Van Bronckhorst vult vertrek van Zahavi naar PSV op met Nederlandse spits

Vrijdag, 18 september 2020 om 18:15Chris Meijer • Laatste update: 18:20

Richairo Zivkovic maakt de overstap naar Guangzhou R&F, zo weet Voetbal International te melden. De 24-jarige spits trainde de afgelopen tijd nog mee bij FC Groningen, maar de Trots van het Noorden was niet in staat om een transfersom te betalen voor zijn nog anderhalf jaar doorlopende contract bij Changchun Yatai. Het Guangzhou R&F van trainer Giovanni van Bronckhorst kan dit nu wél.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij deze keuze van Richairo Zivkovic?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door medellin)

Als Zivkovic de vervanger van die Sahavi wordt krijg je het gevoel dat het niveau niet zo hoog is. Ik ben benieuwd....

18 september 2020 om 18:35

Of ze hebben geld problemen en kunnen amper een transfersom betalen? Dat lijkt me eerder het geval.

18 september 2020 om 19:51

China heeft het moeilijker gemaakt, se hebben de invloed van buitenlandse transfers weer verder aan banden gelegd. Misschien heeft Zivkovic nog een speciale status omdat hij al in China speelt. Dan is het wel verklaarbaar. Blijft dat het niveau in China natuurlijk erg laag ligt, ik ben benieuwd of die Zahavi de gewenste versterking is voor PSV.

Hier kan Groningen inderdaad niet tegen op.

1 jarig contract, in China dus wat willen ze nog voor hem? Minder dan de oorspronkelijke 2.5 miljoen vermoed ik en dat soort geld heeft Groningen niet? Ik snap soms het bestaansrecht niet meer van bepaalde clubs in de eredivisie, opeens ga je echt moeten afhaken als je maar een jaarlijks budget hebt van 3-10 miljoen euro (alles van spelers aankopen, salarissen van spelers + werknemers, ...).

18 september 2020 om 19:15

Wat een onzin dit. We zijn niet allemaal een club met 50+ miljoen begroting. Niet elke club kan jaarlijks 30 miljoen neerleggen voor spelers. Iedereen weet dat Groningen financiele problemen heeft ivm Corona, dat is 1 van de redenen dat Robben terug is gekomen. Dat ga je geen 15% van je begroting uitgeven aan een gokje.

18 september 2020 om 19:29

Ik zeg ook niet dat je hem als club moet halen, ik zeg dat het straks heel heel heel moeilijk wordt om met zo'n klein en beperkt budget nog te handelen en eredivisiewaardig te zijn en dan moeten veel clubs afhaken. Ik heb ook net het artikel gelezen op het AD met alle cijfers.alsof je 1000 euro per maand verdient en de huur is gemiddeld 500 euro en deze gaat jaar na jaar maar omhoog en jij blijft maar 1000 verdienen en om de zoveel tijd heb je geen inkomsten. Opeens lukt het je niet meer. Ik vind het zelf ook jammer om te zien maar je hebt 'heel veel' mensen in deze wereld die jaarlijks meer verdienen dan het jaarlijks budget/omzet van Groningen. Er zijn spelers die in de top 20 staan van best betaalde voetballers (zelfs zonder Messi, Ronaldo en Neymar) die met 2 vingers in hun neus het gat kunnen dichten van Groningen. Hoe klein ben je dan eigenlijk?

18 september 2020 om 20:16

Nummer 8 van Nederland, blijkbaar (cijfers van 2019/2020). Het is inderdaad jammer om te zien, maar de kleinere clubs (eigenlijk bijna alles onder de top 3) stagneert enorm, er komen minder fans, er komen niet veel meer sponsors, tv deals zoals in Engeland bestaan niet. Ajax, Feyenoord en PSV kunnen nog een beetje bijblijven, maar die 3 zijn de enige die nog grote talenten kunnen halen. Een Suarez naar Groningen, dat gebeurd gewoon niet meer. Het grote geld maakt het onmogelijk voor de kleintjes mee te groeien, waardoor het alleen maar moeilijker wordt.

Gaan ze niet echt op vooruit dus. Dat zo’n matige speler als Zivkovic toch overal weer op weet te duiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

104 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren