‘Ronald Koeman verrast met harde mededeling aan toptalent’

Zaterdag, 19 september 2020 om 13:02Robin Bruggeman • Laatste update: 13:25

Barcelona speelt zaterdagavond in het kader van de Trofeu Joan Gamper tegen Elche en trainer Ronald Koeman maakte eerder op de dag zijn selectie voor dat duel al bekend. In Spanje werd meteen ingezoomd op het ontbreken van Riqui Puig tussen de 23 namen en dat is volgens RAC1 niet zonder reden.

Het doorgaans goed ingevoerde Catalaanse radiostation komt zaterdagmiddag met het nieuws dat Koeman Puig heeft laten weten voor het aankomende seizoen niet op hem te rekenen. De oefenmeester ziet de 21-jarige middenvelder niet passen in het systeem dat hij voor ogen heeft en heeft hem gewaarschuwd dat er veel concurrentie is. Puig zou zelfs te horen hebben gekregen dat het voor hem beter is om een andere club te zoeken als hij aankomend seizoen aan spelen toe wil komen.

Koeman kan tijdens laatste test voor het eerst beroep doen op topaankoop

Miralem Pjanic is wel van de partijd voor de wedstrijd tegen ElcheLees artikel

Het nieuws over de jongeling komt als een grote verrassing voor veel Barcelona-supporters op social media. De geboren Catalaan wordt al geruime tijd beschouwd als en van de grootste talenten in de jeugd van de grootmacht en aankomend seizoen zou het jaar van zijn definitieve doorbraak moeten worden. Vanwege de mededeling van Koeman lijkt hier echter een streep door te kunnen.

Puig speelde vooralsnog vijftien wedstrijden in de hoofdmacht van Barcelona, waaronder elf in het afgelopen LaLiga-seizoen. Het talent wordt momenteel niet concreet in verband gebracht met een vertrek uit het Camp Nou, maar hier zou in de komende weken dus verandering in kunnen komen. Zijn naam werd vorig jaar zomer genoemd bij onder meer Ajax.


Poll

Zou jij het snappen als Ronald Koeman geen beroep wenst te doen op Riqui Puig?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik geloof dit niet. Iedereen kan toch zien wat voor bereik die Puig heeft, zal wel wat anders zijn.

19 september 2020 om 13:10

Ik vind Puig heel talentvol, maar hoe gecharmeerd ik ook van hem ben, ik moet wel eerlijk toegeven dat hij op dit moment nog een van de minste spelers is bij Barcelona.

19 september 2020 om 13:14

Ik vond hem wel vaak een impact op het spel hebben als hij speelde. Hij gaf met momenten echt een drive aan dat middenveld dat er zonder hem echt niet was. Ik zou het zeer vreemd vinden mocht Koeman dat niet willen hebben.

19 september 2020 om 13:20

Die impact vond ik wel meevallen eerlijk gezegd. Ja, hij bracht wat meer energie maar dat was ook niet heel moeilijk in dat compleet dode middenveld

19 september 2020 om 13:23

Blijkbaar toch zo moeilijk dat gelauwerde topspelers en een aankoop van 80 miljoen het niet konden brengen.

19 september 2020 om 13:41

Dat die aankopen er niks van konden heeft weinig met Puig te maken

19 september 2020 om 14:29

Dus dan hou je aankopen die er niets van kunnen maar een speler die wel iets kan, ook nog eens uit je eigen opleiding komt plus Catelaan en in iedergeval nog energie inbreng heeft doe je weg. Heel logisch

19 september 2020 om 15:08

Spelers als, Ansu Fati en Puig behoud je en die leid je zelf op totdat ze hun plek hebben veroverd. Ik geloof dit niet

19 september 2020 om 13:10

Inderdaad, dat Koeman moet bouwen aan een nieuw elftal en daarvoor oude spelers moet teleurstellen is logisch, maar Puig heeft juist laten zien over heel veel talent te beschikken en zou juist heel goed in het 'nieuwe' Barcelona passen.

19 september 2020 om 13:17

Hij past niet in de 4231 formatie van Koeman, ik kan me daarom wel voorstellen dat ze hem willen verhuren. Verkopen zou erg stom zijn.

19 september 2020 om 17:39

Past prima eventueel op 10 of naast een frenkie. Voor zulke talenten maak je de sitautie zo dat ze kunnen spelen.

19 september 2020 om 13:12

Naja Puig heeft natuurlijk 1 groot probleem, zijn fysiek. Voetballend is ie goed hoor maar hij is wel heel erg klein. Deze jongen weegt misschien 60 kg max. Misschien denkt Koeman dat dit niet te compenseren is?

19 september 2020 om 17:40

Als je ziet hoeveel diepte hij in zijn spel heeft ook vorig seizoen dan zou ik niet begrijpen waarom fysiek ineens een probleem is.

19 september 2020 om 13:29

Wat hebben we allemaal al niet gehoord in de oh zo betrouwbare Catelaanse media. Koeman laat Suarez niet mee trainen, Koeman heeft Depay gekocht. Puig moet weg. Ze verzinnen het waar je bij staat, de kranten moeten verkocht worden. Koeman zit in de laatste fase van de voorbereiding. Dus krijgen veel spelers speeltijd. De ene keer Puig, de andere keer Pjanic.

19 september 2020 om 13:16

Puig komt gewoon tekort als 10 in Koemans 4-2-3-1 systeem en op de CVM staan Busquets en Frenkie al. Hij zou dit seizoen niet meer als een backup worden, maar met het drukke speelschema krijgt hij misschien nog wel genoeg minuten

19 september 2020 om 13:26

Maar een back-up zijn in een seizoen waarin er 5 keer gewisseld mag worden is natuurlijk wel heel wat anders dan niet in de plannen voorkomen. Puig was de beste middenvelder in alle wedstrijden die die speelde. Onbegrijpelijke beslissing imo.

19 september 2020 om 13:57

Het is geen hele gekke beslissing.
We weten allemaal wel dat Puig een enorme talent is maar Koeman heeft zijn formatie hoe ie wil gaan spelen met barca al bekend gemaakt en dat is 4-2-3-1 met 2 controleurs en dan is er bijna geen plek voor Puig tenzij je hem op de 10 positie moet zette.
Op de 10 positie is de concurrentie gewoon heel groot.

19 september 2020 om 15:20

Ik zie heel veel negateve berichtgeving over Koeman voorbij komen, dat ik het idee krijg dat de 5e colone al volledig is gemobiliseerd en geactiveerd.een hoop fake nieuws dus.

19 september 2020 om 16:00

Dat waren ook de reacties van de Ajacieden toen Peter Bosz kwam. Hij zag het niet zitten in Tete, Bazoer, Cerny, Riedewald en El ghazi. Hoe kon dat nou? Allemaal stuk voor stuk de nieuwe toppers op hun positie en speelden al bijna in Oranje. En hoe vergaat het de heren nu? En waar heeft Bosz Ajax naar toe gebracht? Een trainer heeft altijd een ideale formatie voor ogen en soms kan dat betekenen dat een groot talent daar niet inpast, hoe onbegrijpelijk voor supporters in het begin ook. Koeman heeft dit recht, alleen zal hij wel progressie moeten laten zien anders gaat het tegen hem werken.

Als dit waar is dan gaan er een hele hoop boze Barcelona fans zijn, en terecht...

Puig ga je toch niet laten vertrekken, wat een beleid weer.

19 september 2020 om 15:08

Wel een van de spelers waar wel vraag naar is die een mooie waarde vertegenwoordigt maar geen plaats heeft in de basis 11. Barca heeft geld nodig, dan is de verkoop van Puig daarin een prima oplossing.

19 september 2020 om 17:08

Misschien kunnen ze bij barca een zeggen dat dit de selectie is waarmee ze het gaan doen. Met of zonder depay gaan ze wel in de top 3 eindigen. Volgend jaar gaan suarez en waarschijnlijk messi weg. Dan komt er enorm veel ruimte in het salaris budget en dan kun je gaan bouwen

Geloof er niks van maar als dit waar is gaat Koeman een groot probleem krijgen met de fans.. dit is een van de grootste talenten ter wereld op zijn positie, komt uit de eigen jeugd en bracht vorig jaar zo veel positieve energie en veel voetbal in de ploeg, ging meteen beter draaien. Wat mij betreft juist vaste basisspeler maken, middenveld Frenkie, Puig, Coutinho is gewoon top. Komt Koeman straks met Pjanic aanzetten ofzo...?

19 september 2020 om 13:22

Begin er maar aan hoor, een middenveld van Frenkie-Puig-Coutinho. En vervolgens weer 8 goals tegen. Pjanic is zonder twijfel de beste middenvelder die Barcelona momenteel heeft. Het zou verstandig zijn als Koeman hem gebruikt.

19 september 2020 om 16:51

Het was toch echt het ultra defensieve middenveld wat 8 goals om de oren kreeg. Busquets frenkie rakitic vidal.Allemaal erin voor “middenveld versterken” bam 8 goals om je oren.Doe mij dan maar frenkie puig coutinho, dan scoor je misschien nog 5 of 6 goals zelf in plaats van dat je er 8 krijgt en maar 2 terug geeft. Waarvan 1 goal een eigendoelpunt

Ik kan me niet voorstellen dat dit bericht klopt. Dat zou namelijk betekenen dat Koeman echt incapabel is.

19 september 2020 om 14:46

Als we zijn Facebook mogen geloven dan voelt Puig zich vernederd.

Dit gelooft toch niemand, hoezo zou je hem niet willen laten spelen?

Ja hoor, Koeman is aangesteld om de bezem door de selectie te halen en oudjes te vervangen voor jonge talenten, en dan laat hij aan een van Barca's grootste talenten weten dat hij mag vertrekken. Lijkt me grote onzin en het zal wel een andere reden hebben.

19 september 2020 om 13:33

Tja Koeman ging toch ook zonder meer Suarez, Busquets, Alaba,... buitenwerken. Let op: bij de eerste competitiewedstrijd staan ze gewoon allemaal aan de aftrap.

Als dit echt waar is, dan maakt Koeman hier denk ik geen vrienden met een groot deel van de fanbase van Barcelona. Op de voorgaande trainers is juist veel kritiek geweest over het niet laten doorstromen van talenten vanuit La Masia naar het eerste. Ik hoop dat dit artikel niet de waarheid verteld..

Wat een poppenkast. Enige middenvelder die vorige seizoen echt wou voetballen en aanvallen. Flauwekul dus neem ik aan of mag ik hopen

Puig is sws niet zo een groot talent (zal nooit de wereldtop halen hij is "al" 22) plus hij past niet in het systeem van koeman. Hij komt voor een 10 tekort en als cvm komt hij verdedigend tekort. Spelers als fati moriba en pedri zijn veel grotere talenten.

19 september 2020 om 13:10

Hij is een paar weken geleden 21 geworden..

19 september 2020 om 13:18

Ja typfout maar gezien dat spelers als pedri 17 jaar geloof ik de voorkeur krijgen zegt veel lijkt me

19 september 2020 om 13:12

Niet zo een groot talent? Hij had vorig jaar echt een grote impact op het spel van Barcelona hoor.

19 september 2020 om 13:16

Ander systeen en andere talenten zoals pedri halen hem al in

19 september 2020 om 13:19

Jij bepaalt op basis van 2 oefenpotjes tegen een derdeklasser en een tweedeklasser dat pedri hem al voorbij is?

19 september 2020 om 13:13

Middenvelders rijpen pas later dan aanvallers. 21 is nog erg jong. Hij is snel maar fysiek nog niet zo sterk. Als Koeman hem verkoopt dan geef ik hem niet lang. Een loan deal zou wel logisch zijn.

Ik geloof er niks van. Koeman gaat doorselecteren en weet ook dat de jeugdopleiding weer moet gaan bloeien. Het feit dat spelers als Suarez, Rakitic en Vidal weg zijn en moeten is juist een teken dat de jeugd moet gaan spelen. Jongens als Ansu Fati, Riqui Puig maar ook Carles Alena zijn onderdeel van het nieuwe Barca

19 september 2020 om 17:07

Blijkbaar niet. Even heel eerlijk, wat is er nou echt veranderd? De formatie en suarez is uit de basis gehaald en rakitic is weg. Ik moet het nog maar zien hoor. En nu wilt koeman ook nog een groot middenveld talent eruit gooien.... gaat nergens meer over

Heel logisch aangezien hij simpelweg niet in Koemans systeem past. Puig is inderdaad een heel groot talent, maar je kan niet alle middenvelders opstellen

19 september 2020 om 13:14

Hij kan gewoon op 10 spelen of linksbuiten.

19 september 2020 om 13:20

Linksbuiten is sowieso geen optie en voor de 10 positie zijn er genoeg andere Barça spelers met meer kwaliteiten. Vergeet Messi niet

19 september 2020 om 13:17

Koemans systeem? Als Koeman alleen volgens een eigen systeem kan spelen en zich niet kan aanpassen aan de stijl van Barcelona, is het gewoon een ongeschikte coach voor hen.

19 september 2020 om 13:20

Hahaha barca heeft veel meer spelers due in een 4231 passen dan in het barca 4123 systeem. Koeman zou wel gek zijn om de aan de stijl van barca cast te houden. Kijk ook vorig seizoen.

19 september 2020 om 13:24

Nee je zou wel gek zijn een groot talent weg te werken omdat je te koppig/onbekwaam bent een systeem uit te dokteren waar zo een speler ook in functioneert.

19 september 2020 om 13:25

Precies wat martijnovic zegt. Daarbij komt ook nog dat je meer stabiliteit in de verdediging brengt met 2 CVMs, wat wel echt nodig is bij Pique

19 september 2020 om 18:29

Wat je zegt deden ze tegen bayern.
8 goals, defensieve stabiliteit mijn achterste

Hahaha kan toch niet man. Een van je beste talenten. Die moet veel minuten maken. De Jong Puig Busquets wil ik wel eens zien.

Als dat waar is dan zou het heel dom zijn van Koeman. Puig heeft mij hoop gegeven voor de jeugd. Als je die jongen ziet spelen die ademt het spelletje van Barca.

WOW no way dat dit waar kan zijn.echt no way.als dit echt waar is,dan is koeman een idioot en hoop ik dat hij zo snel mogelijk vertrekt.wat is er aan de hand met deze club.het is een en al chaos.

We moeten snel naar de verkiezingen en hopen op font of laporta.dit kunnen wij fans niet meer aan.het wordt met de dag erger.

Als dit waar blijkt te zijn dan komt die vertrouwensstemming geen moment te vroeg er zijn zoveel spelers die barca kan verkopen en dan komen ze bij Riqui Puig terecht dit zal zwaar afgestraft worden. Martin Braithwaite, Griezman , Coutinho, Rafinha, Vidal, Wague, Semedo, Todibo, Umtiti, Firpo mogen van mij allemaal vertrekken. Voor achterlijn breng Emerson terug van Betis, koop een rechtsback Aaron/dest, Garcia , Grimaldo terug van Benfica. Koop een aanvallend middenvelder Delle Alli of Houssem Aouar en koop een spits Lautoro maar ja met onze Bartomeu zal het nooit niet lukken

19 september 2020 om 13:32

Je haalt grotendeels aan waar Barca al mee bezig is! Dele Alli is een speler die ik niet wil zien bij Barca want na zijn debuutseizoen speelt hij vrij onopvallend. Sterker nog zie ik Mourinho hem na de bank werken als Bale er is.

Als dit waar is is Koeman echt een rare vogel. Puig is de enige jonge speler van Barca voor wie ik echt bang ben haha, ongelofelijk veel talent en strijdlust. pff, als je m niet mag Koeman, mag je m best naar Madrid sturen hoor

Dit is Bartomeu zijn manier om een middenvinger op te steken richting de fans en toekomstig bestuur omwille van die vertrouwensstemming en het feit dat hij onder dwang zal moeten vertrekken en hoofd waarschijnlijk binnen enkele maanden een gevangenisplunje aan zal hebben

Als dit waar is zou dat een hele opvallende beslissing zijn. Ik vind namelijk dat in een 4-3-3 opstelling Riqui Puig het beste uit te voeren komt ivm Coutinho, Alena en zelfs Frenkie. Het zou top zijn als Riqui een jaar bij Ajax gestald kan worden want ik denk dat ze beide veel plezier aan elkaar zouden hebben. Ben erg benieuwd hoe dit afloopt.

Hoop dat dit waar is, vind hem nu al de beste middenvelder van de selectie.

Tientallen reacties, allemaal beginnen ze met 'als dit waar is'. Accepteer nou eens dat de sport kranten in Spanje voornamelijk onzin schrijven om verkocht te worden. Het is net als met de Sunday papers in Engeland. The Sun moet je ook niet geloven. Kijk gewoon wat je daadwerkelijk ziet want er zoveel onzin voorbij gekomen afgelopen weken. In dit geval krijgt Pjanic zijn eerste speeltijd in de voorbereiding en Puig dus wat rust.

19 september 2020 om 13:38

Nu ten eerste is het een radiostation en ten tweede is het schijnbaar normaal gezien goed ingevoerd (ik ken er zelf niet genoeg van om dat te kunnen bevestigen of tegenspreken).

19 september 2020 om 14:09

2019: Matthijs de Ligt is hard op weg naar Manchester United, zo claimt Rac1 zaterdagavond. Het Spaanse radiostation pakt uit met het nieuws dat de Premier League-club een 'onberispelijk voorstel' heeft gedaan aan de verdediger van Ajax. De Ligt is 'heel dicht bij' een overstap naar the Red Devils, zo luidt de berichtgeving.

19 september 2020 om 14:19

Tja zo kun je wel van elk medium dingen boven halen.

19 september 2020 om 15:29

Inderdaad en daarom moet je media altijd met een korreltje zout nemen totdat de hoofdrolspelers het verhaal bevestigen.

19 september 2020 om 15:02

Kijk meneer eens vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Net als iedere andere buitenstaander weten we niet welke informatie juist is tot er bevestiging komt van bronnen binnen de club. Daarom is reageren met 'als dit waar is' de enige juiste manier om te reageren op deze berichtgeving. Dus net als dat degenen die met 'als dit waar is' reageren heb ook jij geen informatie die het tegendeel bewijst. Dus ja, als dit waar blijkt te zijn mogen we hopen dat Riqui Puig eens te meer het geduld heeft tot Ronald Koeman aan de kant wordt geschoven nadat Bartomeu de club uit is gewerkt.

19 september 2020 om 15:17

Guaporta, lijkt me dat jij de laatste bent om te zeggen kijk meneer eens vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Met alle respect, dat doe jij al jaren. We krijgen al enige tijd een stortvloed aan Barcelona geruchten over ons heen en tot op heden blijken er maar weinig waar te zijn. In onze wereld is iemand onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Dus Koeman is niet schuldig aan het wegsturen van Puig, het enige wat ie gedaan heeft is dit keer kiezen om Pjanic te laten spelen. Lijkt me niet zo raar om een aankoop te willen zien spelen vlak voor de start van de competitie.

19 september 2020 om 15:25

Volgens mij begrijp je niet helemaal wat 'als dit waar is' impliceert. Inderdaad, men is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Daarom impliceert 'als dit waar is' ook dat je kan speculeren zonder iemand daadwerkelijk te beschuldigen. Stel nou dat deze berichtgeving klopt, wat zou jij daar nou van vinden? Dat impliceert 'als dit waar is'. Uiteindelijk is Rac1 een relatief betrouwbaar radiostation en wordt dit bericht breder gedragen in de Catalaanse media, maar ben het wel met je eens dat we voorzichtig moeten zijn in het overnemen van informatie. Maar het is geen schande om te speculeren over de mogelijke gevolgen, mocht dit bericht waar zijn. En als dit waar is, dan zou dat een volstrekt belachelijke beslissing van Koeman zijn. Daar zijn we het toch wel over eens?

19 september 2020 om 15:39

Het gaat hier om de nuance. Het mag duidelijk zijn dat Barcelona heel veel middenvelders heeft. De AM zal Couthino zijn en anders eerder Rafinha of zelfs Griezmann of een andere aanvaller. Voor de overige twee middenveld posities heeft Koeman spelers als Busquets, Frenkie en Pjanic die in de pik orde boven Puig staan. Dat betekend dat Puig de vierde man is voor een van die twee posities. Maar er zijn nog meer middenvelders die weleens willen spelen zoals Fernades. Dus als Koeman aangeeft aan Puig dat hij niet eerste keuze is, is dat vrij logisch want dat is hij ook niet. Als Koeman zegt dat er veel concurrentie is voor de bank, dan is dat ook gewoon waar. Echter dat is iets heel anders dan dat koeman zegt dat ie het niet in Puig ziet zitten of hard is voor Puig.

19 september 2020 om 15:59

'Als dat waar is' lijkt mij de nuance, daarna kom je met een stel als verhalen die helemaal nergens over gaan. Afgaande op de reactie van Puig in zijn social media kanalen ben ik geneigd het radio station te geloven. It’s okay to dislike someone, or even dislike someone for no reason. But it’s not okay to disrespect, degrade, and humiliate that person. Woorden van Riqui Puig geplaatst op VZ door HZ7-22 3

19 september 2020 om 16:54

De nuance zit 'm juist in 'als dit waar is'. Moet overigens wel lachen om je analyse van het middenveld van Barcelona. Riqui Puig is van nature een aanvallende middenvelder, maar heeft bijvoorbeeld ook al controlerend en hangend op links gespeeld. En op iedere positie liet hij zien van meerwaarde te zijn. En als je dan kijkt welke spelers je aanhaalt om aan te tonen dat er geen plaats voor Puig is... Antoine Griezmann speelt als centrale aanvaller, niet als aanvallende middenvelder. Rafinha staat op het punt om te vertrekken. En als kers op de taart noem je Matheus Fernandes (die je volgens mij via Transfermarkt hebt gevonden, anders had je hem nooit genoemd). De man die tot welgeteld drie optredens kwam voor Real Valladolid, die op hun beurt nooit hebben begrepen waarom zo'n middelmatige speler überhaupt onder contract staat bij Barcelona... Ja, dat is degene die voor die enorme concurrentie moet zorgen voor Riqui Puig. Het spijt me zeer, maar dan heb je gewoon geen flauw idee waar je het over hebt.

Volgens mij heeft Puig wel degelijk laten zien dat hij erbij hoort in dit Barca als ze willen voetballen. Vb: wedstrijd tegen Atl. Madrid was hij toch zo goed! Hoop oprecht dat dit niet klopt. Ik stel liever Puig dan DeJong op .

19 september 2020 om 16:05

Dat zijn keuzes. Elke trainer moet keuzes maken. De ene trainer stelt Frenkie de Jong op, jij wellicht Puig. Ronald Koeman heeft Frenkie de Jong een belangrijke rol gegeven in Oranje en daarme de finale van de Confederations cup gehaald. Dus doet Koeman hetzelfde nu bij Barcelona.

19 september 2020 om 17:16

Nummertje drie van de middag. Eens te meer onzin, Speedyafc. De keuze is niet tussen Frenkie de Jong of Riqui Puig, de keuze is of je Riqui Puig zou behouden voor de club. De ene geeft hem een basisplaats, de ander gebruikt hem als breedtespeler voor de selectie. Het belangrijk maken van Frenkie de Jong betekent niet per definitie dat je Riqui Puig de deur moet wijzen.

20 september 2020 om 01:59

Het is Ranocreton die zegt dat ie liever Frenkie naar de bank ziet gaan voor Puig. Ik zeg alleen dat Koeman dat niet gaat doen.

Volgens mij is Koeman gewoon fan van Real Madrid om zo de club Barcelona van binnen uit te hollen. Iedere verkeerde keuze die hij kon maken, heeft hij inmiddels gemaakt alsof hij het allemaal expres doet.

Allemaal weer reacties van mensen die hem amper zien spelen en elkaar maar nablaten. La Masia is gewoon zwaar gehyped en daardoor bijna alle producten die er uit voortkomen. Voor een club als Barcelona komen er de laatste tien jaar gewoon amper echt goede talenten uit de jeugdopleiding.

19 september 2020 om 13:53

En dus is het zaak om die paar diamantjes die er doorheen komen, te koesteren

19 september 2020 om 14:11

Hahaha jij hebt hem duidelijk niet zien spelen. Gaat helemaal niet om la masia. Gaat om puig en zijn talent. Spijt me voor je als zijn talent niet kan zien

19 september 2020 om 16:07

Het gaat erom of Puig nu beter is dan Frenkie de Jong, Busquets en Pjanic. Daar zit het probleem, vier spelers voor twee posities. En dan moet een trainer keuzes maken. Welke twee van die vier worden de basisspelers?

19 september 2020 om 16:33

In dat geval zijn we heel snel klaar. Puig laat meer zien in een barca shirt dan frenkie en busquets. Zo goed als puig gespeeld heeft afgelopen seizoen heeft frenkie niet een keer gedaan. En busqiets is nu niet meer in zijn prime. Het is volkomen idioot om een groot talent Niet mee te nemen in je plannen voor een speler die op zijn retour is

Thiago 2.0? En precies datgene dat steeds fout gaat, gaat door...

19 september 2020 om 16:08

Thiago 2.0 betekende niets anders dan men koos voor een middenveld van Iniesta, Xavi en Busquets. Zo gek was die keuze niet hoor, dat was echt een heel aardig middenveld.

19 september 2020 om 17:10

Moet ik nu al je reacties onder dit artikel langs gaan om aan te tonen dat je geen flauw idee hebt waar je het over hebt, Speedyafc? Op het moment waarop Thiago besloot te vertrekken had hij concurrentie van Andrés Iniesta, Cesc Fábregas, Seydou Keita en een 33-jarige Xavi Hernández. Pep Guardiola had in het afgelopen seizoen geëxperimenteerd met en 3-4-3 waarin Cesc Fábregas als valse spits fungeerde, het idee was dat Tito Vilanova die ontwikkeling door zou zetten. Thiago had Jong Spanje naar het Europees Kampioenschap geschoten door een hattrick te maken in de finale tegen Italië. Maar doordat hij niet genoeg had gespeeld om tot zestig procent van de wedstrijden te komen, werd een clausule van 25 miljoen euro getriggerd waardoor hij goedkoop mocht vertrekken. Achteraf bracht Sandro Rosell het als '25 miljoen euro vangen voor een bankzitter', terwijl iedereen kon zien dat hij de natuurlijke opvolger voor de 33-jarige Xavi was. Ja, dan zou je dit een Thiago 2.0 kunnen noemen mocht Puig vertrekken.

20 september 2020 om 02:07

In het seizoen 2012/2013 waren de basispelers in het eerste bij Barcelona toch echt Iniesta, Xavi en Busquets. Niemand dwong Thiago om te vertrekken, hij kon gewoon bij Barcelona blijven maar hij koos ervoor naar Bayern te gaan. Waarom wil je dat in de schoenen van Rosell schuiven? Het is toch echt de keuze van Thiago zelf geweest.

Mocht hij echt niet in de plannen van Koeman voor komen, heeft onze grote vriend in feite een contract tot maart getekend. Ik verwacht dat het belangrijk maken van Puig en Fati één van de belangrijke punten van presidentskandidaten zal zijn. Dit zijn de eerste diamantjes in jaren uit La Masia. Als die verprutst worden is Barcelona definitief Barcelona niet meer. Een nieuwe president zal dus ook meteen een trainer willen hebben die deze jongens belangrijk maakt. Dan kan Ronald zijn spulletjes weer pakken.

Overigens geloof ik bijzonder weinig van dit bericht. Ik vind Koeman een prima trainer en hij kan altijd prima het beste in spelers naar boven halen. Dan kun je een uitzonderlijke voetballer als Puig niet niet zien staan.

19 september 2020 om 16:09

Het gat er niet om of Puig een groot talent is, de keuze is wat is je basis middenveld, welke spelers kies je? Het is heel makkelijk om te roepen Puig moet altijd spelen maar welke spelers gaan er dan banken?

19 september 2020 om 16:21

Busquets en Pjanic. Busquets is op zn retour en Pjanic niet Koemans aankoop en daarnaast ook allang niet meer de speler die hij is. Doorselecteren was het toch?

19 september 2020 om 17:14

Eens te meer klinkklare onzin, Speedyafc. Wie roept er dat Puig altijd moet spelen? Niemand. Het gaat erom dat een speler als Riqui Puig ten allen tijde behouden moet blijven voor de club omdat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een belangrijke speler. Of je hem nu gebruikt als aanvallende middenvelder (zijn natuurlijke positie), centrale middenvelder of zelfs een van de controleurs... Er is altijd plaats voor dit soort uitzonderlijke talenten. Door net te doen alsof iemand altijd moet spelen om belangrijk te zijn voor de ploeg (op korte en lange termijn), negeer je hoe belangrijk het kan zijn voor Puig en Barcelona om een heel seizoen mee te draaien in de rotatie. Overigens zou ik voor een middenveld met Frenkie, Busquets en Puig kiezen, maar dat terzijde.

20 september 2020 om 02:11

Wie stuurt Puig dan weg? Hij is alleen geen basis speler, dat is hem vertelt. Ik snap het probleem hier niet zo. Koeman stelt duidelijk dat hij toekomst heeft bij Barcelona alleen dat hij dit jaar niet veel gaat spelen. En dat dan een tijdelijk vertrek met kans op meer speeltijd wellicht beter voor zijn ontwikkeling is. Keuze is gewoon aan Puig zelf, of lekker trainen en accepteren dat hij niet teveel gaat spelen of tijdelijk elders wekelijks spelen.

Ik heb eerlijk gezegd nooit het toptalent kunnen ontdekken bij Puig. Geen slechte speler, maar we moeten ook niet overdrijven. Hij maakt op mij niet half zoveel indruk als Iniesta dat deed tijdens zijn beginjaren. Bij hem zag je dat hij een grote speler ging worden. Zoiets heb ik bij Puig nog niet. En ik zeg nog.. niet. Want hij is nog 21 en wat mij betreft ben je tot 23 een talent dus geef hem nog2 jaar

Mocht het waar zijn, dan kunnen we medio het seizoen al vaarwel zeggen tegen Koeman. Je grootste talent geen plek geven in je selectie? Hoe verzin je het?

Belachelijk als dit waar is. Hij bracht meteen wat extra’s als hij in het veld stond afgelopen seizoen. Heel groot talent. Verdient gewoon 1 van de eerste wissels te zijn.

It’s okay to dislike someone, or even dislike someone for no reason. But it’s not okay to disrespect, degrade, and humiliate that person.

Woorden van Riqui Puig. Koeman wegwezen.

19 september 2020 om 14:56

Hoe kom je hierbij? Heeft Puig dit echt gezegd en zo ja, gericht aan Koeman?

ik geloof er niks van. ik denk dat Koeman Coutinho ziet als nummer 10 en dat Puig de strijd met hem mag aangaan voor die positie

19 september 2020 om 14:38

Het lijkt erop dat Pedri tweede staat in de pikorde. Wat ik in de Spaanse kranten lees is dat Puig volledig verrast werd. Subtiliteit is niet Koeman's grootste kwaliteit

Mocht het waar zijn is dit zijn eerste super grote fout. Ik was hier al bang voor. Wat een idioot is koeman als dit waar is

Het is onmogelijk om dit te geloven (mocht het daadwerkelijk waar zijn). Maar ik weet hoeveel rotzooi er altijd ook naar buiten gebracht wordt. Als blijkt dat dit echt het geval is, denk ik dat Koeman alvast weer z’n spullen kan inpakken. Als je zo graag de fans tegen je wil keren moet je dit vooral doen. En geloof me alleen dit al zou een reden zijn voor de volgende president om Koeman meteen de laan uit te sturen ONGEACHT hoe Barca ervoor staat tegen die tijd. Al zouden de resultaten goed zijn en het spel, ik zou je gewoon eruit knikkeren. Riqui niet maar Alena bijv wel? dat zou debiel zijn. Je krijgt al de wind mee doordat Depay godzijdank niet door is gegaan (vooralsnog). Als dit is omdat hij Wijnaldum wil strikken is hij echt super achterlijk.

Zodat ze zeker Wijnaldum kunnen halen.

Hij kan meteen zijn spullen mocht dit waar zijn.

Ik kan snappen dat iemand met het fysiek van een kind niet in het eerste kan bij Koeman. Maar dat hele lage gewicht, als hij ermee presteert is dat toch niet erg. En wanneer er fysieke ongemakken zouden optreden of echt alle duels verloren worden kan er heel makkelijk en snel iets aan worden gedaan. Ik denk eerlijk gezegd dat Koeman eerder wil zien dat Puig wat aankomt voordat hij belangrijk wordt gemaakt en niet dat hij hem zomaar weg wil hebben. Maar als hij het beter doet dan anderen is het geen reden om hem aan de kant te zetten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor spelers die wat forser zijn. Het is onzin om hun af te schrijven vanwege hun bouw. Maar bij die spelers is het makkelijker afgeven helaas dan bij de fragieler gebouwde jongetjes.

19 september 2020 om 14:58

Maar dan moeten ze wel hun gebrekkige fysiek compenseren. Dat doet Messi en deed bijvoorbeeld opk Iniesta

Ondertussen weet je niet meer wat wel waar en niet waar is bij Barca. Het is een grote rotzooi daar. Wordt tij dat daar nieuwe mensen op de belangrijke posities komen en dat er schoon schip gemaakt gaat worden. Als Puig weg moet zou dat een slecht teken zijn voor de club, zeker als je een mindere vervanger voor terug haalt. Denk dat er dan weinig credits overblijven voor Koeman.

Gadverdamme die blonde idioot heeft het nu al verpest voor mij, Puig verkopen om Wijnaldum te kopen zeker, om misselijk van te worden. 🤢 🤢🤢 Hopelijk ligt Bartomeu op straat over een paar weken, door de motie van wantrouwen en ontslaat de nieuwe president deze blonde druiloor. #KoemanOut.

Ongeveer zelfde leeftijd als De Jong en net zoverl talent. Geef hem nog een pasr masndjes en hij zit op hetzelfdr niveau of hoger.

Ruilen met Dest. Met gesloten beurzen.

19 september 2020 om 15:03

Puig kan naar veel betere clubs dan Ajax, jullie zullen net zoals bij Suarez van de koude kermis thuis komen.

19 september 2020 om 15:15

Puig zou het beste naar Ajax kunnen. Net zoals zoveel andere toptalenten die bij Ajax zijn gerijpt. Als Ajax geen loan deal wil, dan maar een deal met een terugkoopoptie.

19 september 2020 om 15:19

Puig kan waarschijnlijk naar de top van de top zo goed is hij waarom zou Ajax dan een optie zijn?

19 september 2020 om 15:23

Hij moet nog rijpen en fysiek sterker worden. Ik geloof erin dat hij uiteindelijk bij de top belandt. Maar voor een middenvelder is hij nog erg jong.

Ik hoop dat dit een roddel is en blijft. Het zou totaal onacceptabel zijn om Puig op deze manier te behandelen, hij heeft al meerdere keren zijn waarde getoond.

Hoe typisch. Je hoort normaliter weinig over Koeman en nu elke dag wel iets negatief. Best apart. Wie zou hier baat bij hebben wat nu wel of niet waar is? Ik ben benieuwd naar jullie mening?

Ik denk dat koeman geen 3 maanden haalt hij is geen trainer van barca .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder70
M. DepayAanvaller73
PiquéVerdediger61
Sergi RobertoVerdediger62
F. de JongMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

‘Als Barcelona me nodig heeft, sta ik altijd open voor een terugkeer’

Daniel Alves staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Barcelona, waar hij acht succesvolle seizoenen speelde. De 38-jarige rechtsback verliet Sao Paulo in september vanwege onenigheid over zijn salaris en gaf...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren