Van der Water verklaart afmelding en wil maandag weer trainen bij Heracles

Zondag, 20 september 2020 om 23:18Yanick Vos • Laatste update: 23:24

Silvester van der Water heeft zondagavond gereageerd op zijn afmelding voor de wedstrijd van Heracles Almelo tegen Willem II. De aanvaller liet trainer Frank Wormuth middels een appje weten dat hij er niet bij zou zijn in Tilburg. Van der Water aast op een transfer naar de Major League Soccer en omdat hij teleurgesteld is in de club besloot hij om zich af te melden.

“Helaas dat het zo moet gaan”, zegt hij tegenover RTV Oost. “Terwijl vorige week het seizoen nog zo goed begon. We hebben vrijdag uitvoerig met directie van Heracles gesproken over hoe we omgaan met de aanbieding(en) van Orlando City. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt. Toen ik op zaterdagavond van mijn zaakwaarnemer hoorde dat er nog steeds geen contact is geweest met Orlando nam ik deze beslissing. Niet om iets te forceren, want ik besef zelf ook wel wat het los zal maken, zowel bij mijn teamgenoten als bij de supporters. Morgen meld ik mij weer op de training en zien we wel hoe het zich verder ontwikkelt.”

Wormuth is boos op Van der Water, zo liet hij blijken na de 4-0 nederlaag in Tilburg. “Ik heb veel ervaring met puberaal gedrag. Dit gedrag kan echt niet, hij is profvoetballer”, zo wordt de trainer geciteerd door TC Tubantia. Ook technisch directeur Tim Gilissen is allesbehalve blij met Van der Water. “We hebben gezegd dat dit tussen de clubs is en hij geduld moet hebben. Pas als er een akkoord is, mag hij gaan. Maar we zijn nog niet eens in de buurt van een akkoord. Silvester heeft blijkbaar geen geduld en liet zaterdag al weten niet te willen spelen, daar worden we niet coöperatiever van.”

Gilissen laat weten dat de club in beraad gaat en vervolgens het gesprek met Van der Water aangaat. “Het is onacceptabel en ongelooflijk”, zegt de technisch directeur. “We zijn niet moeilijk en het zou vervelend zijn als het beeld bestaat dat wij spelers niet laten vertrekken. Er zijn voorbeelden genoeg van jongens die een mooie transfer hebben gemaakt. Maar we doen het wel tegen de juiste voorwaarden. We staan ergens voor als club en hebben alleen succes als we het samen doen, dit is een slecht signaal. Hij heeft het team, de club en de supporters in de steek gelaten. Zeker in deze tijd mag je wel wat meer saamhorigheid verwachten.”

De 23-jarige Van der Water, wiens contract in Almelo tot medio 2021 doorloopt, is al enige tijd een vaste waarde aan de rechterkant van de Heracles-aanval. De jonge aanvaller staat inmiddels op 11 doelpunten en 5 assists in 40 wedstrijden namens het elftal van trainer Frank Wormuth. Heracles nam eerder al afscheid van Cyriel Dessers, die voor vier seizoenen tekende bij Racing Genk. De verkoop van de Belgische topschutter leverde de club vier miljoen euro op.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik vind het heel raar hoe hij vorige week nog zei dat hij zich bleef focussen op Heracles nadat er interesse was van Orlando. Vond het wel grappig van Wormuth dat hij hem een “puber” noemde. Dat beschrijft het gedrag van Van der Water precies wat hij getoond heeft vandaag, dus het zou me niet verbazen als hij de volgende week op de bank zit. Toen ik dit hoorde dacht ik aan een Kepa actie.

Vind dit altijd zulke rare situaties. Is dit niet gewoon een vorm van werkweigering? Iemand die dat weet? Als ik mijn baas bel om te zeggen dat ik morgen niet kom omdat ik een mooie vacature heb gezien ergens, gaat dat ook niet op

20 september 2020 om 23:48

Dit lijkt me inderdaad ook gewoon werkweigering. Je hebt gewoon een contract getekend en daar dien je je aan te houden. Dit kan in mijn optiek ook echt niet zo

20 september 2020 om 23:57

Ja natuurlijk is het werkweigering. Probleem in de voetballerij is dat het, anders dan bij normale werknemers, de speler is die liever zijn contract kwijt raakt. Als club kun je dus hooguit schorsen, boete opleggen, maar dat helpt je als club vaak niet vooruit. Bij een gewone werknemer die werk weigert zal de werkgever in principe die medewerker kunnen en willen ontslaan. Dat maakt het allemaal zo anders.

21 september 2020 om 02:00

Ik vind persoonlijk dat hier gewoon een gigantische boete tegenover mag staan en dan denk ik gewoon aan minimaal 2 weeksalarissen. 1 omdat je die week niet hebt gewerkt en de ander als boete, omdat je die week wel had moeten werken. Het is gewoon ronduit belachelijk dat zoveel voetballer wegkomen met deze vorm van werkweigering.

21 september 2020 om 08:11

Dat zou ik dus ook als voetballerij afspreken binnen de KNVB. Prima als je niet op je werk komt zonder reden, maar per dag dat je je werk weigert mis je 2 weken salaris. Dan zal geen voetballer dit nog doen. Blijf je 2 dagen thuis heb je een maand geen geld

21 september 2020 om 14:44

Inmiddels is bekend dat hij de maximale boete heeft gekregen. Denk dat dat allemaal contractueel geregeld is, maar zou ook kunnen dat de knvb regels hier bepalingen over bevatten. Het is ook belachelijk dat voetballers hier vaak mee wegkomen. Denk dat Vd Water een beetje teveel naar de grote jongens gekeken heeft. Maar zolang je geen Neymar bent, maar gewoon speler van Heracles, kan hij zich maar beter normaal gedragen.

21 september 2020 om 00:25

Tuurlijk is dat geen werkweigering. Als je baas zegt ik verwacht gewoon dat je komt en je verschijnt dan niet dan is het mogelijk werkweigering (als je niet verschijnt door ziekte of persoonlijke gezinssituatie ligt dat compleet anders). Als je baas zegt is goed, is het ook geen werkweigering. Als je baas nou niets zegt op je mededeling? Uit het verhaal begrijp ik dat we een appje is gestuurd, dit is gelezen, maar er wordt niets gezegd over beantwoording van dat appje. Met die vinkjes kun je zien of het appje gelezen is.

21 september 2020 om 06:46

Draai het anders even om. Vd Water hoort er gewoon te zijn, wilt zich afmelden maar heeft daar geen toestemming voor gekregen. Dan is het gewoon werkweigering, of in ieder geval ongeoorloofd verlof.

21 september 2020 om 13:33

Het is werkweigering alleen kan je er weinig tegen doen. Je baas zou je gewoon ontslaan maar in het voetbal is een speler dan transfervrij en deze speler wil juist naar de MLS verkassen. Dus krijgt hij de maximale boete.

Dus omdat Heracles geen contact had gehad met Orlando zaterdagavond besloot hij maar thuis te blijven? Maar niet om te forceren? Wat een judas zeg, je reinste contractbreuk en een waanzinnige blijk van gebrek aan professionalisme. Ook al komt Van der Water morgen weer trainen - vandaag heeft hij alles en iedereen in de steek gelaten - ik zou dit als Heracles zeker opvatten als een poging tot chantage en uit principe ook elke verdere medewerking staken. Klaar ermee! Spelers en hun zaakwaarnemers moeten maar eens voelen wat een gebrek aan fatsoen en respect richting clubs en werkgevers kan brengen. Hoop dat Wormuth deze gast gewoon op de bank houdt de komende weken. Principekwestie.

20 september 2020 om 23:58

Ik begrijp ook niet waarom Heracles contact moet opnemen met Orlando. Als Orlando hem wil hebben, moeten zij toch contact met Heracles opnemen?

21 september 2020 om 00:01

Dat heeft orlando gedaan en nu moet Heracles dus reageren. Dat hebben ze blijkbaar in de ogen van deze speler te langzaam gedaan.

21 september 2020 om 00:12

Het is niet zo moeilijk. Die jongen wil een stap maken en er is een club die goed geld voor hem wil betalen. Maar dan moet er wel gesproken worden. Blijkbaar denkt rookie Gillisen dat hij, door niet contact op te nemen met de geïnteresseerde club, het hard speelt. Daar is de speler het niet mee eens. En die reageert vervolgens in de zin van, als jullie je werk niet doen, waarom zou ik dat doen? En eerlijk gezegd, ik kan de speler begrijpen. Je krijgt een mooie aanbieding en dan doet je huidige werkgever helemaal niets. Daar word je gek van. Niet dat ze eruit MOETEN komen. Maar je kan tenminste wel contact opnemen.

21 september 2020 om 02:03

Heracles hoeft helemaal geen contact op te nemen met Orlando. Als ze Van Der Water niet willen verkopen, dan moeten Orlando en Van Der Water daar gewoon in schikken. Hij heeft met zijn volle verstand dat contract getekent, dus dan is deze werkweigering bij de club die hem toch in eerste instantie deze kans heeft gegeven gewoonweg schandalig.

21 september 2020 om 06:48

Orlando heeft 1 bod uitgebracht, een bod wat veel te laag was in de ogen van Heracles, geen idee als ze een tegenbod hebben gedaan, maar zo weinig speelt er dus. Dat er een club is die goed geld voor hem wil betalen, moeten we dan ook maar zien.

21 september 2020 om 14:49

Ze hebben op vrijdag met elkaar gesproken, dus Vd Water en Heracles. En afspraken gemaakt. Daar zal dus iets gezegd zijn over een reactie van Heracles richting Orlando. VdWater vond dat Heracles zich (een dag later!!) niet aan die afspraak hield. Wij weten niet wat ze hebben afgesproken, maar het lijkt er sterk op dat VdWater gewoon heel ongeduldig is geweest en daar direct consequenties aan heeft verbonden. Ik zie geen enkele reden om aan te nemen dat Gilissen iets verkeerd heeft gedaan.

21 september 2020 om 00:00

Dat zou terecht zijn, maar ook kapitaalvernietiging. Dat is precies waarom spelers dit doen, en er mee weg komen.

21 september 2020 om 10:28

Klopt, maar goodwill is ook wat waard. Ik wacht nog steeds op de eerste club in Nederland die eens een streep trekt. Als zo'n jongen op deze manier met je omgaat als club, denk ik dat je een hoop supporters aan je bindt als je zegt: dan maar niet.

21 september 2020 om 14:52

Ook daar ben ik het mee eens. Alleen: de voetbalwereld werkt gewoon niet zo. Die supporters vinden dat mooi, dat wel. Maar die leveren geen transfersom op en ook geen punten op het veld. Zo’n harde opstelling zou bovendien nieuwe spelers kunnen afschrikken. Zakelijk gezien is het dus gewoon onverstandig om je als club zo op te stellen. Daarom doet ook niemand dat. Bestuurders moeten gewoon hun ego opzij kunnen zetten. Hoe lelijk het ook is.

Ok dus zijn verklaring is dat hij teleurgesteld was. En dat hij dit niet deed om te forceren? Tuurlijk. Zelfs zijn smoesjes zijn dus kinderachtig.

Deze jongen denkt dat hij even kan beslissen dat hij maar niet komt opdagen voor de wedstrijd. Hii heeft nog gewoon een contract. Laat hem maar lekker meetrainen met het 2de voorlopig.

Deze werkweigeraar kost me gewoon punten als Nu.nl supercoach. Ik verwachtte dat Heracles hem, ondanks een eventuele transfer vandaag gewoon zou opstellen, maar vervolgens besluit de beste man gewoon helemaal niet te komen opdagen.

Balen, geef hem maar een flinke boete.

Het mooiste zou zijn als Orlando nu zou zeggen dat ze zo'n onbetrouwbare vlerk er niet bij willen hebben en hem in zijn sop gaar laten koken.

De grote Sylvester show, Popie Jopie. De transfer is nog niet rond en meneer appt dat hij niet komt. Lekker laten banken de komende weken. In januari alsnog laten vertrekken. Maar goed, dit kost Heracles geld, dus zullen ze eerder van 'm af willen om de transfersom te redden... #fail

21 september 2020 om 08:12

Toevallig ken ik deze jongen een beetje via via en het is altijd een arrogant ventje geweest. Toen hij vroeger op hoger niveau dan de rest voetbalde moest hij dat altijd even laten weten. Geen idee waarom, maar het kwam altijd wel ter sprake. En dan niet op een leuke manier, maar op een enorm pedant toontje (is mij verteld).

Onvoorstelbaar dom gedrag van deze jongen. Ik zou salaris inhouden als ik Heracles was. We moeten voorkomen dar clubs dit idiote gedrag accepteren. Deze jongen verdient meer geld in een jaar dan de gemiddelde supporter in 10 , en gaat zo om met zijn werkgever.
Sommige voetballers laten echt blijken dat hun talent en verstand zeer eenzijdig zijn.

Je afmelden omdat je je zin niet krijgt, en dan ook nog eens met een appje. Het is geen schoolreisje naar de dierentuin, maar profvoetbal. Wat een kinderachtig gedrag van VD Water. Als hij vandaag op de training was gekomen dan had ik hem direct door verwezen naar het 2e elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse10-8
10.NEC8-7
12.AZ60
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder60
L. SchoofsMiddenvelder60
R. VloetMiddenvelder61
M. AmissiAanvaller60
D. BurgzorgAanvaller63
I. AzzaouiAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

3 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren