‘Ik kan me voorstellen dat die spelers ook voor Ajax interessant zijn’

Zondag, 20 september 2020 om

Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners staan op de lijstjes van verschillende Europese topclubs, zo onthult AZ-scout Arthur Numan zondagochtend in de online talkshow van Voetbal International. Boadu en Stengs worden al enige tijd gevolgd door Ajax en de voormalig linksback van onder meer PSV en het Nederlands elftal snapt wel waarom de aanvallers in trek zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zijn Myron Boadu en Calvin Stengs nu al goed genoeg voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door steeck03)

Enige speler van AZ die voor Ajax interessant zou kunnen zijn is Wijndal. Een goeie linksback is lastig te vinden, en vanuit eigen jeugd komt er heel wat aan die nauwelijks onderdoen aan Stengs en Boadu.

20 september 2020 om 12:41

Koopmeiners misschien. Controlerende middenvelders of links centraal achterin. Daar is nog wel wat ruimte

20 september 2020 om 14:00

@steeck03 dus grootste talent Gravenberch slachtofferen voor een te dure Koopmeiners met lage balhandelingssnelheid? Wat is logica daar achter?

21 september 2020 om 13:29

Dus we doen het hele seizoen met 11 spelers? Wie vervangt Blind als hij er niet is. Wie speelt controlerend als Gravenberg geblesseerd is?

20 september 2020 om 13:59

@oortop waarom zou een linksback met 1 goed seizoen in de Eredivisie met een prijskaart van minimaal 20 mil voor Ajax interessant zijn?

20 september 2020 om 14:39

Zelf zou ik Midsjo ook als aanwinst voor Ajax beschouwen; hij lijkt mij een type Schone die als nummer 6 kan fungeren. Daarnaast lijkt hij me ook beter dan Alvarez op 6, maar goed - ik snap dat wij als Ajax-fans hem nog een seizoen willen gunnen, omdat hij een heleboel geld heeft gekost. Hopelijk komt dit jaar de transferwaarde eruit. Maar op de keper beschouwd, vind ik Midsjo verder dan Alvarez op dit moment.

Vorig jaar waren de verwachtingen nog een stuk lager voor die spelers. Nu staat de druk erop en op dit moment laten ze nog niet zien dat ze die druk aankunnen. Voor het niveau wat bij Ajax gevraagd wordt moet dat echt nog een stuk verbeteren

Als ze het op hun heupen hebben zoals vorig seizoen, dan zeker. Met het niveau van nu, nog lekker niet doen. In de voorbereiding en de wedstrijden dit seizoen is het nog niet goed genoeg. Daarnaat vind ik de uitleg van de scout omtrend de scouting van AZ ook wel open deuren in trappen. Ja, Antony kostte velen miljoenen. Maar daar is toch ook wel gescout op 'potentie', aangezien hij daar zo'n nadruk op legt. Neem me aan dat elke ploeg wel op potentie scout

Ik vind vooral Koopmeiners echt een goede speler. Enorm compleet. Ook een goede persoonlijkheid. Als centrale verdediger denk ik dat hij ver kan komen. Wijndal, Boadu en Stengs zijn toch echt veel te wisselvallig nog.

20 september 2020 om 12:00

Ik ben ook van mening dat hij het middenveld los moet laten en zich moet richten op een plek in de verdediging. Ik vind hem voor het middenveld niet dynamisch genoeg.

20 september 2020 om 14:01

@13nesta dat had vd Brom hem paar seizoenen geleden geadviseerd, maar Teun wil liever niet

Wat nou in de belangstelling staan?? Bij wie dan wat hebben ze gepresteerd europees, want daar kijken clubs naar in het buitenland. Spelers van Ajax staan in de belangstelling en zijn al verkocht omdat ze europees gepresteerd hebben. Zeker nu in deze coronatijd leveren die spelers niet meer op dan 15m, gewoon om het feit dat ze nog niets helemaal niets hebben gepresteerd. Het lijkt me niet verstandig voor AZ om ze te verkopen maar daar schuilt ook een gevaar in, als ze geen kampioen worden of ver komen in europa dan lopen ze straks voor weinig geld weg. Ze betalen tegenwoordig geen 20M voor dit soort spelers

Koopmeijners ben ik stiekem wel fan van die zie ik graag komen, wijndal ook een zeer leuke linksback. Die andere 2 prima maar behoorlijk uit vorm. Maar als Ajax bij az wilt kopen gaan de prijzen naar 20 mil + momenteel, en dat zijn ze in mijn ogen allemaal (momenteel) nog niet waard.

Ze zijn helemaal niet interessant voor Ajax. Een Stengs is niet veel beter of meer getalenteerd dan wat er nu op de rechtervleugel bij Ajax rondloopt. Zeker niet voor de vraagprijs die AZ zal hanteren. Boadu heeft bepaalde aspecten die hij mist om bij Ajax te slagen. In de kleine ruimte te beperkt en juist daar wordt je als spits op afgerekend. In elk geval is ook hij qua vraagprijs in combinatie met de mindere punten in zijn spel niet interessant om vast te leggen. Ik snap niet dat dit geneuzel telkens weer naarvoren komt. AZ wil niet verkopen aan Ajax en indien ze dat wel willen, moet Ajax voor beiden spelers meer dan 20 miljoen betalen. Dat gaat niet gebeuren.

20 september 2020 om 13:24

Reken daarbij ook dat Stengs en Boadu ontzettend blessure gevoelig zijn.

20 september 2020 om 14:04

@Master D Ik snap Numan niet. Zo een Boadu past qua spel niet, maar zou wel sensatie kunnen worden bij een PSV. Numan kan toch beter zeggen, zo een Boadu bij PSV zou geweldig zijn.

Of Boadu in het systeem van Ajax past, weet ik eerlijk gezegd niet. Hebben in het verleden genoeg spitsen gezien die niet functioneerden in het systeem van Ajax. Tadic speelt en is meer een valse nummer 9, dus die reken in dus niet mee tot de echte nummer 9 maar als je kijkt naar de echte spitsen die het de afgelopen 20-jaar hebben gered bij Ajax, dan kom ik enkel uit op Zlatan (al ging dat toen ook met vallen en opstaan), Huntelaar (zowel 1ste als 2de periode) en Suárez uit. Toch heel veel namen die het niet gered hebben en in de afgelopen plusminus 10-jaar hebben we bij Ajax gezien dat de spitspositie eigenlijk vooral werd ingevuld door een valse spits, met o.a. Siem de Jong en Tadic. Namen als Milik en Dolberg hebben het eigenlijk ook wel goed gedaan en hebben veel goals gemaakt, maar hebben het tegelijkertijd ook weer niet helemaal laten zien. Van Milik was ik bij Ajax echt een groot fan en ik kan er tot op de dag van vandaag niet bij dat de Boer geen vertrouwen in Milik had. Natuurlijk was hij niet de meest verfijnde Ajax-spits, maar hij schoot ze er wel makkelijk in en Dolberg was fantastisch in het seizoen onder Bosz, maar heeft het daarna helaas alleen maar bij vlagen laten zien bij Ajax (mede door blessureleed), maar gelukkig doet Dolberg het nu erg goed in Frankrijk bij OGC Nice. Bij Stengs twijfel ik een beetje of hij een aanwinst voor Ajax kan zijn, want talent heeft hij ook echt wel maar hij komt op mij vaak over alsof hij een beetje zonder pit in zijn spel speelt. Misschien een rare opmerking nadat hij gisteren een terechte rode kaart kreeg (ondanks dat hij het niet bewust deed, wel terecht), maar ik vind hem altijd een beetje slap en traag spelen en ik mis soms een beetje explosiviteit in zijn spel. En dan bedoel ik dus dat hij wat meer aanwezig mag zijn en wat dwingender aanwezig kan zijn in zijn spel, want ik denk dat hij dan echt hele mooie dingen kan laten zien. Van Koopmeiners ben ik ook echt wel gecharmeerd en die moet in mijn ogen juist altijd op het middenveld spelen als controleur. Heeft een goed inzicht, een goede trap in zijn benen en een zeer betrouwbare penalty-specialist. Ook van Wijndal ben ik wel erg gecharmeerd en hij doet mij altijd denken aan Gregory van der Wiel in zijn periode bij Ajax. Met name het seizoen 09-10 was van der Wiel echt heel goed bij Ajax en dat heeft Wijndal ook een beetje bij AZ, maar van der Wiel hield dat niveau helaas maar 1 seizoen vast en deed het daarna nog wel prima, maar ging beetje bij beetje telkens meer achteruit en hopelijk zal dat niet het geval zijn bij Wijndal en zal Wijndal juist het tegenovergestelde meemaken. En ja, ik weet dat van der Wiel een rechtsback is en Wijndal een linksback .

20 september 2020 om 11:46

Ik wil aan je 'spitsen die het hebben gered-lijstje' ook nog Mido en Pantelic toevoegen. Mido was een topper die in zijn tijd eigenlijk niet onder deed voor Ibrahimovic, terwijl met Pantelic in de spits Ajax de Eredivisie aan gort schoot - met name omdat dankzij hem De Jong en Suarez konden vlammen.

Hoop dat ajax niet voor Stengs en Boadu gaat want vindt ze echt tegenvallen. Illtharen bv vindt ik wel passen maar due wordt te duur want psv gaat zeker 40 vragen en voor een binnenlandse transfer is dat veel te veel. Wijndal daar integen zou bij ajax passen, Dest in de belangstelling en Nico misschien weg zou een mooie optie zijn en kan Martinez naar het middenveld. Martinez komt daar meer tot ze recht.

Topclubs ?? Lijkt me sterk. Belangstelling uit het buitenland wil ik wel geloven maar dan wel de categorie onder de top. En die gaan nooit de idiote bedragen betalen die de ronde doen. Een tussenstap in Nederland lijkt logisch, dat heb ik zelf Barry van Galen horen zeggen. Het is de vraag of Ajax en/of PSV op deze spelers zitten te wachten. En eerlijk gezegd denk ik dat Ajax hun Euro's liever aan talentvolle spelers in Zuid-Amerika uitgeeft.

Wijndal en Ihatarren, die gaan denk ik richting Amsterdam komen. De ene nu, de ander volgend jaar. Boadu en Stengs gaan direct naar het buitenland. Het zou mooi zijn als Ajax zijn concurrentie in leven houdt maar met die startpremie in de C League denk ik dat ze elk risiko willen uitsluiten. Wat denken jullie?

20 september 2020 om 12:12

Mijn mening is dat ik hoop dat ze allebei komen maar wat is het prijskaartje want boven de 20 gaat ajax nooit betalen

20 september 2020 om 12:47

AZ en PSV gaan hun sterspelers niet verkopen aan concurrenten. De minimale prijs die zij zullen vragen voor Wijndal en Ihatarren gaat Ajax niet betalen. Ik schat in dat AZ voor Wijndal niet lager gaat zitten dan 25 miljoen als Ajax langskomt. Voor Ihatarren kan dat zo maar eens 35-40 miljoen zijn.

Ik kan zo gauw geen speler van AZ herinneren die het gered heeft bij de Nederlandse top of in het buitenland geslaagd is.een Ajax of menig buitenlandse club zal straks 3x nadenken eer ze een miljoenenbedrag op tafel leggen voor een speler van Az.ook een Stengs en Boadu gaan het niet redden als ze een stapje hoger zetten.

20 september 2020 om 12:25

Weghorst, Dembele, El Hamdaoui, Vlaar, de Zeeuw, Gudelj. Niet allemaal een vlekkeloze carrière gehad, maar hebben het allemaal op een hoger niveau wel degelijk laten zien. Echter klopt het wel dat de stap van AZ naar de top dikwijls te groot blijkt. Je ziet het ook aan de manier van spelen bij AZ: lekker ballen, weinig pit, niemand die de ander op z'n donder geeft als het niet loopt. Ontspannen, maar geen club van echte winnaars.

Naar mijn mening hoeven ze allemaal niet naar Ajax te komen. Als er in de eredivisie een speler is die Ajax zou moeten halen is het Joey Veerman van Heerenveen.

Koopmeiners en Wijndal mogen van mij naar Ajax komen, Boadu en zeker Stengs zijn leuke jeugdvoetballertjes maar nog lang niet klaar voor het echte werk. Laat die eerst maar volwassen worden en een seizoen constant presteren.

Ik denk dat Stengs wel een versterking voor Ajax kan zijn, Boadu is een goede spits, maar niet een voor Ajax. Boadu heeft meer ruimte nodig dan dat hij bij Ajax krijgt. Bovendien verwacht ik niet dat een van deze 2 spelers direct van AZ naar Ajax gaat. Er is straks vast ergens een buitenlandse club die er 25/30 miljoen voor elk van deze spelers gaat betalen, en dat gaat Ajax nooit betalen.

Die voorhoede spelers van AZ zijn nu op dit moment niet zo interessant voor Ajax, in de voorste linie is Ajax goed voorzien. Alleen een makkelijk scorende spits zou een optie zijn en die hebben ze bij AZ ook niet.ik denk dat middenvelders en verdedigers van AZ wel interessant zijn voor Ajax , zeker als Dest vertrekt

Voortaan maar kaartjes verkopen voor de trainingen, als dat daar zo goed gaat. Maar volgens mij levert AZ nog steeds geen topspelers af. En een heel ritsje vertrekkers voor redelijk veel geld zijn bijna allemaal geflopt in andere competities. Daarnaast uitgeschakeld voor groepsfase CL door een vrij middelmatig team (D. Kiev), Dus begrijpelijk dat je geen steek verder komt dan af en toe een bijrol in de vaderlandse competitie. En ik vermoed dat Ajax zich wel twee keer bedenkt weer een speler te halen van AZ. Althans, voor de bedragen die ze in Alkmaar normaal vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren