Luc Castaignos staat na twee jaar voor rentree in Eredivisie

Maandag, 21 september 2020 om

Luc Castaignos gaat mogelijk binnen afzienbare tijd weer in de Eredivisie aan de slag. De Telegraaf schrijft maandag dat ADO Den Haag de aanvaller op het oog heeft om de voorhoede van nieuw elan te voorzien. De 27-jarige Castaignos speelt sinds anderhalf jaar voor het Zuid-Koreaanse Gyeongnam FC, dat uitkomt in de tweede divisie van het Aziatische land.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door kees aerts)

Volgens mij heeft ado straks een heel hoog salarishuis en niet eens echt uitblinkers.

21 september 2020 om 08:32

De hoeveelste "aanwinst" zou dit zijn? De twaalfde ofzo? Dit kun je toch amper een goed beleid noemen. Als ze degraderen zijn ze allemaal weer vertrokken

21 september 2020 om 09:10

Zijn er ook 23 vertrokken.

21 september 2020 om 09:31

Dat salarishuis is toch juist aardig op de schop gegaan door dure maar onderpresterende krachten als Beugelsdijk, Immers en Meijers te lozen?

21 september 2020 om 11:15

Ja en Morrison die in Engeland jarenlang een dik salaris heeft gehad komt bij ADO voetballen voor een appel en een ei? Zelfde gaat op voor Castaignos als hij komt. En is Kishna gecontracteerd? Die speelt komend seizoen ook voor een tientje per wedstrijd zeker?

21 september 2020 om 11:31

Nou mag ik hopen dat ADO Morrison niet voor een topsalaris heeft gehaald. Hij heeft vorig jaar slechts 3 potjes in de championship gespeeld en geeft dus niet heel veel te eisen lijkt me. Kishna heeft zich ook altijd loyaal opgesteld richting Ado. En ja Castaignos.. Ook voor hem zullen de clubs niet in de rij hebben staan, wat ook wel helpt bij de onderhandelingen. Kortom, als de lasten omhoog gaan met deze mutaties, betekent het vooral dat de beleidsbepalers van ADO gefaald hebben.

21 september 2020 om 15:37

Kishna heeft naar mijn weten een prestatiecontract.dus zal het afhankelijk zijn van het aantal wedstrijden hoeveel die gaat kosten qua salaris.

21 september 2020 om 11:17

wat een onzin. ADO probeert juist het roer om te gooien en vernieuwd de selectie. Ze hebben geen geld, dus proberen ze het met een hoop jongens die wel talent hebben maar waar het niet uit is gekomen. Wrsl hebben ze allemaal een prestatie contract want dit is ook hun laatste kans. Ik vind het best wel ballen hebben en out of the box, hoop voor ze dat het wat oplevert.

21 september 2020 om 11:28

Dan hoop ik toch wel dat in het contract staat dat de contracten worden verbroken mocht ADO degraderen. Anders zou het nog weleens einde ADO kunnen worden

21 september 2020 om 11:43

natuurlijk cocqie...deze gasten hebben 1 dinge gemeen, ze hebben niks te eisen. Niet op salaris gebeid en niet op zekerheid. ADO hoopt dat ze zich op revanche gevoelens en het talent wat ze ooit hadden laten zien. Een gok, dat begrijp ik, maar wat moet eeen ADO anders?

Morrison, Castaignos, who's next? Balotelli, Freddy Adu? FC eeuwig talent

21 september 2020 om 07:27

Tja wel een risico en de heren zullen allemaal een aardig salaris eisen voor ADO begrippen. Van de andere kant kan dit beleid ook net een keer goed vallen. Het talent is er wel, maar komt er nooit uit. Beiden heren zijn 27 dus in theorie moet het beste nog komen. Als ze nu “pieken” kan ADO er nog een hoop plezier aan beleven.

21 september 2020 om 07:30

Als deze jongens al iets bewezen hebben, dan is het net dat ze nooit zullen ‘pieken’...

21 september 2020 om 07:58

Anders hadden ze niet bij ADO getekend.. je hoeft natuurlijk ook niet torenhoog te pieken om er bij ADO positief bovenuit te steken.

21 september 2020 om 08:47

En anders kun je de club opdoeken, want een dergelijk salarishuis voor een gedoodverfde degradatiekandidaat is kamikaze-beleid. Geen enkele geldschieter gaat geld pompen in zo'n bodemloze put. Je moet op deze manier dus wel heel zeker weten dat je niet degradeert als ADO zijnde.

21 september 2020 om 08:49

Probleem van ADO is meer dat ze te weinig zekerheidje hebben. Je hebt een solide basis nodig en dit soort jongens als een extraatje. Bij ADO lijkt het nu eerder andersom te zijn.

2de klasse Zuid Korea is vergelijkbaar met met wat? 2de klasse zondag senioren?

21 september 2020 om 07:24

Zou heel goed kunnen. Erg hoog is het niet en vraag me dan ook af wat ADO eraan heeft.

21 september 2020 om 08:31

Alleen krijgen ze daar iets meer salaris

Gister in het stadion mogen aanschouwen hoe droevig we spelen, elke aanvallende impuls is welkom. Maar eigenlijk is gewoon een nieuwe frisse centrale middenvelder nog veel belangrijker. Die de bal kan aangeven en 1 die zijn positie begrijpt. Groningen won dan wel maar die ploeg is ook niet zo heel best. Het eigendoelpunt was zeg maar het hoogte punt.

21 september 2020 om 08:49

Castaignos scoorde in z'n hoogtijdagen slechts 12 doelpunten in een kwalitatief goede ploeg met aanvoer van onder andere Tadic en later Ziyech. Ik denk dat hij op dit moment het niveau van de Keuken Kampioen Divisie heeft en de salariseisen van een Eredivisie-subtopper.

21 september 2020 om 10:59

Die hebben ze al gehaald met Elmkies. Viel ook in de 2e helft in. Echter ook weer uit met een blessure. Deze jongen schijnt wel van behoorlijk niveau te zijn.

Heb me altijd al afgevraagd hoe hij prof heeft kunnen worden. Kan er werkelijk geen pepernoot van!

21 september 2020 om 08:41

Precies wat ik altijd dacht.. Soms heb je gewoon echt geluk...en kan je zomaar miljonair worden... Zou me niks verbazen dat die bij de amteurs in korea of Thailand ook geen pepernoot raakte.

21 september 2020 om 08:44

Hij was bij Twente vroeger toch gewoon een gewaardeerde voetballer?

21 september 2020 om 09:29

@bme12 - Ik denk dat afhangt van wie je die vraag stelt. Ik heb 'm drie seizoenen meegemaakt bij FC Twente en hij heeft mij in die tijd geen moment kunnen overtuigen. Hij voetbalde nog redelijk mee, maar daar was dan ook wel alles mee gezegd. Voor een spits vind ik bovendien ook dat hij erg veel kansen nodig heeft voor hij tot scoren komt. Hij heeft in die tijd lang kunnen teren op z'n relatief jonge leeftijd, maar uiteindelijk hou je gewoon een hele middelmatige speler over als je puur naar z'n kwaliteiten kijkt.

21 september 2020 om 11:17

Hij werkte zich een slag in de rondte, maar buiten het heel hard werken is het niet veel. Hoewel hij bij veel Twente supporters niet echt geliefd was kon ik hem wel waarderen, maar als een team afhankelijk is van zijn doelpunten en je verwacht dat hij die ook gaat maken, dan ben ik bang dat je teleurgesteld gaat worden, scoort nooit meer dan 10 tot 15 doelpunten, prima gozer en harde werker, maar niet de verlosser

21 september 2020 om 11:18

Mwoah niet echt. Zijn werklust werd gewaardeerd en daardoor had hij wel enig krediet bij de supporters denk ik. Maar ik heb werkelijk geen enkele spits meer bij ons gezien die zoveel kansen om zeep geholpen heeft als hij. Tom Boere kwam niet eens in scoringspositie dus die tel ik niet mee

21 september 2020 om 08:47

Zijn eerste jaar bij Feyenoord was best aardig, die jongen is toen gewoon veel te vroeg vertrokken, was hij nog 1 of 2 jaar bij Feyenoord gebleven was het vermoedelijk heel anders met zijn carriere gelopen........

21 september 2020 om 09:28

Hij was 1 van de beste spitsen in de jeugd van Feyenoord met veel potentie. Echter is hij te vroeg gebracht, Feyenoord zat midden in de crisis. Erg jammer

21 september 2020 om 09:32

Maar hoezo te vroeg gebracht? Waarin is Castaignos nou echt goed dan? Technisch is het pover, hij is niet bijzonder sterk, hij is geen goede afmaker en z'n motoriek oogt ook verre van vloeiend. Bovendien is hij geen goede kopper. Castaignos is gewoon een typisch voorbeeld van een opgehyped jong talent die achteraf helemaal niet zo goed blijkt. Als je naar z'n kwaliteiten kijkt (of een gebrek daaraan), kun je dat niet wijten aan een gebrek aan ontwikkeling. Hij is gewoon niet goed genoeg.

21 september 2020 om 10:37

Maakte als zeventiejarige een sruk of vijftien goals in dexeredivisie. Het heeft er dus zeker ingezeten. Maar wel bizar ver weggezakt.

21 september 2020 om 11:33

Hij brak door in het jaar dat Feyenoord echt niks anders had lopen.. en helemaal geen geld had om te investeren. Hij had inderdaad veel geluk, ook dat hoort soms bij het profvoetballer worden.

Dat dit soort matige voetballers die bij de meeste clubs geen knikker hebben geraakt toch telkens weer aan een mooie club komen is toch onbegrijpelijk. Bijna 28 jaar en al toe aan zijn 8e club. Toch wel fijn dat je zolang kunt teren op talent, ondanks dat het er al meer dan 8 jaar niet meer is uitgekomen.

21 september 2020 om 09:35

Maar definieer talent in dat opzicht. Het is namelijk ook niet zo dat hij veel kwaliteiten heeft en in z'n hoogtijdagen maakte hij ook hooguit 12 doelpunten. Castaignos is simpelweg niet zo goed als men wou doen geloven toen hij pakweg 18 jaar was. Als je Maher ziet spelen, zie je dat het een mentaal dingetje is. Het talent druipt er namelijk wel vanaf, maar in het hoofd lijkt er iets niet goed te zitten. Bij Castaignos zie ik dat talent niet. Hij is fysiek gewoon redelijk, hij is een slechte kopper, hij is een slechte afmaker en z'n techniek is niet om over naar huis te schrijven. Hij is wel redelijk balvast, maar daar heb je niets aan als er geen vervolg is. Z'n motoriek ziet er ook zeer houterig uit.

Ze halen hier natuurlijk wel een garantie voor geen goals binnen.

Ik krijg het geval dat Ado het laatste jaar alles op alles zet om zichzelf ten gronde te richten.

Ik lees dat hij bij ons gepresteerd heeft???? Miskoop eerste klas

21 september 2020 om 09:37

Precies dit. Scoorde hooguit om en nabij de 12 doelpuntjes met genoeg aanvoer en genoeg kansen. Hij presteerde het om de meest simpele ballen naast of over te schieten en kreeg minstens een miljoen euro per jaar betaald om zoveel kansen om zeep te helpen. Vooral z'n aannames waren altijd schrijnend om naar te kijken.

Castaignos? Wat moet je daar nou toch in vredesnaam mee. Dit is aankoopbeleid van een waanzinnige. Heeft zelfs in de Eredivisie aangetoond dat hij niet effectief genoeg is voor de goal, dat mag toch wel een verrassing heten met de manier waarop er hier verdedigd wordt. Ik weet niet wat voor salaris hij wil, maar ik denk te veel voor wat hij brengt. Slechte zaak!

Er wordt dus duidelijk verwacht dat deze jongen de Castaignos uit het vuur gaat halen daar..🤓

"Castaignos wist, behoudens zijn drie seizoenen bij FC Twente, nergens meer te overtuigen na zijn transfer van Feyenoord naar Internazionale in 2011." Ook bij ons totaal niet overtuigend. Was een enorme miskoop.

Met Castaignos ga je de oorlog niet winnen. Hele matige spits. Wat je hem wel moet na geven is dat hij een geweldige zaakwaarnemer heeft. Hoe hij ooit bij Inter Milan, Eintracht Frankfurt, en Sporting Lissabon heeft kunnen komen is mij nog steeds een raadsel. Ook bij Twente in de hoogtijdagen en later trapte Vitesse er ook in. Doe het niet ADO kun je het geld beter in een speler stoppen waar je wel aan hebt.

Stiekem vind ik dit wel heel leuk, heb op 1 of andere manier altijd een zwak gehad voor Castaignos

Komop man Sparta, wakker worden, jongen van de buurt, die kunnen wij nu echt goed gebruiken!!!

Aan zijn statistieken te zien heeft hij in Zuid-Korea het scoren ook niet onder de knie gekregen. Deze jongen krijgt steeds opnieuw kansen op basis van zijn talent als 20-jarige, maar eigenlijk is hij overal mislukt. Ik begrijp dan ook niet dat ADO Den Haag denkt dat ze hiermee het verschil gaan maken.

Wel leuk voor Luc, een eigen skybox, opbrengt van de seizoenskaartjes en optredens mogen geven in het stadion (alsdus Elia)vraag me af als hij nou een jaartje of 2 langer was gebleven bij Feyenoord wat er dan van hem geworden was, veel te vroeg naar Inter

21 september 2020 om 11:27

Ik hoop voor Ado dat het een beetje werkt met al die talenten van 25+.

Ben er niet zo negatief over als de meesten hier. Prima counterspits, het spel dat je van Ado mag verwachten dit jaar. Sterk, werkt hard en heeft de nodige ervaring. Bij Ado mag je met 10 doelpunten voor een spits tevreden zijn en dat kan hij waarmaken.

Dit leek nog wel zo'n enorm talent vroeger. 45 Jeugdinterlands gespeeld, op z'n 18e verkocht aan Inter waar hij meteen begon als basisspeler... Ik weet dat hij er daarna hee weinig van gebakken heeft, maar ik schrik er wel een beetje van dat hij in de kracht van z'n leven in de tweede divisie van Zuid-Korea speelt.

Ik heb echt medelijden met ADO als dit doorgaat! Bij Vitesse was die zo slecht heb tenen krommend op de tribune gezeten. Weer zeker dat er andere rond lopen in deze prijs klasse die beter zijn.

"we kunnen het altijd proberen" is een beetje de mindset van ADO op het moment. Spelers die nooit hun talent hebben kunnen waarmaken een kans geven. Ondertussen heeft ADO de zwakste selectie van de Eredivisie en ziet het voetbal er armzalig uit.

21 september 2020 om 15:28

Dat heb je denk ik mis. Er zijn erg veel talenten gehaald. Men denkt hier dat dit allemaal voor het eerste elftal is maar dat is niet zo. Het 2e moest ook aangevuld worden. Een Castaignos en Morrison moeten het gaan laten zien. Dit is hun laatste kans. Een Kishna als die fit is, één van de beste buitenspelers van de eredivisie. Met Philipp, de Boer, Elmkies, Faye en Ratiu zijn er goede talenten bijgekomen. Het moet nog ingespeeld raken maar ik verwacht dat Den Haag zich straks moeiteloos gaat handhaven. Ze zijn straks een betere ploeg dan RKC, Sparta, Fortuna, Emmen en VVV.

21 september 2020 om 16:20

"Een Castaignos en Morrison moeten het gaan laten zien. Dit is hun laatste kans." Dat is geen garantie dat ze dat ook gaan doen. Tot nu toe heeft Castaignos zijn verwachtingen totaal niet waar gemaakt en ik zou echt niet weten waarom hij uit het niets als een tierelier zou gaan draaien.

Jongens toch wat heeft deze jongen zijn carrière toch verkloot. 27 al die moest nu op de toppen van zijn kunnen staan. Na zijn periode bij Twente is het nooit meer goed gekomen met deze jongen. Heeft na 1 jaar inter Italië al verlaten en zo langs alle clubs gezet maar nergens heeft die gepresteerd. Wat een zonde!

Harde werker en sleurder, dat is iets wat ADO nodig heeft. Is 27 jaar dus in de kracht van zijn leven. Mist gewoon de juiste begeleiding, denk dat Rancovic en Jol hem dat zeker kunnen geven, dan wil ik het nog wel eens zien. Met Kishna, Morrison en Elmkies hebben ze daar een paar hele goede voetballer in huis. Denk dat ADO nog wat tijd nodig heeft en dat het daarna snel een heel stuk beter zal gaan, en zij zich makkelijk zullen handhaven. Jonge jongens die wel degelijk kunnen ballen, maar een zetje nodig hebben.kijk eens naar Sparta en VVV veel te oud elftal. Dat is pas vragen om problemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo5-13
16.FC Emmen3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. RigoMiddenvelder60
L. KoopmansKeeper60
J. ArweilerAanvaller61
A. ĆatićAanvaller60
M. KramerAanvaller61
P. BijenVerdediger60
V. BesuijenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

42 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Dit wordt gevuld bij online gaan nieuwe VZ! Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren