Memphis Depay gefileerd na rugnummerwissel: ‘Hij heeft ons hoofdpijn gegeven’

Zaterdag, 19 september 2020 om

Memphis Depay speelde vrijdagavond bij Olympique Lyon voor het eerst met nummer tien op zijn rug, dat hij overnam van Bertrand Traoré. De aanvaller kon echter niet voorkomen dat les Gones punten lieten liggen tegen Nîmes, dat les Gones op een 0-0 gelijkspel hield. Depay kan na afloop van het duel met Nîmes niet rekenen op lovende geluiden in de Franse media.

Foot Mercato deelt een 4 uit aan Depay. “Hij deed zijn nieuwe rugnummer niet bepaald eer aan. Doordat hij iets minder diep speelde dan Moussa Dembélé, kon hij zich bemoeien met de opbouw. Maar je zag dat Depay tegen zijn grens aan liep. In fysiek opzicht is hij nog niet waar hij zou moeten zijn. Op een gegeven moment verdween hij uit de wedstrijd”, zo luidt het oordeel. L’Équipe toont zich nog kritischer en heeft een 3 in petto van Depay, waarmee hij samen met Dembélé de laagste beoordeling heeft.

MaxiFoot komt tot een 3,5 voor Depay. “Hij speelde niet zoals zijn rugnummer voorschrijft. Depay werd maar weinig gevonden door zijn teamgenoten, dwong zichzelf ertoe om het verschil te maken en verloor teveel ballen. In de duels was hij dominant met zijn fysieke kracht, maar hij werd nooit gevaarlijk”, stelt men. Le Libéro, een regionaal dagblad in de omgeving van Lyon, is nog kritischer en geeft Depay een 2. “Natuurlijk geeft zijn techniek altijd de kans om het verschil te maken, maar dat is geen excuus.”

“Hij wandelt teveel en negeert af en toe de bewegingen van zijn ploeggenoten. De fysieke terugslag na een serieuze blessure, een reeks van drie wedstrijden of zit hij met zijn hoofd bij Barcelona? Depay heeft ons na vanavond hoofdpijn gegeven”, schrijft Le Libéro. Van WeSport ontvangt Depay nog een 4. “Hij maakte een karikatuur van zijn eigen wedstrijd. Altijd dezelfde dribbel en hij zakt telkens terug om de bal te kunnen raken, maar dat was niet heel succesvol.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Cherki al in de basis bij Lyon? Heb hem een tijdje terug zien spelen in de Youth leauge tegen Ajax! Wat een talent is dat zeg...

19 september 2020 om 10:54

Die jongen is echt abnormaal goed idd voor zijn leeftijd

Hoog tijd voor Depay om Lyon te verlaten. hij staat daar compleet stil,en heeft nieuwe impulsen nodig om zichzelf te ontwikkelen. Een nieuwe omgeving met topspelers en een Nederlandse topcoach,komt als geroepen. Hoop dat Barca de deal in orde kan maken. Ben er zeker van dat Depay constanter en beter wordt. ook goed voor Oranje trouwens.

19 september 2020 om 09:06

Je zou zeggen dat je die stap pas gaat maken als je constanter gaat presteren bij je huidige werkgever.

19 september 2020 om 09:37

Depay heeft een trainer nodig die hem duidelijke instructies geeft en hem zijn vrijheid grotendeels afneemt, want daar gaat hij speltechnisch duidelijk verkeerd mee om. Ik ben bang dat hij die instructies en structuur niet meer gaat ontvangen bij Lyon.

19 september 2020 om 13:21

zoals van Gaal bedoel je? nee dat liep lekker... Depay is gewoon niet goed genoeg. Laat hem lekker bij Lyon blijven. Daar accepteren ze hem iig.

19 september 2020 om 09:18

Normaliter gaat een speler naar een betere club wanneer hij constant toont dat hij zijn huidige club is ontgroeid. Maar jij vindt dat in dit geval Depay weg moet omdat hij niet constant speelt? Edit: en met 'weg' bedoel ik naar een topclub.

En dat is wedstrijd nummer 3 op rij dat Memphis compleet onzichtbaar is. Het ontbreekt hem simpelweg aan consistentie en hij kan Lyon vaker niet dan wel bij de hand nemen. Memphis heeft totaal niets te zoeken bij een topclub, hoe graag sommigen ons dat ook doen willen geloven.

19 september 2020 om 09:40

Hahaha wat een onzin zeg. Hij heeft net een lange blessure gehad en moet weer even in zijn spel komen

19 september 2020 om 09:52

FCB slaat juist de spijker op zijn kop. Memphis scoort een 3 of een 8. En het is elke week weer een soort roulette met Memphis.

19 september 2020 om 11:05

Hij heeft gewoon gelijk. Dit heeft niets met zijn blessure te maken, want Memphis is al z'n hele carriere wisselvallig. Anderhalf jaar geleden moest hij daardoor zelfs op de bank plaatsnemen bij Lyon. Ik gun het 'm van harte hoor, maar ik zie hem ook niet slagen bij een Europese topclub. Ik vind 'm mentaal niet stabiel genoeg om consistent goed te presteren, week in-week uit.

19 september 2020 om 09:48

Precies, Depay moet gewoon bij een club blijven waar hij 3 zaadpartijen speelt, maar toch gewoon mag blijven staan. Dat vertrouwen betaald hij dan later weer terug met 20 doelpunten in een seizoen. Zet je hem na die 3 wedstrijden wissel, dan verliest hij al het vertrouwen en wordt het helemaal niks (zie Man United).

19 september 2020 om 11:07

Dat is nu het geval bij Lyon nu de ervaren krachten allemaal vertrokken zijn en de ploeg weer opnieuw moet gaan bouwen, maar anderhalf jaar geleden kwam Memphis ook op de bank terecht bij Lyon omdat hij niet presteerde. Verder ben ik het overigens met je eens. Memphis heeft moeite met sportieve tegenslagen in het veld. Daarom begrijp ik die 'macho-act' van hem ook niet. Het is allang duidelijk dat Memphis helemaal niet zo zelfverzekerd is als hij soms wil doen geloven.

19 september 2020 om 10:04

Niet helemaal mee eens. Ik denk zelf eerlijk gezegd dat dit een motivatieprobleem is. Hij hoopte waarschijnlijk naar Barca te kunnen.

19 september 2020 om 10:07

Ik denk dat dit vooral met motivatie te maken heeft. Zodra hij iets moois in het vooruitzicht heeft (barca bijv) lijkt hij zijn concentratie te verliezen. Mentaliteit van niks, gewoon werken voor je geld en laten zien dat je er elke wedstrijd voor wil vechten. Nu voor je huidige werkgever en later voor een eventuele toekomstige werkgever. Dat hij kan voetballen weten we wel, al is dat ook niet altijd om naar huis te schrijven. Als hij zo doorgaat beland ie dalijk ergens bij Galatasaray of Sevilla, maar de echte top gaat hij zo niet halen.

19 september 2020 om 11:48

Hou toch op met die onzin. De eerste wedstrijd van Lyon was hij er wel degelijk. En dat na zo'n lange blessure. Je kan hem pas na een paar maanden spelen weer eerlijk beoordelen.

19 september 2020 om 12:58

Hoe lang gaan we die blessure als excuus gebruiken? De beste man speelt alweer langer dan een maand wedstrijden. Als hij goed speelt is het o-zo knap dat hij er ‘alweer’ staat, maar wanprestaties mogen we niet uitlichten. Hij hield voor zijn blessure ook zijn vorm niet vast.

19 september 2020 om 16:56

Beetje scorebord journalistiek dit. Hij heeft 1 degelijke match gespeeld sinds hij terug is en zo geweldig was hij tegen Dijon ook niet. Fijn dat je dan twee penalties binnenschiet tegen degradatiekandidaat nummer 1 maar hij leed die wedstrijd ook weer ontiegelijk veel balverlies.

19 september 2020 om 13:19

3?? Hij heeft alweer 10 wedstrijden gespeeld, waarbij hij misschien op Dijon(wel 26 x balverlies) na bij allemaal onzichtbaar was en slecht presteerde. Voor zijn blessure was hij net zo wisselvallig overigens.

Heel de media praat hem naar Barca, nou denk ik dat die sowieso het niveau niet aan kan van la liga. Maar we vergeten wel even dat deze jongen sneller terug is van z'n zware blessure dan de verwachting was, hij is nog niet terug op niveau vanwege die blessure

19 september 2020 om 09:36

Zijn blessure zal hem idd nog in de weg zitten. Knap hoe hij zo snel en zo sterk is terug gekomen, maar ergens ga je dan ook weer een stap terug zetten. Wat dat betreft is hij voorlopig op zijn plaats bij Lyon. Hij heeft daar status genoeg om een mindere reeks neer te zetten en dan niet op een zijspoor te raken. Overigens denk ik dat suptop van Europa ook zijn plek is. Hij mist toch echt het niveau voor de top.

19 september 2020 om 11:29

Je kunt natuurlijk niet alles blijven wijten aan z'n blessure. Wanneer is hij ooit niet wisselvallig geweest dan? Hij was vorig jaar op schot, maar ook toen had hij een periode waarin hij een maand lang geen knikker raakte. In de seizoenen daarvoor was hij ook erg wisselvallig. Hij wisselt slechte maanden af met goede maanden en andersom.

19 september 2020 om 11:51

Het ligt er maar aan wat je van een speler verlangt. Het seizoen ervoor maakte Depay 12 goals en gaf hij 16 assist voor Lyon. Dat waren er dus meer dan Fekir produceerde.

19 september 2020 om 12:28

Mee eens, maar wel geconcentreerd in relatief(!) weinig wedstrijden. Hij is in bepaalde maanden zeer productief, maar er zitten ook altijd 2-3 maanden tussen waarin hij geen knikker raakt. Het probleem ligt dan ook niet bij z'n technische en fysieke kwaliteiten, maar bij z'n mentale weerbaarheid over lange periodes. Daar zit het gewoon (nog) niet goed. Hij maakt te vaak verkeerde keuzes in het veld en als de vorm er niet is, breken die verkeerde keuzes hem eigenlijk altijd op.

19 september 2020 om 13:00

@speedyafc Depay is een uitstekende speler maar Fekir was met afstand de beste speler van Lyon, die stats waar jij het over hebt zeggen heel weinig omdat Depay dat seizoen een pure aanvaller was en Fekir aanvallende middenvelder, over stats gesproken, Fekir maakte in dat zelfde seizoen precies evenveel doelpunten maar deed dat als middenvelder zelfs in minder wedstrijden.

20 september 2020 om 02:11

Fekir was toch ook een prima speler, niemand betwist dat toch? Maar Depay deed het ook niet slecht dat jaar.

Memphis Depay wekt bij mij de indruk dat hij zichzelf al een gearriveerde sterspeler vindt terwijl ik die indruk nergens vandaan kan halen. Incidenteel zie je wel waarom die indruk bestaat, maar veel te vaak ziet hij er uit als een sterspeler terwijl je dat alleen uit zijn houding maar niet uit zijn prestaties terug ziet. Er zijn in ons land naar mijn smaak ook een aantal fans van Oranje die hem daarbij een handje helpen. Ze schrijven hem prestaties toe die ik niet gezien heb. Oranje heeft m.i. bovenmatig gepresteerd onder Koeman dankzij een hechte verdedigigng. Van Dijk, de Vrij en de Ligt hielden Oranje achterin potdicht waardoor een enkele bevlieging van bijvoorbeeld Depay voldoende was voor de zege. Dat wil echter helemaal niet zeggen dat Oranje aanvallend een topteam is. Dat is het verre van. Waar wij jarenlang een frivool spelend Oranje hadden is nu Depay degene waar alles om draait. Terwijl hij nog lang niet op het niveau van Persie/robben/sneyder is. Nog lang niet.

Met alle respect maar dat Lyon is toch ook gewoon een loserploeg. Elk jaar weten ze wel hun beste spelers vast te houden, maar toch blijven ze altijd voor spek en bonen spelen. Hoe is het mogelijk dat soortgelijke ploegen als Lille en Marseille wel structureel beter presteren? Over Memphis geef ik de Franse kranten gelijk. Voor iemand die door zichzelf en de club als de absolute topspeler wordt gezien, is het toch schandalig hoe inconsistent hij is.

19 september 2020 om 11:16

Lyon presteert met uitzondering van het afgelopen seizoen structureel beter dan Marseille. Ik snap dus niet hoe je erbij komt dat Marseille structureel beter presteert. Lille presteerde ook alleen de afgelopen twee seizoenen beter dan Lyon. In de 5 jaren daarvoor eindigde Lyon telkens beduidend hoger dan Lille. Ook is het onjuist dat ze hun beste spelers behouden. Even een lijstje over de afgelopen pakweg 5 jaar van spelers die ze zijn verloren: Traore, Terrier, Ndombele, Mendy, Tousart, Fekir, Mariano, Diakhaby, Lacazette, Tolisso, Mammana, Gonalons, Umtiti.

19 september 2020 om 11:56

@Sirius, schei toch uit. Lacazette, Fekir, Traore, Tolisso, Tousart, Gobalobs, Umtiti hebben allen meer dan drie jaar een hoog niveau bij de club gehaald. Lyon weigerde hen steeds te verkopen. Bij Ajax waren we al blij wanneer een topper twee jaar bij de club bleef. Daarnaast weet Lille gewoon goed door te selecteren bij het verlies van enkele topspelers. Dit resulteert nu alweer in drie opeenvolgende CL deelnames. Ook Marseille heeft recent nog de finale van de El gehaald, en halen toch wel redelijk vaak de CL. Wat ik gewoon probeer te zeggen is dat Lyon elk jaar weer heel ambitieus is, maar het dan vervolgens helemaal niet laat zien.

19 september 2020 om 12:24

Dat is nogal subjectief. Bij Lyon is het echt niet veel anders dan bij andere clubs. Je hebt niet zozeer ongelijk in het feit dat Lyon niet echt progressie maakt op technisch gebied, maar jouw voorbeelden vind ik niet echt sterk. Een halve finale CL vind ik toch wel wat beter dan de finale van de Europa League. Marseille presteert structureel slechter dan Lyon en bij Lille gaat het momenteel ook gewoon lekker. Dat neemt niet weg dat Lyon over lange periodes structureel beter presteert dan beide clubs. Dat is geen mening, maar een feit.

19 september 2020 om 17:29

Lacazette heeft drie jaar op rij meer dan 25 competittiedoelpunten per seizoen gescoord. Elk jaar hoorde je wel weer dat de absolute top hem wilde halen. Lyon heeft hem drie jaar achter elkaar kunnen behouden, zonder echt sportief resultaat. Fekir net hetzelfde. Gonalons heeft volgens mij echt al tien jaar bij Lyon gespeeld, evenals die keeper Lopes. Hoe is het mogelijk dat een team met Fejir, Lacazette en Tolisso zelfs niet eens een bekertje heeft kunnen winnen? Ook Europees hebben ze (op afgelopen seizoen na met telkens maar een wedstrijd) nooit echt iets indrukwekkends laten zien. Ik vind mijn voorbeeld van Marseille zeker niet verkeerd. Misschien klopt het dat Lyon op de lange termijn beter heeft gepresteerd, maar bij Marseille zag je op de momenten dat ze ambitieus waren wel vooruitgang zoals die EL finale. Dat is Lyon de laatste jaren toch niet gelukt met al die toppers.

19 september 2020 om 11:31

De gouden jaren voor Lyon waren een decennia geleden. Toen werden ze acht jaar op een rij landskampioen. Destijds was het een saaie competitie. Elk jaar Lyon.

19 september 2020 om 12:25

Tja, nu is het elk jaar Psg. Wat dat betreft een andere naam, dezelfde situatie. Voor de spanning hoef je niet naar de Ligue 1 te kijken. Je kunt nu al wel gokken wie er het komende seizoen kampioen wordt.

Deed Bertrand Traore dan wel eer aan nummer tien? Overdreven gedoe betreft een rugnummer... ik begrijp best dat bepaalde voetballers met een 'iconisch' nummer willen spelen, maar dat doet toch niks met iemads kwaliteiten of vorm, haha...

19 september 2020 om 11:06

Maxi Lopez Traore is geen 10 en Memphis ook niet. Dit zijn buiten spelers die denken dat ze nr 10 zijn.

Heerlijk laag altijd die Franse cijfers. Je speelt een wat anoniem potje en huppakee, een 4. Zijn niet snel onder de indruk daar

19 september 2020 om 10:56

Zoals het hoort. Je verdiend niet miljoenen aan salaris om anonieme potjes te spelen

19 september 2020 om 11:24

Grootverdieners worden dan ook niet gekocht en duur betaald om anoniem te spelen. Ik denk niet dat een jong talent met dezelfde criteria word beoordeeld.

Dat is het probleem. Maak Memphis belangrijker dan hij in werkelijkheid is en je krijgt een speler die denkt dat hij JC is (twee optie mogelijk).

Depay is mislukt bij ManU. Doet het daarna redelijk bij de subtop met nu een dramatische reeks. Waar haalt deze speler het recht vandaan om te denken dat de absolute top de volgende stap moet zijn. Een spits van Barca zou ook een aanwinst moeten zijn voor een willekeurige topclub. Bij Bayern zou hij uitgelachen worden. Hetzelfde bij Juve en Paris. Hij zou daar hoogstens als 12de man binnenkomen.

19 september 2020 om 14:20

Bij Barcelona zou hij ook als relatief goedkope 12e man binnenkomen, tenminste ik kan me niet voorstellen dat hij boven Messi, Griezmann en Dembele in de pikorde zou staan.

Wat moet je in hemelsnaam als club met het vermogen en ambitie van Barca met een speler als Depay? Wat heeft Memphis bereikt met Lyon dat hij een stap hogerop gaat? Dit is gewoon een typische Nederlandse coach trekt weer een Nederlandse speler aan. Heb je een budget waarmee je een van de topscorers van de L1 kunt brengen, ga je aan de haal met Depay, lol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.RC Lens130
8.Angers13-6
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
L. DuboisVerdediger81
MarceloVerdediger80
M. CornetAanvaller80
M. DembéléAanvaller80
M. DepayAanvaller85
T. KadewereAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

810 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 8 5 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Memphis Depay heeft speciale boodschap tijdens vierklapper Olympique Lyon

Olympique Lyon heeft zondagavond een eenvoudige overwinning geboekt in de Ligue 1. Het team van trainer Rudi Garcia liep in de eerste helft ver weg bij AS Monaco, waarna de bezoekers...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren