Steun voor blunderende Mvogo: ‘Ik zie echt wel dat hij goed is met zijn voeten’

Zaterdag, 19 september 2020 om

Yvon Mvogo ging zaterdagavond voor de tweede wedstrijd op rij hopeloos in de fout bij PSV. De 26-jarige doelman gaf tegen FC Emmen een doelpunt weg, door een terugspeelbal van Philipp Max te laten schieten. Uiteindelijk kon Mvogo opgelucht ademhalen, omdat PSV dankzij een late treffer van Maximiliano Romero alsnog won (2-1). Arnold Bruggink vraagt zich na afloop af of PSV zal doorgaan met het opbouwen via Mvogo.

Tegen FC Groningen (1-3 winst) blunderde Mvogo ook al, door met een verkeerde pass op Jorrit Hendrix een tegengoal in te leiden. "Vorige week maakte hij in ieder geval nog zelf een fout met een inspeelbal, maar dit is toch echt verschrikkelijk", stelt Bruggink vast bij FOX Sports. "Maar ook naar de volgende wedstrijden toe: blijf dan nog maar eens elke keer hetzelfde doen. De vraag is: hoeveel vertrouwen houden jouw teamgenoten nog hierin? Hoeveel durf jij dit zelf nog te doen? Maar ik zie echt wel dat hij met zijn voeten goed is."

Mvogo probeerde de half stuiterende bal af te stoppen, maar verprutste dat. "Dit probeer ik de jongens te leren bij de amateurs van Sparta Enschede (waar hij jeugdtrainer is, red.): je moet 'een strakke enkel' houden", aldus Bruggink. "Mvogo wil hem zo van zijn voet laten vallen, nee, je moet hem eerst stoppen." Marciano Vink vat de oorzaak van de blunder samen in één woord: "Concentratiegebrek", aldus de oud-middenvelder.

De terugspeelbal die Mvogo te verwerken kreeg stuiterde weliswaar, toch had de goalie de bal moeten kunnen aannemen, stelt ook analist Kees Kwakman. "Voor een keeper die goed kan meevoetballen is dit geen moeilijke bal", zegt Kwakman. "Lars Unnerstall (de tweede keeper van PSV, red.) had hem waarschijnlijk in een keer op zijn slof genomen, dat is misschien maar goed ook." Kees Jansma voegt tot slot toe dat Mvogo zichzelf onder druk heeft gezet. "Hij heeft zichzelf ook zo gepresenteerd. Bij het eerste interview dat ik zag werd gevraagd wat zijn kwaliteiten waren en toen zei hij nadrukkelijk dat dat meevoetballen wel een van zijn specifieke grote kwaliteiten was."Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door aadhandgranaat)

Probleem was dat ie te nonchalant was. De meeste keepers denken bij zo’n kutbal, “effe opletten.” Mvogo nam hem aan alsof ie Messi zelf is. Geen enkele twijfel. Bij zo’n bal moet je heel alert zijn of hem gewoon over de zijlijn poeieren.

19 september 2020 om 22:41

Haha, Messi Mvogo. Bekt wel lekker weg. On: je zult als supporter toch een hartverzakking krijgen? Het vertrouwen van zijn teamgenoten en ook zijn zelfvertrouwen zullen wel zijn afgenomen. Eerst vanuit de basis weer beginnen: zorgen dat die bal er niet in gaat!!!

19 september 2020 om 23:29

Ach, Onana maakte in het begin een nog veel mindere indruk dan deze jongen. en aan alles kan je zien dat hij in ieder geval een veel betere keeper is dan Zoet en Unnerstal. Niks aan de hand dus. Wel een leermomentje voor hem, zal hem alleen maar beter maken.

20 september 2020 om 00:26

Verschil is natuurlijk wel dat Onana piepjong was en meteen voor de leeuwen werd gegooid. Deze Mvogo is toch wel een stuk ervarener en is ook nog eens op voorspraak van de coach gekomen.

20 september 2020 om 08:07

@Holland8, ga lekker spelen ofzo. Onana was vanaf minuut een in het eerste indrukwekkend. Zo hield hij krul namelijk op de bank. Krul was aangetrokken omdat er geen vertrouwen was in Onana, omdat hij gedurende de wintermaanden veelvuldig de fout in ging. Inmiddels is het algemaan bekend dat, dat voor onana een primeur was voetballen bij sneeuw en temperaturen onder 0. Maar hij blunderde nooit in het begin. Zowel in de jeugd niet als bij het eerste....

20 september 2020 om 08:31

Ninjakai, bij jong Ajax was hij op momenten echt een clown en liet hij niet zien waarom Ajax hem gehaald had. Hij greep wel direction kans in het eerste en heeft inderdaad weinig geblunderd. Zijn zelfvertrouwen heeft hem overigens wel af en toe problemen gegeven waardoor er bijna geblunderd werd.

Gewoon laten staan. Ik heb namelijk nog nooit een keeper gezien die 3 wedstrijden op rij een blunder begaat. Op zich stond hij ook goed te keepen, alleen mag dit nooit gebeuren.

19 september 2020 om 22:42

Haha. Eens moet de eerste keer zijn 😂😂

20 september 2020 om 00:19

Dan heb jij grandel nog nooit zien keepen. De grootste grabbelaar aller tijden😄.

20 september 2020 om 08:19

Volledig met je eens dat ze hem gewoon moeten laten staan. Maar om de simpele reden dat deze dingen iedere keeper wel eens overkomt en deze keeper heeft het ongeluk dat het 2x achter elkaar gebeurd nu. Uiteindelijk geen punten verspeeld en dus valt de schade wel mee. Dit gaat echt wel beter worden hoor

Laten we het even afwachten want qua voetbal en druk zetten staat PSV het beste sinds de eerste jaren onder Cocu afgaand op de twee wedstrijden die zijn gespeeld. Daarnaast hield hij er ook twee moeilijke ballen uit. Ik denk dat hij zeker een upgrade is over Zoet en Unnerstall als die blunders eruit gaan en ik verwacht ook dat dat zeker zal lukken. We hebben een jong team, veel nieuwe spelers, een nieuwe speelstijl. PSV hoeft dit jaar geen kampioen te worden, dit is een jaar om te bouwen.

19 september 2020 om 22:43

Het probleem is alleen dat er een grote kans is dat sterkhouders als malen en ihattaren volgend jaar opgepikt gaan worden door een andere club.

19 september 2020 om 22:51

Beide zijn op dit moment geen sterkhouders, daarnaast vraag ik me af welke club tientallen miljoenen neer gaat leggen voor deze spelers als ze geen kampioen worden en PSV hoeft ze niet te verkopen.ik zie paralellen met het begin onder Cocu waarin spelers als Mertens en Strootman vertrokken en spelers als Depay in het elftal geroteerd werden.het is even roeien met de riemen die je hebt, niet vergeten dat PSV vorig seizoen met Angeliño, Luuk de Jong, Lozano en Bergwijn vier van de beste spelers verloor en dat eigenlijk nu pas opgevangen is/wordt.

20 september 2020 om 08:23

Ook PSV heeft ‘gewoon’ een goede naam in Europa en krijgt veel voor zijn spelers betaald. Onlangs nog 10 miljoen (als ik het goed heb) gekregen voor Lammers die het leuk deed bij Heerenveen, maar bij PSV 1 echt niks heeft laten zien. Daarbij ook een lange blessure gehad afgelopen seizoen en dus al een jaar bijna niet gespeeld. Nee, PSV haar spelers (zeker aanvallers) staan er gewoon goed op in Europa.

Wat Jansma zegt is en kan heel cruciaal zijn bij sommige spelers die mentaal wat zwak zijn. Je gaat na zulke uitspraken met meer spanning spelen wanneer zulke situaties zich voordoen. Geen beste begin voor Mvogo.

Men had inclusief Mvogo gewoon minder van de daken moeten schreeuwen dat ie zo goed in meevoetballen is. Dan ga je als toeschouwer daar extra op letten en harder over oordelen. Als dit dan het resultaat is met 2 giga blunders met de voeten in 2 wedstrijden, moet je niet raar op kijken dat je spottende reacties krijgt. Los van het feit dat je prima keepers had qua degelijkheid, waardoor vervanging daar niet direct begrepen werd. Het is niet dat hij niks kan, maar wellicht wil ie te veel laten zien dat hij kan meevoetballen en dat je dan doordraaft of nonchalant oogt. Ik zeg niet dat je hem na 2 wedstrijden moet afschrijven, maar ik zie er ook niet veel meer in dan wat PSV al had en heeft rondlopen.

Ik zie dat niet. Clowneske keeper die onnodig nonchalant is. Mvogo out! Unnerstall in!

Schrijf die jongen niet meteen af! Komt gewoon van de zenuwen.. Komt goed!

19 september 2020 om 23:00

Leuk en aardig, maar een keeper moet tegen de zenuwen kunnen, anders is het simpelweg geen geschikte keeper voor dit niveau. Als je voor 8.000 man tegen Emmen al rare dingen gaat doen door de zenuwen, hoe hou je je dan straks staande in een volle Kuip of Arena?

20 september 2020 om 08:54

Op dit niveau moet je er gelijk staan. Er is geen ruimte om een paar wedstrijden te stuntelen. Ik denk dat na 10 wedstrijden Unnerstall er weer in staat.

Door die afschuwelijke blunders van vandaag en vorige week zou jij bijna vergeten dat hij een paar prachtige reddingen had. Maar ik hou er niet van als je een keeper op doel hebt staan waar je maar amper met een gerust gevoel een terugspeelbal aan kunt geven. Daarmee schep je zoveel onrust in je verdediging... Misschien nog even later staan, maar als hij op korte termijn nog een keer zo in de fout gaat, dan meteen Unnerstall weer in de goal en Mvogo gewoon afschrijven. Het is toch maar een gehuurde speler.

19 september 2020 om 23:40

Terwijl hij dus juist was gehaald omdat men te weinig vertrouwen had in de voetballende kwaliteiten van Unnerstall. Maar denk toch wel dat dit een goede keeper is, heeft een paar goede reddingen gehad en moet ff 5% voorzichtiger spelen, net wat meer concentratie en ballen iets eerder wegrossen. Denk dat hij dat nu wel geleerd heeft 😂

19 september 2020 om 23:42

Unnerstall kun je ook niet aanspelen, dus wat dat betreft lood om oud ijzer. Ik geef Mvogo wel het voordeel van de twijfel, hij heeft lang tweede viool gespeeld en moet nog in het ritme komen. Volgens mij wil hij gewoon te graag bewijzen dat hij kan meevoetballen, maar het lijkt me makkelijker om hem te vragen het simpel te houden, dan Unnerstall te leren zijn benen voor meer te gebruiken dan op te staan.

Een blunder is een momentopname, maar dat PSV voetbalt tot de goal, en dan het onheil op zichzelf afroept is een mentaliteitskwestie die nu al tijden speelt. Vandaag ook weer, pas na de 1-1 gaan ze er weer voor. Dat vind ik veel kwalijker dan een keeper die voetballend blundert. Dan kom je zo mooi vroeg op voorsprong, maar alles kakt weer in en laat Emmen gewoon hoop houden, en dus terug in de wedstrijd komen. Als het niet door Mvogo kwam, dan had Emmen wel op een andere manier gescoord.

19 september 2020 om 23:42

Nou, Emmen had echt niet gescoord hoor. Maar ben het wel met je eens dat PSV eens wat meer die drive moet hebben ook als ze op voorsprong staan, om dan echt er voor te zorgen dat wedstrijden eigenlijk al in de eerste helft beslist zijn. Dat gebeurt echt zelden bij PSV, en dus moet je altijd wel je hart vasthouden ook al staat PSV voor.

20 september 2020 om 00:00

Haha, mijn mening over Emmens scoren kan inderdaad gekleurd zijn omdat ik vlak daarvoor een vriend appte met de zin: zul je zien dat ze nu nog gelijk gaan maken ook 😅. Maar goed, 1-0 voelt niet zo veilig als het ooit deed, laten we het daar maar op houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren