Evra fileert transferbeleid Manchester United in tirade van 20 minuten

Dinsdag, 22 september 2020 om

Manchester United kan niet bepaald terugkijken op een zeer succesvolle transferperiode. Manager Ole Gunnar Solskjaer verwelkomde in de afgelopen periode namelijk alleen de van Ajax afkomstige Donny van de Beek. Voor voormalig linksback Patrice Evra reden om op Instagram een tirade van bijna twintig minuten af te steken over het in zijn ogen falende aankoopbeleid van the Red Devils.

"Ik word gebeld door een topdirecteur van een topclub of Matt Judge (transferonderhandelaar van Manchester United, red.) alsjeblieft zijn telefoon kan opnemen", zo verklaart Evra op zijn Instagram-pagina. "De mensen moeten weten dat wij als club juristen met mogelijke aanwinsten laten praten. Zij kijken slechts naar de cijfers, het zijn mensen die geen affiniteit hebben met de voetbalwereld. Voor een speler die 20 miljoen euro waard is moet uiteindelijk 100 miljoen euro worden neergelegd. Maar zelfs zulke spelers komen voor dat geld niet meer naar Manchester United."

Evra is bang dat de reputatie van Manchester United op het spel staat. "Mensen zoals Bobby Charlton en George Best hebben de geschiedenis van deze club gevormd", vervolgt de Fransman zijn relaas. "We moeten respect hebben voor de mensen die in 1999 en 2008 de Champions League wonnen. Nu willen sommige mensen deze erfenis kapotmaken, en met wat voor reden? Manchester United is beter dan dat." Evra weigert overigens om alle schuld bij vice-voorzitter Ed Woodward, verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, te leggen.

Dit bericht bekijken op Instagram

#ilovethisgame #positive4evra #love #united #respect #frustration

Een bericht gedeeld door Patrice Evra (@patrice.evra) op

"Als ik een probleem zou hebben met Ed Woodward, dan zou ik dat zeker niet op de sociale media wereldkundig maken. Ik zou hem berichten sturen en bellen en hem recht in zijn gezicht zeggen wat ik van bepaalde zaken vind. Hij krijgt van bijna alles de schuld. Ik denk echter dat het enige probleem is dat Ed vertrouwen heeft in de verkeerde mensen. Hij heeft zelfs vertrouwen in mensen van buiten de club. Iemand zoals directeur Richard Arnold zorgt voor ongelooflijke sponsordeals, waardoor er zoveel geld binnenkomt. Maar met dat geld worden geen nieuwe spelers gehaald, omdat we de verkeerde mensen met ze laten praten. Ole Gunnar Solskjaer komt in contact met spelers en praat met ze zoals Sir Alex Ferguson dat altijd deed."

"Manchester United heeft mensen in dienst die schadelijk zijn voor de club, daarom is het bittere noodzaak dat we de waarheid vertellen aan de supporters", aldus Evra, die met een opvallende onthulling komt. "Sommige mensen durven niet hardop te klagen omdat ze bang zijn dat ze in de toekomst geen werk meer krijgen. Maar dat kan mij niets schelen, ik heb Manchester United niet per se nodig. Maar ik hou wel heel erg veel van deze club."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door schop1989)

Komt wel een beetje over als een warrig verhaal dit. Al is de kern dat Man U geen succesvolle transferperiode hebben gehad, wel waar natuurlijk.

22 september 2020 om 13:30

Ik denk dat het kern gaat over een langer beleid, een Daley Blind hoort natuurlijk nooit een Manchester United shirt te dragen en dan was hij bij lange na niet eens de slechtste aankoop. Donny van Beek is een leuke speler, maar is niet de speler die United echt grote stappen laat maken. Er is maar 1 speler echt goud gebleken en die werd afgelopen jaar ook speler van het jaar. Het grote deel van de transfers zijn van het niveau Everton, Newcastle etc. En natuurlijk kan niet elke aankoop een schot in de roos zijn, maar er zijn zo weinig spelers waarvan je denkt wow hebben ze zo'n speler binnen gehaald, zoals afgelopen zomer Werner bij Chelsea en Thiago bij Liverpool. Ze betalen vaak ook nog eens veel te veel voor het middelmaat dat ze kopen. Dat een Liverpool sterker is dan Manchester United (structureel bedoel ik dan) op dit moment, kan gewoon niet. United is de rijkste club ter wereld, maar dat zie je niet terug. In een wereld dat geld domineert zouden Barcelona, Real Madrid, Paris SG Manchester City en Manchester United de enige ploegen mogen zijn die in aanmerking komen voor de CL titel, maar door slim en goed beleid waren het Liverpool en Bayern afgelopen 2 edities. Waar ik bij Barcelona en Real verwacht dat ze even 2 mindere jaren nu gaan hebben en daarna back zijn, verwacht ik dat United weg zal vallen als het zo doorgaat. In Engeland is het heel normaal dat een grootmacht helemaal weg valt he. Zie wat er met Newcastle en Blackburn gebeurt is. Als United zo doorgaat gaat het waarde verliezen en is de stap terug naar de top vrijwel onmogelijk. United was amper opgewassen tegen het goede beleid van Leicester en de jeugdige Chelsea, dat kan gewoon niet met dit budget.

22 september 2020 om 13:53

Niet elke speler die een club koopt moet het verschil maken of brengt de club eigenhandig naar een hoger niveau. Je hebt ook spelers nodig die het cement tussen de stenen zijn , dat het team een geheel is.

22 september 2020 om 13:56

Klopt. Maar als jij alleen maar het geheel compleet maakt, heb je een team zonder jongens die het verschil maken

22 september 2020 om 13:59

Kijk, maar dit natuurlijk ook altijd een groot probleem geweest. Spelers afschrijven voor zo goed en wel begonnen zijn. Kan me heugen dat Alexis Sanchez, Di Maria, Mkhitaryan ook allemaal relatief gefaald hebben bij United. En dat waren zeker spelers die United naar een veel hoger niveau hadden kunnen tillen.

22 september 2020 om 14:04

Maar van deze jongens is Di Maria toch de enige echte wereldtopper? Alexis is altijd een momenten speler geweest ook bij Arsenal. Maar goed dit zijn wel zo ongeveer qua namen de grootste jongens die United gehaald heeft. Daarnaast Kepa doet het 2 jaar kut wordt vervangen, maar de Gea doet het al 3 jaar kut en gaat gewoon jaar 4 in. Het doorselecteerbeleid is matig. Net als Pogba. Grootste momentenvoetballer ter wereld, kon je hem verkopen doe je het niet.

22 september 2020 om 14:24

Alexis is niet altijd een momentenspeler geweest, was de eerste 2 seizoenen bij Arsenal een van de beste spelers van de PL, misschien zelfs de beste.

22 september 2020 om 15:21

Dat een Liverpool sterker is dan Manchester United (structureel bedoel ik dan) op dit moment, kan gewoon niet -- structureel op dit moment is een tegenspraak. Als je structureel beter bent, maakt het niet op welk moment, want je bent structureel beter. En als je specifiek op dit moment beter bent, ben je dus niet automatisch structureel beter

22 september 2020 om 15:24

het 'jeugdige Chelsea' . Laat me niet lachen, Chelsea heeft deze zomer alles wat los en vast zit gekocht en schuift de eigen jeugd meteen aan de kant als het weer kan. De gemiddelde leeftijd van de Chelsea selectie is 26,3 jaar. Dat van United 26,6... Heel jeugdig ja, dat Chelsea Daarnaast eindigde United afgelopen jaar boven Leicester en Chelsea dus voorlopig zijn ze prima opgewassen. Dat je united met Blackburn en Newcastle noemt is helemaal lachwekkend. beide clubs hebben nog geen fractie van de grootheid van United gehad. United is nu te groot om zo diep te zinken.

22 september 2020 om 17:23

Oke, maar ik had het over afgelopen seizoen? Structureel bedoel ik mee dat het al jaren gaande is. En dat ik op dit moment erbij zet is omdat er anders een Gloryunited 2011 ofzo erbij gaat halen.blackburn is overigens een oud grootmacht.

Er lijkt imo eindelijk juist weer eens een idee achter te zitten daar. Als ze ook nog Alex Telles weten te halen doen ze gewoon prima zaken. Het centrale duo is wel echt om te janken voor een topclub. Maar de jeugd krijgt de kans, de aanval is prima dus weinig reden tot klagen lijkt me op dit moment.

22 september 2020 om 13:38

Aanval is imo veel te smal. Alleen Martial, Greenwood en Rashford zijn geschikte aanvallers. Moet imo minimaal nog 1 directe versterking bij voorin.

22 september 2020 om 14:06

Ja de bezetting is vrij smal, bovendien is de afhankelijkheid van Fernandez ook wel zorgwekkend. Je zag afgelopen weekend dat hij niet in zn spel kwam, en daardoor creëerde United eigenlijk niets.

22 september 2020 om 14:07

Aanval is inderdaad wat mager, maar de verdediging is wel echt een kritiek punt momenteel, maar ook echt de gehele verdediging. Met name Lindelof en Maguire zijn echt een drama, ook ongelooflijk dat er ooit zoveel voor deze man is betaald, wat een houten klaas.

Het is moeilijk om United fan te zijn onder deze eigenaren. Zoveel potentie en het enige wat deze eigenaren doen is geld uit de club trekken.. onder de Glazers zal United nooit meer de grootmacht van weleer worden. Geen beleid geen voetbal gogme of verstand in de top bij United. Puur business, heel pijnlijk.

22 september 2020 om 13:36

Onder de Glazers een x of 5 kampioen geworden, x of 5 2e 1 CL en 2x verliezend finalist. Ook zijn ze 1 van de big spenders dus daar kan het ook niet aan liggen.

22 september 2020 om 13:56

Onder SAF bedoel je? SAF maakte van redelijke spelers kampioenen en dat jaar na jaar. Heeft niets met Glazzers te maken, daarnaast werd hij bijgestaan door David Gill die de transfers deed. SAF kreeg meestal ook wat hij wilde omdat hij zelf de spelers opbelde en Gill de rest klaarde. Zowel Van Gaal als Mourinho gaven al dat zij zelfs niet hun tweede keuzes kregen. Solskjaer ondergaat hetzelfde. Waar Lampard een blanco cheque krijgt moet Solskjaer doen met wat incompetente Woodward and Judge. United is zeker een bid spender maar er zitten zoveel slechte transfers dat het niet normaal is.

22 september 2020 om 14:28

Ja en door wie werd SAF betaald? En wie betaalde de spelers die SAF wilde? Als het goed gaat is het te danken aan de spelers en/of trainer, maar nu het slecht gaat is de eigenaar de schuldige

22 september 2020 om 15:22

Ik raad je aan om meer informatie te zoeken over de financiële situatie van United. United was schuldenvrij tot Glazzers het overnamen. De leningen die ze aangingen om United te kopen hebben ze voor een deel als schuld naar United overgezet. Sindsdien hebben ze meer als 1 miljard uit de ploeg genomen. Je leest het goed, meer als 1 miljard! Dat wil zeggen dat United zelfs veel meer zou kunnen uitgeven dan nu of tenminste Old Trafford verder moderniseren. SAF had ook te maken met geldlimitien door Glazzers, alleen waren de transfersommen toen niet zo belachelijk hoog als nu.

22 september 2020 om 15:40

Het gaat mij om de uitspraak dat het nooit een grootmacht onde de Glazers kan zijn. En dat klopt gewoonweg niet. Man U spendeert nog steeds als een grootmacht, zowel qua aantal transfers, transfersommen en salarissen, dus alleen wat het sportieve gedeelte betreft is het geen grootmacht. Maar dat heeft niets met de Glazers te maken aangezien ze ieder jaar weer bereid zijn om hoge transfer sommen te betalen. Dat ze aan het eind van de rit de winst in de zak steken is gewoon legitiem en gebeurt bij ieder bedrijf, moet je nagaan hoeveel ze in de zak konden steken als ze een vergelijkbaar beleid zoude voeren als bij Arsenal

22 september 2020 om 14:14

Als je nu United vervangt voor Arsenal dan snap ik je statement, maar je totale argumentatie slaat kant nog wal bij United. Ze geven veel geld uit, maar zonder gedachte, nu zijn ze met de legacy van Ferguson aan de slag en het gaat steeds beter.

23 september 2020 om 00:21

Soccerteam, als dat zo was zouden de transferuitgaven sinds de komst van de glazers veel lager moeten zijn. Volgens mij is het tegenovergestelde waar.

Ze zijn de laatste jaren vaak erg laat met nieuwe aankopen en dus waarschijnlijk met beleid maken. Het lijkt er vaak op dat ze maar wat doen inderdaad en er weinig gedachten achter zitten. Het is duidelijk dat ze centraal achterin, een sterke leider missen, een voorhoede speler van kwaliteit en met ervaring en dat een verbetering van linksback en eventueel doelman er zou moeten zijn. Als Telles komt is een probleem opgelost want die Shaw lijkt wat dikkig geworden. Een snelle oplossing zou een deal met Barca zijn, Umtiti en Griezmann. Niet dat Umtiti machtig speelde de laatste tijd, maar met buddy's als Pogba, Griezmann en Martial zou hij er zomaar weer bovenop kunnen komen. Voor de opbrengsten kan Koeman eindelijk zijn Memphisje en Wijnaldum halen.

Hij geeft aan dat Ed Woodward geen blaam treft omdat hij alleen vertrouwen geeft aan de verkeerde personen! Is het niet juist de bedoeling als directeur dat vertrouwen hebt in de juiste personen? Met andere woorden, dat hij wel degelijk een groot onderdeel is van het probleem..

22 september 2020 om 13:44

Evra wil niet zijn mogelijke toekomstige United baan op het spel zetten. Veel van die oud spelers belanden in de club als scouts, trainers van de jeugd of watdanook.

Redelijk schokkend dat United dus allerlei advocaten etc stuurt om met spelers te onderhandelen. Dit als wat Evra zegt ook klopt en daar lijkt het wel op. United kan nooit een transfer snel afronden, ze betalen altijd veel te veel. Het belangrijkste is dat de coaches totaal niet de spelers krijgen die ze willen en dat voor een ploeg die 3e rijkste is ter wereld is. Zowel Woodward als iedereen die over transfers gaat moeten vervangen worden. Een Van der Sar alleen al zou zoveel meer voor elkaar krijgen.

Ondanks wat er goed of slecht gaat bij United, moet Evra helemaal geen podium meer krijgen. Rare gast met rare fratsen die zich maar al te graag in elke sociale discussie mengt die er is. Ik vind het erg goed gaan bij United, ze bouwen aan een team, dood vlees snijden ze er langzaam maar zeker uit en met Solskjear volgens de normen en waarden van Ferguson en tactisch de kennis van Phelan, tactisch meesterbrein. Als de motivatie weg valt gaan de zwarte schapen eruit en komen er nieuwe voor terug, dus een Pogba en De Gea zie ik binnenkort ook wieberen als ze prestaties laten zien als de vorige jaren. Beter een Henderson en Fred die gemotiveerd zijn, maar misschien niet zo ver zijn als die 2, dan die 2..

22 september 2020 om 14:39

Ik vind Evra juist heel erg verfrissend en iemand die het spel op het hoogste niveau goed begrijpt. Hij en Micah Richards zijn een van de betere pundits op dit moment.

22 september 2020 om 20:56

Omdat je Micah Richards er nu bij neemt gaan we het hoe dan ook oneens zijn. Ik vind Evra en helemaal Micah gewoon niet de slimste en ze zeggen populistische dingen om meer luisteraars te krijgen. Open deuren intrappen etc. Doe mij maar Lennon van de jonge garde, want die kan tenminst WEL een tactische analyse doen...

Je kan niet haten op deze man. Man U haalde altijd wereldspelers binnen, met alle respect voor Donny, maar zijn transfer naar Man U is voor vele fans niet meer dan een “leuke” transfer. Ze hadden liever een speler gezien als Kroos of Thiago. Die kwamen vroeger met een sneltrein richting Manchester, nu hebben ze zoiets van, waarom zou ik daar naartoe gaan?

Heeft iemand wel eens benoemd dat Evra ergens een klap van de molen heeft opgelopen? Die kerel is batshit crazy! Zou me niks verbazen als hij binnenkort over complotten begint!

David Gill was een enorme speler in de transfers van United, die had er tevens ook niet alleen een zakelijk kijk op. Waar het nu veel meer commercieel lijkt, erg irritant als united supporter. Betaal maar wat meer voor spelers, geen probleem. Maar kom dan niet aankakken met een maguire, haal toppers, Upamecano/sancho. Leg die 100 die Dortmund wil op tafel en betaal 60m voor upamecano, United kan het makkelijk betalen en moet dat ook doen als ze willen aanhaken. Bovendien is dit ook voor de trainers niet leuk, Lvg/mourinho en nu Solskjaer voelen weinig steun en vertrouwen zo.

22 september 2020 om 15:26

United had die 100 miljoen al op tafel alleen Dortmund wilde 120 miljoen...

22 september 2020 om 15:54

Dan maak je er toch 120 van, dat moet je meteen doen. Als hij deze periode niet aantrokken word, wat ik niet verwacht dan verwacht ik dat mits corona het toelaat, een Real of barca hem haalt of zelfs City. Dit is mogelijk de enige kans.

Ze hebben gewoon ongelukkig ingekocht afgelopen jaren: Maguire, Lindelöf, Bailly, Rojo, Shaw, Di Maria, Sanchez, De Gea, Dalot, Pogba, Herrera, Mata. Daarnaast spelers te lang behouden: Lingard, Smalling, Jones, Pereira. Anderzijds wel geprofiteerd van de jeugd met spelers als Rashford en Greenwood. Daar moeten ze mee door gaan natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 7 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Van de Beek: ‘Hij is belangrijk voor het team, maar ook voor mij persoonlijk’

Edinson Cavani staat woensdagavond waarschijnlijk in de basis van Manchester United voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. De aanvaller, die de voorbije jaren voor de Parijzenaars uitkwam, viel afgelopen zondag...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren