Neymar hoort vonnis na rode kaart; megaschorsing voor Kurzawa

Woensdag, 16 september 2020 om

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft de schorsingen bekendgemaakt die volgen op de rode kaarten gedurende de kraker tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille (0-1). Neymar moet twee duels (plus één voorwaardelijk) toekijken vanwege zijn tik op het achterhoofd van Álvaro González. Het onderzoek naar laatstgenoemde, die door Neymar van racisme werd beschuldigd, loopt nog.

Layvin Kurzawa heeft van de vijf spelers die rood kregen de zwaarste schorsing gekregen. De verdediger van PSG moet zes wedstrijden toekijken. Kurzawa raakte in de absolute slotfase van Le Classique slaags met tegenstander Jordan Amavi. Beide spelers deelden daarbij klappen uit met zowel de vuisten als voeten. Amavi wordt voor zijn aandeel in de vechtpartij voor drie wedstrijden geschorst.

Om de rode kaart van Neymar was na afloop veel te doen. De sterspeler van Paris Saint-Germain beschuldigde Álvaro González direct na de wedstrijd op Twitter van racistische uitlatingen richting hem. “Het is makkelijk voor de VAR om mijn agressie te zien. Maar ik zou ook wel eens willen zien dat ze die racist pakken die mij uitscheldt voor ‘mono hijo de puta' (monkey motherf*cker)! Dat wil ik zien! Ik deel een tik uit en wordt weggestuurd. Maar wat wordt er met hem gedaan?”, vroeg de verbijsterde Neymar zich hardop af.

Ook Leandro Paredes kreeg vanwege zijn aandeel in het gevecht een rode kaart. De middenvelder van PSG wordt net als Neymar voor twee duels (plus één voorwaardelijk) geschorst. Mocht Neymar of Paredes in de eerstvolgende tien wedstrijden een gele kaart krijgen, dan wordt de voorwaardelijk opgelegde schorsing van één wedstrijd alsnog definitief. Darío Benedetto van Marseille moet één wedstrijd toekijken vanwege zijn rode prent.

Overigens hangt ook Ángel Di María een zware schorsing boven het hoofd. De tuchtcommissie van de LFP is een onderzoek gestart naar de vleugelspits van PSG naar aanleiding van nieuw videomateriaal. Daaruit zou blijken dat Di María aan het einde van de wedstrijd tegen Marseille spuugde naar Álvaro González. Di María speelde woensdag nog mee in het duel tegen FC Metz, dat dankzij een late assist van de Argentijn op Julian Draxler met 1-0 gewonnen werd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door binny)

Hahah fantastische vechtpartij, zou ik toch wat vaker willen zien. Heerlijk oude Barca-Real vibes

16 september 2020 om 22:40

Ik zie liever een beetje felle tackels en hard tegen hard zoals in de goeie tijd van Atlético tegen Madrid. Dan een wedstijd waarin wordt gespuugd, klappen worden uitgedeeld en iemand waarschijnlijk racistisch is bejegend. Tijdens de derby in Madrid ging het vaak ook over de grens, maar daar hadden beide team ‘vrede’ mee imo.

17 september 2020 om 12:01

Met sierd de vos als commentator. Heerlijk

Kurzawa sowieso een idioot joh, matige speler en zo wild en roekeloos.

Wat een kleine kindjes zeg, bah bah. Die Neymar verdient meer dan 40 miljoen per jaar, en kan zich nog niet eens gedragen. Hij noemde zelf die andere jongen ook een vuile fl*kker, dus hij moet niet hypocriet gaan doen.

16 september 2020 om 22:38

Ja want vuile flikker zeggen is hetzelfde als iemand racistisch bejegenen.....? :O

16 september 2020 om 22:41

Nou het is beide discrimineren uiteindelijk

16 september 2020 om 22:57

Wat is het verschil dan?

16 september 2020 om 22:59

Niet helemaal, maar je kan niet een probleem maken van racistische uitingen, als je zelf vervolgens ‘puto maricon’ gaat roepen...Daarnaast kan je misschien al raden hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Luitjes die zich in allerlei bochten probeerden te wringen, om aan te tonen dat González Neymar met zijn opmerking niet racistisch had bejegend (als het verhaal blijkt te kloppen), zullen nu van alle daken schreeuwen dat Neymar een doorgewinterde homofoob is. Ditmaal worden er geen nuances aangehaald, in een poging om de uitspraken van Neymar te bagatelliseren.

16 september 2020 om 23:00

Hier gaat het bij velen helaas mis.. Als je discriminatie op basis van afkomst/kleur erger vindt dan discriminatie op basis van andere uiterlijke kenmerken, geslacht of sexuele geaardheid, etc. dan ben je misschien toch minder tolerant dan je zelf denkt. 'Mono hijo de puta' of 'puto maricon' is echt om het even hoor. Begrijp me niet verkeerd: 'flikker' roepen in een kwaaie bui maakt Neymar niet direct een homofoob, maar 'aap' roepen in een kwaaie bui maakt Gonzalez eveneens niet direct een racist. Wel is het erg hypocriet van Neymar om zo'n ellenlang jankverhaal op social media te knallen terwijl je klaarblijkelijk (en dit is zelfs al bewezen incl. beeld en geluid) jezelf ook niet verbaal kunt gedragen, daar je een speler uitscheld voor puta maricon...

16 september 2020 om 23:01

Nee, misschien erger. Ligt aan de opvatting van de persoon in kwestie. Voor sommige is het erger dan racistisch bejegend worden.

16 september 2020 om 23:14

Ik denk dat als jouw uiting aansluit op de groep die je beledigd, dat er dan een extra lading op zit. Beiden zijn discriminerend. Maar Neymar een aap noemen is wel echt racisme en vind ik persoonlijk erger, omdat Neymars uiting minder op de man gespeeld is en meer algehele frustratie. Neymar had ook een ander scheldwoord als bijv teringlijder etc kunnen gebruiken, waarbij Gonzalez wel echt zijn uiting koos op de huidskleur van Neymar

16 september 2020 om 23:44

Ach man hou toch op. Leg mij eens uit waarom een speler van OM iemand anders racistisch zou willen bejegenen. (lees: als speler van OM)

17 september 2020 om 00:21

het klopt dat iemand een flikker noemen en aap noemen allebei erg is maar als je een zwart iemand aap noemt komt harder aan dan een hetero, een flikker noemen.

17 september 2020 om 00:31

@Bo,‘Ach man hou toch op. Leg mij eens uit waarom een speler van OM iemand anders racistisch zou willen bejegenen. (lees: als speler van OM)’Voor dat antwoord zul je toch echt bij de bron moeten aankloppen. Hoe kan een ander hier nou antwoord op geven?

Ik vind het maar een matige straf voor de tikken die hij uitgedeeld heeft. Slaan (zonder opzet zoals bij een duel bijv.) mag van mij altijd 10 duels opleveren.

16 september 2020 om 22:38

Vond toch echt dat Neymar niet echt sloeg. In mijn herinnering 3 tikjes op t achterhoofd, Van Benthem zou vrijspraak krijgen door vormfout (tikjes ipv slaan) 😉

16 september 2020 om 22:39

Dat stukje van 3 tikjes op het hoofd betreft een eerder moment toen het er nog “redelijk” vriendelijk aan toe ging

16 september 2020 om 22:42

Ik vind tikjes gewoon slaan, je hebt elkaar niet aan te raken. Ook nog eens in corona tijdperk, waar ploeggenoten van Neymar besmet zijn geweest. Ga je met je handen op iemand's hoofd tikken

16 september 2020 om 23:02

Maar Hoop, dan moeten ze niet eens gaan voetballen. Die raken elkaar constant aan en zijn constant in elkaars buurt. Dat t niet mag, ben ik helmaal met je eens. Blijf van elkaar af. Maar om corona niet doen slaat imo nergens op.

16 september 2020 om 23:04

10 duels voor die poezelige tikjes? Als hij z’n kaak uit z’n voegen had geslagen, ok. Maar dit stelt niks voor. Zelfs Guyon Fernandez of Luis Suarez kregen niet eens 10 duels voor het bijten of uitdelen van kopstoot.

16 september 2020 om 23:47

Neymar kreeg geen rood voor die 3 tikjes. Neymar kreeg rood voor de redelijke tik op net achterhoofd van Gonzalez. Naar mijn idee het het 3 wedstrijden moeten zijn, dus niet 2+1. Was niet super hard, maar sloeg nergens op (naja, Gonzalez’ z’n hoofd dan).

Nou, vond Paredes eigenlijk de ergste, maar heeft niet de zwaarste schorsing gekregen. Benieuwd wat Neymar nog krijgt nav zijn Twitter kannonade, of is de spijtbetuiging achteraf genoeg om hem niet te schorsen?

16 september 2020 om 22:41

Hij is vaak betrokken bij een opstootje, aanstellerij, provocatie, schwalbes, vies kijken naar de scheidsrechter, heeft de houding zo van mij kun je niets maken. Zijn spijtbetuiging zou dan wel voor mij ongeloofwaardig zijn.

16 september 2020 om 23:04

Maar volgens mij hebben hier in NL zelfs een notoire oproeper tot geweld ontslag van rechtsvervolging gegeven omdat ie spijt betuigd heeft?!

Ik vind 6 wedstrijden schorsing nog te weinig. Als het andersom was geweest en Amavi deelde de klappen uit, kon hij 12 wedstrijden toekijken. Als het goed is kreeg Gelson Martins zelfs een schorsing van 8 maanden door een lichte duw uit te delen aan de scheidsrechter. Sorry maar als je je tegenstander een vuist in het gezicht geeft ben je net zo erg bezig

Veel te weinig natuurlijk voor Neymar, had minimaal 10 wedstrijden gemoeten. En hoeveel wedstrijden gaat Di Maria krijgen vanwege het spugen?

16 september 2020 om 22:44

Of Alvaro vanwege de opzettelijke stamp op de enkel van Di Maria.

Nice, die trap van Kurzawa was ook echt gestoord

Ik kan me nog een wedstrijd van Pepe voor de geest halen tegen Valencia waar hij een speler om ver trapte en daarna op de grond nog eens een paar trappen verkocht. Kreeg toen 10 wedstrijden schorsing, als je dat in perspectief zet vind ik 6 wedstrijden wel genoeg.

17 september 2020 om 02:07

Denk dat je tegen Getafe bedoelt, maar ik begrijp wat je bedoelt

Bij die Kurzawa moet ik toch altijd gniffelend denken aan John Guidetti...wat werd die door heel jong-zweden te kijk gezet!

Nou, kom er maar in Mitchell Bakker! Uitgelezen kans om zichzelf te profileren nu ze een back minder hebben. Verder vind ik het volkomen terecht, vechten hoort niet op een voetbalveld. Qua Neymar, de racistische opmerking staat los van het feit dat hij een klap geeft - dat mag natuurlijk simpelweg niet. De schorsing is terecht, al hoop/denk ik dat de opmerking van Alvaro nog een staartje krijgt.

Krijg je daarvoor Rood!? Tikjes op achterhoofd..hou op hoor!

16 september 2020 om 23:51

Was niet voor die paar tikjes. Je kon het een beetje vergelijken met die rode kaart van Zlatan in z’n eerste periode bij Milan. Om z’n eigen teamgenoot heen ‘hangen’ en dan een tik op het achterhoofd van de tegenstander. Gewoon een terechte rode kaart.

16 september 2020 om 23:53

Kijk hem net terug en zie dat hij niet om z’n teamgenoot heen hangt. Maar hij tikt die Gonzalez wel wat harder dan die andere tikjes op z’n achterhoofd

17 september 2020 om 05:53

Het speelt al de hele wedstrijd zo, waarom die tikjes? Is helemaal niet nodig. Waarschijnlijk om de tegenstander nog bozer te maken. Zoals de zoveelste schwalbes van Neymar, soms leek het alsof hij zo erg is geraakt.... Theatraal / uitlokker. Krijgt hij geen fluitje? Dan kijkt hij vies naar de scheidsrechter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Nantes40
14.Lorient3-1
17.Reims1-2
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Juan BernatVerdediger30
C. DagbaVerdediger30
P. KimpembeVerdediger30
I. GueyeMiddenvelder30
Ander HerreraMiddenvelder30
Pablo SarabiaMiddenvelder30
A. DialloVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1281 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 1 0 1 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Neymar tekent grootste sponsorcontract ter wereld na breuk met Nike

Door verschillende media in Brazilië en Frankrijk werd enkele weken geleden al gemeld dat Neymar kledingsponsor Nike zou gaan verruilen voor Puma. Het Braziliaanse Veja stelt nu dat de aanvaller van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren