Juventus rouwt niet lang om mislopen Suárez en slaat voor tien miljoen toe

Maandag, 21 september 2020 om 19:41Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:48

Álvaro Morata keert definitief terug bij Juventus, zo melden onder meer Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio. La Vecchia Signora is volledig akkoord met Atlético Madrid over een huurperiode van minimaal één jaar. Morata komt in plaats van Barcelona-aanvaller Luis Suárez, die op het laatste moment voor Atlético Madrid heeft gekozen.

Juventus huurt Morata in eerste instantie voor een bedrag van tien miljoen euro. Na het eerste jaar hebben de Italianen de optie om de 27-jarige Spanjaard definitief in te lijven voor 45 miljoen euro. Juventus kan er ook voor kiezen om Morata een extra jaar te huren voor nog eens tien miljoen euro. Na afloop van dat tweede seizoen bedraagt de koopoptie vervolgens 35 miljoen euro. In totaal zal Juve dus 55 miljoen euro betalen voor Morata, mocht hij definitief binnengehaald worden.

Zo keert Morata terug bij de club waar hij tussen 2014 en 2016 al onder contract stond. De 33-voudig international speelde in twee jaar tijd 93 officiële duels voor Juventus, waarin hij 27 goals maakte en 18 assist leverde. Zijn prestaties in Turijn deden Real Madrid destijds besluiten om Morata's terugkoopclausule ter waarde van dertig miljoen euro te activeren. Na een jaar in Madrid werd hij verkocht aan Chelsea. Weer anderhalf jaar later werd Morata speler van Atlético Madrid.

Wekenlang leek het erop dat Suárez naar Turijn zou komen. De Uruguayaan was al persoonlijk akkoord met Juventus over een tweejarig dienstverband, maar vanwege complicaties wat betreft het verkrijgen van het Italiaans staatsburgerschap ketste de overgang af. De 33-jarige Suárez is volgens Romano akkoord met Atlético Madrid, waar hij op zeer korte termijn gepresenteerd wordt.

Onduidelijk is wat de gevolgen van de transfer van Morata zijn voor Edin Dzeko. Ondanks een persoonlijk akkoord met de 34-jarige spits van AS Roma is zijn overgang naar Juventus nog altijd niet afgerond. Roma wil Dzeko alleen laten vertrekken indien Arek Milik over genomen kan worden van Napoli. Volgens Romano ligt er inmiddels een akkoord tussen Roma en Napoli over een transfersom van 25 miljoen euro, en hoeft alleen Milik nog in te stemmen met een overgang naar de hoofdstad van Italië.


Poll

Is Álvaro Morata een goed alternatief voor Luis Suárez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door marc juventus)

Bijzonder hoe morata toch steeds bij topclubs terecht komt. Zonde dit. Mag voor juve hopen dat dzeko alsnog komt. Dan is het prima als tweede spits.

21 september 2020 om 19:49

Waarschijnlijk omdat hij relatief goedkoop is. Een capabele spits voor een club als Juventus kost al snel het 5-voudige.

21 september 2020 om 20:02

Zo goedkoop vind ik dit niet, hier haal je ook een toptalent voor. Morata weet je al dat hij niet topniveau is. Daarentegen wel een keihard werkende jongen, die CR7 zal ondersteunen en niet mekkert wanneer hij bankt. Kent de club bovendien al, dus geeft ook wat zekerheid

21 september 2020 om 20:21

Juve betaalt 10 miljoen euro en heeft een optie tot koop van 45 miljoen euro die niet verplicht is. Ik denk dat er geen toptalent is die je voor een bedrag van 10-20 miljoen euro kan halen met een latere aflossing.

21 september 2020 om 20:02

Ik vind dat je Morata hier iets te weinig krediet geeft.Hij is een van de redenen dat Juventus zo aan’t vlammen was in het jaar dat hij er speelde.Hij was zelfs heel belangrijk voor het halen van de CL finale

21 september 2020 om 20:02

Ik las vanmiddag een statistiek dat - indien Morata definitief wordt overgenomen door Juve - het speler is waar in een carrière het meest voor is betaald (200 miljoen +) na Neymar. Dat is best wel bizar voor hem, ik vind hem namelijk behoorlijk matig als je kijkt wat elke club voor hem betaalt.

21 september 2020 om 20:57

Hij heeft ook veel transfers gemaakt zo bijzonder is dat toch niet....

21 september 2020 om 21:00

Bizar statistiek inderdaad. Zeker als je bedenkt dat Morata als spits nog nooit meer dan 15 competitiegoals heeft gemaakt. Dat is echt heel pover.

21 september 2020 om 22:52

@RubentjeC.Ronaldo vergeten die al op 230 miljoen zit aan transfers en Lukaku die op 212 miljoen zit ?

Nu nog pogba en de reunie is compleet

Morata, de Jose Mourinho onder de voetballers. Ongelooflijk hoe Morata telkens bij een topclub terechtkomt. Ik dacht dat Pirlo toch wat meer kennis van spitsen zou hebben.

21 september 2020 om 19:50

Mourinho heeft anders genoeg afgedwongen qua prestaties. Morata niet

21 september 2020 om 20:00

Pirlo en Morata hebben samengespeeld, dus dan verwacht je dat Pirlo weet wat hij doet. Dit kan werken hoor. Nee, Morata is geen topspits. Het gaat hier over een huurperiode, wat tijd geeft om te bekijken of dit werkt. Duidelijk dat Juventus niet teveel geld wilt uitgeven, dus ja.

21 september 2020 om 20:06

Een huursom van 10 miljoen is al erg veel en zeker als daar een optie van 45 miljoen bij zit. Die hebben ze waarschijnlijk niet voor de lol erin gezet.

21 september 2020 om 20:10

Toch geen verplichte aankoopoptie? Met een optie op nog een jaartje huren, gewoon een goede deal. Juve heeft momenteel niet de middelen om meer uit te geven, Dybala en CR7 zijn de nummer 1 opties van voor. Bayern heeft toch ook James en Coutinho gehuurd maar niet gekocht...

21 september 2020 om 20:12

Is idem veel, maar als hij niet overtuigt dan hangt men niet vast aan een langer contract. Ik snap wat je bedoelt, daar niet van.

21 september 2020 om 20:04

Eerder Frank de Boer dan...

21 september 2020 om 20:49

Morata mag de veters van Mourinho nog niet strikken

21 september 2020 om 20:54

Mourinho, die recentelijk nog in 2015 de Premier League won, de Europa League in 2017 en tweede werd in 2018?

Morata teert nog steeds op seizoen 2016/2017, die man is echt al voor flinke bedragen verkocht

Ik sta hier wel positief tegenover. We hadden sowieso een nieuwe centrumspits nodig, want naast Ronaldo hebben we niemand die die rol kan vertolken (of je moet iemand uit Juve B optrommelen). Daarnaast is Morata echt een gevoelsmens. Heeft zich sinds zijn vertrek uit Turijn nergens meer echt op zijn plek gevoeld als je het spel zo bekeek. En bij ons was hij al (met name in het begin) enorm schuchter qua persoon. Was vooral in de CL enorm belangrijk. Samen daar met Pirlo, Chiellini en Bonucci nota bene de finale gehaald.buon ritorno a casa Alvaro!

21 september 2020 om 19:54

Maar laten we heel eerlijk wezen, Morata is toch geen topspits? Hij heeft het bij Juve niet onaardig gedaan, maar ook dit is voor mij niet de man die de zo gewilde Champions Leaguetrofee naar Turijn gaat brengen.

21 september 2020 om 20:00

Klopt. Morata zal genoegen moeten nemen met een reserve-rol. Het idee gisteren met Ronaldo op de nummer 9 liep namelijk vrij goed. En met Dybala terug kan er ook gespeeld worden a la Barca / Napoli / Roma waar Dybala hangende 9 wordt. De keuze voor Morata is dan ook vrij risico-loos: je haalt niet iemand waar je voor de komende 4 jaar nog een salaris van 7 miljoen per jaar moet aan uitbetalen; Morata kan vrij snel ingepast worden omdat de coach hem nog persoonlijk kent; en mocht het toevallig enorm goed klikken kan hij overgenomen worden.

21 september 2020 om 20:00

Morata is vooral iemand die zich beter inschat dan hij werkelijk is. Ook nu vertrekt hij omdat hij de belangrijke wedstrijden niet speelt. De Spaanse pers heeft hem ten tijden van Real zo opgehemeld dat hij nu ook denkt dat hij een topspits is. Zeker geen slechte spits, maar onbetwist is die enkel bij een subtopper.

21 september 2020 om 20:25

Wat zeker ook in het voordeel van Juventus zal werken, is dat Morata zijn vrouw Italiaans is en z'n gezin zich als vissen in het water zullen voelen bij een terugkeer.

Ik snap niet wat al die clubs in hem zien. Eerst Chelsea die 65 miljoen voor hem betaald, dan Atletico die hem na een hopeloze periode bij Chelsea voor bijna 60 miljoen koopt en nu Juve die gek genoeg is om 10+ 45 miljoen voor hem te betalen. Die jongen komt zwaar te kort om bij dat soort clubs te spelen.

21 september 2020 om 20:03

Het is wel een optie tot koop, het lijkt me niet dat Juve 45 miljoen euro gaat betalen als Morata niet overtuigd. Maar goed, ik snap ook niet wat al die clubs in hem zien.

Al goed is het maar huren. Wellicht de goedkoopste optie. Al had ik liever Dzeko zien komen of als Juventus toch wilt huren Moise Kean. Veel jonger en nog kneedbaar. Zijn ervaring in de PL sloeg dan wel tegen, ik had hem graag terug zien komen. Ik vind hem nog steeds een talentvolle speler en een beest aan de bal. Wie weet loopt deze huurperiode voor Morata goed, dan nog is 45m veels te veel voor een subtop spits. Het is wel duidelijk dat Juve de opties goedkoop houdt, toch zonde. We moeten echt vol voor Aouar gaan, maar die kans lijkt nu wel heel klein gezien de transferwindow bijna sluit.

Iedereen vergeet hier even hoe geweldig Morata was in het seizoen dat ze de CL finale bereikte ( en verloren tegen barca ) Die jongen voelde zich bij Juventus als een vis in het water, dus ik geloof graag dat dit voor hem een hele mooie en goede stap kan zijn. Sterker nog, ik ben er wel van overtuigd!

Met Dybala in topvorm denk ik niet dat hij veel aan spelen toe komt. Verder vind ik het vreemd om te lezen dat Suarez voor Atletico gekozen zou hebben terwijl die transfer (nog) helemaal niet rond is. Enkel nog wandelgangen verhalen door de media... Misschien moet VZ iets beter letten op de manier van publiceren en formuleren als het gaat om verhalen/uitspraken van bronnen.

Morate vind ik vrij beperkt, maar met deze constructie is het wel een gokje waard hoor. Als hij slaagt kun je hem nog een jaartje huren en als hij het dan weer goed doet koop je hem definitief. Als hij het eerste seizoen faalt ben je maar 10 miljoen kwijt. Voor een topclub is dat relatief weinig geld. Prima zaken dit

Ik snap niet wat iedereen loopt te haten . Met morata in de spits haalde juve in 2015 de cl finale en speelde hij zijn beste seizoen ooit waardoor real hem meteen terug kocht. Ik denk dat dit met Ronaldo en Dybala een heerlijk trio kan gaan worden.

21 september 2020 om 20:55

Inderdaad, bij juve was de beste tijd uit z'n carrière

21 september 2020 om 20:59

Real kocht hem pas het jaar daarna terug en hij had zo' n goedkope terugkoop optie dat het gewoonweg dom was om die niet te lichten. Morata is belangrijk geweest voor Juve op grote momenten, maar is geen topspits. Hij scoort bizar weinig en mist vaak grote kansen (15 goals in 63 Serie A wedstrijden). Misschien kan hij de dingen die Pirlo van een spits verwacht goed uitvoeren en hebben Ronaldo en Dybala er profijt van, maar die optie tot koop is wel echt hoog. Juventus zal wel veel gaan wisselen. Morata zal niet vast in de spits staan. Je kan niet altijd met zo' n trio spelen, aangezien er ook nog andere systemen en spelers zijn die met regelmaat gebruikt gaan worden.

De periode dat Morata bij juve speelde deed hij het gewoon goed. Ik vond het enorm jammer dat hij destijds terug ging naar Real. Het is geen doelpunten machine maar wel goed in creëren van kansen Ik zie hem liever dan Suarez

Morata is altijd welkom. Terug thuis in Torino. Zeer tevreden met deze deal. We hebben een goede spits nodig en voor ons was hij heel goed.

Dit lijkt me best een goede oplossing voor alle partijen. Morata was goed bij Juventus en verder overal vrij matig tot verschrikkelijk. Zou mooi zijn als hij weer zijn oude vorm weet terug te vinden.

Dit is gewoon een paniek aankoop. Morata heeft nog steeds een ticket van eeuwig talent. Heeft het nog nergens echt bewezen. Hopen dat Dzeko alsnog komt anders ben ik bang dat juve dit seizoen niet veel gaat scoren

Het zou mij niet verbazen als morata weer succes boekt bij juve. Heeft zoveel transfers gehad, maar bij juve is morata altijd een andere speler geweest en presteerde hij het beste

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan4317
3.AS Roma379
4.Juventus3619
5.Atalanta3621
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder151
Cristiano RonaldoAanvaller1515
F. BernardeschiAanvaller140
MorataAanvaller144
A. RamseyMiddenvelder131
W. SzczęsnyKeeper140
L. BonucciVerdediger162
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

92 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren