Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Higler getuige van ‘een van de beste wedstrijden ooit’ in Europa

In de tweede voorronde van de Europa League heeft donderdagavond een historische wedstrijd plaatsgevonden. Het Servische Backa Topola en FCSB uit Roemenië remiseerden onder leiding van arbiter Dennis Higler in reguliere speeltijd met 4-4, waarna de verlenging in 6-6 eindigde. Via strafschoppen stootte FCSB door naar de derde voorronde. Het was een bijzonder knappe overwinning, daar FCSB liefst negen spelers miste door een uitbraak van het coronavirus. De club was met slechts veertien spelers afgereisd naar Servië. Op Twitter wordt gesproken van een 'historische' wedstrijd en 'een van de beste Europese wedstrijden ooit'.

FCSB liet doelman Andrei Vlad, verdedigers Andrei Miron en Iulian Cristea, middenvelders Ovidiu Popescu, Ionut Vina, Darius Olaru, Florin Tanase en Andrei Pandele en spits Sergiu Bus allemaal thuis vanwege een coronabesmetting. Van het negental hadden zeven spelers een basisplek in de vorige voorronde tegen Shirak Gyumri (3-0), terwijl een besmette speler destijds inviel; dat was Vina. De enige die niet aan spelen toekwam was Pandele. Door de vele besmettingen trad de club aan met een piepjonge B-garnituur tegen Backa Topola, de nummer vier van het afgelopen seizoen in Servië.

Ook acht leden van de technische staf, onder wie hoofdtrainer Anton Petrea, waren er niet bij. De flamboyante preses Gigi Becali beweerde onlangs dat zijn club niet getroffen zal worden door het virus, maar moest deze week inbinden. "Ja, er zijn nieuwe gevallen. Wat wil je dat ik eraan doe? We gaan gewoon spelen met wat we hebben", kondigde hij aan. Door de afwezigheid van Petrea nam assistent-trainer Mihai Pintilii de honneurs waar in Servië.

Hij beschikt echter niet over een trainerslicentie, dus werd ook Bogdan Vintila ingevlogen. Dat was frappant: Vintila was tot voor kort de trainer van FCSB, maar werd teruggezet naar het beloftenteam nadat Pintilii door Becali werd aangesteld. Onder leiding van de provisorische trainersstaf kwam FCSB vroeg op een 2-0 achterstand, maar halverwege de eerste helft deden de bezoekers iets terug. Op slag van rust ontving verdediger Dajan Ponjevic van Backa Topola bovendien een directe rode kaart.

Tegen tien man kwam FCSB na de pauze op gelijke hoogte. Daarna scoorden beide ploegen eenmaal en daardoor leek het duel in 3-3 te eindigen. In de derde minuut van de blessuretijd betekende een eigen doelpunt van Bojan Balaz de 3-4 van FCSB, maar een minuut later dwong Sasa Tomanovic een verlenging af. In de verlenging kreeg Vladimir Siladji een rode kaart en dus moest de thuisploeg verder met negen man. Toch scoorden beide teams tweemaal. Een van de doelpunten in de verlenging van FCSB kwam van Dennis Man, die met een hattrick een van smaakmakers van de avond werd. Met 6-6 als uitslag moesten penalty's uitkomst bieden.

Voor het eerst in de ruim 24.000 wedstrijden tellende geschiedenis van Europese clubcompetities kwamen beide teams in een onderlinge wedstrijd minstens vijf keer tot scoren. In deze statistiek wordt de Intertoto Cup niet meegerekend. Benutte penalty's in een strafschoppenserie tellen evenmin mee; in de strafschoppenreeks zegevierde FCSB. De bezoekers benutten alle vijf strafschoppen, terwijl Backa Topola eenmaal faalde. In de volgende ronde neemt FCSB het op tegen Slovan Liberec uit Tsjechië.

1
2

Enorm knappe overwinning van Boekarest, en Dennis Man die een hattrick weet te maken. Vraag me af wanneer hij de overstap maakt naar een grotere Europese competitie want die jongen heeft meer dan genoeg kwaliteiten daarvoor. Een wedstrijd met verlenging winnen terwijl je maar 3 wisselspelers op de bank hebt en maar 1 gebruikt is echt heel knap. Weet iemand waarom ze niet jeugdspelers hebben meegenomen voor de zekerheid?

17 september 2020 om 23:50

Tis knap hoor begrijp me niet verkeerd, maar met 11 tegen 9 en dan 2 goals tegen krijgen... daar gaat dan wel iets fout

17 september 2020 om 23:56

Het gaat fout in de dekking. Ze FCSB (Steaua) speelde ook met heel wat 18 en 19 jarigen, een c team dat nooit samenspeelt. Maar de intensiteit was van beide kanten heel hoog. Niemand kreeg rust, en zodra iemand de rust wel nam viel er gelijk een doelpunt.PS. Arsenalfan, laten we Arsenal voortaan ook gewoon Londen noemen😂😜

18 september 2020 om 00:44

@ Juga, ik heb die naamsverandering gemist. Heet Steaua Boekarest nu officieel FCSB? Dat klinkt toch een stuk minder.

18 september 2020 om 00:50

Volgens mij door een faillisement en doorstart. Net zoals Glasgow Rangers nu Rangers FC heet.

18 september 2020 om 03:27

Lag anders geloof ik. Het leger eiste de naam op, waardoor ze het niet meer mochten gebruiken. Steaua betekent trouwens ster in het Roemeens.

De spectaculairste en gekste wedstrijd die ik ooit heb gezien, en dan blijkt het in hel algemeen een spektakel te zijn geweest dat nooit eerder is vertoond. Het voetbal was ook gewoon zeer intens, zelfs de penalty's waren allemaal goed ingeschoten (goede redding van de keeper) ondanks dat de spelers er helemaal doorheen zaten. Silađi had nog een 100% kans gemist vlak voordat hij dom rood pakte in de verlenging. Higler floot ook echt een puike wedstrijd. Was leuk om mee te maken ondanks het verlies. Bij dit soort wedstrijden is het niet erg om te verliezen, alleen wat jammer. Heb echt genoten.

18 september 2020 om 06:43

Klinkt specraculair. Maar beste, met zoveel bankzitters in de basis.... Ik waag het ye betwijfelen. AC Milan -Deportivo la Coruna ergens begin deze eeuw was de beste. Beidde ploegen speelden geweldig goed voetbal en de wedstrijd was al voorbij eer je er erg in had. De reyurn was trouwens ook van hoog nivo. Nooit meer zo'n goede wedstrijd gezien. Wel veel bizarre en spectaculaire.

18 september 2020 om 07:09

Real Madrid thuis tegen Ajax 0-2 in 95/96. Toen was Ajax echt oppermachtig en ging onder groot applaus van het Spaanse publiek het veld af.

18 september 2020 om 08:16

Real Madrid- Ajax sowieso een mooi affiche. Kan me nog herrineren dat Real toen een counter had, die was zo gestoord scherp. Beste counteraanval die ik ooit gezien heb en zelfs als Ajacied werd ik gek. Wat een goal was dat. Bovendien, iets met 1-4

Barca Bayern vergeten?

17 september 2020 om 23:58

Was voor mij de mooiste wedstrijd die ik ooit heb mogen zien. Niet omdat barca ten onder ging, maar omdat alles erop en eraan zat. Prachtig

18 september 2020 om 00:02

Een eenzijdige 2-8. Prachtig inderdaad🤣
Denk niet dat iemand die wedstrijd is vergeten. Dat betekent niet dat TSC-FCSB niet een van de beste wedstrijden ooit was.

18 september 2020 om 00:18

Zeker een van de leukste qua sensatie en het hele verhaal er om heen. Leuk ook voor de keep dat ie op 4-4 nog een wereldredding maakt, terwijl ie bij de 3-2 heel hard blunderde. Nou heeft ie zijn team gered, erna ook nog een penalty goed gestopt. Wel eentje voor in de boeken hoor.

18 september 2020 om 00:26

Leuk voor Higler dat hij ondanks alle drama en sensatie niet opviel. Floot echt vrijwel foutloos wat je niet verwacht met directe rode kaarten en een penalty erbij naast al die goals.

18 september 2020 om 00:25

Zou zelf eerder voor het wonder van Istanbul zijn gegaan, maar zeker een bijzondere wedstrijd.

18 september 2020 om 00:55

Het wonder van Istanbul is de mooiste finale ooit gespeeld en wordt wellicht nooit meer geevenaard. Finales zijn vaak terughoudend, slordig of eenrichtingsverkeer. Deze had alles wat je in een finale zoekt. Ik kijk het regelmatig terug.

18 september 2020 om 06:39

Spectaculair. Maar beste wedstrijd is toch echt AC Milan -Deportivo La Coruna. In die wedstrijd speelden beide ploegen top en niet maar een van de twee. Ik weet nog dat ik na 5 minuten dacht: hee is het nu al rust? Zo intens goed was die wedstrijd dat de notie van tijd totaal weg was.

Ben ik de enige die dan gelijk aan match fixing denk wanneer ik zie waar de clubs vandaan komen. Betekent overigens niet dat het ook spectaculair kan zijn.

18 september 2020 om 00:24

Dan heb je de wedstrijd idd niet gezien🤷🏻‍♂️
Matchfixing komt overal voor, veel dichterbij je huis dan je denkt.

Het leuke is nog dat mensen dit vergelijken met een griepje, ooit wel is op de hele wereld bij meerdere clubs gezien dat ze meer dan 5 en soms zelfs 10 spelers moeten missen omdat ze allemaal de griep hebben? Haha, dit soort dingen bewijst maar weer hoe ontzettend besmettelijk het is

18 september 2020 om 07:36

Paracetamol er in en gaan. Tevens mogen de spelers niet eens spelen al hebben ze geen symptomen, maar wel het virus. Wat ik overigens op een zekere hoogte begrijp, maar dat verandert jou dramatische mening over het levensgevaarlijke virus.

18 september 2020 om 08:13

Het probleem daarmee is, is dat wanneer je een griepje hebt, je symptomen hebt. Nu wanneer je corona hebt, hoef je geen symptonen te hebben, dus is de kans groter dat je iemand besmet. Ik zeg hiermee overigens niet dat corona minder erg dan een griepje is, ik zet het alleen in perspectief.

Ik speelde laatst met football manager Steaua Boekarest en geloof me ze missen echt belangrijke spelers, Knap dat ze het nog gehaald hebben! Blijf een van mijn favoriete clubs. Waren vroeger heel sterk, Jammer dat ze hun naam etc moesten veranderen

In mijn boek "over voetbal gesproken", dat over 3 weken op de markt komt beschrijf ik op bladzijde 167 de wedstrijd Schalke 04 -Hannover 96. (18 januari 2013) Die wedstrijd zou ik al lang zijn vergeten ware het niet dat ook die wedstrijd een bizar scoreverloop had. Tot de 44e minuut was er nog amper een kans op een doelpunt geweest toen Schalke ineens toch de 1-0 scoorde. Mijn maatje en ik waren al blij dat we dat ene doelpunt hadden gezien. Na rust was het ineens een schiettent in Gelsenkirchen. De wedstrijd eindigde in 5-4. Het kon na rust ineens alle kanten op en er werden zelfs bij deze eindsand nog mooie kansen gemist ook. Soms tref je zoiets, en het hoeft ook helemaal niet om absolute topclubs te gaan.

18 september 2020 om 06:50

Dan kun je ook Werder-Club Brugge vermelden. 3-0 rust, 3-5 eindstand met 3 goals in blessuretijd. Ook spectaculair was de 2-1 van ManU tegen Bayern in de cl finale met 2 goals van ManU in blessuretijd. Beste wedstrijd qua vertoond spel en spectaculair ook nog is toch echt AC Milan tegen Deportivo la Coruna. Tips voor je boek.