Feyenoord komt in beweging na kritiek op naleving coronaregels

Zondag, 20 september 2020 om

Feyenoord gaat de naleving van de coronaregels tijdens de wedstrijd tegen FC Twente (1-1) evalueren, zo meldt De Telegraaf. Supporters in De Kuip hielden zich niet aan alle regels: veel fans droegen geen mondkapje en op de parterrevakken, de tribunes die het dichtst bij het veld zitten, werd niet altijd anderhalve meter afstand gehouden, ondanks dat fans erop werden aangesproken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Pfff wat een gezeik! Kijk ook ff in andere stadions! Word net zo hard meegezongen!

20 september 2020 om 20:00

Gaat niet alleen om zingen. In de Kuip leken 2x zoveel mensen als in de Arena te zitten, zo dicht zat iedereen op elkaar

20 september 2020 om 20:04

Het leek vooral op de eerste ring, of de rijen het dichts bij het veld enorm druk te zijn. In de tekst staat dat "de tribunes die het dichtst bij het veld zitten, werd niet altijd anderhalve meter afstand gehouden, ondanks dat fans erop werden aangesproken" en dan komt de woordvoerder met "op elk tribunevak was in elk geval voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Dat is uitvoerig berekend en daar houdt de club zich aan". Blijkbaar de supporters niet? Ook "maar dat komt ook door het grotere aantal toeschouwers dat in zo’n groot stadion aanwezig is", wordt de woordvoerder geciteerd" is ronduit zwak zeg. Geef gewoon toe dat het niet goed ging, en ga inderdaad evalueren. Kan elke club overkomen, maar draai er niet zo om heen joh.

20 september 2020 om 20:17

Wat een onzin zat zelf in de Kuip en het was prima geregeld! Het is drukker op menig terras en daar word gekker gedaan.

20 september 2020 om 20:18

Ja omdat dat ook zo was. Heel die F side had opgeroepen aan de supporters om thuis te blijven en anders zouden ze aan de wall of shame komen... Serieus.

20 september 2020 om 20:44

Zaten er 12.000 in de J.C. Arena (dat is zonder de F-Side) en 13.000 in de Kuip. Dat verschil leek echt wel veel groter op beeld moet ik zeggen hoor. In Rotterdam zat men hutje mutje onderin, van de beide korte kanten tot de lange camera zijde.

20 september 2020 om 21:10

Inderdaad telde ik in de Arena wel 10 lege plaatsen tussen een bezette stoel. Dat is geen 1,50, maar wel 6 meter afstand. Ajax geeft ruim 11 duizend bezoekers op. Er kunnen zo'n 55.000 supporters in dus ong. 20%. ( er waren ook hele vakken leeg) Bij Feyenoord 13.000. Dit betekende tussen elke bezette stoel 3 lege. Afstand ongeveer 2 meter. Zitplaatsen zijn op rij en genummerd verkocht. Als dan toch mensen zich niet aan die regels houden, dan houdt het op. Gelukkig waren er wel vakken waar de mensen op hun eigen plaats bleven.

20 september 2020 om 20:02

Hoezo gezeik, omdat er aan mensen wordt gevraagd om zich aan regels te houden? (of je het er nu mee eens bent of niet)

20 september 2020 om 20:02

Wat een gelul. Bij Ajax, Psv, AZ enzovoorts hebben zich keurig gedragen. Altijd maar gelijk de vinger naar de anderen wijzen.

20 september 2020 om 20:19

Gister PSV niet gezien ?

20 september 2020 om 20:20

Nou bij PSV ging het na de 2-1 ook wel ff dik mis hoor, daar heb ik een aantal filmpjes gezien waar mensen half bovenop el

20 september 2020 om 20:20

-elkaar lagen. Kan niet editen op mobiel.

20 september 2020 om 20:48

Nou zeg, bizar die ontlading in de 95e minuut bij een winnend doelpunt. Schaam je diep! Bizarre tijden zijn dit toch. Het is gewoon mensonterend. Daarom is het misschien maar beter om tot er een vaccin is met zijn allen lekker thuis te kijken. Dit is toch niet te doen zo?

20 september 2020 om 21:02

Mijn hemel gaan we nou het hele seizoen een wedstrijdje verplassen krijgen wie zich het meest kan inhouden bij een goal? Wat kansloos. Ik zag vandaag in de arena ook genoeg momenten dat mensen de regels aan hun laars lapten, gisteren bij PSV eender.

20 september 2020 om 21:23

Maakt mij niks uit maar Ajax/Ac milan beweert dat zijn clubje en PSV zich wel aan de regels hielden terwijl dat ook niet zo was.

20 september 2020 om 21:54

Dat doet niks af aan het feit dat het gewoon niet mag. "oh kijk zij zingen dus laten wij dat ook maar doen!"

20 september 2020 om 20:10

En wel op de achterste benen als de burgemeester supporters in de kuip helemaal verbied?

Werd niet altijd afstand gehouden?? Ze stonden gewoon als vanouds nog net niet in elkaar te juichen en te schreeuwen

Verbaasde me hoe druk het was en hoe dicht mensen bij elkaar zaten. Vooral omdat juist Rotterdam een van de gebieden is waar het aantal corona gevallen omhoog is geschoten

20 september 2020 om 20:43

Straks het Atalanta-Valencia van Nederland. Ongelofelijk wat een domme lui daar

Mondkapjes waren niet verplicht volgend aboutaleb. En onderzoek dan ook gelijk de andere wedstrijden.nergens worden de regels gehandhaafd

20 september 2020 om 20:06

Bij de 1 is het wat duidelijker dan de ander en wat dat betreft sprong het er bij Feyenoord wel erg uit dit weekend. Zowel qua gezang, als qua dichtbij elkaar zitten. Ja, ik zag het ook bij Ado, waar ook soms gezongen werd. Voor de rest is het mij niet echt opgevallen. Niet bij een AZ, Psv, Vvv, Vitesse of Ajax. Dus zo heel veel wedstrijden hoef je nu ook weer niet te onderzoeken. Maar blijf het lekker ontkennen dat het bij Feyenoord op viel, door er anderen proberen bij te slepen.

20 september 2020 om 20:19

Ik was dan bij de wedstrijd van Vitesse en moet zeggen dat er alleen na de goals ong 30-60 sec werd gezongen en dan maar op 40% van hoe hard (of zacht volgens sommigen) er vroeger gezongen werd. Het viel mij dat de mensen zich er keurig aan hielden. Komt miss ook doordat de meeste supporters groepen wel een seizoenskaart hebben gehaald maar niet komen als je "niks" mag doen.

20 september 2020 om 20:46

Tuurlijk moet er naar alle stadions gekeken worden, maar kap met het wijzen. Dit was gewoon fout. Geef het toe en gedraag je vanaf nu wel volgens de regels.

Hier gaan straks de andere eredivisieclubs de dupe van worden. Erg jammer dat dit op sommige plaatsen niet juist gehandhaafd wordt.

De schuld ligt aan de club zelf; Feyenoord. Ze gaven meer tickets weg dan het geschatte toeschouwers gemiddelde in het stadion.

20 september 2020 om 20:02

Nee. 30% van 47.500. Reken maar uit.

20 september 2020 om 20:17

Er staat in het artikel dat er meer mensen naar binnen mochten dan die 13.000 he.

20 september 2020 om 20:22

Dat ging om kinderen, die volgens de experts een stuk minder besmettelijk zouden zijn. Overigens is het coronabeleid van Feyenoord bepaald door een viroloog van het Erasmus MC die ook in het nationale team zit.

20 september 2020 om 22:21

Dat is wel een verschil met andere clubs. Bij Feyenoord komen er met die kinderen dus nog heel veel bij. Bij andere clubs, waaronder mijn club Heerenveen, tellen de kinderen ook gewoon mee voor de maximale bezetting.

We zullen wel de parterre sluiten langs het veld. Ik en genoeg andere zaten op de 1e ring en daar heb je vaste plekken en 3 stoelen er tussen tenzij je 2 tickets heb. Langs het veld kan je kennelijk dus bij elkaar gaan staan. Jammer dat sommige alle Feyenoorders over een kam scheren.

20 september 2020 om 21:28

Ja precies. Ik zat 2e ring, geen enkel probleem hier.

Dit was gewoon lachwekkend mensen zaten bijna bij elkaar op schoot. Rotterdam is al een hotspot betreft corona en dan ga je als supporters zo doen. Ik geef eerlijk toe bij Twente werd vorige week ook gezongen iets waar ik me ook aan ergerde maar mensen zaten wel van elkaar af. Tevens mag je bij PSV ook kijken gisteren met de winnende goal. Ik snap voetbal is emotie en juichen maar hou jezelf alsjeblieft in de hand of we voetballen straks net zoals in Engeland zonder publiek.

20 september 2020 om 20:06

Op de tribune was alles goed. Langs het veld idd anders. Niet iedereen deed het fout he

20 september 2020 om 20:19

Nee maar helaas genoeg is 1 groep genoeg om iedereen in een slecht daglicht te stellen.

20 september 2020 om 21:16

Echt waar Pascal? Ergerde je je aan zingen door je eigen supporters? Ik werk in een vitaal beroep, hou me grotendeels aan de nieuwe manier van leven maar als ik me al moet gaan ergeren aan medesupporters die zingen is de mindfuck wel compleet hoor..

Snappen die gasten (en enkele reageerders hier) nou niet dat enkele van dit soort incidenten er toe zal leiden dat er helemaal geen supporters meer mogen zitten?

20 september 2020 om 20:15

Nee want dan gaan we relluh. "corona Bestaat Niet, dat staat op Feesboek!!1!". Zonder dollen, dan maar zonder publiek als we niet aan de regels kunnen houden. Een hoop verpesten het voor andere. Net zoals de maatregelen zouden ze ook kunnen kiezen voor wedstrijden zonder publiek per regio. Van mij part niks in de randstad, waar het nu echt chaos is. Let maar op, over een paar weken zitten de Ic's weer vol hoor en dan horen we ook dokters uit het Erasmus waarmee Feyenoord samenwerkt.

Vandaag bij Ajax was het gewoon top in orde. Mensen houden afstand zitten niet hutje mutje op elkaar en genieten van de wedstrijd. Bij feyenoord hele andere beelden. Ik schrok gewoon toen ik inschakelde. Te veel mensen hutje mutje op elkaar. Is het nou serieus zo moeilijk om het een beetje leuk te houden voor een ander? Op deze manier verpest je het voor anderen die wel gewoon normaal naar de wedstrijd kijken en rekening met ander houden. Straks mogen er weer minder mensen naartoe. Wees dan maar blij met jezelf. En dat overdreven geschreeuw en gebler. Ik snap dat mensen emoties tonen en niet zingen of juichen en schreeuwen dat kan ook gewoon niet maar ze stonden nu echt alle kanten op te sproeien. Je mag weer naar het voetbal....wees daar blij om maar hou je gewoon aan die afstand. Zo blijft het voor anderen ook leuk. Strask zit je weer thuis voor je tv te miepen omdat er geen publiek meer bij mag. Het is het een of het ander....zo moeilijk is het niet

20 september 2020 om 21:17

@soccerfan. Zo zag het er bij Ajax inderdaad uit, maar lees hier net dat de F-side de wedstrijd boycotte en wie wel ging aan de schandpaal genageld zou worden. Hoe zou het er uit zien met de F side erbij?neemt niet weg dan een deel in de Kuip zich niet aan de regels houdt helaas.

20 september 2020 om 21:37

Dat gaan we helaas nooit weten.. Wat als...

20 september 2020 om 21:17

@soccerfan. Zo zag het er bij Ajax inderdaad uit, maar lees hier net dat de F-side de wedstrijd boycotte en wie wel ging aan de schandpaal genageld zou worden. Hoe zou het er uit zien met de F side erbij?neemt niet weg dan een deel in de Kuip zich niet aan de regels houdt helaas.

20 september 2020 om 21:17

@soccerfan. Zo zag het er bij Ajax inderdaad uit, maar lees hier net dat de F-side de wedstrijd boycotte en wie wel ging aan de schandpaal genageld zou worden. Hoe zou het er uit zien met de F side erbij?neemt niet weg dan een deel in de Kuip zich niet aan de regels houdt helaas.

Ontzettend jammer natuurlijk, maar dit kan je de club niet verwijten. Je kan mensen onmogelijk de hele tijd aan de lijn houden, je moet kunnen vertrouwen op het verantwoordelijkheidsgevoel van die mensen zelf. Helaas is dat vertrouwen vandaag beschaamd.

Schijt hebben aan voetballend Nederland. Straks mag er niemand meer naar binnen, omdat ze alleen aan hun zelf denken. Ben het ook niet eens met de 1,5 m regel, maar ik respecteer het wel en dat hadden de in Rotterdam ook moeten doen.

Goh, je zou bijna denken dat men in voetbalstadions doorgaans niet dezelfde sociale standaarden naleeft als dat men daarbuiten doet.

De griep loopt Corona tegen het lijf. Hij vraagt: 'Waarom krijg jij toch zoveel aandacht, ik maak 5 maal zoveel slachtoffers?' Corona: 'Ik heb betere marketing'.

20 september 2020 om 20:50

Daarom dat Corona nu al meer doden heeft veroorzaakt dan de griep in een gemiddeld jaar zeker?

20 september 2020 om 21:01

In een jaar zonder griepdoden? Als je CBS statistieken checkt is er dit jaar eigenlijk weinig bijzonders aan de hand. Gemiddelde leeftijd van de doden is 80 voor mannen en 83 voor vrouwen. 90 procent daarvan had al iets anders onder de leden. Die zouden ook aan normale griep kunnen overlijden. Ik hou me aan de regels, maar de mate van beperkingen en eenzijdige informatie is te gek voor woorden. Laat je jezelf informeren door de NOS en Rutte dan weet je alles behalve de waarheid. Ieder kritisch geluid van experts wordt vakkundig verbannen uit alle media. Als makke lammetjes laten we onze vrijheid beperken...allen nog ff die spoedwet erdoor duwen...dan kan een minister persoonlijk over mensen hun lot beschikken zonder tussenkomst van de tweede kamer. Nee, heel gezond hoe we het nieuwe, zo krom als de Nete, normaal accepteren.

20 september 2020 om 21:30

@Ape, in 2017-2018 zijn er wereldwijd 650000 doden gevallen. Zonder lock down. Op dit moment zijn er circa 900000 doden wereldwijd met lock down. Stel je eens voor hoeveel doden er zouden zijn gevallen als er geen lock down zou zijn.

Feyenoord had het prima geregeld. Tussen elke bezette stoel waren 3 lege. Gelukkig in mijn vak bleef de afstand oké. ( In de Arena zag ik wel meer dan 10 stoelen vrij en hele lege vakken. hoe zij dan aan 11.489 supporters komen snap ik niet) Heb uit eigen beweging een mondkapje gedragen. (niet verplicht)behoor zelf tot de risicogroep, dus heb eerst mijn oncoloog/hematoloog van het Eramus geraadpleegd. Zij waarschuwde alleen voor het in en uit gaan. Nou dat liep goed.het was vooral mis op de bekende vakken. Maar inderdaad het overgrote deel hield zich er prima aan. Er zijn 13.000 kaarten naar de seizoenkaarthouders gegaan. Later kregen we een mailtje dat je een kaartje kon bijkopen voor een kind uit je eigen gezin tot max. 12 jaar.mocht uit het onderzoek van het Erasmus blijken dat het niet verantwoord is, sla ik de wedstrijden tegen ADO en Sparta in ieder geval over.

21 september 2020 om 10:22

In alle eerlijkheid was het op de 1ste en 2de ring prima geregeld. Alleen de parterre vakken, oa waar ik sta op W3, was het gewoon heel slecht. Clusters mensen, zeker niet overal 1,5m afstand, niet kruislings over de rijen verdeeld, tijdens de rust en eindsignaal met teveel man en te snel het vak aflopen etc etc. Het boeit mij geen flikker of mensen voor of tegen de maatregelen zijn, maar als je naar De Kuip wilt komen mot je gewoon houden aan de regels die er gelden. Nu ken dadelijk niemand meer naar De Kuip. Stelletje egoïsten heb je erbij.

Je zag heel goed in De Kuip dat de mensen die afstand wilden houden daar alle ruimte voor kregen. Jongeren en anderen die niet in de risicogroep vallen zaten wat dichter op elkaar. Denk dat het prima is als iedereen zelf die keuze kan maken.

20 september 2020 om 22:10

Als je echt zo van de vrije keuze bent dan moet je niet gaan zeuren als de overheid, gemeente of wie dan ook de vrije keuze maakt om de stadions compleet leeg te houden omdat het onverantwoord/niet volgens de afspraken was.

Was erbij, maar wat een geouwehoer joh. Lijkt wel of alles wat wij, Feyenoordsupporters, doen altijd meer wordt uitvergroot dan andere supportersgroepen. Heb dit weekend en het weekend ervoor genoeg gezang in de stadions gehoord en genoeg groepjes bij elkaar zien zitten en dan wordt er uitgerekend bij Feyenoord weer de loep erbij gepakt. Gezeik joh, kijk ook eens naar andere supportsgroepen.

20 september 2020 om 20:51

Die aandacht roepen jullie zelf over je af met je agressieve gedrag, gescheld, misgebaren, gevloek. Naar publiek!

Blij dat het maar bij 1 goal is gebleven dan en viel er ook weinig om te juichen

Voetbal is emotie die je niet zomaar met een knopje uit kan zetten. Of je speelt met publiek en calculeer de risico's of doe zonder.

Was vandaag gewoon prima geregeld in de Kuip. Zonde is dat de enige vakken waar het mis ging de vakken bij Feyenoord zijn die pontificaal in beeld zijn (w en y). Alle overige vakken was gewoon prima in orde.

20 september 2020 om 21:21

Precies wat ik ook dacht. Bij Feyenoord zitten de ''idioten'' lange zijde en achter het doel. Die zijn vaak in beeld en die hebben schijt aan de regels. Ik was vanmiddag bij Ajax en daar zat alleen maar ''braaf'' publiek. Wij zeiden nog onderling tegen elkaar, Ajax heeft geluk dat de F-Side de wedstrijden boycot want die houden zich sowieso niet aan de regels. Dan had je precies hetzelfde gehad als bij Feyenoord.

Niet zingen is ook compleet onhaalbaar. Doe dan gewoon geen publiek. Zelfde geldt voor afstand houden. Kunnen die knappe koppen in Den Haag nou echt niet voorspellen dat voetbalpubliek zich daar niet aan houdt?

20 september 2020 om 21:40

Misschien moet dat voetbalpubliek zich gewoon realiseren wat er aan de hand is. Domkoppen.

Toe maar jongens. Lekker doen of er geen Corona is. Lekker niet aan de regels houden want die zijn er vooral voor anderen.en als de tweede golf straks een feit is en er geen publiek meer bij mag zijn of zelfs weer decompetitie moet worden gestopt ligt het vast weer aan een ander. Geldt voor de fans van alle clubs, ook de mijne.eikels.

Kon die Peter Houtman niet even de mensen op hun verantwoordelijkheid wijzen, wat doet die man als stadion speaker behalve de opstelling brullen en de doelpuntenmakers bekend maken

Verziek het maar voor je mede supporters, voorlopig komt er niemand meer in.

Helaas dan maar.vanaf nu voetballen in een lege kuip.als zoveel leeghoofden niet begrijpen dat je het leven van mensen in gevaar kan brengen en dat je club riskeert dat het de volgende wedstrijd op slot gaat, moet je het maar voelen.als je ziet dat Feyenoord vanmiddag maar weer eens gematst is zal de Knvb hier ook niets mee doen schat ik zo in.maar goed dat is mijn mening.

Ik snap de commotie wel. Zelf sta ik op W3, voor de non Feyenoorders 1 van de parterre vakken, en daar was het belabberd geregeld. De intentie van Feyenoord zal zeker goed zijn en er was meer dan genoeg plek. Echter naleving en controle? 0,0! Ik had al mijn twijfels bij het claimen van een kaartje, 'heh hebben we nu opeens rij en stoelnummers, hoe gaan ze dat ooit controleren?'. En ja hoor, voordat ik het vak op loop vraag ik nog aan de suppoost:'wat is de bedoeling van mijn rij en stoelnummer?'. Als antwoord kreeg ik 'je zoekt het maar uit waar je gaat zitten'. Als het al fout gaat bij je informatievoorziening kan je verwachten dat je opgestelde regels gewoon niet nageleefd worden. Voorbeeld, aan de zijkanten van het vak werden tijdens het claimen van je kaart zogenaamde duo-seats aangeboden. Voor gezinsleden of gekoppelde kameraden. Zonder verdere controle werden deze plekken gewoon geclaimd door grotere groepen die altijd al hier staan. De club kan niet stellen dat ze alles op alles hebben gesteld zodat de regels worden nageleefd. Wederom een falend beleid. Misschien moeten ze ervoor kiezen om in de parterre vakken alle overbodige stoeltjes tijdelijk maar weg te halen (twee schroefjes en klaar). Ze moeten iets want op deze manier is De Kuip gauw leeg tijdens de wedstrijden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren