Arjen Robben: ‘Als dat niet meer kan dan weet ik het ook niet meer’

Donderdag, 17 september 2020 om

Afgelopen zondag had in het teken moeten staan van de rentree van Arjen Robben als voetballer van FC Groningen. Vanwege een vroege blessure bleef de terugkeer van de aanvaller in de Eredivisie echter beperkt tot nog geen halfuur en na afloop viel er ook wat kritiek te horen over de manier waarop Robben zich had opgesteld na zijn uitvallen. De 36-jarige routinier vertrok na zijn wissel meteen naar huis, zonder de rest van de wedstrijd van de Trots van het Noorden tegen PSV (die eindigde in een 1-3 overwinning voor de Eindhovenaren) af te kijken.

Robben komt donderdag terug op zijn keuze om meteen te vertrekken: “Ik was er op dat moment zo klaar mee”, wordt hij geciteerd door RTV Noord. “Je bent een sporter en hebt emoties. Ik was boos, teleurgesteld en daar is volgens mij ook niks mis mee. Als dat niet meer kan dan weet ik het ook niet meer. Daarna heb ik eerst de dingen gedaan die goed zijn voor mijn lijf, om de eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Het eerste wat ik heb gedaan is koelen.”

“Ik heb snel het been ingepakt en een bandage erom gedaan, om een eventuele bloeding tegen te gaan. Daarna ben ik snel naar huis gegaan, poot omhoog, en toen lag ik er.” Robben heeft ook meegekregen dat er na zijn snelle blessure door sommigen werd geopperd dat hij ‘er beter weer mee kan stoppen’. De aanvaller trekt zich echter niet zoveel aan van dit soort uitspraken: “Mensen vanaf de zijlijn kunnen van alles roepen. Iedereen mag dat zeggen.” Robben geeft aan meer waarde te hechten aan de mening van mensen met wie hij samenwerkt: “Volgens mij bepaal ik nog altijd wat ik zelf doe.”

Woensdag werd al bekendgemaakt dat zijn blessure er minder ernstig uitziet dan in eerste instantie gevreesd werd. Robben laat nu weten er zelf ook positief in te staan: “Ik had de scan eigenlijk ook slechter verwacht.” Desondanks is hij niet van plan om tegenover de buitenwereld een termijn te noemen waarop hij weer terug denkt te zijn: “Als ik zeg dat ik over twee weken terug ben en je bent over twee weken niet terug, zeggen mensen dat het niet goed gaat. Als ik zeg dat ik over zes weken mijn rentree maak en ik ben sneller, dan zullen mensen zeggen dat ik risico ga nemen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door laurens92)

Gelijk heeft ie, gewoon lekker voor je houden en geen verwachtingen scheppen bij mensen.

17 september 2020 om 17:49

Klopt maar ik vind dat hij het niet kan maken om naar huis te gaan tijdens de wedstrijd. En blijkbaar vind hij van wel. Hoe groot en goed hij ook is, hij is niet groter dan het team of clubbelang. Want wat als een andere speler zo teleurgesteld is, mag degene dan ook tijdens de wedstrijd naar huis? Hoe groot ook iemand is, je krijgt scheve gezichten in de selectie.

17 september 2020 om 18:28

Gelukkig geeft hij zelf ook toe dat het geen handige actie is, maar ik begrijp zijn actie ook volkomen. Een jaar lang kijk je uit naar dit en dan eindigt het in een mum van minuten. Maar dat hij zelfreflectie heeft is goed, verwacht je ook wel van iemand van zijn leeftijd.

17 september 2020 om 17:51

Zo zit t. Plezier schijnt niet te mogen en het gaat kennelijk alleen om prestige of gezichtsverlies. Ik geniet juist dat hij zichtbaar nog vol gas gaat, ondanks het niet zou hoeven, daar kan ik juist respect voor hebben.

De man heeft gewoon gelijk,...het is zijn lichaam en zijn mening om door te gaan,...dus de media moet dit maar respecteren

17 september 2020 om 18:00

Vind het gek dat hij alles zelf heeft gedaan. Wordt hij niet geholpen door een medische staff? Zo apart.

17 september 2020 om 19:18

Sowieso staat dit vol met onwaarheden. Koelen om de bloeding tegen te gaan is onzin, koelen doe je alleen om pijn tegen te gaan. Als er al schade is (wat er achteraf dus niet bleek te zijn), is het juist de bedoeling dat alles dik en rood en warm wordt, gewoon de eerste fase van herstel.

Ach ik ben niet zo'n fan van de persoon Arjen Robben, maar hij heeft hier gewoon gelijk. Kan me heel goed voorstellen dat hij gefrustreerd is door zijn blessure. Al die mensen die roepen dat hij zijn team in de steek laat etc praten onzin. Wat heeft het team er aan als een gefrusteerde speler erbij moet blijven?

17 september 2020 om 17:50

In het verleden zijn met enige regelmaat spelers gestraft omdat ze uit het stadion vertrokken voor het laatste fluitsignaal. Toen vond iedereen terecht dat ze bestraft werden, echter nu het Robben betreft is teamgevoel plotseling onzin en is het logisch dat een gefrustreerde speler vertrekt. Dubbele standaard noemen we dat, alleen maar omdat we Arjen Robben een fantastische voetballer vinden. Als Noa Lang het doet, noemen we het arrogantie en onprofessioneel.

17 september 2020 om 18:13

Het lijkt me op zich niet zo gek dat voetballers van het kaliber Arjen Robben een status aparte hebben, zeker wanneer deze bij een club als FC Groningen speelt. Natuurlijk moet je daar ook weer niet al te ver in doorslaan, maar met hiërarchische verschillen is niets mis. Robben heeft zijn status zelf bij elkaar gevoetbald. Zeker in dit geval, zijn voorgeschiedenis kennende, zou ik hier niet zo zwaar aan tillen.

17 september 2020 om 18:28

@master D, Het lijkt me logisch dat men meer accepteert en tolereert van Arjen Robben, die toch aardig wat credits heeft opgebouwd tijdens zijn carriere, dan van een Noa Lang, die nog helemaal niets heeft gepresteerd.

17 september 2020 om 20:11

MasterD wat je benoemt is net zo typisch als grote namen direct bekritiseren als ze een schijnbare fout maken. Robben is als liefhebber en fan van fc Groningen weer gestart, krijgt per gespeelde wedstrijd een vergoeding (die veel en veel lager is dan hij zelfs in z'n psv tijd verdiende) en heeft dus een andere werksituatie als de gemiddelde broodvoetballer. Had zich wat anders van zijn rentree voorgesteld, was zeer teleurgesteld en dus ook geen zin in alle journalisten camera's op zijn chagrijnige gezicht in de dug out.

17 september 2020 om 17:53

Oprechte vraag: Hoezo ben je geen fan van de persoon Arjen Robben? Heeft buiten het voetbal om naar mijn weten nooit gekke dingen gedaan

17 september 2020 om 18:00

Is lange tijd een echte schwalbe koning geweest, en daar moet ik niets van hebben. Dus dat vormt al voor een groot deel mijn mening. Is daarna zeker wat volwassener geworden maar heeft het nog steeds vaak genoeg aan de stok gehad met medespelers. Ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk, maar het lijkt me geen fijne collega.

17 september 2020 om 18:31

Maar een schwalbe koning heeft toch niet veel met de persoon Arjen Robben te maken? Dat is de voetballer in hem die dat ooit in zich had. Dat Robben voor Groningen komt te spelen omdat die het financieel zwaar hebben zegt imo meer over de persoon Robben dan die paar duikelingen in het verleden.

17 september 2020 om 19:31

Hoezo niet? Volgens mij maakt hij zelf de keuze om een schwalbe te maken.

17 september 2020 om 19:59

Hij maakt ook zelf de keuze om voor een appel en een ei zijn jeugdliefde te helpen. Iets wat Dwaaltak al aangeeft, maar waar je uiterst succesvol overheen leest.

17 september 2020 om 21:57

Best grappig om iemand met als nickname Benzema dit te horen zeggen. Is ook niet vies van een schwalbe.... En daarnaast is benzema prive meerdere keren in opspraak geraakt over zaken die helemaal niet zo netjes zijn. Dan is Robben een koorknaap. Ik hoop dat Robben dit jaar nog wat moois laat zien in de eredivisie. Zeker verdedigers wisten van zijn fysiek en hebben te vaak ook flinke overtredingen op hem gemaakt.

17 september 2020 om 23:06

En jij bent wel fan van Benzema? Je weet wat die op zijn kerfstok heeft als persoon?

Dit is de grootste uitdaging van zijn comeback, hij kan het nooit goed doen. Scoor te weinig goals en je kan de Eredivisie niet aan, dus kan je beter stoppen. Schiet de Eredivisie aan gort en het is ‘maar de Eredivisie dus dat zegt niks over Robben’s niveau.’ Kom binnen twee weken terug en het gaat te snel, wacht een maand en er is van alles mis met je waardoor je beter kan stoppen. Het mooie is wel dat Robben overkomt als een nuchtere vent met een prima stel hersens, hij zal van tevoren geweten hebben dat hij alleen maar dingen te verliezen heeft met een comeback. En het dan toch doen voor zijn clubje, dat wekt imo toch respect op.

Robben reageert lijkt me op de column van Nico Dijkshoorn. Het is maar net waar je je druk over wilt maken. Daar zou hij toch boven moeten staan.

Tuurlijk Robben, voortaan mogen al je teamgenoten zeker uit teleurstelling, boosheid en frustratie naar huis gaan zonder dat ze het team hoeven te steunen. Want als jij het mag, waarom mag iemand anders het dan niet met je ‘als dat niet meer kan, weet ik het ook niet meer.’ Het is desastreus voor het teamgevoel en je hoort gewoon te blijven, simpel. Of je stopt of niet, dat is inderdaad aan jezelf, heb ik geen oordeel over. Echter eerder naar huis gaan omdat je boos bent, vind ik echt niet kunnen.

17 september 2020 om 18:03

Precies. Robben heeft een fantastische carriere gehad, maar niemand is groter dan het team. Zodra hij bij Groningen kwam is hij gelijkwaardig aan de rest, of zou dat wat betreft wat wel en niet mag wel moeten zijn. De andere spelers kijken ook enorm tegen hem op lijkt mij, dan wil je toch juist het goede voorbeeld geven? Je bent prof, natuurlijk mag je boos zijn. Wat mij betreft smijt je dat shirt uit woende op de grond, maar keer je na even af te koelen in de kleedkamer terug. Zeg dan later even dat je je even liet gaan uit frustratie en het is allemaal goed. Echter zo vertrekken alsof het je geen klap kan schelen is gewoon niet netjes. Robben weet dat alle ogen op hem gericht zijn en dat het risico op blessures groot is. Daar moet hij boven staan.

17 september 2020 om 18:17

Volgens snap jij er niks van. Groningen inclusief de spelers mogem blij zijn dat een speler van het Kaliber Robben bij Groningen speelt. Messi verdedigd toch ook nooit mee..sommigen hebben gewoon uitzonderingspositie en dat moet je maar accepteren.

17 september 2020 om 18:27

Robben moet juist boven mensen zoals jou staan. Er zijn mensen waarbij je het niet snel goed doet. Robben is en ademt topsport, de beste man heeft wellicht een voorkeurspositie en wat we zeker weten is dat hij een contract heeft waarbij hij alleen maar “betaald” krijgt wanneer hij speelt. Robben moet lekker blijven doen wat hij het beste acht met zijn medische team. Dit is gewoon mierenneuken ten top.

17 september 2020 om 21:17

Haha doe toch even normaal. Je hebt het hier over een speler die een geschiedenis met blessures heeft, wellicht de beste speler ooit van zijn club is en terugkomt uit zijn pensioen om voor zijn cluppie te zijn spelen. Als hij daarna niet flink mag balen en uit emotie naar huis gaat, dan weet ik het ook niet meer. Sterspelers hebben privileges. Arjen Robben is een ongelofelijk nuchtere gast en jij en ik kunnen echt niet begrijpen wat hij gedacht moest hebben bij die blessure, nadat hij zo lang heeft nagedacht om FC Grun te helpen.

17 september 2020 om 21:33

@laurens92 Eens! Er wordt vaak te simpel overgedacht wanneer spelers weer naar een topniveau werken. Zitten heel wat fysieke en mentale obstakels op deze route. Menig speler zou al jaren gestopt zijn, maar Robben blijft terugkomen. Als er een speler zijn lichaam goed kent en weet waar hij mee bezig is dan is dat Robben. Spijtig genoeg word je vaak beoordeeld op je meest recente prestaties. In dit geval is dat naar huis gaan. Tuurlijk mag iedereen zijn mening hebben en mag je Robben bekritiseren, maar in dit geval vind ik de kritiek vooral mierenneuken.

Ik ben fervent tegenstander van vervroegd vertrekken. Echter, als hij idd eerst nog heeft verzorgd en ingepakt etc. Daar gaat wel even over heen, dus direct naar huis is niet het geval. Zo snel mogelijk je been omhoog, is natuurlijk ook wel weer heel bevorderlijk. Anderzijds komt Robben van heel heel ver, dus kan ik zijn emotie voorstellen. Hij zal dit echt niet elke keer doen, mocht hij weer fit geraken.

Natuurlijk een lastige situatie. Begrijpelijk dat je uit emotie vroegtijdig naar huis gaat, maar mogen je ploeggenoten dat dan ook..? Ben blij dat er niet al te veel aandacht aan wordt besteed. Robben gewoon snel herstellen en hopen dat hij nog mooie dingen aan het Nederlands voetbal kan bijdragen!

Niet meer dan logisch dat hij teleurgesteld is, maar zelfs Arjen Robben is niet groter dan een club. Naar huis gaan niet de juiste keuze geweest. Desalniettemin superjammer, ben erg blij dat zo’n grote speler in Nederland op de velden loopt

ik had het mooi gevonden, maar deze actie heeft zijn terugkeer voor mij wel verpest. Ik begrijp zijn frustratie heus, maar ook in het stadion had hik met zijn poot omhoog de boel kunnen koelen . Dat hij er gewoon van door gaat geeft wel aan dat hij schijt heeft aan het team en zijn club.

17 september 2020 om 20:15

Wat een simpele overdreven reactie. Ik kan je vertellen dat zijn liefde (geen schijt!) aan de club zeer groot is. Terugkeren om de club te helpen ... Robben is en blijft hier in het noorden een held!

17 september 2020 om 22:04

Voor mij in het Oosten ook een held. Man wat een zeldzaam goeie voetballer waar we allemaal zo vaak voor gejuicht hebben. De angst in Ramos' z'n ogen tegen Oranje met die sprint vergeet ik nooit meer. Heerlijk. Dat hij hem nokt uit frustratie is misschien niet netjes, maar iemand met zijn staat v dienst moet je niet daarom afbranden. Daar istie te groot en heeft hij teveel krediet voor. Enerzijds lekker dat hij tegen mijn club niet zal spelen volgende week maar v mij had hij de winnende mogen maken zolang als ik hem maar eens in onze Veste eens had kunnen zien spelen. Zonde.

Vind het droevig worden, hoop dat hij het haalt, maar het lijkt moeilijker te worden, dan kan je niet je team in de steek laten. Zeker na zon 1-3 is het belangrijk om van Arjen te horen.

De negatievelingen krijgen zo toch gelijk en dragen eraan bij dat topspelers niet meer in NL afbouwen. Het is toch een totaal andere situatie! Iemand die zijn kruisband, enkelband of lies afscheurt gaat toch gewoon het veld af en heeft toch totaal geen toegevoegde waarde! Robben dacht namelijk dat men gelijk had, dat dat het was en dat het over was! Dat hij voor de media emotioneel zijn afscheid moest aankondigen na 60 min huilend op de bank te hebben gezeten, is dat het? Als het bij een van 19 andere voetballers was gebeurd was er namelijk weinig aandacht aan besteed, had men het niet eens door dat hij weg was.

Voor het gemak wordt blijkbaar ook door de meesten hier vergeten dat Robben ook niet betaald krijgt als hij geblesseerd is. Robben heeft dus inderdaad een ander soort verbintenis met de club dan de andere spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder61
A. MatusiwaMiddenvelder60
D. van KaamMiddenvelder60
M. El HankouriAanvaller60
P. JoostenAanvaller60
S. PadtKeeper60
J. LarsenAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1487 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 2 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Strand Larsen en Van Hintum schitteren voor winnend FC Groningen

FC Groningen zet de goede reeks van de laatste weken voort. Het team van Danny Buijs zegevierde zondagmiddag met 1-3 over Fortuna Sittard, hoofdzakelijk dankzij Jörgen Strand Larsen en Bart van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren