Komst Bale lijkt vertrek in te luiden; Bergwijn wederom gepasseerd

Zondag, 20 september 2020 om

De toekomst van Deli Alli bij Tottenham Hotspur is ongewis. De aanvallende middenvelder is door manager José Mourinho namelijk buiten de selectie gehouden voor de uitwedstrijd tegen Southampton van zondagmiddag. Volgens de Daily Mirror zijn de ploeggenoten van Alli verbijsterd over de beslissing van de Portugese coach om de Engelsman te passeren. Steven Bergwijn is overigens door Mourinho opnieuw naar de bank verwezen, net als vorige week tegen Everton (0-1). De vleugelaanvaller had donderdag tegen Lokomotiv Plovdiv (1-2) in de derde kwalitifcatieronde van de Europa League overigens nog wel een basisplaats.

Alli miste donderdag ook al het uitduel van Tottenham Hotspur in Bulgarije. Volgens Mourinho zijn er geen problemen in de werkrelatie met de middenvelder, maar in de Engelse media wordt daar duidelijk anders over gedacht. Men twijfelt over het aanblijven van Alli, ondanks het feit dat hij in Noord-Londen over een doorlopend contract tot medio 2024 beschikt. Voorzitter Daniel Levy is sowieso niet van plan om hem definitief te laten vertrekken, zo klinkt het. Tottenham is aan de andere kant nog wel bezig met versterkingen. De Daly Star meldt zondag dat Jesse Lingard, die bij Manchester United een bijrol vervult, op het lijstje staat van Mourinho. Hij werkte op Old Trafford al samen met de middenvelder.

Mourinho kreeg een kleine tien minuten voor aanvang van de wedstrijd de vraag of Alli geblesseerd is. "Nee, hij is niet geblesseerd", antwoordde de manager in gesprek met BT Sport. "We hebben gewoon qua hoeveelheid spelers een grote selectie die zeer moeilijk te managen is. We hebben te veel spelers voor bepaalde posities en sommige spelers betalen daar de prijs voor."

De Daily Mail denkt dat de komst van Gareth Bale, die op huurbasis de overstap maakte van Real Madrid naar Tottenham, duidelijk in het nadeel is van Alli. De verwachting is echter niet dat de Londense club de middenvelder in de slotfase van de transferperiode nog voor miljoenen weet te verkopen. Wel leeft naar verluidt intern het idee om Alli te verhuren aan een buitenlandse club. Paris Saint-Germain en Internazionale volgen hem al langere tijd. Tottenham wil sowieso niet dat de spelmaker naar een concurrent uit de Premier League vertrekt. Bale en mede-aankoop Sergio Reguilón, eveneens afkomstig van Real, komen overigens nog niet in actie tegen Southampton.

Opstelling Tottenham Hotspur: Lloris, Doherty, Dier, Sanchez, Davies; Hojbjerg, Winks, Ndombele; Lucas, Son, Kane.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Ach, ik begrijp het wel. Ik vind Alli nou niet echt speciaal. Maar het spel wat dit Tottenham speelt is niet om aan te gluren

20 september 2020 om 12:33

Alli in zn eerste jaren bij Spurs was echt heel goed, ook nog uitgeroepen tot Young Player of the Year. Heeft een enorm goede techniek, uitstekende positionering en is doelgericht, maar is de laatste jaren lijkt het een beetje nonchalant gaan voetballen, alsof ie er allemaal geen zin in heeft of er geen energie in wilt steken. Dat is erg jammer. Ik zou graag Dele bij Spurs blijven zien want ik denk dat een Dele in vorm echt iemand is die het verschil kan maken. Maar misschien heeft hij behoefte aan een nieuwe omgeving en een nieuwe uitdaging.

20 september 2020 om 13:03

Inderdaad had, juist daarom vind ik hem niet speciaal. Ik denk eerder hoogmoed ipv nonchalance, maar persoonlijk vind ik hem ook erg irritant

20 september 2020 om 12:33

Heb je ooit een elftal van Mourinho gezien dat wel flitsend en aanvallend speelde? Didier Drogba was in zijn team op 30 meter van de eigen goal de voorste van de 10 verdedigers.

20 september 2020 om 12:40

Ja. Het Real Madrid dat hij coachte was een van de meest flitsende teams die ik ooit heb gezien. Ik heb daarna nooit meer zo geweldig countervoetbal gezien. Maar zeker geen saai countervoetbal!

20 september 2020 om 12:35

Hij is vorig jaar toch echt belangrijk geweest en nog steeds een speler die geschikt is voor de absolute top. Kom maar lekker naar man utd, ruil deal met lingard + extra som geld. DOEN!

20 september 2020 om 13:00

Geschikt voor de absolute top en kom maar naar Man Utd, dan heb je wel een heel wijd begrip van absolute top😜

Bergwijn gaat amper aan spelen toe komen. Blijft maar gepasseerd worden ten faveure van Moura en met Bale erbij is dat er natuurlijk niet beter op geworden.

20 september 2020 om 14:10

@InkeMontana als hij dit seizoen weinig speelt en daarna mag vertrekken, dan mag Ajax best binnen hengelen . Ook al had hij totaal onnodig hatelijke opmerkingen, zou wel aanwinst zijn mocht Neres vertrekken volgend seizoen.

Mits de hele voorroede fit is zit Bergwijn altijd op de bank. Daar komt Bale nu nog bij. Kan beter gaan uitkijken naar een andere club.

20 september 2020 om 12:31

Voor Bergwijn geldt eigenlijk hetzelfde als voor Vd Beek bij United: als iedereen fit is, is er een grote kans dat ze niet spelen. Het scheelt echter dat alle topclubs daar rond de 50 wedstrijden per jaar spelen, dus verwacht dat beide spelers echt wel genoeg wedstrijden gaan spelen.

20 september 2020 om 12:37

In het geval van Bergwijn is het toch wel anders. Van de Beem is waarschijnlijk nu eerste wissel bij United. Bergwijn is nu back up voor Moura maar als Bale er straks staat zit Moura ook op de bank. Bergwijn is dan de back up van de back up.

20 september 2020 om 12:44

Ik denk dat de situatie van Bergwijn toch wat dringender is. Van De Beek kan eventueel als centrale middenvelder fungeren en heeft achter zich niet echt concurrenten. Bergwijn heeft die "luxe" niet en met de komst van Bale worden z'n kansen waarschijnlijk geringer.

20 september 2020 om 12:54

Ik denk ook dat vd Beek meer uitzicht heeft op minuten dan Bergwijn. Die is vorig seizoen ook gehaald door blessures. Lekker naar een andere club gaan in de PL waar je veel speeltijd krijgt.

20 september 2020 om 14:02

Ik denk dat Bale na dit seizoen weer in Madrid zit. Die gaat niks klaarspelen in deze competitie. Bergwijn zal genoeg minuten maken, omdat Son en Bale niet alles zullen spelen.

Even los van Alli: waarom mogen er nu maar 7 mensen op de bank zitten in de Premier League? Ik dacht altijd dat er veel meer bankspelers toegestaan waren (eigenlijk gewoon dat je een selectie van 21/23 man mag hebben). Ik heb net even gekeken naar de bank van Spurs en de basiself, er gaan een paar goede spelers afvallen elke week als Bale en Reguilon erbij komen. Daarnaast: het is toch toegestaan om 5x te wisselen, maar zag de PL maar 3 wissels toestaat. Vind ik ook enigszins raar.

20 september 2020 om 12:32

Volgens mij mogen er ook maar drie spelers inkomen bij Europese wedstrijden (viel me in ieder geval op dat ik nergens meer dan drie wissels heb gezien). Ik snap überhaupt niet waarom we door de corona opeens vijfmaal mogen wisselen? Kan je me de logica ervan uit leggen of hebben ze niks met elkaar te maken?

20 september 2020 om 12:35

Ik geloof dat het niet per se direct te maken heeft met corona, maar met het feit dat we nu een korter seizoen hebben en daardoor moeten er veel wedstrijden in kortere tijd gespeeld worden. Dan is de kans op blessures groter als spelers die wedstrijden moeten uitspelen, dus daarom is gekozen om 5x te wisselen geloof ik, dus om overbelasting tegen te gaan.

20 september 2020 om 12:33

Ja omdat in de pl ze de clubs lieten stemmen. De meerderheid stemde op 3x wisselen.

20 september 2020 om 12:34

Na de coronacrisis mochten ze meer spelers op de bank hebben en vijf keer wisselen. Maar de clubs hebben tegen de vijf wissels gestemd en nu je weer drie keer mag wisselen heb je ook genoeg aan zeven bankzitters. Dus die hele regel is weer teruggedraaid. Wel dom als je het mij vraagt, met zo veel wedstrijden in korte tijd gaan ze de vierde en vijfde wissel wel missen.

20 september 2020 om 12:36

Ja absoluut, zeker gezien het altijd al overvolle programma voor Engelse teams + de kortere tijdspanne van dit seizoen gaat het tot enorm veel blessures leiden denk ik.

Jammer dat Bergwijn wederom op de bank begint en nu gaan er ook geruchten dat Tottenham Lingard voor 33 miljoen (!) gaat overnemen. Ik schat Bergwijn wel wat beter en hoger in dan Lingard, maar dan nog ziet dit er niet echt rooskleurig uit voor Bergwijn aangezien Bale ook terug is gekeerd en Son en Kane ook sowieso een vaste basisplaats zullen hebben, met daarachter Lucas Moura.

Niet iedereen kan spelen dus elke keer een bericht over Bergwijn die op de bank moet zitten is heel irritant. Alli staat al een lange tijd stil in zijn ontwikkeling, het zou kunnen dat hij weg wilt maar het kan ook zijn dat hij de volgende wedstrijd speelt want er werden de laatste wedstrijden ook 8 spelers thuisgelaten. Er zullen ook spelers verkocht worden.

Voor drie posities voorin heeft Spurs: Kane, Son, Moura, Lamela (staat laag in pikorde en wordt wss verkocht), Berry, Bale. Voor 3 posities moet je gewoon dubbelbezet zijn en aangezien Kane wel gebleseerd raakt zal Moura doorschuiven naar spits en anders is er ivm de grote hoeveelheid matches gewoon genoeg kansen om te spelen. Verwacht dat Berry zeker 25 wedstrijden speelt dit jaar

Met iedereen fit is het niet meer dan logisch dat Bergwijn op de bank begint. Maar niet getreurd hij valt vast en zeker in!

Een trainer als Mourinho is funest voor het spel van de Spurs. Jaren lang speelde de Spurs aantrekkelijk en verzorgd voetbal, ja ze wonnen er geen prijzen mee . En wat hebben ze nu onaantrekkelijk voetbal en ook geen uitzicht op een prijs , tel uit je winst

7 neutraal of verdedigend ingestelde spelers weer. Weinig tot geen creativiteit op middenveld. Het is weer mourinho spelletje. Blijf het ook bijzonder vinden dat aanvallend ingestelde middenvelders aan mourinho worden gelinkt, die spelen toch nooit.

20 september 2020 om 13:14

Welke wedstrijd zit jij te kijken? Ndombele, Winks, Doherty, Son, Kane, Lucas allemaal aanvallend ingesteld.

20 september 2020 om 13:17

Jij vindt dat oprecht allemaal aanvallend ingestelde spelers? Winks, Doherty, Ndombele?

20 september 2020 om 13:23

Winks is meer controlerend maar Doherty en zeker Ndombele zijn aanvallend ingesteld.

20 september 2020 om 13:54

Doherty is een rechtsback. Ndombele oké.

Bergwijn lijkt me op dit moment toch echt wel beter en fitter dan een Bale... ongeacht hoe goed Bale was natuurlijk... Snap trouwens ook nog steeds niet dat Bergwijn naar Tottenham is gegaan met zulke concurrentie.... had sws bij een iets mindere club in Engeland basis gestaan.... Maar goed zo word weer een goeie speler verpest, terwijl dat als hij eerst had gerijpt in een lager team in de PL gewoon had kunnen uitgroeien tot een geweldige speler voor veel grote teams.... Want Bergwijn kan nog wel veel verder ontwikkelen....

Bergwijn had beter een tussenstap kunnen maken door naar Ajax te gaan, nu zie je toch dat het weer niet gaat lukken. Hij zit al veel op de bank, en nu komt Bale er ook nog bij. Met Bale, Kane, en Son zal hij sowieso reserve blijven, en Moura lijkt ook een streepje op hem voor te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. LlorisKeeper50
P. HøjbjergMiddenvelder50
T. NdombèléMiddenvelder51
Lucas MouraMiddenvelder51
H. KaneAanvaller55
Son Heung-MinAanvaller57
A. WhitemanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

14 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren