Lieke Martens denkt aan terugkeer naar Eredivisie en flirt met Ajax

Vrijdag, 18 september 2020 om

Lieke Martens sluit een terugkeer naar de Eredivisie op termijn niet uit. De aanvaller van Barcelona laat tegenover Voetbal International weten dat ze momenteel goed op haar plek zit en een terugkeer naar Nederland nu nog niet ziet zitten. Op termijn wil de Oranje Leeuwin terugkeren naar haar geboorteland en Ajax lijkt een mogelijke bestemming, al wil ze een overstap naar en andere club ook niet uitsluiten. “De Eredivisie is zeker een optie”, zo klinkt het.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Zou overigens enorm goed voor het vrouwen voetbal in Nederland zijn, hoe meer grote speelsters in Nederland hoe groter de groei. Maar ze moeten eerst de vrouwencompetitie eens volwaardig maken, er zitten nu 8? of 10? clubs in? Voeg dan de beste vrouwelijke amateurs er aan toe en voeg promotie/degradatie toe.

18 september 2020 om 13:25

En wie gaat dat dan allemaal betalen?

18 september 2020 om 13:50

Waarom moet het betaald zijn? Dat is iets wat jij er van maakt. Dat is ook precies de reden waarom wij bij het mannenvoetbal geen doorstroom hebben, alles draait om cijfers. Een VV Ijsselmeervogels heeft meer bezoekers dan FC Dordrecht. Ze zouden makkelijk kunnen doorgroeien naar een topclub eerste divisie en wellicht zelfs onderkant eredivisie, waarom doen ze het niet? Regeltjes, geld etc. Verplicht op vrijdag avond voetballen, dat willen clubs niet. Ik durf te wedden dat als Ijsselmeervogels als semi prof betaald voetbal in mag, op zaterdag middag thuis mag spelen en hun stadion zo mag houden als nu, dat ze vandaag nog in de eerste divisie spelen. Dat is ook precies t probleem van vrouwen voetbal. Grote vrouwen clubs als Oranje Nassau, Saestum etc stellen steeds minder voor omdat we onder het vlag van de BVO moeten voetballen, totale onzin.

18 september 2020 om 15:43

Gratis bus vervoer, gratis trainingspakken, gratis ballen, gratis doelen, gratis velden, gratis trainers. Of gaan de vrouwen contributie betalen en wordt alles daarvan betaald?

18 september 2020 om 18:07

Want jij bent zo naief dat er in amateurvoetbal geen trainingspakken, ballen, doelen, velden, trainers en bussen geregeld worden? Ik zal je uit je droom helpen, je moet zelfs om de jongste selecties in de amateurs papieren bemachtigen. FC Eindhoven AV vrouwen spelen bijvoorbeeld gewoon tegen Be Quick '28 uit Zwolle. Denk je dat die vrouwen met de fiets gaan? Trust me er gaat ongelooflijk veel geld om in amateur voetbal, er is ongelooflijk veel sponsors voor amateur voetbal. Het is puur de Knvb die in Nederland als volgens mij de enige land in Europa een onderscheid maakt tussen prof tak en amateur, overal op de wereld heb je verplichte promotie en degradatie. Dat is precies het probleem van de Knvb, semiprof kennen ze niet, terwijl dat de redding is van de eerste divisie. Dit geldt ook voor vrouwen voetbal, wil je progressie boeken dan moet er consequenties aan verliezen zitten. Excelsior had afgelopen seizoen 3 punten, maar mag het gewoon ff opnieuw proberen terwijl een Saestum of DTS Ede echt niet zwakker is. Bij de mannen heb je een Telstar, Top Oss, FC Dordrecht en nog een aantal die gewoon helemaal niet de achterban hebben om prof voetbal te spelen, mogelijk omdat het dus vrijdag avond is, geen idee wat er gebeurt als Top Oss wekelijks zaterdag 15:00 uur speelt. Een Ijsselmeervogels, Spakenburg, Katwijk, Vvog, Harkemase Boys, De Treffers, Quick Boys, HHC Hardenberg, Scheveningen en nog een heleboel zouden met semiprof status veel meer bereiken dan Telstar met prof status

18 september 2020 om 18:18

Er is een reden dat we in Nederland geen semi-profs kennen, dat is dat we het minimum loon kennen. Consequentie is dat we niet willen dat een elftal vol met betaalde spelers degraderen naar een amateur niveau waar niet betaald wordt zodat een club in een keer failliet gaat. Bij de mannen heb je gewoon de voetbal piramide, vanaf seizoen 22/23 is er een degradatie regeling naar de tweede divisie.

18 september 2020 om 18:33

Semiprofs voldoen gewoon aan die minimum loon. Verschil tussen profs en semiprofs is dat profs elke dag trainen en semiprofs 2x per week. Het is dus geen fulltime baan als je semiprof bent. Waardoor je naast voetballen gewoon kan werken.

18 september 2020 om 18:48

Ik geloof niet dat ik je begrijp, je wilt teams in de KKD hebben die niet elke dag trainen? En je verwacht dat die dan gewoon mee kunnen en tegen clubs als Nac, de Graafschap, Cambuur, Excelsior, Roda, Nec, Go Ahead Eagles, Eindhoven, Volendam, jong Ajax, jong Psv, jong AZ e.d. mee kunnen komen?

18 september 2020 om 20:50

Als ze niet mee kunnen komen degraderen ze toch?

18 september 2020 om 22:25

Dat denk ik ook maar wel na een enorme investering die ze moeten doen om hun stadion geschikt te maken om grote schares uit supporters veilig te kunnen ontvangen. Ben bang dat ze daarna vrij snel failliet gaan zoals met Achilles'29 gebeurde na hun KKD degradatie. Verder moeten de semi profs dan ook op vrijdag of maandag spelen, direct na hun werk dus. Lijkt me ook een probleem voor semi-prof.

18 september 2020 om 22:53

Je begrijpt me heel goed. Zoek anders maar eens uitslagen Knvb beker tussen eerste divisie en tweede/derde divisie en dan vooral tussen bodem vs top. Tweede divisie top is sterker dan eerste divisie bodem. Het is puur geld restricties die zorgen dat die doorstroom er niet is.vergelijking Achilles gaat ook totaal niet op. Achilles heeft een gemiddelde sportpark, Ijsselmeervogels heeft onderkomen van 10.000 man. Dat is groter dan FC Dordrecht, Excelsior en vele anderen. Wellicht een tip om na corona eens langs te gaan bij Ijsselmeervogels of Quick Boys, dan besef je dat die clubs gewoon groter zijn dan Excelsior, alleen de regels in het betaald voetbal is killing. Daarom heb je in Engeland ook gewoon een piramide met profs, semiprofs en amateurs. Er zijn zelfs heel veel dingen in het betaald voetbal waar profs clubs tegen aanlopen. Denk bijv. aan speeltijden, iedereen weet dat FC Groningen meer fans heeft zondag om half 3 tegen RKC dan op vrijdag 20:00 uur. Als jij die-hard fan bent van een eerste divisie ploeg zal je vrijwel al je verlofdagen moeten opnemen voor je clubje. Clubs als Veendam en Haarlem zijn ook gewoon failliet gegaan door de regels, als ze de selectie mochten aanvullen met semiprofs hadden ze nu nog gevoetbald.

18 september 2020 om 13:40

Groninger Hopp, laat dat vrouwenvoetbal alstublieft weg. Niemand die er op zit te wachten en hierdoor gaat het mannenvoetbal alleen maar naar de knoppe. Als de Knvb minder aandacht schenkt aan het vrouwenvoetbal beginnen ze te miepen.

18 september 2020 om 13:45

Op welke manier wordt het mannenvoetbal negatief beïnvloed door de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal dan?

18 september 2020 om 14:04

Zou je dat alsjeblieft even willen onderbouwen, Deenb? Het mannenvoetbal gaat naar de knoppen door de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal - hoezo dan? En waar zie je dat aan? Ik heb in elk geval niet het idee dat het Nederlandse mannenvoetbal (zowel Oranje als qua Eredivisie en doorstroom van talent) er minder op geworden is sinds de Nederlandse vrouwen sinds een paar jaar wereldwijd meetellen. Allesbehalve zelfs: Oranje draait weer, Ajax staat internationaal op de kaart, en de Eredivisie is er echt niet minder op geworden. Ik denk alleen niet dat die ontwikkeling in het mannenvoetbal en het vrouwenvoetbal iets met elkaar te maken heeft, en als er al een verband is, dan zou dat er eentje kunnen zijn van een bredere professionalisering, een bredere kennisbasis, en zou in z'n geheel het Nederlandse voetbal beter af zijn. Maar dat het vrouwenvoetbal het mannenvoetbal schaadt, die stelling mag je wel even uitleggen.

18 september 2020 om 14:24

Het vrouwenvoetbal wil eerlijk behandeld worden t.o.v. het mannenvoetbal. Knvb zal rekening moeten houden met arbitrage, locatie, administratie en dan erbij zullen de beslissingen voor het mannenvoetbal ook voor het vrouwenvoetbal gelden. Omdat ze zich anders niet serieus genomen voelen. Dit kan leiden tot teveel zorg/werk waardoor het niet door zal gaan. Het vrouwenvoetbal zal nooit groot worden, het zal wel groeien maar nooit in een termate hoogte dat het interessant is.

18 september 2020 om 14:33

Ik wordt wel altijd een beetje ziek van de discussie over dat ze evenveel zouden moeten verdienen. En dat zij wel finales weten te halen en minder op de grond liggen. Zijn gewoon 2 losse sporten i.m.o , qua amusement vind ik er weinig aan helaas.

18 september 2020 om 14:35

Ja als iets groeit dan zullen er meer mensen aan het werk voor worden gezet he. Daarbij komt dat er dan meer geld in de(ze tak van) sport terecht komt. Geld komt niet alleen van toeschouwers he? Anders was er alleen een voetbalbond in Nederland.

18 september 2020 om 14:37

Ik ben het met je eens dat er claims gedaan worden vanuit het vrouwenvoetbal die gewoon niet houdbaar zijn. Zaken zoals gelijk salaris, dat is gewoon uit financieel oogpunt niet te verantwoorden, omdat het mannenvoetbal nu eenmaal een miljardenindustrie is en het vrouwenvoetbal in vergelijking daarmee slechts een rol in de marge heeft. Als je de voetbalvrouwen een voetbalmannensalaris wil geven, dan kan dat simpelweg niet uit, dat is niet rendabel. Maar als het vrouwenvoetbal op zijn eigen niveau en schaalgrootte opereert is dat toch een uitstekende ontwikkeling? Als het beleid (en dus alles wat je noemt aan arbitrage, administratie etc) maar afgestemd is op de grootte van de sport, dan lijkt me er niets aan de hand. De vrouwen gaan de Arena niet uitverkocht krijgen bij oefenwedstrijden, dus zullen ze hun oefenwedstrijden daar ook niet gaan houden. Laat ze maar groeien op hun eigen tempo en naar hun eigen top. Komt wel goed, daar hebben de mannen volgens mij echt geen last van.

18 september 2020 om 15:00

@deenb, je praat alsof het mannelijke profvoetbal de enige tak van de Knvb is waarin arbitrage, locatie en administratie nodig hebben. Je stelt dus dat omdat een vrouwelijke scheidsrechter de leiding heeft bij een wedstrijd tussen de Alkmaarse en Ajax meiden het mannenvoetbal naar de knoppen gaat? Juist.

18 september 2020 om 16:18

Doe eens niet zo kortzichtig man. Omdat jij iets niet leuk vind, moet het maar verboden worden? Je bent niet verplicht om er naar te kijken hoor. Al vraag ik me af of je überhaupt al een keer hebt gekeken.

Tijdens het wk heb ik wel een paar wedstrijden gekeken maar heb me echt verbaasd. Zij is dan beste voetbalster van de wereld geweest maar zij was echt niet best. Van de beste voetbalster verwacht je toch een ondergrens wat nog een aardig niveau haalt, maar het was echt bar slecht.

18 september 2020 om 16:20

Tijdens het WK was ze inderdaad niet best, maar ze was ook geblesseerd (dacht aan haar teen). Op het EK 2 jaar eerder was ze wel fit en veel beter/beslissender.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
15 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 3 2 0 0
2019/2020 Barcelona 12 1 1 0
2018/2019 Barcelona 23 11 1 0
2017/2018 Barcelona 29 11 1 0
2017 Rosengård 11 8 1 0
Laatste voetbalnieuws

Oranje Leeuwinnen blijven foutloos door ruime zege in Kosovo

De Oranje Leeuwinnen hebben hun perfecte status behouden in de EK-kwalificatie. Het team van bondscoach Sarina Wiegman plaatste zich vrijdag foutloos voor het Europese eindtoernooi van 2022 in Engeland en ook...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren