Ahmed Aboutaleb stuurt Feyenoord dreigbrief met keiharde eis

Maandag, 21 september 2020 om 20:27Demen Bulbul • Laatste update: 20:31

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft Feyenoord maandag een brief gestuurd waarin hij eist dat de club meer maatregelen neemt om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan. Zondagmiddag ontstond er ophef omdat onder meer bij Feyenoord - FC Twente er onvoldoende afstand werd gehouden door supporters van de Rotterdamse club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door remyd90)

Voor de goede orde moeten we wel wat gaan doen, maar dit is koren op de molen van onze geweldige burgemeester. De dingen waar hij de grootste hekel aan heeft kan hij ongehoord straffen. Het voetbal en de Horeca gaan er aan onder zijn regime. De kosten van de beveiliging en personeel zullen amper opwegen tegen de inkomsten van de supporters

21 september 2020 om 20:41

Even voor de goede orde, al zou Aboutaleb een hekel hebben aan het voetbal en de horeca, als iedereen zijn gezonde verstand zou gebruiken en zich een beetje meer aan de regels zou houden, dan zou hij niet zo hoeven te doen. De mensen bepalen zelf of er extra maatregelen nodig zijn. Hou je je er aan, dan blijft het zo en wordt het misschien wel weer versoepeld. Gedraag je je als een asociaal primitief wezen, dan komen er extra maatregelen. Vele zoeken het bij de overheid, maar zoek het eens bij jezelf.

21 september 2020 om 20:51

Ik vind de huidige regels volstrekt overtrokken maar in de horeca, ov maar ook in een stadion zal ik me aan de geldende regels houden omdat ik het financieel niet nóg lastiger voor hen wil maken. En als bijvoorbeeld de horeca weer dicht moet wordt het wel weer heel saai zo in de herfst/winter.

21 september 2020 om 20:57

En je houdt je niet aan de regels omdat je een ander dan geen ellende bezorgd? Nee alleen kijken naar het financiële plaatje. Je zal het maar eens van dichtbij mee moeten maken deze Corona ellende. Ik kan je vertellen.....dat is een hel. Ook voor vele gezonde mensen die het krijgen.

21 september 2020 om 20:59

Wat vind je overtrokken dan? Afstand houden, je handen wassen? En tja, of de horeca dicht gaat bepalen we voor een groot deel zelf. Gedragen we ons, dan blijft alles open, misdragen we ons, dan is de kans groot dat het weer dicht gaat. En wat ik vanmiddag al zei, dit is dus wat je krijgt. Een deel van de Feyenoord fans misdraagt zich en gaat er de volgende wedstrijd misschien wel voor zorgen dat er straks niemand meer naar de Kuip kan.

21 september 2020 om 21:03

@soccerfan_1 Ook voor mensen die het niet krijgen is het een hel. Kennissen van mij hebben familie verloren, niet aan Corona, maar wel in deze periode. Ze hebben een vrij grote familie, waardoor ze niet allemaal bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Ze konden het thuis volgen via een livestream.

21 september 2020 om 21:17

Paul, vind je dat niet heel raar en eng klinken over een virus? Een virus is onvoorspelbaar, we weten hier nog steeds niet alles van, het is niet zo dat het je overslaat als we ons braaf aan regeltjes houden, we weten niet eens of die regeltjes helpen. Hoe jij het schetst is het net een semi-dictatuur, als we ons braaf aan de regeltjes houden mogen we misschien toch leuke dingen doen van de grote bazen. Dat toont precies aan dat dit allemaal puur politiek is

21 september 2020 om 21:20

We hadden maatregelen om de IC's te ontlasten. De IC's lopen stof te vangen nu. Ja, er liggen er inmiddels weer een paar met een corona-sticker. Die hadden er anders één dezer jaren ook wel gelegen. Zolang jij afstand van mij houdt bezorg ik jou ook geen ellende. Ik neem net als half Nederland ingecalculeerde risico's. Ik ben voorzichtig rondom zwakkeren en minder voorzichtig rondom vitale mensen die ik vertrouw in dat ze met klachten zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Ik kan ook eerlijk zeggen dat ik inderdaad liever heb dat de Nederlandse economie blijft floreren dan dat er een paar extra mensen overlijden die toch al zwak waren.

21 september 2020 om 21:20

Inderdaad jongens.. Laten we mondkapjes dragen, anderhalve meter afstand houden en weet ik veel wat voor onzin nog meer. De mondkapjes zijn bewezen schadelijk en beschermen je niet, terwijl bacillen verder rijken dan anderhalve meter (ca. 4-6 meter). Ik snap echt niet dat mensen deze onzin nog geloven terwijl ze zelf de regels niet serieus nemen. Grapperhaus niet, Rutte niet en volg De Jonge 24/7 en dan zal blijken dat ook hij zich er niet aan houd. Alle BLM protesten en anti-Corona protesten hebben niet voor een tweede golf gezorgd, de besmettingen zijn qua alles gelijkwaardig aan de griepcijfers en de horeca had uit 15 miljoen bezoeken welgeteld 156 slachtoffers. Die krijgen een avondklok - wat een halve maatregel is dat dan? - om de verspreiding tegen te gaan, maar voor 01.00 verspreid het virus zich niet zeker? Een grote poppenkast dit.

21 september 2020 om 21:28

Mondkapjes schadelijk nog wel. Daarom dat artsen ze in bepaalde omstandigheden altijd dragen zeker (dus ook in een hypothetische wereld waar er nooit Corona bestaan heeft)?

21 september 2020 om 21:28

@robbinoort: Het virus is inderdaad onvoorspelbaar. In Nieuw-Zeeland is een periode geweest van 100 dagen waarin geen nieuwe geregistreerde besmettingen zijn geweest. Opeens was het er weer. Maar als we doen alsof er niets aan de hand is, dan maken we het voorspelbaar, ik weet alleen niet of dat een goed idee is. En een semi-dictatuur was de lock down in China. Wees blij dat het er in Nederland niet zo aan toe gaat. Maar als je je aan de regels houdt, dan is de kans dat het virus zich verspreid zoals nu wel een stuk kleiner. En ik weet het zelf ook niet, ik heb er niet voor geleerd. Maar ik ben wel geneigd om eerder naar mensen te luisteren die of er voor geleerd hebben of de verantwoording dragen ipv een stelletje mensen die zichzelf eerst viruswaanzin noemen. En als ze niet serieus worden genomen veranderen ze de naam naar viruswaarheid, er vanuit gaande dat we ze dan wel heel serieus gaan nemen. Alleen die gedachtegang zegt me al genoeg. Je kunt het allemaal politiek noemen en ik weet niet hoe jouw familiesituatie er uit ziet, maar ik denk zelf niet dat jij er op zit te wachten dat je je ouders of misschien grootouders naar hun laatste rustplaats wilt brengen omdat we allemaal schijt aan de regels hebben of het allemaal beter denken te weten.

21 september 2020 om 21:37

@zwollywood: Ik weet niet hoe jouw familiesituatie er uit ziet he, maar stel je eens voor dat jouw ouders eind 60, begin 70 zijn en dat ze wat longproblemen hebben. Long problemen waar ze ook gewoon nog 100 mee kunnen worden. Moeten we die mensen dan maar opofferen om alles op de economie te zetten? En ja, het is heel erg lullig voor mensen die hun baan of bedrijf verliezen. Maar aan de andere kant zijn er genoeg beroepsgroepen die al jarenlang schreeuwen om extra mensen. Dus als je echt wilt en kunt, dan hoef je in Nederland niet werkeloos te zijn. En de Ic's in een groot deel van Nederland lopen nu misschien stof te vangen zoals jij zegt, maar is dat erg? Jij ziet liever dat ze vol liggen met mensen die vechten voor hun leven? En even voor de duidelijkheid, in Amsterdam en Rotterdam worden mensen van de IC alweer overgebracht naar andere ziekenhuizen in het land. Dus ga in het westen lekker zo door, dan kan het zorgpersoneel in de rest van het land ook weer overuren gaan sparen. Ik weet alleen niet of ze je er dankbaar voor zullen zijn.

21 september 2020 om 21:44

@romanempire010: Mag ik vragen welke studies jij hebt afgerond waardoor je dit allemaal beter denkt te weten. En Covid-19 is misschien net zo besmettelijk als een griepvirus, maar de gevolgen zijn alleen veel erger. Naast dat er al een paar mensen aan zijn overleden, zijn er ook blijvende long- en ademhalingsklachten. En ga als je blieft niet met cijfers strooien als je totaal niet weet waar je over praat. Maar gezien je 010 zul je wel uit die regio komen. Ik hoop ook dat je daar blijft, dan heb ik in ieder geval weinig last van je, met je kortzichtige gedachtes en je asociale gedrag.

21 september 2020 om 21:48

@Paul, toevallig heb ik een vader van bijna 70 met COPD. Wij hebben als kinderen in de eerste maanden besloten geen contact te hebben. Mijn ouders vonden dat onzin en zijn bereid dat risico te nemen. Ik knuffel of zoen ze niet maar als ze zelf het risico accepteren wie ben ik dan om niet op visite te gaan.

21 september 2020 om 22:00

@zwollywood038: Op visite gaan kan ook op anderhalve afstand. Ik zit in dezelfde situatie en dit jaar waren mijn ouders 45 jaar getrouwd. Ze wilden toch iets gaan doen en thuis met de kinderen+aanhang en kleinkinderen dineren. Dat hebben wij geweigerd. Hoe erg ik dat ook vind, en ondanks dat ze het zelf op een bepaald moment zelf wel wilde, willen wij liever elk risico wegnemen. We gaan wel op visite, maar spreken wel af wanneer zodat we er niet allemaal op hetzelfde moment zijn, omdat de afstand dan niet te doen is. Nogmaals, zelf willen ze misschien wel het risico nemen, maar wij willen voorlopig nog lang geen afscheid van ze nemen.

21 september 2020 om 20:55

Het blijft toch apart dat mensen toch de hele tijd de schuld blijven geven aan de regering of burgemeesters enz. Misschien eens in de spiegel kijken? Dat als mensen gewoon ff wat rekening met elkaar houden al die maatregelen nooit zo lang hoeven te duren. Dat als mensen gewoon ff met z’n allen samenwerken dat het dan veel sneller gaat dan wanneer je er stijf tegenin blijft gaan? Zoek het bij jezelf en geef niet die mensen de schuld die proberen de boel in orde te krijgen.

21 september 2020 om 21:09

Ben het volledig met je eens. Het ging best goed tot het echt warm weer werd. Toen moesten we met zijn allen opeens naar Scheveningen of Zandvoort, terwijl Nederland in totaal ca. 250 km strand heeft. Maar door het gedrag van de mensen zelf kwamen er weer extra maatregelen. En dan hebben we ook nog een groepje betweters die het virus ontkennen of zelf bedacht hebben dat het door 5G komt, of het virus in een laboratorium is gemaakt. Die mensen zijn echt een gevaar voor de samenleving.

21 september 2020 om 21:19

Had ook gemoeten, verspreiding duurt toch 2 weken zeggen ze? Had in februari alle grenzen dicht gegooid, mensen een week gegeven om te hamsteren voor 2 weken en alle deuren dicht gedurende 2 welen, ook van huizen; niemand de deur uit. Dan was het toch klaar? Dan de grenzen alleen open voor landen die datzelfde ook deden en schoon zijn. 2-3 weken, als quarantaine zo lang duurt en je daarna safe bent, is het daarna klaar.

21 september 2020 om 21:26

@Paul, hoeveel besmettingen zijn er op dat strand ontstaan?? Juist, ik heb geen idee, jij hebt geen idee, de overheid heeft geen idee. Tot nu toe verrekte weinig waterdichte conclusies.

21 september 2020 om 22:00

Onzin. Of je je nou aan de maatregelen houdt of niet; het is toch wachten op een vaccin. We kunnen ons er nog zo goed aan houden maar zolang de grenzen open blijven is het dweilen met de kraan open.

21 september 2020 om 21:49

Dan moeten de supporters maar slimmer zijn en zich aan de regels houden zodat het niet meer nodig is. Dit komt toch echt door de ‘supporters’ die maar zogenaamd die-hard supporter zijn maar alleen maar continue de club schaden. Ga gewoon zitten en voetbal kijken het kan bij zoveel andere clubs wel dus waarom bij o.a. Feyenoord niet?

Is het dragen van een mondkapje nou verplicht of niet? Zo niet snap ik het niet dat het steeds erbij vernoemt wordt. Sowieso als je hier door Rotterdam loopt lijkt er niet veel aan mensen lijken corona vergeten te zijn.

21 september 2020 om 20:36

Nee, is schijn veiligheid

22 september 2020 om 04:28

@010-ert Waarom zijn de besmettingen (besnettingsgraad) in Duitsland en Italië lager dan in Nederland. In Duitsland en Italië zijn mondkapjesverplicht, als je op je plek mag het af. Daarnaast mogen in Italië maar een Max aantal klanten in een winkel, was in het begin hier in Nederland ook maar dat zie je nu ook nergens meer. Als mondkapjes schijnveiligheid is waarom draagt het zorgpersoneel de mondkapjes dan?010-ert eerst goed nadenken voor je iets zegt.

22 september 2020 om 18:26

Waarom zijn in Frankrijk en Spanje er zoveel besmettingen meer dan in de rest van Europa? In die landen is er vanaf het begin een mondkapjes plicht

21 september 2020 om 20:36

Bij PEC is het als je loopt in de gangen wel verplicht. Als je eenmaal zit mag het mondkapje af.

21 september 2020 om 20:42

Eagles idem. Overal in stadion verplicht behalve op je plek..

21 september 2020 om 20:40

Het dragen van een mondkapje was niet verplicht in De Kuip. Dus dat fans deze niet droegen, was geen overtreding. Overigens waren er wel fans die deze uit zichzelf wel droegen, maar dat waren er niet veel.

Tja was te verwachten. De supporters denken regels aan de laars te kunnen lappen. Dat je wilt juichen snap ik nog wel, maar dat bij elkaar zitten en zingen etc is gewoon stom nu op dit moment. Over twee drie weken is het gewoon klaar en zijn er helemaal geen supporters meer welkom in de stadions. Met dank aan deze domme gasten.

21 september 2020 om 20:45

Hoop dat de Knvb, in overleg met gemeentes gaat bepalen te wel of te niet toeschouwers toelaten bij een wedstrijd. In Rotterdam is het, met alle respect, heel anders dan in Almelo of Enschede. Daar bleven de mensen netjes op hun stoeltjes zitten (Ja af en toe geschreeuw, maar lange na niet zoveel als gisteren). Zij hoeven naar mijn mening niet gestraft te worden voor het gedrag van deze Fey supporters...

21 september 2020 om 21:00

Sorry? Hier moet niet alleen Feyenoord gestraft worden. Bij PSV, Heerenveen en Ajax was ook genoeg herrie en genoeg gezang, maar hier hoor je helemaal niemand over. Ben er wel eens klaar mee dat Feyenoord altijd gelijk genoemd wordt. Nee het is niet slim die spreekkoren en het dicht op elkaar zitten (wat overigens redelijk meeviel) maar het gebeurt letterlijk in elk stadion. Ze kunnen beter zoals in Duitsland en Engeland geen publiek toelaten. Voetbal is emotie en dan is het lastig om 90 minuten lang stil te zitten.

21 september 2020 om 21:04

Aboutaleb heeft alleen de macht om dit bij Feyenoord en overige clubs uit Rotterdam te doen. Overigens heb ik bij Ajax iedereen afstand zien houden (natuurlijk mogen mensen uit hetzelfde huishouden dichter bij elkaar zitten)

21 september 2020 om 21:04

Ik was in de Arena en de situatie daar was onvergelijkbaar met de Kuip, de beelden daar vielen echt niet mee. Onbegrijpelijk dat je dat nog kunt zeggen. Ik ben er klaar mee dat gasten zoals jij niet naar zichzelf kunnen kijken maar meteen met een vinger moeten wijzen want hunnie doen het ook. Juichen bij een goal, ja dat gebeurt overal wel, maar in de Arena bleef iedereen in ieder geval netjes op z'n plek zitten of staan. Als je je niet aan de regels kan houden die nu gelden blijf je lekker thuis.

21 september 2020 om 21:18

@johnper, de vakken dicht bij het veld in de Kuip waren veel te druk bezet en daar werden de maatregelen 90 minuten lang niet in acht genomen. Dat viel absoluut niet mee. En dan vind ik het compleet logisch dat Feyenoord als overtreffende trap wordt benoemd. Erken de schuld, wat Feyenoord inmiddels prima heeft gedaan, en laat zien dat je kan handhaven. In plaats van te blijven droeftoeteren dat het in elk stadion gebeurt. Nou, absoluut niet zoals in die paar vakken in de Kuip.

21 september 2020 om 21:42

@johnpherZoals je in je reactie aangeeft ben jij iemand die zich NIET aan de regels kan houden! Doe de trouwe supporters aub een plezier en ga GEEN wedstrijden bezoeken!🙏

Prima toch? Iets meer toezicht op afstand houden want dat horen wij allemaal braaf te doen. Niet te moeilijk doen over wat gezang en gejuich hier en daar.

21 september 2020 om 21:04

De parterre vakken weer sluiten want dat zijn toch de semi sta vakken. Op de tribunes is het voor hoever ik gezien heb ook in de kuip best goed gegaan.

21 september 2020 om 21:20

@Vakkie D, al eerder gezegd. Goede nuancering van je dat het een klein deel betrof in de Kuip. Maar die parterre vakken, dat vond ik wel echt stuitend om te zien. Dat zijn echt ongelofelijke idioten, die ook nog eens 90 minuten lang in beeld waren. Uiteindelijk blijft dat beeld wel hangen en gaat het, al dan niet terecht, voornamelijk over Feyenoord.

21 september 2020 om 23:13

Helemaal met je eens. Helaas gaat het vaker mis op die vakken.

Probleem ligt bij de jongeren op de parterre vakken langs het veld. Op de 1e ring en 2e ring was er niks aan de hand. En over zingen moeten mensen niet ouwehoeren. Voetbal is emotie. Iedereen juicht als er gescoord wordt. Als Feyenoord de 2-1 zou maken was er chaos geweest net zoals bij PSV

21 september 2020 om 20:56

Ze doen ook niet echt moeilijk over even juichen toch? In bijna elk stadion is wel een liedje ingezet of gejuicht, bij Feyenoord stonden ze al te dicht bij elkaar voor de wedstrijd überhaupt begonnen was.

21 september 2020 om 21:03

Langs het veld kennelijk geen vaste plekken ofzo. Had gisteren gewoon rij en stoelnummmer op de 1e ring. Niks aan de hand

21 september 2020 om 21:06

Dat is ook wat ik heb gehoord. Hoop dat de parterre vakken gesloten worden en de supporters die niet willen luisteren worden uitgesloten van het aanschaffen van kaarten tot de maatregelen over zijn

21 september 2020 om 21:35

Waar wil je die mensen van de parterrevakken hebben dan? Op jouw vakkie D?

21 september 2020 om 23:25

Deze vakken zijn de semi stavakken. In europese wedstrijden zijn deze ook wel eens gesloten en deze supporters gedragen zich anders in andere vakken. De rotte appels kan je er dan ook beter uithalen en individueel aanspreken en/of bestraffen. Ze zijn van harte welkom in vakkie D, een 65+ vak waar ze eerder aangesproken zullen worden door de mensen om hun heen. Hier zitten trouwens ook leden van de slh (slecht lopende hooligans) en zeker niet allemaal lievertjes.

21 september 2020 om 22:08

@010-ert het probleem ligt niet alleen bij de jongeren, maar ook bij jou blijkbaar! Niet iedereen juicht als er gescoord word, ik klap namelijk! Zingen is ook iets wat absoluut NIET mag. Kun je geouwehoer vinden, maar dat zijn nou eenmaal de regels!🤷‍♀️

In plaats van meer beveiligers kan je ook minder mensen in het stadion toelaten. Kennelijk was het grote aantal stewards nu al niet genoeg, moet nog maar zien dat extra stewards het probleem nu wel aan gaan pakken.

21 september 2020 om 20:59

Idd. Gewoon minder mensen. Man wat zat het vol daar op een kleine oppervlakte. Dat moet toch anders kunnen

21 september 2020 om 21:08

Er zijn veel berekeningen en er konden er 13.000 in. Daarnaast mochten mensen kinderen onder de 12 meenemen. Het sluiten van de parterrevakken zal veel oplossen, dat zijn ook de vakken die voor de problemen in europese wedstrijden hebben gezorgd. Dat zal trouwens inderdaad betekenen dat er dan zo'n 1000 tot 2000 volwassenen minder in kunnen.

21 september 2020 om 21:37

En waar moeten die mensen dan heen? Of wil je nu alle mensen op de parterrevakken over 1 kam scheren? Nee toch?

21 september 2020 om 23:29

Die wil ik zeker niet over een kam scheren, maar dit zijn wel vakken waar sneller wat gebeurt. Dat is mooi voor de sfeer als dit is toegestaan en binnen de perken blijft maar op dit moment lijkt verdelen over de rest van de vakken mij een goede oplossing. Het tegen de boarding leunen in het zonnetje is nu eenmaal erg verleidelijk bleek afgelopen zondag.

Zo moeilijk is het toch ook niet als supporter, blijf gewoon ff 2 stoeltjes van je medesupporter vandaan en ga niet luidkeels zingen. Als je dan juicht bij een goal of een keer schreeuwt bij een overtreding dan zal niemand daar echt over vallen, ook al mag het niet. Die emotie van 30 seconden is dan echt geen probleem, de rest wel en is gewoon dom.

21 september 2020 om 20:44

Op de vakken vooraan is het altijd chaos.

21 september 2020 om 20:45

Exact. Het gaat er inderdaad om dat bij het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd direct en masse een lied wordt ingezet, ja hoe achterlijk kun je ze krijgen? En als je per kaart een kaartje extra kunt kopen voor je kind van maximaal 12 jaar, zonder dat er een vak of ingang aan verbonden is, dan kun je erop wachten dat die vakken langs het veld vol debielen zit. Ze kunnen die stewards beter daar op laten controleren, maar dat zal wel weer teveel tijd, moeite en agressie opleveren.

21 september 2020 om 21:10

Dan zal je ervoor moeten kiezen om die supporters te identificeren zodat ze geen kaarten meer kopen. Alle kaarten zijn op naam en voor geliefde wedstrijden op loting.

21 september 2020 om 21:21

Ja precies. Maar als jij doet alsof je een extra kaart koopt voor je zoontje van 9 (zonder dat daar een vak of ingang aan verbonden zit) maar je neemt je maat mee van 26 en niemand die dat controleert, tsja. Dan verbaast het me dus niets.

Ik lees in verschillende artikelen dat veel supporters geen mondkapjes droegen. Maar moest dat dan? Ik was zaterdag bij PSV - Emmen en kreeg vooraf een mail van de club met een hoop maatregelen waar je je aan moest houden, maar het dragen van een mondkapje stond daar niet bij.

21 september 2020 om 20:44

Nee, moest alleen in augustus bij de oefenwedstrijden.

21 september 2020 om 20:44

Nee hoor, hoeft niet. Bij sommige clubs, waaronder Eagles moet je overal in het stadion een mondluier op, behalve op je zitplaats..

Ik hoop dat andere clubs niet te dupe worden van fans die zich niet weten te gedragen. Hopelijk pakken ze die clubs aan waar het mis gaat en kunnen clubs die zich aan de maatregelen houden beloond worden. Tegelijkertijd ben ik kwaad op de reactie van onze minister president. Zoals hij zich uit liet minister onwaardig. Tegelijkertijd kan Grapperhaus gewoon zijn gang gaan. Ff janken en sorry zeggen en er is niets meer aan de hand. Maar nee de voetbal supporters zijn klootzakken die hun bek moeten houden. Als het kabinet zich zo gedraagt tegenover het volk kunnen ze me allemaal de boom in.

21 september 2020 om 20:50

Uiteindelijk heeft grapperhaus een boete en de Feyenoorders zijn slechts toegesproken. Dus technisch gezien worden voetbalsupporters mild aangepakt.

21 september 2020 om 20:55

Een boete of vrijwilig een geldbedrag af staan aan het Rode Kruis (voor de bühne uiteraard) zit in mijn optiek anders wel een wereld van verschil tussen.

21 september 2020 om 21:28

Dat is ook heel verschillend, Grapperhaus heeft allebei betaald. Dus ik weet niet of je dat gemist hebt maar anders snap ik je punt niet.

21 september 2020 om 21:38

Is wel makkelijk dit te zeggen aangezien wij nu een dag verder zijn en het geval Grapperhaus ging meer dan een week overheen

21 september 2020 om 21:47

Nee dat wist ik idd niet. Mijn fout. Maar dan nog kan ik je niet geloofwaardig vinden. Het ene moment krijg je een verhaaltje te horen dat iedereen wel eens lastig heeft met de maatregelen en het ander moment krijgt een groep weer een sneer die dient als ideale zonde bok.

21 september 2020 om 20:54

Kwaad omdat hij een stout woordje heeft gebruikt? Man wat zijn mensen toch gevoelig tegenwoordig. De actie van Grapperhaus was belachelijk, net als de huilpartij. Maar hij heeft de boete betaald, publiek zijn excuses aangeboden. Dan kan je discussiëren of hij zijn functie moet neerleggen, maar buiten dat... wat anders?

21 september 2020 om 21:05

Ik vind ook dat hij zou moeten opstappen wil het kabinet zijn geloofwaardigheid wil behouden betreft de corona maatregen. Mensen die zich niet aan de maatregelen houden zijn asso's. Zijn, zijn eigen woorden. Alleen jammer dat, dat schijnbaar selectief is of je een asso bent of niet. En als kabinet nog steeds niet leren en dit soort uitspraken blijven doen. Nee sorry bij mij heb je het dan verkloot.

21 september 2020 om 21:13

Maar dan krijg je wel de discussie wanneer je iets wel of niet toe laat. Sluit je dan ook psv af door de ontlading in de 93e minuut? Ik hoop dat deze waarschuwing gewoon aankomt bij de simpele supporters die bij elke club rondlopen.

21 september 2020 om 21:39

Klopt maar ik vind het altijd jammer dat om de goeden onder de slechten te laten lijden. Daarom wil ik niet iets afpakken van een club waar het wel goed gaat. Waar dan de grens licht is inderdaad discutabel

21 september 2020 om 23:32

Het is niet dat het merendeel in de Kuip zich niet aan de regels hield, daarbij zullen de goeden dus ook onder de slechten lijden.

22 september 2020 om 00:49

Het verschil is dat ze in Eindhoven pas in de slotminuut uit hun dak gingen en in Rotterdam bijna de hele wedstrijd.

Of het aantal toeschouwers tov vorige wedstrijden halveren. Als het komende wedstrijd goed gaat kan je het weer opschroeven. Het is te gek voor worden dat er nog meer beveiliging moet komen toch? Pak ze gewoon aan door ze niet binnen te laten.

21 september 2020 om 20:42

1 waarschuwing als ze niet luisteren- daarna individueel wegsturen als jij/zij dat nog niet doet.

21 september 2020 om 20:53

Je denkt dat dat een succes wordt met dat soort figuren? Voor je het weet kan je ME busjes in t stadion gaan zetten. Gaat toch nergens meer over.

21 september 2020 om 21:17

Alleen sk houders mogen kaarten kopen, dat privilege kan je ook afnemen als ze zich niet gedragen toch? Inderdaad wegsturen en geen kaarten meer laten bestellen

Zo had het afgelopen weekend ook kunnen worden opgelost. Het is gewoon een klote situation waar wij als wereld inzitten, echter vind ik wel dat de politici nu opeens stoer doen maar bij eerdere incidenten echt vrijwel niets deden. Het blijft apart om zo naar voetbal te kijken en nu zie je pas wat voor een invloed een volle kuip heeft op de 22 in het veld ten opzichte van dit.

Uitstekende actie van deze burgemeester. Feijenoord reageerde ronduit dom. Helemaal die oen van de supporters vereniging die alles goed praatte op het 8 uur journaal.. Hele hordes zaten boven op elkaar door elkaar te schreeuwen Ik snap ook niet dat de scheidsrechter het spel niet 10 minuten stil legt. Wat mij betreft grijpt de knvb nu in.

21 september 2020 om 20:45

Uitstekende actie? Je moet wel als burgemeester aangezien de premier er wat van zei.

21 september 2020 om 21:21

Het waren slechts de parterre vakken waar het mis ging (zoals elke keer helaas). Je doet nu net of het een orgie van 13.000 man was. Ja ze waren dom bezig maar het was een kleine groep. Feyenoord kan dit best aanpakken

Ik blijf het toch uiterst tegen natuurlijk vinden om zonder een mondspier te verroeren een kans of een goal van Feyenoord ga de te slaan. Als je in de laatste minuut zulke kansen mist moet je wel een boeddhistische monnik zijn wil je 'je bek houden' daarbij, om het even in goed presidentieel taalgebruik te houden. Bij iedere club zie je mensen juichen.

21 september 2020 om 20:53

precies dit. ik wil heus niet alles op andere wegschuiven maar Feyenoord wordt wel heel erg onder vuur genomen nu. gister bij psv hoorde je een aardige explosie bij die 2-1 en zag je tevens fans opgroepen daar waar de spelers aan het juichen waren. daar hoor je niks over.

21 september 2020 om 20:56

Tuurlijk, maar dat is toch logisch? Als bij Feyenoord of Ajax dingen fout gaan zit altijd een groot deel hier op het forum er op te wachten om het eens flink uit te vergroten. Is altijd al zo geweest. Nadeel van een grote club zijn.

21 september 2020 om 21:05

Ik snap best dat juichen (of bijna juichen bij kansen) niet te reguleren valt. Dat zijn emoties ... maar liederen inzetten en bij elkaar gaan staan in plaats van op je eigen plaats gaan staan/zitten is wel iets waar je met een beetje zelfbeheersing aan kan voldoen. Ik denk dat je naar het totaal plaatje moet kijken : niemand verwacht dat het geheel muisstil zal zijn en dat op ieder moment alles volgens de op papier bestaande regels verloopt. Alleen de mate van overschrijding bij Feyenoord afgelopen zondag dat was te fors.

Heerlijke reactie van zowel Aboutaleb als Rutte.het is verre van ideaal voor iedereen en iedereen heeft er zijn mening over.maar ik neem aan dat iedereen met een beetje gezond verstand zich gewoon aan deze 'eisen/regels' zou moeten kunnen voldoen. off topic: begin er wel erg moe van te worden dat iedereen uit de horeca schreeuwt dat ze het hardste zijn getroffen en de meeste mensen daar keihard in meegaan. Er zijn genoeg sectoren die minstens net zo hard of zelfs harder zijn getroffen.

22 september 2020 om 11:58

Iedereen met een gezond verstand weet dat? dat is dan jouw mening.ook heb je het nu over 1500 besmettingen per week terwijl het er gister alleen al 2200 op 1 dag was Het loopt nu al dagen gigantisch op, dus ik kan je op een briefje geven dat de IC over een paar weken weer helemaal volloopt.en wat denk je dat? dan gaan er mensen, zoals jij klagen dat de regering er niet alles aan geeft gedaan.ik ga niet verkondigen dat ik wel weet wat de beste manier is, want dat weet niemand.maar als jij, en al die mensen die alleen maar lopen te klagen het wel weten zou ik graag willen dat je gaat solliciteren om het kabinet daarbij te helpen.en als je het allemaal een beetje volgt, kunnen er ook nog steeds hele nare gevolgen eraan zitten wanneer je Corona hebt opgelopen.ik heb Corona gehad in April, amper last ervan gehad.echter, ik ben 30 jaar en altijd gesport, en mijn conditie is kapot, ben continu benauwd en alleen maar moe.corona is inderdaad geen aids of malaria, maar wel iets om rekening mee te houden en zeker als dat alleen betekent dat mensen even een stapje terug moeten doen en eens gaat luisteren ipv alleen maar doen wat zij denken dat juist is.

Weten we nog ? Atalanta - Valencia ? Niks van geleerd zeker ?

Kunnen ze net zo goed naar elke club sturen. Gegarandeerd dat het weer ergens "mis" gaat. Schaf die 1.5 meter maar af, dat lijkt me veel beter. Of een mondkapje in het stadion. Doe niet zo onnozel. Het was echt niet bij Feyenoord alleen maar juichen of meer geluid. Voetbal is en blijft emotie.

Ja 25 beveiligers op ongeveer 200 tokkies gaat helpen. Leuk voor de bühne en goodwill bij je achterban maar gaat natuurlijk niets uithalen. Alsof zo’n doorgesnoven vent van 100 kilo zich de les laat lezen door een ‘beveiliger’. Voor je het weet heb je een massale vechtpartij.

Dit viel te verwachten van Aboutaleb, hoewel 25 man extra beveiliging in principe geen wonderen kan verrichten. Uiteindelijk moeten supporters zelf zo verstandig zijn zich te beheersen. Dus voor even maar niet met je vrienden samen bij elkaar staan en eventjes niet zingen als aanmoediging. Dat bijna juichen valt niet te reguleren en dat moet ook niet de grens zijn. In de Arena verliep ook niet alles geheel volgens het boekje met tijdsloten, niet hangen op de omloop, iedereen voortdurend op zijn toegewezen plek en niet juichen. Wel zag ik veel mensen toch afstand houden, tussendoor niet zingen, mensen die erop gewezen werden dat ze meer afstand moesten houden. Over het algemeen verliep het allemaal zeer behoorlijk. Niemand verwacht 100 procent naleving, dat lukt niet. Maar zoals afgelopen zondag in de Kuip, dat was gewoon te weinig,

Waarom kan het in de arena wel en in de Kuip niet.

21 september 2020 om 22:24

Iets met passie en beleving

22 september 2020 om 11:59

Iets met IQ

21 september 2020 om 23:36

Dus in de arena is er op geen enkel moment ook maar 1 regel verbroken?! Zet je roze bril eens af. Iedereen is stom en ajax is super zeker

22 september 2020 om 09:14

Omdat Zuid 1 leeg is gebleven bij ons. Jij weet net zo goed als ik dat het er op de F-Side waarschijnlijk exact hetzelfde aan toe was gegaan.

Papagaaitje leef je nog iaa... Wat had je nou verwacht als burgemeester als pm van NL? Supporters die al maanden niet naar een wedstrijd zijn geweest en nu maar 1/5 ban de capaciteit mogen benutten. En dan je bek houden en stil een wedstrijd kijken op 1.5 meter ? Man man man.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren