Nieuweling van PSV na twee duels al onder de loep: ‘Ik ga hem niet afvallen’

Zondag, 20 september 2020 om

Yvon Mvogo was zaterdag het onderwerp van gesprek na de benauwde overwinning van PSV op FC Emmen (2-1). De doelman gaf de bezoekers in de slotfase een doelpunt cadeau door een terugspeelbal van Philipp Max te laten schieten. Dankzij een laat doelpunt van Maximiliano Romero bleven de drie punten uiteindelijk in Eindhoven, maar het ging na afloop vooral over Mvogo. Het was immers niet zijn eerste fout.

In zijn officiële debuut tegen FC Groningen (1-3 winst) blunderde Mvogo ook al, door met een verkeerde pass op Jorrit Hendrix een tegengoal in te leiden. Roger Schmidt moest zaterdag dan ook de nodige vragen over Mvogo pareren, ook omdat hij per se een goed meevoetballende doelman wilde hebben en PSV daarom de Zwitser twee seizoenen van RB Leipzig heeft gehuurd. “Hij is voetballend een erg goede keeper. Hij heeft nu twee fouten gemaakt in de eerste twee wedstrijden. Dat is niet makkelijk voor hem, maar we zijn nog steeds honderd procent overtuigd van zijn kwaliteiten”, benadrukte de Duitse trainer.

“Mvogo was erg onfortuinlijk en na afloop ook erg teleurgesteld, maar nu is iedereen erg blij voor hem met de zege. Het team wilde terugvechten na zijn fout, dat is een kwestie van teamspirit.” Schmidt benadrukte dat het niets met afstemming tussen de spelers te maken had. “Het was een onschuldige bal. Ik denk dat Yvon al met zijn gedachten bij de spelhervatting zat en de bal zal waarschijnlijk ook opgestuiterd zijn. Soms komt een dergelijke situatie voor. Yvon is een geweldige keeper. Zijn start bij PSV is niet goed, maar we zijn ervan overtuigd dat hij nog gaat laten zien wat hij kan.”

“Hij heeft in de eerste twee wedstrijden alle slechte dingen al laten zien voor dit seizoen, denk ik dan maar.” Denzel Dumfries ziet geen reden om geen vertrouwen meer in Mvogo te hebben. “Ik ga hem niet afvallen. Ik denk dat het heel ongelukkig is. Volgens mij stuiterde de bal net op. Het was gewoon heel botte pech. Ik vind het ook verschrikkelijk, hij doet het niet expres. Hij redde ons fantastisch in de eerste helft en in de tweede helft ook een paar keer. Wij zijn hartstikke blij dat hij hier is en hebben vertrouwen in hem.”

Mvogo blijft vooralsnog de eerste keuze van Schmidt, die landgenoot Lars Unnerstall als alternatief heeft. Derde keeper is de jonge Maxime Delanghe. Jeroen Zoet maakte recent een transfer naar Spezia, terwijl Hidde Jurjus zich aan KFC Uerdingen verbond. "Ik voel me slecht tegenover mijn ploeggenoten", vertelde Mvogo zelf na afloop, in gesprek met de NOS. "Ik kan het niet eens verklaren. Ik heb het mijn team moeilijk gemaakt, maar gelukkig hebben we veerkracht getoond. Ik ben blij dat deze blunder ons niet de zege heeft gekost. Ik beloof dat ik beter ga spelen en dat wij als team het ook beter gaan doen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Ik zou hier nog niet al te zwaar aan tillen. Het is allesbehalve indrukwekkend tot nog toe, maar ik kan me de eerste wedstrijden van Onana bij Ajax nog herinneren. Ook een trieste bedoeling. En langer geleden Heurelho Gomes, die uitgroeide tot een ware publiekslieveling na een hele matige start. Veroordelen op basis van twee wedstrijden is wel heel erg makkelijk.

20 september 2020 om 08:22

Deze keeper is al 26 onana was heel wat jonger

20 september 2020 om 09:34

Onana was 22 jaar toen hij debuteerde bij Ajax en keepte vanaf het begin gewoon degelijk. Of je moet zijn periode bij Jong Ajax op zijn 19e bedoelen. Met alle respect hoor maar er zit een verschil tussen een keeper die zijn debuut in het profvoetbal maakt op 19e en een keeper van 26 die al international is en 130 wedstrijden op het hoogste niveau gekeept heeft in Zwitserland en Duitsland. Gomes was ook iets van 23 en dus jonger en die kwam echt in een totaal nieuwe wereld terecht, waardoor je aanpassingsproblemen ook wel begreep. Deze Mvogo heeft jarenlang in Duitsland gewoond, dan zijn de verschillen met de Nederlandse cultuur ook niet heel groot, dat je de aanpassingsproblemen zou mogen vergelijken met een Gomes uit Brazilie. En de 1 veroordeeld hem op basis van 2 wedstrijden en de ander schrijft hem de hemel in omdat hij gisteren 2 goede reddingen had.

20 september 2020 om 11:46

Onana was 20 jaar zelfs. Hij komt uit 1996 en debuteerde in 2016 tegen Willem II.

Dat mensen nu opeens doen alsof Zoet niks minder is dan Mvogo is ook wel typisch. Zoet blundert maanden achter elkaar maar opeens is het bizar dat PSV een nieuwe keeper wil. Die overigens, los van die verschrikkelijke blunders, 100x meer voetballend toevoegt dan Zoet en Unnerstall bij elkaar. Unnerstall is een waanzinnig goede lijnkeeper maar kan he le maal niks met zijn voeten. En dat is nou eenmaal nodig als je nu zoals PSV zo ver naar voren verdedigt en vanaf achteruit wil opbouwen. Mvogo heeft ook gister laten zien dat hij een prima keeper is maar ook gewoon 30 meter uit zn goal kan spelen. Ik heb alle vertrouwen in Mvogo. Zonder hem kun je niet spelen zoals Schmidt wil. Niet omdat hij nou de techniek van Ziyech heeft maar omdat hij uberhaupt een bal over 15 meter kan spelen en mee durft te voetballen. Unnerstall schoot ze maar gewoon pver de zijlijn of in de voeten van de tegenstander. En ja, ook ondanks deze 2 blunders nu. Wel erg opportunistisch om Mvogo nu direct af te schrijven. Overigens moet Hans Kraay ook even stoppen met die grote Kraay show. Interview met Max is helemaal het dieptepunt. Hele tijd leuk willen doen, domme vragen stellen en dan het antwoord niet afwachten maar doodleuk er dwars doorheen weer een domme vraag of opmerking. Wordt irritant.

20 september 2020 om 08:12

De kritiek is gewoon terecht. Een keeper mag dit soort fouten niet maken. En al helemaal niet als je gehaald bent voor je meevoetballende kwaliteiten. Als Maxi die goal niet gemaakt had en je komt aan het einde van het seizoen een punt te kort piep je wel anders. Dit soort capriolen kunnen je gewoon een kampioenschap kosten.

20 september 2020 om 08:21

Ik ontken ook niet dat die kritiek terecht is. Die kritiek is namelijk zeker terecht. Feit is echter ook dat hij buiten die verschrikkelijke fout een prima wedstrijd keepte en voetballend/opbouwend meer heeft bijgedragen dan Zoet en Unnerstall kunnen.

20 september 2020 om 09:06

@Skede, maar als jullie niet op het eind het 2e doelpunt hadden gescoord, was die ene fout allesbepalend geweest. Als hij hiermee doorgaat maakt het niet uit hoe goed hij voetballend is. We hebben het immers niet over kleine foutjes.

20 september 2020 om 09:12

Natuurlijk, als hij hiermee doorgaat wordt het snel einde verhaal voor hem. Het gaat mij erom dat men nu opeens zegt dat hij er helemaal niks van kan, terwijl het gister overduidelijk te zien was wat hij anders brengt ten opzichte van Unnerstall. Maar inderdaad, als dat elke wedstrijd blijft resulteren in zo'n ketser is het gauw afgelopen.

20 september 2020 om 08:25

Zoet heeft in al die jaren aangetoond niet geschikt te zijn. Maar Unnerstall daarentegen is niet echt een puntenpakker gebleken maar heeft ook nooit zo geblunderd. Best een prima doelman die bij de volgende flater van M'vogo er weer in staat verwacht ik

20 september 2020 om 08:27

Dat Zoet maanden achter elkaar blunderde is natuurlijk ook enorn overdreven. Het is gewoon bijzonder opvallend dat een keeper die juist voetballend beter zou moeten zijn dan wat PSV had, in zijn eerste 2 wedstrijden direct 2 goals weggeeft bij het meevoetballen. Ik schrijf hem nog niet af,maar vraag me wel serieus af waarop iedereen maar baseert dat hij zo goed kan meevoetballen. Dat is in de zeer summiere minuten die hij nu in Nederland speelt in ieder geval nog niet gebleken. Sterker nog, in de eerste potjes lijkt eerder het omgekeerde het geval. Nogmaals, op basis van wat ik in 2 potjes gezien heb schrijf ik hem niet af, maar ik ben al zeker niet zo stellig overtuigd dat hij zo goed met zijn voeten is.

20 september 2020 om 08:34

Blunders zijn toch niet representatief voor iemands kwaliteiten? Het is geen Neuer inderdaad, maar ik zie bijvoorbeeld gister aan alles dat hij voetballend veel meer brengt dan Unnerstall. Unnerstall is een geweldige lijnkeeper maar in dit systeem is er nou eenmaal een keeper nodig die ook gewoon een balletje in kan spelen. Dat kan Unnerstall letterlijk niet. En ja, Mvogo heeft daarin nu 2 fouten gemaakt maar als men wat verder kijkt dan dat dan zijn de verschillen niet zo moeilijk te zien.

20 september 2020 om 08:38

Helemaal eens met de interviews van Kraaij. Wat was hij irritant tegen Max die maar netjes bleef. Continu in de reden en als hij wil antwoorden op een vraag. Zat echt te wachten dat Max er wat van zou zeggen. Heel goede back overigens

20 september 2020 om 08:42

Ja bizar he? Bijna bij het onbeschofte af. Ook niet het eerste interview dit seizoen dat Kraay zo raar doet.

20 september 2020 om 08:52

Hij heeft denk mediatraining van Ivo Niehe gehad.. Die zit er ook vooral voor zichzelf en wil alleen zijn verhaal vertellen of anderen dwingen zijn eigen mening te onderschrijven. Niemand zit er op te wachten.

20 september 2020 om 09:32

Bij Schmidt zag je ook de verbazing over hoe brutaal Hans was. Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Ik vind het flauw, brutaal en idd vooral showerig om te laten zien hoe kritisch hij durft te zijn.. maar aan de andere kant kijk ik liever naar een interview van Hans dan een interview van iemand anders. Wss omdat spelers/coaches vaak toch niks spannends hebben te vertellen.

20 september 2020 om 10:54

Dat klopt wel, maar Schmidt is juist open en eerlijk over onder andere Ihattaren. De vraag is gaat hij de volgende keer weer open zijn tegen Hans.. Hans kwam niet verder dan “was slecht, slecht, slecht, slecht”. Tja Schmidt erkende dat enigzins in het begin, maar was er op een bepaald moment ook wel klaar mee. Kraaij was weinig inhoudelijk. Uiteindelijk heeft Emmen geen enkele kans gecreeerd en mazzel met die goal. Dus hadden ze iets verdiend? Al speelde ze prima naar beste kunnen.

20 september 2020 om 09:24

Dat mensen die PSV een warm hart toedragen nu doen alsof Zoet al die jaren in PSV 1 alleen maar heeft lopen blunderen is ook typisch. Jarenlang andere mensen de maat nemen als men riep dat Zoet niet zo'n hele bijzondere keeper was. Zelfs eerste keeper van Oranje moest hij worden. Nu, kan hij zogenaamd niet zo veel meer van en moeten wij het logisch vinden dat hij bij Spezia gaat spelen, omdat er geen andere opties waren. Dat hadden andere 3 jaar geleden moeten roepen, dan was de wereld te klein geweest. Dat is pas typisch. Nu komt er een nieuwe keeper die zogenaamd kan meevoetballen en daarin in 2 wedstrijden, 2 giga blunders maakt en dan voegt hij zogenaamd nog steeds 100x meer toe. Ja het staat er voegt 100x voetballend meer toe dan Zoet en Unnerstall bij elkaar. Dat soort denigrerende uitspraken zijn pas typisch. Je eigen spelers afzeiken, waarvan er eentje 260 wedstrijden onder de lat heeft gestaan. De eerste 220 wedstrijden heeft niemand zijn mond open gedaan over dat voetballend vermogen. Daar ben je zogenaamd pas de laatste 40 wedstrijden achter gekomen. Puur excuses zoeken om iemand af te serveren. Maar ja als spelers niet meer nodig zijn, dan mag je ze schijnbaar wel belachelijk maken. Spelers direct afschreven, dat is wat Schmidt op oppertunistische wijze deed met Unnerstall en Zoet. Die kregen ook geen tijd om zich te ontwikkelen aan de nieuwe speelstijl. Maar deze man moet dat zogenaamd wel krijgen. Ook erg typisch.

20 september 2020 om 09:50

Zoet blunderde niet maanden achter elkaar, maar toegegeven dat hij teveel net wel / net niet ballen liet gaan. Een keer een ‘onhoudbare’ bal houden gebeurde niet meer. Punten pakte hij niet meer. Maanden lang geblunder vind ik echt wel overdreven hoor.

20 september 2020 om 10:09

Helemaal eens met je uiteenzetting over Nvogo. Ben wel bang dat hij bij een volgende blunder op korte termijn niet meer te houden is voor de basis want dan gaat de verdediging het wantrouwen. Maar wat hem gisteren overkwam was door die stuit ook gewoon erg ongelukkig; niemand had ernaar gekraaid als dit hem midden in het seizoen was overkomen, wat elke keeper kan gebeuren. En Hans Kraay moet inderdaad eens kappen met die one-man-show van hem. De illusie dat ie grappig is eens loslaten en de illusie dat hij journalist is eens beginnen waar te maken. Treurige aandachtshoer dat hij er is...

20 september 2020 om 11:35

Kraaij is echt heel irritant, vorige week zat hij die blunder er al doorheen te drammen en nu doet hij dat weer, hij wilt steeds de schuld bij Mvogo leggen (ik vond dat Max goed zelfkritisch was door te zeggen dat hij de bal naast het doel had kunnen spelen en gewoon over de grond, maar daar ging Kraaij niet in mee). Er zijn genoeg andere dingen in de wedstrijd gebeurt die besproken kunnen worden in plaats van 3 minuten door te gaan over die blunder. Max speelde een goede wedstrijd met twee assists, zet hem eens in een positief daglicht, of ga praten over de winnende goal van Maxi, en als je dan toch kritisch wilt zijn, vraag dan waarom het niet liep bij Psv.

Begrijpelijke reactie, maar dit is toch wel een kwalijk begin. Unnerstall voldeed prima als lijnkeeper. Dus Mvogo is puur voor zijn meevoetballende kwaliteiten gehaald en dan kun je zo'n fouten gewoon echt niet maken.

Gewoon laten staan en vertrouwen geven. Als je na twee duels al over je nieuwe keeper gaat twijfelen dan had je hem niet moeten halen. Twee blunders, maar ik ga er niet van uit dat dit een patroon is. Stond verder namelijk goed te keepen.

20 september 2020 om 08:26

Ik vraag me af of hij nog blijft staan als hij volgende wedstrijd weer blundert. Het loopt nu allemaal wel goed af, maar ik heb liever een stabiele keeper en dan zou ik dus minder malen om het voetballende aspect.

20 september 2020 om 08:26

Ja hij heeft wat wereld reddingen verricht tegen het grote Emmen. Anders was het 2 -4 voor Emmen geworden

Kijk naar de hele wedstrijd en zijn ontwikkeling en die van het elftal. Hij komt er wel , net zoals het team. Alle vertrouwen. Wat is ons voetbal journaille toch weer opportunistisch. Lijkt de invloed van Johan Derksen c.s. wel. Iedereen wil negatief en cynisch doen. Mijn advies: probeer objectief en eerlijk te zijn! Volgens mij is dat het uitgangspunt van journalistiek!!! Laat het cynisme over aan de clowns van VI.

Ergens ook wel weer typisch hoe elke PSV supporter zijn uiterste best doet om hem te verdedigen. Eigenlijk bizar dat je dat al moet doen na twee wedstrijden bij een speler die een vermogen verdient maar niets doet waar hij voor gehaald is! Je hebt met Unnerstall één van de beste keepers in de competitie en dan kom je met deze clown aan zetten? Yeah right, lachwekkend! Ik hoop dat hij nog lang gaat spelen.

20 september 2020 om 08:31

Senesi had er wat jou betreft bij Feyenoord ook na z'n eerste twee wedstrijden direct uitgemoeten?

20 september 2020 om 09:01

Waar zit het vergelijk? Ik ben geen Feyenoord fan, maar waar is een 22 jarig toptalent waar grote clubs achteraan zitten hetzelfde als een gearriveerde doelman van 26 die bankzitter is bij een Leipzig? Als je dan ook nog zelf en alles en iedereen om jou heen, aangeeft goed te kunnen meevoetballen en je doet dan dit...tja... Ik snap echt wel dat hij verdedigt wordt. Hou alleen heel snel op met dit soort manke vergelijkingen

20 september 2020 om 09:15

Of je wel of geen Feyenoorder bent maakt me niet uit 😅 Het gaat niet om de vergelijking van spelers maar om de vergelijking in het niet direct afschrijven. Senesi is daar het perfecte voorbeeld van. Die begon vorig seizoen ook heel slecht en iedereen riep direct dat het een miskoop was. Hij mocht echter gewoon blijven staan en is nu een van de beste verdedigers in de Eredivisie. Bij Mvogo was het meevoetballende gedeelte overigens ook heel goed zichtbaar maar dat wordt nu (terecht) verbloemd door die blunders.

20 september 2020 om 11:33

Niets doen waarvoor hij gehaald is? Ik heb hem al meer zien toevoegen aan het voetballende gedeelte van PSV dan de overige keepers afgelopen jaar. Daarnaast had hij twee uitstekende reddingen. Ik zie in hem meer dan een prima keeper voor Psv, heeft bovendien ook een goede uitstraling. Hij maakt nu twee blunders achter elkaar en dat mag niet verbloemd worden, maar iemand na twee wedstrijden al afschrijven vind ik veel te voorbarig. Laten we niet vergeten dat Gomes in zn eerste wedstrijden ook niet overtuigend was en een aantal blunders maken, maar vervolgens uitgroeide tot een van de beste keepers die we ooit in de Eredivisie gehad hebben.

20 september 2020 om 16:24

Wat jij zegt, wil dus feitelijk zeggen dat dit een topkeeper kan worden. Hij is 26 en andere Europese clubs lopen al zes jaar te slapen. Of, de andere mogelijkheid; bij Red Bull waren ze toch nog niet zo gek en zat hij terecht op de bank. De reden waarom bewijst hij nu al twee potjes op rij. Die balletjes die hij tegen hield pakt iedere eredivisie keeper overigens. Daar was echt niets bijzonders aan. Die blunders tellen, daar word je als doelman nu eenmaal op afgerekend.

20 september 2020 om 16:31

In welke zin zeg ik dat dit een topkeeper kan worden? Ik geloof nergens. Daarnaast, PSV wilde in eerste instantie deze keeper kopen, maar Leipzig wilde er niet aan meewerken omdat ze in hem de opvolger van hun huidige keeper zien. Ook het feit dat hij tweede keeper was bij Leipzig zegt niets, voor hem stond immers een van de beste keepers van Europa.

Het is wel duidelijk waarom hij in de Bundesliga niet op goal stond. Leuk dat hij zo goed kan voetballen, maar doelpunten tegenhouden is zijn primaire taak. Logisch dat Schmidt hem nu niet laat vallen maar De volgende wedstrijden ligt hij nog meer onder het vergrootglas....

20 september 2020 om 09:13

Omdat zijn directe concurrent een van de beste doelmannen van de Bundesliga is en ook van de wereld?

We moeten deze jongen met rust laten. Persoonlijk vind ik dat Max de grote schuldige is. Drie assists in een wedstrijd is echt buitenaards. Logisch dat Mvogo in zijn broek schijt wanneer hij een bal van de Duitser ontvangt 😀. Maar zonder dollen, die Mvogo laat die Schmidt toch ook niet goed uitzien. Hij is namelijk op voorspraak van de coach gekomen. Persoonlijk ben ik nooit echt fan dat coaches spelers uit hun eigen netwerk gaan halen. Het loopt vaker slecht dan goed af.

Twee gigantische blunders natuurlijk, maar heb ergens toch vertrouwen. Veel minder balverlies doordat hij de voetballende oplossing zoekt en hij pakt afstandschoten bijv vaker dan Zoet de laatste 2 jaar. Heel beroerd begin natuurlijk voor zijn zelfvertrouwen. Hoe erg durf je straks nog de voetballende oplossing te zoeken onder enige druk?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Stroom aan coronabesmettingen PSV stelt Gerbrands voor groot raadsel

PSV wordt behoorlijk zwaar getroffen door de coronacrisis. Nick Viergever is alweer de negende selectiespeler die positief is getest op het coronavirus en de centrumverdediger mist hierdoor het Europa League-duel van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren