Bijlow won onderonsje met Haaland: ‘Daar werd heel veel naar gevraagd’

Zaterdag, 19 september 2020 om 07:26Yanick Vos

Justin Bijlow mag zich de eerste keeper van Feyenoord noemen en krijgt in aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen FC Twente de complimenten van Dick Advocaat. De hoofdtrainer is onder de indruk van de kwaliteiten van de talentvolle keeper, die lange tijd Kenneth Vermeer voor zich had. In januari vertrok de ervaren doelman naar het Amerikaanse Los Angeles FC en dus is Bijlow de onbetwiste nummer één in De Kuip.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door ffeyenoord)

Eindelijk weer een talentvolle Nederlandse keeper bij een Nederlandse club. Ik hoop dat Scherpen de opvolger wordt van Onana, beter voor het Nederlandse voetbal. Is zelfs nog twee jaar jonger.

19 september 2020 om 08:40

Maar kan Scherpen überhaupt tippen aan Bijlow? Bij Emmen vond ik scherpen vooral erg lang. Weet niet hoe deze jongen zich inmiddels ontwikkeld bij jong Ajax?

19 september 2020 om 09:03

Wat ik lees van de mensen die meer verstand hebben van de ontwikkeling van Scherpen dan ik heb blijkt hij zich erg goed te ontwikkelen en lijkt enkel Kotarski nog een concurrent voor de toekomstige plek onder de lat in het eerste.

19 september 2020 om 11:03

Stekelenburg staat denk ik nog voor in de pikorde.

Ik weet het niet zo met Bijlow. We zitten natuurlijk met schaarste maar in zowel Bijlow als Scherpen zie ik geen topkeeper. Desondanks zijn ze nog erg jong en kunnen ze zich nog genoeg ontwikkelen.

19 september 2020 om 08:08

Bijlow is juist echt top. Hier gaan we met het nederlands elftal mooie tijden aan beleven 💪

19 september 2020 om 08:49

Kan zeker verstandvzake, misschien mis ik iets dat kan. Ik vind ze gewoon niet uitstralen wat bijvoorbeeld een Donnarumma op zijn 17e wel al uitstraalde. Wellicht dat van mijn kant de lat dan wat te hoog ligt want met Donnarumma staat er ook wel echt een beest onder de lat.

19 september 2020 om 10:10

Als je de lat hoger legt wordt het natuurlijk moeilijk keepen.Niet iedereen heeft dezelfde groeicurve. Stam werd op latere leeftijd pas goed. Boetius stopte al heel vroeg met zich verder ontwikkelen. Maar bijlow laat duidelijk een sterke groei zien. En we hebben in het verleden al kunnen zien dat hij geweldige reflexen heeft. Nu wordt hij volwassener en profileert zich steeds meer als een leider. Advocaat is niet iemand die met complimenten strooit. Dat wil wat zeggen

19 september 2020 om 11:21

Wat ik aan Bijlow echt een groot pluspunt vind, is dat hij in de drukte gewoon de bal vangt. Hij heerst echt in de 16 en hij straalt rust uit. Velen vinden Bizot en Cillessen momenteel de beste Nederlandse keepers. Bizot durft zelfs de meest simpele ballen niet te vangen en Cillissen, die mist pas de uitstraling. De enige reden waarom Cillissen nog de nr.1 is, is denk ik dat hij bij Barca op de loonlijst heeft gestaan en zijn meevoetballende kwaliteiten ten opzichte van Bijlow.maar ik snap wel wat je bedoelt hoor. Als je Bijlow ziet staan en Onana, dan straalt Onana veel meer uit dat hij onpasseerbaar is. Bijlow heeft idd niet die arrogante uitstraling en dat bedoel ik niet verkeerd hoor. In dit geval is die arrogante uitstraling juist positief. Ramos heeft ook zo'n arrogante uitstraling, terwijl een De Vrij meer de uitstraling (rustige jongen) van Bijlow heeft.

19 september 2020 om 12:38

Bijlow heeft alleen nog nooit onder druk grote wedstrijden gekeept. Ik zou niet echt niet weten wat hij dan uitstraalt of hoe hij dan presteert. 27 wedstrijden eredivisie zeggen echt heel weinig. Cilessen is de nummer 1 omdat hij zich bewezen heeft, Oranje werd met hem derde op een WK, Oranje haalde de finale Confederations Cup met hem.

19 september 2020 om 12:49

@ajaxf1: lol, wat vond je Van der Sar dan uitstralen op z'n 22e? Met alle respect echt een een non-argument wat je nu van stal haalt.

19 september 2020 om 12:52

Dat vind ik wel makkelijk hoor. Ik weet dat Cillessen nog wat blunders maakt tijdens de nations league. Daarnaast zijn we 3de gewonnen omdat juist Cillessen op het belangrijkste moment gewisseld werd. Cillessen heeft geen uitstraling, kan geen penalty’s tegen houden en is geen speciale keeper. De tijd van Bijlow zal komen binnen enkele jaren.

19 september 2020 om 14:02

Bijlow is zowiezo beter dan
scherpen en ik vind hem persoonlijk ook gewoon beter dan bizot heeft meer potentie dan bijde keepers en is op dit moment gewoon de toekomstige nummer 1 keeper van oranje

19 september 2020 om 14:12

Alleen moet bijlow zich op
voetballend gebied nog wel flink verbeteren en op de 1 op 1 duels,maar daarnaast is hij volgens mij al aardig compleet naar mn gevoel

19 september 2020 om 14:26

Meteen maar met een van de grootste keepers talenten vergelijken om je gelijk te halen, kan het nog triester? Zie je in Bergwijn ook niet het talent omdat hij qua talent niet zo ver is als Mbappe... je legt de lat idd erg hoog, maar dan is het makkelijk om vanuit jouw bril om te zeggen dat Bijlow geen goede keeper is. Alle Ajax supporters zijn als de dood dat Bijlow de keeper gaat worden voor oranje dus verbaasd het mij niks dat je op basis van een domme vergelijking met je argument komt.

19 september 2020 om 14:31

Voordat oranje 3e haalde met Cillessen onder welke druk heeft Cillessen zich toen laten zien? Aangezien Ajax ook niet veel CL speelde met Cillessen op doel. Wanneer talenten van Ajax ene handje vol wedstrijden hebben gespeeld zijn mensen als jij er als eerst bij hun in oranje te praten, maar Bijlow moet eerst op internationale podiums 50 wedstrijden keepen voordat hij als 3e keeper mee mag in oranje. Bittere pil om te slikken voor je wanneer Bijlow er (terecht) bij komt. Let maar op wanneer Scherpen volgend seizoen onder de lat staat dat je hem voor de winterstop al in oranje praat. L

19 september 2020 om 08:11

Durf het niet te zeggen. Keepers kunnen zomaar ineens hele grote stappen zetten. Daarbij is het ook gewoon een ervaringsvak. Bij scherpen bv zie ik echt een enorme ontwikkeling en dat op een lager niveau dan waar hij eerst speelde. Zo heerst hij opeens in de lucht, terwijl hij bij Emmen er echt weinig van bakte bij hoge voorzetten. En Bijlow is niet minder dan de eredivie keepers die als degelijk worden weggezet (Padt, Bizot) terwijl hij wel stukken jonger is. Hopelijk kan Feyenoord een mooie Europese campagne opzetten, dat zou namelijk enorm kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Bijlow.

19 september 2020 om 09:18

Ik weet niet hoe het niveau van Bijlow nu is, maar voor Corona zat Bijlow nog niet op het niveau wat Bizot en Padt wel haalden. Hij kwam wel in de buurt, en als derde keeper voor oranje kan je dan beter een talent meenemen, vooral als je met Krul en Cillessen al een bult ervaring meeneemt.

19 september 2020 om 08:19

Bijlow is gewoon echt een top keeper en stond er altijd om bekend.

19 september 2020 om 12:38

Op basis van wat staaf je die bewering? Omdat je Bijlow al vaak in hele grote wedstrijden uitstekend hebt zien keepen?

19 september 2020 om 14:34

Ga even ergens anders lopen huilen Speedy, altijd als het om Bijlow gaat loop je te huilen wanneer mensen zijn talent benoemen. Krijg je hele zware hartkloppingen dat er een Nederlandse talentvolle keeper van Feyenoord komt. Het is echt om te janken hoe je altijd het vaakst reageert wanneer het om Bijlow gaat.

19 september 2020 om 08:45

Ajaxf1 kan je uitleggen waarom je in Bijlow geen topkeeper ziet? Ik zie hem iedere wedstrijd en hij wordt namelijk met de maand beter. Straalt zelfvertrouwen uit, doet geen rare dingen, is rustig, goede reflex,maakt de juiste keuzes, stopt penaltys, zijn lengte is nog geen enkele keer een probleem geweest, kan goed mee voetballen en maakt zelden een fout. En hij is nog maar 22. Voor een keeper is dat ongekend jong en hij kan alleen nog maar beter worden door de ervaringen...ik zie het wel een topkeeper worden.

19 september 2020 om 08:50

Ik volg Bijlow niet zoals jij wel doet dus ik denk dat je gelijk hebt. De laatste potten die ik van hem gezien heb, en dat was inderdaad al even geleden, vond ik hem niet best. Met als dieptepunt toen in de Arena, maar dat is echt al even geleden ja. Hoop dat hij het goed gaat doen, hij is inderdaad nog jong.

19 september 2020 om 09:13

Klopt dat eerste hald jaar was met pieken en dalen en die betreffende wedstrijd was hij zeker niet best.sinds hij echter na zijn blessure weer vast onder de lat staat, straalt hij echt wel wat uit.hij moet nu die stijgende lijn doorstrekken.

19 september 2020 om 12:40

Je kan Bijlow nog helemaal niet beoordelen omdat hij nog nimmer grote wedstrijden heeft gekeept. Tot op heden is hij regelmatig gebleseerd, daardoor zit hij nu op pas 27 eredivisie wedstrijden. Wellicht wordt het een top keeper maar het kan net zo goed een grote flop worden.

19 september 2020 om 13:35

Altijd grappig dat ze bij Feyenoord eerst allemaal grote wedstrijden moeten spelen om te zien dat het een groot talent is en de verwachting dat het een topspeler is en dat het bij Ajacieden altijd vanaf de B1 A1 of eerste wedstrijd in het eerste zichtbaar is.

19 september 2020 om 14:11

3-1 tegen Dortmund waar best veel 1ste elftal spelers in mee deden.
En hij nog een penalty van Haaland pakt.
Lijk me al een grote wedstrijd die hij is geslaagd.

19 september 2020 om 14:35

Dat is een oefenwedstrijd dus dat zal dan niet tellen als het om een Feyenoord talent gaat.

19 september 2020 om 23:02

Oefen toernooi was het zelfs dan willen ze nog wel eens voetballen voor die cup die ze kunnen winnen.

Spreekt vgm ook vloeiend Spaans (ook handing)

19 september 2020 om 09:03

Ja en dat heeft hij geleerd om nog beter met z'n verdediging te kunnen communiceren. Dat laat wel zien hoe graag hij wilt en hoeveel hij er voor over heeft. Goede mentaliteit deze kerel

19 september 2020 om 09:06

Wauw. Dat is inderdaad een topinstelling die hij dan heeft.

Kijk maar naar een Ronaldo wat een goede mentaliteit en werkethos kan bewerkstelligen.
Zeg niet dat Bijlow gaat uitgroeien tot een topkeeper, maar het zal in elk geval niet aan hem liggen als hij het niet redt. Goed om te lezen. 22 jaar en nu al een voorbeeldfunctie.

Ik zie in Bijlow ook wel een potentiële Oranje keeper. Hopelijk roept de nieuwe bondscoach (F. de Boer?) Bijlow gewoon op als 3e keeper, kan hij daar al aan wennen, en kan hij zich mooi meten met de beste keepers van het land. Ik denk echter dat als hij zich zo blijft ontwikkelen, het niet lang gaat duren voordat hij een keer word opgeroepen. Er komt een moment dat je niet meer om hem heen kan. Hij is nog maar 22 jaar, maar hij ontwikkeld zich echt stormachtig. Normaal heb ik altijd wel wat te zeiken over keepers maar ik vind Bijlow echt compleet en kan echt geen zwakke puntjes noemen op dit moment.

19 september 2020 om 09:41

Hij heeft alleen nog niet op hoog niveau gespeeld. CL of ver in de EL. Hopelijk gaat Feyenoord dat nu voor elkaar krijgen want die ervaring heb je echt nodig. Dat maakt het verschil tussen een club keeper en een topkeeper. Wat dat betreft zijn de vooruitzichten van Scherpen die twee jaar jonger is nog beter. Ajax speelt jaarlijks CL. Dan gaat hij met twee vingers in de neus Bijlow voorbij. Laten we hopen dat Feyenoord weer eens een mooie Europese campagne gaat voeren. En dat de strijd straks volledig open ligt.

19 september 2020 om 10:22

Rare redenatie dat Scherpen doordat Ajax CL speelt Bijlow (met twee vingers in de neus nog wel) voorbij zal gaan. Dat heeft met zoveel factoren te maken. Dan zal Scherpen eerst nog eerste keeper moeten worden en ook nog de sprong moeten maken om gelijkwaardig te worden aan Bijlow.

19 september 2020 om 09:42

Maar wat heb je eraan als je 3e keeper bent? Bijlow is nummer 1 bij Jong Oranje.

Even wat vertrouwen aan je keepertje geven. Bijlow is een aardige keeper maar als ik dit lees dan is hij van het niveau vd sar. Blijf hem een leuke keeper vinden maar zeker geen toptalent. Maar wie weet heb ik het mis we gaan het zien.

19 september 2020 om 10:06

Hij is pas 22 jaar en heel stabiel. Maar zoals ik zei ik wil hem graag ook wedstrijden op topniveau zien keepen. Dan maak je pas echt stappen. Van der Sar moet je niemand mee vergelijken. Die speelde bij Ajax wat toen de beste club van de wereld was en daarna nog de CL gewonnen met Man United. Dat komt zelden voor.

19 september 2020 om 11:33

En toch werd v/d Sar pas echt een topkeeper toen hij bij Manchester onder de lat kwam.bij Ajax was het een zeer talentvolle keeper. Heeft daarna de klappen van de zweep leren kennen bij Juve, vervolgens vlieguren gemaakt bij Fulham dat toen een leuke subtopper was in de PL. Als ze zeggen dat een keeper pas op late leeftijd zijn absolute top behaald, wordt vaak verwezen naar v/d Sar.

19 september 2020 om 12:42

Euh ben je vergeten dat van de Sar met Ajax kampioen werd, de CL won en de wereld beker won?

19 september 2020 om 14:36

Het zal verder niet aan het team hebben gelegen dat van der Sar kampioen werd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

8 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 16 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 7 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 16 0 1 0
2017/2018 Feyenoord 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot noemt naast Guus Til nog een uitblinker van Feyenoord

Arne Slot haalt opgelucht adem na de zwaarbevochten overwinning van Feyenoord in de tweede voorronde van de Conference League. Door een hattrick van Guus Til, waarvan het laatste doelpunt in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren