Sky Sports vreest rechtszaak en rectificeert uitlatingen van Patrice Evra

Zaterdag, 19 september 2020 om

Patrice Evra heeft zijn eigen werkgever Sky Sports zaterdagavond in een lastig parket gebracht. De oud-linksback analyseerde namens de Engelse tv-zender de wedstrijd tussen Manchester United en Crystal Palace (1-3) en rakelde daarbij een oud verhaal op rond Wilfried Zaha. De bewering van Evra over de spits van Palace klopt echter niet, waardoor presentatrice Kelly Cates zich genoodzaakt voelde zich te excuseren voor diens uitlatingen.

Evra stelde zaterdagavond live op de Engelse televisie dat de periode van Zaha bij Manchester United op een mislukking uit is gelopen vanwege een affaire die de spits in 2015 zou hebben gehad met de dochter van David Moyes, destijds de manager van United. "In de voorbereiding op het seizoen speelde hij alles, maar toen dit gerucht naar buiten kwam verdween hij", rakelt Evra het verhaal op. Zaha werd door United verhuurd aan Crystal Palace en later aan die club verkocht. De vermeende affaire van Zaha met Moyes' dochter is echter nooit bewezen.

Sky Sports voelde zich duidelijk in verlegenheid gebracht door Evra en besloot direct tot een rectificatie over te gaan. "We moeten een opmerking die eerder in het programma is gemaakt verduidelijken, die suggereert dat er mogelijk een relatie is geweest tussen Wilfried Zaha en de dochter van David Moyes", aldus presentatrice Kelly Cates. "We begrijpen dat Wilfried Zaha de dochter van David Moyes nog nooit heeft ontmoet en dat de bewering van Patrice onjuist was en we bieden onze excuses aan voor de eventuele overtreding."

Zaha heeft de geruchten rondom zijn vermeende affaire met de dochter van Moyes altijd ontkend. De Engels-Ivoriaanse aanvaller sprak eerder zijn teleurstelling uit over de manier waarop United met hem omging. "Niemand van United heeft z'n best gedaan dit uit de wereld te helpen", aldus Zaha in 2018. "Ik vocht in mijn eentje tegen de demonen. Tegen geruchten waarvan ik wist dat ze niet waar waren. Ik was negentien jaar, leefde alleen in Manchester, ver weg van anderen. Ze (United, red.) gaven mij geen auto, niets, terwijl alle andere spelers die wel kregen. Ik ervoer deze hel in mijn eentje."

Zaterdag was de 27-jarige Zaha namens Crystal Palace van grote waarde bij de overwinning op bezoek bij zijn oude club Manchester United. De spits maakte in de slotfase vanaf de strafschopstip de 0-2, zag daarna Donny van de Beek aan de andere kant de aansluitingstreffer maken, en produceerde enkele minuten daarna zelf de beslissend 1-3.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door el_dude)

In deze tekst zegt hij toch niet dat de affaire waar is, maar dat hij sinds het gerucht verdween? Heb het niet gezien dus lastig oordelen of het terecht is.

Wat een kansloos figuur die Evra. Waarom begint hij hier überhaupt over? United verliest mede door twee goals van Zaha en dan komt ie met bullshit als dit, wat heeft United toch hoop kansloze oud figuren en spelers op tv zitten, man man.

19 september 2020 om 21:48

Hij zei het vóór de wedstrijd

19 september 2020 om 21:54

Ooh. Duidelijk. Nog steeds vreemd verhaal. Staat in tekst Zaha die dochter van Moyes nooit ontmoet heeft.

19 september 2020 om 21:59

In het verhaal speelt het geen enkele rol of Zaha de dochter heeft ontmoet of niet. Nergens beweert Evra ook dat Zaha de dochter heeft ontmoet. Dus wat is nu het probleem?

19 september 2020 om 22:15

Staat toch in de tekst dat Evra beweerd dat Zaha mislukt is vanwege de affaire met Moyes zijn dochter. En als dat nooit bewezen is is het wel apart omdat nu weer naar boven te halen terwijl het nooit bewezen is.

19 september 2020 om 22:28

@ sebasjuh: dan lees jij iets anders dan ik. Hij zegt nergens dat Zaha een relatie heeft gehad met de dochter van Moyes. Dat is jouw conclusie.hij geeft gewoon aan vanaf dat het gerucht er was het einde verhaal was bij Moyes. Niks meer, niks minders.

19 september 2020 om 22:28

Nee ,volgens de tekst suggereert hij dat het Gerucht(!) de oorzaak was van zijn verdwijning uit de basis. VZ maakt ook een verkeerde statement in de eerste zin.

19 september 2020 om 22:48

@el_dude je moet eens beter leren lezen. "rond gerucht vermeende affaire met dochter van Moyes""Evra stelde zaterdagavond live op de Engelse televisie dat de periode van Zaha bij Manchester United op een mislukking uit is gelopen vanwege een affaire die de spits in 2015 zou hebben gehad met de dochter van David Moyes, destijds de manager van United. ""

19 september 2020 om 22:50

@ Fc Scheidsrech: inderdaad! Ben blij dat je het ook gelezen hebt. 'rond gerucht vermeende affaire met dochter van Moyes'. Super! Nu nog de juiste conclusie eraan verbinden Edit: je hebt je reactie aangepast. Jammer! We waren er bijna. Dus we gaan opnieuw beginnen. Jij geeft nu een quote aan wat de schrijver van voetbalzone.nl zegt. Juist erachter staat de zin dat Evra heeft gezegd, namelijk : 'In de voorbereiding op het seizoen speelde hij alles, maar toen dit gerucht naar buiten kwam verdween hij' . Dus nergens zegt hij dat Zaha een relatie heeft gehad met de dochter.

20 september 2020 om 01:26

Het is een onbewezen gerucht, dan moet hij er na al die jaren niet opnieuw over hebben. Is zeer kut voor Zaha dit.

Haha Evra zegt wel vaker rare dingen of dingen die niet helemaal kloppen natuurlijk. Toch goed om als TV kanaal daar niet in mee te gaan en aan te geven als iemand onzin loopt te verkondigen.

Deze dwaas verdient het echt niet om een podium te hebben, wat een kwal zeg. Was een goede voetballer hoor maar verder echt een ....

19 september 2020 om 21:55

En wat heeft hij verkeerd gezegd zodat hij een kwal is?

19 september 2020 om 22:11

Hij moet niet over zoiets beginnen. Is totaal niet relevant.

19 september 2020 om 22:15

Hij heeft een aantal rare dingen gedaan natuurlijk. Hij kung fu kickte natuurlijk die Marseille supporter en toen kwam hij met een onzin reactie waarin hij de schuld buiten zichzelf legde. Hij bleef/blijft bij dat incident met Suarez volhouden dat Suarez hem "the N word" noemde terwijl dat aantoonbaar niet waar was, los van wat je verder van dat verhaal vindt. Vervolgens noemde hij PSG queers en toen was hij opeens niet meer zo tegen het beledigen van groepen mensen want dat vond hij allemaal niet zo erg. Daarnaast ook het Franse staking fiasco aangericht natuurlijk op dat toernooi, waar hij ook niet helemaal eerlijk over was. Over een hele carrière valt het wel mee natuurlijk en ik vind verder niet zoveel van Evra, maar hij heeft de controverse wel aan zijn kont hangen.

19 september 2020 om 22:18

En waarom zou het niet relevant zijn? Het je het interview gezien. Hij was vol lof over Zaha. Hij vertelde gewoon dat hij op sportief vlak goed genoeg was voor Man utd, in de voorbereiding speelde hij zelfs alles, maar door dat ene gerucht hij nooit meer de kans had gekregen.

19 september 2020 om 22:25

@ De_optimist: Ik apprecieer het enorm dat je met argumenten komt maar gelieve je bij de feiten te houden. Eerst en vooral ben ik blij dat je een Suarez aanhanger bent maar de feiten spreken je tegen. Je kan immers niet gestraft worden als je niks hebt gedaan. Ten tweede was zijn Kung Fu trap idioot maar persoonlijk zou ik ook nooit mijn excuus aanbieden aan idioten die mij heel de tijd belagen. Iedereen heeft zijn grenzen. En die laatste actie was een actie waar hij de overwinning vierde voor Man utd. Naar mijn weten totaal niet het einde van de wereld. Of vloek jij nooit eens?daarnaast zeg je dat je amper iets over hem vindt maar dat de controverse aan zijn kont hangt?! Je spreekt je toch wel een beetje tegen.ik vind Evra meestal een verademing om naar te kijken. Heeft verstand van voetbal, durft uitkomen voor zijn mening en knikt niet zomaar ja. Er mogen er zo meer zijn!

19 september 2020 om 22:40

El_dude Ik wil niet op de discussie ingaan of wat Suarez deed super fout was of niet want daar vind ik niet zoveel van en ik heb ook weinig met Suarez, ik zeg alleen wat voor controversiëels Evra gezegd heeft. Hij was tijdens en na dat incident woedend en bleef herhalen dat Suarez hem N....r, n....r, n....r noemde maar hij is daarbij meermaals gecorrigeerd en hem is verteld dat de term die hij zegde te horen vanuit het Spaans niet zo te vertalen is, maar toch zegt hij dat in recente interviews nog steeds. Dat is de controverse. Suarez is uiteindelijk volgens het rapport ook geschorst omdat men Evra meer geloofde dan Suarez, omdat het waarschijnlijk is dat hij dingen heeft gezegd die niet door de beugel konden, maar niet omdat er echt bewijs was. Ten tweede, ik vind dat je voor fysiek geweld in bijna alle gevallen je excuses dient aan te bieden, maar ik snap je punt. Ik leg alleen uit op waarom mensen vaak zo heftig reageren op Evra en hij een beetje controverse achter zich aan heeft, probeer verder geen waardeoordeel te geven. Ik zeg verder ook dat dit op zo'n lange carrière best nog wel meevalt. Je laatste punten, ik vind Evra vaak ook wel leuk om naar te luisteren en hij heeft duidelijk verstand van voetbal. Hij zegt ook wel eens rare dingen zoals waar dit artikel nu over gaat.

20 september 2020 om 01:28

Een kwam, ik denk dan aan zijn karate trap tegen een supporter in de Franse competitie niet zo lang geleden...

19 september 2020 om 22:43

Kwal? Ach dat valt ook wel mee.. tijdens het nationaal elftal misschien. En een grote baas op het veld. Maar als ik zijn insta zo zie lijkt hij me gewoon er vriendelijk maar een beetje gek in de kop😂

Ik snap niet dat Evra hier uberhaupt over begint. Je kan ook gewoon zeggen dat hij in zijn tijd bij United gewoon niet goed genoeg was, wat ook ook het geval was en het hierbij laten. Waarom zou je die toenmalige geruchten (die nu dus niet waar blijken te zijn) weer naar boven halen?

19 september 2020 om 22:03

Heb je het interview niet gezien? Hij gaf een complement aan Zaha dat hij echt een uitstekende speler is dat het door een andere redenen was dan het sportieve dat hij mislukt was bij Man U. Dus hij zegt juist dat Zaha wel goed genoeg was. Waarom moet Evra van jouw liegen?

Blijft ook een bijzondere man die Evra, lijkt veel moeite te hebben zonder alle aandacht rondom het voetbal..zoals een paar jaar terug toen die aan een rauwe kip zat te likken.

Zouden ze hier ook moeten doen als Valentijn Driessen iets onzinnigs verteld heeft

19 september 2020 om 22:55

Lekker dan. Tijdens een uur uitzending 30 minuten reclame en 25 minuten rectificeren..

Evra probeert gewoon aan te geven waarom Zaha niet bij Man U. was gebleven en haalde die affaire als reden daarvoor, en hij heeft het over een gerucht en dus niet bewezen, snap dus niet wat het probleem is.

Ik begrijp de commotie niet echt. Als je het interview ziet zegt hij echt niks verkeerd. Is alleen maar vol met laf over Zaha en gaf aan dat het niet door sportieve redenen was dat hij niet was doorgebreken.

Hoe is hij in 2015 19 jaar oud en nu 5 jaar later plotseling 27 jaar oud? En hij “beleefde deze hel” in z’n eentje? O.a. omdat iedereen behalve hij een auto van de club kreeg? Poeh, oké..

Kan aan mij liggen, maar ik lees nergens iets over een rechtzaak?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

31 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren