Hoever vertrekt bij Liverpool als onderdeel van transfer van 43 miljoen

Vrijdag, 18 september 2020 om 23:45Chris Meijer • Laatste update: 00:26

Liverpool en Wolverhampton Wanderers hebben een akkoord bereikt over Diogo Jota. Onder meer The Athletic, The Times en transferexpert Fabrizio Romano melden vrijdagavond dat the Reds een vaste transfersom van 43 miljoen euro gaan neertellen voor de Portugese aanvaller. Als onderdeel van de overeenkomst maakt Ki-Jana Hoever de overstap naar Wolverhampton Wanderers, dat minimaal 9,8 miljoen euro overmaakt voor de verdediger. Eerder op de dag versterkte Liverpool zich al met Thiago Alcántara, die werd overgenomen van Bayern München.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goede zet van Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat ik mij dan afvraag: waarom legde je destijds niet zoveel neer voor Werner? Ok, hij zou misschien wat meer moeite hebben met zijn rol als tweede viool, maar Klopp had hem toch overtuigd. Vond Thiago een toptransfer, maar dit vind ik toch wel erg duur. Laat me echter graag verrassen.

19 september 2020 om 00:12

Ik zal het even uitleggen. Liverpool betaald de komende 12 maanden net iets minder dan 10% van het totale bedrag. Dus €4.5m. dus Liverpool incasseert €10m voor Hoever en geeft €4.5 terug. Thiago idem dito €5m komende 12 maanden. Leipzig wilde hier klaarblijkelijk niet aan mee werken. Het aantrekken van Hoever voor een leuk bedrag zal hieraan mee hebben geholpen. Sarr was 1e keuze van Klopp maar omdat Watford erg stug was in haar houding mbt betalingen(wilde een groot bedrag in 1x) en vast hield aan €44m vast met €11m variabelen, heeft Liverpool overgeschakeld naar Jota.

19 september 2020 om 00:16

Keizer je klinkt alsof je goed geïnformeerd bent. Ik lees net iets op TM dat Liverpool serieuze interesse heeft in Ozan Kabak voor dit seizoen al. Speelt er zoiets, heb je daar kennis van? Zou wel een mooi einde van de transferperiode zijn voor Liverpool zeg met drie goede gerichte aankopen (waarvan een duidelijk ook een investering in de toekomst met eventueel Kabak).

19 september 2020 om 00:19

Wat ik weet is dat Kabak op het lijstje staat van Liverpool(en vele andere clubs). Liverpool is geïnteresseerd maar er zijn op dit moment geen geluiden dat hij deze zomer gehaald wordt. Klopp zal Fabinho als 4e CB gaan gebruiken komend seizoen. Wellicht bij een zware blessure dat er in de winter geschakeld gaat worden. Vooralsnog ziet het er naar uit dat het zo blijft. Maar je weet het niet

19 september 2020 om 00:26

Thanks voor de info! Even afwachten dan. Ik heb Fabinho niet op CB gezien weet wel dat ie een paar jaar terug een handvol wedstrijden heeft gespeeld daar voor LFC. Maar tot de winter lijkt me dat vooralsnog een degelijke backup, zijn prestatie van vorig seizoen op DM kennende.

19 september 2020 om 00:39

Keizer, Is Liverpool zo zwaar getroffen door Corona of hadden ze al weinig geld? Want aan tv gelden en kampioenschap verdien je toch al aardig veel dacht ik.

19 september 2020 om 06:54

Liverpool houdt vast aan haar beleid. Geld wat je niet hebt kan je niet uitgeven. Geen leningen bij banken/eigenaren. Liverpool is compleet zelf afhankelijk. Corona heeft Liverpool €110m gekost. Veel inkomsten mis gelopen. Daarom eerst verkopen voordat er wat binnen komt. Of tactisch met je geld om gaan zoals hier gebeurt.

19 september 2020 om 09:55

Liverpool betaald haar transfers uit het potje "transfers". Natuurlijk wordt daar weleens geld ingestopt. Maar niet heel veel. Dus alle inkomende transfers kan je linken aan uitgaande transfers. Van het geld van Coutinho werden van Dijk en Alisson gehaald, Tsimikas voor Lovren en Thiago en Jota voor Hoever(aangezien de aanbetaling van beide zo laag is dat de transfer van Hoever dit dekt het komende seizoen)

19 september 2020 om 11:05

Dat is het beleid van Liverpool. Die kopen vaak creatief in voor relatief lage bedragen. Dat zag je met bv Wijnaldum, Firmino, Salah, Robertson en Mane

19 september 2020 om 00:22

Dat is het 'm ook, denk ik. Werner gaat niet als tweede viool fungeren, terwijl dat bij deze Jota wellicht toch wat anders in elkaar steekt. Enerzijds een behoorlijk bedrag voor een speler die logischerwijs geen basisplaats gaat veroveren (op korte termijn). Anderzijds is het tegenwoordig zo vreemd niet meer dat clubs om en nabij de 40 miljoen euro betalen voor een bankzitter.

Leuke speler die Jota, helemaal om op de bank te hebben..

Voor Hoever misschien beter voor zijn ontwikkeling, mocht hij bij de Wolves veel aan spelen toekomen.

19 september 2020 om 03:24

Is er een terugkoopclausule voor Hoever? Kan me moeilijk voorstellen dat Liverpool zomaar talenten weg doet voor 10m, of hebben ze deze echt nodig?

19 september 2020 om 08:03

15% doorverkoop percentage. Verder niks, Hoever hoefde niet weg. Liverpool stond open voor een verhuur. Maar wat ik heb begrepen wilde Hoever zelf weg om ergens speeltijd te krijgen.

Ik dacht dat Hoever het daar wel redelijk deed. Toch opmerkelijk dat ze hem dan zo’n redelijk klein bedrag laten gaan. Eindelijk een versterking op de vleugels achter Mane en Salah.

19 september 2020 om 00:16

Klein bedrag voor een speler die nog geen minuut in de competitie heeft gespeeld?

19 september 2020 om 01:05

Voor zo’n enorm talent niet bijster veel imo.

19 september 2020 om 04:16

Enorm talent is toch ook wel wat overdreven.

19 september 2020 om 09:33

Niks overdreven aan, die jongen is een enorm talent en zal me niks verbazen als hij volgend jaar de rechtsback van Oranje is.

19 september 2020 om 11:42

Het probleem is dat hij op dit moment 3e keus is achter TAA en Neco Williams, die zijn beide nog zo jong dat er bij Liverpool de komende jaren waarschijnlijk geen positie voor hem vrij komt

Wat een selectie heeft Liverpool. Ik denk de beste selectie in Europa. Ik heb hem een paar keer zien spelen bij Wolves, was echt zeer gecharmeerd. Ik denk dat hij een absolute smaakmaker zal worden. Ben echt super blij. Snelheid, kracht en afwerking. Een jonge Mane. Nog een verdediger halen, dan is het compleet.

19 september 2020 om 00:17

Voorsorteren op een vertrek van Mane na dit seizoen of breedte in de selectie?

19 september 2020 om 01:41

Waarom zou Mane in godsnaam weg gaan?

19 september 2020 om 00:20

Nogal overdreven. Z'n cijfers zijn niet zo indrukwekkend en van wat ik van 'm heb gezien, verwacht ik niet dat hij het veel verder zal gaan schoppen dan Shaqiri. Mane had het voordeel dat hij telkens verzekerd was van een basisplaats. Jota komt momenteel bij lange na niet in de buurt van Mane, Firmino en Salah. Dat is een wezenlijk verschil voor de ontwikkeling van een speler. Die jongen is automatisch al "verbannen" naar het tweede plan en dan is indruk maken op structurele basis haast onmogelijk.

19 september 2020 om 03:43

Vind het, voor zoveel geld, ook een rare aankoop. Leuke speler bij Wolves, maar toch geen 50 mln voor back up

19 september 2020 om 08:05

Die zelfde vraagtekens werden gezet bij Salah, Firmino, Mane, van Dijk en Robertson. We all know what happened.. Salah en Mane waren maar domme renpaarden van Soton en AS Roma. Van Dijk de meest overschatte CB van de competitie en Robertson een degradant die niets te zoeken had bij Liverpool.

19 september 2020 om 11:56

Het grote verschil is dat die spelers inmiddels gearriveerd zijn en kwamen om als basisspeler te fungeren. Deze Jota word aangetrokken om als stand-in te fungeren voor Mane. Deze jongen was al niet zo geweldig als basisspeler bij Wolves. Hoeveel indruk zal hij denk je gaan maken als het aantal minuten minstens gehalveerd word en waarschijnlijk nog minder zal zijn? Er is wel een groot verschil tussen een speler die als basisspeler gehaald word en een speler die als stand-in gehaald word.

19 september 2020 om 11:06

De selectie van City is imo veel beter. Klopp haalt alleen meer uit zijn materiaal als Pep bij City

19 september 2020 om 12:00

Dat is wat overdreven. De aanval is zo'n beetje gelijkwaardig, het middenveld van City is beter en de verdediging van Liverpool is beter. Het grote probleem bij City is die verdediging. Voor de tactiek is die verdediging gewoon heel kwetsbaar. Als Liverpool een slechte dag heeft, kan het nog steeds knokken en tactische aanpassingen doen. Als City een slechte dag heeft, is het volledig afhankelijk van De Bruyne die dan meestal vol onder druk word gezet. Als het loopt zijn ze lastig te bespelen, maar als het niet loopt is er vreselijk veel ruimte achter die verdediging en die verdediging doet het niet zo goed onder druk.

Toen ik de Wolves las, dacht ik gelijk aan Raúl Jiménez. Wat een goeie speler is dat. Maar het blijkt dus over een andere speler te gaan. Is dit een goede aan winst voor Liverpool?

19 september 2020 om 00:16

Jiménez moet €70m+ opleveren en Traoré ook. Tevens is Jota breder inzetbaar voorin. Kan in principe op alle 3 de plekken spelen. Daar waar Traoré en Jiménez iets wat beperkter zijn wat betreft positie.
Jota is een snelle, redelijk 2 benige erg intelligente speler. Vind het qua stijl vergelijkbaar met Michael Owen. Ongeveer even lang ook. Positioneel sterk maar zakt nog weleens door de ondergrens in sommige wedstrijden.

19 september 2020 om 15:15

He? Met Owen?

Met deze aktie wordt weer eens bewezen dat je als jonge talentvolle voetballer voor dit soort teams niet meer dan handelswaar bent

19 september 2020 om 00:17

Als je enigszins op de hoogte zou zijn (of simpelweg het artikel zou lezen), dan zou je weten dat Hoever helemaal niet weg hoefde van Liverpool, hij wil zelf graag een stap maken om meer aan spelen toe te komen.

19 september 2020 om 00:43

Volledig gelijk! Maar ik zeg het nogmaals. In de voetbal is er gewoon teveel geld mee gemoeid. Ik vind het ook een zonde dat zo jonge speler naar het buitenland gaan. Maar wat die jongens daar kunnen verdienen is simpelweg niet te weigeren. Een handtekening zetten en gans de familie is financieel zeker voor de rest van zijn leven. Wij als mens/voetballiefhebbers. Moeten daarover niet hypocriet over doen. Wij zouden zelf zoiets niet kunnen weigeren. En natuurlijk weten we ook niet de achtergrond van de speler zelf.

19 september 2020 om 14:51

In Nederland ben je sowieso financieel zeker. Als je in Nederland geen werk hebt, krijg je gewoon bijstand.

19 september 2020 om 15:15

Bijstand of een miljoenen contract is toch net even iets anders.

Een jaar geleden had ik gezegd goede transfer! Inmiddels een beetje stil gaan staan in zijn ontwikkeling. Ik ben benieuwd wat jij vanuit bank zal gaan brengen.

Goede speler hoor, zeker ook voor de bank want beter dan wat er op t veld staat is hij zeker niet.

19 september 2020 om 11:44

Ik denk dat er geen speler in de wereld te vinden is die bij het spel van Liverpool past en beter is dan 1 van de huidige voorste 3

Toch wel een beetje vreemd. Los van Hoever waarvan ik nog niet echt een idee heb waar z'n niveau momenteel ligt en hoeveel hij nog kan groeien, kan ik niet zeggen dat ik Jota nou echt een aanwinst vind. Ik vind het een beetje een speler in de categorie Shaqiri. Gewoon een redelijke back-up, maar meer ook niet. Ik verwacht dan eerlijk gezegd ook niet dat hij heel belangrijk gaat zijn voor Liverpool op structurele basis.

19 september 2020 om 00:21

23 jaar, multifunctioneel inzetbaar voorin, genoeg potentie. Volgens mij heeft Klopp en zijn staff meermaals bewezen het allemaal wel te snappen mbt transfers. Shaqiri is ook gehaald voor de breedte. Had vorig seizoen pech dat ie heel lang geblesseerd is geweest.

19 september 2020 om 00:22

Zijn wel verschillend plus Jota zie ik meer als een type Mane, die ook niet als wereldtop binnenkwam maar dat bij Lfc pas werd. Ik denk dat Jota ook die stap kan maken. Heeft de potentie en is nog jong. Lekker snel met veel diepgang. Prima aankoop, voor de breedte, kan de anderen scherp houden maar zal zelf ook genoeg spelen denk ik.

Het simpele ligt nog simpeler. Je haalt een joch van 15, 16 of 17 jaar uit de opleiding van een club die kansloos is tegenover jou opleiding. PEC / Liverpool bijvoorbeeld Als die speler 2 jaar verderop niet de beoogde progressie heeft gemaakt dump je hem een niveautje of 2 lager. Dat gebeurt met veel meer spelers vanuit Nederland dan dat ze de route Aké volgen.

19 september 2020 om 02:41

Dat is zo makkelijk, bij Ajax of PSV of Feyenoord vallen er elk jaar in de jeugd ook spelers af, daarna wordt de selectie aangevuld met grote talenten uit andere jeugdopleidingen en dat gaat zo elk jaar door tot en met de jong teans, en uiteindelijk halen er dan elk jaar een of 2 het eerste, maar onderweg zijn uit elke leeftijdsgroep 100 afgevallen waarvan voor een deel, ook de spelers die later aansloten, na hun 15, 16e, 17e. Een groot deel van die spelers haalt uiteindelijk nooit het betaalde voetbal, of komt ergens op een lagere niveau terecht.

18 jarig talent laten gaan om een 23 jarige aanvaller te halen die waarschijnlijk invaller wordt

Ik ben blij met Diego Jota al had ik liever Adama Traore gezien. Maar die lijkt me wel gewoon te duur als backup. Hoever vind ik jammer maar ik begrijp zijn keuze. Neco Williams is op de rechtbackpositie verder in zijn ontwikkeling en centraal komt hij ook nog tekort. We moeten er nog wel een extra CV bij halen als back up. Shaqiri, Grujic Philips Karius en Wilson verkopen en dan is de selectie rond

Wel duur voor een reserve speler of niet? 🤣

19 september 2020 om 06:55

Iets met pot, ketel en zwart zien

19 september 2020 om 10:24

Ik zei dit expres, mij maakt het totaal niet uit hoeveel Liverpool uitgeeft voor jota (reservespeler). Alleen vind ik het opmerkelijk dat als City voor een gelijkwaardig bedrag ake (ook een reservespeler) haalt dat iedereen hier erop zeikt. Dan zie je gewoon dat de mensen het van Liverpool wel kunnen accepteren maar bij City zoals vaker niet apart

19 september 2020 om 12:48

Gaat eerder om spelers zoals Mahrez en die dure verdedigers die City koopt. Liverpool heeft weinig extra's voorin rondlopen.

19 september 2020 om 13:59

Wel ironisch nadat Klopp zo’n groot punt maakte dat Liverpool een ander soort club is, die niet zulke bedragen uitgeeft. Betalen wel doodleuk 43-49 miljoen voor een bankzitter nu

19 september 2020 om 15:50

Dure verdedigers is dan ook niet raar. City had in 17-18 geen backs (zaba, sagna, clichy, kolarov allemaal weg) de clubs weten dat ook en vragen dan logischerwijs op hogere prijzen. City kiest er dan voor om het te doen en achteraf zien we vooral bij walker dat het goed uitpakte maarja achteraf is altijd makkelijker praten want op dat moment waren walker, maar ook mendy en danilo prima backs

19 september 2020 om 15:53

Precies, mij maakt het nogmaals totaal niet uit dat Liverpool die keuze maakt. Maar het is wel gek dat Klopp dan zulke uitspraken doet, hij moet gewoon op zulke momenten zwijgen en zijn ding doen want Liverpool is wel degelijk in staat om zulke aankopen te doen als een Chelsea en City alleen doen ze het minder, dat is dan hun keuze

Hoever is het zoveelste voorbeeld dat jeugdspelers nooit moeten vertrekken uit Nederland. Je had al Champions League kunnen spelen, maar nu ben je ruilwaar geworden.

19 september 2020 om 08:07

Tsja. Ake had ook nooit moeten vertrekken zeker? Hoever hoefde overigens niet weg bij Liverpool maar hij wilde zelf graag(of zijn zaakwaarnemer) Liverpool zag een kans om hem in de deal te betrekken met Jota. Gewoon goed doordacht.

19 september 2020 om 08:40

Wat een onzin om dit te stellen. Van zijn lichting (2002), want zo jong is hij nog, heeft precies nog niemand CL gespeeld. Zelfs Gravenberch niet die altijd veruit het snelste werd doorgeschoven. De lichting erna, 2001 heeft ook niemand CL gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Fulham10
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper10
J. MatipVerdediger10
A. RobertsonVerdediger10
V. van DijkVerdediger10
Thiago AlcântaraMiddenvelder10
H. ElliottMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren