EFL schrapt bekerduel definitief en meldt clash tussen Tottenham en Chelsea

Vrijdag, 25 september 2020 om

Tottenham Hotspur speelt dinsdagavond in de vierde ronde van de EFL Cup tegen Chelsea, zo meldt de EFL. Afgelopen dinsdag zou Tottenham in de derde ronde eigenlijk tegen Leyton Orient spelen, maar door dit duel is drie uur voor de aftrap een streep gegaan. The O’s communiceerden maandag al dat drie spelers positief getest waren op het coronavirus en dat de autoriteiten een besluit moesten nemen over het doorgaan van het duel. Uiteindelijk is besloten om de wedstrijd te schrappen. Nu heeft Leyton Orient aangegeven dat er definitief een streep kan worden gezet door het duel, waardoor Tottenham de volgende ronde bereikt.

De spelers in de Football League, de drie Engelse profcompetities onder de Premier League, hoeven niet wekelijks getest te worden op het coronavirus. De selectie van Leyton Orient werd op kosten van Tottenham na afloop van het competitieduel met Mansfield (2-2) van afgelopen zaterdag onderworpen aan een coronatest en uit de resultaten die maandag binnenkwamen, bleek dat drie spelers van de in de League Two uitkomende club een positieve test hadden afgelegd.

Leyton Orient heeft het al dan niet doorgaan van het EFL Cup-duel vervolgens bij de autoriteiten gelegd en men had besloten om de wedstrijd af te blazen. Nu heeft men aangegeven dat Tottenham doorgaat naar de volgende ronde en het gaat opnemen tegen Chelsea, dat in de vorige ronde Barnsley versloeg (6-0).Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door savedbythebell)

Mourinho krijgt toch z'n zin dan, vijf wedstrijden in 10 dagen terwijl bijvoorbeeld Real Madrid er vgm één speelt. Blijft een dingetje in Engeland.

Juiste keuze uiteraard en misschien wel even fijn voor ons gezien het belachelijke schema. Het inpassen van de inhaalwedstrijd zal wel weer moeilijk worden overigens.

Komt niet eens heel slecht uit in ons absurde schema. Bizar overigens dat spelers in het Championship, League One en League Two niet wekelijks getest hoeven worden. Als Tottenham de tests niet had aangeboden was er 'gewoon' gespeeld en waren de gevolgen voor Tottenham bij eventuele besmettingen misschien niet te overzien. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat wisselspelers op anderhalve meter zitten en dat spelers niet tegelijkertijd in een catacombe meer staan, maar wat te denken van de directe duels en corners. Daarbij is zoveel contact, wordt zoveel geschreeuwd (met consumptie) dat mochten spelers uit de Football League die asymptomatisch besmet zijn het gemakkelijk kunnen overdragen. Heel apart voor competities waar zoveel geld in omgaat, vooral het Championship.

22 september 2020 om 17:08

Tsja maar waar leg je de grens, er zijn zoveel voetballers in de lagere leagues, kunnen die tests niet beter naar de categorie mensen gaan die meer risico loopt?

22 september 2020 om 17:15

Wat betreft kunnen alle tests die gebruikt worden in de voetballerij naar risicogroeperingen, dat staat buiten kijf. Ik heb de voetballerij en de wedstrijden gemist maar het is en blijft bijzaak. Mijn punt is dat competities een bepaald 'waterdicht' systeem gebruiken waarbij de wisselspelers zes stoeltjes uit elkaar zitten, teams komen elkaar in het stadion niet meer tegen, journalisten mogen niet in de buurt van spelers, de medische staf gebruikt mondkapjes, er zijn verplichte tests voor iedere wedstrijd. Alles is richting buitenwereld zo strak mogelijk georganiseerd en hierbij wordt weinig aan toeval overgelaten. Echter, in Engeland, is dat totdat je voor de beker wordt geloot tegen een team dat in een lagere competitie speelt. In dit geval doet de FA er alles aan om Tottenham veilig en coronavrij te houden, totdat ze tegen een team loten dat iets lager speelt, dan maakt het testen van de tegenstander niet meer zoveel uit.

25 september 2020 om 16:36

Bij corners heb je inderdaad contact, maar dat is van korte duur. Dan is de kans op besmetting veel kleiner. Kans op besmetting is het grootst als je langdurig naast elkaar zit. Dit is in juni nog uitgelegd bij NOS.

Heel zuur voor The O's. Deze wedstrijd tegen Tottenham was toch wel een heel mooi affiche voor hun en voor Harry Kane. De shirts van The O's gesponsord door Kane zijn echt prachtig in deze tijd.

25 september 2020 om 12:29

Spursfans hebben ook heel veel shirtjes gekocht om het verlies te compenseren voor ze (zo’n 8x meer dan normaal) , echt heel goed om te zien in deze negatieve tijd.

Dit seizoen wordt echt gekkenwerk in Engeland, nu al 2 a 3 wedstrijden in een week, dit gaat ongetwijfeld tot veel blessures leiden. Wat mij betreft stelt Lampard een b-team op en laten we deze beker lekker voor wat ie is. Wel heel zuur dat je als club uit de beker ligt omdat er te veel spelers besmet zijn zeg, dat doe je natuurlijk ook niet opzettelijk en juist dit soort wedstrijden genereren veel geld voor kleinere clubs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. LlorisKeeper50
P. HøjbjergMiddenvelder50
T. NdombèléMiddenvelder51
Lucas MouraMiddenvelder51
H. KaneAanvaller55
Son Heung-MinAanvaller57
A. WhitemanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren