Ajax deed vorige week nog ‘ultieme poging’ voor Eran Zahavi

Zondag, 20 september 2020 om

Eran Zahavi had zijn loopbaan ook bij Ajax kunnen vervolgen, zo verzekert Voetbal International. Volgens het weekblad werd de 33-jarige aanvaller vorige week nog benaderd door de Amsterdamse club, die via een ‘ultieme poging’ probeerde om de voorhoede van nieuw elan te voorzien. PSV maakte zondagmiddag echter de komst van Zahavi voor twee seizoenen wereldkundig.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door sander79)

Ik denk toch echt dat hij de ontwikkeling van huntelaar in de weg zou staan.

20 september 2020 om 13:58

Ja dat toptalent (zoals voetbalzone hem zou omschrijven) heeft zeker wel de tijd en ruimte nodig om zichzelf optimaal te kunnen ontwikkelen eh! 🤓

Mooi dat we ze afgetroefd hebben.dat zowel Ajax als PSV achter hem aanzaten zegt denk ik wel meer dan genoeg over zijn kwaliteiten, gezien de scouting bij beide teams op orde is en beide clubs niet vaak oude spelers aantrekken.

20 september 2020 om 13:58

Meschien moeten we ook maar blij zijn ,dat een 33 jarige niet meer in de spits komt spelen bij ajax . We hebben al een 35 jarige spits met een neusje voor de goal

20 september 2020 om 14:05

37 alweer.

20 september 2020 om 14:40

Maar mensen, ik denk gewoon dat de gebroeders Van De Kerkhof zich voordoen als iemand van Ajax, de zaakwaarnemer opbellen en dan zeggen dat Ajax hem ook wil. En die tweeling ligt weer bulderend van t lachen op de bank thuis. Of Rick Eilfrink heeft weer een kort lijntje naar zijn oude werkgever VI met een sensatie verhaaltje. Maar kom op, met al die spitsen hoeft Ajax niet zo'n speler erbij, dat gelooft toch niemand. Perfect voor PSV, Ajax heeft hem echt niet nodig want dan hadden ze Hunterlaar bv nooit verlengd. Edit: VI gecheckt en er staat nergens waar dit vandaan komt. Geen bron oid. Gewoon dat Ajax ook wilde. Punt. Wat een raar verhaal.

20 september 2020 om 13:59

Haha je neemt dit gekke nieuws wel erg makkelijk voor waarheid aan. Geloof best dat dit een prima spits voor jullie gaat zijn hoor maar never nooit dat Ajax interesse in deze man had. Het is belachelijk druk op zijn mogelijke posities en er is echt al heel vaak aangegeven dat Ajax alleen spelers zou aantrekken bij een vertrek van basisspelers. Zahavi is echt niet niveau "buitenkansje" waar ze het soms over hebben.

20 september 2020 om 14:29

Wat denk je dat voor de handliggender is, dat de PSV watchers betrouwbare bronnen hebben bij Ajax of dat de zaakwaarnemer van Zahavi John de Jong heeft wijsgemaakt dat Overmars hem benaderd heeft om een beter contract af te dwingen? Voetbalorganisaties in ontwikkelde landen zijn tegenwoordig zo professioneel dat als zaakwaarnemers niet lekken je pas wat hoort als de deal beklonken is. Zoals bij de overgang van Donny van der Beek naar United. Wat ik bedoel is dat dit soort fakenews niet naar buitenkomt als het niet van mensen komt die hier baat bij hebben en de clubs hebben hier geen baat bij.

20 september 2020 om 15:50

Je weet dat die PSV watcher vorig seizoen Ajax watcher was? Dan is het niet gek dat hij daar nog verschillende bronnen heeft lopen.

20 september 2020 om 14:36

Ik denk dat Ajax niet diep voor hem wilde gaan. Ik bedoel, ze konden hem zo 1,5 miljoen per jaar meer betalen en dan had die wel een andere keuze gemaakt. Bovendien zal die bij PSV altijd in de basis beginnen.

20 september 2020 om 14:57

Die gast heeft in zijn eerste drie jaar 12.5 miljoen verdiend en ging toen over op 10 miljoen per jaar voor 2.5 jaar, exclusief de bonussen (bijv. 20.000 per goal wat samen ook alweer 2 miljoen+ is). Samen ruim 40 miljoen verdiend, die maakt zich niet druk over het wisselgeld wat in Nederland geboden wordt.

20 september 2020 om 15:29

Misschien dat Ajax heel slim: laten we ook een bod doen en daarmee de prijs opdrijven voor Psv. Zou geniaal zijn!

Ajax had interesse in het jaar dat Bosz aangesteld werd als trainer. Heeft in Israël ook samen gewerkt met hem. Maar toen kon Zahavi miljoenen verdienen in China.

🤣🤣wat een verhaal, dit geloofd toch niemand. Strookt totaal niet met beleid van ajax. En belediging naar Huntelaar dit verhaal.

20 september 2020 om 13:58

Strookt niet met het beleid van Ajax?ajax haalt wel vaker ervaren spelers die iets toevoegen, afgelopen jaren bijvoorbeeld: Blind, Huntelaar, Tadic, Stekelenburg om er maar vier te noemen.

20 september 2020 om 14:02

Maar waarom zou Ajax hem binnenhalen als ze ook Huntelaar hebben met genoeg ervaring en die nog gretig genoeg is om zijn doelpunten mee te pikken?

20 september 2020 om 14:08

Blijkbaar is er geen vertrouwen in Huntelaar?ajax heeft ook geprobeerd Suarez te halen, dus er is blijkbaar toch een zoektocht naar een nieuwe spits naast Tadic, Huntelaar en Traoré.ik bedoel als je 20+ miljoen (transfersom, tekengeld, salaris etc.) wil uitgeven aan Suarez dan is 5 miljoen voor een spits die vrijwel 1 op 1 loopt niet gek?

20 september 2020 om 14:13

Nee, inderdaad. Er is geen vertrouwen in Huntelaar. Vandaar dat Ajax hem nog een contractverlenging heeft aangeboden... En Suarez is wel van een andere klasse dan Zahavi.

20 september 2020 om 14:18

Suarez mag de veters van Zahavi nog niet eens strikken... De euforie is vergelijkbaar met toen supertalent Bruma de eredivisie aan flarden zou gaan schieten. Al lijkt deze Zahavi me een stuk beter dan Bruma.

20 september 2020 om 14:20

@supernicohij is ook vier keer zo duur alles bij elkaar.niet gek dat Ajax dan voor een goedkopere variant rondkijkt.deze spits loopt al 8 jaar vrijwel 1 op 1.

20 september 2020 om 14:21

Ja je beantwoord jezelf toch al. Huntelaar is in de voorste linie de ervaren man. Idd die halen ze wel maar niet op een positie waar die er al is. Maar voor psv toch prima, iemand waarvan ze zeker te weten dat hij er direct staat maar ga me nou niet vertellen dat Ajax per linie 2 spelers van boven de 30 gaat halen.

20 september 2020 om 16:44

Je kan zelf toch begrijpen dat wanneer je Suarez kan kopen je daar zeker voor moet gaan? Die zou zo basis staan en het team daadwerkelijk beter maken. Een Zahavi waarschijnlijk niet. Die heb je ook niet nodig, want Tadic is als spits voor Ajax prima, Traore is het talent dat zo nu en dan mag invallen/starten en Huntelaar is de ervaren man die je achter de hand hebt. Suarez is gewoon van een hogere klasse dan Zahavi en als dat buitenkansje er is om hem terug te halen dan moet je dat overwegen.

20 september 2020 om 15:02

Wat is het beleid van Ajax tegenwoordig? Ze kopen meer dan ooit tevoren.

20 september 2020 om 15:30

Huh? Ajax heeft hem niet gekocht en de interesse was 4 jaar geleden. Dat iemand dit nu de wereld in slingert zien we wel vaker maar Ajax zal nooit voor deze goalgetter gegaan zijn.

Hier kan ik toch echt vrij weinig van geloven, de voorhoede is al drukbezet en met Huntelaar is er al een pinch-hitter die normaliter vanaf de bank start.

Lijkt me onzin. Zou een compleet onlogische aankoop zijn, en er is meermalen gezegd dat de selectie rond is.

Wat is dit nu ? Ik hoop dat dat puur was om Psv dwars te zitten (why). Wat moeten wij met deze 30er uit de Chinese competitie als we Tadic, Traore, Huntelaar, Promes, Brobbey hebben voor de spits positie....

20 september 2020 om 14:07

Doe maar hooghartig. Ik zie geen naam in je rijtje die er meer dan 20 gaat maken dit seizoen. Deze spits is daar wel toe in staat. Niet alleen z'n moyenne in verschillende competities, maar ook 12 of 13 goals (1 op 1 idem) in de EK kwalificatiereeks. Zegt mij iets meer dan de Chinese competitie. Alleen daarom zou Ajax best interesse kunnen hebben, bijkomende ze het 4 jaar geleden ook geprobeerd hebben.

20 september 2020 om 14:25

4 jaar geleden hadden we Tadic, Promes en Huntelaar nog niet voorin. Als we ergens ervaring nodig hebben is het wel een fysiek sterke 6 die naast Gravenberch kan spelen. Het gaat nieteens om de kwaliteiten van Zahavi maar puur dat er geen ruimte is voor hem. De focus moet echt op een 6 liggen en een back omdat we mogelijk nog twee backs kwijtraken komende weken.

20 september 2020 om 15:04

Grappig dat je al die namen noemt en uiteindelijk Labyad de eerste wedstrijd in de spits stond. Dat is een mooi signaal naar je andere spitsen toe. Ik kan me goed voorstellen dat Ajax dan naar een échte spits zoekt en bij Zahavi uitkomt.

Beetje raar verhaal vind ik. Bekend is dat Peter Bosz hem destijds inderdaad naar Ajax wilde halen, maar dat Ajax nu nog naar hem zou hengelen vind ik opmerkelijk. Kennelijk is Ajax dus nog steeds in de markt voor een spits.

20 september 2020 om 14:03

Een makkelijk scorende spits zou niet gek zijn voor Ajax. Of ze op.dit moment serieus interesse hadden voor deze speler , daar twijfel ik wel aan

Net als toen Ajax zogenaamd Luuk de Jong wilde halen van PSV

20 september 2020 om 14:00

Dat is nou net het verkeerde voorbeeld want Ajax heeft wel degelijk gehengeld naar Luuk de Jong.

20 september 2020 om 14:07

Toen hij nog bij Gladbach speelde ja. Doel nu op die keer dat Marcel Brands dit de wereld inbracht.

20 september 2020 om 15:11

Ik doelde op die keer dat Marcel Brands het de wereld in bracht. Destijds had Ajax wel degelijk naar Luuk de Jong gehengeld. Is niet erg hoor. Dat mogen ze gewoon. En doen ze ook, in sommige gevallen. Zie het probleem niet. PSV hengelde ook naar Frenkie de Jong. So what?

Geloof er niet veel van. Ajax heeft vooral behoefte aan middenvelders en verdedigers. Ervaring in de aanval is niet perse nodig, dat loopt er al voldoende.

20 september 2020 om 14:00

En toch stond Labyad in de spits vorige week. Lijkt me nou niet de gedoodverfde eerste spits?

20 september 2020 om 14:08

Daar begreep ik ook niet veel van, want van alle beschikbare opties was hij ook niet de beste. Tadic zou altijd mijn eerste keuze zijn.

20 september 2020 om 14:09

Nee Neres is ook nog niet fit.

Als Ajax het was gelukt, dan was het natuurlijk een top aankoop geweest, laat dat even duidelijk zijn ;-)

20 september 2020 om 14:01

Waar laat je de rest van de voorhoede spelers van ajax dan 😁 kan maar 1 spits spelen

20 september 2020 om 23:37

Nou dan moet hij eerst wennen aan het ajax systeem. Voor hij dat door heeft is hij 35.

Lijkt mij vrij duidelijk wat dit dan vervolgens betekent: Suarez naar Ajax. Zonder grappen, dit is best een apart bericht in mijn ogen. Blijkbaar heeft Ten Hag dan nog niet het volledige vertrouwen in Traoré, of wellicht is het idee om Tadic weer op links te zetten met Promes op 10. Maar dan zal ook Lang minder minuten krijgen, en heb je natuurlijk ook nog Neres. Zou wel erg druk worden dan voorin. Het zal mij benieuwen of er nu alsnog ergens een spits vandaan wordt gehaald.

Wat een onzin. Dit geloof je toch niet? Ajax heeft aanvallend genoeg spelers. Waarom Huntelaar laten blijven als je dan zo’n speler nog wil halen. Wie verzint dit soort sprookjesverhalen. Wat worden hier de laatste tijd veel onzinverhalen geplaatst zeg. Geen feiten checken nee gewoon voor de clicks....

Zou vreemd zijn zolang je Huntelaar nog hebt. Van de andere kant spelen ze nu steeds met middenvelders/buitenspelers in de spits.

20 september 2020 om 14:44

Enorm vreemd idd. Aan Zahavi zijn kwaliteiten zal het echt niet liggen hoor en ik verwacht dat hij ze er makkelijk in gaat leggen in onze competitie maar als je geregeld Ajax topics volgt zie je dat het nu al heel lastig is om de voorste 4 te kiezen. Bovendien hebben we met Huntelaar én Traore nog 2 spitsen achter de hand. Als er echt interesse zou zijn hadden we wel al iets vernomen over een eventueel verhuur van Traore lijkt me.

20 september 2020 om 15:54

Maar wie zien jullie dan als eerste spits? Tot nu toe is dat namelijk Labyad en dat is toch wel redelijk armoede. Tadic zal in Europa spits staan. Maar waarom staat Traore er niet in? Of als die geblesseerd is, Huntelaar niet?

20 september 2020 om 16:04

Indien iedereen fit is zou ik altijd met Tadic als valse spits spelen met daarachter vlnr Neres, Promes en Antony. En als je een echte spits nodig hebt die oorlog maakt kan je Traore opstellen en Huntelaar rond de 60e minuut brengen. Reden dat Traore geen basis staat is omdat de voorste 4 behoorlijk wat concurrentie is en hij nog wat wild voor de goal oogt. In de voorbereiding was de wisselwerking Traore - Promes uitstekend dus best kans dat dat binnenkort eens uitgetest word in de Eredivisie.

Ja om de prijs op te drijven en dat is gelukt

20 september 2020 om 14:35

De prijs opdrijven van een transfervrije speler?

20 september 2020 om 14:46

Ook bij transfervrije spelers kan dat: 'Ajax heeft aangegeven ver te willen gaan, wij hebben een voorkeur voor PSV maar dan moet er wel een bepaald salaris op tafel komen'

Hij of zijn zaakwaarnemer zal wel weer een miljoen erbij willen hebben. Gooi dit bericht de media in. Kassa rinkelt weer.

Wel mooie statistieken Maarja China is niet echt een niveau. Ben wel benieuwd naar deze speler. Op je 33ste een contract voor 2 jaar is mooie meegenomen natuurlijk voor hem. Voor het geld moet hij het niet meer doen als ik lees dat die 10 miljoen netto verdiende in China Pff.

De reacties hier zijn wel typerend voor deze tijd. Als een (nieuws)bericht je niet aanstaat, is het gewoon niet waar. Makkelijk zat.

20 september 2020 om 15:36

Fake news, 2 allesbepalende maar zo nietszeggende woorden die de verdeeldheid (nog) groter maakt.

20 september 2020 om 15:51

Nee de reacties zijn juist heel erg onderbouwt en tonen aan dat mensen niet meer alles al zieke koek slikken. Het verhaal is aardig ongeloofwaardig aangezien Ajax versterkingen nodig heeft op hele andere plekken dan de aanval. Voor de aanval hebben ze juist meer dan genoeg ervaring en is versterking echt niet nodig. Sterker nog Ten Hag krijgt vrij snel op zijn flikker als hij met die onzin van Labyad als spits blijft volhouden. Juist omdat hij zoveel andere, betere opties heeft.

Ik vind het niet zo chique dat een directe concurrent op welke manier dan ook een transfer verhinderen wil. Echter is dit niet verboden. Het kan zijn dat Ajax PSV heeft willen pesten of dat ze Zahavi met zijn statistieken en geen transfersom ook als een buitenkansje zagen. Als VI hier ook over bericht zal het toch waar zijn. PSV lijkt nu de winnaar en dat is een mooie opsteker. Nu zien of Zahavi het waar gaat maken. Gezien de statistieken mag iedereen daar redelijkerwijs vertrouwen in hebben.

Mocht het waar zijn dan is dit wel een typisch geval van engnekkerij, of is ajax op enigebmanier dan toch niet helemaal overtuigd dat ze zgn gliitend de titel binnen gaan slepen.

Nee joh, een aankoop heeft Ajax toch niet nodig? Die worden toch met twee vingers in de neus kampioen en vissen niet in dezelfde vijver als PSV?

Voetbalzone waarom linken jullie iedereen aan Ajax?? Stop daar mee aub... Goede aankoop van PSV, type Huntelaar, killer in de 16

Ik denk dat een verslaggever van VI een briefje van een paar jaar geleden heeft gevonden. Bosz wilde deze speler naar Ajax halen. Geloof niet dat Ajax hem nu heeft proberen halen.

Inderdaad heeft Bosz indertijd hem willen halen voor Ajax, maar dat is al jaren geleden. Ik geloof er niets van dat ze hem nu wilden. Hij is tenslotte al 33, dus zal het een gok zijn om hem te halen. Ik vraag me ook af of hij wel de juiste speler voor PSV is. In het hardwerkensysteem van Schmidt heb je aan zo'n speler niet echt veel, want dat betekent dat de andere 9 veldspelers 10% harder moeten werken. Maar als je laat doorschemeren dat Ajax ook geinteresseerd is heb je kanns dat PSV sneller toehapt. Gebeurde ook bij Maher indertijd, terwijl ze bij Ajax niet bijzonder in hem geinteresseerd waren....

Zo, grappig hoe er een hoop hier en op social media aan het benadrukken zijn dat dit toch vooral onzin moet zijn 😂

20 september 2020 om 21:55

Hoe denk je er zelf dan over als ik vragen mag? Het is makkelijk om aan te nemen dat het afgunst of jaloezie is maar ik kan je verzekeren dat daar bij mij geen sprake van is. Ik besef me prima dat er altijd spelers zullen zijn die PSV boven Ajax zullen verkiezen en andersom natuurlijk ook. Sinds mijn geboorte is PSV ook de grootste concurrent van Ajax met nationaal extreem vergelijkbare prijzenkast. De redenen dat ik dit voor onzin aanzie zijn 1: omdat we geen ruimte hebben voor een spits omdat we er al 2 op de bank hebben zitten. 2: we hebben voorin met Huntelaar, Tadic en Promes al meer dan voldoende ervaring en er kloppen ook talenten zoals Lang en Traore op de deur. 3: er word bij Ajax niet meer gelekt zoals voorheen. De transfer van Donny werd bijvoorbeeld ook pas nieuws toen het al bijna rond was. Dus nogmaals, ik geloof best dat als hij de keus had dat hij voor PSV zou kiezen (442 betekent meer kans op een basisplek, leuke trainer en een mooie club) maar het zou echt wanbeleid zijn als Overmars voor Zahavi zou gaan terwijl we op het middenveld en op de back posities dun bezet zijn.

Dit geloof ik dus echt absoluut niet. Met Huntelaar, Traore, Tadic en labyad die nog in de spits kunnen spelen zou Ajax never nooit deze spits nog nodig hebben, al helemaal omdat hij het tot nu toe alleen in B-Competities heeft laten zien.

Al dit soort berichten lezend alsof het almachtige Ajax een spits waar psv voor in de markt was never nooit zou binnenhalen. Een club waar nota bene Labyad, ex psv, in de spits staat. Suarez is gepolst maar had geen interesse of was gewoonweg te duur. Wat hoop ik nu van harte dat deze isaraeli de winnende maakt tegen Ajax. Slechter dan Bruma kan gewoonweg niet. Gezien onze keeper die wekelijks een fout maakt, moet je wel een extra doelpunt maken. Laten we hopen dat hij dat wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren