Real Madrid krijgt flinke trap na vertrek van Bale: ‘Ze moeten de grond kussen’

Dinsdag, 22 september 2020 om

Gareth Bale wordt dit seizoen door Tottenham Hotspur gehuurd van Real Madrid. Zaakwaarnemer Jonathan Barnett sluit niet uit dat de Welshman daarna bij the Spurs blijft. De belangenbehartiger van de 31-jarige aanvaller laat tegelijkertijd niet na om een flinke trap na te geven aan Real Madrid, dat in 2013 101 miljoen euro neertelde om Bale los te weken bij Tottenham.

“Ja, er zijn veel mogelijkheden”, antwoordt Barnett bij talkSPORT als gevraagd wordt of Bale ook volgend seizoen nog bij Tottenham actief kan zijn. Zijn contract bij Real Madrid loopt nog door tot medio 2022. “Het is aan hem. Het belangrijkste is dat hij geniet van het voetbal en goed speelt. Zolang dat het geval is, komt het wel goed. Hij is een volwassen man en weet wat hij wil in het leven, waarschijnlijk is Gareth de meest succesvolle voetballer die Groot-Brittannië ooit heeft voortgebracht. Er zijn nog veel dingen die hij voor elkaar wil krijgen, dus we moeten het afwachten.”

Barnett bevestigt dat er ‘grotere clubs’ dan Tottenham geïnteresseerd waren in de diensten van Bale. “Het was een hele makkelijke keuze. Hij had andere opties, maar hij houdt van Totttenham en dit is wat hij wilde. Het is goed om te zien dat hij gelukkig is. Als hij deze zomer zou gaan verhuizen, was dat naar een plek waar hij weer kon lachen en gelukkig zou zijn. Er waren clubs geïnteresseerd die groter zijn dan Tottenham, maar hij moest gelukkig zijn met de club waar hij naartoe zou gaan.”

Bale blij met terugkeer Spurs: 'Hier heb ik geschiedenis geschreven'

Met de overstap naar Tottenham kwam er een einde aan een dienstverband van zeven jaar bij Real Madrid, waarin hij onder meer vier keer de Champions League, vier keer het WK voor clubteams en twee keer de Spaanse landstitel won. “We waren het er allemaal over eens dat zijn tijd bij Real Madrid voorbij was. Het was vrij makkelijk toen eenmaal bleek dat Tottenham serieus geïnteresseerd was”, zegt Barnett. Bale kwam in het slot van het afgelopen seizoen amper aan spelen toe en zat tijdens de laatste twee officiële wedstrijden niet eens bij de selectie.

“Het was het gevolg van een clash tussen karakters, het feit dat hij niet gesteund werd en veel andere dingen. Voor iemand die het zo goed heeft gedaan bij Real Madrid, kreeg hij niet het respect dat hij verdiende en dat was een groot probleem. Voor wat hij heeft bereikt bij Real Madrid, zouden ze vloer moeten kussen waar hij overheen loopt”, zo is de belangenbehartiger van Bale duidelijk. “Zeven jaar lang heeft iedereen gezegd dat Gareth Bale geen Spaans spreekt. Maar hij spreekt Spaans!”

“Iedereen zegt dat Gareth Bale niks geeft om het voetbal, maar hij houdt ervan en dat is nooit veranderd”, gaat Barnett verder. “Misschien is hij andere dingen zat geraakt, maar niet het voetbal en ik hoop dat mensen dat beseffen als hij weer bij Tottenham speelt, zodat ze kunnen stoppen met onzin praten. Hetzelfde geldt voor het gepraat over golf. Er is heel veel geschreven in de Britse en Spaanse pers. Dat is allemaal zo onwaar, dat het eigenlijk crimineel is. Hij is nog steeds een speler van Real Madrid, dus ik zal verder niks zeggen. Lees het boek over een paar jaar...”


Poll

Zie jij Gareth Bale opbloeien bij Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door emilesteele)

Beide kanten zullen wel fouten gemaakt hebben. Ik ben iig blij om Bale straks weer in actie te zien, hopelijk krijgt hij bij Tottenham het plezier terug en blijft die heel.

Er is al veel gezegd rondom de persoon van Bale, zijn relatie met Perez bij Madrid, en niet te vergeten zijn voorliefde voor golf. Als voetballiefhebber vind ik het echter mooi om te zien dat een speler met de kwaliteiten van Bale nu weer te bewonderen is op het voetbalveld! Ik hoop dat hij een goed niveau kan halen, waarvan ik overtuigd ben gezien zijn kwaliteiten.

Dit is een hele enge zaakwaarnemer. Al vanaf het begin loopt hij constant te stoken en dreigen. Past totaal niet bij een rustige en verlegen type als Bale. Zou mij niks verbazen dat deze agent hem gebrainwasht heeft.

22 september 2020 om 15:02

Wat heeft het gedrag van real madrid te maken met Bale? Bale is altijd rustig gebleven. Was zelfs akkoord met een transfer. Real zit hem continu te misbruiken en te schofferen.

22 september 2020 om 15:04

Stoken? Wat dacht je van gewoon vertellen, wat hij ervan vind als dat je wordt gevraagd. Bij Rondo hoorde ik ook dat hij geen Spaans spreekt. En zo doet de media zijn werk. Ik denk dat de media eerder eng is, dan deze zaakwaarnemer.

22 september 2020 om 15:13

Dat de media eng is weten we fairplay, maar ik vind deze teksten toch ook alles behalve nuchter. Ik heb al langere tijd het idee dat deze zaakwaarnemer eigenlijk helemaal niet zo goed is voor Bale (jaren geleden al voor deze hele soap). Bale is totaal anders qua karakter dan wat deze zaakwaarnemer allemaal uitstraalt.

22 september 2020 om 16:51

Fairplay1 Bale kan spaans en dat heeft tie vaak genoeg laten zien plus Marcelo had dat zelf ook bevestig.

22 september 2020 om 16:29

Is wel een hele slap excuus altijd wijzen naar de zaakwaarnemer als grote kwaad in het verhaal... Ik denk dat Real en dan vooral Zidane het niet in Bale zagen zitten en toen niet aardig zijn geweest. Dat had best wat minder gekund voor iemand die prima gepresteerd heeft jaren....ik denk dat de speler Bale door de prijzen en tientallen miljoenen ook niet meer het eager spelertje is van toen ie 18 was. Een veel groter ego heeft en bijbehorende grotere lust voor geld waardoor hij het zeker niet makkelijker heeft gemaakt voor zichzelf, bijv met vertrekken....uiteindelijk praat de zaakwaarnemer de speler naar de mond die hem betaald en dat lijkt me volledig logisch...

Die is zeker niet de grootste Britse voetballer die ooit is voortgebracht. Dan had die toch echt eerder op een vertrek moeten aansturen! Ik vind het jammer dat hij de liefde voor voetbal opzij heeft gezet voor de liefde van geld of wraakzucht. Hopen dat we nog een paar jaar van m kunnen genieten!

22 september 2020 om 14:39

Qua prijzen is het verreweg de meest succesvolle Britse voetballer. Niet normaal wat hij allemaal heeft gewonnen in maar 7 jaar.

22 september 2020 om 14:52

Volgens mij heeft bijvoorbeeld Lampard meer gewonnen dan Bale?

22 september 2020 om 14:55

Bobby Moore heeft een indrukwekkender individueel palmares hoor.

22 september 2020 om 14:57

Lampard heeft meer hoofdprijzen. Maar Bale heeft weer 4x de CL gewonnen. Blijft altijd lastig te vergelijken.

22 september 2020 om 15:00

Bobby Moore met 1 FA cup met West Ham?

22 september 2020 om 15:00

Bobby Moore heeft volgens mij niet de ec1 gewonnen. Wel een wk. Maar goed 4 x CL weegt voor mij ook zwaar.

22 september 2020 om 15:01

Denk dat hij Bobby Charlton bedoelt, die wel een ec1 gewonnen heeft samen met een wereldtitel

22 september 2020 om 15:04

Tsja. Een Giggs en Scholes hebben allebei 2 Cl's op hun naam staan en 11 landskampioenschappen. Nu lijkt me 11 BPL titels meer waard dan 2 CL bekers extra..

22 september 2020 om 15:09

Zelfs Moore heeft hogere klasseringen in de ballon D’Or en die zit in het team van de twintigste eeuw. Als bale in het team van de 21ste eeuw komt te staan dan weet ik het ook niet meer.

22 september 2020 om 15:09

Kenny Dalglish heeft driemaal de CL gewonnen, zes titels in Engeland en vier in Schotland.

22 september 2020 om 14:40

Hij heeft het niet over de grootste, maar over de meest succesvolle

Bale heeft een optie in z'n contract om de huurdeal met een jaar te verlengen dus je kan er van uitgaan dat hij niet meer in Madrid zal spelen als hij het aardig doet bij Spurs dit seizoen.

"waarschijnlijk is Gareth de meest succesvolle voetballer die Groot-Brittannië ooit heeft voortgebracht." Ik vind George nog altijd het Best maargoed...

22 september 2020 om 14:42

Je hoeft niet de beste te zijn om de meest succesvolle te zijn

22 september 2020 om 14:54

Meest succesvolle voetballer is wat anders dan de beste voetballer. In Nederland kun je gezien het aantal Champions Leagues redeneren dat Clarance Seedorf de meest succesvolle Nederlandse speler allertijden is. Echter is er niemand die hem daarmee ook de beste Nederlandse speler ooit noemt.

22 september 2020 om 15:03

Ik baal er nu ook van dat George Best geen George Successful heet maar ik ben het met je eens qua Seedorf.

22 september 2020 om 14:56

Ik dacht dat Beckham David van de voornaam heette.

Nou, prima toch? Los van wat er geroepen wordt door deze man, kan Bale het gewoon weer laten zien op het veld. Ben best wel benieuwd eigenlijk... Bergwijn zal nog wel wat minuutjes gaan inleveren lijkt me.

Bale de beste voetballer die Groot-Brittannië ooit heeft voortgebracht noemen vind ik nogal schromelijk overdreven. Daarvoor heeft hij de laatste jaren gewoon te weinig gespeeld en is bij Real toch ook nooit echt onbetwist geweest.

22 september 2020 om 14:55

er staat nergens de beste, er staat de meest succesvolle. Wereld van verschil. Lucas Vasquez heeft bijvoorbeeld ook 3x de CL gewonnen, maar is een hele matige speler

22 september 2020 om 15:54

check, dat had ik dus verkeerd gelezen. De meest succesvolle kan inderdaad wel zijn, dat is immers makkelijk te kwantificeren.

22 september 2020 om 14:58

Daarom heeft hij het ook niet over de beste, maar de meest succesvolle. Ik ben blij hem straks weer te zien spelen. toch een bijzondere speler die iets extra's kan brengen in een elftal.

Amaaai dat zijn stevige woorden. Ik persoonlijk heb van in het begin gezegd dat hij geen speler is voor real. Maar goed hij heeft toch wat flitsen getoond in zijn tijd. Maar hij is er nu 31 dus is een beetje over zijn piek heen. Maar zoals iedereen weet voetbal is een vuile wereldje. Zoals hij zeg wacht maar over een paar jaar als hij zijn boek zal uitbrengen. ;-)

Het is ook wel een beetje dom geweest van Real. Heel dik en lang contract voorschotelen en als er dan een trainer is die het niet in hem ziet zitten, dan zit je als club met een groot probleem. Suarez bij Barca, Alexis Sanchez bij ManU, Ozil bij Arsenal (in iets mindere mate..) je geraakt ze zelfs moeilijk kwijt zonder transfersom.

22 september 2020 om 14:56

ja of je doet het andersom en je ziet iemand als Lewandowski transfervrij de deur uit lopen.t is niet dat Bale al 35 is

Ja, wij bedanken Bale netjes voor zijn diensten en kussen de grond richting de exit deur.

Als je alleen de CL overwinningen gaat tellen dan is hij inderdaad de meest succesvolle Britse voetballer ooit. Maar qua nationale bekers/kampioenschappen valt het ook wel weer mee.er zijn aardig wat spelers die ik hoger schat dan Bale, prestaties zijn natuurlijk nog steeds ongekend bij Real.

De grootste voetballer die Groot-Britannië ooit heeft voortgebracht?? Dat was volgens mij toch wel ene David Beckham. En er zijn ook nog wel anderen die ik hoger aansla als hem.

22 september 2020 om 15:04

Beckham was niet eens de beste speler van Engeland of United in zijn tijd.

22 september 2020 om 15:05

Dan zou ik eerder George Best, Ryan Giggs of Bobby Charlton /Moore noemen dan Becks. Ook lampard, en Gerrard natuurlijk. Commercieel was Beckham UKs grootste dat zeker

22 september 2020 om 15:05

Beckham is niet de grootste, dat is deze Bale ook niet. Emile Heskey is de allergrootste.

22 september 2020 om 15:07

En crouch letterlijk de grootste 😉

23 september 2020 om 00:15

Titus Bramble was beter dan Heskey.

22 september 2020 om 15:09

Nou, moeten we David Beckham niet overschatten. Het valt mij op dat Rooney vergeten wordt.

22 september 2020 om 15:42

Als je kijkt naar prijzen en statistieken dan is Bale dat weldegelijk.

22 september 2020 om 19:10

Ryan Giggs

22 september 2020 om 23:12

Zo ja, absoluut. De oude spelers daarvoor ken ik zelf niet, niet meegemaakt bedoel ik dan zoals Best. Maar idd Giggs, hoe kan ik hem vergeten daarin. Ik dacht misschien over die in het buitenland gepresteerd hebben maar nee absoluut Giggs boven Bale daarin. Zolang in een top Man U team gezeten en vele prijzen gepakt. Jep.

23 september 2020 om 12:53

Sportief! Zie je niet vaak op VZ dus hulde!

Hij scheent al geblesseerd te zijn?

Geprobeerd, enig succes gehad maar daarna steeds minder en minder dan moet je verder kijken is toch geen schande om bij een grote club als Real Madrid op een gegeven moment geen plek meer te kunnen bemachtigen.

Wat een vreemde man. Toen CR weg ging gaf Perez hem een dik contract, wat wil je nog meer? Daarna ging Bale zelf slecht spelen e.d. Het is Real he, je presteert of het is klaar. En steeds kon hij het zelf niet meer op brengen helaas. Ja hij heeft mooie dingen laten zien absoluut en daar zijn we hem dankbaar voor maar de laatste 2 jaar was het wel klaar helaas. Beetje in de spiegel kijken hoor enge Barnett.

Bale heeft genoeg kansen gehad bij Real Madrid. De echte Madrid fans zijn tevreden met Bale's bijdrage in het winnen van belangrijke trofeeën. Echter door de blessures is Bale nooit hetzelfde geworden. Na het vertrek van Ronaldo moest Bale de grote man worden. Dat is hem natuurlijk niet gelukt. Zidane heeft hem ook genoeg kansen gegeven. Bale is en blijft een Madrid legende.

Vind het wel meevallen die trap na. De man zegt niets geks. Hij overroept zijn cliënt en doet net alsof het Cristiano Ronaldo is maar goed, dat lijkt tegenwoordig de rol van een zaakwaarnemer

He hij spreekt Spaans! Was dat nou zo moeilijk om uit te zoeken of citeert iedereen gewoon maar alle vuige roddels. Bale is beetje zonderling maar denk niet dat er een trainer is die zo aan kapitaalvernietiging mag doen dan die bij Real. Koop een psycholoog erbij zou ik zeggen. Dat kost je nauwelijks een ton en lijkt me heel zinvolle investering voor al die stijfkoppen in staf en bestuur en de speler zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

755 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren