Abdou Harroui kan transfer binnen Eredivisie maken: ‘Ik wacht af’

Maandag, 21 september 2020 om 11:12Yanick Vos • Laatste update: 11:51

Abdou Harroui gaat Sparta Rotterdam mogelijk nog deze transferperiode verlaten. De talentvolle middenvelder staat namelijk in de serieuze belangstelling van FC Groningen, waar hij in beeld is gekomen als potentiële opvolger van Ajdin Hrustic. Laatstgenoemde heeft zich op zijn beurt in de kijker gespeeld bij Duitse clubs en lijkt op weg naar Eintracht Frankfurt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Dan heeft Sparta ineens ook niemand meer over hoor. Zou wel een mooie stap voor Abdou zijn! Zou het hem wel gunnen, en denk dat hij het daar fantastisch zal doen.

Nou zullen we dat even niet doen! Dan heeft Sparta helemaal niemand meer die een land kan creëren. Los van dat Harroui het wel echt verdiend

21 september 2020 om 11:26

Met kop en schouder de beste speler die Sparta heeft. Als Harroui daar weg valt, hoe ga je degradatie dan nog ontlopen? Zou dr inderdaad ook alles aan doen hem te behouden

21 september 2020 om 11:39

Ik neem aan dat Sparta vergelijkbare bedragen zal vragen als voor Dervisoglu en Ache (2,5-3 miljoen). Kan me toch niet voorstellen dat Groningen dat kan betalen, nadat ze ook zoveel kantoor personeel hebben laten 'moeten' lopen.

21 september 2020 om 11:52

Lekker suggestief, laten "moeten" lopen. Probeer je te zeggen dat Groningen ze wel had moeten houden? Of dat ze niet in financiële problemen zitten? Als je wat wil zeggen, zeg het dan gewoon. On: 2,5 tot 3 miljoen kan ik me ook niet voorstellen. Het bod van Grunn zal wel een stukje lager liggen.

21 september 2020 om 12:11

Volgens mij is het duidelijk wat ik bedoel. Wil gewoon aangeven dat 2,5 miljoen me te hoog gegrepen lijkt voor Groningen. Zo niet, dan vind ik het inderdaad raar dat ze zo veel kantoorpersoneel hebben laten lopen met de onderbouwing dat het financieel niet mogelijk is om ze te houden. Dat lijkt me namelijk onzin dan.

21 september 2020 om 12:21

Dan begrijp jij niets van bedrijfsvoering. Hoe vervelend ook, het kantoorpersoneel presteert niet op het veld. Dat is dus het eerste, wanneer je op salarissen moet bezuinigen, gaat bezuinigen. Daarnaast heeft Groningen, wanneer Hrustic inderdaad weggaat, een overschot qua transferbudget (inkomsten van 4-5(?) miljoen, uitgaven van minder dan 2) en ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal grootverdieners vertrokken.

21 september 2020 om 13:06

Ik zou mikken op een bedrag van 4 miljoen. Niet lager dan 3 in ieder geval. Jeugdinternational, sterspeler en kan het verschil zijn tussen degradatie of niet.

21 september 2020 om 16:50

Jij snapt het niet helemaal denk ik .
Elke club heeft het moeilijk door de corona ...daar zijn wij geen uitzondering in .
Maar je moet je selectie op orde hebben om te voorkomen dat je degradeert.
Dat heeft NIETS met personeelskosten te maken .
Daarbij heeft groningen een aantal spelers verkocht dus is er wat geld denk ik

21 september 2020 om 11:39

Inderdaad Sparta, ik vraag me daarbij af of een stap van Sparta naar Groningen wel echt vooruitgang is.

21 september 2020 om 11:44

Groningen speelt altijd voor het linkerrijtje en Sparta geeen degradatie. Dus ja, het is zeker een vooruitgang.

21 september 2020 om 11:49

Of dat een vooruitgang is? Natuurlijk wel. Zowel sportief als financieel..

21 september 2020 om 12:23

Groninger Hopp, Martinator en Idb505. misschien heb ik me verkeerd verwoord. Ik denk dat Groningen wel een vooruitgang is, maar ik zeg ook dat ik me afvraag of het écht een vooruitgang is. Oftewel: ik vind het een niet grote vooruitgang. Verder heb ik niets tegen Groningen, heb 9 jaar in Groningen-stad gewoond en heb sympathie voor de club. Verder verneem ik graag even hoe jij de gemiddelde Tukker typeert Groninger Hopp, want ik merk dat jij precies weet hoe die in elkaar steekt.

21 september 2020 om 12:43

Je doet altijd goed je best om in stereotypes te praten Hopp. In dit geval zegt Twenteov letterlijk dat hij sympathie voor de club heeft en jouw reactie is "tukkers hebben hekel aan ons en wij aan Tukkers." Zet je persoonlijke mening of die van de paar "Die-hard fans" alsjeblieft niet als mening van de gemiddelde fan. Met dat zaadvoetbal van Groningen is de laatste jaren snap ik het best als een speler liever bij bijvoorbeeld Emmen speelt dan bij Groningen.

21 september 2020 om 12:46

Groninger Hopp kearl dus jij hebt een hekel aan mij omdat ik een Tukker ben? Wat de harde kernen van onze beide clubs van elkaar denken heb ik toch de harde schijt aan? Alhoewel het er stevig op lijkt dat jij ook daadwerkelijk zo denkt als je mede-hoolies en mij op mijn afkomst een onmeunige lul vind. Heel bijzonder. Ik heb geen hekel aan Groningers en ook niet aan Almeloers bijv., ongeacht wat medesupporters daarvan vinden. Verder nogmaals: ik vind de stap niet noemenswaardig, mag dat? Als dat niet meer mag dan wordt het inderdaad ieder jaar een stuk gekker op dit forum. Vorig seizoen was Sparta ook zeker geen degradatiekandidaat en ik geloof dat ze maar een paar plaatsjes onder Groningen stonden toen het afgebroken werd. Degradatiekandidaten zijn mijn club, Ado, Rkc. Daar reken ik Sparta zeker niet toe. Groningen is groter, maar qua niveau wil ik het met het wegvallen van Robben wel zien. Heel gek niet toch?

21 september 2020 om 13:09

Ik lees in "hekel hebben aan" de betekenis van het woord hekel hebben aan, een afkeer, haat. Wat je probeert te zeggen is dat een rivaliteit is. Tuurlijk, maar dat betekend niet dat je een hekel hebt aan bijvoorbeeld Tukkers. Daar zit een groot verschil tussen.

21 september 2020 om 14:13

Groninger Hopp Ajax en Az vergelijken kan toch uberhaupt niet en is sowieso niet te doen omdat Ajax in alles veel en veel groter is. Ik vind het geen noemenswaardige stap voor Harroui, die kan imo beter naar een Utrecht, Vitesse of AZ als die interesse hebben om zijn carriere echt te lanceren. Is mijn mening. Jij hebt een andere mening, dat kan. Ik heb dus ook geen twijfel over wie groter is, maar ik denk dat hij nog een stap hoger zou moeten nemen om echt te groeien. Verder is het een compleet sneue cultuur, die hooligancultuur, ook bij mijn club die paar raddraaiers. Ik weet ook dat Z-side geen hekel heeft aan Tukkers hoor, die hebben vorige zomer nog vrolijk samen met Heraclieden tijdens een bekerduel tussen amateurs tussen Groningen en Deto een aantal huisvaders flink in elkaar lopen rammen toen ze niet met Twentefans af konden spreken vooraf. Veel kinderen waren daar ook bij dus heel gezellig met die enkelbanden. Sneu volk, van alle kanten en partijen. Gelukkig weet ik dat het overgrote merendeel van de voetbalsupporters, zoals bijv. Fcg95, heel normaal is en het net zo afkeuren als ik.

21 september 2020 om 12:05

Een heel land creeren is dan ook niet voor iedereen weggelegd natuurlijk

Dit is voor Sparta niet te hopen. Ze hebben al veel kwaliteit ingeleverd voorin en er zijn in het algemeen matige nieuwe spelers voor teruggehaald. Dan raak je nu nog een belangrijke speler kwijt.

Dit zou echt de missing link zijn tussen aanval en verdediging. Dan mag die gelijk beginnen op de positie van Hrustic. Een speler met flair en power (lastig van de bal te krijgen). En hij heeft bewezen dat die creatief vermogen heeft met zijn x aantal assists. Samen met Smeets vormde hij een goeie tandem bij Sparta.

21 september 2020 om 17:27

Suslov word de vervanger hrustic.. Deze man gaat op de positie van Lundquist spelen. Met Harroei ipv lundquist fa je er 2 stappen op vooruit.

21 september 2020 om 17:42

Maar Harroui speelt amper op 10. Of hij speelt als hangend rechtsbuiten of als rechter centrale middenvelder. Ik denk dat die op 10 wel kan spelen overigens, maar dan zie ik liever Suslov met Joosten op links en rechts Harroui, die balvaster is en een prima rendement haalt.

Toen ik de titel las, hoopte ik al op Groningen. Dit zou echt niet verkeerd zijn.

21 september 2020 om 11:47

Ik verwacht dat hij naar Az gaat als opvolger van Koopmeijners. Transfersom ligt veel te hoog voor Groningen en Groningen is geen echte stap voorwaarts. Die spelen dit seizoen voor plek 10-14.

21 september 2020 om 14:23

@groninger Hopp, ik snap wel waar dit vandaan komt hoor. De selectie is dit jaar armoe troef en ieder punt dat we pakken, koester ik. Ik snap niet waar de doelstelling linkerrijtje vandaan komt met deze selectie. Tenzij er inderdaad dit soort versterkingen bijkomen.

Ik kende deze speler niet, totdat ik tegen Ajax heb kunnen zien. Hij was echt een plaaggeest voor de verdediging van Ajax. Hij was dreigend en niet van de bal af te krijgen. Mocht Fc Groningen deze speler binnen halen hebben ze veel plezier aan hem.

Dat zou een fantastische aankoop voor Groningen zijn. Afgelopen zomerperiode werd hij ook bij mij club genoemd, maar helaas durven we het niet aan om in zo'n geweldig talent te investeren. Voor elke subtopper zou hij een versterking zijn en 2-3 miljoen mag volgens mij niet het probleem zijn (kosten gaan voor de baten uit) !!

Hele goede speler die naar mijn idee nog wel een paar stappen kan maken. Verbaasde me al dat het zo stil is rondom hem (kan ook zijn dat ik dat gemist heb). Denk voor elke club die voor plaats 5-8 speelt een welkome versterking. Vrees alleen dat hij best wel duur zal zijn? Iemand daar al iets over gehoord?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. KasanwirjoVerdediger321
M. de LeeuwAanvaller325
R. PostemaAanvaller324
J. Strand LarsenAanvaller3214
C. NgongeAanvaller317
M. El HankouriMiddenvelder301
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren