Kieft: ‘Van Dijk moet nodig weer met twee benen op de grond worden gezet’

Zaterdag, 19 september 2020 om

Wim Kieft is van mening dat Virgil van Dijk bij Liverpool en het Nederlands elftal eens flink wakker moet worden geschud. De oud-voetballer constateert dat tactische discipline momenteel niet hoog in het vaandel staat bij de verdediger annex Oranje-international. “Hij moet nodig weer met twee benen op de grond gezet worden”, benadrukt Kieft zaterdag in zijn column in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Wim Kieft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door heidihallo)

Zal Wim een beetje moe zijn geworden van het spel van Virgil van Dijk de laatste tijd?

19 september 2020 om 08:25

Ontzettend en hij is ook een beetje in zichzelf gaan geloven!

Op één punt moet ik Kieft zeker gelijk geven. Het valt me steeds meer op dat van Dijk bijna altijd uit de duels probeert te blijven. Wellicht is het een teamafspraak, maar laatst bij Oranje was er ook sprake van. Terwijl van Dijk ook juist sterk is in de duels. Dat gezegd hebbende, welke speler heeft nooit een wat mindere periode? Van Dijk staat er straks echt wel weer en dan stoort niemand zich meer aan zijn presentatie of houding.

19 september 2020 om 08:42

Is toch vreemd op Van Dijk uit de duels te houden? Lijkt me net een van zijn sterke punten en als aanvaller lijkt het me ook geen prettig vooruitzicht te weten dat je 90 minuten met Van Dijk in clinch zal liggen😉

Eindelijk iemand die eerlijk kan zeggen waar het op staat. Ik vond van Dijk in het begin bij Liverpool ook vaak verstoppertje spelen. Dat is waarom hij de minst gepasseerde speler was in de premier league. Hij is goed maar hij moet niet denken dat hij hiermee over een langere periode weg mee kan komen. Virgil, all eyes on you mate, dus zorg ervoor dat je wat doet met deze gezonde kritiek!.

19 september 2020 om 07:55

Dat is zijn spel, dat is zijn kracht. Dat mensen hem de beste noemen of noemde is toch niet aan hem? Hij speelt al jaren op dezelfde manier en is best weinig veranderd, alleen zijn mensen hem anders gaan zien.

19 september 2020 om 10:43

Je ziet gwn dat hij altijd achteruit loopt en andere laat ingrijpen zodat hij kan corrigeren. Is zoiezo niet beter dan ramos

Eindelijk iemand die v Dijk niet overhyped. Dat nonchalante valt mij vaker op, zeker bij het half ingrijpen bij schoten tegen. Dat velen hem als beste verdediger ter wereld waarderen heb ik dan ook niet begrepen. Zeker niet omdat er bij Real een fenomeen rondloopt die zich nooit verstopt en juist in alle duels komt.

19 september 2020 om 07:55

@Le Penseur, persoonlijk vind ik Ramos ook echt nog wel een stukje beter dan van Dijk. Is geen schande. Eén kanttekening, Ramos gaat wel met enige regelmaat (toch wel zo'n drie keer per wedstrijd) onnodig een duel aan. Soms gaat dat goed, maar het levert hem ook regelmatig een onnodige gele kaart of erger op. Wat mij betreft het enige mindere aspect in het spel van Ramos.

19 september 2020 om 08:14

15 jaar geleden was dat heel normaal en absolute winnaarsmentaliteit... toen had je stam, nesta, maldini, Hierro, bergomi, keown, Adams, dessailly enz. Die gingen allemaal het duel aan als ramos (de ene was wel wat beter dan de ander) maar het echte verdedigen is geëvolueerd tot slap mandekken en dat maakt ramos zo goed... en Messi en Ronaldo All time topscorers.

19 september 2020 om 09:42

Is misschien ook een kwestie van smaak. Ik vind ramos een echte persoonlijkheid, winnaar en leider maar puur verdedigd vind ik hem minder goed. Van dijk probeert de situatie vaak tactisch op te lossen en straalt constant rust uit. Mijn voorkeur gaat uit naar cheilini die voor mij alle kwaliteiten in zich heeft.

19 september 2020 om 12:40

Hou toch op man, van dijk had vorige twee seizoenen een topseizoen en was bijna als beste speler van de wereld gekozen. Nou is het seizoen nog niet eens weer begonnen, doe hij het wat minder en staan we gelijk in de rij om over nonchalance en overhyped te praten. Mag hij even wat mindere wedstrijden hebben? Hij is geen robot. Spelers als Ronaldo, Messi en dergelijke hebben ook weleens een mindere periode. Stelletje hypocrieten.

Helemaal eens! En hier is Koeman verantwoordelijk voor... hij wil geen van gaal en graag op de voet van Koeman verder... omdat hij rustig samen met depay vedette gedrag kon vertonen zonder iemand er wat van zegt. Hoezo kan de ‘beste verdediger’ ter wereld die rechtsbenig is niet rechtscentraal spelen?? Wat een absolute onzin is dat. En daardoor moet Ake maar linksachter (wat hij ook niet is). De knvb zwicht nu zelfs voor Virgil (De spreekbuis van oranje) door van gaal gewoon niet te bellen.

19 september 2020 om 08:22

De knvb is een slap zootje dat de oren laat hangen naar de spelers , maar de speler moeten gewoon hun mond houden en de knvb laten bepalen wie de trainer wordt anders rotten ze maar op. Geselecteerd worden voor je land moet een eer zijn maar tegenwoordig wordt je al geselecteerd als je anderhalve wedstrijd ik de eredivisie hebt gespeeld , de knvb moet voor het beste gaan en dat is v Gaal een toptrainer en wie niet wil moet opzouten

19 september 2020 om 08:31

De Knvb toont geen visie. Eerst de spelers vragen. Vervolgens Ten Cate en Bosz contacteren om daarna voor Frank de Boer te gaan. Daar zit geen idee achter. Als de Knvb geen visie heeft kunnen ze beter gewoon verkiezingen uitschrijven onder het volk. Laat ons maar stemmen. Het Nederlands elftal is voor de Nederlanders. Degene die wint heeft ook gelijk draagkracht. Prima oplossing wanneer je mensen in de bond hebt zitten die geen idee hebben.

19 september 2020 om 11:02

@sloep01 de KNVB heeft natuurlijk geleerd van hun fouten. We hebben in 2002 allemaal kunnen zien wat voor negatieve impact Van Gaal op de resultaten kan hebben op het moment dat hij voor een groep staat die hem niet trekt

19 september 2020 om 11:25

Japie, we weten niet of de groep hem niet trekt. Goede kans dat alleen Virgil van Dijk (misschien ook Depay) hem niet trekt. In 2014 trok Sneijder hem niet. Maar je, hij heeft het wel voor elkaar gekregen dat Sneijder met een personal (kickbox) trainer weer fit werd.

19 september 2020 om 12:58

Goh 2002 jonge jonge die ouwe koeien kennen we nu wel hoor , 2014 vergeten zeker maar dan weer komen met dat Robben in vorm was en van van wie kreeg Robben als lange die ballen oh zelf opgehaald natuurlijk , ik weet dat je een vreselijke aversie hebt tegen v Gaal maar hij is gewoon met afstand het beste wat we hebben , en zeker geen de Boer , of iemand die hij graag wil ene Gio die zit nu in China waarom ? Omdat er verder niemand belangstelling had ik zeg niet dat hij goed of slecht is maar is gewoon een constatering . En op peoplemanagers zitten we niet te wachten hoor het gaat om topsport en die is keihard wie niet volgt valt af blijven vanzelf de goede over hoor .

19 september 2020 om 13:58

@sloep01 ik kan ook de periode bij United erbij halen waar destijds geweldige spelers als Falcao en Di Maria geen knikker raakte onder zijn bewind. Van Gaal is goed op het moment dat hij bij een groep past maar met zijn karakter, gedrag en aanpak zijn er ook heel veel selecties waar hij niet bij past. als dan een Memphis, De Vrij, Blind, Wijnaldum en nog wat van die jongens die eerder met hem hebben gewerkt hem liever niet hebben als bondscoach dan zal dat een reden hebben. blijkbaar zijn ze tot de conclusie gekomen dat zijn aanpak en gedrag niet passen bij deze groep en denken ze daarom geen succes met hem als coach te kunnen behalen

19 september 2020 om 14:00

@heideihallo Sneijder vind ik juist het slechtste voorbeeld wat je kan noemen. die werd als pure nummer 10 op dat toernooi misbruikt als een of andere waterdrager die de hele tijd achter de tegenstander mocht aanhalen en speelde daardoor waarschijnlijk zijn meest slechte toernooi ooit in Oranje

19 september 2020 om 14:23

Die hebben niets te willen het moet een eer zijn om voor oranje te spelen en willen ze niet onder een bepaalde trainer dan gewoon opzouten , want ook de spelers zijn gebaar bij resultaten hoor want als international kom je toch anders binnen hoor bij een club , en met Falcao heb je echt een sterk voorbeeld hoor pff die heeft na atletico nergens meer dat niveau gehaald hoor ,

19 september 2020 om 14:33

@sloep01 een coach is maar een coach. de spelers helpen je aan de prijzen en een coach is daarom nooit belangrijker als zijn sterspelers. als die hem dan absoluut niet willen zou je imo wel heel dom zijn om zo een coach dan toch aan te stellen als Knvb zijnde. die spelers hebben bijna allemaal ervaring op Europees topniveau en veel van die jongens hebben ook de aanpak van Van Gaal al ervaren. die kunnen echt wel inschatten of een bepaalde coach de weg is naar succes is met een bepaalde groep spelers of juist totaal niet

19 september 2020 om 15:18

Japie, wel ingaan op mijn argumentatie en niet een klein stukje pakken en dat proberen te ontkrachten. --------------------------- In 2002 is Louis van Gaal gefaald bij Oranje met een elftal vol met gearriveerde spelers. In 2014 was hij succesvol met Oranje met een mix van ervaren spelers en jong talent. De huidige selectie lijkt wat betreft ervaring en leeftijdsopbouw veel meer op die van 2014 dan die van 2002. In 2014 waren er ook ervaren spelers en die gingen ook gewoon mee in zijn ideeen. Sneijder - toch wel veel meer een baasje dan Virgil van Dijk of Wijnaldum nu - heeft hij wel kunnen bewegen om én fit te worden én van een speler die in de schijnwerpers wil staan te veranderen in een dienende speler. Wat een prestatie is dat! Of je die nieuwe rol van Sneijder nu een succes vindt of niet), welke andere bondscoach was dat gelukt bij Sneijder? -------------------------- Ik heb toch erg het idee dat jij een of andere rare karikatuur van Louis van Gaal maakt. Is gewoon een superintelligente man, tactisch meesterlijk, en ontieglijk veel overwicht op spelers.

19 september 2020 om 16:34

@heideihallo ik vind Van Gaal een prima coach verder maar zijn karakter is niet geschikt voor elke spelersgroep en dat is meer mijn punt. als deze selectie hem dan absoluut niet ziet zitten dan zou ik het raar vinden om hem aan te stellen. veel van die gasten hebben al met hem gewerkt dus de onvrede over een mogelijke aanstelling van hem zal niet uit de lucht komen vallen. als zelfs een Ten Cate of Frank De Boer de voorkeur krijgen boven een Van Gaal dan zal dat zeker een reden hebben. tactisch is het idd een geniale man maar hij kan zich niet aanpassen aan een spelersgroep. hij is totaal niet flexibel en zijn wil is wet en die schoolmeester aanpak werkt niet bij elke selectie. een Van Dijk en Wijnaldum bv hebben twee CL finales gespeeld. die zitten misschien niet te wachten op iemand die nooit hoger als Sparta heeft gevoetbald en hun nu opnieuw het voetballen wil gaan leren op de training

19 september 2020 om 16:55

Wat maakt het nu uit of Wijnaldum of van Dijk niet op van Gaal zitten te wachten. In 2014 hadden we Robben, Sneijder en van Persie. Nog meer bereikt en meegemaakt. Nog ouder ook. Zaten die wel te wachten op Van Gaal? Het is wel een wereldkampioenschap, niet een zomerkamp. Het hoeft perse heel erg leuk te zijn. Presteren, dat moet er gebeuren. Jij lijkt me de prioriteiten compleet verkeerd te leggen. Blijft natuurlijk oerdom om de spelers te vragen. Wie verzint dat? Maar ja, die fout is blijkbaar gemaakt, en als het zo is dat de spelersraad heeft aangegeven geen van Gaal te willen, alsnog gewoon doen. Wie denken die internationals dan te zijn? De laatste 2 eindrondes gemist. Ze halen hem een keertje (wat elke editie gemakkelijker wordt) en denken gelijk hun wensen of afkeer aan te moeten geven. Als dit allemaal zo is, dan dalen die internationals erg in mijn achting. Gewoon Louis van Gaal aanstellen en werken voor je geld en land. Feestvieren kan daarna wel op vakantie.

19 september 2020 om 09:44

Ik denk ook dat van gaal de beste persoon is om rendement uit deze ploeg te halen. Ik denk dat niet iedereen zich zal laten leiden door frank de boer. Bij van gaal twijfel ik daar niet over.

19 september 2020 om 11:00

Wie zegt dat dat de reden is? Niet iedereen trekt de arrogantie, het narcisme en het vaak asociale en respectloze gedrag van Van Gaal natuurlijk. Bovendien zet hij met zijn optredens in de media natuurlijk ook heel Oranje wereldwijd voor lul en niet iedereen kan dat waarderen

19 september 2020 om 11:32

Klinkt voor mij juist als een fantastische bliksemafleider die de aandacht en de druk van de media naar zich toetrekt. Je moet ook oppassen om Louis van Gaal als een totale idioot neer te zetten. Louis van Gaal heeft narcistische trekken, en zijn media-optredens zijn op zijn minst regelmatig apart te noemen, maar hij heeft juist ook sociale kanten, die voor de media en de buitenwereld niet altijd even goed zichtbaar zijn. En dit Nederlands elftal is in opbouw. Veel jonge spelers. Dan juist lijkt mij Van Gaal een fantastische bondscoach. Jij verwees naar 2002. Dat waren allemaal oudere vedettes, die al van alles bereikt hadden in hun carriere. Die hadden geen zin meer in Van Gaal. Die situatie kun je toch niet vergelijken met nu? Van Dijk en Wijnaldum zijn beiden 29 ofzo. De rest is jonger of aanzienlijk jonger. Die zijn nog wel te kneden en te raken door Louis.

19 september 2020 om 11:36

Ik heb liever een strontvervelende, eigenwijze, bijna-narcistische coach die tactisch meesterlijk is en strategisch de beste coach die Nederland ooit heeft voortgebracht dan een lompe boer die zonder enig tactisch noch strategisch vermogen overal geflopt is in het buitenland. Wat ik niet snap aan mensen die dezelfde kritiek hanteren als jij; op dat niveau draait alles om de winst en de persoonlijkheid komt daarna, terwijl juist deze kritiek bestaat om een zo mak mogelijk lam voor een camera te zetten die overdadig mediatraining heeft gehad. Alles zodat een Japie_krekel ( blijkbaar de Knvb en de spelersgroep) een kut wedstrijd mogen aanschouwen, maar een rustige persconferentie. Persoonlijk wil ik het liever andersom; sprankelend, winnend voetbal en daarna een flut interview met de bondscoach.

19 september 2020 om 11:45

Los daarvan, ik geniet wel van die persconferenties van Louis van Gaal. Normaal gesproken kijk ik alleen de wedstrijd. Bij Van Gaal ga ik de nabeschouwing wel kijken, want misschien komt er een interview. Dat we eventueel voor lul staan voor de rest van de wereld met zn interviews? Nou en? Alsof dat van belang is. Liever de beste bondscoach, dan staan we op voetballend vlak in ieder geval niet zo snel voor lul.

19 september 2020 om 13:21

Wanneer heeft hij in 2014 oranje voor lul gezet man , hun heeft Nederland juist op de kaart gezet met zijn derde plek , jonge jonge wat laat jij je afleer steeds blijken Japie ,

19 september 2020 om 13:48

@Ajax-ACMilan mensen hebben kritiek op Depay en Van Dijk dat ze zogenaamd arrogant zijn, maar als Van Gaal die daar nog veel erger last van heeft en zich nog veel arroganter gedraagt richting mensen het doet, dan is het opeens wel prima? zo zie je maar hoe er in Nederland met twee maten gemeten wordt

19 september 2020 om 13:51

@sloep01 op dat toernooi heeft hij het idd goed gedaan maar we zijn onder hem ook een WK in 2002 misgelopen met een geweldige selectie omdat zijn aanpak totaal niet bij die groep spelers paste. als dan een Memphis, De Vrij, Blind, Wijnaldum en nog wat van die jongens die al met hem hebben gewerkt hem liever niet als hoofcoach zien dan zullen ze daar heus wel goede redenen voor hebben. dat zal ook betekenen dat ze niet geloven dat de combinatie Van Gaal met deze groep succes gaat opleveren. als de prestaties goed zijn wordt dat snel over het hoofd gezien en vergeten mensen in Nederland dat dan weer heel snel maar je kan natuurlijk niet ontkennen dat Van Gaal zich vaak als een totale malloot gedraagt

19 september 2020 om 15:47

Aannames. Er is in de pers terechtgekomen dat de spelersraad heeft aangegeven 1 naam niet te willen: Louis van Gaal. Dat is door niemand van de Knvb bevestigd. En als het al waar is, dan weten we nog steeds niet of dit een unanieme beslissing was, of dat er slechts 1 of 2 spelers ware die dit gezegd hebben. ----------- Voor mij is Louis van Gala een excentrieke geniale gek. Een vakman en een trainer met overwicht. En dat kan deze groep dus best wel gebruiken. Dat (een aantal) spelers uit de spelersraad nu praatjes krijgen terwijl het Nederlands elftal een paar jaar geleden nog op een historisch dieptepunt zat, vind ik niet helemaal kunnen. Tot nu toe goed gedaan bij de vorige editie van de Nations League en zich eindelijk weer eens - na 2 beschamende mislukkingen - gekwalificeerd voor een eindtoernooi, Ze moeten wel hun plaats kennen die spelers. Niet acteren alsof ze al heel veel voor Oranje betekend hebben.

19 september 2020 om 16:30

Oranje heeft geloof ik 22 selectiespelers. als slechts 2 daarvan hem niet willen zien dan hebben die echt niks te vertellen hoor dus het zullen er ongetwijfeld veel meer zijn. anders had de Knvb waarschijnlijk allang bij hem aangeklopt. Van Gaal heeft namelijk al aangegeven er voor open te staan van wat ik heb begrepen iig

19 september 2020 om 17:24

Je vergeet dat we - met Hoogma, Langeler en Gudde - een aantal ongelooflijke lichtgewichten hebben werken in de top van de knvb. Die hebben nog wel een ander motief om liever niet Louis van Gaal aan te stellen. Deze zwakke broeders zouden weleens bang kunnen zijn. Je kent Van Gaal... Als die vindt dat dingen anders moeten dan zegt hij dat. Zulke lichtgewichten zijn vaak heel erg bang voor zulke sterke persoonlijkheden. Dus dat Van Gaal - die blijkbaar graag wil - nog niet gevraagd is kan hele andere oorzaken hebben.

Daar ben ik het wel mee eens. Hij oogt veel nonchalanter dan pakweg anderhalf jaar geleden. Zoiets kan er natuurlijk insluipen. Dat maken de meeste spelers van dat niveau wel een keer mee, maar het is wel zaak dat je wakker geschud word en ervan leert. Vorig jaar sloop dat er al wel in bij Van Dijk, maar het lijkt momenteel wel wat erger te worden. Ik denk dat hij zich uiteindelijk wel herpakt, maar dat is wel een puntje van kritiek bij Van Dijk. Het is voor hem natuurlijk ook wel even wennen om zoveel aandacht te blijven krijgen van mensen en media over de hele wereld. Verder kan ik altijd wel genieten van Kieft als hij over voetbal praat. Naar mijn mening toch wel de meneer die op dit moment het meest zinnig over voetbal praat samen met Van Basten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton137
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger51
V. van DijkVerdediger51
FabinhoMiddenvelder50
G. WijnaldumMiddenvelder50
Roberto FirminoAanvaller50
Mohamed SalahAanvaller56
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

219 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Ajax is nog altijd ongeslagen tegen Liverpool

Woensdag trapt Ajax de Champions League-cyclus af tegen Liverpool. Twee Europese grootmachten die elkaar opvallend genoeg in 1966 voor het laatst tegenkwamen in een officieel duel. Beide ploegen zullen vol goede...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren