Elia heeft geen goed woord over voor actie FOX Sports: ‘Dit was niet nodig’

Maandag, 21 september 2020 om

Eljero Elia was zondagochtend te gast bij het programma Goedemorgen Eredivisie en sprak daar onder meer over zijn terugkeer in de Eredivisie bij FC Utrecht. Tijdens het programma werd Elia door presentator Milan van Dongen gevraagd naar de gesprekken die hij heeft gevoerd met ADO Den Haag over een eventuele terugkeer. Elia antwoordde open en eerlijk en liet weten hoe graag de club hem terug wilde hebben. Daarbij onthulde de 33-jarige buitenspeler een aantal details uit de aanbieding die de club hem deed. FOX Sports heeft dat fragment gedeeld op social media en daar is Elia niet blij mee, zo laat hij weten in een reactie op zijn Instagram Stories.

“Dit is hoe ADO Den Haag Eljero Elia probeerde te verleiden tot een terugkeer”, schrijft FOX Sports als begeleidende tekst op Instagram onder de video van Elia. “Heel goed, heel positief”, vertelt Elia in de betreffende video over het gesprek dat hij bij ADO voerde. “Ik heb met Mo (Hamdi, algemeen directeur, red.) gesproken en ze wilden me alles geven wat ze konden. Een deel van de opbrengsten van de seizoenkaarten, bijvoorbeeld. Een eigen skybox, ik mocht bij wijze van spreken concerten geven in het stadion. Als ik evenementen wilde organiseren, zulke kleine dingen.”

View this post on Instagram

?? Dit is hoe @adodenhaag @eljeroelia probeerde te verleiden tot tot een terugkeer: ?? Eigen skybox ?? Opbrengst seizoenkaarten ?? Concerten in het stadion

A post shared by FOX Sports (@foxsportsnl) on

“Jammer man, FOX Sports”, schrijft Elia maandag op Instagram. “Ik heb dit niet voorbij zien komen, maar dit was niet nodig. We hebben het over zóveel gehad en dan pak je dit stukje eruit. Jammer.” De FC Utrecht-aanvaller richt zich vervolgens tot de supporters van ADO Den Haag: “Als ik bepaalde supporters heb gekwetst: sorry, dit was niet mijn bedoeling. Wat ik hiermee wilde zeggen is dat ADO er alles aan heeft gedaan om mij naar de club te halen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door sirius)

Als je niet wil dat het de wereld in komt, moet je aangeven dat je er niet over wil praten...

21 september 2020 om 17:06

Precies, zo moeilijk is t toch allemaal niet?

21 september 2020 om 17:26

Dan moet je daar niet gaan zitten. Ik vind het goed dat als je daar gaat zitten, je antwoord geeft op de vragen. Anders kunnen we wel naar studio voetbal gaan kijken, daar wordt een uur lang wel gepraat maar niks gezegd.

21 september 2020 om 17:31

Yamiown, dat is niet wat Elia bedoelt. Het gaat erom dat hij aan probeerde te geven dat ADO alles heeft gedaan om hem terug te halen en dat hij dat waardeert. Zijn sportieve drijfveren sluiten nu echter beter aan op Utrecht. Hij wilde dus niet dat dit niet in de wereld zou komen, maar vindt het vervelend dat ze dit er alleen uit halen. Dat snap ik wel, want het komt door die titel nu over alsof Elia schijt heeft aan ADO en wat ze te bieden hebben, terwijl dat niet het geval is. Bovendien suggereert die '😂' dat Elia daar in samenwerking met FOX jolig zit te doen over wat het sneue ADO allemaal uit de kast haalde om hem te halen. Alsof hij zich te groot voelt, terwijl hij het juist enorm waardeert

21 september 2020 om 18:09

Daarnaast is bij Derksen precies hetzelfde gebeurd. 1 fragment dat hem in slecht daglicht zette. Uiteraard met een gevoeliger onderwerp maar daar was Elia als de kippen bij met de oproep om het programma te boycotten. Beetje heel erg hypocriet dit.

21 september 2020 om 18:52

Hahah “1 fragment” goede grap Ingmar.

21 september 2020 om 19:23

Oke Sosa, ik ben helemaal geen fan van Derksen ofzo maar waar de ophef over ging kwam toch van 1 fragment waar ook stukken waren weggelaten? Of wil je anders beweren?

21 september 2020 om 19:32

@Ingmar, ik zou me hier niet in moeten mengen, maar ik zou graag anders beweren. Ja deze 'grap' was de druppel en er werd te veel focus hier alleen op gelegd. Feit is echter dat het een optelsom was. De frustratie jegens Derksen en VI kwam er nu in één keer uit.On: Vanuit de video die FOX-sports plaatst kan je imo enkel wat negatiefs halen als je het zoekt of als je Elia heet en je onwaarheden hebt verteld. Simpel als wat, denk dus na over wat je zegt, want het kan zo maar zijn dat je televisie interview door meerdere mensen gezien gaat worden.

21 september 2020 om 20:21

Klopt ook hoor Per. Dat snap ik ook wel maar dan zou hij toch als geen ander moeten weten dat dit zo gaat in de media. Alles voor de clicks, reacties en views.

21 september 2020 om 20:43

Het is niet alleen dat ene onderwerp. Derksen doet vaker uitspraken waar mensen zich beledigd bij voelen (of dat terecht is, laat ik in het midden). De ophef was meer een opsomming van alles

21 september 2020 om 19:02

Vind ik ook. Het is niet uit context geknipt en vind het ook geen belediging richting ado. Misschien dat hij het zelf beledigend vond maar dat zijn je eigen woorden vriend, kan je iemand anders niet kwalijk nemen

21 september 2020 om 19:34

Deze jongen wil wel dat "dit" soort zaken in de wereld komen, maar er mag alleen geen kritisch randje aan zitten. Daar kan Elia niet zo goed tegen.

21 september 2020 om 22:19

Zo is dat. Je bent nergens tot verplicht op in te gaan.

Volgende keer misschien 2 keer nadenken voordat je wat zegt. Absoluut niet solidair van Fox Sports, maar met zijn ervaring in de Nederlandse media weet je dat dit kan gebeuren. Vind overigens dat Elia erg netjes is gebleven.

21 september 2020 om 17:08

Wat is er niet solidair van fox sports? Zo werkt de media toch. Ze pakken de dingen die opvallen. Elia komt er ook niet slecht uit

21 september 2020 om 17:25

Nouja dat LOL icoontje getuigd van weinig respect zou ik zeggen, naar ADO toe, maar ook ten opzichten van Elia die daar eerlijk zijn verhaal doet. Ik neem aan dat Elia zichzelf niet uitnodigt en dus moeten ze zijn openheid wat beter waarderen. Het format van die show is geen show a la VI waar ze grappen maken en lekker sarcastisch zijn.

wat is dan precies het probleem elia? ADO komt er toch positief uit? alles aan gedaan om je binnen te halen

21 september 2020 om 23:51

Het komt nu over alsof elia een beetje lacherig doet over het kleine ado dat werkelijk alles probeerde maar geen kans had, echter waardeert hij de club en dit gebaar vanuit de club maar zag hij meer sportieve uitdaging bij utrecht.

Welkom in de wereld Elia. Zo werkt media namelijk. Dit had je kunnen weten. Misschien had je zelf ook niet alle details bekend moeten maken. Of wist je überhaupt niet dat dat gesprek op tv zou komen?

Wel met hem eens in deze, jammer dat hem nu weer dat sticker wordt opgeplakt. Is natuurlijk niet de allerslimste maar desondanks is dit gewoon zoeken door Fox. Maar aan de andere kant; je weet nu toch wel hoe de media is Eljero...

21 september 2020 om 17:10

Hoe is dit zoeken? Ze stellen hem een open vraag en hij besluit maar alles in te vullen. Als je beseft dat je niet goed in interviews bent, geef ze dan ook niet. Ga niet in een studio op een stoel zitten om over voetbal te praten en houd wezenlijk je mond.

21 september 2020 om 17:18

Ze hoefden toch niet persé dit stukje van het interview als fragment te delen? Ze hadden ook een ander deel kunnen uitkiezen, ze hebben dit natuurlijk gekozen voor de sensatie die het meebrengt. Dat snap ik wel, want het levert views en clicks op. Had hij het beter niet kunnen zeggen? Eens, beter van niet. Toch was dit ook onnodig, dit is het andere uiterste.

21 september 2020 om 18:20

Jaaaa, want als je bij zo’n zender werkt kies je natuurlijk het saaiste, nietszeggende stuk uit. Hoezo naief? Media genoeg die zaken verdraaien etc, Fox geeft letterlijk weer wat baby Elia in de show heeft verteld. Niks mis mee zou Gijppie zeggen!

21 september 2020 om 19:36

Nouja, ik snap eerlijk gezegd niet waarom er zo'n probleem is met dit stukje. Hij spreekt respectvol over ADO, dat alles uit de kast probeerde te halen voor hem. Helaas niet gelukt, maar mooi toch voor beide kanten? Die sticker waar jij het over hebt zie ik ook niet.Enige reden waarom Elia hier, mijn insziens, niet blij mee kan zijn, zou zijn als hij hier onwaarheden heeft verteld. Dat zou natuurlijk wel een vervelende stempel zijn, maar dan is het ook zijn eigen schuld natuurlijk!

Als ik van een bepaald persoon wel eens de meest rare uitspraken voorbij zie komen, is het meneer Elia wel. Waarom zeg je het dan? Is Goedemorgen Eredivisie geen live programma zelfs? Tja dan had ie net even wat meer moeten letten op zijn woorden.

'fox naait me door iets dat ik op camera heb gezegd uit te zenden! Waar gaat het heen met deze wereld!'

Ik vind het niet zo heel gek dat ze dit op internet zitten. Hij zit daar en doet interessante uitspraken. Ja dan kiest Fox Sports waar zij mee denken de meeste hits te krijgen. Heeft niks te maken met stickers op plakken, framing of wat dan ook. Dit is gewoon journalistiek en hij heeft die uitspraken zelf gedaan. Juist een ervaren speler als Elia weet hoe het werkt dat alles online kan komen.

Kijk iedereen hier eens reageren alsof het doodnormaal is, maar zodra voetbalzone een “clickbait” titel zet schreeuwen ze moord en brand. Ja het is gezegd, maar is dit ook daadwerkelijk het belangrijkste moment uit het gehele interview? Ik betwijfel het. Het kon anders vanuit Fox, maarja het is wel hoe de media werkt helaas. Spannende uitspraken staan hoger dan daadwerkelijk nieuws.

21 september 2020 om 17:57

Dit soort uitspraken zorgt voor de meeste aandacht. Dat blijkt wel weer. Helemaal niet raar dus en gewoon onzin wat Elia roept.

21 september 2020 om 18:08

Als dit de meeste clicks oplevert, is het per definitie het meest belangrijke moment uit het interview. Blijkbaar is dit immers wat mensen willen zien of waar ze iets over willen weten. De clickbait van voetbalzone is iets heel anders. Opzettelijk vaag of misleidend zodat je op het artikel klikt, niet te vergelijken.

Is deze man werkelijk zo ontzettend stom? Als je dit recht in de camera verkondigt, dan mag Fox Sports daar toch mee doen wat ze willen? Ze verdraaien niets, ze tonen alleen het fragment waarin jij dit letterlijk zegt. Je zegt iets pontificaal in een camera en gaat daarna piepen dat ze dit posten. Geef deze man alsjeblieft niet meer zoveel aandacht. Hij maakt zichzelf alleen maar belachelijk.

Je zou toch denken dat Elia ervaring heeft opgebouwd met dergelijke situaties in zijn loopbaan... Op het veld was het afgelopen weekend met zijn gedrag ook niet terug te zien... Gelukkig kan hij een aardig balletje trappen, misschien moet Elia zich daar wat meer op focussen.

Iemand vroeg gister of hij die dingen zei, omdat hij z'n ego wilde strelen of even interessant wilde overkomen. Ik schreef toen dat dit geen ego kwestie was, maar een ondoordachtheid / naiviteit. Deze jongen begint z'n verhaal te doen, terwijl hij niet beseft hoe hij zichzelf op dat moment wegzette. Die gasten in de studio wisten niet wat ze hoorden. Natuurlijk gaat Fox sports dit stukje eruit halen. Hij geeft die gasten zelf een stok om mee te slaan, alleen is het jammere dat hij dit zelf niet zo ervaart. Zaakwaarnemers zouden hun spelers hierin moeten begeleiden. Weet wanneer je wat tegen wie zegt. En anders trakteer je hen maar sociaal wenselijke antwoorden.

Hahaha Ik dacht dat ze mediatraining kregen? Je kan toch gewoon de vraag soort omzeilen en/of heel diplomatisch antwoord geven.. Daarnaast je loopt jaren in de voetbalwereld dat je moet weten dat de media en journalisten alles ermee kunnen doen en verdraaien!

Ik nam het nog op voor deze man in de laatste nieuwtjes over hem. Maar nu snap ik hem echt niet, ga daar niet zitten dan, letterlijk bij elk interview heeft hij op en aanmerkingen. Ik snap het ergens wel dat je liever niet wilt dat bepaalde stukjes geknipt worden, maar je kan het verwachten

Het is me toch wat. Je vertelt gevoelige informatie aan een journalist en die gooit het in de publiciteit. Je verwacht het niet hè?het ego van Elia is groter dan zijn prestaties. Laat hij zijn mond eens houden en zijn voeten laten spreken. Hoog nodig.

Kom nou, dit is juist interessant voor de media. Is hij dan echt zo slim? Hij heeft zowiezo een te goed hart, hij is in turkije ook geflasht met geld helaas. Maar man je moet toch wel wat slimmer zijn en verbaal is hij ook niet de sterkste. Terwijl we het hebben over Elia die alweer 33j is. Best vreemd. Beetje zwak van hem. Kom je met details, waarom uberhaupt het uitspreken maar dan nog vertel het wat genaunceerder zou ik zeggen.

21 september 2020 om 19:36

Nou ja, kwaadaardig zal hij ongetwijfeld niet zijn, maar sinds wanneer valt domheid onder de noemer "een te goed hart"? Elia is gewoon niet bijster slim. Dat is niet erg overigens. Elia is dan weer goed in andere dingen en daar verdient hij ook goed geld mee.

Zo werkt social media, dat zou Elia toch moeten weten, aangezien hij daar zelf ook een fervent deelnemer van is.de echte fans kijken het hele programma en FOX promoot dat door er een hoogtepunt uit te halen.vind dit toch ook wel weer wat zielig overkomen.

Zo werkt media tegenwoordig. Een spraakmakend stukje knippen en het uit de context rukken. In dit geval vind ik het trouwens wel meevallen en denk ik niet dat ADO fans hier aanstoot aan nemen. Maar goed, Elia zal niet nog eens komen.

Had je eerder moeten bedenken en niet achteraf zielig gaan doen. Wat je besproken hebt met de club moet je lekker voor je houden. Heel onprofessioneel gedrag dit weer van Elia!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. RigoMiddenvelder50
L. KoopmansKeeper50
J. ArweilerAanvaller51
A. ĆatićAanvaller50
M. KramerAanvaller50
P. BijenVerdediger50
V. BesuijenAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

101 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Utrecht 4 0 1 0
2019/2020 Medipol Basaksehir 23 3 3 0
2018/2019 Medipol Basaksehir 21 1 4 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0
2016/2017 Feyenoord 24 9 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren