‘KNVB greep mis bij Peter Bosz door het stellen van verkeerde vraag’

Zondag, 20 september 2020 om

De KNVB heeft aangeklopt bij Peter Bosz na het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal. Jack van Gelder meldt zondagavond bij Rondo dat Bosz wel degelijk interesse had voor de rol van bondscoach, maar dat de Bayer Leverkusen-trainer niet de juiste vraag kreeg gesteld. Volgens Van Gelder werd Bosz alleen gevraagd of hij beschikbaar is, en omdat hij momenteel in dienst is bij Leverkusen antwoordde hij met ‘nee’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Nu zitten we met Frank de Boer opgescheept. Jammer dat we geen goede trainers hebben in de aankomende lichting. Gio, van Bommel, Cocu, De Boer zijn het allemaal niet. Kennelijk wilden de spelers Louis van Gaal niet

21 september 2020 om 01:20

Toch had ik liever Gio voor de groep gezien dan FdB. Nog liever Bert van Marwijk.

21 september 2020 om 18:43

Ik had Gio een zeer interessante optie gevonden. Misschien zelfs wel mijn persoonlijk eerste keus.

Dat zou wel een kinderachtig spelletje zijn geweest.. expres kort antwoorden en hopen dat de juiste vraag gesteld wordt zodat je ego gestreeld zou worden.. ik betwijfel of het waar is, maar als..dan ben ik in ieder geval blij dat ze niet doorgevraagd hebben.

20 september 2020 om 21:56

Nee tuurlijk is dat geen kinderachtig spelletje. Al zou het zo gegaan is dan valt er Bosz toch niets te verwijten. Als hij “Ja, ik ben beschikbaar” zou zeggen en dat komt in het nieuws (en in nl is het heel aannemelijk dat zoiets lekt) dan is dat toch wel heel erg smerig tegenover leverkusen, dat kan je niet maken. Stel dattie t dan nog niet word dan word die overal bij elke club verguisd.

20 september 2020 om 23:03

Dan zeg je toch: ik ben niet direct beschikbaar want ik heb een contract, maar ik zou wel willen.. dit is toch gewoon onzin?

21 september 2020 om 01:14

Waarom, voelt die gudde van knvb zich dan niet te groot om door te vragen? Ff serieus je bent een professional in voetbalgebied, dan weet je dat je een trainer ook kan verleiden toch. Wat is dit nou weer voor onzin, dus omdat hij een politiek correct antwoord gaf heeft de knvb de telefoon opgehangen en das zijn schuld??? dat is de omgekeerde wereld. In mijn ogen wouden ze Bosz niet graag genoeg en kan je dat hem 0,0 verwijten. Gudde, had hij niet een aandeel in de zwarte periode van feyenoord paar jaar terug? (https://www.frfc1908.nl/vijf-dingen-over-feyenoord/vijf-redenen-waarom-eric-gudde-moet-vertrekken-bij-feyenoord

Wat een kansloos woordspelletje inderdaad. Alsof de Knvb belt met de vraag of je beschikbaar bent als ze geen interesse hebben. Bosz weet heus wel hoe laat het is als de Knvb die vraag stelt, dus als hij interesse heeft laat hij het dan blijken.

20 september 2020 om 22:05

Of hij heeft mediatraining gehad en gaat pas aangeven dat hij interesse heeft in een andere functie wanneer hij er voor wordt gevraagd. Straks was de KNVB met meerdere in gesprek en zou Bosz het niet worden, nou dat komt lekker over bij Leverkussen, een trainer die wel oren heeft naar een nieuwe functie terwijl de competitie net begonnen is voor Leverkussen.

Peter Bozs nog nooit wat gewonnen. Dan toch liever Frank de Boer. Liever allebei niet overigens.

20 september 2020 om 22:06

Als ze beiden toch niks zijn dan Bosz, dan zien we tenminste mooi voetbal inplaats van het beton voetbal van Frank de Boer.

20 september 2020 om 22:33

Mooi voetbal is subjectief. Ik wil liever gewoon winnen.

21 september 2020 om 02:18

Als je wilt winnen dan kan je beter bij Peter Bosz uitkomen. Speelt wel heel erg aanvallend, sterker nog kamikaze-voetbal. Maar dan heb je tenminste wel een ambitieuze reden om Hup Holland Hup te juichen.

Denkt Van Gelder soms dat Bosz helemaal achterlijk is en niet weet waar de KNVB op doelde? Wat een ongelooflijke lulkoek zeg.

20 september 2020 om 22:10

Tuurlijk weet Bosz waar ze op doelde, maar als de KNVB hem zelf niet direct vraagt is het wel een steek richting Leverkussen dat hij “uit zichzelf” aangeeft voor een functie terwijl de competitie net is begonnen voor Leverkussen en wie zegt dat de KNVB niet naast hem met anderen in gesprek is dus helemaal zeker dat Bosz het zou worden is het niet en daarvoor geruchten en onrust creëren bij je werkgever, handig...

Wat een slecht verhaal. Die Bosz snapt toch wel waarom ze bellen? Dan zeg je 'nou ik heb een contract bij Bayer, maar ik zou het graag willen doen'.

Dit is gewoon kinderachtig. Als dit de reden is waarom Bosz niet de nieuwe bondscoach is dan is het terecht. Als iemand de achterliggende gedachte van een vraag niet begrijpt dan is hij niet geschikt. Overigens acht ik Bosz sowieso niet geschikt aangezien hij kamikazevoetbal speelt.

21 september 2020 om 07:05

Inderdaad, alsof het onduidelijk is waarom de knvb bij je op bezoek komt. Die bedoeling zou mij duidelijk genoeg lijken. Ik geloof van dit verhaal helemaal niks, maar als het waar is dan zijn zowel Bosz als knvb nogal amateuristisch bezig geweest. Als Bosz echt graag wilde, zou een “moeten jullie me niet iets vragen,,,?” al genoeg zijn geweest voor een doorbraak.

Bosz had ook zekf kunnen zeggen, nee ik ben niet beschikbaar of jullie moeten mijn contract afkopen. Als hij echt bindscoach had willen worden had hij het gesprek zelf ook kunnen sturen. Om hier nu mee naar buiten te komen is een beetje zielig van van Gelderen

Lekker boeiend wat JvG allemaal zegt. Geen PB dan. Gaat Frank het gewoon doen, heb er wel vertrouwen in. NLD heeft goede selectie

Hahaha, echt lachwekkend. Sample gesprek is dus: Knvb: he peter, beschikbaar als bondscoach? Peter: neeman helaas. Knvb: aight oke jammer, later!!!

Van Gelder begint steeds vervelender te worden. Is presentator maar hoort zichzelf liever praten dan z'n gasten. Heb me weer zwaar zitten irriteren hoe hij te pas en te onpas door iedereen heen zat te tetteren om z'n eigen meninkje er ff door te drukken. Hoe ouder hoe gekker.

Als dit de reden is dat de Knvb niet verder praat met Bosz dan is hijzelf ook een enorme eikel. Die Nee kun je toch verder toelichten. Je had kunnen antwoorden, Nee, ik werk bij Leverkusen dus ben niet beschikbaar, maar ik heb wel degelijk interesse in de baan als bondscoach. Maar dit wordt door Jack van Gelder gebracht, dus de waarheid zal wel weer net iets anders zijn dan dat Jack het brangt.

Waar gaat dit over. Zowel de KNVB als Bosz zijn dan aan het prutsen. Wees beide gewoon duidelijk. Wat een niveau zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

40 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

Peter Bosz: ‘0-13 zege van Ajax is slecht voor Nederlandse voetbal’

De recordoverwinning van Ajax op VVV-Venlo doet het Nederlandse voetbal volgens Peter Bosz geen goed. De voormalig trainer van Ajax heeft geen verklaring voor de 0-13 zege van het team van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren