‘Klopp is nog niet tevreden over aanval en klopt aan bij Barcelona’

Vrijdag, 18 september 2020 om

Ousmane Dembélé heeft de mogelijkheid om Barcelona in de laatste fase van de transferperiode te verlaten. Volgens Sport wil manager Jürgen Klopp de Franse vleugelaanvaller namelijk naar Liverpool halen. De Engelse kampioen zet in op een huurdeal van één sezoen voor Dembélé, wiens contract in het Camp Nou nog twee jaar doorloopt.

Klopp wil zijn aanvalslinie bij Liverpool met nog minstens één speler versterken, zo klinkt het in de Spaanse media. Er zou inmiddels al contact geweest zijn met de leiding van Barcelona om een eventuele deal voor Dembélé te bespreken. Klopp ziet in de buitenspeler van de Catalanen een speler die met zijn kwaliteiten en snelheid een extra dimensie kan geven aan de voorhoede van Liverpool. The Reds nemen het salaris van Dembélé tijdelijk over en betalen een nog niet bekende huursom aan Barcelona.

Bayern en Liverpool bereiken akkoord over Thiago

De transfer van de middenvelder is bijna in kannen en kruiken.Lees artikel

Dembélé werd medio 2017 voor 105 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. In zijn eerste drie seizoenen bij de Spaanse topclub wist de 23-jarige aanvaller echter nooit een vaste plaats te veroveren. Dembélé had bepaald geen geluk met blessures in de afgelopen jaren. Vanwege een zware hamstringblessure was de Franse flankspeler een halfjaar uit de roulatie. Hij is inmiddels op de weg terug in de selectie van trainer Ronald Koeman.

Liverpool is sowieso nog behoorlijk druk bezig op de transfermarkt. The Athletic meldde donderdag dat Thiago Alcántara op weg is naar Anfield. The Reds zouden reeds een akkoord hebben bereikt met Bayern München over een transfersom van dertig miljoen euro. Tot dusver trok Liverpool alleen de Griekse linksback Konstantinos Tsimikas aan.


Poll

Denk jij dat Ousmane Dembélé bij Liverpool past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door davitdavtyan)

Zou wel wat zijn wanneer Dembele daar dan de pannen van het dak speelt, want voetballen kan ie wel.

18 september 2020 om 11:58

Als ie nog wat voetbalvernuft zou hebben en een beetje mentaliteit wel ja

18 september 2020 om 12:03

Zeker! Ik vind Dembele een van de meest onderschatten spelers van Barcelona. Is in zijn eerste twee seizoenen wat ongelukkig geweest met gedrag (te laat komen) en blessures maar hij kan zeker ballen! Ik ga er van uit dat hij gewoon bij Barca blijft. Beetje off topic maar je ziet tegenwoordig dat spelers al vaak na het eerste jaar vergruisd worden, terwijl dit soort spelers zich wel moeten aanpassen. Denk aan Modric die ook door zijn eerste jaar bij Real moest komen. Ben daarom erg benieuwd naar de spelers die hun tweede/derde jaar in gaan bij Barca en Real. Denk aan Jovic, Griezman, Dembele, de Jong..

18 september 2020 om 12:06

Te laat komen is niet ongelukkig gedrag...

18 september 2020 om 12:10

Tenenkrommend altijd hoe mensen strooien met de term 'onderschat'.

18 september 2020 om 12:13

Eerste 3 seizoenen onderhand. Hij kan echter die diepte op de flank brengen met een actie in de benen. Het liefst zie ik mits dembele fit blijft dembele messi fatti voorhoede. Met messi in de spits. En dembele en fatti op de flanken. Griezman is onder koeman in 2 oefen wedstrijden nog steeds volkomen afwezig

18 september 2020 om 12:12

Speelde hij bij Dortmund niet ook onder Klopp? Deed het daar namelijk echt geweldig destijds!

18 september 2020 om 12:24

Nee, heeft enkel één jaartje onder Tuchel gespeeld. Een zeer goed jaar overigens, kreeg een redelijk vrije rol en kon veelvuldig vanaf de flank naar de '10'-positie wisselen omdat Reus toen nog links stond.

18 september 2020 om 12:23

Als Dembele eens gaat uitmaken wat zijn beste been is, dan zijn we al een eind ver. Het onnodige balverlies, de rare dribbels, met beide benen slecht trappen. Het is een hele, vreemde speler als je het mij vraagt. Nooit wat geworden bij Barca in die drie seizoenen tijd. Mag best vertrekken.

18 september 2020 om 12:38

Er zijn meer spelers waarvan ik niet weet wat het beste been is. Ik heb nog steeds geen flauw idee of Cazorla nou eigenlijk links of rechts is bijvoorbeeld. Maar dat is iemand die perfect tweebenig is vergelijken met iemand die onbenig is.

18 september 2020 om 12:56

Haha, nee Cazorla is een rechtspoot. Perfect tweebenig zijn bestaat niet, maar hij zal vast wel sterk zijn met zijn 'minder' been. Je hebt nu eenmaal een voorkeur been. Maar bij Dembele was het echt niet om aan te zien, willen dribbelen en de bal willen raken met beide voeten tegelijk. Het domme balverlies, dat was echt iets om van onnozel van te worden.

18 september 2020 om 13:58

Nou noem je iemand die met beide benen goed kan voetballen. Dembele kan dat met beide benen niet.

18 september 2020 om 12:38

Er zijn 150 miljoen redenen voor dat Dembele niet kan vertrekken. Dit soort verhalen zijn echt sprookjes. Net als het een sprookje is dat wij Lautaro nu wel even halen.

Ze kunnen beter een spits halen, voor de vleugels heb je als back up Minamino, Shaqiri en Elliott.

18 september 2020 om 12:02

Er zit nu een absoluut gigantisch gat in kwaliteit tussen de eerste drie Mane, Salah en Firmino en de reserves. De afgelopen drie jaar zijn er geen blessures bij die spelers geweest, maar dat is echt exceptioneel in het huidige topvoetbal - het is een groot risico en ik snap best dat Klopp meer breedte wil.

18 september 2020 om 13:58

Op papier wel, maar het voordeel van Klopp's team is dat er maar op een paar posities een echte grote terugval van kwaliteit daadwerkelijk plaats vind als er een basisspeler zou missen. Spelers als Origi, Shaqiri, Jones en ook Minamino en Elliot hebben en gaan hun steentje gewoon weer bijdragen. Alleen als een Allison, Vdijk, Henderson of Mane mist zie je een echte terugval vind ik.

18 september 2020 om 14:08

Fabinho kan Henderson best prima vervangen toch?

18 september 2020 om 14:41

Serieus? Salah is Liverpool’s beste aanvaller, was afgelopen seizoen duidelijk beter dan Mane en als hij er niet was dan liep Liverpool met een 3-1 verliespot naar huis afgelopen week, die is cruciaal. Henderson is prima te vervangen, dat is een harde werker en een goede teamspeler maar geen buitengewone voetballer.

18 september 2020 om 12:09

Die drie die je als back up voor de flanken noemt zijn niet goed genoeg als mane salah of firmino voor langere tijd geblesseerd is. En je vergeet Curtis jones nog. En daarnaast hebben ze voor de spits positie origi en Brewster nog rondlopen

Woow zou na Thiago weer een top versterking zijn. Maar kan me niet voorstellen dat Koeman deze jongen laat gaan. Typisch een speler die het onder Koeman heel goed kan gaan doen.

18 september 2020 om 12:46

Koeman kennende zou hij Dembele weleens kunnen laten vertrekken en Depay daarvoor in de plaats halen

18 september 2020 om 12:54

Maar kan me niet voorstellen dat Koeman Depay nog haalt nu Suarez lijkt te blijven.

18 september 2020 om 14:01

Zou inderdaad super zijn. Ook met het oog op de africa cup. Aanval is toch niet echt dubbel bezet.

Ben benieuwd, ik verwacht dat Klopp hem wel aan het voetballen krijgt. Ik vraag mij alleen af of de BPL wel een slimme stap is voor Dembele aangezien hij nogal blessuregevoelig is.

18 september 2020 om 12:09

Voetballen dat zal wel. Klopp zal hem uit het ziekenhuis moeten houden

Barcelona kan Dembele voor niet minder dan wat hij is aangekocht laten gaan, anders wordt er een groot verlies geleden. Hij is juist het type aanvaller dat Koeman graag ziet, met veel snelheid. Ik denk niet dat Koeman hem wil laten gaan en ook niet dat Liverpool 150 miljoen heeft liggen. Hij kan ook nog eens op links en rechts spelen.

Áls Barca hier al mee zou instemmen, meteen overschakelen naar Lautaro.. hebben ze eindelijk een echte spits. Op de flanken zijn ze nog wel redelijk voorzien, zeker als Depay nog komt (en voor de haters, ik bedoel niet alleen en uitsluitend qua kwaliteit, maar in ieder geval in de breedte). Een spits die echt in de punt uit de voeten kan, ontbreekt m.i.

18 september 2020 om 12:09

ze willen hem niet kopen en al zeker niet tegen de prijs die Barca eist, ze willen hem eerst huren en dan voor een beperkt bedrag kopen. Ik denk niet dat Bartomeu 1 van zijn aankopen laat vertrekken. Maar met die vertrouwensstemming is het mogelijk dat hij verkoopt om de schulden te beperken maar ik denk dat niemand 100 miljoen euro gaat betalen deze transferperiode

18 september 2020 om 12:22

Gaat niks verkocht worden als dembele wilt blijven. Die zou wel dom zijn om zichzelf onder druk te laten zetten door een bestuur wat binnenkort eruit vliegt

18 september 2020 om 12:36

Want Bartomeu had zulke goede ervaringen met de verhuur van Coutinho. Verhuren is geen optie, alleen een cash betaling is een optie.

18 september 2020 om 12:21

Lautaro vind ik geen Barca spits. Dat is een spits die veel ruimte nodig heeft en daarom het best rendeert op de counter. In de kleine ruimte heb je niet veel aan hem

18 september 2020 om 12:37

Bedankt Japie. Ik snap echt niet waarom mensen zijn naam zo vaak voorbij laten komen. Leuke speler, maar heeft eigenlijk hog helemaal niets laten zien. Paar wedstrijden speelt ie goed en dan weer maanden onzichtbaar. Dat allemaal bij Inter! Inter vraagt ook nog de hoofdprijs voor hem. Overschat talent, te duur en past totaal niet bij Barcelona.

18 september 2020 om 12:37

Hij werkt had en hij kan ruimtes maken voor Messi. Barcelona heeft een spits nodig die het gebrek aan verdedigen van Messi kan compenseren en ruimtes kan maken. Zoals Suarez dat kon in zijn goede tijd.

18 september 2020 om 12:53

Maar over een jaar is Messi weg, waarom zou je nu dan tientallen miljoenen uitgeven aan een spits wiens voornaamste pluspunt is dat hij goed op Messi is afgesteld? Je hebt iemand nodig die over een jaar het stokje overneemt want er gaan 50 goals per seizoen verloren, en of Lautaro die gaat maken lijkt me twijfelachtig. Barcelona moet hier echt mee oppassen want ze hebben al amper geld, nog zo'n Dembele achtige miskoop kan lelijke gevolgen hebben.

18 september 2020 om 12:57

Tegen shaktar speelde hij wel erg sterk hoor. Met name die Iniesta achtige assist op Lukaku geloof ik was briljant

18 september 2020 om 13:13

Als Koeman het team of the rails krijgt zal Messi niet zo maar gaan. Weinig clubs hebben 120 miljoen per seizoen rondliggen om Messi te betalen ook al komt hij gratis.

18 september 2020 om 14:46

@davitdavtyan is het geen optie Griezmann en Suarez bv richting Atletico te sturen en Joao Felix te halen? ik weet dat het een risico is maar dat vind ik wel echt een Barca spits die ijzersterk is in de kleine ruimte met zijn techniek. bovendien is Griezmann vooralsnog ook geen succes gebleken en Suarez heeft zijn beste tijd gehad. als je Joao Felix aan de praat krijgt heb je een topspeler voor de komende jaren in huis. samen met Mbappe en Haaland vind ik dat de meest getalenteerde aanvaller ter wereld in zijn leeftijdscategorie

18 september 2020 om 17:47

@visca onzin. Barca heeft een spits nodig die kan scoren klaar. Te veel kijken naar wat messi nodig heeft is jezelf in de vort schieten. Overigens heeft messi ook gewoon spelers naast zich nodig die kunnen scoren

18 september 2020 om 20:53

@bf1994 maar als je een scorende spits wil lijkt het me niet handig om Lautaro te halen die onlangs nog 10 wedstrijden op rij droog stond

Koeman zal Dembele niet afgeven denk ik, barca heeft hem nodig want voetballen kan ie! Voor op de bank te zitten gaat ie niet komen denk ik en ik zou hem bij barca altijd opstellen ondanks zijn mentaliteit. zou eerder Bailey halen als back up.

Goed dat Liverpool zich wil versterken, als je aan de top wil blijven moet je de selectie altijd willen verbeteren. Thiago kan echt een toegevoegde waarde zijn, hij was in de CL finale de beste speler op het veld in mijn ogen, samen met Neuer. In de aanval hebben ze drie geweldenaren, maar daarachter wordt het een stuk minder, dus logisch om daar iemand bij te halen. Dembele was bij vlagen geweldig bij Dortmund, misschien dat het er weer uit kan komen bij Liverpool. Maar kan me ook voorstellen dat ome Ronald hem nog even wil houden om te kijken of hij er wat van kan maken.

Tenzij Klopp kan bezweren is het echt een spookje om te denken dat je van dit luie verwende jong een menselijke machine kan maken die zich op constante basis volledig kan geven voor het team. Om nog maar te zwijgen over zijn blessuregevoeligheid en het hogere tempo van de Premier League.

Ik zeg doen, als Liverpool wel 80-90+ miljoen wil aftikken. Dembele is gewoon een grote risico en Barca heeft tot heden niet op hem kunnen rekenen. Ik ben echt een fan van Dembele en ik ben ervan overtuigd dat het talent heeft om een absolute wereldster te worden. Echter wil het maar niet lukken bij Barcelona. Nou, Koeman zou misschien meer uit hem kunnen halen, maar dat weet je nooit zeker bij Dembele.

18 september 2020 om 12:52

Als ik het totale plaatje bekijk kom ik tot de volgende conclusie: 1). Het is en blijft een voetballer met een absurd groot talent/potentieel. 2). Er is geen geld voor dergelijke aankopen. 3). Er is destijds behoorlijk geld neergeteld voor hem. Ik zou hem dit jaar een laatste kans geven zowel op voetballend gebied alsmede blessures. Kijk een blessure kiest hij niet uit, maar ligt hij er weer lang uit dan is het na 3 jaar wel klaar. Ik denk dat zowel hij als Coutinho echt wel kunnen showen wat ze bij Liverpool en Dortmund lieten zien en dan heb je gewoon 2 wereldtoppers in je team. Koeman lijkt me wel een type die juist zulke gasten kan managen. Vertrouwen doet veel met een persoon/speler.

18 september 2020 om 23:55

Heb je helemaal gelijk in. Datzelfde geldt ook voor Semedo en Griezmann. Ze missen allebei wat vertrouwen in hun spel. Daarom moet Barca deze spelers aan boord houden, tenzij er een hoog bod binnenkomt.

18 september 2020 om 14:00

80 mil voor groot risico? Je denkt als jullie voorzitter

18 september 2020 om 23:51

Bartomeu zou hem eerder voor €15miljoen verkopen . Ik vind dat Barca hem moet behouden behalve als er hoog bod binnenkomt.

Misschien dat ze het hem bij Liverpool nog niet hebben vergeven dat hij eigenhandig met 2 goals en een assist hun ‘Invincibles-poging’ afgelopen seizoen de nek om heeft gedraaid, maar één speler waarvan ik totaal niet snap dat hij niet genoemd wordt bij Liverpool is Ismaïla Sarr, waar zijn Senegalese mede-international Mané tevens al onder contract staat. Alle posities voorin te gebruiken, 22 jaar, lichtpuntje bij het gedegradeerde Watford dat haar sterspelers nu voor een schijntje (Doucouré voor 22 miljoen naar Everton is in mijn ogen echt een korting van 50%) lijkt te laten vertrekken. Dus waar wachten ze nog op? Begrijp dat Liverpool deze zomer de hand op de knip houdt, maar dan vervolgens hier lezen dat Liverpool een poging doet om Dembélé te huren, tja.. Zou naar mijn mening totaal de verkeerde keuze zijn. Hun breedte-probleem alleen maar voor zich uitschuiven zou ze daarnaast volgend jaar wel eens dubbel zo dwars tegen kunnen gaan zitten wanneer Dembélé weer vertrekt, en andere clubs volgend jaar ook weer budget hebben om een Salah en Mané te verleiden tot een overstap.

Als we iemand moeten kopen op de flank is het Traore wel, dat is tenminste actie en intensiteit. Voor de spits moet je een backup hebben als Brewster rond is, maar Firmino is zo fit dat bijna elke aankoop zonde zou zijn. Een Salah naar binnen schuiven en Elliot/ox/mina erin is gewoon ook een goede oplossing.

18 september 2020 om 14:20

Gaat Brewster vertrekken dan? Toptalent. Zie in hem nog steeds een toekomstige wereldspits..

18 september 2020 om 18:48

Jep waarschijnlijk wel met terugkoopclausule als eis. Beter voor hem ook, anders moet hij net als een Foden constant concurreren met iets te goede concurrenten. Crystal Palace of Sheffield schijnen interesse te hebben

Hij past in ieder geval veel beter bij de speelstijl van Liverpool dan van FC Barcelona.

Tsimikas komt als back up voor Robertson. Maar als Liverpool Dembele en Thiago Alcantara toevoegt dan is het vooral in de breedte een stuk sterker, zelfs als er nog enkelen (winaldum, Shaqiri en/oforigi) vertrekken. Voor Origi zou dan nog wel een echte spits achter Firmno moeten komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

41 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren