De Telegraaf: Feyenoord accepteert alleen dertig miljoen euro of meer

Maandag, 21 september 2020 om

Feyenoord verlangt de absolute hoofdprijs voor Marcos Senesi. Volgens de maandageditie van De Telegraaf bedraagt de vraagprijs voor de verdediger niet twintig miljoen euro, zoals de voorbije weken door diverse media werd gemeld, maar liefst dertig miljoen euro. Het dagblad schrijft dat de club alleen biedingen van dertig miljoen euro of meer zal accepteren en geen cent minder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Marcos Senesi deze transferperiode nog vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door expert1962)

Heerlijk.. Eindelijk beleid!!! Sanesi kunnen we echt niet missen aangezien Botje nu ook alweer geblesseerd is..

21 september 2020 om 07:07

Verkopen en een deel herinvesteren en de rest oppotten is ook beleid. Hou je een deel in je achterzak dan kun je in de toekomst structureel voor hogere bedragen verkopen. Zo moeilijk is die marktwerking niet.

21 september 2020 om 07:20

Wat is dan precies het beleid? Beleid zou zijn geen spelers in de laatste weken verkopen, of zoals Ijsmuts het zegt. Nu is het belid toch nog steeds we verkopen spelers, alleen zijn ze nu een stuk (onrealistisch) duurder.

21 september 2020 om 07:25

Hoezo onrealistisch? 30 miljoen vragen voor je beste verdediger in de laatste weken van de transfermarkt vind ik vrij logisch. Maand geleden was hij waarschijnlijk 5 miljoen goedkoper.

21 september 2020 om 07:28

Als je 30 mio vraagt voor een speler die het goed doet bij een subtopper in de ED en in Europa nauwelijks iets heeft laten zien, wiens transferwaarde op 13,5 wordt geschat en je dus 2,5 keer zoveel vraagt ja dan noem ik dat onrealistisch.

21 september 2020 om 07:33

Gewoon de volle buit vragen en bij je standpunt blijven.

21 september 2020 om 07:46

Feyenoord een subtopper noemen vind ik pas onrealistisch.

21 september 2020 om 07:51

Dat snap ik en dat zal ook gevoelig liggen, maar zolang je niet structureel mee speelt om het kampioenschap, Europees nagenoeg niets laat zien, je topspelers niet naar de buitenlandse top gaan, je qua budget zover achter Ajax staat, dan kun je moeilijk stellen dat ze nu een topclub zijn. In naam absoluut alleen dat telt niet. Dan zou je AZ ook gewoon een topclub moeten noemen.

21 september 2020 om 07:58

Ben ik helemaal met je eens. Maar er zit voor mij ook wel een beetje een verschil in topclub zijn of subtopper. Er is alleen geen naam voor. Maar Feyenoord en AZ passen niet in het rijtje FC Utrecht en Vitesse vind ik. Ook niet in die van Ajax en PSV misschien, maar subtopper vind ik vrij denigrerend voor een ploeg die de laatste 10 seizoenen maar 1 keer buiten de top 4 is geëindigd.

21 september 2020 om 08:17

Misschien zitten Vitesse en Utrecht wel tegen de sup top aan. 😉

21 september 2020 om 08:20

@Rochus: tuurlijk is 30 miljoen (op dit moment) niet realistisch voor Senesi maar ik snap wel dat Feyenoord hoog in de boom gaat zitten. Binnen 2 weken sluit de transfermarkt en zal het dus niet evident zijn om een waardige opvolger te vinden. Zeker niet niet als andere ploegen weten dat je net 30 miljoen hebt ontvangen...

21 september 2020 om 08:24

Feyenoord kan het zich niet permitteren om nog een Jorgensen verhaal te krijgen. Bij een bod van 6,5 miljoen boven op de realistische 13,5 zou het onverantwoord zijn om het niet te doen. Weet je wel wat Feyenoord nu aan transfers doet? Je kunt niet verwachten dat je nu in een keer naar 30 milj kunt groeien.

21 september 2020 om 08:30

Tipptopp. Als Feyenoord het geld zo hard nodig heeft, gaan ze misschien wel overstag bij 20 miljoen. Maar wat in jouw ogen een realistisch bedrag is, is in Feyenoords ogen een veel te laag bedrag voor hun beste verdediger op dit moment. Zie ook maar een goede vervanger te vinden. De verdediging is bij Feyenoord al het zwakke punt.

21 september 2020 om 09:03

@rochus: ik snap dat het lijkt alsof Feyenoord te hoog in de boom zit met een transferwaarde van 13,5m verkopen voor 30m, maar het is Ajax ook gelukt met Milik. Voor hen was het ook het startsein om daarna duurder te verkopen. Niet omdat Milik dat bedrag waard was (ajacieden lagen zelf ook dubbel vh lachen), maar omdat Napoli belachelijk veel geld had binnengeharkt met de verkoop van Higuain. Mocht Koulibaly bij Napoli vertrekken voor een hele hoge som en zij wijzen Senesi aan als een geschikte opvolger dan kan Feyenoord prima op 30 inzetten lijkt me.

21 september 2020 om 09:16

Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat het lukt. Voor de ED en ook voor Ajax is het het beste om zo'n hoog mogelijk niveau te creeren. Dat lukt alleen als clubs veel geld ontvangen en dit goed gebruiken. Ik geef alleen aan dat het niet realistisch is om 30 te krijgen, zou dat lukken dan is het gewoon echt een behoorlijke stunt.

21 september 2020 om 09:24

Het is idd niet realistisch om 30 miljoen te vragen voor senesi. Maar het was ook niet realistisch om 32 miljoen te vragen voor een Milik, 27 miljoen te vragen voor een Klaassen, 34 miljoen voor Depay of 19 miljoen voor jahanbaks. Toch zijn al deze prijzen betaald.

21 september 2020 om 09:47

27 miljoen voor de aanvoerder van een team dat net de EL finale had gespeeld, een international was en nog een goeie leeftijd had ook was imo niet zo’n extreem hoog bedrag.

21 september 2020 om 09:48

@glory, in dat rijtje is Depay de enige waar een enigzins logische prijs voor betaald is. Het grootste Nederlandse talent van die tijd, speelde de hele Eredivisie aan gort.

21 september 2020 om 10:13

@messibazoer, alleen Klaassen blonk en blinkt in niks echt uit. Het was gewoon een geste van Koeman toentertijd

21 september 2020 om 15:01

Ik vind het heel dubbel als ik eerlijk ben. Als je echt mee wil gaan doen zul je toch een keer moeten beginnen met het opbouwen van kapitaal. De vraag is hoe veel meer Senesi over een jaar waard kan zijn. Dan denk ik zelf, niet zo veel, hij is dan 24, het is zeker geen jong talent meer met een enerome groei potentie waar je extra voor moet betalen, en de enige manier om echt meer waard te worden is door het veel beter te doen dan vorig jaar, zowel in Nederland als Europees en beide zie ik niet direct gebeuren. Dan kun je hem beter nu verkopen en dat geld in 2 or 3 versterkingen stoppen die in de toekomst geld gaan opleveren dan dat je maar op alle manieren probeert om de selectie bij elkaar te houden. Op de langer termijn heb je daar denk ik meer aan.

Prima standpunt van Feyenoord. Competitie is begonnen en als je de top 3 wil halen ben je Senesi nodig. Gewoon hoog in de boom gaan zitten en zien of er iemand 25 miljoen bied.

21 september 2020 om 11:34

Om de top te halen is de truuk verkopen en dankzij goede scouting een gelijkwaardige speler goedkoper aantrekken of eentje via de opleiding opleiden tot dat niveau. Dan hou je geld over om andere posities te verbeteren.

21 september 2020 om 15:08

De top 4 haal je zo wie zo wel.voor mij is het meer de vraag wat wil je de komenden 2 of 3 jaar.als je echt mee wil doen heb je geld nodig om je selectie te versterken. Dan kun je misschien op de korte termijn je beste spelers maar zo snel mogelijk verkopen en dat geld herinvesteren zodat je op die manier een selectie opbouwt waar op (bijna) alle posities een speler staat die veel geld waard is en je op een gegeven moment niet alleen mee doe om de top 3 maar echt titel kandidaat bent. Laten we wel zijn, op dit moment bedoeld iedereen met de top 3 eigenlijk 2e of 3e en is de eerste plaats meer hoop dan realisme.

Ik verwacht dat ze bij 27,5 wel toehappen. En dat is gewoon een geweldige deal imo. 20 wedstrijden en dan al zo veel winst. Dan moeten ze imo wel meteen 2 cv’s erbij halen van kwaliteit, anders moet je het sowieso niet doen als je die niet kan halen.

21 september 2020 om 07:22

Ook voor 20 gaat Feyenoord wel overstag. Zijn transferwaarde wordt geschat op 13,5. In deze transferperiode gaan spelers duurder weg, maar niet 2,5 keer duurder. Dus 20 is gewoon een meer dan goede prijs voor deze verdediger die hoe je het ook went of keert gewoon bij een subtopper in de ED speelt en Europees nauwelijks iets heeft laten zien.

21 september 2020 om 07:26

Wat zijn waarde is zal Feyenoord een worst wezen denk ik. Die gaan echt niet akkoord met 20 miljoen. Dan neemt Advocaat meteen ontslag, dan vallen alle eventuele titel kansen weg imo.

21 september 2020 om 07:30

De vraag is of Feyenoord nee kan zeggen tegen 20 mio euro. Voor Feyenoord zou dit een record zijn. Ik zou het nog wel willen zien.

21 september 2020 om 07:50

Ze kunnen wel nee zeggen lijkt me. Volgend jaar krijg je dat er ook nog wel voor. Met Köcku, Senesi die Colombiaanse jongen en Berghuis ook nog, staat er eindelijk wat kapitaal op het veld. Zolang Feyenoord een ‘normaal’ seizoen draait gaan de prijzen niet dalen.

21 september 2020 om 08:08

Wat heeft zijn transferwaarde hiermee te maken? Als Feyenoord hem niet wil verkopen, zullen clubs gewoon de absolute hoofdprijs moeten betalen. Dan gaat Feyenoord echt niet naar zijn transferwaarde kijken om een prijs te bepalen.

21 september 2020 om 08:21

Yeah Wright. En dan nog een Jorgensen verhaal krijgen? Feyenoord moet over elke euro goed nadenken en jij denkt dat ze op 6,5 miljoen meer dan realistisch is niet kijken.... lol

21 september 2020 om 08:33

Lol... dat jij zo bang bent dat Senesi goed gaat spelen, betekent niet dat Feyenoord hem moet verkopen.😉 fijne dag nog

21 september 2020 om 08:47

Wat jij realistisch vindt is niet van belang, jij doet hier alsof marktwerking niet bestaat en alleen jouw eigen mening van belang is bij het bepalen van een vraagprijs. Als je tegen het eind van de transferperiode een sterkhouder van een verder matig team wilt kopen, zal je flink in de buidel moeten tasten.

21 september 2020 om 09:51

@tipptopp Het is "right". On: Volgens mij staat Feyenoord niet op omvallen momenteel, dus het is niet alsof ze moeten verkopen. Feyenoord moet aanhaken bij Ajax en dan heb je goede spelers nodig en dan pas geld. Als je verkoopt en 2 nieuwe spelers haalt voor 7 miljoen p/s heb je geen enkele garantie dat ze weer zo goed zijn. Eerst nog een goed seizoen draaien, dan verkopen.

21 september 2020 om 10:16

@rochuswat maak jij je druk zeg over het feit of Feyenoord nee kan zeggen tegen 20 miljoen of niet. Kennelijk kunnen ze dat wel, anders was hij al verkocht.

21 september 2020 om 11:35

@dvv20 Is een valide standpunt echter je moet ook rekening houden met Jorgenson scenario's. Achteraf had Feyenoord die toch maar wat graag verkocht.

Goede zaak. Dit lijkt me ook met het naderen van het einde van de window te maken te hebben. Het wordt dan moeilijker om nog een vervanger te vinden, dus is het logisch dat de prijs wordt opgedreven.

Geen enkele club gaat 30miljoen voor Senesi neertellen. Dus kan je net zo goed zeggen dat ie niet te koop is.

21 september 2020 om 07:19

Nee hoor, want dan maken mensen hier het terechte punt dat uiteindelijk iedereen te koop is

21 september 2020 om 07:22

Ach, als ik hoor dat Semedo nu alweer voor 45 miljoen naar Engeland gaat verbaast me niets meer. Prima opstelling van Feyenoord.

21 september 2020 om 08:09

Vind je Semedo dat niet waard dan? 1 afschuwelijke wedstrijd tegen Bayern doet daar niets vanaf als je het mij vraagt. Nog steeds een top 10 rechtsback in de wereld.

21 september 2020 om 08:44

Semedo top 10 van de wereld noemen geeft alleen maar aan hoe schaars goeie rechtsbacks zijn...

Lekker bij Feyenoord houden, maar als er 25 wordt geboden zal hij ongetwijfeld vertrekken. Denk dat Feyenoord wel 2 keer nadenkt voor ze zo’n hoog bedrag weigeren na wat er in het verleden is gebeurd. 25 miljoen zijn gewoon 4 spelers voor Feyenoord.off topic Ze kunnen beter jorgensen zo snel mogelijk van de hand doen, liep er weer bij als een vaatdoek (na een op zich oke voorbereiding. Maar Hoe lang moeten we nog wachten voordat we mogen zeggen dat dit hem niet meer gaat worden?? Speelt hij nou bij gebrek aan beter of zit er nog vertrouwen in? Wat imo best gek is. Bij iedere andere ploeg zou hij al gewisseld zijn of verkocht

En terecht. Wordt eens tijd dat Feyenoord wat hogere bedragen voor z'n topspelers vraagt. Eindelijk een TD die het begrijpt.

Het is te hopen voor Feyenoord dat dit geen Jörgensen-verhaal wordt: teveel vragen, niet verkopen en daarna nooit meer een dergelijk bod ontvangen. Als ik Feyenoord was had ik ‘m ook voor 20 verkocht en dat geïnvesteerd in de selectie. Oh en voor de mensen die nu gaan roepen dat als je Senesi verkoopt Feyenoord niet meer meedoet om de titel; Feyenoord doet überhaupt niet mee om de titel. Ajax wordt denk ik zonder moeite kampioen

21 september 2020 om 08:09

Nou nou nou... alsof Ajax niet in kan storten of punten kan verspelen straks na een druk schema. Ik denk dat Psv ook gewoon weer mee gaat doen. Het is nog veel te vroeg om over de kampioen te speculeren. Misschien vertrekken Onana,Dest en Tagliafico nog wel. Dusse rustahggg

21 september 2020 om 10:20

Ajax is al 20 jaar aan haar stand verplicht om zonder moeite kampioen te worden.. Is ze nou ook 'maar' 7x gelukt.

Ik geef ze groot gelijk. De transferdeadline nadert en alles wat je terug wil kopen is ook een stuk duurder. Ik vond Senesi de laatste wedstrijd tegen Twente niet best trouwens. Het zou lullig zijn als hij in de laatste weken vertrekt en als je Bottegin dan ook nog enige tijd moet missen dan gaat het niet heel veel worden ben ik bang. Zijn toch 2 belangrijke spelers

21 september 2020 om 08:17

Vind Senesi sowieso een beetje overschat. Zag een aantal weken geleden alweer iemand zeggen dat hij met afstand de beste verdediger van de Eredivisie was..

21 september 2020 om 10:21

uiteraard vind jij, iemand met Ajax in zijn naam, Senesi overschat. Het zou ook weer eens niet anders. Als hij in de Arena gespeeld had, had jij wss als eerste geroepen dat hij voor 120 miljoen verkocht moet worden omdat er voor Maguire 80 miljoen betaald is.

21 september 2020 om 10:39

Fijn dat er meteen vanuit wordt gegaan dat een ajacied niet objectief kan zijn. Ik vind Senesi gewoon bij lange na niet zo goed als dat hij wordt gemaakt door sommige mensen.

21 september 2020 om 11:36

Uiteraard kan dat, weet jij eindelijk eens hoe de rest van VZ zich voelt als Ajacieden weer eens een speler van zichzelf ophemelen.

Vraagprijs is te hoog , hij mist snelheid en gisteren zag je ook weer dat zijn passing niet al te best is. Er zijn al een paar clubs afgehaakt op de prijs en ik verwacht dat hij gewoon blijft voor alles boven de 15 miljoen .

Ach wat jammer. Senesi is een matige verdediger (vooral verdedigend!) en die zou ik met een strik erom voor 15 of 20 mlj al verkopen. Graag niet opnieuw een Jörgensen-scenario.

Ik ben benieuwd of dit gaat werken, je kunt wel zeer hoog inzetten, maar dat betekend niet altijd direct jackpot. Geïnteresseerden kunnen ook afhaken en dan kan het maar zo dat je een grote som geld misloopt. Dat hebben we al kunnen zien bij Jørgensen die op een bepaald moment voor bijna 20 miljoen kon vertrekken, zo'n bedrag ga je er nu nooit meer voor krijgen. Senesi is een prima verdediger, maar heeft in totaal nog maar 18 (!) Eredivisie-duels gespeeld. Uiteraard staat het vrij Feyenoord te vragen wat ze willen, ze kunnen zelfs 50 miljoen vragen, maar dat gaan ze simpelweg nooit krijgen. Ik denk dat als een club nu 20 miljoen zou bieden op Senesi, moet je dat direct accepteren. Het is ook niet zo alsof hij de sterren van de hemel heeft gespeeld in de KO-fase van de CL en een gelouterd international is.

Vind het goed dat Feyenoord hoog van de toren blaast. Ze willen Senesi niet kwijt, maar als ze hem toch verkopen dan voor de hoofdprijs. Je loopt alleen het risico dat hij door vormdipjes of blessures minder waard zal worden.

Als Dirk Kuyt al sinds 2006 de duurste verkochte speler is uit de clubhistorie, dan is er ergens iets niet goed gegaan.

21 september 2020 om 15:16

Het zegt misschien ook iets over Kuyt. Bij Psv was van Nistelrooy in 2001 de duurste transfer tot Depay in 2015 en bij Ajax Sneijder in 2007 tot Milik in 2016, daar zat ook meer dan genoeg tijd tussen.

Rochus,het is niet nodig dat de transfer gaat lukken. Door 30 miljoen te vragen zegt Feyenoord eigenlijk dat ze Senesi niet kwijt willen omdat ze achterin dan in de problemen komen. Bij een bod van 30 miljoen willen ze hem laten gaan want dan verwachten ze nog wel een goede versterking te kunnen halen en er nog wat aan over te houden. Dus graag of niet voor evt gegadigden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

48 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren