Naast acht stafleden ook Vitesse-speler positief getest op coronavirus

Vrijdag, 18 september 2020 om

Naast bij acht stafleden van Vitesse, is het coronavirus ook vastgesteld bij Jacob Rasmussen. De Arnhemmers meldden donderdag dat hoofdtrainer Thomas Letsch, assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas een positief test hadden afgelegd. Nu wordt ook de naam van Rasmussen daaraan toegevoegd.

Rasmussen, in de eerste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk nog basisspeler, heeft vanaf woensdag uit voorzorg geen contact gehad met zijn ploeggenoten en sloeg de trainingen van donderdag en vrijdag over. De overige stafleden, spelers en direct betrokkenen zijn negatief getest, zo communiceert Vitesse. Het Airborne-duel met Sparta Rotterdam aanstaande zaterdag gaat door, zo meldde Vitesse afgelopen donderdag al. Vanuit de KNVB is dispensatie verleend, zodat technisch directeur Johannes Spors samen met Edward Sturing en Nicky Hofs zaterdag voor de groep mag staan. Ook leiden zij voorlopig de trainingen.

"Vooropgesteld hopen we dat we onze stafleden in goede gezondheid en snel terugzien op Papendal", sprak Spors op de clubsite. "Tegelijkertijd laat deze situatie zien dat het coronavirus snel kan opduiken en verspreiden. Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen, zijn we als club getroffen door het virus."

"Afgelopen vrijdag is iedereen getest met het oog op de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarbij bleek dat Joseph positief getest was op corona. Een extra testronde op zaterdag, vanwege de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, duidde geen andere gevallen aan. Nadat maandag een ander staflid lichte klachten kreeg, was dat aanleiding voor ons om alle directe contacten op dinsdag opnieuw te testen. Uit deze testen kwam naar voren dat ook andere leden van de technische staf positief bleken."

"We kijken terug op een goede voorbereiding en waren klaar voor de start van de competitie", vervolgde Spors. "We willen onze overwinning op RKC Waalwijk graag een passend gevolg geven tijdens onze Airborne-wedstrijd. Temeer omdat we eindelijk weer onze supporters mogen ontvangen. De voorbereiding in deze week is verre van ideaal, maar het lijkt erop dat we dankzij adequaat handelen verdere besmettingen hebben voorkomen."

Direct nadat de besmettingen geconstateerd werden, nam de club contact op met de KNVB. Algemeen directeur Pascal van Wijk legde uit: "De KNVB reageerde begripvol. Samen hebben we zorgvuldig de situatie besproken. We zijn blij met het begrip vanuit de voetbalbond en de dispensatie die verleend is zodat Johannes samen met Edward en Nicky zaterdag het duel kunnen leiden." Overigens mist ook Sparta zaterdag een speler, daar Deroy Duarte tevens positief getest heeft op het coronavirus.

Samenvatting: PSV - Vitesse I Rentree Donyell Malen
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

We zijn nog lang niet af van deze Corona virus en de winter moet nog beginnen. Hou mijn hart vast.

17 september 2020 om 11:08
0

We komen ook nooit van Corona af dus wat bedoel je precies te zeggen? Ik heb liever dat je je hart vast houdt voor de duizenden mensen met k*** in Nederland en de honderdduizenden kinderen die in armoede leven in Nederland dan die 51 patienten op de IC hoor. Maar goh wie ben ik ook.

17 september 2020 om 11:12
0

Ja joh, we zitten pas op 700.000 doden wereldwijd. Met de exponentiële groei en de koude winter die er aankomt, komt het vast allemaal goed Hemda4991! Manman, wat een niveau toch af en toe op vz.

17 september 2020 om 11:22
0

Honderdduizenden kinderen leven hier in armoede? Verwar je Nederland niet met fabeltjesland?!

17 september 2020 om 11:25
0

We zaten vorig jaar op 646.000 griepdoden wereldwijd dus wat wil je daarmee zeggen?

17 september 2020 om 11:27
0

Gaat het met je? Het zijn er meer dan 200.000? Check je feiten voor je je in een discussie wilt mengen. Ik begrijp gewoon niet zo goed dat je je hart voor corona vast houdt.

17 september 2020 om 11:30
0

Jezus 700.000 maar wereldwijd? Valt me nog mee om heel eerlijk te zijn

17 september 2020 om 11:56
0

646.000 is minder dan 700.000 em dan moeten we nog een kwartaal, daarnaast kun je als aantekening bij de 700.000 zetten dat veel in lock down is waardoor dit zonder lock down hoger zou zijn.

17 september 2020 om 11:56
0

Die griep doden zouden heel veel minder zijn , als we de corona regels ook op de griep zouden toepassen. Dus enig nuance is wel op zijn plaats. Is typisch voor mensen die dit virus niet serieus nemen.

17 september 2020 om 11:57
0

700.000 doden is bar weinig, helemaal omdat de meesten daarvan al een onderliggend probleem hadden. Corona was extra. Er gaan jaarlijks miljarden dieren dood door menselijke activiteiten en natuurrampen. Zelf al laat je coronavirus zijn gang gaan, dan nog haal je nooit zulke cijfers. Besmettingen bij gezonde mensen heeft nauwelijks impact. Ik neem aan dat sporters en stafleden bij een prof club gezonde mensen zijn.

17 september 2020 om 11:58
0

@hemda4991 Ik ben echt niet krampachtig bang voor corona. Maar waar ik wel een beetje moe van word zijn mensen zoals jij die de boel bagatelliseert met statistieken van een normale griep. Ten eerste zitten we pas in september en ten tweede zijn de wereldwijde 700.000 doden van corona gevallen MET de maatregelen die wereldwijd zijn getroffen. Dit zou natuurlijk een Heel stuk hoger zijn als we alles lekker zijn vrije loop laten en alle Ic's uit gaan puilen. En ken jij mensen die wel degelijk een serieuze variant van het virus hebben gehad? Die nu met problemen aan hun longen, stembanden e.d. zitten? Ook je verwijzing naar k***** snap ik niet helemaal? Dit is juist een kwetsbare doelgroep die we met al die maatregelen proberen te beschermen tegen corona?

17 september 2020 om 12:06
0

700.000 mensen waarvan 99% ouderen en of mensen met al onderliggende ziektes die een normale griep ook al niet zouden overleven. Er zijn inderdaad nog andere ziektes op de wereld zoals hart en vaat ziektes, k*** er. waar jaarlijks veel en veel meer mensen aan overlijden. Laat ze maar eens moeite doen om mensen gezond te laten eten, stopen met roken etc.

17 september 2020 om 12:14
0

Waarom altijd maar over doden en overlijden praten als het over Corona gaat. Al die mensen die milde klachten hebben gehad maar nu al maanden thuis zitten met benauwdheids klachten en extreme vermoeidheid zijn niet belangrijk? Dat is ook Corona. Het gaat niet alleen over IC opnamen en het aantal doden. Voorheen Sportieve mensen die al maanden niets meer kunnen worden continu vergeten of over het hoofd gezien. Om maar te kunnen blijven zeggen kijk zo gevaarlijk is het niet kijk maar naar de cijfers. Op die manier blijven we hier nog langer mee zitten. Dankzij de mensen die hun ogen blijven sluiten.

17 september 2020 om 12:21
0

La-decima het zijn geen 700.000 corona doden. Het zijn 700.000 doden, die op het moment van overlijden ook corona hadden.80 tot 90% van al die mensen was sowieso al binnen een half jaar dood gegaan (beetje t zelfde verhaal als met al die griep doden).in de meeste gevallen geeft corona, net als griep het laatste zetje. Even de bezem door de gezondsheidszorg, oneerbiedig gezegd.maar dat krijg je als je iedereen altijd zo lang mogelijk in leven probeert te houden, zelfs als ze er zelf niet op zitten te wachten.

17 september 2020 om 12:27
0

@bustaramz zoek even op google: 05-02-2016 ad griepgolfgriep, volle ziekenhuizen, longproblemen enzmisschien wat minder grote aantallen dan nu, maar t is ook weer niet heel bijzonder

17 september 2020 om 12:29
0

@soccerfan_1 ook voor jou...zoek op google: 05-02-2016 ad griepgolf. t is echt niet op eens iets wat nog nooit gebeurd is.en dat jij toevallig een vriend hebt die het er minder goed van afbracht is klotuh voor hem. maar hoeveel mensen zijn er nu al dood gegaan aan k***, omdat de gezondheidszorg op zn gat ligt door corona.er zijn al 45 meer benen geamputeerd, omdat er door corona niet snel genoeg gehandeld wordt.en zo hebben alle regels nog veel en veel meer bijwerkingen die een stuk erger zijn en in veel grotere getalen dan die paar mensen die een lang herstelproces van corona hebben.

17 september 2020 om 12:34
0

@hemda: Zonder al die maatregelen en lockdowns, zaten we nu wel op vele miljoenen.

17 september 2020 om 12:36
0

Soccerfan,google eens griepgolf 2018 brabant. Exact dezelfde symptonen, zelfde klachten. Dat kan dus 2 dingen betekenen. Of je kan met de griep exact dezelfde problemen krijgen (prachtig, kunnen we land nooit meer open gooien) of COVID-19 is er al jaren (nog mooier, dan is er een ontiegelijk sterk inmuum systeem).

17 september 2020 om 12:41
0

@daneman das niet waar zie Zweden en nog zoveel landen.in Wuhan is alles zelfs gewoon open zonder enige regel.

17 september 2020 om 12:49
0

@daneman voorlopig volgt corona gewoon de gompertz curve.de mondkapjesplicht die in sommige landen was heeft daar ook niks aan veranderd, net als alle andere maatregelen totaal geen invloed hadden.

17 september 2020 om 12:49
0

Je bedoelt 950.000 doden wereldwijd nog 100.000 doden en we hebben nog nooit zoveel doden door een epidemie gehad na de Spaanse griep en dat in 120 jaar tijd.

17 september 2020 om 12:55
0

In 2009 tussen 12 januari en 18 januari zijn er 3400 mensen overleden door griep en kou, bron de website van nu, dan hebben we t puur over Nederland, meer dan 1 derde van de corona doden in half jaar hadden we in een week. 8400 doden in 3 weken. Meer dan covid-19 dus.

17 september 2020 om 13:06
0

Waar een medicatie (meerdere varianten) meteen in de prullenbak worden gesmeten omdat er mogelijke bijwerkingen zijn, is vandaag bekend gemaakt dat vaccin enorm dichtbij is, wat heel raar is want vorige week hadden we de bijwerkingen van verlamming meegemaakt. Aangezien jullie beweren dat er geen kritische vragen stelt mogen worden hoor ik graag wat jullie vinden dat jullie een spuit krijgen waar de bijwerking verlamming is.

17 september 2020 om 13:52
0

@nederland79 Dus omdat er vroeger ook eens een watersnoodramp is geweest moeten we nu maar geen maatregelen treffen om nog zoiets of erger te voorkomen?

17 september 2020 om 16:39
0

wel als de maatregelen zouden helpen, maar ze helpen niks.mondkapjes plicht helpt niet, scholen dicht helpt niet enz.t virus volgt net als elk ander virus de Gompertz curve, in Nederland, in Brazilië, in Zweden, in Italie in Duitsland.dus de maatregelen gaan nergens over.net als elk jaar gaan er een hoop mensen dood, die al nagenoeg dood zijn. Een virus schoont de boel even op en verlost die mensen uit hun lijden.net als elk jaar zijn er helaas een aantal op het oog fitte gezonde mensen die ook zwaar getroffen worden door het virus. Maar dat zijn er veel minder dan al die mensen die nu getroffen worden qua gezondheid of economische situatie door alle draconische maatregelen die niks veranderen aan het verloop van het virus.

17 september 2020 om 16:59
0

De ergste pandemie sinds de spaanse griep ontkennen, of kritisch zijn over een vaccin zijn twee heel erg verschillende dingen... Dit vaccin doorloopt alle nodige testfases etc. Het is nu sneller doordat het voorrang krijgt. Gewoonlijk staat een vaccin makkelijk een half jaar in de wacht na goedkeuren van 1 van de meerdere testfases..

17 september 2020 om 17:07
0

Ik heb nog geen antwoord op mijn vraag iseldiroed. Medicatie wordt in prullenbak gewezen zonder bewezen schade, alleen theoretisch, wat gek is want Reuma en malaria worden op dezelfde manier behandeld. En waarom wordt 1 week na het incident met verlamming bij het vaccin, de vaccin niet de prullenbak ingewezen, nu is theorie van gevolgschade als feit aan gehouden maar echte gevolgschade bij vaccin genegeerd.

18 september 2020 om 20:17
0

Dan ben je nog niet virus bestendig natuurlijk @Futures. Vind juist grappig, dat men het liefst de stadions open gooien. Maar als de spelers/staf onderling al Corona in grote getallen krijgen, hoe moet dat dan in een half volle stadion? Denk toch na mensen.🤦🏾‍♂️

18 september 2020 om 22:42
0

Omdat jij geen idee hebt wat false/positive is. Grote kans dat dit het geval is, daarnaast hebben stadions nog nooit voor virus verspreiding gezorgd, dat is binnen, dus dat zijn voornamelijk winkels, verzorgingshuizen scholen etc. Iedereen heeft dit al voorspeld in juni dat het nu los zou gaan, we zitten weer meer binnen. Maar he alleen ezels stoten 2x he

17 september 2020 om 11:10
0

ik niet. Eigenlijk is wat Vitesse nu doet en het hele voetbal eigenlijk top. Je test veel en zodra je gevallen hebt, zonder je die gevallen af. een week, 10 dgn daarna kunnen deze verder gezonde mensen vaak weer gewoon aan het werk en is de verspreiding gestopt. Ajax had begin juni ook een uitbraak en meer clubs. Zolang je test en daarna besmette mensen afzondert, dam je het echt wel in. En is het aantal doden en mensen op de IC echt wel te managen.

17 september 2020 om 12:33
0

Veel testen is dus nooit goed. Je moet testen wanneer dat daadwerkelijk nodig is. Dat staat zelfs op de site van Rivm. Je kan geen gezonde mensen testen. Daarom is het zo belangrijk dat we een transparante regering hebben. Inmiddels hebben meer dan 1000 artsen een brandbrief ondertekend. Maar goed Artsen snappen het natuurlijk niet, oh wacht, het is hun vak.

17 september 2020 om 13:11
0

Ja, laten we geen spelers gaan testen, dat komt vast goed als 1 daadwerkelijk corona krijgt. Voetbal is een geval apart, veel fysiek contact en 1 besmette speler kan meerdere teams compleet lamleggen. Daarnaast, 800 artsen hebben getekend, niet "meer dan 1000". En ondertekenen door een "arts" is ook lekker breed. Tuurlijk, een Orthopeed weer meer van het lichaam en ziekten dan ik, maar je vraagt een scheidingsadvocaat toch ook niet je te verdedigen in een moordzaak?

17 september 2020 om 13:22
0

Waar zeg ik geen testen? verdraai mijn woorden niet. Ik zeg gezonde mensen kan je niet testen, heeft een speler klachten, dan zal je pas moeten testen. En die advocaat vergelijking slaat kant noch wal. Het zijn huisartsen, ic personeel, psychologen etc. Mensen die dus direct met covid-19 te maken hebben.

17 september 2020 om 13:26
0

Overigens kan je de huidige situatie niet vergelijken met maart. Maart hadden we geen flauw idee wat we moesten doen, ook ik dacht toen wow wtf hebben we mee te maken. Nu zijn er steeds meer mogelijkheden om corona te bestrijden. In de eerste fase al. Maar dit neem jij ongetwijfeld niet mee in de essentie van de gevolgstappen. We hebben overigens nu net zoveel besmettingen als tijdens de piek in april per dag. Maar we zitten vandaag exact 3 maanden onder 4 doden per dag waarbij meeste dagen 0 is.

17 september 2020 om 12:30
0

Ik eis een transparante overheid hierin. Er staat gewoon op de site van Rivm maar van de week ook bij NRC bevestigt wat complotdenkers riepen. False positive is tussen 2 en 4%. Dus meer dan de helft kan je al onder false positive zetten. Daarnaast staat ook nog eens duidelijk op de website van Rivm vermeld dat de PCR test geen onderscheid maakt van Covid-19 (wat mogelijk wat gevaarlijker is als ons immuun het niet al ingehaald heeft) en Sars waar we al redelijk immuun voor zijn. Dan nog een andere belangrijk detail, de PCR test kan alleen maar vinden of er een virus is, niet of de vrius nog actief is of al door jouw lichaam ingedamt is. Dus als jij 2 maanden geleden al corona had, test je nog steeds positief. Deze cijfers zijn dus helemaal niet hard te maken. Alleen mensen in het ziekenhuis kan je redelijk goed testen, dan ben je vaak wel 100% zeker dat het klopt, bij alle andere testen niet. Maar het is wel prachtig om te zien dat we een slechtere periode qua weer hebben gehad en ineens de stijgingen 'gigantisch' gaan. Wederom een overwinning voor de complot denker die roept dat buiten totaal ongevaarlijk is (zie alle demonstraties en voetbalduels sinds april), maar dat virussen enorm sterk binnen zijn. Maar he, complotdenkers worden zelfs geeneens serieus genomen als Rutte uiteindelijk zal erkennen dat die fout zat. Zelfs vandaag zegt Rutte we doen het met niet volledige kennis. Die kennis is wel volledig, maar ze willen het niet zien omdat van Dissel gewoon schoothondje van de WHO is. Als WHO geen nieuwe info geeft, geeft Rivm dat ook niet. Terwijl WHO met een hele andere werelddeel bezig is dan Europa

17 september 2020 om 14:10
0

@groninger Hopp Als die statistieken op de website van het Rivm zijn te lezen dan is de overheid toch juist transparant? Ik snap nooit zo goed wat "tegenstanders" van de overheid willen. Roepen dat bepaalde aanpakken niet voldoen of onzin zijn is makkelijk. De testen die gedaan worden zijn niet 100 waterdicht. Toch geven ze wel degelijk een indicatie. Hoe wil jij het aanpakken dan? Zelfde met 1,5 meter afstand en mondkapjes die inderdaad niet 100 waterdicht zijn. Zou graag weten wat jij dan zou willen doen? Wat is DE oplossing voor het probleem wat we hebben? Want niemand kan ontkennen dat in april door heel nederland mensen vanuit Brabant naar de Ic's werden gebracht en dat de IC onder druk stond op dat moment.

17 september 2020 om 15:24
0

De website is accuraat ja, maar dat is niet wat ze in het nieuws en politiek communiceren. Als Rivm zelf aangeeft dat er een foutmarge van 2-4% is betekent dat als jij 20.000 testen doet per dag 800 vals positieve testen hebt, deze vals positieven tellen wel mee in de 'besmettingen'. Dat is geen transparante communicatie. en de correctie is nog nooit toegepast, je hebt nog niet 1x gehoord dat ze het hersteld hebben. Vandaag zegt Rutte ook er zijn 1500 nieuwe corona besmettingen, dit is feitelijk gewoon onjuist, dit is inclusief de +- 800 valse positief, dit is inclusief mensen die al hersteld zijn en 2 maanden geleden corona had, want jij kan namelijk alleen zien of iemand een virus heeft gehad, niet of die nu nog besmettelijk is (iets wat ze dus wel communiceren) en dan heb je tot slot ook nog eens dat je via de PCR test helemaal niet kan achter halen of het Covid of Sars is. Ook dit vind je terug bij de Rivm. Al deze mensen tellen mee in de cijfers. Terwijl je covid-19 alleen via bloedtesten 100% zeker kunt achterhalen en bij mensen die echt al zo ver zijn in het ziekenhuis te liggen. Daarnaast vraag je wat de tegenstanders willen, das heel simpel, ontkracht ons woord. Ik roep hier al 2 maanden dat false-positive enorm hoog is, pas vorige week kon je dit vinden, in het Nrc. Ik heb ook duidelijk aangegeven dat je buiten helemaal niet zo besmettelijk bent, wat gebeurt er? Zomerlang helemaal niks en nu we slechter weer hebben gehad zijn er zieken. Dit is iets wat we al 100000 jaren weten. Dit is niet iets waar ik enorm veel onderzoeken naar doe. Kijk bijv. naar onze griep. Wanneer is de pijnlijke grote griepgolf altijd? Februari-April, herkenbaar aan covid-19? daarna heb je standaard een lichte piek ten opzichte van rest van het jaar en dat is september-novemer, herkenbaar? Wij weten allemaal dondersgoed hoe virussen werken, het enige wat we niet weten is hoe sterk een virus is en hoe die muteert. Covid-19 lijkt overigens in de mutatie zwakker geworden, iets wat Hugo ook al eens gecommuniceerd heeft. Ik stel voor per direct opheven van 1,5 meter beleid buiten, binnen ben ik hier wel voorstander van. mondkapjes ook direct stoppen, ov kan gewoon prima de ramen openen voor goede ventilatie. Binnen wel aanpakken, niet alleen om covid-19, maar om alle griepsoorten, vergeet niet dat we al jaren duizenden doden door griep hebben in de zelfde maanden als covid-19, dit gebeurt altijd in binnenplaatsen. Ik zeg ook geen vaccin, ik zeg onderzoeken welke kennis wij nu hebben, die is namelijk gigantisch. Ik vraag je gewoon vriendelijk om de website van Who, Rivm en medische journals te lezen en dan terug te komen, als jij dan nog kan roepen dat het verhaal waterdicht is en er niet miljoenen mensen genegeerd worden met hun kennis, hoor ik het graag. Je kan overigens zeggen wat je wilt maar denk je echt dat als Grapperhaus gelooft in corona dat die zijn bejaarde schoonmoeder knuffelt? Overigens de vragen die de 'complotdenker' stelt worden ook in de 2e kamer gesteld, in Duitsland overigens nog 100x erger. Waarom zegt Rutte dat wij zelf als volk bepalen of wij de corona maatregelen willen (gek heb geen referendum gezien) en is Hugo bezig met de spoedwet? Een wet die in Duitsland kleine kinderen bij ouders weghaalt? Ik denk dat ieder vader of moeder (zoals ik) daar de grens hebben, je rare spelletjes willen we best mee doen, maar je blijft van mijn kind af.

17 september 2020 om 15:25
0

Overigens die IC gelul ben ik wel eens klaar mee, alle extra beden zijn niet gebruikt en als jij gewoon googled op griepgolf 2018 brabant dan zie je exact dezelfde berichten en exact dezelfde symptonen. gewoon mainstream media. Check anders van Haga over Corona. Die legt ff goed uit hoe positieve-false werkt. Wat negeerd word

17 september 2020 om 21:58
0

Trump heeft gisteren ook aangeven dat alles open moet. Staten die gesloten zijn zie je meer doden dan open staten. Mja feiten zijn niet leuk, dus zal jullie laten

18 september 2020 om 21:10
0

Wat heeft de winter met dit virus te maken? Volgens mij blijven de mensen dan vaker thuis dan in de zomer, met minder contacten lijkt de kans op besmetting dan juist lager.

Nu is het dan de technische staf (opzich al vervelend), moet je nagaan als het 8 basisspelers waren. Ik denk dat de eredivisie en andere competities binnen 3 maanden weer een paar weken of langer stil liggen als dit zo doorgaat

17 september 2020 om 11:02
0

Ik denk al sneller dan 3 maanden

Je weet natuurlijk nooit zeker hoe dit kan maar van een staf zou je toch wel kunnen verwachten dat ze de 1,5 meter regel kunnen waarborgen? Dat lijkt me iets anders in geval van spelers

Ik dacht even dat het 8 spelers waren, staf is super vervelend, maar et o.a sturing en hofs is dit tijdelijk wel op te vangen

17 september 2020 om 11:25
0

Bovendien als de technische staf (muv medisch personeel) geen symptomen hebben kunnen zij thuis voor de TV prima zien hoe het gaat en met de telefoon doorgeven als er iets veranderd moet worden. In de rust ff teamsen om de mannen toe te spreken nee dit is nog wel te overzien....hoop wel dat ze nergens last van hebben en snel weer terug zijn. Willem II gaat een speler die in de voorbereiding positief testen waarschijnlijk niet meer terug zien op het veld. Die is opgenomen geweest en moet nu gaan revalideren. ziet er niet goed uit voor hem. Dat soort verhalen lijken me erger.

Een airbornewedstrijd in combinatie met Corona klinkt wel erg bijzonder. Hopelijk blijft de rest van de selectie buiten schot en herstellen alle stafleden snel.

Dus 8 besmettingen en de spelers die op het veld staan hebben elke dag nauw samengewerkt met de mensen die nu besmet zijn. En de KNVB vindt het een goed idee om te voetballen? Sparta maak alsjeblieft een goed statement en reis niet af naar Arnhem

17 september 2020 om 11:13
0

Dit gaat vaker voorkomen dus er moeten duidelijke regels komen hoe om te gaan met wedstrijden als er coronabesmettingen zijn.

17 september 2020 om 11:21
0

Ik begrijp dit ook niet. Met de langere incubatietijd is het toch mogelijk dat spelers/stafleden voor de wedstrijd negatief testen, maar het uiteindelijk wel al onder de leden hadden. Of is het dan ook niet mogelijk om iemand anders te besmetten?

17 september 2020 om 11:23
0

Laat we maar voor dit seizoen de competitie schrappen en deze stand aanhouden voor de cl en el plekken ...

17 september 2020 om 11:36
0

VVV in de CL dus, once in a lifetime 😂

17 september 2020 om 11:52
0

Ben ik het als Tilburger niet mee eens hahaha

17 september 2020 om 12:48
0

Iedereen is getest en verder negatief getest. Waarom zou Sparta niet af moeten reizen?

17 september 2020 om 12:51
0

Omdat je pas positief test wanneer je een virusdeeltje gevonden hebt, dat gebeurt niet in 1 dag.

Het corona virus gaat nog een hoop problemen veroorzaken in het voetbal. Het is sep wacht maar als het dadelijk eind okt begin nov is. Als je wil voetballen als club dan moeten de spelers en technische staf zich echt aan hele strenge regels gaan houden. Sociale contacten in het algemeen dagelijks leven echt gaan ontlopen. Maar is dat realistisch?

17 september 2020 om 11:23
0

Lijkt er op dat een team echt in een soort bubble moet gaan leven. Zeker in de grote steden lopen de besmettingen flink op. Het is trainen, naar huis, naar een wedstrijd en naar huis. Spelers zullen nu echt verantwoordelijk moeten gaan tonen.

17 september 2020 om 12:32
0

en vervolgens gaan de kinderen naar school en kruipen thuis bij papa op schoot. Weg bubbel.maar t is allemaal echt niet nodig, gewoon normaal doen werkt veel beter.

Het was ook een kwestie van tijd voordat Edward Sturing weer even tijdelijk hoofdtrainer zou worden.

17 september 2020 om 11:19
0

Die zal nu wel blij zijn dat hij bij de selectie weg moest..

Je hoeft geen glazen bol te hebben om te weten dat we hoogstwaarschijnlijk nog veel problemen gaan krijgen. Dit k.. virus heeft onze hele maatschappij ontregeld en is een harde realiteit. Tijden zijn echt veranderd en ik hoop dat alle clubs echt beseffen dat ze zo min mogelijk dingen gaan doen waar een kans is voor besmetting.

Flinke tegenvaller natuurlijk, vraag me ook af of er dan geen spelers besmet zijn. Zal vandaag of morgen nog wel getest worden, maar kan me niet voorstellen dat het alleen de staf betreft. Hopelijk zijn ze allemaal snel weer de oude.

Boel gaat weer dicht binnenkort. Je kan er op wachten

En lichte klachten kan ook leiden tot maandenlange ellende mensen. Ik zie het dagelijks. Al die mensen op internet die maar blijven zeuren over ziekenhuis cijfers. Daar moeten we niet naar kijken. Ieder van ons kan door lichte klachten maandenlang thuis komen te zitten. Ook sportieve mensen.

17 september 2020 om 12:23
0

Maar de meeste knappen ook gewoon weer op. Kom hier niet praten alsof als je ook maar een klein beetje klachten hebt je het hele leven kan schudden. Ja het klopt er zijn mensen die maandenlang ervan thuis komen te zitten en ziek blijven voor een tijdje. Maar dat is ook een kleine percentage.

17 september 2020 om 12:33
0

@soccerfan_1 ook voor jou...zoek op google: 05-02-2016 ad griepgolf. is echt niet op eens iets wat nog nooit gebeurd is.en dat jij toevallig een vriend hebt die het er minder goed van afbracht is klotuh voor hem. Maar hoeveel mensen zijn er nu al dood gegaan aan k***, omdat de gezondheidszorg op zn gat ligt door corona. Er zijn al 45% meer benen geamputeerd, omdat er door corona niet snel genoeg gehandeld wordt. En zo hebben alle regels nog veel en veel meer bijwerkingen die een stuk erger zijn en in veel grotere getalen dan die paar mensen die een lang herstelproces van corona hebben.

17 september 2020 om 12:39
0

Ik heb geen zin in een discussie tussen griep en Corona maar er zijn ook genoeg mensen die van een gewone griep nog heel lang last hebben. Dat is ook een realiteit. 99% van de mensen ondervinden gewoon helemaal geen last. De uitzonderingen zul je overal houden net zoals “gezonde” sporters ook heel jong kunnen overlijden aan hartfalen.

Joseph weer opt kamp geweest? Hendrik nu ook corona, Hendrik komt bij vv emmen, nu daar ook corona

18 september 2020 om 19:42
0

Er schijnt een feestje met meer dan 80 man te zijn geweest bij Wke, lijkt me geen toeval dus

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper20
E. DasaVerdediger20
D. DoekhiVerdediger20
M. WittekVerdediger20
R. BazoerMiddenvelder20
M. BeroMiddenvelder20
T. BrunsMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren