Mark Rutte baalt van juichende fans: ‘Gewoon je bek houden’

Maandag, 21 september 2020 om

Minister-president Mark Rutte is niet blij met het gedrag van voetbalsupporters in de stadions. In de eerste twee speelrondes van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie lieten de fans zich bij diverse wedstrijden luidkeels horen, terwijl in sommige gevallen de anderhalve meter afstand tot elkaar niet goed gehanteerd werd. Rutte heeft een duidelijke boodschap aan de supporters in de stadions: “Je moet gewoon je bek houden”, zegt hij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.558 reacties (laatste reactie door musi26)

ging dit niet over oppositie partijen in de tweede kamer?

21 september 2020 om 13:21

Iedereen moet zen emoties uitschakelen volgens rutte

21 september 2020 om 13:25

Hij geeft je de optie om onder voorwaarden toch nog de wedstrijd te bekijken. Is dat te veel gevraagd, mag je ook gewoon thuis blijven.

21 september 2020 om 13:30

@siepie, Precies dat! Het is geen overleg. Onder die voorwaarde mag het en anders ben je niet welkom, zo simpel is het.

21 september 2020 om 13:32

Hij mag eerst maar eens roepen dat die 100% kennis heeft en 100% verantwoordelijk is voor deze daad. Want dat is de klassenjusitie van Rutte. Als straks blijkt dat het allemaal toch wat overdreven was en er dus sprake is van misdaad op de bevolking, hebben zij allen een beschermstatus. Overigens snap ik de hypocrisie niet. Ik kijk vrij vaak debatten in de tweede kamer, vind het reuze interessant. Daar zie je gewoon dat ze zelf kei hard schreeuwen en juichen wanneer een debat hun kant op rolt. Blijkbaar mag je alleen emotie hebben als je elite bent?

21 september 2020 om 13:33

Ajaxglobal en Siepie, ik ben het er mee eens hoor, maar zoals PSV uit het niets scoorde in de derde minuut blessuretijd.... wat zou jij doen? Of zou je bij voorbaat dan niet naar het stadion gaan? Kom op. Ik snap wel dat je dan juicht en de regels even vergeet. Ik snapte Grappenhaus op zijn huwelijk ook, ondanks dat dat niet mag. Ik snap echter ook heel veel mensen niet hoor 😉 (bijvoorbeeld dat op elkaar staan in De Kuip).

21 september 2020 om 13:39

Het gaat toch ook niet om Psv? Tuurlijk juich je bij een goal.. Het gaat om Feyenoord en Twente fans die op een kluitje staan te zingen. Maar aan de andere kant snap ik wel dat als je van voor niet meer weet dat je van achter leeft door alle coke die door je neus gegaan is, dat je jezelf niet helemaal in de hand hebt.

21 september 2020 om 13:41

@formus.. Dat voelt onnatuurlijk, maar om die reden zit ik dit seizoen inderdaad thuis voor de buis. Ik snap niet dat mensen zulke futiele aanpassingen al als te grote opofferingen zien. Kom op zeg, praat eens met mensen die de oorlog of hongersnood hebben meegemaakt. Er mag echt een hoop nu, ondanks de duidelijke gevaren, maar alsnog doen velen verongelijkt over de paar dingen die niet mogen.

21 september 2020 om 13:42

DavidDein: nou, Rutte zei letterlijk dat t niet de bedoeling is dat je gaat juichen. Dus geldt dit ook voor PSV. Staat ook nergens in de tekst dat het specifiek om Feyenoord gaat. Hij heeft t over voetbalsupporters

21 september 2020 om 13:47

siepie, knap hoor (zit zelf de laatste jaren niet vaak meer in het stadion omdat ik de sfeer geladen vind en niet meer met mijn kids dit wil meemaken). Maar dan kunnen we toch eigenlijk beter de stadions sluiten? Want een supporter supportert en kan in zo'n emotioneel moment natuurlijk per ongeluk los gaan (zit zelf nog regelmatig bij de CL op mijn knieën voor de tv, handen voor de ogen). Het is een soort primaire reactie. Ennik weet dat t niet mag, maar dan kan je maar beter sluiten want het publiek die dat kan tegenhouden zijn geen supporters maar houten klaassen 😉

21 september 2020 om 13:51

Als het nu alleen even juichen is na een goal, dan zal niemand daar een groot probleem van maken ook al mag het niet. Bij vele wedstrijden zag je gewoon netjes dat er voldoende ruimte werd gehouden en werd er amper gezongen, maar bij Feyenoord was dat wel echt anders. Ook al was er voldoende ruimte in het vak zodat iedereen 1,5 meter afstand zou kunnen houden, dan deed niemand dat want ze gingen toch op een kluitje vooraan staan. Dat is gewoon enorm dom en dan vraag je gewoon om problemen (misschien niet eens met Corona maar zeker met mogelijke verdere beperkingen voor supports in het stadion).

21 september 2020 om 13:52

Hou op hoor, erger dan de 2e wereld oorlog. Wat je ook voor punt probeert te maken, haal dit er aub niet bij.

21 september 2020 om 13:54

@groningen hopp wat zit je nu uit je duim te zuigen met erger dan de WO2. Dus miljoenen doden, huizen vernietigd, hongersnood etc allemaal minder erg ervaren door die "oorlogs mensen" dan verplicht mondkapje in OV of houden aan 1.5 meter afstand in winkels en buiten. Je liegt gewoon. Je mag nu ook gewoon je familie knuffelen of boodschappen doen bij een boer of winkel.

21 september 2020 om 13:58

Krillin je verdraait mijn woorden.ik zeg nergens dat het leven in oorlogstijd leuker was of minder erg. Ik zeg dat jouw rechten groter waren dan in Woii. Dan heb ik t niet over de rechten die Hitler ons ontnam. Nee dan heb ik t over de rechten die ons politiek ons gaf. Een weze verschil, maar dan moet je kennis hebben van ons grondwet.

21 september 2020 om 13:58

Groninger Hopp, wat is er mis met jou? Geloof je je eigen onzin die je loopt uit te kramen? Kan toch niet man. En waar woon jij dan, dat je geen melk mag halen? Ik loop net toch echt de appie uit, mét een pak Campina onder m’n arm hoor.....Mensen die jij beweert gesproken te hebben zullen dan wel op de Noordpool hebben gezeten tussen ‘39 en ‘45.

21 september 2020 om 14:02

Dat hebben er niet veel. De meeste kijken naar de nos en das de waarheid dan... en ondertussen raken we heel veel rechten kwijt.

21 september 2020 om 14:02

Je mag overigens jouw oma helemaal niet knuffelen Mrkrillin. Beetje raar dat je ons nu veroordeeld maar dus niet aan de regels houdt. Jij moet ten alle tijde 1.5 meter van mensen buiten je gezin om zitten. Zelfs je oma die haar laatste groet wilt doen aan jou. Jouw inmuum systeem werkt slechter als je geen knuffels krijgt, liefde maakt een mens het sterkst. Daarom is deze 1.5 meter ook gewoon niet te verdedigen. Jouw oma overleefd een virus eerder als haar inmuum sterker is en een grote wil heeft om te winnen. Nu word die verzwakt. 1e jaar verpleegkundige opleiding.

21 september 2020 om 14:03

Je hebt rechten maar ook plichten. Vergeet die plichten vooral even. Wij hebben nu vergeleken met andere landen een prachtig leven hier in Nederland. Wij kunnen alles doen wat we willen. Beetje rekening met een ander houden en 1,5 meter in plaats van 1. Nou nou dat is idd zoveel erger dan in 40/45. Ga trouwens geen leugens vertellen over mensen die het nu erger vinden. Die mensen bestaan niet.

21 september 2020 om 14:04

Beetje hypocriet van Rutte. Ik was gister ook aanwezig bij Feyenoord. En de anderhalve meter werd gewoon goed gehandhaafd. Je kan niet verwachten dat fans zich als robots gaan opstellen. Emotie is voetbal en de mensen die hier gaan haten op de Feyenoord en PSV fans komen waarschijnlijk zelden in een stadion. Ik geloof niet dat het uitmaakt of je zingt of niet als je er eenmaal toch zit. En als dit wel het geval is moet je het gewoon niet meer toelaten. Als makke schaapjes stilzitten heeft geen enkele toegevoegde waarde voor een voetbalelftal. Natuurlijk willen de commerciële mensen die het er voor het zeggen hebben bij de BVO's en de grote internationale voetbalbonden dat er een soort Amerikaans publiek ontstaat dat alleen geld betaald en verder stilletjes op de tribune zit met af en toe een applausje. Dit zou de charme van het voetbal kapot maken. Natuurlijk moeten we afstand bewaren, maar emoties uitschakelen is een heel eng idee.

21 september 2020 om 14:05

Mrkrillin je verdraait weer mijn woorden. Ik zeg niet dat de rechten die Hitler ons gaf gewaardeerd werd. Ik zeg dat de rechten die de Nederlandse staat gaf (gewoon naar buiten mogen, doen wat je wilt, met de waarschuwing van besef wel wat er speelt) groter is dan wat we nu hebben. Als jij dat verschil niet snapt houdt het toch op. Nee je mag je oma niet knuffelen. Zie de boete van Grapperhaus. Je hebt niet door hoe groot de tegenpartij is tegen de spoedwet bijv. SGP die altijd alles wel best vinden is zelfs tegen omdat je mensen gewoon kapot moet laten gaan. Als jij nu een hartaanval krijgt mag ik je niet ondersteunen zonder een boete te krijgen. Lees maar even heel goed de spoedwet door. 32 pagina's. Succes.

21 september 2020 om 14:05

Corona is inderdaad perfect te vergelijken met de hongerwinter...

21 september 2020 om 14:07

Nee, je hoeft je emoties niet uit te schakelen. Het is zaak om even volwassen genoeg zijn om ze onder controle te houden en de regels in acht te nemen. Je hebt toch niet met kleuters te maken? Als volwassen mensen dat niet kunnen dan zijn zij niet geschikt om een voetbalwedstrijd te bezoeken.

21 september 2020 om 14:07

@soccerfan, je kan t zelfs in mainstream vinden. Weet je wat echt 1.5 meter is? Dit wordt door niemand aangehouden he. 5 tegels voor je 5 tegels links 5 tegels rechts 5 tegels achter je. ik wed met jou, dat jij hier de afgelopen half jaar vaak genoeg niet aan voldaan hebt.

21 september 2020 om 14:09

@Groninger Hopp, heel fijn om je hier weer te treffen. Een tijd geleden hadden we namelijk een discussie en toen benoemde je een wereldlijke grondwet. Helaas ben je er nooit op teruggekomen toen ik je er op wees dat er niet iets bestaat als een grondwet voor de hele wereld. Dit is je kans om even te reageren, ben benieuwd waar je nu mee komt? Of bleef het stil omdat je logischerwijs geen verweer hebt?

21 september 2020 om 14:10

Bvbrunschot, jawel. Want juichen mag niet. Klaar. Ook "even juichen" niet.

21 september 2020 om 14:10

@ Groninger Hopp. Hij zegt nergens dat hij 100% kennis heeft. Deze situatie is compleet nieuw voor iedereen (niet alleen NL) en ze moeten anticiperen op het virus. Rutte doet niet veel goed, maar dit valt hem niet kwalijk te nemen. En een paar (geteste) leden in de tweede kamer vergelijken met een paar schreeuwende fans die niet meer weten wat anderhalve meter is, gaat niet helemaal op. Daarnaast is de competitie weer begonnen. Je mag weer naar het stadion. Wees nou blij en accepteer de maatregelen, anders loopt het snel weer uit de klauwen en moet Rutte weer valse beloften aan de zorg maken.

21 september 2020 om 14:10

Corona is het begin van een hongerswinter, prinsjesdag niet gezien?we staan nog veel grotere klappen te verwachten dan corona. Volgende virus is er overigens al. Weten de meesten geeneens.

21 september 2020 om 14:11

@Siepie is dat de wereld waarin jij wilt leven? Onder voorwaarden of helemaal niet? Klinkt in mijn ogen nogal als afpersing. Gaat allemaal een beetje richting een dictatuur.

21 september 2020 om 14:12

hahahah erger dan de 2de wereld oorlog?? de meest verwoestende strijd ooit gestreden op deze aarde met meer dan 50 miljoen doden?? erger dan die oorlog?? genoeg internet vandaag voor mij

21 september 2020 om 14:12

Ga je nu echt zeggen dat ze in de 2e kamer hetzelde (schreeuwend) gedrag vertonen als in in rotterdam....?

21 september 2020 om 14:13

Fijn dat je een keer een fout hebt gevonden bij mij @diegelbereds. Maar spoedwet heeft wel degelijk met onze grondwet te maken. Volgens mij heb ik daarna ook aangegeven dat ik doelde op onze [email protected] goede post alleen de kamerleden worden niet getest. Rutte heeft nog 0 coronatesten gehad, zelfs niet toen hij in Brussel was en Nederland al onder vergrootglas lag in andere landen. Daarnaast is een virus binnen sterker dan buiten, dus het is gek dat je binnen mag brullen en buiten niet. Wetenschappelijk is dat totaal onjuist.

21 september 2020 om 14:15

Nee @ Ajaxreal, wat ik wel aangeef is dat zij de dagen na prinsjesdag standaard lopen te joelen, schreeuwen en applaudisseren. Ook vorige week.

21 september 2020 om 14:15

@Groninger Hopp.....Misschien tijd om gewoon niks meer te zeggen? Het begint met de reactie belachelijker te worden namelijk.....

21 september 2020 om 14:15

@groningen hopp jij verdraait hier alles! Grappenhaus kreeg boete omdat hij zich niet aan de 1.5 meter hield. Prive feest, veel mensen geen afstand. Hij kreeg niet de boete voor knuffelen oma. Verder heeft het geen zin om te discusseren mdt mensen die zwaar overdrijven. NL staat gaf je geen vrijheid want er was geen staat. Nazi Duitsland was binnen gevallen en hield NL bezet. Maar blijf geloven dat er vroeger meer rechten waren. Weet nog steeds niet in wat jij beperkt wordt. Ik kan naar werk gaan, sportschool, zwembad, bioscoop, stadion, horeca, ikea, etc. Op de fiets gewoon zonder mondkap. Pak ik de trein ja dan moet ik even mondkapje op. Niet leuk maar heb over om kwetsbaren te beschermen

21 september 2020 om 14:19

@ Groninger Hopp, holy shit wat een slachtofferrol meet jij jezelf aan. "je mag nu feitelijk helemaal niets". Waar voel jij je nu in belemmerd dan? Je kunt gewoon boodschappen doen, sporten, naar de film, naar het restaurant, met familie afspreken, op een terras zitten, werken, met het OV, naar concerten (ja echt, ze zijn er nog!). En dan durf je te stellen dat we het nu slechter hebben dan tijdens de tweede wereld oorlog. Man, wat heb jij een bord voor je kop. "je mocht je familie knuffelen" nou nou wat een weelde terwijl je land wordt bezet, onschuldige mensen werden opgespoord, opgepakt en gedeporteerd. Bezittingen werden geconfisqueerd, mensen dwangarbeid moesten uitvoeren en bijna elke vorm van vrij leven ons werd afgepakt.zelden zo iets gestoords gelezen.

21 september 2020 om 14:23

"Fijn dat je een keer een fout hebt gevonden bij mij @diegelbereds." Ach beste Groninger, moet ik nog tijd en energie aan je verspillen? Je zegt heus niet alleen maar vreemde dingen, maar de verhouding is wat mij betreft wel echt zoek. En iedere vergelijking met WOII is volledig ongepast, ik hoop toch dat je dat zelf ook wel inziet...

21 september 2020 om 14:23

Kan jij naar werk Krilling omdat de regering dat wilt of omdat je werk dat wilt? Rutte wilt namelijk dat je gewoon thuis werkt. Vrijdag nogmaals herhaalt dat er ook zieken zijn door werkvloer. Maar ik ga de vraag anders stellen wellicht dat je het dan ziet. Aan de griep gaan jaarlijks 6000 mensen dood. Ben jij bereid om de rest van je leven 1.5 meter te hanteren en nooit meer iemand te knuffelen? Want ook dan is het een gevaar voor de ouderen. Het is behoorlijk hypocriet als de ene ouder minder belangrijk voor je is dan de ander. Nog een vraag. Ben jij bereid om alles wat k***verwekkend van de ban te doen, zoals auto rijden? Zo nee ben je wederom hypocriet. 6 miljoen doden per jaar, 6x zoveel als Covid-19Ben jij bereid een vaccin te nemen zonder te weten wat de gevolgen zijn? zie Mexicaanse griep vaccin. 10.000 mensen met permanente schade, nog belangrijker, zoveel mensen hebben dat vaccin geeneens gehad.

21 september 2020 om 14:24

Klopt. Hij heeft het tegen alle supporters dus ook die van Ajax en PSV.

21 september 2020 om 14:29

Ja hoor, Groninger Hopp is weer volop aanwezig bij een corona artikel om als zijn frustraties te uiten. Blijf vooral door janken, niemand die naar je luistert

21 september 2020 om 14:31

Ook jij verdraait mijn woorden Cruijff. Ik zeg nergens dat de Duitse bezetting minder heftig was dan covid-19. Ik zeg dat de bewegingsvrijheid van de mensen die geen slachtoffer zijn (dus mensen die nog niet opgepakt zijn of nog niet covid-19 hebben) in de oorlog minder streng was. wou jij in de oorlog naar je oma, dan kon dat. Nu niet. Ik wil je echt vragen om iemand in je omgeving met de opleiding verpleegkundige te vragen wat ze over het inmuumsysteem leren in het 1e jaar. Dan besef je hoe belangrijk het is dat ik jou warmte geef en jij mij. Je lichaam reageert daarop. Ik ben overigens helemaal geen tegenstander van alle maatregelen. Mondkapje in OV is prima, want aerosolen. Als ik daar mensen mee kan redden geen probleem. Maar buiten in openlucht waar vrijwel geen virus vrijheid is niet mogen zingen, of met mijn vrienden een potje voetbal kijken ga ik niet mee akkoord. Waarom niet? Omdat het niet onderbouwd is. Ik zeg nergens in tegenstelling tot jij dat ik altijd gelijk heb. Ik zeg alleen dat in dit punt alle kritische vragen worden genegeerd. Als eeuwenlange onderzoek continu bewijzen dat je buiten vrijwel niet ziek wordt en we in de zomer geen stijgingen hebben gezien (of was covid-19 ook op vakantie naar Spanje, kan he, als dat jou theorie is) dan mag je ook een x los laten en dat gebeurt niet. Kan je blijven roepen we hebben beperkte kennis, maar dit is simpelweg niet waar. We weten al eeuwenlang hoe virussen werken, het enige wat nieuw is dat we de sterkte van de virus niet konden bepalen. Er waren geen covid-19 besmettingen op de dam. Er waren geen besmettingen bij demonstraties en rellen. Er waren geen besmettingen op stranden. Daar gaat het mij om. Covid-19 bestaat en is zeker iets waar we rekening mee moeten houden, maar dan wel doen wat juist is. Juist betekent het sluiten van binnenactiviteiten. en alle gebouwen controleren op hun ventilatiekanalen. Ik zei in juli al dat het in september los ging. 3x raden welke maand we nu zitten. De R zit in de maand, dan worden mensen snotterig, altijd zo geweest.

21 september 2020 om 14:38

@groningen Covid-19 is meer dan 5x besmettelijker dam de griep. Mogelijk leef jij onder een steen, maar check eens de VS met meer dan 1000 doden per dag. Paar maanden en nu al meer dan 200.000 doden. In de VS gaan er jaarlijks 50 a 70k dood aam de griep. Dus bespaar me je nonsens vergelijkingen. Weet je wat hypocriet is, zijn mensen zoals jij! Paar kleine tijdelijke aanpassingen om een groep kwetsbaren te beschermen en gelijk piepen zelfs beweren dat het strenger is dan WO2. Jij maakt je druk om je oma te knuffelen. Als 2e golf massaal wordt omdat je niet houdt aan de regels, dan kan jij hoogstwaarschijnlijk nooit meer je lieve oma knuffelen, want ze kan slachtoffer worden door egoisten zoals jij. Bijt je ff paar maanden nog door de zure appel tot vaccins er zijn en je kan je oma elke dag knuffelen. Zo moelijk is dat niet

21 september 2020 om 14:39

@groninger Hopp. Iemand die zo zeker van zijn zaak is wat betreft virussen, maar het woord "immuunsysteem" constant verkeerd schrijft, kan niemand serieus meer nemen. Sorry, maar dit zegt genoeg over jouw kennis over immunologie, dus kap maar het doen alsof jij dé oplossing hebt.

21 september 2020 om 14:45

Ik zeg nergens dat griep en covid zelfde kracht hebben, covid is heftiger omdat onze inmuum deze virus minder goed kent. Echter maken wij onze inmuum nog slechter door eenzaamheid en angst in de mens te krijgen.kijk ik kan er volledig naast zitten en zal de eerste zijn die het toegeeft, wellicht kom jij er achter dat het toch allemaal iets anders was dan je dacht, dat zullen we achteraf weten. Maar het feit dat ik en met mij miljoenen mensen (kijk alleen maar eens hoeveel demonstranten in Duitsland waren) vragen blijven houden en onze vragen niet weggenomen worden is waar het hier om draait. Als ik zeg beste minister president, uit ons wetenschap blijft dat aerosolen enorm gevaarlijk is (zie onderzoek Ggd2010 bijv.) en dat buitenlucht nog nooit grote overdrachten heeft gehad, hoe zit het dan met de 1,5 meter buiten, is het dan niet beter om ons buiten los te laten en binnen strenger aan te pakken? Dan krijg je een reactie van ja we doen het met 80% kennis we moeten het er maar mee doen blablabla. Geen inhoudelijke antwoord. Als jij het antwoord inhoudelijk hebt op mijn vragen hoor ik het graag. Maar zolang vragen niet beantwoord worden en onderzoeken tegengehouden worden, krijg je alleen maar meer vragen. Over dat vaccin heb ik ook een vraag, dit vaccin wordt minder goed onderzocht dan alle overige vaccins omdat het met spoed moet komen, hoe weten we dat het veilig is? Hoe weten we dat niet nogmaals het fout gaat zoals Mexicaanse griep. Sorry dat ik wel om jou geef en jij blijkbaar niet om mij. Ik hou van de mens en bescherm liever mijn mede burger dan dat ik onwetend mijn mede burger kapot laat gaan.

21 september 2020 om 14:45

Je hebt hier zeker een punt. Maar zolang hij nog steeds zegt bijna niets te weten, niet goed kan testen, niet weet hoe het virus ontstaan is, leugens van het Rivm onder het tapijt schuift en reageert en niet ageert. Mag hij ook wel eens een keer z'n mondje houden onze ''grote leider en vriend'' Rutte.

21 september 2020 om 14:46

@bvbrunschot, ik denk ook niet dat veel mensen er een probleem van maken als er even een ontlading volgt op zo'n moment. Maar we hebben het nu over naast elkaar staan, roepen, schreeuwen, juichen. Dat gaat veel verder.

21 september 2020 om 14:47

@elchicarito Ik heb zeker de oplossing niet. Maar is mijn spelling jouw inhoudelijk antwoord. Of heb je inhoudelijk daadwerkelijk antwoorden. Simpele vraag, heeft warmte, liefde, knuffels effect op je immuun? ja of nee?

21 september 2020 om 14:48

Groningerhopp, de rechten die de Nederlandse staat gaf?? We waren een bezet land. De bezetter bepaalde feitelijk onze rechten en plichten. Dat de Nederlandse staat weinig ontnam, is niet zo vreemd. Die waren vleugellam. De rechten en plichten waren (zoals je zelf dan wel weer toegeeft) minder vrolijk dan nu.

21 september 2020 om 14:49

Tevens is het een virus, wat ook de griep is. En hoeveel mensen met een griepprik krijgen daarna toch gewoon de griep. Dus dat vaccin is dan en ten eerste te snel gemaakt en geeft geen enkele garantie.

21 september 2020 om 14:55

Ik vind het behoorlijk jammer dat niemand inhoudelijk ingaat op de mexicaanse griep vaccin. Ik ben alleen maar enorm bezorgd over wat er gaat gebeuren. Volgens mij vind iedereen het hier wel prima en nemen ze elk pilletje en spuitje die ze aangeboden wordt. Niemand zal hier ooit ontkennen dat covid-19 bestaat. Niemand zal ontkennen dat er helaas ook mensen dood gaan, maar ik schrik er wel van als er iemand verlamd raakt door het vaccin en 2 dagen later wordt gezegd het vaccin is enorm dichtbij en komt komende maand mogelijk al. Maar het spijt me lieve vrienden dat ik jullie leven belangrijk vind. Dat ik het belangrijk vind dat het duidelijk wordt wat jullie in jullie lichaam gespoten krijgen.

21 september 2020 om 14:57

Ik heb geen zin om op alles in te gaan, maar om op jouw simpele vraag in te gaan. Stress heeft inderdaad effect op jouw immuunsysteem. Maar is dat genoeg om te zeggen dat we de kwetsbaren mogen knuffelen? Absoluut niet. Het is een afweging die gemaakt moeten worden en het gevaar van de mogelijkheid dat je de kwetsbaren infecteert via knuffels weegt absoluut op tegen het effect van stress op de ouderen. Stress kan jouw immuunsysteem inderdaad verzwakken, maar als je niet in aanraking komt met het virus, dan heb je toch ook geen last van een verzwakt immuunsysteem? Lijkt me simpel.

21 september 2020 om 15:07

Theoretisch zou je gelijk hebben, als je niet besmet kon worden als iedereen op 1.5 meter zou staan, feit is dat je met aerosolen in binnenruimtes op 10 meter komt. Dus als ze in het verzorgingshuis gezamenlijk gaan eten en de kok heeft covid-19 en niest is het helemaal mis. Dan heb je ipv het gebruikelijke win-win situatie een verlies-verlies situatie. Mevrouw raakt wel besmet, echter is nog zwakker dan ze al is. Uitslag? pijnlijke nederlaag als gevolg. Ik denk oprecht dat je buiten prima zonder 1,5 meter kan leven. Maar dat het binnen veel en veel strenger moet. Je wilt een concrete oplossing? Ik heb er 1. Een terras maken met goede ventilatie voor ouderen in verzorgingshuizen waarbij ze kunnen eten, zodat het daadwerkelijk minimaal is.

21 september 2020 om 15:16

Buiten zonder 1,5 meter? Dus als je 30cm van elkaar af staat en met elkaar praat, komen er magischerwijs geen vochtdruppels meer uit je mond? Of als je hoest? Leuk bedacht, jouw oplossing, maar dat is er al. Een ventilatiesysteem op een terras? Dat heeft een andere naam; een briesje. De wind.

21 september 2020 om 15:25

Je bent er mee bekend dat de wedstrijd zonder Twente supporters werd gespeeld?

21 september 2020 om 15:29

Hoeveel besmettingen waren er afgelopen zomer? Vrijwel geen 1. Waarom niet? We waren buiten. Kijk ik zal je even uitleggen hoe virussen werken. Dit is echt niks nieuws hoor, dit hebben we in 1900 al in de boeken staan. Hier durf ik je zelfs 100% garantie op te geven. Als er 100 besmettingen zijn, zijn er 99 binnen. Je snapt overigens mijn terras niet, want in jouw belevenis gaan ze dus in de winter ook het briesje in. Lijkt me niet handig voor mensen met slechte weerstand. Maar dat hoef ik je vast niet uit te leggen. Wat ik bedoel is een overkapping maken met sterke ventilatie, zodat als ouderen samen zijn bij het eten, dat de virus minder sterk is. Wellicht moet je even uitzoeken wat de Rivm van USA gisteren bekend gemaakt heeft. Je weet wel een van de weinige Rivm's die onafhankelijk zijn omdat ze uit de WHO gestapt zijn.

21 september 2020 om 15:48

@ Groninger Hopp, zelfs als we het hebben over de 'bewegingsvrijheid' van de mensen is het een waardeloze vergelijking. Zie mijn eerdere opsomming van wat er nu gewoon mogelijk is. Verder zijn deportatie en verplichte tewerkstelling voorbeelden van een (zeer) beperkte bewegingsvrijheid die niet in verhouding staan met het feit dat jij je oma niet mag knuffelen. Dan kun je heel leuk selecties gaan maken over op welke personen jij je vergelijkingen betrekt maar dat is cherry-picking. Daarnaast ontkent ook niemand de rol van geestelijke gesteldheid en stress op vatbaarheid voor ziekte, maar het is niet de enige factor die daarin een rol speelt. Dat hoef ik niet aan eerstejaars verpleegkundigen te vragen.overigens is de wedstrijd tussen Atalanta en Valencia bewijs dat het zelfs bij voetbalwedstrijden in de open lucht fout kan gaan. Dus het lijkt me verstandig om zo'n situatie te vermijden. Daarnaast mocht je dus gewoon naar het strand, mits het niet te druk was (een covariaat in het lage aantal besmettingen aldaar).het laatste deel van je relaas is geen speld tussen te krijgen. Daar ga ik je niet op betwisten. De conclusies die je er uit trekt deugen alleen niet.

21 september 2020 om 15:58

Je weet dat Atalanta - Valencia door de Italiaanse Rivm is teruggetrokken dat uit onderzoek bleek dat het in de kroegen gebeurt is? Ik vind het prima om iets op te offeren, mits het gegrond is en dat is gewoon niet het geval. We doen het voor de ouderen. Je kan mijn instagram vinden door alleen er achter mn naam te zetten. Dan weet je dus ook dat ik elk weekend voetbal kijk bij de amateurs. Weet je wat voor mensen ik daar tegen kom? Die mij een schouderklop geven? Ouderen. Niet bij 1 club, bij tientallen. Ik heb er inmiddels 30 grounds dit seizoen alweer gehad. Ik heb zeker meer dan 15 grounds met oude opa's gechilled. De jeugd krijgt het gezeik. Ik wil je best komend weekend foto's sturen hoe het bij sportparken zit, of beter gezegd, kom eens langs, help je ook nog eens je plaatselijke club. Wees dan zo kritisch als je naar mij bent, want dat is je recht. Spreek die ouderen ook aan zoals je mij aanspreekt. Overigens spreek ook Hugo de Jonge aan. Zijn campagne filmpje is niet op 1,5 meter gemaakt als je goed kijkt. oeps.

21 september 2020 om 16:23

Vrijwel geen 1 besmetting afgelopen zomer? Ik weet niet naar welke cijfers jij kijkt, maar de cijfers stijgen hier nu (in de zomer!) en ook in de VS afgelopen zomer zijn er naar mijn weten meer dan "vrijwel geen 1" besmettingen. Je hoeft mij niet uit te leggen dat de besmettingskans buiten in de zomer minder is, maar dat wilt niet zeggen dat het nihil is. Mét de 1.5 meter regel, in de zomer, kan ik je vertellen dat die kans waarschijnlijk wél vrijwel nihil is. Zónder de 1.5 meter, nogmaals met een voorbeeld dat je op paar cm af met iemand praat, kan je gewoon het virus overdragen aan een ander. Ook in de zomer, want de vochtdruppels uit je mond, daar kan gewoon een virus in zitten met een luchtwegziekte. Ik hoop dat ik jou dat niet verder hoef uit te leggen. Maar ik heb geen zin meer in de eeuwig gelul. Op internet mijn mening constant verkondigen over wat we van de maatregelen vinden is niet mijn passie, zoals bij jou. Ik wens je veel plezier met het betweterig gedoe op internet. Ik hoop dat je er veel geluk vandaan haalt.

21 september 2020 om 16:26

@ Groninger Hopp, dat is dan onverstandig van die ouderen. Misschien dat het regionale verschillen zijn, onder de aanname dat je in Groningen woont. De meeste 50-plussers die ik ken zijn wel degelijk voorzichtig. Maar goed, de meeste mensen die ik ken in die categorie wonen dan ook in het westen van Brabant waar het virus behoorlijk heeft huisgehouden. Uiteraard zal niemand zich altijd keurig aan de regels houden en dat is ook niet noodzakelijk. Het is immers een kansenspel, zo simpel is het. Maar je kunt risico's wel minimaliseren en ik ben er heilig van overtuigd dat je daar het verste mee komt. Verder ben ik ook kritisch op De Jonge en Rutte, omdat ik ze te laks vind ik hun aanpak. Overigens ben ik niet bekend met dat onderzoek, heb je daarvoor een referentie voor me? Alvast bedankt.

21 september 2020 om 16:28

Haha grappig zulke reacties. Voetbal Is passie, voetbal is emotie. Dan mag je van een MP wel verwachten dat hij dit mee heeft genomen in zijn overwegingen. Alsof tijdens een politiek debat geen emoties worden geuit. Hypocrisie ten top. Net zoals het besluit over de horeca.

21 september 2020 om 17:57

Van mei tot half augustus zijn we geen dag boven 100 besmettingen geweest die vrijwel allemaal binnen kroegen te herleiden waren zoals Goes, Dokkum en die in randstad naam ff kwijt. Er is bijna niemand besmet buiten afgelopen zomer, kijk anders ff de cijfers afgelopen zomer na. Wanneer kwam de stijging? Precies 2 weken nadat wij hondenweer hadden. Maar goed ik geef het op. Het is iemand uitleggen dat je soep niet met een vork eet. Ik strijd overigens niet alleen op internet. Ik strijd voor jouw grondwet. @ Cruijff. Ik ben ook in Almere geweest, ook daar hadden ze er schijt aan. Onderzoek van Amerikaanse Rivm? Kan je op hun site vinden. En iedereen weet wat er gebeurt als dit in Nederland bewezen wordt geacht. Alles gaat weer open, behalve? Sportscholen etc. Als jij echt dit virus wilt bestrijden kap je met zeiken op voetbalfans en begin je daadwerkelijk aerosolen aan te pakken. Tot die tijd zijn ze voor mij medeplichtig. Helemaal omdat ze weigeren te onderzoeken. Zie motie van Harga van de week.

21 september 2020 om 18:27

Maar wat vinden jullie van de voorspellingen van NOS Jeugdjournaal dat er een chip in je hoofd geplaatst wordt, niet echt normaal toch? Oja nog even klein reminder, dit heeft de complotgastjes al tijden geleden aangegeven. Niet met de vaccinatie, voor ik daar weer beschuldigd van wordt.

Raakt ook de controle kwijt. Zulke dingen kan je ook netjes zeggen toch

21 september 2020 om 13:22

Jaja bij feyenoord heb je ook mog andere wedstrijden gezien bij ado en nac en eigelijk elke club ging het zo. Alleen feyenoord is feyenoord dus iedereen gelijk boos. Iedereen behalve gezinnen en kinderen onder de 12 hielde gewoon 1.5 meter.

21 september 2020 om 13:24

@GOAT1908, je zag toch zelf ook wel dat Feyenoord echt de kroon spande? Die hele eerste ring was haast gevuld als normaal...

21 september 2020 om 13:26

Een goede minister president zorgt ervoor dat het volk hem respecteert en naar hem luisterd. Nou zo gaat dat niet werken

21 september 2020 om 13:29

@diegelbereds ik zat daar in se eerste ring. Maar naast mij waren gewoom 5 stoelen leeg

21 september 2020 om 13:29

Je bek houden wil je niet horen van een premier. Misschien moet hij zelf zijn bek houden met alle willekeurige maatregelen en handvol drogredenen op die shitty persco's met zijn homeboy de Jonge. Voetbal is emotie, wel of geen publiek, meer smaken zijn er niet.

21 september 2020 om 13:36

@diegelbereds je praat over de vakken direct aan het veld die zich niet aan de regels hielden... of snap je niet dat de kuip groter is dan de plaatselijke fc in lutjebroek?! Oplossing zal worden die vakken sluiten (en terecht) en de daders geen kaarten meer laten bestellen tot de maatregelen zijn opgeheven (als dat lukt).

21 september 2020 om 14:11

@Vakkie D, daar heb je gelijk in. Die vakken sluiten is de oplossing. Ik ben te stellig geweest, het is natuurlijk niet zo dat de hele Kuip een zooitje was. Goede en belangrijke aanvulling.

21 september 2020 om 14:26

Tja, dat krijg je ook een beetje met de inconsequentie van het kabinet omtrent de regels. Daardoor krijgen mensen zo'n schijt-mentaliteit en wijzen gemakkelijk naar een ander onder het mum van: "ja, hun mogen het ook. Waarom wij dan niet?". Dat is dan nog geen ramp, maar als die mensen vervolgens ook geen uitleg krijgen, voelen ze zich nog meer benadeeld en lappen de regels aan hun lap. Dat neemt niet weg dat die mensen fout zitten, maar dan is de spierballen-taal van Rutte ook een beetje triest. Hij kan z'n eigen mensen niet eens onder controle houden en capabel straffen. Wat verwacht je dan van zijn inbreng jegens de bevolking onder de huidige omstandigheden? Los daarvan zijn die regels er niet voor niets, maar schijnbaar is de gewone man tegenwoordig een expert in de bestrijding van Covid-19.

21 september 2020 om 14:33

@diegelbereds, het is gewoon balen dat het keer op keer mis gaat met een paar honderd supporters waar je als club niks mee kan. En hier is de haat van velen richting feyenoord echt niet meer te rijmen, er wordt gewoon door meerdere simpele zielen aangegeven dat elke Feyenoord supporters een domme tokkie is

21 september 2020 om 14:50

@bvb058, praat lekker voor jezelf. Rutte moet iets doen om tot bepaalde lieden door te dringen.

21 september 2020 om 13:22

Vind je het gek? Die mensen werken zich kapot, kunnen geen minuut de dag door zonder te stressen in deze crisis, dan gun je het voetbal dat ze publiek mogen hebben, gaan ze er zo mee om. Het is logisch dat hij er onderhand een keer klaar mee is.

21 september 2020 om 13:26

Had die met ze collega moeten zijn maar die houd hij achterbaks het hand boven het hoofd. Ik vind ook dat de afstanden nageleefd moeten worden maar hoe wij verjaardagen bruiloften en alles uitstellen gaan ze zelf wel gewoon door met alles en hebben ze schijt aan de regels en de normale burger.

21 september 2020 om 13:31

Je kan echt niet blijven terugvallen op een grote fout van één belangrijk persoon. Dat was leuk voor een dag, maar blijft gebruikt worden als hoofdreden van de complot gekkies, omdat ze geen andere argumenten hebben.

21 september 2020 om 13:36

Nee hoor, dat is in dezen gewoon relevant. Voetbalsupporters spreekt hij meteen ferm toe, terwijl het bij zijn minister bagatelliseert als “een fout”. Dat is de dubbele moraal die hij naar het klootjesvolk toe hanteert.

21 september 2020 om 13:43

Ah! Dus omdat 1 minister een fout maakt, mag je dat nog maanden gebruiken als excuus om zelf de regels op nog grotere schaal te breken?

21 september 2020 om 13:52

Nee, maar je moet wel consequent zijn in de beoordeling van gedrag dat tegen je eigen regels in gaat.

21 september 2020 om 14:28

Laten we het niet overdrijven. Als je zo enorm gestrest word van het naleven van een paar licht oncomfortabele regels, ben je ook niet veel gewend. Het kijken van een voetbalwedstrijd is een luxe, geen essentieel iets of iets dat daar ook maar in de buurt van komt. Dat vind ik echt zo'n simpel excuus...

21 september 2020 om 16:44

Mensen als complot gekkies afschilderen die anders denken dan de heilig alwetende BME12 arrogantie ten top.

21 september 2020 om 13:27

Hoeveel keer heeft hij al aangegeven wat de regels zijn? Hoe netjes is hij tot nu toe gebleven? Het houdt een keer op hoor en wellicht is dit de enige toon waar die eencelligen naar luisteren.

21 september 2020 om 14:11

Hij heeft het vaak genoeg netjes gezegd. Dat werkt blijkbaar niet.

21 september 2020 om 14:23

@BVB058 Nou niet dus, want een aantal mafkezen blijven tegen de regels in gaan daarbij weerspreekt hij op een uitspraak die hij tegen Wilders deed. Serieuze boodschap met een knipoog qua woordkeuze, tsja ...

21 september 2020 om 14:44

Is ook nog niet vaak genoeg op een "nette" manier geroepen toch? Uiteindelijk ben je er ook wel klaar mee met deze mensen

21 september 2020 om 13:22

Ons krijg je er niet onder? Dat zullen we wel zien als de tribunes weer verplicht leeg zijn dankzij de idioten in o.a. Enschede (vorige week) en Rotterdam (Feyenoord gisteren). En ook de rest van voetbalminnend Nederland is de dupe.

21 september 2020 om 13:29

Straks gaan de stadions sowieso weer op slot voor publiek. het aantal besmettingen stijgt namelijk harder door als het winter wordt. Na de winterstop 100% zeker weer lege tribunes. Corona is juist dan op zn best. (iedereen zit binnen,koud buiten en we zijn dan gewoon zeer griepgevoelig).

21 september 2020 om 13:22

@Geert "ons krijg je er niet onder" Nee misschien jij niet, maar wel ouderen en kwetsbare groepen. Waarom zo egoistisch?

21 september 2020 om 14:12

Mrkrillin, ik behoor tot een kwetsbare groep (hartpatiënt) en doe geen gekke dingen, maar ik kan mij ook niet heugen of er ooit iemand geweest is die mij een 'vrije' keuze gegeven heeft. Ik heb kleinkinderen en ik kan je wel vertellen dat ik liever een risico neem om ze te zien dan dat ik mij misschien wel een jaar moet opsluiten. Ik zoek veel dingen niet op en heb sowieso al niet veel contact met mensen, maar ik loop iedere dag een risico (mede door andere medische dingen). Ik pleit dan ook voor een middenweg en niet voor een eenzame opsluiting.

21 september 2020 om 14:19

@droppie ik begrijp heel goed dat je graag je familie ziet. Een middenweg is goed alleen er zijn helaas te veel mensen die egoistisch zijn. Als wr met zijn allen gewoon 1.5 afstand hielden buiten je huishouden om, hadden we het beter onder controle. Zag filmpje van een scholier die zich moest afmelden op school voor een test. Ipv thuisblijven zoals dr voorschriften zijn, ging ze met haar ma winkelen.

21 september 2020 om 14:22

Leuk verhaal droppie. Dus ben jij representatief voor alle kwetsbaren? Ik ken zat mensen die echt doodsbang zijn om het virus te krijgen.trouwens, om het on-topic te houden. Voor wat voor middenweg pleit je dan in dit geval? Je bek houden voor 45 minuten in het stadion?

21 september 2020 om 15:12

Oh wacht nu lees je dus een oudere die zijn wensen uitspreekt en dan is t ineens ben jij representatief. Er zijn genoeg ouderen die liever op een positieve manier afscheid nemen dan negatieve. Als jij overlijd wil je dat je naasten bij je zijn, je hand vast houden terwijl jij de pijn ervaart van het doodgaan. Dit mag dus nu niet. Jij doet dat als wij allemaal aan de regels houden er geen corona meer zou zijn, maar wat als jouw oma nu wel corona krijgt? Zo je best gedaan. Maar je mag geen afscheid nemen. Jij mag jouw oma geen laatste kus geven, zelfs niet als jij jouw gezondheid er voor over hebt.

21 september 2020 om 13:28

Buiten zijn er amper besmettingen, dat gaat hij volledig uit de weg. Maarja dat krijg je met zo'n *** als Van Dissel als adviseur. Ventilatie is key! En daar heeft Rutte nog met geen woord over gerept

21 september 2020 om 13:29

Ik ben ook zeer tevreden hoor met Rutte.

21 september 2020 om 13:36

Volg jij debatten ook Est 1892? Dan weet je dat Rutte heel beperkt antwoord geeft over covid-19 en dat hij weigert grotere onderzoeken te doen, alles wat potentieel zou kunnen helpen houdt hij tegen. Ook een onderzoek naar de stabiliteit van de PCR test houdt hij tegen. Je zou maar niet willen weten hoe betrouwbaar je onderzoek is.

21 september 2020 om 13:42

In het kader van betrouwbaar onderzoek: Rutte is niet de persoon die zeggenschap heeft over welke onderzoeken wel of niet doorgang vinden. Daarnaast heb je volgens mij geen flauw idee wat er achter de schermen op het gebied van internationale samenwerking plaatsvindt.

21 september 2020 om 13:58

Ik denk dat de meeste mensen inderdaad geen flauw idee hebben wat er achter de schermen op het gebied van internationale samenwerking plaatsvindt..

21 september 2020 om 14:07

Nee en dat kan ook niet, want die zaken gebeuren niet voor niets achter de schermen. Maar ik mag hopen dat iedereen toch wel inziet dat er heel wat gebeurt, ook in het kader van internationale samenwerking. En dat wanneer er in Nederland een onderzoek niet plaatsvindt, dat in het buitenland (mede gefinancierd door Nederland wellicht) echt wel aan de gang is. Maar goed, zolang groepen als Virus Waanzin (wat eigenlijk één woord is maar zelfs dat snappen die debielen niet), en dergelijke nog bestaan zal je altijd dit soort mensen hebben.

21 september 2020 om 14:30

Nou ja, hij deed het meer dan prima. Inmiddels is het 'm toch allemaal wel te veel geworden waardoor er meer vragen zijn dan antwoorden. Natuurlijk ook niet zijn schuld, maar mensen houden 'm als minister-president verantwoordelijk. De keerzijde van de functie. Er word natuurlijk wel slecht gecommuniceerd. Niet omtrent de regels, maar wel omtrent de reden van die regels en de verschillen in regels per branche. Dat komt namelijk niet goed bij de mensen terecht.

21 september 2020 om 15:08

Rutte heeft mijn kans op een toekomst doen afnemen, hij zet zich enorm in om de krapte op de huizenmarkt in stand te houden. Zelf is het ook een vastgoedinvesteerder/huisjesmelker, snap ook niet dat er geen onderzoek loopt naar corruptie. Dat terzijde heeft meneer Rutte heel nederland proberen wijs te maken dat we aan groepsimmuniteit moesten werken!! Weet u nog? Of dat kinderen niet besmet konden raken of het konden verspreiden! Allemaal uit onze "grote" leider.. snap niet dat mensen hem iets goeds hebben zien doen. Nog een leuke, 290 MILJARD weggeven aan landen die met hun 62 met pensioen gaan!! Koekoek domme nederlanders.

21 september 2020 om 13:28

Ben toch blij dat hij op dit moment beslist en niet een licht gewicht als Jesse Klaver.. misschien is t goed voor je eens een dagje mee te lopen met de mensen, die er alles aan doen om andere mensen te redden. Misschien dat je dan beetje kan indenken waarom deze maatregelen genomen worden. Maar jij ligt dan waarschijnlijk nog je roes uit te slapen, van die verdovende middelen die je naar binnen werkt.

21 september 2020 om 13:33

Waarschijnlijk ziet Blackeagleq7 in Geert Wilders of Thierry Baudet nog steeds de grote leider die dit land weer rechtschapen maakt. Mensen die roepen om de exit van Rutte, of iets in die trant, hebben of geen alternatief, of eentje uit de extreemrechtse groep. Nu ben ik zelf gematigd rechts georienteerd, maar zou er niet aan moeten denken dat Thierry Baudet of Geert Wilders MP wordt.

21 september 2020 om 13:39

Ik denk dat BlackeagleQ7 een Besiktas-fan is.. dus is onwaarschijnlijk dat jij PVV of FvD stemt, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Rutte is een uitstekende minister president, ook heel sterk bezig tijdens de corona pandemie.

21 september 2020 om 13:55

Jij vind het krachtig als de president elke persconferentie zegt let op jongens ik doe het niet met 100% van de kennis? In Amerika heeft de Amerikaanse Rivm gisteren bekend gemaakt dat aerosolen (wederom zoals altijd) virussen verspreiden. Iets wat Rivm Nederland nog steeds ontkent en niet wilt onderzoeken. Heel sterk hoor als jij niet wilt onderzoeken wat er aan de hand is en puur WHO volgt. Wel grappig dat we Zweden hebben aangevallen om hun beleid en zij dagelijks 8x minder besmettingen hebben. Maar he kritische vragen mag niet he in want dan ben je een complot denker. Nederland is een van de weinige landen zonder verschillende media partijen. Alle grote kranten komen weg van dezelfde Vlaamse vrienden. Het staat zelfs in ons wet dat het geeneens mag om maar 1 geluid te horen (iets wat ze Hongarije kwalijk nemen). Maar Nederland heeft zelf alleen maar dezelfde mensen met dezelfde groene visie, zonder enige onderbouwing. Maar we kunnen het hebben over iets anders dan Covid-19. Rutte heeft meerdere malen gezegd we geven geen geld meer aan Griekenland, want dat geld ben je kwijt, heeft die wederom gedaan. Rutte heeft aangegeven dat windmolens geen enkel effect hebben, maar bouwt er steeds meer. Zo kan ik doorgaan. Echter korte termiijn geheugen van mensen zien dat niet.

21 september 2020 om 14:03

Ik kan maar één ding concluderen Groninger Hopp, en dat is dat jij oprecht geen flauw idee hebt waar je over praat. Van politiek en virologie heb je in ieder geval geen kaas gegeten. Man, wat een onzin. Heb je dat allemaal van je Facebook-groepjes? Knap hoor.

21 september 2020 om 14:06

Wat outlawTurk al zei ik ben een Besiktas fan/Turks dus stem al zoizo niet op rechts.

21 september 2020 om 14:09

@outlawturk en @blackeagleq7 ik had net gereageerd maar blijkbaar nooit geplaatst; maar zou dan erg benieuwd zijn wie je dan aan het hoofd wil hebben. (En daarnaast natuurlijk mijn excuses voor het verwijt)

21 september 2020 om 14:13

@groniger Hopp. In Zweden zijn tot nu wel relatief meer doden gevallen. In absolute aantallen volgens Johns Hopkins 5865 in Zweden en 6324 in Nederland. Omgerekend naar aantal doden per miljoen inwoners (10.2 miljoen Swe, 17.2 NL) is dat 575 voor Zweden om 367 voor Nederland. Een behoorlijk verschil in mijn optiek. Daarnaast kromp de Zweedse economie met 8,6% in het tweede kwartaal van 2020 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. In Nederland bedroeg dezelfde krimp 8,5%.dat het aantal besmettingen nu hard oploopt in Nederland is volledig te wijten aan het onverantwoordelijke gedrag van bepaalde groepen mensen, die de corona problematiek bagataliseren of de gevolgen ervan niet kunnen overzien.overigens ben je geen complotdenker als je kritisch bent op het beleid, of twijfels hebt over de aanpak. Wél als je gelooft dat er kwade intenties achter zitten.

21 september 2020 om 14:18

@AjaxxxLove. Ik stem verder niet maar iemand die om ons geeft, met ons bedoel ik heel Nederland.

21 september 2020 om 14:23

@Ajaxxxlove pfff die Baudet en Wilders zijn simpele populisten. Begin corona zeurden ze voor volledie.lockdown. Nu opeens tegen. Ze zijn ook fan van trump. Nou we hebben gezien wat populisten voor beleid voeren en wat consequenties zijn. Liever saaie rutte

21 september 2020 om 14:37

Dan vraag ik jou Ajaxxxlove, waar zijn de besmettingen in Zweden? Of nog een vraag, waarom zijn de democratische staten (gesloten) hogere virussen dan republieke staten (open) Ik heb overigens geen facebook. Ik vind het zo prachtig dat jij veroordelend bent op het tegengeluid (cancel culture) terwijl jij helemaal niet weet welke opleiding ik gevolgd heb.

21 september 2020 om 15:06

Aan je spelling en manier van schrijven te zien lijkt het me al heel wat als je überhaupt aan een opleiding begonnen bent.

21 september 2020 om 15:21

Links of rechts hoor ik hier heletijd, dan heb je al verloren!!! Links of rechts nederland kan niet bestaan mensen! We zijn te verdeelt om dat voor elkaar te krijgen. Nutteloze term ook rechts of links, waar staat dat voor? Klimaat? Immigratie? Welvaardverdeling? Rechtstaat? Uiteindelijk willen we allemaal het zelfde, een fijn leven. Dat begint met elkaar dat te gunnen en praten over moeilijke zaken als woningen, immigratie, zorg, normen en waarden of cultuur. Laat je niet gek maken mede-Nederlander, en laat je vooral niet polariseren!!!

21 september 2020 om 15:52

Eens Baabman, alleen verbroedering helpt ons hier doorheen. Vond je verwijderde post ook sterk over pension, toch gek dat wij doorwerken straks tot ons 70e ofzo en in Frankrijk ons geld gebruikt word om op hun 62e met pensioen te kunnen. Nederlanders vinden andere mensen belangrijker dan onszelf. Ze vergeten echter dat wij dit rijkdom samen hebben opgebouwd en dat wij nu gestraft worden door falen van andere landen, die hier gewoon keihard van profiteren.

21 september 2020 om 16:02

Groninger Hopp, kun je mij (en met mij velen) een groot plezier doen en het hier alleen nog maar over voetbal hebben? De hoeveelheid ongefundeerde troep die jij hier zonder filter loopt te spuien is ongekend. Word je aangesproken op je ene onderwerp van onzin, negeer je dat en ga je weer door op het volgende onderwerp. Trek je alu-hoedje aan, steek een paar 5G torens in de fik, ik weet het niet, maar hou het hier bij voetbal man. Wat een onzin.

21 september 2020 om 16:25

Een tijdelijke volledige lockdown van 2 weken om oa het virus goed in kaart te brengen. Als je gaat bashen, kom dan wel met feiten en niet net halve waarheden en je onderbuik gevoelens.

21 september 2020 om 16:26

Een tijdelijke volledige lockdown van 2 weken om oa het virus goed in kaart te brengen. Als je gaat bashen, kom dan wel met feiten en niet net halve waarheden en je onderbuik gevoelens.

21 september 2020 om 18:03

Wat heb ik met 5G torens te maken?

21 september 2020 om 13:34

Mijn stem heeft ie komende verkiezingen. Leidt het land op de in mijn ogen juiste manier in deze lastige tijd en er is geen enkele andere partijleider die het nu beter zou doen.

21 september 2020 om 14:06

Dit dus. Zeker niet foutloos, maar wel op de best mogelijke manier.

21 september 2020 om 14:25

Dit gaat pedant klinken, maar je merkt wel dat de mensen met een groener balkje dit soort dingen beter op lijken te pakken dan mensen met weinig punten. Overigens ben ik het ook eens met wat Rutte hier zegt. op deze manier zitten we over maand weer zonder publiek.

21 september 2020 om 14:43

Ik ga niet op rutte stemmen maar niet omdat hij corona verkeerd aanpakt per se. Ik wil graag een wat socialer beleid, denk dat dat ons ook beter had gewapend tegen de corona crisis en dat je juist nu ook ziet dat de sociaaldemocratie de oplossing is: zwakkeren worden geholpen, banen behouden, investeringen gedaan en tegelijk met zoveel mogelijk inspraak van maatschappelijke partijen. Was rutte zo maar de vorige crisis doorgegaan. Maar goed, ben net als jullie ook als 'links gekkie' (whatever) echt wel onder de indruk van rutte. En een uitspraak als gewoon je bek houden is dan niet heel handig misschien, maar hier wel begrijpelijk. Werd ook treurig van die beelden van zingende supporters op een kluitje.

21 september 2020 om 15:42

Leidsehood, iedereen moet lekker stemmen op wat hij of zij zelf wilt hoor. Ik zelf ben niet zo van de sociale stelsels (tot op zekere hoogte wel maar over het algemeen ben ik wat individualistischer ingesteld) Dat neemt niet weg dat ik vind dat er ook van links invloed moet zijn in het kabinet; het hele land moet vertegenwoordigt en niet enkel en alleen mijn denkbeelden!

👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽 Eindelijk is directheid van Rutte, inderdaad wat hij zegt, gewoon je bek houden. Ongelofelijk dat Rotterdam één van de meest besmette steden is, en al die onbeschofte mensen vooraan gaan staan lopen schreeuwen zonder afstand te houden

21 september 2020 om 13:28

@BME, die wedstrijd had gewoon ter plekke afgelast moeten worden. Feyenoord, maar ook de burgemeester heeft hier echt een steek laten vallen. Om nog maar te zwijgen over die droeftoeters in het stadion, die op 15cm afstand van elkaar stonden.

21 september 2020 om 13:30

Dus dit is enkel bij feyenoord gebeurt? Geen enkele overtreding bij andere ploegen? Dan had elke wedstrijd afgelast moeten worden bedoel je, of bedoel je dat je niet onderbouwd aan het haten bent?

21 september 2020 om 14:04

@Vakkie D, de schaal waarop het bij Feyenoord gebeurde was voor mij de overtreffende trap. Dat heeft niets met haten te maken. Het gebeurde vast in meer stadions, maar niet in de mate waarin het bij Feyenoord gebeurde en ook niet 90 minuten lang.

21 september 2020 om 14:35

Maar wat kan zo'n burgemeester verder nog doen? Er worden regels voor opgesteld en dan is het aan de instanties (stewards, stadionpersoneel) en de supporters om die regels te handhaven. Daar is schijnbaar iets misgegaan.

21 september 2020 om 14:40

@diegelbereds, het waren enkele vakken die zich misdroegen maar de 1e en 2e ring hebben zich naar mijn weten goed aan de regels gehouden. Dat het intens overkomt kan zo zijn maar hangt ook samen met het feit dat deze vakken direct naast het veld staan. En ja natuurlijk baal ik ervan dat deze gasten het wederom voor de club verpesten maar er is wel een nuance imo

21 september 2020 om 13:28

Ging dit enkel over Feyenoord? Is er enkel bij Feyenoord gebeurt?! Simpele lowlifes hier zijn nog erger dan de leeghoofden die de simpele regels niet kunnen volgen

21 september 2020 om 13:30

@Vakkie D, bij Feyenoord liep het compleet uit de hand. Zo realistisch ben je toch zelf ook wel hoop ik?

21 september 2020 om 13:37

Dit is letterlijk bij elke club gebeurt. Bij Feyenoord wordt het nu breed uitgemeten maar bij Cambuur en Nac staan ze gewoon te hossen.

21 september 2020 om 13:41

Nee. In 2 of 3 vakken konden een aantal malloten zich niet beheersen helaas. In de rest van het stadion hield men netjes afstand. En dat roepen en schreeuwen.. ik denk niet dat je dat kunt voorkomen.

21 september 2020 om 13:59

Ookal ben ik Ajacied, bij Feyenoord hebben ze terecht schijt aan al die domme regeltjes die kleuters misschien nog geloven, maar waar elk weldenkend mens toch hard om moet lachen: respect!

21 september 2020 om 14:36

Wel een beetje objectief blijven. Ik snap dat het niet leuk is als zoiets gebeurt bij de club die je een warm hart toedraagt, maar je kunt toch niet ontkennen dat veel mensen in het stadion de regels aan hun laars lapten? Dat komt je dan op terechte kritiek te staan en als je dan na een paar thuiswedstrijden ineens zonder publiek moet spelen, hebben die mensen dat helemaal zelf veroorzaakt.

21 september 2020 om 17:47

Ik zat zelf in de 2e ring en daar had ik voor m’n gevoel 3 meter afstand van iedereen. De lage parterre vakken waren naar mijn idee niet te vol maar daar stonden wel groepen bij elkaar. Qua zingen en juichen hoorde ik bij bijna alle wedstrijden het publiek. In het stadion had ik niet het idee dat het heel uitbundig was. Er viel ook niet veel te juichen

21 september 2020 om 13:57

Jaja, lekker dom en volgzaam het schaap het ravijn in volgen. Net of Rutte bepaald of we mogen zingen of schreeuwen, en dat ook maar enig gevolg heeft voor de maatschappij. Het is allemaal korte termijn politiek omdat we bang zijn voor de oppositie in plaats van oplossingen zoeken. dat virus gaat niet weg met een medicijntje of met een vaccinatietje. In plaats van de gezonde mensen en economie te beschermen moeten ze de ouderen en zwakkeren beschermen, en de mensen laten leven. De tweede kamer heeft meer dan een half jaar de tijd gekregen zich voor te bereiden om (nood)ziekenhuizen voor te bereiden met genoeg materieel en staf maar wat doen ze, domme regeltjes bedenken en het volk psychologisch chanteren, zodat ze zelf weer verkozen kunnen worden. Had Rutte hoog zitten maar faalt nu faliekant.

Jezus he. Zo kan die ook wel weer meneer Rutte. Beetje beschaafd blijven.

Zelf is de regering qua testbeleid fout op fout aan het stapelen, maar zelf wel heel stoer advies geven.

21 september 2020 om 13:23

Dus omdat het testbeleid niet klopt geeft dat een vrijbrief om dicht bij elkaar te staan, te schreeuwen en daarmee de kans op verspreiding te vergroten? Testbeleid moet beter en mensen moeten zich aan de richtlijnen houden. Wat mij betreft kan je best voor bepaalde clubs en supporters het stadion weer sluiten als het niet werkt. Daarbij moet je afvragen of grote bijeenkomsten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht nu wel zo slim zijn.

21 september 2020 om 13:26

@jeroen-amf ik probeer objectief te zijn, maar volgens mij zaten zr wel op afstand in de Arena.

21 september 2020 om 13:25

@baradona ja natuurlijk, jij zou het wel goed gedaan hebben he. Ook al was er niet genoeg data bekend van deze nieuwe variant, rekening houden met veel belangen (prive, economie, gezondheid, privacy etc) jij zou foutloos beleid gevoerd hebben toch.

21 september 2020 om 13:27

Zou wat zijn als onze minister president zou zeggen: 'ach, ons testbeleid gaat niet zo lekker dus ik kan er weinig over zeggen. Doe allemaal maar wat dan zien we wel waar het schip strand'.

21 september 2020 om 14:46

Soms komt de populist in hem naar boven. Doet niet veel goed voor hem denk ik.

We hebben het inmiddels allemaal kunnen zien, het is te moeilijk om je in een stadion aan de maatregelen te houden. In veel landen wordt sowieso nog zonder publiek gespeeld, die lijn moet in Nederland ook maar gelden. Jammer maar helaas, het verantwoordelijkheidsgevoel van de bevolking verliest het van de emotie en het eigenbelang. Afschaffen dat publiek, per direct.

21 september 2020 om 13:37

Inderdaad, we hebben ook gezien dat boodschappen doen niet op 1,5 meter kan, afschaffen dat boodschappen doen.

21 september 2020 om 13:49

Ja, bij het doen van de boodschappen loop ik ook altijd schreeuwend en zingend door de winkel zonder mondkapje... Het gaat erom dat je je gezonde verstand gebruikt. Bij Feyenoord werden meerdere maatregelen door een relatief grote groep niet nageleefd, ondanks instructies van stewards. Dan ben je gewoon asociaal. In elk stadion zullen zulke dingen op kleine schaal hebben plaatsgevonden, maar bij Feyenoord viel het wel verreweg het meeste op.

21 september 2020 om 14:35

That's not my point. Het niet aan de 1,5 meter houden in de winkel is erger dan schreeuwen in een stadion. Daarnaast is het gek dat we wel mogen sporten binnen, met alle aerosolen, maar niet buiten mogen juichen. Omgekeerde wereld mits je verpleegkundige hebt gestudeerd.

21 september 2020 om 14:42

Natuurlijke zijn de maatregelen niet perfect of waterdicht, maar het zijn waarschijnlijk de beste redelijk algemeen toepasbare maatregelen die er zijn. Voor elke verschillende situatie andere maatregelen hanteren zal het voor veel mensen waarschijnlijk te complex maken en ook dan zullen de verschillende maatregelen ter discussie komen te staan. Dit zijn enkele zeer duidelijke maatregelen die iedereen begrijpt en overal toegepast kunnen worden.

21 september 2020 om 14:49

Hopp, het gaat toch ook om bestrijding van onnodige risico's. Dus boodschappen en sporten zijn niet zonder risico's maar kun je niet voorkomen. Boodschappen (eten) en sporten (bewegen) zijn mensenrechten. Sport kijken is ook een risico en dat kan je wel beperken omdat je ook sport kan kijken en entertainment kan krijgen op andere, minder gevaarlijke manieren. Zoals vanaf de bank thuis.

21 september 2020 om 15:16

Alles kan beter hoor. Boodschappen kunnen ook op basis van bestellen en ophalen waar buiten de goederen opgehaald worden zodat je minder risico neemt. Is zelfs enorm makkelijk in te richten, enige dat je nodig hebt is een grote tafel en je kan de overdracht regelen. En zo zijn er nog meer maatregelen waarvan je zegt he dat kan anders als het zo gevaarlijk [email protected], hier ga ik niet op in. Je hebt het over mensenrechten. Maar de covid-19 regels zijn tegen onze grondwet

Of je het nou eens ben met Rutte of niet, je moet zijn regels volgen, want doen we dat niet, sluit hij gewoon weer de stadions voor publiek. Dus gewoon ff gedragen. Liever 1000 mensen op de tribune dan niets..

21 september 2020 om 13:24

@Maurootje, En dan gaan vervolgens enkele ploegen failliet, wat dan weer ten koste van enkele honderdduizenden stemmen kan gaan. Ik denk dat een politicus zo gaat redeneren. Zeker in Nederland waar is gebleken dat mensen het al teveel moeite vinden om een mondmasker te dragen.

21 september 2020 om 17:55

Dat mondmasker niet dragen komt vooral omdat er gewoon gezegd is door het rivm dat dit niet werkt. Waarom dan verplichten in OV en drukke stadsdelen? Waarom denk je dat er ondanks strengere maatregelen in België tijdens de eerste golf meer besmettingen waren dan in Nederland? Omdat daar vooral de regels wat betreft het thuis uitnodigen van vrienden en familie totaal niet werd nageleefd. Nederland is in eerste instantie heel braaf geweest maar bij veel mensen en dan vooral jongeren raakt het geduld op. Die willen gewoon leven

Als er niet tegen opgetreden wordt, zal het nog gewoon zo doorgaan. Er staat een straf van een aantal maanden stadionverbod op, maar als je die straf toch niet uitdeelt is het niet gek dat er geschreeuwd wordt.

Dat is allemaal leuk en aardig bedacht, en ik ben super blij dat men weer naar het stadion kan. Maar je kan simpelweg niet verwachten dat de gemiddelde supporter niet ontploft na bijvoorbeeld een winnende goal in de extra tijd. Oplossing is simpel, ofwel geen supporters meer, ofwel het geschreeuw en gejuig toestaan. Een middenweg gaat toch nooit werken.

Nou, nou, de altijd correcte Ome Mark met zulke taal. Misschien wel makkelijker te begrijpen zo voor de gemiddelde supporter. Het wordt denk ik een beetje te heet onder de voeten van het kabinet nu er steeds meer opstand begint op te laaien tegen de belachelijke coronaregels.

Dat mag wel wat rustiger Dhr Rutte. Voetbal is emotie, daar is echt niets aan te doen. Dat er volle vakken zijn oke, maar verder ging het allemaal prima. Op de dam waren ook 10.000 man en 0 besmettingen.

21 september 2020 om 13:23

Ik heb nog nooit in m'n leven zo'n onoverzichtelijk stuk rotzooi gelezen. "Soros" "depopulation agenda" "5g crowd control". Mensen zoals jij zouden geband moeten worden van dit forum, zo vreselijk veel onzin verspreiden zou strafbaar moeten worden.

21 september 2020 om 13:31

Ik ben het totaal niet met hem eens, maar vind jou eigenlijk net zo erg. Oproepen tot censuur omdat zijn mening je niet goed gezind is..

21 september 2020 om 13:44

je mag een afwijkende mening hebben, maar wanneer de onderbouwing gebaseerd is op onzin en stupiditeiten heeft het niks meer met een mening te maken

21 september 2020 om 14:27

@ueapasa Vrijheid van meningsuiting stopt waar het anderen in gevaar brengt. Dus je mag censuur plegen op die gekkies. Ze bremgen kwetsbare mensen in gevaar met hun ontwetendheid.

21 september 2020 om 15:42

Dan moeten we ook Rutte censureren met zijn groepsimmuniteit?

21 september 2020 om 13:24

Voetbal is emotie, dat klopt. Echter hebben deze mensen een kaartje gekocht terwijl zij op de hoogte waren van de voorwaarden. Fijn dat de supporters dit weekend het hebben verpest van voor de rest van Nederland om dit seizoen nog een wedstrijd te hebben bijgewoond.

21 september 2020 om 13:28

Een dag later waren er misschien 0 besmettingen ja, maar wie zegt dat al die protesten er niet voor hebben gezorgd dat steeds meer mensen besmet raakte en elkaar maar bleven besmetten waardoor we er nu weer last van hebben?

21 september 2020 om 13:54

Hoe weet jij zo zeker dat er geen besmettingen op de dam waren ?

Haha! Die Rutte toch. Begin elke week meer respect te krijgen voor de beste man. Ik vind dat ie het goed doet. En gelijk heeft die. Zonder dat hier een politieke oorlog begint, maar de beste man heeft mijn sympathie iig gewonnen de afgelopen maanden.

21 september 2020 om 15:44

waarom dan? Wat heeft hij zo goed gedaan dan? Hij beslist voor alle starters in NL dat hun plek in de samenleving vergeven word aan immigranten. Hij heeft echt schijt aan het volk en beloont enkel de bedrijven en jankers. Werkende worden al minstens 10 jaar overgeslagen en kind van de rekening.. m.a.w. je verdiept je niet in politiek maar stemt puur op je onderbuikgevoel, lekker dan.

Dat is helemaal niet te doen, de mens is emotioneel betrokken en al helemaal wanneer dingen competitief worden zoals sport. Totale misvatting van Rutte om dit te verwachten van het publiek, afstand houden is echter wel mogelijk en dat zie je toch te weinig (met name bij bvb Feyenoord gisteren).

21 september 2020 om 13:26

Als je er niet tegen kunt moet je lekker thuis blijven...

En hier laat Rutte zien dat hij compleet de weg kwijt is. Tegen je volk, de mensen die JIJ moet sturen, zeggen dat ze hun bek moeten houden, terwijl zijn collega een bruiloft geeft zonder 1.5mtr en ook nog mag aanblijven. Dit hele kabinet is een lachertje.

21 september 2020 om 13:26

@Robin, misschien komt de boodschap dan eindelijk eens een keer aan bij het klootjesvolk dat we zijn.

21 september 2020 om 13:45

Hahahaha ooohhh wat zijn we toch erg als volk. Gooi jij maar lekker een jaar van je leven weg omdat er een paar clowns zoals Rutte en Grapperhaus jou een schuldgevoel aanpraten en je bespelen op een gebrek aan solidariteit.

21 september 2020 om 14:06

@RealMadridista, wat heeft mijn leven er mee te maken? En hoezo gooi ik een jaar weg? Je kent me niet eens...

En hier laat Rutte zien dat hij compleet de weg kwijt is. Tegen je volk, de mensen die JIJ moet sturen, zeggen dat ze hun bek moeten houden, terwijl zijn collega een bruiloft geeft zonder 1.5mtr en ook nog mag aanblijven. Dit hele kabinet is een lachertje.

Maar wel met 10000 man op de dam staan schreeuwen? Misschien makkelijk scoren, maar als je intens meeleeft met de wedstrijd en als het zo spannend is, vergeet je de regels en juich je hard mee...

21 september 2020 om 14:28

op de dam droegen meesten mondkapjr en hielden afstand.

21 september 2020 om 15:14

Dus omdat er 1 keer een demonstratie op de Dam uit de hand is gelopen, mag de overheid nooit meer een maatregel nemen en boos worden op mensen die (ook) niet aan de regels houden

21 september 2020 om 18:02

Op de Dam werd er ook totaal geen afstand gehouden. Net als tijdens de BLM bijeenkomst bij de Erasmusbrug. Dus dat zijn er al 2, maar bij een voetbalwedstrijd mag en dan volgens jou ook gewoon 1x uit de hand lopen?

die garantie heb je alleen als je geen toeschouwers toelaat in een stadion want anders zal er vrijwel altijd een klein groepje zijn dat zich laat horen🙄.

En hier laat Rutte zien dat hij compleet de weg kwijt is. Tegen je volk, de mensen die JIJ moet sturen, zeggen dat ze hun bek moeten houden, terwijl zijn collega een bruiloft geeft zonder 1.5mtr en ook nog mag aanblijven. Dit hele kabinet is een lachertje.

Gebruike hij maar eens zulke woorden toen zijn minister zich niet aan de regels hield.

Het idee dat je bedenkt dat voetbal supporters stil kunnen zijn tijdens een wedstrijd, dat is hetzelfde als een restaurant zonder eten. Het is onmogelijk!!!

Mooi gezegd wat mij betreft en het is precies zo simpel als hij het zegt, je bek houden en anders maar geen publiek

Tja dat toont niet echt aan dat Rutte zelf wel eens in een voetbalstadion heeft gezeten en is ook niet de meest diplomatieke oplossing, maar het liep in sommige stadions dit weekend wel echt de spuigaten uit. Het zou me niks verbazen als er gewoon een 2 strikes and your out systeem wordt geïmplementeerd. In de meeste stadions ging het wel gewoon goed, dus misschien dat de kleine clubjes supporters in oa de Kuip dan snappen dat ze iedereen benadelen met hun gedrag.

Op zich heeft hij gelijk maar zou hij tegen de minister van justitie ook gezegd hebben je moet je bek houden en je aan de regels houden? Denk het niet want dan hoor je hem amper

Ben niet perse aanhanger van dhr. Rutte, maar hij heeft hierin gewoon gelijk. De enige reden waarom (onder voorwaarden) publiek wordt toegelaten is om de clubs tegemoet te komen. Voetbal kun je ook aandachtig volgen zonder als een idiote groep op elkaar gepropte ontblote mannen in de hekken te hangen. Nu afwachten tot publiek weer wordt geweerd uit de stadions, en naar aanleiding van afgelopen weekend: volledig terecht!

Ik ben ook geen fan van Rutte maar hij heeft gelijk. Tuurlijk is voetbal emotie en dat mag ook... maar doe normaal! Ze verpesten het voor iedereen. Als je weet dat je jezelf niet kan inhouden, ga dan nog niet. Of moeten ze (kleine) kinderen in het stadion zetten die gek genoeg regels beter kunnen opvolgen?

aan de ene kant heeft rutte natuurlijk gewoon gelijk, je mond houden en het kan allemaal gewoon prima. aan de andere kant is het ook wel duidelijk dat Rutte geen enorme fan is van voetbal en dus niet helemaal doorheeft hoe het er echt aan toe gaat. kijk bijvoorbeeld gister Feyenoord-Twente waar er 3 giga kansen zijn om de winnende er in te schieten diep in de extra tijd, of bij Psv-Emmen waar de winnende in de laatste minuut valt. zelfs met de beste intenties is het dan vrijwel onmogelijk om je mond te houden. het gewoon afstand houden daar is uiteraard geen excuus voor, dat moet gewoon kunnen ongeacht de situatie

Oppleuren en nu weer je bek houden. En dat moet dan ons goede voorbeeld zijn. Man man man wat schaam ik mij voor deze clown, leugenaar en oplichter. Ook niet handig voor zijn eigen veiligheid want zeg dit tegen hooligans en je hebt helaas meteen dooddbedreigingen in je postbus. En daarnaast dit is echt campagnetaal. Dit durft deze held echt niet te zeggen face to face tegen deze supporters.

21 september 2020 om 13:41

Hij past zijn boodschap aan, zodat het voor de ontvanger duidelijk is. Tegen dit soort asociale mensen moet je nou eenmaal een andere toon aanslaan om door te dringen. Met opmerkingen als "dit is onwenselijk", ga je echt niemand van hun bereiken of iets duidelijk maken. Dat moet wat directer.

21 september 2020 om 13:50

En zie daar, het werkt ook nog want er is een mooi topic op VZ, veel mensen kijken het filmpje en er wordt ook veel gereageerd

21 september 2020 om 13:58

De Toekomst het is wel jammer dat zoals je bij de reacties kunt lezen er nog steeds mensen zijn die het niet (willen) snappen. En dan straks verbaasd zijn dat voetbal zonder publiek gespeeld moet worden.

21 september 2020 om 14:04

Het kan alleen asociaal zijn als het over het algemeen niet sociaal wordt geacht. Ik zag toch duidelijk dat in het stadion het over het algemeen werd geaccepteerd en dus is het eerder sociaal dan asociaal. Laten we blij zijn met mensen die hun gezonde verstand gebruiken en niet alles geloven wat anderen hun doen willen geloven maar zelf niet eens weten.

21 september 2020 om 14:30

Gaan we tegenwoordig juichen en zingen asociaal noemen? In wat voor wereld leef ik nou?

21 september 2020 om 15:10

Het is asociaal omdat je daarmee ten eerste anderen in gevaar brengt en ten tweede ervoor zorgt dat het kabinet alle publiek gaat verbieden. En dan lijden veel meer mensen hieronder.

21 september 2020 om 16:34

In gevaar? Corona is geen killer virus, welke gevaar en de Corona is al maanden weg, je overdrijft heel erg zeg ik met alle respect...

21 september 2020 om 17:37

Corona is al maanden weg? 2000 nieuwe gevallen, meer mensen in het ziekenhuis en toenemend aantal op de IC.

Kan Rutte ook aangeven hoeveel besmettingen er door en bij Voetbalwedstrijden zijn ontstaan? En hoeveel daarvan als gevolg van juichen? Ik heb het idee dat ze zelf geen enkel idee hebben en naar de waan van de dag maar wat doen en roepen. Eerst gingen we voor groeps- immuniteit, hielpen mondkapjes niet Nu moet iedereen aan de mondkap en moeten we het virus uitbannen. Buiten kun je naar verluidt niet besmet worden, dus mocht er een grote BLM demonstratie in Amsterdam gehouden worden, waarbij 1,5 meter geen issue was en er gewoon leuzen geroepen konden worden. Maar in een voetbal stadion ben je blijkbaar wel besmettelijk. En als je juicht al helemaal. Schijnt. Maar daar is geen enkel bewijs voor. Ze doen en roepen maar wat.

21 september 2020 om 13:53

Volgens mij wordt Atalanta-Valencia door de nodige experts aangewezen als een van de bronnen van besmetting in Italie (en Spanje?).ik denk inderdaad dat niemand een goed idee heeft en de ideale aanpak kent. Het is een compleet nieuwe situatie waar iedereen door overvallen is. Natuurlijk kunnen er dingen beter en anders maar ik zou voor geen goud in de schoenen van deze mensen willen staan. Het zijn geen virologen maar ze moeten wel beslissingen nemen die grote impact en gevolgen kunnen hebben. En ja, dan is het makkelijk achteraf roepen wat er anders kan of er kritiek op te leveren: de beste stuurlui staan altijd aan wal en hebben de grootste mond.

Zo nu en dan komt de ware aard van het beestje naar boven. Kan binnen 1 dag voetbalsupporters veroordelen maar heeft weken nodig een minister op het matje te roepen. Iets met klassenjustitie. Daarentegen een volledig terechte boodschap!

21 september 2020 om 13:39

Selectiviteit ten top, maar dan van jouw kant. Grapperhaus heeft hij ook op zijn vingers getikt, net als de supporters nu.

21 september 2020 om 13:59

Grappenhaus heeft ook nog een boete betaald / geld aan een goed doel gegeven, ik ben benieuwd hoeveel voetbalsupporters die de fout in gingen zijn voorbeeld volgen.

21 september 2020 om 14:09

Nee hoor, is nergens sprake van selectiviteit in mijn mening. Wat heet, ik beaam zelfs het eens te zijn met de uitgesproken woorden van Rutte. De kritische noot moet wel benoemd worden. Namelijk dat op diegene waarop het beleid van toepassing is snel toegesproken worden maar diegene die het beleid uitzet uit de wind werd gehouden tot de situatie niet meer houdbaar was. De regels gelden voor allen die zich bevinden op Nederlands grondgebied, ook voor ministers.

21 september 2020 om 14:13

@janssen. Hij heeft in eerste instantie het boetebedrag gedoneerd aan een goed doel. Hiermee probeerde hij van verdere vervolging af te komen, dat lijkt mij duidelijk. Tevens is zo donatie ook nog eens fiscaal aftrekbaar, wat zijn goede intenties duidelijk minder goed maken. Hij heeft pas na druk uit de Tweede Kamer, media- en sociale druk een boete plus aantekening gekregen. Rutte had dit nooit zelf gedaan. En dan ook nog om te stellen dat foutieve supporters dit na moeten doen is echt te belachelijk voor woorden. Handhaving en naleving, wordt je gepakt moet je boete.

21 september 2020 om 14:41

Oef als je zo iets roept, lees je dan beter in man. Want zoals jij het brengt is wel leuk maar zo is het niet gegaan.

21 september 2020 om 15:25

Oja, is dat zo? Sinds gisteren staat Nederland in de brand omdat Feyenoord-supporters hebben gezongen. Ervoor geen tot minimale media-aandacht voor gezang. Vandaag is het maandag, gisteren was het zondag, dus dat is 1 dag. Oke, tackle 1 op je bewering. Verhaal Grapperhaus weet je zelf het beste blijkbaar als kenner. Bruiloft Grapperhuis +- 22 a 23 augustus? Berichtgeving boete vrijdag 18 september. Dat zijn toch weken? Voila, le tackle 2.

21 september 2020 om 15:46

Nederland? Media volgens mij die dit bericht. En terecht overigens hoor, want als je gisteren de beelden bekeek was het gewoon lachwekkend hoe iedereen bij elkaar staat. Dan mag je daar best wat van zeggen ook al is jouw club daarbij betrokken.omtrent Grapperhuis heeft hij zich in dezelfde week moeten verantwoorden in de kamer. Heel logisch want als minister moet hij dat doen. Voila.

Ik weet nu al dat het merendeel van de reacties van degenen komen die zich zeer aangesproken voelen. Ach, het is maar een griepje toch? Van mij had Rutte nog wel 'egoistische tuig' erbij mogen roepen.

Ik begrijp Rutte volkomen, maar dergelijke spierballentaal werkt alleen maar averechts voor een groot deel van de supporters.

Moeilijk om deze regel na te leven, dan had ie maar zonder publiek moeten beslissen.

Precies dit! Regels waren heel simpel. Je mag naar het stadion als je de maatregelen respecteert. Niet zingen of schreeuwen, anderhalve meter afstand houden, alleen op de toegewezen plaatsen zitten én bij aankomst/vertrek je tijdslot gebruiken. De hielden zich duidelijk niet aan die maatregelen, ondanks dat een leger aan stewards aanwezig was om alles in goede banen te leiden. Dat zegt alles over het percentage volk met een tokkie-mentaliteit in het stadion. Ze hebben schijt. Ook de argumenten van de club én Advocaat waren kansloos. Als zij het belang van het naleven van de regels in hun stadion al niet inzien, snap ik dat het uit de hand loopt tijdens de wedstrijd. Advocaat die aangeeft dat zingen erbij hoort en geen probleem is bijvoorbeeld.

21 september 2020 om 13:36

Of de club die aangeeft er alles aan gedaan te hebben... Ohh, oké, de regels zijn niet nageleefd, maar jullie hebben er alles aan gedaan? Haha, nee, dan is het goed natuurlijk.... Wat een onzin. Wat mij betreft snel korte metten mee maken. Feyenoord moet dit echt goed gaan evalueren en de volgende thuiswedstrijd flinke verbetering laten zien. Als de volgende thuiswedstrijd weer zo is, gewoon een x aantal wedstrijden zonder thuispubliek spelen. Die regels zijn er niet voor niets. Zeker op een plek waar het virus om zich heen grijpt moeten de maatregelen worden nageleefd en als Feyenoord het niet (voldoende) kan organiseren, dan ook geen supporters. En voor de duidelijkheid, een juichmoment na een doelpunt is nog te begrijpen, maar met zoveel mensen zo dicht op elkaar zonder mondkapje zingen en schreeuwen.. Absurd en schaamteloos.

Toch bijzonder dat Feyenoord er weer eens uit gepakt wordt. Viel echt wel mee op de tribunes, kijk maar op het Instagramaccount patrickfr12. Hoor niks over het juichen bij PSV in de laatste minuut? Wel altijd over Feyenoord...

21 september 2020 om 13:34

@thom, nee het viel niet mee bij Feyenoord. Dat heb je toch zelf ook wel kunnen zien tijdens de wedstrijd/samenvatting?

21 september 2020 om 13:38

Ik zat er zelf: ja het viel mee. Alleen de vakken die kort op het veld zitten zaten kluitjes mensen ja, groeperingen. Overige 90% van het stadion hield zich goed aan de regels en bleef op de stoel zitten. Verder wel gewoon zingen en roepen, maar dat is in ieder stadion zo geweest afgelopen weekend.

21 september 2020 om 13:38

Haha schei toch uit... Juichen is ook niet goed, maar bij Feyenoord werd er bijna collectief geweigerd ook maar één maatregel na te leven. Tussen juichen na een doelpunt of minutenlang voluit zingen zit echt een gigantisch verschil.

De regering stapelt fout op fout met hun Coronabeleid en nu zegt deze man dat mensen hun bek moeten houden. Hij kan het beter zelf doen

In Rotterdam hadden ze het niet helemaal begrepen gisteren. Daar stonden de supporters gewoon bij elkaar, anderhalve meter was niet van toepassing en zongen uit volle borst. Ik moet eerlijk toegeven dat ik die supporters ook gewoon gelijk gaf, want bij voetbal hoort gewoon emotie en hoe erg het virus dan misschien ook zijn mag, de mensen zijn er klaar mee en willen gewoon plezier en beleving. als er alleen geklapt mag worden, kun je net zo goed thuis blijven. Rutte kan dan wel zo hard schreeuwen dat wij onze bekken moeten houden, laat hij dan maar eens een vette bek geven aan zijn minister van justitie en de koning, die ook de regels aan hun laars lapten.

Neemt iemand hem nog serieus? Ik ga zelf niet vaak naar een stadion voor een wedstrijd, maar weet van veel mensen dat het iets is waar ze heel de week naar uitkijken. Voetbal is voor vele mensen emotie en als je ooit naar een wedstrijd bent geweest van je favoriete club weet je dat het onmogelijk is om stil te zijn bij een belangrijk doelpunt. Dan zullen er mensen zijn die zeggen dat corona zo erg is en dat we voor de zorg en het aantal beschikbare testen alles moeten doen om de verspreiding tegen te gaan. Tegen die mensen zou ik willen zeggen. Kijk naar het wanbeleid op het gebied van testen van deze Rutte en de Jonge en je weet genoeg. Kijk voor de grap even zondag met Lubach van gisteren. Het moraal van het verhaal is: laat je niet meer als schuldige aanwijzen door Rutte en de Jonge. Ze bespelen mensen door ze een schuldgevoel aan te praten en je te wijzen op gebrek aan solidariteit richting risicogroepen. Ik zelf zal me aan de regels houden en mensen die er anders in staan respecteren, maar zal juichen en feestvieren als deze clown weg is.

21 september 2020 om 14:30

(realmadridsta)nee we zullen jou serieus nemen met je reactie je bent zelf de grootste clown , heb je gisteren de kuip gezien en dan heb ik het niet over juichen hoor want dat is emotie , maar je kunt wel gewoon meer afstand houden van elkaar maar in de kuip hadden ze daar gewoon lak aan kijk even om je heen joh het virus weer vrolijk rond en jij noemt onze minister een clown , getuigd ook van veel respect man flink hoor .

21 september 2020 om 15:32

Zeker ben het met je eens dat er meer afstand moest worden gehouden als dat de regels zin . Doe het zelf ook ondanks dat ik vind dat we verder moeten met ons leven en het totaal niet eens ben met de maatregelen. Best respectvol vind je niet? Deze minister is ook een clown. Wil geen onderzoek doen naar de betrouwbaarheid van PCR-testen, houd Grapperhaus de hand boven het hoofd en tegen voetbalsupporters zegt ie dat ze hun bek moeten houden. Daarnaast geeft ie in crisistijden cadeautjes aan Zuid-Europa en laat ie zijn eigen volk stikken. Dan ben je gewoon een clown. Daarnaast vasthouden aan kleine testposten en dan geeft de andere clown (de Jonge; basisschool leraar groep 3) het volk de schuld omdat ze zich zogenaamd ook laten testen zonder klachten. Luister heb zelf niets met Feyenoord of het legioen en vind veel supporters er vaak agressief en doorgesnoven uitzien dus op dat vlak ben ik het met je eens.

21 september 2020 om 22:10

Kerel, als je geen idee hebt wat de regering op dagelijkse basis betekent, hoeveel geld er geïnvesteerd is in de economie sinds corona en wat de regering allemaal doet of niet doet om een vaccin te vinden, volg Rutte's advies op en hou je muil. Oprecht, iedere zin die je tikt getuigt van een volledig gebrek aan kennis. Een totale leek die geen enkel idee heeft waar hij het over heeft, maar toch zijn populistische mening wil verkondigen. Zo typerend.

Ongelofelijk dit. Dat er een paar debielen bij Feyenoord zich er weer niet aan kunnen houden. (Toevallig ook weer bij Feyenoord, wat een toeval). Burgemeester van Rotterdam moet nu kei hard optreden en zeggen dat er de aankomende maanden geen supporters mogen komen in de Kuip. Die gasten verpesten het weer voor de andere, ongelofelijk.

21 september 2020 om 14:02

Het is niet alleen bij Feyenoord, hoewel het daar wel extreem was (zeker het naleven van 1,5 meter was heel lastig). Ik snap dat hand in hand op een afstand van 1,5 meter heel lastig is, maar het zou daar toch ook mogelijk moeten zijn om de hand van je buurman ongeveer 2 uur los te laten.

Hahah, Rutte, hoe ongeloofwaardig, door dit krijgen we niet het virus onder controle? Wanneer is een virus eigenlijk onder controle? Lijkt mij wanneer er weinig ziekenhuis opnames zijn en weinig doden.. Zoals nu het geval is, maar goed, we vergeten even de mensen die hutje mutje langs elkaar lopen in (super)markten, demonstraties waar veel meer mensen bij elkaar staan, binnensteden, kroegen, en andere binnen gelegenheden.. Dit was dan nog buiten.. Rutte weet ook wel dat zijn geloofwaardigheid op een laag pitje staat, helemaal als er over 2 weken opnieuw geen stijging is op de ICs mbt corona. Ik snap dat regels regels zijn, maar het was ook weer niet zo dat er constant 90 minuten lang gezongen werd. Volgende keer iets meer laten verspreiden als club, dan is iedereen blij.

21 september 2020 om 13:52

Je vergeet blijkbaar even dat ziekenhuisopnames en doden minstens een tot twee weken achterlopen bij het aantal besmettingen. Volgens mij zaten we een dikke week geleden nog rond de 1200 besmettingen, en we gaan nu al naar de 2.000. Dus het aantal ziekenhuisopnames en doden van deze groep zal je later pas terug gaan zien. Alsnog is het aantal mensen met Covid in een ziekenhuis in korte tijd gestegen van 175 naar 350. Dus je snapt hopelijk wel als zich dat nog een paar keer verdubbeld dat het opeens heel hard kan gaan. Alsnog zie ik het vooralsnog niet zo somber in, maar wat is nou het probleem om je even aan de regels te houden.

21 september 2020 om 15:16

Eens hoor, maar Rutte is gewoon vooral ongeloofwaardig door zijn constante gedraai en gelieg.

21 september 2020 om 13:53

@Santi10....Heb je onder een steen geleefd? Het begint nu juist te stijgen. En de cijfers lopen achter hè. Ook op de IC. Maar er zijn er ook genoeg die niet opgenomen worden maar wel al een half jaar door een hel gaan. Gezonde mensen. Die zijn niet belangrijk? Alleen mensen die op een IC komen?

21 september 2020 om 15:20

Nee, iedereen is belangrijk, maar je moet wel de balans vinden. Je hebt ook te kampen met ondernemers, depressie, zaken die kapot gaan etc, en tot nu toe kan Rutte niet balans vinden. Dat het stijgt is normaal in de tijd van het jaar, het gaat altijd met golven op en neer. Ik zeg niet lap alle regels aan je laars, alleen Rutte zijn positie is gewoon redelijk onhoudbaar geworden. Vind het gewoon jammer dat een voetbalwedstrijd nu zo hard wordt aangepakt, terwijl in het dagelijks leven, zoals in winkels etc de besmettingraad veel meer is. Een voetbalstadion is toch redelijk geventileerd. We gaan het zien over 2/3 weken over er een grote verandering is.

21 september 2020 om 16:23

Helemaal mee eens, en voor de mensen die hem nog wel geloofwaardig vinden: boren in groningen ondanks de hele provintie in elkaar zakt, groepsimmuniteit, kinderen kunnen corona niet overbrengen, bouw stilleggen voor 1,6% bijdrage aan stikstofuitstoot en als klap op de vuurpijl nog onze miljarden weggeven aan zuid europa die met 62 pensioen vieren.

21 september 2020 om 14:57

Fijn dat jouw zoontje wel luistert naar Mark Rutte. Als die halve zolen in de Kuip (en eigenlijk de helft van de Randstad) dat ook eens deden was Corona een minder groot probleem geweest

Aanpassen aan je doelgroep. Prima reactie. Kort en krachtig.en stop eens met dat kinderachtig gedrag van "ja zij doen het ook". Als iedereen van de flat springt doe je dat dan ook? Gebruik gewoon je verstand en houd je aan de regels. En als je fout zit, gewoon op de blaren zitten en je smoel houden.

21 september 2020 om 13:43

Van mij mag Feyenoord nog wel een kans om verbetering te tonen. Misschien maar boa's in het stadion laten? Ondanks de aanwezigheid van 380 stewards die mensen erop aanspraken, bleek er weinig resultaat. Dan maar direct beboeten.

21 september 2020 om 13:51

Het ligt ook aan het soort mens hè. In een Friesland bij een Heerenveen bijv zullen mensen beter luisteren dan in een Rotterdam. Daar zijn ze iets asocialer. Met alle respect maar het is gewoon zo.

21 september 2020 om 13:57

Viel mij ook op. Ik ben de afgelopen weken in Friesland, Groningen, Doetinchem en Zuid-Holland geweest. Juist Groningen en Friesland waren qua naleving van de maatregelen een stuk strenger en consequenter, terwijl we hier in de Randstad veel makkelijker zijn. Dat we anders in elkaar zitten is mij duidelijk, maar regels zijn regels. Als ik 1 oktober weer naar Ajax ga, weet ik waarin ik mij moet houden. Daar wordt duidelijk over gecommuniceerd. Als ik dat niet zie zitten, moet ik niet gaan. Hetzelfde geldt in andere stadions. Dit weekend sprong Feyenoord eruit. Als zij hun publiek niet in het gareel kunnen houden, houd het op wat mij betreft. Het is ook goed om nu gelijk hard op te treden, zodat het voor alle voetbalsupporters duidelijk is dat de regels nageleefd moeten worden.

21 september 2020 om 18:41

@soccerfan je zou het kunnen inschalen tussen mensen uit de grote stad tegenover mensen uit de dorpen. In het stadion speelt een bepaalde "sociale controle" daarnaast ook zeker mee. Gedraag je je verkeerd in de ogen van bepaalde mensen in de kuip of arena mag je blij zijn als je het stadion zonder problemen uitkomt, bij Heerenveen zijn het zeker niet allemaal lievertjes maar zal er eerder worden ingegrepen door omstanders.

Och och, Rutte doet weer een boude uitspraak? Verkiezingen in aantocht wellicht? Maar door wie en hoe gaan we handhaven? Want daar schort het in Nederland flink aan als het om lastige clientèle gaat.

Zaten er allemaal dieren in het stadion? Zover ik weet hebben mensen namelijk een mond en geen bek.

21 september 2020 om 13:50

Nou sorry maar als ik dat gedrag en die koppen van sommige mensen op de tribune zag gister. De agressie spoot er weer vanaf. Dan vind ik die vergelijking nog niet zo slecht.

24 september 2020 om 13:08

heb je gelijk in, maar een minister president moet hier boven staan en zich dus niet op dezelfde manier gaan uiten.

21 september 2020 om 14:39

Oerwoudgeluiden zijn anders dagelijkse koek in de voetbalstadions. Waar precies verschilt dit soort mens met de dier?

21 september 2020 om 14:48

Zo, die mag wat mij betreft zo op een tegeltje. En daar zat geen woord Spaans bij.

Niet juichen gaat gewoon niet dat weet hij zelf ook dondersgoed. Maar wat er bij bijv en ik zeg bijv... Feyenoord gebeurde is echt te triest voor woorden. Zo gaat het niet natuurlijk. Vooral niet in die regio nu. Zet die mensen uit elkaar of gewoon minder publiek...heel simpel. Waarom kan het bij een Ajax wel. Ik zie daar mensen keurig op afstand zitten. Emoties tonen hoort er bij dus daar moet Rutte mee kappen. Zeg dan gewoon helemaal geen publiek er bij zoals in andere landen nog steeds gebeurd. Als je gewoon op afstand zit kan je ook gewoon juichen vind ik.

21 september 2020 om 13:54

Tjah het is lullig voor de mensen bij Feyenoord die het wel gewoon goed doen, maar het is natuurlijk geen toeval he. Ook bij Europese wedstrijden is het zo vaak mis gegaan, een aanzienlijk deel vanhet volk daar is gewoon te dom om te poepen.

21 september 2020 om 13:58

Nou heeft Ajax ook meerdere incidenten op hun naam staan, dus of wij nu degene moeten zijn die het verleden van Feyenoordsupporters erbij moeten halen....

21 september 2020 om 14:04

Klopt elke club heeft ze. Alleen afgezet tegen de grootte van de club en het aantal Europese wedstrijden dat is gespeeld meen ik wel te mogen zeggen dat het bij Feyenoord echt wel een paar graadjes erger is.

21 september 2020 om 18:47

Ja en in beverwijk werden die arme ajacieden zomaar bestormd toen ze 2 tegen 1 op de snelweg aan het kamperen waren. Ontwikkelde supporters balen gewoon van die leeghoofden die het verpesten. Deze zondag waren het er nog geen 300 die zich structureel niet aan de regels hielden, zet dat af tegen ruim 13.000 mensen in het stadion. Ik geef duidelijk aan dat het een minderheid was en dat het in alle stadions mis is gegaan maar ik hoop dat die gasten geen kaarten meer kunnen bestellen tot de maatregelen zijn opgeheven

Het gebeurde duidelijk ook niet alleen bij Feyenoord. Bij PSV en ADO zongen ze ook allemaal.

Grootste poppenkast dit. Heeft hij dat ook tegen meneer Grapperhaus verteld? Met je poten afblijven van anderen? Oo nee joh iedereen is menselijk. Even eerst naar je zelf kijken meneer Rutte

Aldus Bilderbergje Rutte; laat deze vent lekker de rambam krijgen, had hij maar zo;n grote bek en dadendrang wanneer weer eens een van zijn ministers/staatssecretarissen en/of coalitie/partij genoten weer eens de boel belazeren. Of wanneer welke multinational dan ook en de EU bellen dat er wat geregeld moet worden, repareer eerst maar eens de schade die je in de gezondheidszorg mede zelf veroorzaakt hebt.

21 september 2020 om 13:59

Ook toen heeft hij van zich laten horen. Tegen een minister spreek je echter anders dan tegen dit soort voetbalsupporters.

21 september 2020 om 14:07

@ De Toekomstinderdaad er is natuurlijk een verschil tussen het plebs en een "hoogwaardigheidsbekleders".

21 september 2020 om 16:28

Waarom spreek je daar anders tegen? Is zijn soort dan hoger of beter dan andere? Walgelijke reactie, dit is pure discriminatie maar er word geen huidskleur benoemt dus mag het schijnbaar... k ut maatschappij hier.

21 september 2020 om 16:47

Volgens mij is iedereen gelijk, walgelijke reactie van jou De Toekomst. Vind het persoonlijk echt jammer dat jij hetzelfde team als mij aanhangt.

Beetje selectief Mark. Grapperhaus mag aanblijven terwijl hij willens en wetens de corona maatregelen overtrad op zijn Bruiloft. Maar al die voetbalsupporters zijn de paria van het land? Sorry maar zo kan ik de politiek niet meer serieus nemen.

Mede landgenoten. Zeg vaarwel tegen uw vrijheden. Onder het moto " anders krijgen we het virus nooit onder controle " word je heel rustig van je vrijheid beroofd. De tijd zal ons allemaal leren. Succes

21 september 2020 om 14:03

Haha wat een complot. We moeten nu tijdelijk vrijheden inleveren ja, maar als dat virus onder controle is krijgen we die vrijheden gewoon terug. Net zoals we nu weer langzaam met wat supporters naar een voetbalwedstrijdje mochten, omdat het beter ging. Als we ons echter niet aan de maatregelen houden en het virus weer voor grote problemen gaat zorgen, worden de vrijheden weer ingeperkt ja. Dat ligt dan echter niet aan de politiek die onze vrijheid wil afnemen, maar grootschalige laksheid om de maatregelen tegen verspreiding na te leven. Als de vrijheden weer ingeperkt worden, ligt dat aan alle mensen die zo nodig laks en naïef wilde zijn.

21 september 2020 om 14:07

Lul toch niet met je virus onder controle krijgen. Heb je weleens gehoord wat het plan is als er een vaccin en medicijn is? Nee, raar he? Je zou toch denken dat die regering er zit om te plannen en voor te bereiden, de partijen voor te bereiden op wat er komen gaat. Neenee, regeltjes volgen omdat je bang bent voor de oppositie, voor stemmen, maar ondertussen geen reet begrijpen waarom je regels maakt en wat de uitkomst kan zijn.

21 september 2020 om 14:26

@Piranha, heb je er wel eens over nagedacht dat dit een crisis is? Juist nu moet je alles stap voor stap bekijken. Telkens zijn er nieuwe ontwikkelingen, nieuwe informatie, nieuwe keuzes te maken.

21 september 2020 om 14:26

Wat is tijdelijk dan ? NU ? het is al sinds maart bezig, een half jaar en er is geen einde in zicht. je wordt in de maling genomen waar je bij staat. Of denk je echt dat zo een iinnendoekje voor je mond echt werkt?

21 september 2020 om 14:39

@ De Toekomster bestaat niet zoiets als tijdelijk vrijheden opgeven, in de praktijk blijkt overal te wereld (en Nederland is daar geen uitzondering op) dat zodra vrijheden/burgerrechten worden opgegeven (tijdelijk of niet) die zelden tot nooit terug keren. Het is immers niet voor niets dat die tijdelijke maatregelen altijd heel vaag geformuleerd worden zodat ze altijd opgerekt kunnen worden. Complot theorieën of niet, ik heb meer op met mensen die ten alle tijden echt kritisch zijn over de politiek dan mensen die maar klakkeloos aannemen dat politici automatisch het beste voor hebben met mensen. Of omdat we zogenaamd in democratische rechtstaat leven. Overigens heeft het weinig met complotten te maken, de meeste mensen doen het niet, maar zodra je jezelf een beetje verdiept wat er daadwerkelijk in wetteksten en internationale verdragen staat kom je toch een heel andere werkelijkheid tegen dan het geblaat van welk politica dan ook. Om het een concreet voorbeeld te noemen, een groot deel van politiek Den Haag wilt meer soevereiniteit afstaan aan de EU, en een deel daarvan is daarop tegen. Wat een leuk poppenkast spel oplevert, alleen wat geen enkele Nederlandse politieke partij vertelt is dat die soevereiniteit allang is opgegeven. In Artikel 71 in het Verdrag van Lissabon, word heel duidelijk geschreven dat alle overheidstaken met uitzondering van "nationale veiligheid (wat weggeven is via een ander EU verdrag) over worden gedragen aan de Eu.op basis van hetzelfde gedrocht heeft de EU het recht om alle nationale wetgeving (inclusief ongeschreven/gewoonte/gebruiksrecht) van EU lidstaten te negeren; en indien gewenst direct te vervangen door EU wet en regelgeving. Zonder tussenkomst/inmenging van nationale parlementen en/of nationale rechtbanken. Of neem het EAW (european Arrest Warrant) die een compleet loopje nemen met de rechten die jij denkt te hebben in deze zogenaamde rechtstaat. Echt ik zou willen dat Nederlanders (of burgers van andere landen) zichzelf eens zouden verdiepen wat er nou daadwerkelijk in wetteksten en dan met name internationale verdragen (die doorgaans altijd boven nationale wetgeving staan) geschreven staat. Dan kom je een hele andere waarheid tegen, dan hetgeen welke politiek partij en media de mensen willen laten geloven.

21 september 2020 om 15:12

Precies dit is gewoon een totale hoax man ben vandaag getest ze vroegen nergens naar. Moest formulieren invullen niet gedaan , moest contact gegevens invullen , niet gedaan, geen enkele vraag over m'n werk... ja ik heb de test gedaan want ik wou het fijne ervan weten. Dit is onzin!

21 september 2020 om 14:05

Onzin. Je hebt zat vrijheden. Het is ook een stukje fatsoen. Daarnaast; het gaat alleen in de Kuip goed mis als het gaat om juichen en afstand houden. Die kunnen het verzieken voor de rest. Lekker doemdenken en je vooral niet aan de corona maatregelen houden is prima, maar dan is t achteraansluiten als je positief getest wordt wat mij betreft.

21 september 2020 om 16:31

Zat is niet genoeg, ik wil nul nada noppes van mijn vrijheid inleveren. Daar zijn meer mensen voor gestorven dan voor dit gekke griepje, verder nadenken dan je neus lang is.

21 september 2020 om 17:39

Dit gekke griepje kan zo uitlopen naar miljoenen doden, en bedankt als jij straks via via mijn vader, of moeder besmet met je asociale gedrag. Wij hebben hier in Australië binnen een maand de piek van 750 naar nu 11 per dag kunnen krijgen, door gewoon een mond kapje te dragen en thuis te werken, en volgende week mogen mijn kids weer naar de crèche en gaat alles in kleine stapjes open. Maar goed nogmaals bedankt voor het verspreiden van het virus.

Dit kon je aan zien komen en Rutte heeft (eindelijk eens) groot gelijk.rotterdam is één van de grootste haarden van NL en we moeten met z'n allen dit virus wederom onder controle krijgen. Dan moeten Alle mensen zich volwassen gedragen en zich netjes aan de regels houden. Nu is juist dit het probleem vaak in de Kuip. Je kon er geld op zetten dat het daar juist verkeerd zou gaan. Grote kans dat er straks geen publiek meer aanwezig mag zijn bij een wedstrijd omdat een paar hersenlozen zich niet 2x 45 min in kunnen houden.

21 september 2020 om 15:10

Schaapachtig er achter aan lopen dat is wat je doet !

21 september 2020 om 16:34

Hoe doe ik dat dan? Dat hoor ik graag.

Weet je wat dom is, Markie? Verwachten dat supporters daadwerkelijk stil gaan zijn in een stadion. Dat ze echt 'hun bek houden'. Dat werkt zo niet. En dat riep 95% van alle voetbalkenners direct al. Maar nee, we gaan het toch zo doen. Dit is dus echt je eigen schuld, Rutte.

21 september 2020 om 14:31

Hij had inderdaad vertrouwen in een groep imbecielen. Dat vertrouwen heeft hij ze gegeven en vervolgens hebben ze dat vertrouwen geschaad. Jammer dan, volgende speelronde zitten er weer kartonnen poppen op de tribune. Net zo goed eigen schuld.

21 september 2020 om 16:34

wat een slecht en naief besluit van deze prutser, niet gek dat we zoveel ingeleverd hebben sinds rutte. Maarja wat staat ie leuk persconferenties te geven dus laten daarop stemmen en alle starters in NL een mes in hun rug te steken.

21 september 2020 om 14:32

Ik lees je comment, maar ik begrijp werkelijk niet wat dan de schuld van Rutte zou zijn. Hij schreeuwde niet. Zong niet. Hield afstand. Sterker; hij was geeneens in het stadion. Het enige dat hij heeft gedaan is de maatregelen versoepelen zodat er weer publiek naar de wedstrijden kan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Aan die voorwaarden moet je je dan ook houden.

Misschien moeten we niet zo’n probleem van corona maken. Serieus de economie gaat harder naar de t*** dan het aantal mensen dat overlijd. Laat de zwakke mensen uit de samenleving toch lekker gaan, hebben we toch niks aan. Maar ja, dat is niet politiek correct natuurlijk.

21 september 2020 om 17:41

En bedankt dat je mijn ouders hebt besmet! Topper ben je!

Wat een sukkel joh. Een beetje stoere taal uitslaan als de verkiezingen er weer aan zitten te komen. Het is onmogelijk om je 'bek' te houden als je naar een voetbalstadion gaat. Voetbal is emotie. Daar hoort alles bij. Zingen, schreeuwen, juichen... En als je als premier van mening bent dat dat nu niet kan (wat ik echt onzin vind), dan moet je gewoon geen supporters toelaten. Dit is weer polderen.

Tja wat de F hadden ze dan verwacht? Dat iedereen als een mak lammetje daar muisstil gaat zitten. Dat kan toch niet.... Je wist al van te voren dat mensen niet stil zouden zijn en dat ze met z'n allen als een kluitje op elkaar zouden gaan zitten. Kijk hoe Nederland zich heeft gedragen de afgelopen twee maanden dan ben je wel erg dom als je verwacht dat men bij voetbalwedstrijden zich wel kan gedragen.

Deze man zegt precies wat hem het beste past. Op de vraag waarom hij zelf (rutte) zich nog niet op Corona had laten testen, antwoordde Rutte onlangs: Ik heb mij niet laten testen omdat ik nog niet ziek ben geweest!ik neem aan dat het publiek in de stadions zich ook kiplekker voelt.overigens was de reactie van Rutte in tegenspraak met wat hijzelf op 8 augustus had beweerd, namelijk dat als je niet ziek voelt, wil niet zeggen dat je niet besmet en ook besmettelijk kunt zijn.de enige reden dat we hem serieus moet nemen is omdat hij de macht heeft om alles op slot te gooien.

Vind het wel raar dat ze het voetbal noemen en niet bv hockey.. daar stond men dichter op elkaar en schreeuwen ze ook..

21 september 2020 om 15:09

@ capitanojuve\dit levert natuurlijk veel meer publiciteit op, en met de schijnverkiezingen weer voor de deur kunnen we zoals gebruikelijk weer een hoop stoere praatjes van minister president verwachten.

Deze PM leeft in zijn eigen politieke wereld en heeft niets met sport (en meisjes?). Af en toe grof in de mond, wat helemaal niet bij hem past. De juiste manier is hoe hij Grapperhaus - ook al zo’n harde - bejegend: mild en inlevend. De voetbalsupporter is voor hem een wereldvreemde. Dus begrijpt hij diens emoties niet. Natuurlijk was het Feijenoord publiek flink in overtreding, maar je zit niet in de bioscoop maar vol emoties rond het voetbalveld. Hou je dan maar eens in. Ik kan het thuis niet eens;-).

21 september 2020 om 14:14

Ik thuis ook niet, stel me oudere buurvouw altijd netjes op de hoogte als ajax moet voetballen maar we hebben het over de gezondheid van ons nederlanders

21 september 2020 om 14:23

Oh, dus dan is het geen probleem als mensen zich niet aan de Corona-regels houden? Want mensen die vanwege emotie de regels overtreden lopen natuurlijk geen risico om besmet te worden of anderen te besmetten? Onzin natuurlijk. De regels waar supporters zich aan moesten houden waren duidelijk. Onder de voorwaarden dat je die regels naleeft, mag je het stadion in om je cluppie te zien. Feyenoord supporters hadden echter schijt, ondanks dat 380 stewards constant bezig waren met mensen hierop aanspreken. Het is geen emotioneel juichen na een doelpunt alleen. Er werd minutenlang, dicht bij elkaar gezongen en geschreeuwd zonder mondkapje. Het was niet incidenteel 1 regel vluchtig overtreden door enkele individuen... Ook jouw opmerking over Rutte is kansloos, juist om de dingen die jij noemt. Iedereen, ook nagenoeg iedereen uit de voetbalwereld, vertelde Rutte dat de maatregelen niet konden worden nageleefd. Als Rutte echt zo'n hekel had aan voetbal en de supporters dan was het voor hem heel erg makkelijk geweest om toen op voorhand al supporters te weren uit de stadions. Hij koos er echter voor om het te proberen en om supporters het voordeel van de twijfel te geven, ondanks dat zo goed als iedereen sceptisch was. Hij gaf supporters de kans om zelf te laten zien of zij die vrijheid verdiende in plaats van op basis van vooroordelen die vrijheid al af te nemen. Nu ging het bij Feyenoord al gelijk mis in een Corona-stad en ja, dan gaat de PM daar natuurlijk kritiek op hebben. De mogelijkheid om je club weer te zien spelen is toegestaan als de maatregelen strikt worden nageleefd en dat gebeurde niet.

21 september 2020 om 15:39

Zomaar een vraag ??wat heeft u tegen Feijenoord ??

21 september 2020 om 16:31

Ik praat het niet goed wat er in De Kuip is gebeurd. Integendeel, maar Rutte is wel de laatste die daar iets over mag zeggen. Zelf in Vak K zijn college vrij van alle blaam praten - een Grapperhausje - maar voor hem onbekenden schuimbekkend de les lezen. Snel ophoepelen met die toneelspeler.

In de meeste landen hebben we helaas een democratie waarbij populisten zo afschrikwekkend zijn geworden voor zittende regeringen, dat we het volk liever voorliegen om ze volgzaam te laten zijn. Door alle media die niets anders doen dan berichtjes van het ANP enzo kopieeren en geen journalisme voorstaan, is het makkelijk dit lang vol te houden. Er zijn zoveel volgzame hondjes. Een beetje angst en iedereen doet wat papa president or premier zegt. Zonder ook maar enig plan te hebben, zonder ook maar enige maatregelen genomen te hebben om de economie te redden, om ziekenhuizen voor te bereiden, met de hoop te koop te lopen op een ooit te verschijnen medicijn of vaccin, gaan deze mensen ons vertellen hoe wij ons moeten gedragen. Je kan nu nog beter een Chinese regering hebben waar de economie weer in de lift zit, er bijna geen besmettingen meer zijn en tenminste policy durft te maken op vooruitgang ipv dat verstoppertje gedrag van Rutte en de meeste EU regeringen.

Gewoon clubs zonder fans laten spelen als de regels bij een thuiswedstrijd worden overtreden. Wat er in de Kuip gebeurde, was absoluut onacceptabel. Dat kan simpelweg echt niet. Rutte heeft gelijk, gewoon niet juichen - als je dat niet kan, ga je er maar niet zitten.

Nou mijn stem heeft die in ieder geval niet. de regering werkt voor de burgers van het land en dan zegt de leider van die regering dat ik een bek heb? doe gewoon even normaal joh

Mark Rutte, wat een topper. Het liefst zou hij dit volk allemaal willen exporteren naar een Zuid-Europees land of een ander continent net als waarschijnlijk de meerderheid hier in Nederland. Helaas gaat dit niet, we moeten een samenleving delen met het aller domste soort, ik snap wel dat het geduld bij zo'n Mark Rutte een keer op is. Mooi gesproken, en tegelijkertijd gewoon waar. Hoe moeilijk is het nou. Er is een gezegde: "kan niet ligt naast wil niet op het kerkhof"

Ik ben vorige maand getrouwd. Ik heb niet eens mijn ouders, broers of schoonouders een hand gegeven, want ik wilde me aan de regels houden en geen aso zijn. Toevallig ging een dag later minister Grapperhaus trouwen. Hij schudde volop handen en knuffelde zijn schoonmoeder. Nadat hij zelf maandenlang mensen die de regels overtraden aso's noemde en ze opzadelde met boetes en een strafblad. Noemde Rutte hem toen een aso? Nope. Elk ook maar enigszins afkeurend woord over de affaire leek met tegenzin uit zijn mond te komen. Verschil moet er zijn, he. Eergisteren zat ik op de tribune bij Psv. Voor het eerst in ruim een half jaar. Gezongen heb ik niet. Juichen bij de goals kon ik niet laten. Kon op zich ook weinig kwaad, ik had geen klachten, had twee lege stoelen links van me, twee lege stoelen rechts van me en een lege rij voor me. Maar blijkbaar had ik "mijn bek moeten houden". Verschil moet er zijn, de harde woorden zijn alleen voor de burgers...

21 september 2020 om 15:22

@cabinessence, ik denk ook niet dat het geldt voor mensen die even juichen maar wel afstand houden. Maar bij Feyenoord ging het gisteren veel meer mis. En nog gefeliciteerd met je huwelijk!

21 september 2020 om 19:11

Dank je!

Rutte...dit kun je ook met een beetje meer fatsoen zeggen...als de studenten over de schreef gaan sta je niet zo te blaffen...of hebben we het hier dan over klassejustitie...respect is bij Rutte ver van mijn bed show...

21 september 2020 om 14:59

kap toch met die bullshit, plots zijn we weer op de teentjes getrapt door het taalgebruik. Of voel jij je aangesproken? Als Rutte slim is zorgt hij ervoor dat er voor komend weekend geen enkele supporter een stadion in komt. Blijkbaar hebben voetbalsupporters schijt aan de volksgezondheid

Hij wou zo graag groepsimmuniteit en zorgen ze ervoor is het weer niet goed. Of kan hij zich niet meer herrineren dat hij dat zei?

21 september 2020 om 15:10

heb je ooit wel eens aan voortschrijdend inzicht gedacht? Een beetje hetzelfde zoals je het vroeger normaal vond om in je luier te poepen, totdat je leerde dat het anders kon....ook Rutte is niet een alles-wetende, maar hij probeert op basis van de adviseurs wel het beste voor Nederland te regelen. Daarin kan het zomaar dat zijn eerste woorden nu door de kennis achterhaald zijn. Beetje flauw van jou om hem daar nu maar op te pakken.

Enige wat je kunt doen is voetballen zonder supporters. Emoties horen erbij en die kunstmatig in dwang houden gaat alleen averechts werken.het is sowieso een heel raar beleid ook nu weer mbt voetbal. Nederland was zo wat de enige die de competitie niet heeft uitgespeeld, ondanks dat er nog heel veel wedstrijden te spelen waren en het enorm spannend was bovenin. Vervolgens zijn we nu weer het enige land dat voetbalt met publiek terwijl corona aan het opstormen is.wordt ook tijd dat die een keertje ophoudt met z'n propaganda over een zogenaamde slimme lock-down.

21 september 2020 om 15:28

Bij Frankfurt zat er ook publiek.

Ik ben fanatiek supporter, maar je moet dit seizoen gewoon zonder publiek afwerken. Dat is dan een keer niet anders. Meneer Rutte snapt niks van voetbal en emotie daarbij, en heeft veeeeeel te veel vertrouwen in de bevolking. 80% is gewoon laag niveau (oordeel niet wie daarbij hoort) en OF die snappen al dat gedoe en maatregelen niet OF hebben er schijt aan!

21 september 2020 om 15:20

Fc de Ruiter ik geb er net een gehoord die bij die zich bij die 80% kan scharen ik plaats mensen niet in niveau's dit is gecreëerd door mensen die ergens een kronkel in hun hoofd hebben door te denken dat je meer of hoger bent dan een ander we worden allemasl naakt geboren. Denk jij dat koning Alexander zijn papiiertje heeft gehAld door intelegentie of door kom af. Deze manier van denken behoord tot de door jouw genomineerde 80%.

Altijd weer Feyenoord. Waarom luisteren ze nou gewoon niet. Verpest het nou niet voor heel Nederland. Of ze moeten de supporters die hun mond niet kunnen houden gewoon een stadion verbod geven. Waarom lukt het Ajax en psv wel?

@groningen hopper, mijn beste vriend.. ik sta achter alles wat jij hier aan al die schapen probeert uit te leggen.. maar het is helaas verdeel en heers.. en het lukt ze behoorlijk goed!! Alles wat de media vertelt is waar, en wie met kritische vragen komt is een complot denker xD Begrijp dat je het doet met de intentie om nog paar mensen wakker te maken, tevergeefs zitten ze helaas in coma mode en helemaal brainwashed. Dan liever een complotdenker dan een comaschaap. Toch liefde voor iedereen hier xx

Hier dus ook al allemaal nablatende schapen die alles wat de media je voorspiegelt maar weghappen als zoete koek.

Er is maar een oplossing voor dit onopgevoede en ongecultiveerde gedrag van een deel van de aanhang van Feyenoord : Afsluiting van de vakken die direct aan het veld grenzen. Al jarenlang teisteren zich aanhangers van Feyenoord noemende randdebielen de grensrechters en de spelers van de tegenpartij met woorden en gebaren die in een beschaafde samenleving absoluut niet thuishoren. Dit soort schorremorrie adviseer ik om gewoon thuis voor de buis te blijven. En de eigen woonkamer te verbouwen als het spel van de tegenstander danwel de beslissingen van het arbitrale trio hen niet welgezind zijn..

21 september 2020 om 15:24

Nee hoor er is ook een andere opkossing je kunt de wedstrijd stil leggen.heel vervelend voor de spelers maar werkt wel heel efficiënt. Geen straf zonder publiek maar geen voetbal als je de regels niet kan handteren emotie of niet. Ik ben ook welleens emotioneel maar

Zo krom al wat dit natuurlijk. Hij weet zelf toch ook wel dat supporters hun mond niet gaan houden? Gewoon geen supporters toelaten of toestaan dat er ook gezongen wordt.

21 september 2020 om 15:42

Die groep Feyenoord supporters bepaalt het zelf. Als het er komende thuiswedstrijd van Feyenoord weer zo aan toe gaat, dan voorspel ik dat dat ook de laatste keer is dat we daar supporters horen zingen. En het gaat niet alleen om het zingen. Ik je die hele eerste ring gezien? Ik heb nog nooit zoveel huishoudens van meer dan 20 mensen gezien als daar op de tribune.

21 september 2020 om 18:38

Ik kan er wel wat van vinden maar als ik bij vrienden ben zit ik ook echt niet op 1,5 meter hoor. Natuurlijk horen voetbalfans dit officieel niet te doen maar ik ben ook geen seconde verbaasd geweest dat men zich niet aan de regeltjes houdt.

21 september 2020 om 19:10

Dan neem je het virus dus niet serieus en vind je de maatregelen maar onzin? Ook als je met/bij vrienden bent is de afstand houden niet zo'n groot offer hoor. Persoonlijk ben ik ook niet zo bang voor het virus, maar er zijn genoeg mensen om mij heen die wat ouder zijn of gezondheidsproblemen hebben. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat die mensen via mij besmet zouden raken. En ik ben ergens ook niet helemaal verbaasd dat het in stadions mis gaat. Maar in de meeste stadions gaat het wel goed. En in de stadions waar het wel mis gaat houden de meeste mensen zich wel aan de regels. Het zijn altijd de zelfbenoemde fanatieke supporters die zich er niet aan houden. Maar deze wensen zouden zichzelf eens af moeten vragen of ze echt een steun zijn voor hun club, of een blok aan het been. Ik ben namelijk ook niet verbaasd als straks bij bijvoorbeeld Feyenoord of FC Twente helemaal geen supporters naar binnen mogen. Dankzij wie? De zogenaamde fanatieke aanhang, super bedankt weer!

Niemand neemt de coronamaatregelen nog serieus. Men gaat naar feestjes, men gaat naar kroegen, men komt bij elkaar, ministers bij bruiloften houden zich ook niet eraan. Het is makkelijk om stoer te doen ten opzichte van de gewone man wanneer je dingen open laat gaan, niet omdat het virus zo rustig is, maar omdat de economie in stand gehouden moet worden. Of je doet een pure lockdown, zwart/wit, als je echt het indammen van dat virus boven alles laat gaan of je doet dat niet en dan ook niet zeuren als men dat niet meer opbrengt. Heel Nederland houdt zich niet eraan, maar wijzen kunnen we wel.

21 september 2020 om 15:39

Alles waar je mee begint kan gewoon, als je maar aan de afstand houdt. En de minister die zich er niet aan gehouden heeft, had gewoon uit eigen beweging op moeten stappen. Hij is zijn geloofwaardigheid compleet verloren. Maar of we het virus indammen bepalen we zelf. Houdt afstand, gedraag je normaal en er waren geen extra maatregelen nodig geweest. Maar een groep asociale (waaronder Ferdinand Grapperhaus) verkloot het voor de mensen die wel hun gezond verstand gebruiken.

22 september 2020 om 17:20

Men kijkt ook om zich heen. Probeer maar mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheden, terwijl ze kijken naar een voetbalwedstrijd dat zowat tegen elke richtlijn in gaat. Ik heb altijd een mondkap op enzo, maar het boeit mensen echt niet. We zien wel wat voor gevolgen dat zal gaan hebben.

Lekker je kop in het zand steken als woordvoerder van Feyenoord. Niet alleen daar, maar ook vorige week bij FC Twente was heel veel lawaai te horen. Alleen bij Feyenoord viel het me ook op dat de afstand niet gehandhaafd werd. En dat Rutte dit soort uitspraken doet, vind ik niet zo erg. Dit is in de meeste gevallen ook het taalgebruik van de overtreders. Mensen moeten eens moeten beseffen dat we in principe geen medicijn of vaccin nodig hebben. Wij zelf kunnen het oplossen door je aan de maatregelen te houden. Al het gezeik over de extra maatregelen is de schuld van een deel van de mensen die zich niet aan de eerdere maatregelen houden. En de overtreders gaan er dadelijk voor zorgen dat er in oa de Kuip dadelijk helemaal geen publiek meer aanwezig mag zijn. Dat je het voor jezelf verkloot, prima, maar zorg er voor dat de overige mensen geen last hebben van je asociale gedrag.

21 september 2020 om 16:47

Tuurlijk, allemaal waar maar wat wil je hier aan doen? Vriendelijk vragen of ze stil willen zijn? De hooligans van clubs zijn niet eens gevoelig voor oproepen van politie en ME als ze vol emotie zitten. Denk je dat ze wel luisteren naar een steward of omroeper omwille maatregelen Corona? Die personen worden uitgelachen. En je hoeft ook niet met ze in gesprek te gaan, want dat heeft Rutte en zijn club zelf onmogelijk gemaakt met de Halsema en Grapperhaus situatie, dus laat ze ook zelf een keer geloofwaardigheid tonen en het voorbeeld geven in plaats van te brullen dat de gewone man zijn bek moet houden.

21 september 2020 om 16:52

Met het laatste ben ik eens. Grapperhaus had zelf op moeten stappen of weggestuurd moeten worden. En wat er aan de supporters gedaan kan worden? Wedstrijden zonder publiek natuurlijk. En dan moet de overgrote meerderheid die zich wel gedraagt weer leiden onder de minderheid. Maar dat is helaas dan maar zo.

21 september 2020 om 17:16

Ja en daar ben ik het mee eens. Het is onmogelijk om een stadion met duizenden mensen stil te houden. Dus dan is zonder publiek de enige oplossing. Maar hadden ze dat niet van te voren kunnen voorspellen...

Het blijkt wel dat blijven zitten en je mond houden niet realistisch is. Ik geef het nog een paar weekenden en dan gaan de stadions weer op slot. Of wellicht alleen gezinnen of iets dergelijks. Fanatieke supporters houden zich er namelijk gewoon niet aan.

21 september 2020 om 16:37

Neem een voorbeeld aan de F-side, zij komen dit seizoen niet. Juist vanwege het niet mogen uiten van emoties.

21 september 2020 om 16:48

Ja, dat is verstandig van ze. Wellicht ook een idee voor de andere (te) fanatieke supporters.

Wat een lachertje... Is er iemand die iets anders had verwacht in de Kuip? Wat ken hun de gevolgen nou schelen.

Volkomen begrijpelijk. Als je leest dat er in Italie 1000 man mogen komen in een stadion waar 80.000 in kunnen (in het geval van San Siro), mogen we hier onze handen dichtknijpen dat er zoveel toeschouwers mogen zitten. Uiteraard is het Nederlandse voetbal wel veel meer afhankelijk van supporters/seizoenkaarthouders, maar dat mag geen excuus zijn. Zo moeilijk is het toch niet om je mond te houden, hopelijk is dit een wake up call, ook voor de overige Eredivisie clubs.

Een wedstrijd beleven zonder emotie is heel moeilijk.zelfs van Gaal zegt: Als er door Sneijder een bal wordt afgepakt dan gaat hij staan Juichen.dus supporters doen dat ook bij een goede of minder goede actie

Dat is geen taalgebruik voor een Minister President. Dan moet je maatregelen nemen. Geen fans bij voetbalwedstrijden, dat lijkt me op dit moment het beste.

Ik weet niet in hoeverre bewezen is dat mondkapjes helpen.Indien zij deels wel een bijdrage leveren aan de veiligheid,zouden die verplicht moeten worden in de stadions. IK neem aan dat men dan kan schreeuwen wat hij wil!

21 september 2020 om 16:15

Ik snap überhaupt niet waarom het in openbaar vervoer verplicht is,maar in de stadions daarentegen niet van toepassing!

Rutte heeft helemaal gelijk. Een gedeelte van de supporters trekt zich werkelijk nergens iets van aan. Ben blij dat je het stadion in mag. Gedraag je dan ook. Als een grote groep zich niet kan gedragen dan wordt het 'gewoon' weer verboden, zo moeilijk is het niet. Geen voetbalfans meer toelaten totdat er een vaccin is.

Hoe lullig dit ook klinkt! Zij kunnen ook extra geld vragen bij de toegang en van dat geld ,extra stewards/beveiligers in dienst nemen om de veiligheid te waarborgen!

21 september 2020 om 16:32

Had ik niet gelezen dat er 400 stewards aanwezig waren. Zou dat niet ruim voldoende moeten zijn?

21 september 2020 om 17:55

Blijkbaar niet dus!

Ik baal van Rutte, ons economie kapotmaken met een nepziekte! En mensen geloven er ook nog in. On: Je kan mensen niet hun emoties laten uitzetten, bij elke wedstrijd zit je in spanning om jou clubbie te zien winnen. Doe anders gewoon geen toeschouwers.

Of je het er nu mee eens bent of niet, houd je gewoon een beetje aan de regels. Je bent te gast toch? Ik snap best dat het op momenten lastig is, maar kom op zeg. Probeer er gewoon een beetje rekening mee te houden. Ik vind de maatregelen met de wetenschap van nu ook zwaar overdreven. Maar soit. Het zij zo, als ik in het stadion zit houd ik me aan de regels.

Rutte wil weer ff stoer en populistisch doen.. Waarom laten ze dan überhaupt toeschouwers toe. Zijn ze nu echt zo naïef? Toont eens te meer de afstand tussen de beleidsbepalers en het gewone volk. Tuurlijk moet je je officieel stil houden, maar ga jij duizenden mensen de les lezen en verwachten dat ze hun emotie onder controle houden door niet te juichen of mee te leven? Het bestaat gewoon niet dat je dit onder controle krijgt hoe vaak je het ook omroept in die stadions. Het is geen theater. Kansloze missie dus binnenkort maar weer met zijn allen achter de decoder.

Nou was hij al niet bepaald mijn favoriete premier, maar na dit soort teksten heeft hij voor mij helemaal afgedaan. Beledigend en populistisch. Zo hard spreekt hij zich bijvoorbeeld ook nooit uit over leden van zijn eigen partij die zich aan bepaalde regels niet houden. Of over directeuren van van mega winstgevende bedrijven die belasting ontduiken. Bovendien een zeer slecht voorbeeld voor kinderen, deze premier. Met dit soort teksten.

21 september 2020 om 17:26

Jij zegt het goed. Met fluwelen handschoenen richting Grapperhaus die notabene een beleidsbepaler is voor bestrijding van het virus naar het hanteren van de botte bijl richting de gewone man, want hoe durf je je niet aan de regels te houden terwijl hij en zijn kabinets vriendjes de geloofwaardigheid allang hebben verloren door zelf de regels te overtreden. Laat de VVD daar in zijn gehele regeringsperiode nu net koploper in zijn, want hoeveel zijn er door list en bedrog al niet afgetreden. Ook ik wordt kotsmisselijk van die man.

Vindt deze taal niet passen bij een MP. Echt heel slecht. Heeft dit kabinet wel vaker last van. Dijsselbloem noemde opmerking van Wilders ooit en ik citeer ' een natte scheet' kennelijk is dit het niveau van dit kabinet. U weet wel met die Grapperhaus die zich niet aan eigen regels hoeft te houden en de Jonge die ouderen en zieken eenzame opsluiting heeft gegeven. Feyenoord supporters hadden groot gelijk achter hun club te gaan staan. Ik denk dat na de volgende verkiezingen (en dat is al in maart) Rutte beter zijn mond kan houden. #coyl

Blijft toch een utopie dit. Is en blijft emotie. Je sluit het toch niet uit. Beter is misschien die 1.5 meter afschaffen

Helemaal gelijk. De afspraken waren duidelijk en anders de stadions weer dicht. Ook al is het weinig, toch een inkomstenbron minder in cruciale tijden.

Het probleem is: je moet je aan de regels houden. Maar wat zijn de regels? Wie bedenkt deze regels? 1.5 meter of 2 meter? Mondkapje of geen mondkapje? Binnen regels of buiten regels? Het is allemaal zo vaag dat ook de deskundigen het er niet over eens zijn.en dan bedenk je regels die in een groot publiek niet meer te handhaven zijn. Rutte heeft nooit gesport, dat is wel duidelijk. Hij mocht ook helemaal niet meedoen. En heeft ook geen enkel gevoel voor de emotie bij sport. Rutte is volkomen wereldvreemd op dit gebied, die begrijp er niets van. Maar die moet wel beslissen hierover. Op geen enkele manier is bewezen dat de anderhalve meter enig effect heeft, Het enige dat je kunt zeggen is dat als je allemaal thuis blijft, je niemand kan besmetten. Als je niet wil dat er geroepen en gezongen wordt kun je helaas geen publiek toelaten bij voetbalwedstrijden. Maar als je niet kan bewijzen dat het wel tot een aantoonbare toename aan besmetting leidt moet je zelf je kop houden, meneer Rutte

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren