Ajax bevestigt: Carel Eiting gaat aan de slag in de Championship

Zaterdag, 19 september 2020 om

Carel Eiting komt de rest van het seizoen op huurbasis uit voor Huddersfield Town, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. Voetbal International beweerde eerder dat de Engelse club een optie tot koop hebben bedongen voor de 22-jarige middenvelder, maar Ajax doet daar geen mededelingen over. Eiting heeft in Amsterdam een contract tot medio 2022.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede stap voor Carel Eiting?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door pinko)

Terecht, kwam tekort voor het spel van Ajax en nu kan hij misschien een mooi avontuur tegemoet gaan in Engeland. Twijfel wel of hij dat fysiek aan zal kunnen, maar dat zullen we wel afwachten.

18 september 2020 om 17:39

Fysiek zal die te kort komen. Jammer dat we hem niet bij een Heerenveen of Twente zien spelen.

18 september 2020 om 19:02

@Ajax/Acmilan, ik zie echt niet in hoe een Heerenveen sterker zou worden van Eiting. Die jongen heeft een leuk inzicht maar dat is dan ook alles. Mist fysiek, loop vermogen, handeling snelheid, lengte en als laatste ook nog de juiste mentaliteit. Vond zichzelf te goed voor Jong Ajax. Zijn laatste en enige goede wedstrijd in Ajax 1 was tegen Spakenburg. Een amateur club waar hij geen directe tegenstander had.

18 september 2020 om 22:21

Eiting kwam net te kort voor Ajax, maar zou voor alle clubs buiten de top 3 een sterkhouder zijn. Inclusief AZ.

Beter dat ie weg is, haalde het niveau echt totaal niet. Ook te ver achter gebleven in de ontwikkeling.

18 september 2020 om 19:54

ja echt jammer. een echte Ajax jongen, daar hebben we er veel te weinig van dit seizoen. had zo veel potentie en volgens mij echt een slimme sympathieke gast

19 september 2020 om 22:04

Idd vind het wel zonde hopelijk komt hij sterker terug. Pas dan zie ik hem wel slagen

Benieuwd hoe hij fysiek Engeland gaat overleven. Mooie voetballer maar in het lijf van een bierteam helaas.

18 september 2020 om 17:26

Italië was voor zijn type spel logischer geweest , slimme speler met een goede traptechniek maar idd een heel matig fysiek. En dan als middenvelder de Championship in.... vreemde keuze.

18 september 2020 om 17:38

Niet eens aan gedacht, maar in Italie zal hij inderdaad perfect passen. Italiaanse clubs houden heel erg van controlerende dirigerende middenvelders, voornamelijk de kleinere clubs in de Serie A. Championship is best intensief, dus het is de vraag hoe hij het daar uit zou houden.

18 september 2020 om 17:48

Mischien zoekt ie nu juist zijn zwakke punten op, zodat hij daar progressie kan boeken. Een Eiting met duelkracht en snelheid is wel een speler die Ajax kan gebruiken.

18 september 2020 om 18:01

Hij werkt al jaren met een sprintcoach, die gaat in Engeland echt niet veel progressie boeken op dat vlak meer vrees ik.

18 september 2020 om 19:04

@Wolterx, het belangrijkste dat hij daar misschien wel kan leren is het ten koste van alles willen en moeten winnen. De beuk er in zetten, je poot er tussen zetten en een overtreding maken als nodig of zelfs een kaart pakken. Die gehele mentaliteit mist Carel volledig (naast een stukje zelf kennis)

18 september 2020 om 17:28

Ik denk dat je de fysieke speelstijl van de kelderklasse zwaar onderschat! Het vergt veel discipline en mentaliteit om te overleven en ik ben bang dat hij daar net iets voor tekort komt.

18 september 2020 om 17:54

Dat beeld heeft iedereen inderdaad altijd van de derde klasse, maar als ik met het 2e mee doe die 3e klasse voetballen gaat het daar echt een stuk harder aan toe dan bij ons in de 5e klasse

19 september 2020 om 22:05

maar daaron is het toch juist goed? Want ze spelen heel veel wedstrijden daar en wie weet word hij fysiek wel sterker

beter voor hem ,zou toch niet aan spelen toekomen ,fysiek gezien twijfel maar je weet t nooit

Jammer maar begrijpelijk, door veel blessures en gestaakte ontwikkeling...

Haal nou eens wat middenvelders. Je hebt alleen (Kudus, alvarez (wat ook Ajax onwaardig is), Gravenberch en promes

18 september 2020 om 18:27

En Martinez, Lang en als het moet Nous die er kan spelen. Zowel Tadic als Neres hebben succesvol op tien gespeeld de afgelopen seizoenen. Er zou een 6 bij kunnen inderdaad maar middenvelders in meervoud hoeft voor mij niet er is ook nog jeugd achter de hand als de nood er is. Genoeg alternatieven.

19 september 2020 om 07:48

GisGisteren Jong Ajac niet gezien ? Daar lopen minstens 3 middevelders die zo mee kennen in 1.

20 september 2020 om 07:00

@carlovan den Bosch, zeiden ze dat toen ook niet van Eiting😉 en zie hier..daar gaan we weer dus..

19 september 2020 om 10:27

Ekkelenkamp is toch ook een middenvelder

Een aparte transfer. Juist Eiting vind ik fysiek maar matig en dan vertrekt hij op huurbasis naar een club die speelt in een competitie waar het er zeer fysiek aan toe gaat. Ik zag hem liever ergens in Nederland de kans krijgen, maar goed dan moet er wel interesse zijn EN moet Eiting het zelf ook willen. Hopelijk wordt het een goed jaar voor hem zodat Ajax er of wat aan kan verdienen of een betere Eiting er voor terug krijgt.

18 september 2020 om 17:31

Mocht Eiting daar in de basis komen dan zal het wel een spoedcursus hardheid, loopvermogen en mentale weerbaarheid worden. Als je die aspecten toevoegt aan eiting is het een meer dan bruikbare speler voor Ajax volgend jaar.

18 september 2020 om 17:35

@jd026, Eiting kennende is hij eerder na 4 trainingen weer geblesseerd

18 september 2020 om 17:55

@Jd026, als Eiting die aspecten aan zijn spel zou toevoegen, maakt Huddersfield sowieso gebruik van de optie tot koop.

18 september 2020 om 17:44

Als je de verhalen mag geloven had ongeveer elke club onder de 4 interesse in Eiting maar wilde hij zelf niet. Hij komt nu in een competitie waar het er inderdaad fysiek aan toe gaat, lijkt me een risico-gok vanuit zijn kant, als hij het daar goed doet en op dat vlak stappen kan maken dan zou hij in de toekomst nog best eens kunnen verassen, het voetballende gedeelte is immers het probleem niet bij Eiting.

18 september 2020 om 17:54

Doet een Kees de Boertje, die werd door Vink niet gebruikt omdat hij te weinig fysiek had en die plaatste dan gewoon centrale verdedigers op middenveld. De Boer ging naar Swansea om fysiek stappen te zetten en oogt nu fysiek veel sterker dan daarvoor. Al gaat dat in 1 jaar bij Eiting echt niet gebeuren. Op papier echt geen logische competitie voor hem al ken ik team van Huddersfield niet goed genoeg om te kunnen oordelen of er spelers lopen die zijn gebreken op kunnen vangen.

Goede stap voor hem denk ik. Kan zo juist goed aan zijn fysiek werken. Heeft zeker talent, maar de laatste jaren teveel stil gestaan in zijn ontwikkeling, ook zeker door blessures. Inmiddels door anderen voorbij gestreefd, maar hopelijk komt hij beter terug en kan hij de stap naar het eerste alsnog maken.

Dit kan twee kanten opgaan. Of hij verzuipt in het Engelse fysieke voetbal, of hij gaat zich fysiek erg ontwikkelen. Hopelijk dat tweede, want voetballen kan hij wel. Heb toch nog stiekem hoop dat hij van waarde kan zijn voor ons in de toekomst.

Huddersfield Town, dat is toch een club uit de Championship? Zonde vind ik dat. Een Eredivisie of Bundesliga club was voor hem echt beter geweest. Flinke downgrade dan!

18 september 2020 om 17:53

De Championship is denk ik geen downgrade ten opzichte van de eredivisie. Er gaat in ieder geval een stuk meer geld in om. Het is niet voor niets zo dat PL clubs hun talenten vaak eerder aan die clubs verhuren dan aan Nederlandse clubs. Kijk bijvoorbeeld naar Mount, die mocht het eerste een jaar bij Vitesse laten zien en daarna in de Championship voordat hij bij de A selectie van Chelsea kwam.

Wel lekker dicht in de buurt van Van de Beek! Maar of de Championship nou de beste optie is voor een speler als Eiting? Ik ben benieuwd.

Toch jammer. Zou de opvolger zijn van Frenkie de Jong, maar door blessures en een ontwikkeling die stokte uiteindelijk niet goed genoeg gebleken voor Ajax. Huddersfield, heb niet het idee dat het Engelse voetbal erg goed bij hem past.

Ik kan me gewoon niets herinneren van wat hij de afgelopen 4 jaar heeft gedaan behalve geblesseerd zijn...

Ben ik de enige die dit een geraffineerde transfer van Eiting vind? Het is geen domme jongen en weet dat zijn fysiek hem altijd parten heeft gespeeld tot nu toe. Daarnaast heeft de coach aangegeven dat hij een slimme technische middenvelder wilde aantrekken deze zomer, dus er zal een plekje worden gecreëerd voor hem, naar de fysiek sterke en ervaren Jonathan Fogg. Oftewel, komt in een ploeg waar zijn komst gewenst is, en waar hij zijn minste punten verbeterd worden. Ben heel benieuwd waar Eiting na een seizoen Championsship voetbal staat, op 23 jarige leeftijd.

18 september 2020 om 18:02

Dit is wel waar. Doet hij het goed in Championship sta je er vaak minstens zo goed als het niet beter is dan het goed doen bij middenmoot Eredivisie.

18 september 2020 om 20:22

@Nicomitea, alles hangt af van hoeveel tijd Eiting echt krijgt en hoeveel ze een speler voor hem willen opofferen. Eiting heeft aangetoond fysiek het niet aan te kunnen voorlopig en qua handeling snelheid is het tempo heel erg laag. Krijgt hij de tijd en het vertrouwen dan kan dit een goede stap zijn. Verliezen ze 5x met Eiting in de basis kan hij ook zomaar de rest bank zitten zijn.

Persoonlijk vind ik Carel Eiting minder geschikt voor het rauwe en veelal onbesuisde Britse Championship niveau. Ik had het verstandiger gevonden als Eiting voor een verhuurperiode bij een mooie Nederlandse Eredivisieclub had gekozen. Eventueel inclusief een optie tot koop. Ik vrees dat hij bij de rauwdouwers van Huddersfield Town snel op de bank verzeild raakt. En met hangende pootjes naar Nederland terugkeert. Uiteraard hoop ik dat ik ongelijk krijg. En dat Eiting dus mijn ongelijk bewijst. ,

Kan je dan niet beter naar Twente of iets dergelijks gaan? Ik weet niet hoeveel ze in Engeland betalen??

Onbegrijpelijk om voor deze club in deze competitie te kiezen. Daar is hij totaal niet geschikt voor met zijn fysiek en handelingssnelheid. Techneuten met dergelijke beperkingen zijn ongeschikt om daar te spelen.

Waarom nu toch direct naar het buitenland,in een volwassen grote mannen competitie. Laat het nou eerst eens zien in de eredivisie bij pak-m-beet Heerenveen of Groningen.

Karel is het gegund. Net niet goed genoeg voor de echte top maar een heerlijke voetballer. Bij Psv had hij niet misstaan. Ajax selecteert razendsnel door. Dus helaas Karel succes en heb van je genoten.

2e niveau Engeland , veel fysiek spel daar weet niet of dat nou de ideale competitie voor hem is.

Vind dit eigenlijk wel gewaagd van hem en dat siert hem. Buitenland kiezen op jonge leeftijd kun je echt van groeien. Denk dat het hem goed kan doen en wellicht fysiek en mentaal sterker zal terugkeren bij Ajax. Al heb ik wel mijn twijfels over hoe goed deze jongen is/kan worden. Zie niet een exceptionele speler in hem.

Dan mag hij het krachthonk nog wel even in. Ik vind Eiting to-taal niet bij de Championship passen, het gaat daar toch meer om kracht en loopvermogen dan om technisch vernuft. Dat eerste mist Eiting juist enorm. Ik ben benieuwd.

Beter dit dan verpieteren op de bank. Daarnaast zijn er nog drie spelers die een vertrekwens hebben. Naast de keeper twee verdedigers. Gelukkig is daar goed op ingespeeld. Toch?? Ik krijg de indruk dat Ajax platzak is, na de uitleg van van der Sar dat zonder (of met beperkt) publiek spelen geld kost. Dus verkoop je voor een kleine honderd miljoen. Dan kom je optellend en aftrekkend op een klein minnetje uit. Toch??

Kareltje ik zal je missen. Ik vind je een heerlijke voetballer en geniet al jaren van je. Jammer genoeg ben je ook een beetje blessuregevoelig en dat heeft verdere ontwikkeling in de weg gestaan. Jouw voetbalinteligentie zou wel eens Huddersfield dat extraatje kunnen geven wat ze nodig hebben. Succes man we gaan je volgen

En nu graag een nieuwe creatieve sterke 6 halen. De interesse in Hojbjerg was niet voor niets, dus graag a look-a-like Dan !!!

Snap niet dat iedereen zit te zeiken om zijn fysiek want hij is qua kracht echt een sterke speler. Heeft ook heel veel in de fittness gezeten tijdens zijn blessure. Komt alleen echt veel snelheid tekort en is verdedigend qua positioneren en qua tackle ook geen zekerheid. Tsja dan kun je wel het spelinzicht en de pass van frenkie hebben maar dan kom je gewoon tekort boor Ajax. Championsship is wel een competitie voor hem met dat kick and rush want dat kicken kan hij wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren