Keihard oordeel Wim Kieft: ‘Dat is natuurlijk geen speler voor Ajax’

Donderdag, 17 september 2020 om

Wim Kieft denkt niet dat Myron Boadu geschikt is voor de spitspositie bij Ajax. De analist zet met name vraagtekens bij de kwaliteiten van de AZ-aanvaller in de kleine ruimte. Kieft heeft daarnaast een duidelijke mening over Zakaria Labyad, die door trainer Erik ten Hag als diepste spits wordt gebruikt bij Ajax. Een onbegrijpelijke beslissing, zo oordeelt de voormalig speler van de Amsterdamse club.

De vermeende interesse van Ajax in Boadu komt dan ook enigszins als een verrassing voor Kieft. "Boadu kan in Nederland eigenlijk maar naar één club. Misschien naar PSV, maar die kunnen of willen hem niet betalen", zo oordeelt de analyticus in de studio van Veronica rondom het Champions League-duel van AZ met Dinamo Kiev. "Maar dat is natuurlijk geen speler voor Ajax, omdat hij in de kleine ruimte niet goed genoeg is. Hij moet echt gáán en lopen, wat hij overigens geweldig doet."

Kieft keek de afgelopen periode met stijgende verbazing naar de optredens van Labyad in de spitspositie bij Ajax. "Daar begrijp ik helemaal niets van, dat hij opeens in de spits stond", zegt de voormalig Oranje-international zonder omhalen. "Als je zoveel mogelijkheden hebt en op voorhand weet dat er betere mogelijkheden zijn. Nu is het lullig voor die jongen dat hij eruit gaat (tegen Sparta Rotterdam na de rode kaart voor Nicolás Tagliafico, red.), maar hij is wel de eerste die eruit gaat."

Kieft laat tevens zijn licht schijnen over de situatie rondom Calvin Stengs, die nog minstens een jaar bij AZ lijkt te blijven. "Iedereen ziet dat Stengs in potentie een geweldige voetballer is. Alleen speelt hij nog te vaak als jeugdspeler." Er volgt een uitleg over de verbeterpunten van de AZ-aanvaller: "Hij is vaak niet aanwezig, er zijn veel momenten in een wedstrijd dat je hem niet ziet. Dan doet Stengs weer iets heel erg slordigs. Die moet echt nog wel door. Ik vind het op zich wel goed voor die jongen, of dat nou bewust is of niet, of dat er geen andere mogelijkheden waren, dat hij nog een jaar bij AZ blijft."


Poll

Ben jij het eens met Wim Kieft over Myron Boadu?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

alles wat Kieft hier zegt klopt imo. Boadu is een heel groot talent maar past niet in het spel van Ajax. bij Promes zie je ook dat hij te veel ruimte nodig heeft om zijn acties te maken. die rendeert alleen als je hem instelling brengt maar daarnaast heb je verder weinig aan hem want een man voorbij komen lukt hem niet en in de kleine ruimte kan hij niks. Stengs is ook een groot talent maar moet veel constanter worden en Labyad is idd geen spits en zeker niet een van het niveau wat Ajax zou moeten nastreven. ik zou daar gewoon Tadic neerzetten met Huntelaar of Traore als back up

17 september 2020 om 18:05

Is Stengs wel zo’n groot talent? Bij een Ihattaren zag je vorig jaar elke wedstrijd wel 1 moment waarvan je dacht zó! Stengs zie je soms wedstrijden niet en kiest constant voor de moeilijkste oplossing. Vind Stengs van de voorste 3 bij AZ ook de minste. Kan natuurlijk nog wel groeien want talent heeft hij wel, of het een grote gaat worden betwijfel ik.

17 september 2020 om 18:09

bij Stengs heb ik ook wel mooie momenten gezien. in Oranje toen bv gaf hij ook 2 geniale steekpasses die ik niemand anders in Oranje zie geven. of hij de wereldtop gaat halen daar heb ik ook mijn twijfels bij maar we hebben bij Oranje helaas geen spelers lopen die bepalend zijn bij een Europese topclub op Van Dijk na. de tijd dat we de Van Persies, Sneijders en Robbens hadden is helaas even geweest

17 september 2020 om 18:14

Die interland waar jij op doelt was Stengs anders enorm slecht. Gaf 1 mooie pass op Boadu volgens mij maar leed voor de rest alleen maar balverlies. Ik vind het een beetje een net niet speler, voor het geval dat nog niet op viel.

17 september 2020 om 18:25

Stengs vind ik met afstand het grootste talent van AZ. Kieft heeft overigens helemaal gelijk met zijn verbeterpunten, maar bij vlagen zie je dingen van hem die niveautje extra zijn. Wereldtopniveau dingen. Maar wel veel te weinig. Boadu ook groot talent, maar daar heb ik die extra-kwaliteit nog nooit echt gezien,

17 september 2020 om 18:54

@messibazoer Zo’n periode heeft Stengs ook gehad hoor. En bij zowel hem als Ihattaren is dat nu voorbij. Stengs laat veel minder zien en Ihattaren is zelfs openlijk door zijn trainer bekritiseerd omdat hij te weinig doet en brengt. Ze zijn allebei nog jong, dus we kunnen alleen maar hopen dat ze het op een gegeven moment weer oppakken. Op dit moment vind ik ze allebei gewoon niet goed genoeg voor de basis van een topclub en ook niet voor oranje.

17 september 2020 om 19:15

Hallo Heidi , dan kijk je echt alleen de samenvatting. Stengs is net zo oud als Koopmeiners maar lijkt 5 jaar jonger en zo voetbalt hij ook. Voor elke goede pass , krijg je 15 x balverlies terug is echt niet te doen een hele wedstrijd Stengs kijken.

17 september 2020 om 19:34

@messibazoer ik weet het niet. ik zie jongens als Stengs, Ihatarren en Justin Kuivert op dit moment toch liever in Oranje eens een keer een kans krijgen dan een Promes of Bergwijn die eigenlijk elke wedstrijd slecht spelen in Oranje en in het geval van zo een Promes dat al jarenlang. die heeft echt al bewezen het niveau niet aan te kunnen. bij die andere gasten is er misschien nog ruimte voor verbetering want die hebben amper kansen gehad

17 september 2020 om 20:05

@baradona Van stengs denk ik al een jaar dat het subtop eredivisie blijft. Ik zou tien keer liever Koopmeiners dan Stengs komen. Boadu niet van overtuigd. Wel lekker snel. Bij Ajax is de omschakeling vaak zo traag als dikke stront een berg op

17 september 2020 om 20:16

@baradona ...... ik geef toch ook gewoon aan dat hij de verbeterpunten heeft?. Hij speelt zoals je zegt inderdaad als een jeugdspeler, oogt vaak ongecuncentreerd en lijdt veel balverlies. Maar bij vlagen toont hij extra kwaliteit.iets wat je maar heel weinig andere spelers ziet doen. Eigenlijk alleen toppers. Stengs is een ruwe diamant die geschaafd moet worden. Samenvattingen kijk ik nooit en naar Az wel, eigenlijk vooral vanwege Stengs en een beetje Boadu en Idrissi. Dus ik kan er behoorlijk goed over oordelen denk ik. Al weet ik niet of ik aangaande Stengs helemaal objectief ben.

17 september 2020 om 20:19

Meen je dat nou @hansje? Koopmeiners bij Ajax? Behalve zijn goede penalty vind ik het een huis-tuin-en-keuken-voetballer. Prima voor AZ Ok schot, ok pass, tysiek kan die wel wat. Als middenvelder heb ik 10 keer liever Eiting, die dezelfde tekortkomingen heeft maar veel meer voetbalintelligentie.

18 september 2020 om 08:29

Jazeker. Wie zou jij kiezen dan van deze drie? Koopmeiners, Boadu of Stengs? Ik in deze volgorde

18 september 2020 om 16:56

@messibazoer imo heeft Stengs alleen al door die twee geniale steekpasses meer laten zien dat Promes in 4 jaar Oranje. daar heb ik nog nooit wat bijzonders van gezien in het Nederlands elftal. hetzelfde geldt overigens voor Bergwijn die ook niks heeft laten zien in Oranje imo

18 september 2020 om 16:08

Ik ben het eigenlijk helemaal oneens met Kieft. Boadu is misschien wel de allergrootste spitstalent die Oranje ooit heeft gehad. Hij scoort heel makkelijk in kleine ruimtes, ik geloof dat zijn potentie echt mega-groot is maar er zijn wel meerdere factoren in voetbal om de top te bereiken. Ik geloof in zijn potentie en ik vind dat hij een aanwinst voor elke topclub is, dan heb ik het over Real, Barca, Bayern etc. Als Ajax slim is doen ze er alles aan om hem over te nemen, een Stengs is helemaal niet van belang want ze hebben achter de hand Unevar die er bijna aankomt dus het zou eigenlijk een domme investering zijn om een 10 te halen terwijl je ook nog Tadic daar ken zetten.

Past qua speelstijl inderdaad niet zo goed bij Ajax. Verder is het voor hem en Stengs gewoon beter als ze nog minimaal 1 jaar alles spelen bij AZ. De enige speler die ik op dit moment van AZ naar Ajax zou willen halen is Wijndal als Tagliafico alsnog vertrekt. Alleen denk ik dat AZ wel heel hoog inzet betreft het transferbedrag.

17 september 2020 om 18:24

Koopmeiners en Midtsjo voor de basis/breedte zou ook niet verkeerd zijn hoor. Een voetballende bijter op het middenveld hebben we momenteel niet.

17 september 2020 om 18:26

Midtsjo zie ik dan liever komen. Die speelt wat meer op tempo. Koopmeinders heeft een betere trap maar is imo wat te sloom en mist wat pit.

18 september 2020 om 14:27

@messibazoer Boadu is een goede spits en heeft een uitstekende basistechniek. Is inderdaad (nog) niet zo goed in spel in de kleine ruimte. Maar die jongen is in januari pas 19 geworden. Door zijn techniek kan hij dat spel in de kleine ruimte echt nog wel ontwikkelen.ik zeg niet dat het gaat gebeuren, maar de mogelijkheid is er wel.ik vind Boadu bijvoorbeeld al veel meer ogen als een Ajax-spits dan Traore. Wat ook weer niet wil zeggen dat Traore ongeschikt is als Ajax-spits. Misschien hebben we wel een keer een ander smaakje nodig in de punt.maar Boadu heeft denk ik toch wel de kwaliteiten om uit te groeien tot spits van Oranje, hoewel Malen daar ook wel voor in aanmerking komt.

Ik heb eigenlijk bij Stengs steeds meer het idee dat he goed voor die jongen zou zijn om weg te gaan.haal hem maar eens uit zijn comfeort zone, zet hem eens ergens neer waar hij moet "vechten" om een basis plaats en meer moet doen dan een paar leuke acties die studio sport halen. Je kan ook te lang op het niveau van een (nederlandse) subtop club blijven hangen.

17 september 2020 om 18:15

Ik ben het gedeeltelijk wel met je eens Londen Calling. Maar iedere speler reageert daar anders op. Eriksen was in zijn laatste jaar bij ajax ook niet zo goed als het jaar ervoor en vooral niet tegen de rkc en dat soort clubs.. ik qil hiermee zeggen dat eriksen uitgeleerd was bij ajax en eredivisie

17 september 2020 om 19:47

Dat gevoel heb ik dus met Stengs en AZ. Zoveel is mijn gevoel natuurlijk ook niet waard maar ik heb het idee dat als hij daar blijft hij blijft hangen in zijn huidige niveau, misschien dat je hem dan maar beter in het diepe kan gooien en kijken wat hij dan doet (om er nog maar weer een mooie open deur beeldspraak bij te pakken).misschien voorlopig te hoog gegrepen maar ik hoop dat Peter Bosz hem op haalt als vervanger (of een van de vervangers) van Havertz. Daar wordt mogen al heel snel moeten op een goed niveau maar niet zo hoog dat het vooraf al een mission impossible is.ik denk dat hij daar meer aan heeft dan zoals jahanbakhsh in de PL naar een degradatie kandidaat te gaan.

Hier had ik het dus een paar dagen geleden over. Deze jongen heeft op 18 jarige leeftijd 19 goals in een seizoen gemaakt. Dat is in mijn ogen echt een buitengewone prestatie, maar waar wordt er weer eens op gefocussed, dat hij niet goed genoeg is in de kleine ruimtes. Dat is alsof je zegt dat Messi niet goed kan koppen, en Ronaldo geen goed aanspeelpunt is. Wat doet het er toe als iemand op 18 jarige leeftijd 19 goals maakt wat hij niet goed kan. Blijkbaar heeft hij op die leeftijd al zulke exceptionele kwaliteiten dat hij zich prima red. Stel dat hij naar Ajax gaat speelt hij nog steeds tegen de zelfde verdigers, waar tegen hij nu vaak scoort. Maar hij past niet bij Ajax wat een onzin zeg. Nee een spits die goed is in de kleine ruimtes maar 5 goals per jaar maakt is zeker beter geschikt om in de punt te spelen bij Ajax. Een paar jaar geleden stond Siem de Jong in de punt, die was lekker goed in de kleine ruimtes

17 september 2020 om 18:26

na ja het is op zich wel zo dat bepaalde spelers beter renderen in bepaalde systemen. ik denk dat je daar best rekening mee kan houden als speler zijnde.

17 september 2020 om 19:16

Heb je boadu gezien afgelopen dinsdag heb vorig jaar goed gespeeld maar zo constant over t algemeen vind ik hem niet dinsdag heeft die ook genoeg kansen om zeep geholpen

Vorig seizoen was de hype om deze jongen niet normaal, we moeten stoppen met snelle hypen van talenten in Nederland. Veel zagen in hem de toekomstige nummer 9 van Oranje. Ik zie die rol eerder weg gelegd voor Donyell Malen die ik veel meer vind hebben als spits.

17 september 2020 om 18:21

Malen is ook gewoon een klasse beter op dit moment. Ondanks dat Boadu vorig jaar heel veel heeft gescoord, vind ik hem vrij onrustig en mist hij veel kansen. Malen lijkt me wat koeler voor de goal. En meevoetballen kan hij sowieso beter.

17 september 2020 om 18:34

Jij stelt dus nu Malen als Hype voor?

17 september 2020 om 18:36

Nee,geef slechts aan dat hij een klasse beter dan Boadu is zoals MessiBazoer al aangeeft hierboven. Ondanks de gigantische hype rond Boadu.

Tja, Ten Hag wil en zal Labyad -tig keer weer in het elftal proberen te loodsen. Halsstarrigheid, koppigheid, of iets van beiden. Iedereen ziet dat Labyad in welke positie dan ook, niet geschikt is voor Ajax 1, maar de coach weigert hem af te schrijven omdat hij gehaald is op zijn verzoek. Net als Marin, evenmin geslaagd. Ten Hag heeft gewoon geen goede kijk op spelers. Hij is ook gek van Eiting, ook zo'n speler waarvan je weet dat die te kort komt voor Ajax, maar hij blijft het maar eindeloos proberen met hem. Al schijnt dat hij zal worden verhuurd. Niet doen, gewoon in de verkoop. Net als Ekkelenkamp en Labyad. Kom eens met een fatsoenlijke aankoop die direct een versterking is, want dat middenveld b.v. loopt voor geen meter.

Staat Boadu dan op het lijstje van Ajax? Ook naar PSV zal de jonge spits niet gaan aangezien AZ in principe niet meer wil meewerken aan transfers naar de andere topploegen. Boadu zal vroeger of later van AZ naar het buitenland vertrekken, inclusief Stengs en Koopmeiners.

Ik kan me wel gedeeltelijk aansluiten bij de reactie van cr7 _arsenal. Boadu is nog steeds in ontwikkeling met zijn 19 jaar. Ik vermoed dat ie wel de aanleg heeft om het snelle voetenwerk, wat in de kleine ruimte nodig is, te verbeteren. Kijk maar eens hoe Klaas Jan Huntelaar zich ontwikkeld heeft, die was op zijn 19e jaar goed genoeg voor Agovv en destijds niet goed genoeg voor Ajax.hij heeft zich langzaam maar goed ontwikkeld maar is/ was eigenlijk van nature geen Ajax spits, Wim Kieft was destijds ook niet goed in de kleine ruimte al kon ie wel n balvast houden met de rug naar de goal iets wat Boadu ook moet kunnen. Men moet(of moest) gewoon individueel met ‘em aan de slag gaan om hem te slijpen en te polijsten want aan zijn talent en motoriek ligt het niet.scoren doet ie gelukkig wel en daar wordt n spits uiteindelijk op afgerekend.

Mensen vergeten dat Boadu ook als linksbuiten kan worden opgesteld en nu promes op 10 gaat spelen is het wel lekker om boadu op die positie erbij te hebben. Neres tadic en antony kunnen daar ook spelen maar zijn allen links terwijl een rechtspoot in sommige wedstrijden beter zou zijn. Lang kan dan ook gewoon uitgehuurt worden en nog een jaartje rijpen. En als Ajax in de CL op de counter een wedstrijd wil gaan spelen is het wel lekker om boadu in de spits te kunnen zetten. Ik zeg kopen als het kan voor ong 15 miljoen.

17 september 2020 om 19:18

Lang is op links minimaal 3 klasse beter dan Boadu , waarom zou je daar dan €15 miljoen voor betalen?

17 september 2020 om 19:53

Hoe weet jij nou weer hoe goed boadu op links is? Boadu is sneller en doelgerichter dus maak dat van 3 klasse beter de kat maar wijs.

17 september 2020 om 21:02

Hoe weet jij hoe goed Boadu op links is dan martijnovic? Hij heeft daar namelijk welgeteld 2 keer gespeeld bij de senioren (1 keer als jong broekie kwartiertje ingevallen tegen PEC en 1 keer in de basis in de EL voorronde). Lijkt me stug dat hij op die positie beter is dan Noa Lang (of Promes of Neres) want hij is gewoon duidelijk een echte nummer 9. Ik zou echt niet weten waarom Ajax heel veel geld voor deze jongen zou betalen.

Helemaal mee eens, Boadu is een fijne jonge spits, maar heeft ruimte nodig, die krijg je niet in Amsterdam.

17 september 2020 om 20:15

Maar deels mee eens, hij is natuurlijk heel snel en dat is een extra wapen, maar hij maakt genoeg goals van binnen de 16. van de 14 competitie goals in het afgelopen seizoen waren er 9 van binnen de 16-in de kleine ruimte en maar 3 of 4 echte counter goals (waaronder een aantal tegen de top 3).hij heeft dus niet perse ruimte nodig. Zo wie zo weet ik niet wie er nou wel een echte Ajax spits is/was. Huntelaar is een super afmaker maar zeker geen technicus, geen idee wat voor soort spits Suarez is maar een typische ajax spits is hij zeker niet. Ibrahimovic was volgens de grootmeester zelf een slechte voetballer met een goede techniek, of een goede voetballer met een slechte techniek (een van de twee) maar daarmee ook geen typische Ajax spits. Van Gaal zag in kluivert de ideale Ajax spits en probeerde daarna om een nieuwe kluivert te vinden, nooit gelukt, maar die was nooit doorgebroken als PSV Ronaldo niet last minute voor de neus van Ajax had weggekaapt waardoor er geen andere optie meer was dan het maar met Kluivert te proberen.als hij goed genoeg is dan doen ze, net als bij die andere spitsen, wel een paar aanpassingen zodat hij kan renderen.

17 september 2020 om 21:07

Ik begrijp wat je bedoelt, maar je zegt het zelf zijn counter goals waren vooral tegen de grotere clubs waar je ruimte tegen krijgt, dat je het dan goed doet tegen het rechterrijtje zegt dan niet genoeg. Huntelaar was een Ajax spits omdat het een aanspeelpunt is, iemand die met zijn rug naar het doel kan staan en dan ook op de juiste positie kan komen voor de voorzet, hij kan ook heel goed kaatsen. Ook heb ik bij KJH het idee dat hij alles in de 16 op doel schiet, een echte 9, bij Boadu heb ik dat minder, maar die is ook nog heel jong he. Ik ben het niet met je eens dat Ibra geen typische Ajax spits is, misschien dat hij het minder wou zijn als jong jochie, maar hijheeft die kwaliteiten zeker. Suarez is geen typische Ajax spits, maar onder Jol bijvoorbeeld speelden wij geen Ajax voetbal. Sws mag voor luis de hele Ajax spits term uit t raam, die man was zo goed.

17 september 2020 om 21:30

Dat was mijn punt ook een beetje, Ajax spits of niet, iemand die zo goed is als Suares of Zlatan (en dat is Boadu nog niet) mag gerust komen en dan wordt er wel een manier gevonden waarop het werkt boadu maakte vorig jaar vijf doelpunten in de vier wedstrijden die ze tegen de top drie speelden (dus hij deed het zeker niet alleen tegen de kleintjes). Daar zaten 2 van zijn 4 counter goals tussen maar dus ook 3 van binnen de 16.een aanspeelpunt is Boadu inderdaad niet en voorlopig heeft hij daar ook de fysiek niet voor maar het zou wel lekker zijn als er iemand in de spits loopt die er gewoon 20 of meer kan maken.

Wat een onzin zeg, waarom zou hij het kunnen???hij is jong en scoort makkelijk,en kan groeien naar een ajax spits...als iemand niet paste bij het ajax spel is het Kieft wel met zijn waardeloze techniek....

17 september 2020 om 19:27

Kieft had helemaal geen matige techniek.

Ik vind Boadu in zijn spel juist enorm veel lijken op Patrick Kluivert en weten allemaal hoe goed die was bij Ajax. Ben het er ook zeker niet mee eens dat hij niet goed is in de kleine ruimtes. Scoort veel binnen de 16 enige waar hij wel aan moet werken is die kansen die hij iets te vaak verprutst

Sinds wanneer moet je als spits bij Ajax in de kleine ruimte geweldig zijn echt onzin.Verder vind ik dat boadu dat juist wel is, merkte je ook weer bij ze optredens bij jong oranje.Dat hoor je niet wanneer een tadic , Huntelaar , traore , brobbey en volgens mij kan ik nog wel ff doorgaan in de spits staat. Zelfs dolberg was niet zo geweldig in de kleine ruimte, ik vind dolberg vergelijkbaar met boadu en dan denk ik dat boadu nog beter kan worden dan dolberg. Het lijkt soms alsof de analisten er zitten om maar iets te roepen zodat er discussies ontstaan want je kan het natuurlijk niet overal mee eens zijn.

Persoonlijk zou ik liever Idrissi zien bij Ajax in plaats van alle andere genoemde AZ spelers. Constanter, teamspeler en gaat veel meer dreiging vanuit. Pak schaal dan maar in de punt 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 4 2 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Wedstrijdformulier AZ lijkt identiteit van twee coronabesmettingen te onthullen

Hobie Verhulst en Mo Taabouni ontbreken op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag van zondagavond. Bij AZ werden zondag twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren