Ten Hag wil nieuwe verdediger bij transfer Dest naar Bayern München

Vrijdag, 18 september 2020 om

Sergiño Dest staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München, maar Ajax-trainer Erik ten Hag wil de Amerikaans international niet kwijt. Mocht de rechtsback toch verkocht worden aan de Duitse grootmacht, dan gaan de Amsterdammers de transfermarkt op voor een vervanger, zo vertelde Ten hag vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met RKC Waalwijk van zondag. “Ik wil dat hij blijft. Bij een andere uitkomst moeten we doorschakelen”, aldus Ten Hag.

De aanwezige journalisten hadden tijdens het persmoment weinig interesse in de wedstrijd tegen RKC, maar vroegen Ten Hag het hemd van het lijf over de situatie van Dest. De trainer probeerde de vragen van FOX Sports-presentator Milan van Dongen in eerste instantie te ontwijken. “Dest is speler van Ajax, hij heeft gewoon getraind. Er is zoveel interesse in meer van onze spelers”, aldus Ten Hag, die geen nieuws wilde brengen. “Als er nieuws is dan melden we dat op onze website.”

Ten Hag over Dest: 'Toch mooi dat er zoveel belangstelling is voor spelers Ajax'

Ten Hag benadrukte tegenover de journalisten dat hij Dest liever niet ziet vertrekken. “Maar mocht het gebeuren, wat ik liever niet wil, dan is het wel wat dunnetjes daar”, doelde hij op de rechtsbackpositie. Wanneer Dest verkocht wordt zal Ajax naar verwachting de transfermarkt op gaan. “Ik ben er geen voorstander van, maar mocht het gebeuren dan gaan we wel kijken.”

Na Frenkie de Jong (Barcelona), Matthijs de Ligt (Juventus), Hakim Ziyech (Chelsea) en Donny van de Beek (Manchester United) levert Ajax in relatief korte tijd mogelijk weer een speler af bij de Europese top. “Weet je wat mooi is?”, vervolgt Ten Hag. “Het is wederom een speler van Ajax die in de belangstelling staat van een topclub. Hoeveel clubs in Europa hebben dat in de afgelopen twee jaar gedaan? Nadeel als coach is dat je voor het tweede jaar op rij opnieuw moet beginnen. Je moet wel een ingespeeld team hebben, want binnenkort begint de Champions League weer.”

Dest zat afgelopen zondag op de bank toen Ajax het op Het Kasteel opnam tegen Sparta Rotterdam (0-1 winst). Die plek op de bank had volgens Ten Hag niets te maken met de transferperikelen. Hij vindt Noussair Mazraoui op dit moment immers verder dan Dest. De trainer bevestigde verder dat Lisandro Martínez weer inzetbaar is. De Argentijn ontbrak vorige week nog vanwege een blessure.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door ajax1812)

Zou zonde zijn als hij nu alweer weggaat, en komend seizoen kan het handig zijn dat hij ook op linksback kan spelen. Er werd hem ook gevraagd naar het middenveld, en ik denk dat dit er van zal afhangen of Eiting en/of Ekkelenkamp nog verhuurd worden. Dat lijken ze allebei wel te willen. Zeker als die allebei nog gaan heeft Ajax echt een extra middenvelder nodig.

18 september 2020 om 14:28

Een vertrek van Eiting maakt Ajax alleen maar sterker. Ekkelenkamp moet vlieguren maken dus een verhuur zou voor hem het beste zijn. En met zijn talent kan hij zomaar doorgroeien tot een echte Ajax 1 speler. Ongeacht het vertrek van deze twee middenvelders heeft Ajax sowieso een goeie 6 nodig die naast Alvares of ipv Alvares op die plek kan spelen. Op 8 en 10 hebben we genoeg kwaliteit en mogelijkheden. Mocht Dest vertrekken dan graag Lamptey halen van Brighton.

18 september 2020 om 14:52

@hoogindeconcen, aan Eiting gaan we niets missen. Die jongen kwam een paar jaar geleden leuk over in zijn eigen opgezette podcasts. Verder heeft die jongen gewoon geen toegevoegde waarde meer in de selectie. Komt op praktisch gezien alle vlakken te kort. Het zou goed voor hem zijn om een jaar eens bij een ploeg te spelen die onder druk staat of fysiek voetbal hanteert. Dat is een op of onder grens voor hem. Ekkelenkamp zie ik wel blijven, die gaat nog wel minuten krijgen aangezien die het fysiek gewoon aan kan en de mentaliteit heeft. Zelf hoop ik op een vertrek van Labyad, dat zou een hoop problemen oplossen.

18 september 2020 om 16:21

Eiting is al zo goed als weg, gaat zo vliegtuig in en ergens komende dagen zal wel rond zijn. Ekkelenkamp verhuren zal niet gaan gebeuren als er niets bij gaat komen. We hebben echt praktisch geen middenvelders meer over. Ja, aanvallers die op 10 kunnen en niet mee terug komen of in opbouw amper aanwezig of verdedigers die op 6 spelen met dan Kudus en Gravenberch. Niet optimaal imo.

18 september 2020 om 23:09

Nee eens, het is toch vreemd dat er niet wordt ingezet op een extra controlerende middenvelder. Eigenlijk misten we die vorig jaar al, en nu vallen er met VD Beek, Marin en Eiting nog drie opties weg. Kudus en Gravenberch zijn er bijgekomen maar het blijft dunbezet, ook op de centrale 10.

Nous is net iets verder dan Dest volgens Ten Hag. Terechte vraag van een journalist die vroeg of Bayern niet voor de verkeerde back gaat. Daar had Ten hag geen antwoordt op. Dest is in mijn ogen een veel betere back en moet altijd spelen. Op links zelfs beter dan Nous op zijn natuurlijke positie.

18 september 2020 om 14:11

Ik vind nous beter, maar ik denk dat Dest wel meer potentie heeft (is ook een paar jaar jonger). Daarom zou ik het ook jammer vinden als Dest weggaat. Misschien nu nog geen onbetwiste basis speler, maar in potentie zeker wel.

18 september 2020 om 14:58

Maar waarin is Nous volgens jou beter? Want ik zie je niet. Verdedigend is nous erg onbehouwen. Dest is dat ook, maar hij heeft iig snelheid waarmee hij veel kan compenseren. Nous zou als middenvelder voetballend meer moeten brengen, maar een voorzet geven lukt hem niet. Diepgang heeft Dest ook veel meer. In de eredivisie heeft Dest 1 assist per 4,2 wedstrijden gegeven, terwijl nous dat 1x per 25 wedstrijden deed. Daarnaast had Dest daarin maar 1 gele kaart, terwijl nous 3 gele en een rode kreeg. En dan is Dest ook nog eens jonger.

18 september 2020 om 14:15

Nous is op dit moment echt wel beter. Tuurlijk geeft Ten Hag daar geen antwoord op. Jij gaat je baas toch ook niet afkraken omdat je wel eens een betere hebt gehad?

18 september 2020 om 14:25

Waarin is Nous beter? Verdedigen is iets waar ze beide niet in uitblinken. Tegen het grootste deel van de eredivisie ben je vooral aan het aanvallen als Ajax zijnde. Met 10 man houden ze nog de nul. Klinkt het niet vreemd dat de beste ploeg van Europa de reserve back van Ajax wilt? Misschien wordt hij niet gehaald voor de basis maar ik denk dat hij evenveel gaat spelen bij Bayern als nu bij Ajax als reserve. Ik hoop dat hij blijft maar hij heeft groot gelijk als hij vertrekt.

18 september 2020 om 14:30

Ik vind Mazraoui eigenlijk alleen goed spelen als de rechtsbuiten ook goed speelt.. Als Ziyech slecht speelde, had Mazraoui vaak ook een slechte dag. In de combinatie in de kleine ruimte is Mazraoui sterker dan Dest. Ik vindt Dest wel verdedigend sterker in de duels dan Mazraoui (Al is Dest ook niet de beste verdediger)

18 september 2020 om 14:41

Nous is overal beter in behalve qua snelheid en aan de bal.

18 september 2020 om 14:47

Je hebt aan Dest een hele gevaarlijke back met veel aanvallende intenties. Hoe hij tegenstanders kan uitspelen is opvallend goed voor een back. Je hebt er een halve winger bij in je team. Echter, bij Ajax willen ze mooi aanvallend voetbal en dat komt met een prijs. Ze zijn hierdoor altijd kwetsbaar en moeten 90 minuten lang alles geven (in topwedstrijden). Je ziet wat een klein beetje verslapping doet, bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Spurs. Daarin wordt ik blijer van Nous, die meer focus heeft en minder risico’s neemt. Bij Dest gaat nog wel eens het verstand op nul. Kortom, Dest is een betere speler met veel potentie, maar bij (dit) Ajax zie ik liever Nous.

18 september 2020 om 14:53

@gunnero? Mazraoui die meer focus heeft? Het probleem van Mazraoui is juist zijn focus, dat terwijl de focus van Dest wel altijd scherp staat. Mazraoui loopt veel te vaak te dromen in het veld en is daardoor veel te laat. Voetballen kan die jongen wel, alleen qua mentaliteit, karakter, focus en scherpte verliest hij op alle vlakken van Dest.

18 september 2020 om 15:05

@ajax1812 daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat Dest ook een veel betere voorzet heeft dan Mazraoui. Daarnaast geeft Dest ook vaker een voorzet terwijl alle voorzetten van Mazraoui misschien wel op één hand te tellen zijn. Daarnaast vind ik ook dat Dest een betere actie heeft dan Mazraoui. Dest heeft ook meer focus dan Mazraoui. Mazraoui vind ik daarentegen wel weer beter in de combinatie en heeft misschien wat meer inzicht en het overzicht. Persoonlijk heb ik een lichte voorkeur voor Dest, maar Mazraoui vind ik ook oké optie. Het liefst zie ik alleen wel een nieuwe rechtsback komen als Dest vertrekt.

18 september 2020 om 15:33

Oh dan kijken we er behoorlijk anders tegenaan. Ik vind het loopvermogen van Mazraoui bewonderenswaardig en hij heeft met elke aanval ook een plan (icm met de rechtsvoor). Wellicht scheelde het dat hier Ziyech stond, die hadden een perfecte connectie. Maar ook met Antony zag het er goed uit. Dest vind ik soms onstuimig / slordig. Soms doet hij dingen zonder plan. Of zijn plan is niet de juiste.

18 september 2020 om 15:58

@recordzz; Dest heeft een hoger potentiële plafond, Nous zie ik als een stabielere verdediger. Of Dest zijn potentie kan waarmaken is gewoon een hele grote vraag. Die kan de ene keer leuk spelen, maar ook leuk spelen met 0 rendement. Op Nous kan je gewoon vertrouwen.

18 september 2020 om 17:23

Dest moet zijn eerste goede voorzet nog geven..

18 september 2020 om 19:24

Dest is echt blind. Ja hij komt vaker mee op. Ja hij heeft meer voorzetten. Maar het levert niks op. Mazraoui schuift veel gedoseerder in en maakt nog veel betere keuzes aan de bal. Je ziet hem zelden de bal verspelen. Dest draaft nog vaak doelloos naar voren. Dat je dat verschil niet ziet snap ik echt niet. En verdedigend zijn ze positionele allebei niet geweldig, maar heeft Mazraoui nog enig fysiek. Dus snap echt totaal niet waarom je Dest beter vindt.

Dat leek mij sowieso al geen overbodige luxe. Je hebt anders in de huidige situatie alleen Dest en Martinez als ervaren back-ups als er iets misgaat. Timber en dat soort spelers zijn leuk, maar die stel je liever niet op als je uit naar Man City moet ofzo.

Fosu Mensah lijkt mij een goede optie maar ik weet niet of dat haalbaar is. Kent het Ajax voetbal, is op meerdere posities inzetbaar en het is eigen jeugd

18 september 2020 om 14:11

Maehle van Genk lijkt me ook een goede optie. Al zal die ook wel een stevig bedrag moeten kosten en presteert hij wat minder de laatste tijd. Maar in het kampioenenjaar van Genk liet hij zien een zeer goede back te zijn voor een team met aanvallende intenties.

18 september 2020 om 14:36

Die gaat duurder zijn dan Fosu Mensah. Maehle heeft contract tot '23. Fosu Mensah heeft nog 1 jaar te gaan. Edit :En hij kan centraal ook uit voeten zowel verdedigend als op jet middenveld.

18 september 2020 om 15:06

Maehle, Montiel of Bustos.

18 september 2020 om 16:13

Ik zou graag, als we on België gaan kijken, Aurélio Buta zien komen. Momenteel geblesseerd maar goed tweebenig, enorm snel, vergelijkbaar met Dest qua overlappen en de zwaktes van Mazraoui als back vangt hij goed op. Met als 3e optie dan Timber heb je voor elk scenario een rechtsback.

18 september 2020 om 16:35

Buta zou inderdaad ook helemaal geen gekke optie zijn voor Ajax en die zal ook wel wat minder kosten dan Maehle. Kaboré van Mechelen was ook geen slechte optie geweest, maar die is al door City weggeplukt natuurlijk.

Volgens Bild van vandaag zijn dest & Bayern akkoord( 4+1 jaar). Verwacht persoonlijk dat de deal snel inorde zal komen met ajax. Hansi Flick krijgt Dest wel defensief op de rails net zoals Boa die volledig afgeschreven was 😋

Dan gelijk maar naar Wijndal schakelen.

18 september 2020 om 14:24

Wijndal is absoluut niet het niveau wat Ajax op dit moment nastreeft. Lamptey van Brighton is een hele goeie jonge back.

18 september 2020 om 16:04

Ik denk niet dat Ajax Lamptey van Brighton kan kopen, maargoed... Er zijn ook andere alternatieven.in mijn ogen: Guga van Atletico Mineiro. 22 jaar, technisch erg vaardig, verdedigend goed. Heeft zich echt omhoog moeten knokken via Avai en speelt nu zelfs in de Olympische selectie.

18 september 2020 om 19:33

En die komt naar Ajax omdat? Hoeveel geld denk je dat die moet kosten? Het is geen voetbalspelletje hè..

18 september 2020 om 14:24

Oh ja, want als je een rechtsback verkoopt haal je een linksback terug....

18 september 2020 om 14:49

Dest viel afgelopen week in op de linksbackpositie, daar ligt t grootste probleem. Tagliafico wil nog altijd zijn transfer maken. Aan de rechterkant is met Timber al een goeie opvolger achter Nous gevonden. En Wijndal kan ook op rechts nog prima uit de voeten. Denk dat t ook belangrijk is om als Grootste Nederlandse club ook te waken dat niet alle gaten met dure buitenlandse krachten opgevuld worden. Als ekkelenkamp en eiting ook nog verhuurd worden krijgen we straks net zo’n vreemdelingenlegioen als Dortmund/Chelsea of Arsenal. Liever voorbeeld van Bayern München volgen

18 september 2020 om 15:03

Hoeveel wedstrijden van Wijndal op rechts heb jij precies gezien dan? Gewoon even benieuwd hè!

18 september 2020 om 15:47

Maar Timber is ook al the stand-in van Schuurs. We gaan in het seizoen echt wel een of twee wedstrijden krijgen dat zowel schuurs als Mazraoui er niet bij is door schorsingen en/of blessures dan wil je toch liever niet aankomen met 2 jeugdspelers naast elkaar.

18 september 2020 om 16:36

@effenberg, Niet overdrijven. Ajax heeft zat Nederlanders: Stekelenburg, Scherpen, Schuurs, Blind, Mazraoui, Labyad, Gravenberch, Promes, Timber, Rensch, Lang, Huntelaar. Bayern heeft echt niet meer Duitsers hoor. En dan ga ik er vanuit dat Dest en Eiting vertrekken.

18 september 2020 om 17:25

Van dat rijtje zijn alleen Blind en Promes onomstreden. Vind dat persoonlijk te weinig.

18 september 2020 om 19:19

Schuurs, Schuurs, Gravenberch en Mazraoui of Dest zullen ook vaak/altijd in de basis staan Effenberg1. Normaal gezien heb je dus gewoon 5 of 6 Nederlanders in de basis. Van de invallers zijn er ook nog de nodige Nederlands. Zo weinig is dat niet hoor, mijns inziens overdrijf je gewoon.

18 september 2020 om 19:30

Maar Dest en Mazraoui zijn geen Nederlandsers hè. Met je dubbele Schuurs zal je wel 1x Blind bedoelen😉

Zeker nog een rechtsbenige verdediger nodig als Dest vertrekt. Na het vertrek van Veltman heb je alleen nog Schuurs, Alvarez, Timber en Mazraoui over. Een iets meer ervaren verdediger die zowel als rechtsback als centraal uit de voeten kan is dan geen overbodige luxe. Zijn helaas nauwelijks Nederlandse opties, dus zullen over de grenzen moeten kijken.

Misschien heel gek idee maar is Svensson van AZ niet wat voor Ajax ?

18 september 2020 om 14:31

Als Back-up wellicht wel.. Denk alleen dat AZ de hoofdprijs gaat vragen omdat het Ajax is. Zal wel een vraagprijs zijn van 10 miljoen oid.

Ik vind Nous momenteel ook verder dan Dest. Ben het eens dat er een verdediger bij moet, maar dat vind ik ook als Dest niet zou vertrekken. We hebben nog een linker centrale verdediger nodig die ook linksback kan spelen. Nu heb je op links Blind, Nico en Martinez. Mogelijk vertrekt Nico nog en nu heeft hij ook een schorsing. Dan heb je op links nog Blind en Martinez en eigenlijk geen vervanger meer. Dus bij een vertrek van Dest heb je een rechtsback nodig maar ook nog steeds die linksbenige verdediger. Hier in Nederland begrijpen we nog niet wat een Mancini in Italie wel begrijpt: als ik een stabiele achterhoede heb die geen goals weggeeft, dan verlies je in ieder geval niet. Voorts staat het elftal dan beter omdat het kan leunen op een stevige achterhoede. Met andere woorden: Overmars haal nu eens twee sterke verdedigers die er direct staan en dan is het kampioenschap al bijna een feit.

Wie beter is Dest of Nous is geen dicussie. Dat is gewoon Dest dat ziet elke voetballer kenner wel. Dan zien de absolute topclubs dus ook. Waarom kwam er geen club voor Nous na het top seizoen van Ajax. Nous is prima voor Ajax maar zie je Nous al spelen bij Barca of München. Nou ik niet. Daarentegen Dest wel.

18 september 2020 om 15:26

Vreemd ik lees op voetbalzone toch alle kenners zeggen dat Mazraoui beter is. Maargoed Dest is bijna weg he dan draaien de meningen vaak ineens. Niet alleen bij Ajax zo hoor. Toen Luuk nog bij Psv speelde vonden veel hem verschrikkelijk. Nu heeft hij een stuk meer waardering. Heeft volgens mij gewoon te maken met voor welke club Dest speelt en wellicht ook met welke keuze hij heeft gemaakt internationaal.

18 september 2020 om 16:43

Volgens mij een optelsom die ervoor zorgt dat mensen hem niets gunnen. Word haast aan het kruis genageld omdat hij verdedigend nog beter moet worden terwijl davies van bayern zogenaamd de beste linksback ter wereld is (staat ook vaak positioneel niet goed). Dest is razendsnel en zowel aanvallend als defensief goed in de één tegen één. Tweebenig, multifunctioneel en nog hartstikke jong. Logisch dat hij gewild is en ik hoop net als Ten Hag dat hij blijft.

Iemand halen lijkt me overdreven voor een leuke wisselspeler die uit de jeugd komt. Gewoon een Timber achter de hand. Als Tagliafico gaat zou ik wel een vervanger of backup voor Martinez halen.

18 september 2020 om 16:04

Maar dan heb je voor de 2 posities rechts achterin in Mazraoui een speler die een jaar heeft lopen kwakkelen met blessures en zijn vorm, met Timber een jeugdspeler en met Schuurs een speler die nu zijn eerste seizoen in de basis in gaat en daar achter zit eigenlijk niets in de jeugd. Dat is wel heel karig als bezetting. Je kan er nu al van uit gaan dat 2 van die 3 er in de 40-50 wedstrijden die ajax gaat spelen er tegelijkertijd een paar wedstrijden niet bij zijn door schorsingen en blessures. Op links kom je in ongeveer dezelfde situatie wanneer Tagliafico weg gaat, maar zo lang hij er nog is heb je met Tagliafico, Martinez, Blind en als het moet Rensch een prima bezetting en vanaf begin volgend jaar zou Salah Eddine zich daar, als groot talent, ook bij kunnen voegen.

18 september 2020 om 16:48

@zuyder, iemand die 35 wedstrijden speelt in een niet afgemaakt seizoen zou ik geen wisselspeler noemen

Gewoon Nee is ook een antwoord. Het seizoen is begonnen en Dest hebben we heel hard nodig. Voor mij hoort hij in dd basis, verdedigend wat kwetsbaar, maar qua snelheid, kracht en gedrevenheid de beste. Laat Bayern, Barca etc volgend jaar juni maar terugkomen !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Lachende Ryan Gravenberch verklapt: ‘Die afspraak heb ik met Zakaria Labyad’

Ryan Gravenberch kijkt met veel voldoening terug op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland (3-1). De middenvelder maakte woensdagavond kort na de rust op heerlijke wijze de bevrijdende openingstreffer,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren