Bayern München zet volgende stap en heeft Dest bijna binnen

Dinsdag, 22 september 2020 om

De transfer van Sergiño Dest naar Bayern München is volgens De Telegraaf een flinke stap dichterbij gekomen. Maandag legde de Duitse grootmacht een tweede bod neer in Amsterdam, waarmee het de vraagprijs van Ajax nadert. Directeur spelerszaken Marc Overmars vraagt een transfersom van twintig miljoen euro en vijf miljoen aan bonussen voor de negentienjarige.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Ben benieuwd wie Ajax als vervanger gaat halen. Voor Dest een mooie transfer maar heb ook wel een beetje me twijfels

22 september 2020 om 07:49

Ik denk dat als Ajax al een speler gaat halen, dat het dan geen vervanger voor Dest is. Denk dan eerder aan een speler voor links centraal achterin of als controleur op het middenveld. Als rechtsback zijn Timber en Rensch spelers die daar ook prima uit de voeten kunnen.

22 september 2020 om 08:42

Wat is er met Mazraaoui gebeurt dan? Ben geen ajacied dus volg het ook allemaal niet op de voet.

22 september 2020 om 08:48

Met Mazraoui is niets gebeurd. Dat is gewoon eerste keuze op rechtsback. Als 2e man kunnen Timber of Rensch daar prima spelen.

22 september 2020 om 08:58

Ten Hag heeft al aangegeven dat er een verdediger bij komt als Dest vertrekt. Ik denk een back die zowel rechts als links zou kunnen spelen.

22 september 2020 om 09:40

Er moet wel wat gehaald worden. De rammelende verdediging gaat ons echt opbreken. Je moet er niet aan denken dat Nico ook nog weg gaat. Ik begrijp Dat Alvarez niet meer als verdediger zal worden gebruikt. Dan heb je Nico en Martinez voor LB. In het centrum Schuurs en Blind en wat mij betreft 0 backup. RB Masraoui en wat mij betreft 0 backup. Die Timber is nog lang niet Ajax waardig. Wellicht over een jaar gaan richten op een back positie. Zo§’n dwerg in het centrum kan gewoon niet. Dus ja, er moet wat bij gaan komen

22 september 2020 om 09:45

@jsh88 Mazraoui is de rechtsback die elke week speelt en het prima doet.

22 september 2020 om 10:11

ik begrijp dus niet waarom ik vaak lees dat Martinez maar LB moet staan. Dat is niet zin beste positie. Sterker nog ik heb hem op LB geen 1 wedstrijd zien spelen waarvan ik denk hij van het niveau Nico is. Hij is meer een CV en/of Cdm.

22 september 2020 om 16:45

@rngezus Hahaha wat een onzin. Kan je groningen ajax vorig seizoen nog herinneren? Martinez doet het nog steeds in zijn broek als hij Sierhuis weer voor zich ziet. Komt alles te kort wat een cv moet hebben. Ik denk dat Martinez daar nog immer nachtmerries van heeft. En dan hebben we het nog maar over Sierhuis

22 september 2020 om 10:51

Ik zou lekker Fosu-Mensah halen, kan zowel CV als RB en dan heb je voor beide posities meteen een goede stand in.

22 september 2020 om 11:44

Niet nodig. Staan twee jeugdspelers te trappelen. Wel mooi op de rechtsback. Continu eigen jeugd. Veltman, mazraoui, dest, timber, rensch. 👍

Nou Marc we gaan richting eind september. Voor elke dag dat ze treuzelen zou ik een miljoen extra vragen. Graag of niet, als hij blijft, is dat me ook dest.

22 september 2020 om 07:29

Maar volgend jaar gaat hij voor veel minder, aangezien hij dan nog maar een 1 jarig contract heeft. 25 miljoen voor een speler die niet wil verlengen, 2e back is en nog maar 20 wedstrijdjes heeft gespeeld vind ik dit een super goeie deal. Extra back halen als back up van Mazraoui en dan misschien nog een échte 10 halen.

22 september 2020 om 09:59

of hij tekent bij, speelt een fantastisch seizoen en wordt 15 miljoen meer waard. Je weet het gewoon weg niet omdat hij nog zo jong is.

22 september 2020 om 10:20

Heb je de tekst uberhaubt gelezen? Er staat toch duidelijk dat Ajax heeft geprobeerd om het contract van Dest te verlengen, maar dat Dest het geweigerd heeft en daarim willen ze hem nu verkopen nu hij nog veel waard is.

22 september 2020 om 07:47

Ik denk juist dat Overmars een beetje aan het rekken is. De interesse van Barcelona kan de prijs opdrijven en dit geeft hem meer tijd om een vervanger te vinden. Als Dest nu direct vertrekt, dan kan het nog even duren tot er een vervanger is.

22 september 2020 om 10:23

Ben ik het helemaal mee eens. Mij staat nog een bericht bij dat de directie van Bayern het bestuur van een andere club (ik dacht Liverpool) verweet bewust lang te wachten om de prijs naar beneden te drijven. Nu doen ze precies hetzelfde! Het is toch duidelijk hoe duur Dest is? Leg dat bedrag neer en de deal is rond. Ze wachten bewust zo lang zodat Ajax voor een lastige keuze komt te staan. Genoegen nemen met een lager transferbedrag of Dest aan zijn contract houden en volgend jaar voor een lager bedrag laten gaan.

Waarom zou Ajax Dest verkopen? Met Dest en Mazraoui heb je twee goede back met verschillende speelstijlen. Hopelijk halen ze een 6 van dat geld.

22 september 2020 om 07:29

Dest is zeker goed om erbij te houden, maar geen onomstreden basisspeler. Als je daar dan (als back zijnde) dik 20 miljoen voor krijgt is dat niet slecht. Volgend jaar nog 1 jarig contract, dan krijg je veel minder

22 september 2020 om 08:46

Omdat dit ventje na 2,5 goede wedstrijd (waaronder tegen Telstar) zelf weg wilt.

22 september 2020 om 09:28

Omdat je 20 miljoen krijgt voor een speler die een beetje potentie toont.

Ik heb het idee dat Ajax eerder de biedprijs tegemoet komt. Waarom eerst 25 weigeren om vervolgens voor 20 akkoord te gaan?

22 september 2020 om 07:50

Omdat dat onderhandelen heet. Meestal geef je allebei wat toe en als je 20 mio voor Dest kunt krijgen dan is dat gewoon een meer dan prima bedrag.

Het wordt krapper en krapper achterin. Nu heb je eigenlijk alleen nog Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico en Martinez voor in de verdediging, met Timber en Rensch eventueel nog achter de hand. De selectie mag sowieso breder. Een sterke CV, back en 6 moeten er eigenlijk allemaal bij. Zeker in dit seizoen is een brede bank cruciaal. Aan de slag Marc!

22 september 2020 om 07:40

De selectie is sterk genoeg voor de Eredivisie maar totaal niet in balans imo. Je hebt 3 geweldige buitenspelers (Promes, Neres en Antony.) maar je hebt niet eens een echte 10. Kudus, Promes en Tadic kunnen er allemaal spelen, maar zijn het beste op een andere positie imo. Daarnaast raak je nu weer een back kwijt, tegen een goed bod weliswaar, maar een back die aan beide kanten kan spelen. Er mag echt nog wel wat bij.

22 september 2020 om 08:40

Er is geen echte 10, geen echte 6 en ondertussen is Martinez de back-up op 3 posities, waarbij - zoals Flavente al terecht opmerkt - er onzekerheid heerst over de situaties van Blind en Tagliafico. Als één van hen wegvalt, dan is er geen back-up meer voor links centraal, linksback en Alvarez. Ajax moet zich echt nog versterken, willen ze op alle fronten succes behalen.

22 september 2020 om 07:43

Klopt helemaal. En dan is nico nog een vraagteken en is het ook verder afwachten hoe blind zich houdt over een heel seizoen.

22 september 2020 om 10:23

Een nieuwe 6 acht ik niet meer nodig met o.a. Gravenbergh, Kudus en Martinez. Ten Hag ziet Alvarez ook helemaal zitten. Daarnaast komt Taylor er ook nog aan. Een extra (rechts)back zou ik wel ik wel nog graag zien komen.

Volgens mundo deportivo.. zodra ik die naam voorbij zie komen stop ik met lezen. Oprecht snap ik nog steeds niet wat Bayern in Dest ziet. Het lijkt me meer marketing gericht op toekomst gebied, dan werkelijk een toevoeging aan die beren sterke selectie die ze al hebben. Bij een bod van 20-25 miljoen, lekker laten gaan.

Zou het erg jammer vinden wanneer Dest vertrekt, ik ben enorm gecharmeerd van Dest! Mocht Dest daadwerkelijk vertrekken moet Marc direct met Brighton onderhandelen voor Pröpper, die kunnen wij echt goed gebruiken en is Nederlands, perfect match!

22 september 2020 om 07:41

Waarom zou een wisselspeler van Brighton een meerwaarde zijn voor Ajax? Zijn veel betere opties dan proppen als je een middenvelder wil halen. Lijkt me verstandiger een verdediger te halen als Dest weggaat. Juist daar word dan spoeling dan wel erg dun.

22 september 2020 om 07:46

Of beide. Zowel Pröpper als een extra back zijn niet overbodig.

22 september 2020 om 08:19

@flavente, Propper is geen wisselspeler hoor. Standaard basis. Overigens wil Propper zelf in Engeland blijven heeft hij aangegeven

22 september 2020 om 10:01

@Flavente.. Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat Pröpper wisselspeler is bij Brighton? Die gozer heeft afgelopen seizoen alles gespeeld haha? @Primetime.. Klopt, heeft hij inderdaad aangegeven, hij speelt overigens in de beste/mooiste competitie ter wereld. Alleen snap ik niet waarom hij een overstap naar Ajax niet ziet zitten? Spelen overigens Champions League en kan om de prijzen mee doen..

20/25mil is wel erg weinig voor een jonge voetballer met Amerikaans en EU-paspoort. Zijn (marketing)potentie ligt erg hoog. Bayern heeft dit waarschijnlijk snel terugverdient indien 100.000 Amerikanen een shirt van Bayern kopen. Oké, zijn contract loopt af, praat dan over een verlenging. Zo blijft er weinig over achterin: Tagliafico, Martinez, Blind, Schuurs, Alvarez, Timber en Mazraoui. Snel de transfermarkt op, maar voor wie? Er ligt van wel een lijstje klaar. Wat mij betreft een 30'er.

22 september 2020 om 07:45

Gaan ze die Amerikanen dan €1000 per shirt laten betalen? Wat aangezien een club tussen de 10% en 20% per shirt in eigen zak kan steken gaan 100.000 Amerikanen niet echt zoden aan de dijk zetten.

22 september 2020 om 07:57

Er is gepraat over een verlenging van zijn contract, maar Dest heeft geen interesse.dan bijft er weinig speelruimte over voor Ajax.ik denk dat ze met zo'n deal als beschreven er het maximale uithalen.

22 september 2020 om 07:59

Hij wil dus niet verlengen he. Dit bedrag is helemaal niet weinig voor een 2e keus speler. Is waarschijnlijk even veel waar Feyenoord hun beste speler voor verkoopt ( Senesi )

Rond de 20 miljoen zou een mooie prijs zijn voor Dest. Ik ben benieuwd hoe zijn verdere carriere gaat verlopen. Als ik kijk naar voorgaande rechtbacks zijn er toch wat haperingen in de loopbanen gekomen. Dan denk ik bijvoorbereeld aan Van der Wiel, Van Rhijn en Tete.

Beide partijen komen dicht bij elkaar? Ik snap dat nu nooit Ajax heeft een bedrag neergelegd en daar moet je dan als kopende club toch gewoon aan voldoen en anders heb je pech lijkt me? Hoop dat Overmars dat ook aanhoudt deze jongen is nog maar 19 jaar en heeft al een seizoen vaste basis gestaan bij Ajax. Dan vind ik persoonlijk 20 miljoen + 5 miljoen bonus nog erg schappelijk. Ik had 35 miljoen gezegd. Maar ik zou ook nu zeggen Bayern treuzel niet zo lang betaal wat we willen en voor elke dag dat het langer duurt komt er een miljoen bovenop, we zijn al in competitie en willen onze selectie op orde hebben.

22 september 2020 om 08:35

Als er maar 1 rechtsback in de wereld zou zijn, dan werkte het misschien zo. Nu schakelt Bayern heel snel door naar een volgende speler indien de vraagprijs niet realistisch is. Dan zit Ajax volgend seizoen met een wisselspeler met een 1 jarig contract. Probeer daar nog maar een soortgelijk bedrag voor te krijgen.

Jammer, maar heb nooit het idee gehad dat deze jongen gecommitteerd was aan Nederland en/of Ajax. Best alweer knap dat met deze transfer de transferinkomsten richting de €100.000.000 gaan. Heeft Ajax alweer financieel een succcesjaar ondanks de crisis

Hij wil de naar de top en de duurste back ter wereld worden. Dan is Bayern een mooie stap. Ik denk jammer voor Ajax dat hij niet wil blijven. Hij heeft nog niets een basisplaats of lange tijd in Ajax 1 gespeeld. Vind het wel goed, incasseren en wegwezen. Op naar de top. Geen vervanger halen, er zijn genoeg verdedigers.

Die hou je dus niet meer tegen. 20 miljoen is een uitstekende prijs voor een speler met 1 jaar in de Eredivisie in de benen. Wel zal Ajax zijn veelzijdigheid (links/rechts), zijn snelheid en drive missen. Ik neem aan dat er voor dat geld een echte 6 zal komen en een backup voor de linksback positie. Jammer dat Ajax dan eind sep weer in actie moet komen...

Overmars moet even geduld hebben. Als Semedo zo is verkocht kan Dest naar de club waarvan hij zelf al verklaarde te dromen. Zo kan Overmars er nog een paar miljoen meer uithalen.

Tja, als de speler zelf perse wilt en je krijgt er goed geld voor.... Ik denk dat Dest er nog helemaal niet klaar voor is, maar goed. Achterin wordt de spoeling wel heel dun: Mazraoui, Schuurs, Blind, Nico met als backup Timber en Rench en oke, Martinez kan iets opvangen. Is wel erg mager hoor.

22 september 2020 om 09:50

De jeugd heeft de toekomst, van Gelderen en van der Sloot kunnen doorschuiven als reserve voor Mazraoui, Kasanwirjo is ook een prima talent naast Timber dus op RCV zitten we prima met Alvarez ook nog als optie. De linkerkant is wel wat mager, ben blij met de ontwikkeling van Rensch en verbaasd dat Tagliafico er nog is. Maar dan nog een linksbenige CV mag er desondanks wel bij, vooral snelheid en kracht is belangrijk, dat missen we nu echt bij een counter tegen en ruimte in de rug. Terence Kongolo, van Drongelen, Riedewald, Denswil zo al wat opties? Hoeft natuurlijk geen nederlander te zijn.

22 september 2020 om 10:26

Vd Sloot heeft nieteens het niveau voor Jong Ajax, waarom zou je die doorschuiven? Van Gelderen is al tijdje geblesseerd en zal wanneer fit rechtsback van Jong Ajax worden, zeker nu Q. Timber geblesseerd is. Een nieuwe rechtsback is een must imo. Zeker eentje die over middenlijn kan spelen en achterlijn kan halen.

Ik ben er niet zo heel erg rouwig om, Mazraoui of Dest is om het even en ik zie niet waarom Van Gelderen/van der Sloot niet minstens een gelijkwaardig niveau kan halen vanuit de jeugd. Mijn inziens is Dest nog niet echt doorgebroken, dus die kun je relatief makkelijk vervangen voor een andere jeugdspeler, Ajax hoeft niet eens de transfermarkt om Dest te vervangen. Eerder voor een linksbenige verdediger met snelheid en kracht, dan kan Blind evt. ook nog naar het middenveld en kun je op snelheid compenseren met veel ruimte in de rug, ik vind ons centrale duo goed, maar absoluut niet snel.

Strik eromheen en uitzwaaien. Dikke doei! Die gaat zijn carriere om zeep helpen in Munchen. Is in alle opzichten nog lang niet klaar voor deze stap. Zijn concurenten op die positie zijn gewoon echt beter en daarnaast vind ik dat zijn mentaliteit niet goed is. Is geen absolute winnaar en het zegt genoeg dat je bij een club en team als Ajax je contract niet wil verlengen, nadat je 1 jaar redelijk goed hebt gespeeld. Nooit onbetwist geweest en dan al babbels hebben. Ik hoop uiteraard voor Dest dat ik me vergis, want gun die jongen verder het beste, maar we moeten hier als Ajacieden niet rouwig om zijn natuurlijk.

Lekker laten gaan voor ca. €20mln Talentvol spelertje, maar zeer eigenzinnig, denk te eigenzinnig.

Er moeten ook spelers bijkomen als destijds vertrekt, overmars kan wel een goede band met barca hebben , maar je hoeft niet iedereen weg te laten gaan, en het kan wel mooi zijn dat er veel belangstelling is voor spelers dan doet ajax het goed maar je moet per jaar niet te veel verkopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren