet van donnie voor toto, die teveel invloed had op jongeren en werd verboden, maar nu is vervangen voor Andy vd Meijden....

En is wedden bij TOTO wel fatsoen. Daar kunnen mensen ook verslaafd aan raken

22 september 2020 om 21:33

Ik ben idd ook van mening dat Toto gevaarlijker is dan een easytoy op je shirt. Overigens wel een mooie reclame campagne van easy toys.

22 september 2020 om 21:34

Je kan beter verslaafd zijn aan je dildo dan aan geld wedden (en verliezen).

22 september 2020 om 22:48

@ 4Ever4Ajax En tot deze conclusie ben je gekomen op basis van je eigen ervaringen? :P

22 september 2020 om 23:05

@Nelson01: HAhahahaha, who knows...

22 september 2020 om 23:15

Toch verfrissend dat iemand hier wel een keer tegen een grap kan, on topic ik zie het probleem echt niet met deze sponsoring, na de ING beleggingen in wapens welke aan regimes zijn verkocht welke echt het daglicht niet kunnen verdragen moet een dildo toch niet zo’n probleem zijn. Daarnaast ben ik ook van mening dat je zelf toch zou moeten kunnen kiezen welke sponsor je mee in zee gaat? Het is niet alsof de naam easytoys ook maar enige media code breekt? Wanneer het expliciet zou zijn en vervolgens elke Emmen wedstrijd 18+ zou maken ok maar dit is niveau Intertoys.

22 september 2020 om 21:36

Binnenkort komt online gokken er bij, drank is ook geen probleem en frauduleuze banken ook niet. Maar ja, die killer dildos ook altijd, dat kan niet volgens de zwarte sokken bende van de KNVB. Werkelijk waar geen goed woord over voor dit overduidelijke dubbele moraal. Lekker bezig weer Gudde!

22 september 2020 om 22:34

Precies! Ik snap niet dat Emmen en EasyToys niet allang naar de rechter zijn gestapt. Dit is puur dwars doen om dwars te doen. In het voetbal zitten bijna alleen maar foute bedrijven als sponsor. Kan zit er waarschijnlijk dik in dat een paar van die KNVB bobo's zelf vaste klant zijn bij een sekswinkel. Op die leeftijd kan je alle hulp gebruiken om de lol erin te houden.

22 september 2020 om 22:57

Zit er dick in?

Vanzelfsprekend zullen wij alleen instemmen met een oplossing die "bevredigend" is voor beide partijen. Dat is toch humor! Ontopic: wat een preuts gedoe, ik zie het probleem niet. En inderdaad een hoofdsponsor die van fraude beticht wordt lijkt me een stuk relevanter.

Ondertussen heeft Easytoys al meer aandacht opgeëist dan wanneer deze discussie er niet was geweest, lekker bezig Knvb!

22 september 2020 om 21:34

There is no such thing as "bad publicity"

Het vieren van de liefde gebeurt gelukkig al sinds het begin der dagen, en tegenwoordig vieren sommigen de liefde met speeltjes. Ergens begrijp ik wel dat de KNVB liever een andere shirtsponsor ziet, maar zoals door iedereen hier al genoemd is het van de zotte dat de grens ligt bij seksspeeltjes, en dat schijnbaar een gokbedrijf als TOTO nog voor die grens komt. Hoop dat reclame op gokken snel wordt verboden; mensen die willen gokken vinden het toch wel.

Zal wel een polderakkoord worden. Emmen mag alleen het shirt dragen na 20 uur als de kinderen naar bed zijn.😊😷

Denk dat het goed is dat de clubs samen bezig zijn om zich omwille dit soort zaken los te maken van de Knvb. Die meet toch met 2 maten. Zo hebben net als easy toys ook graag weer een bierreclame op de shirts!. Nast en om het veld mag dat wel, maar op de shirts.....en wat de clubs met die sponsors kan doen, net als wat Emmen al wou, gewoon tot aan de elftallen van 18 jaar de reclame niet op de shirts. Prima toch. De Knvb laat zich ook in met allerlei sponsoren waar een luchtje o.i.d aan zit. Geef de clubs nou die ruimte en zorg dat ze op die manier dat geld binnen krijgen. Is een sponsor niet verslavend, dan zorgt die wel weer voor andere problemen. Zou toch mooi zijn, Ajas met bijv. Heineken, twente met Grolsch, Groningen met de graan jenever....toch allemaal beter dan genaaid worden door Abrahamovic....

Waarom mag de naam wel op de reclameborden langs het veld maar niet op de shirts? Daar kan de Knvb vast wel antwoord op geven.en dat artikel is zo vaag als wat, daar kan Emmen ook zijn gelijk mee halen. Wie legt met Easy Toys meteen verband met sex speelgoed?

Ik hoop echt dat Emnen evengoed geld krijgt van dat bedrijf want Poeh, wat een hoop reclame zo. Ik zou van de meeste clubs de sponsor niet weten! Deze weet nu iedereen!

Easy Toys lacht de ballen uit zijn broek, iedereen kent ze nu en ze hebben nog niet eens hoeven te betalen! Alleen Emmen is helaas de dupe van wederom een vreemde beslissing van de knvb.

Holland casino eredivisie kon natuurlijk wel, gokken werkt niet verslavend. Hypocriet gedoe zoals wij de knvb ook kennen. Jammer.

Raar hoor, of zo'n toy goede smaak heeft hangt toch van de gebruikster af?

Het enige dat piept en kraakt bij mij is om straks kindershirts te zien met die sponsor, misschien dat ze iets daarop moeten gaan bedenken. Voor de rest vind ik het maar hypocriet want er zijn genoeg andere sponsoren waar je ook je vraagtekens bij kan zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. AraujoVerdediger50
N. BakkerVerdediger50
G. BijlVerdediger50
C. CavlanVerdediger50
S. PeñaMiddenvelder50
S. TibblingMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren