Van der Sar vergelijkt Van de Beek met legende: ‘Misschien is het niet fair’

Woensdag, 16 september 2020 om

Het aantrekken van Donny van de Beek is een goede zet van Manchester United, zo verwacht Edwin van der Sar. De algemeen directeur van Ajax zegt in een interview op de officiële website van the Red Devils dat de multifunctionele Van de Beek goed in de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer past; Van der Sar vergelijkt de middenvelder zelfs met clublegende Paul Scholes van Manchester United.

"Hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Hij kan spelen als nummer zes, acht of tien", somt de voormalig doelman van Manchester United op. "Hij heeft een neusje voor de goal, een uitstekende techniek en gaat van box to box. Ik zou hem een beetje vergelijken met Scholesy, al had Scholesy ook een geweldig afstandsschot in de benen en dat is niet echt de specialiteit van Donny. Hij komt liever in het strafschopgebied om zijn doelpunten bij te dragen." Van der Sar speelde zes jaar samen met Scholes, die in totaal 499 duels in de Premier League speelde voor Manchester United. Hij weet als geen ander hoe groot de status van de oud-middenvelder is op Old Trafford.

"Misschien is het niet fair om hem met Scholesy te vergelijken", voegt hij er derhalve aan toe. "Maar ik weet zeker dat hij een goede toevoeging is voor de ploeg die Ole Gunnar Solskjaer aan het samenstellen is bij Manchester United." Ajax ontving minstens 39 miljoen euro voor Van de Beek, een bedrag dat nog kan oplopen tot 44 miljoen euro. Het is volgens Van der Sar betreurenswaardig, maar logisch dat Ajax afscheid neemt van zijn sterspelers. "Onze competitie is niet zo sterk als de grootste vijf competities van Europa, dus staan we spelers toe om een volgende stap te zetten, nadat ze alles voor onze club hebben gegeven en hier prijzen hebben gewonnen", legt hij uit.

"We stellen ons eerlijk op ten opzichte van spelers, hun families en zaakwaarnemers om het juiste pad te vinden voor de sportieve ontwikkeling van de speler, zodat die zo'n hoog mogelijk niveau kan bereiken. Op een gegeven moment is zijn niveau zo hoog, dat andere clubs hem willen hebben. Zo gaat het in Nederland", beseft de directeur van Ajax. "Als wij onze beste spelers verliezen, moeten we de ploeg opnieuw opbouwen. Jullie kunnen een speler vervangen met een topspeler. Dat is het verschil tussen Manchester United en Ajax. Natuurlijk is het ook een 'goed' iets om spelers 'kwijt te raken', want daardoor kun je jonge spelers, die zich misschien al gaan afvragen of ze er nog tussen kunnen komen, een kans geven."

Zo blijft het systeem draaiende, zegt Van der Sar. Hij is het gewend om spelers te zien komen en gaan; hij noemt behalve Van de Beek ook Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech als spelers die hij 'natuurlijk' liever zou behouden. "Want daarmee maken we meer kans op successen in Europa", geeft hij aan. De Ligt en De Jong vertrokken een jaar geleden naar respectievelijk Juventus en Barcelona, terwijl Ziyech deze zomer overstapte naar Chelsea. "Ze zetten voor hun ontwikkeling een stap naar een topcompetitie. Het is een compliment voor onze trainers, de jeugdopleiding en voor iedereen die tijd steekt in de ontwikkeling van de spelers."

Acteur Frank Lammers in zijn nopjes dat Donny van de Beek vertrekt bij Ajax
Meer video's

Poll

Denk je dat Donny van de Beek gaat slagen bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door simonsmanutd)

Ik vind het een belediging voor zo'n grootheid als Donny dat hij met zo'n middelmatige waterdrager als scholes wordt vergeleken.

16 september 2020 om 23:23

Zoekopdracht Google: Xavi about Scholes. In the last 15 to 20 years the best central midfielder that I have seen - the most complete - is Scholes," Xavi said. ... Scholes is a spectacular player who has everything. "He can play the final pass, he can score, he is strong, he never gets knocked off the ball and he doesn't give possession away. Zeg aub dat je sarcastische bedoelingen hebt. Scholes was in zijn tijd namelijk na Xavi de beste CM. Hoe makkelijk hij de juiste richting in draaide en altijd goede passes gaf was fenomenaal. Nooit vies geweest van mee verdedigen en een goede schot in de benen.

16 september 2020 om 23:33

Ene Iniesta was ook op zijn top destijds he, vond ik ook niet minder dan Scholes. Al was Scholes een geweldenaar en gaat de vergelijking met Donny vrij scheef op.

16 september 2020 om 23:44

Iniesta fungeerde vaak als AM. En soms zelfs als winger. Daarom heb ik Iniesta weg gelaten. Vind iniesta een andere type als Scholes of Xavi. Dat zijn echt centrale middenvelders. De motors op het middenveld waar je een team omheen kan bouwen.

17 september 2020 om 01:10

Het middenveld Iniesta Xavi Busquets is het beste middenveld wat ik ooit heb gezien. Scholes was heel erg goed maar zeker niet beter dan een Iniesta of Xavi. Donny komt eigenlijk net kijken mag zich nu gaan bewijzen bij een club als United. De vergelijking die Van Der Sar hier maakt slaat natuurlijk nergens op.

17 september 2020 om 01:22

Misschien, maar zelfs Guardiola die nota bene Xavi en Iniesta coachde noemde Scholes de beste middenvelder van zijn generatie. Woorden die gedeeld worden door Zidane, Xavi zelf en Neville. Dan ben ik zelf weer geneigd om de honderden goals van Lampard als middenvelder erbij te halen, zullen Liverpool fans beginnen over Gerrard’s leidersschap, en anderen zien liever Xavi of Iniesta. De boodschap kort gehouden; dit is echt persoonlijke voorkeur en een definitief feitelijk oordeel zal nooit kunnen vallen.

17 september 2020 om 07:13

Zie je echt niet dat dit sarcastisch is?

Ik was net een hapje aan het eten, stik zowat van het lachen. Scholes is een van de beste middenvelders ooit, vd Beek was geeneens de eerste naam die we bij Ajax als eerst noemden, dat waren Ziyech, Tadic, Tagliafico en Onana.

16 september 2020 om 22:39

@Groninger-- Beste middenvelders ooit? Nu stik ik bijna van het lachen. Scholes die niet een vuist kon maken in de nationale ploeg, iets wat hij zelf toegeeft. Ik betwijfel zelfs of Scholes beter was dan Gerrard of Lampard. Er zijn zat middenvelder die gelijkwaardig of zelfs beter zijn dan hem. Natuurlijk een topspeler, en een van de beste middenvelder van United, maar ooit?..ik denk van niet. Daarnaast is het ook niet eerlijk om de vergelijking met Scholes en Donny te maken, maar ik denk dat er maar weinig objectieve mensen Scholes in hun top 11 zouden zetten.

16 september 2020 om 22:43

Zijn genoeg spelers die niet functioneren bij nationale ploeg, waaronder de Gerrard en Lampard die jij noemt. Ook een Seedorf, die overal ter wereld de CL kan winnen.

16 september 2020 om 22:46

Ik vind die blinde adoratie wat betreft Scholes ook zwaar overtrokken. Hele goede speler, maar toch een Engelsman. Tja. Die zijn over het algemeen toch vooral heel erg groot in Engeland.

16 september 2020 om 22:48

En dat geldt dan ook weer voor heel veel Nederlanders in Nederland.

16 september 2020 om 22:50

Scholes is denk ik sowieso 1 van de meest onderschatte middenvelders. Althans velen beseften of beseffen wel dat hij in zijn tijd wereldtop was, maar vaak niet hoe goed hij werkelijk was. De beste ooit zul je mij nooit horen zeggen, maar zat middenvelders die gelijkwaardig of beter waren? Dat is echt niet zo’n heel lang lijstje hoor.

16 september 2020 om 23:04

Maradonna, van Hanegem, Platini, Zidane, Gullit, Rijkaard, Zico, Neeskens, Roberto Baggio, Mattheus, Hagi, Seedorf, Nedved, Xavi, Iniesta, Busquets - - - - - - Frenkie de Jong

16 september 2020 om 23:08

Xavi Hernández: Paul Scholes is the best midfielder of the last 20 years.zidane : my toughest opponent, without a doubt Paul Scholes, most complete and best midfielder of our generation. Toch wel twee heren die er verstand van hebben, lijkt me. Scholes was oh zo goed en o zo belangrijk. Misschien moet je nog eens wat wedstrijden van toen terug zien, maar Scholes was echt een geweldenaar op zijn positie. Vergelijken met Donny ( wie ik echt een leuke voetballer vind en waarmee ik blij ben als United supporter) kan nog helemaal niet met hem vergeleken worden, over een jaar of tien gaan we eens kijkende hij werkelijk zo goed is/ wordt, ik hoop het wel, maar het zal niet meevallen.

16 september 2020 om 23:10

@groninger Maar ik ben niet degene die zegt dat Scholes bij de beste middenvelders ooit hoort, om de verhouding met Donny nog schever te laten lijken dan die op dit moment al is. Ik zeg gewoon dat ik vind dat hij niet bij de beste ooit hoort, en vertel ook duidelijk waarom ik dat vind. Ik zeg ook niet dat Donny dat niveau ooit gaat aantikken, maar geef die jongen op zijn minst een kans. Dat overdreven gedoe van hoe matig Donny is word oud hoor.

16 september 2020 om 23:19

@Only1Romario-- Iedereen heeft recht op zijn mening, ik erken ook dat Scholes een topspeler is. Iedereen weet wel dat Scholes heel goed was, maar bij de beste ooit? Xavi en Zidane waren beiden al veel beter, met name veel magischer. Dat maakt Scholes niet waardeloos, net zo goed als dat hoe goed Scholes was Donny niet waardeloos maakt.

16 september 2020 om 23:36

Dat magische wat je bedoelt, dat begrijp ik wel. Beide heren waren ook veel charismatischer als Scholes. Scholes was maar een hele gewone jongen ( daarin zie ik wel overeenkomst met Donny touwend) , maar Scholes was wel veel completer als die twee en hij was echt zelden op een fout te betrappen. Ik wil ook helemaal niet zeggen dat Scholes de beste middenvelder is of dat je dat moet vinden. Ik vind alleen dat Scholes bij fans en supporters zelden de erkenning krijgt die hij in mijn ogen en I’n die van vele toppers ie met of tegen hem gespeeld wel verdiend. Scholes was maar een saaie kerel, zowel op als buiten het veld en had daarom de schijn vaak tegen, maar hij was echt heel erg goed. Ik noemde Zidane en Xavi, maar ook bv Davids, Pelé, Figo, Alonso en Henry noemen hem de Allerbeste middenvelder, dat zegt toch wel iets

17 september 2020 om 07:42

Scholes was op zijn top niveau Zidane. Alleen had Scholes geen uitstraling. Zoveel geld, maar volgens mij knipte hij z'n haar zelf. Buiten dat, de loftuitingen van Pep Xavi Iniesta zeggen wel iets.

16 september 2020 om 23:55

@groninger Hopp En ook nog Frenky, Mathijs, Neres en Daley. Weer later kwamen daar Promes en Martinez bij en nu hebben we ook weer Anthonie, Kudus en Gravenberch. Dat is een heel rijtje van gewone Ajax jongens die al een klasse beter zijn dan valsspeler Donny. Maar in Engeland is Donny zonder een echte wedstrijd gespeeld te hebben alweer in kwaliteit tot het niveau van legende paul Scholes opgeklommen. Dat is een bijzondere knappe prestatie en dat kan echt maar 1 speler, zonder een wedstrijd spelen al het niveau van een legende bereiken. En we weten allemaal wie dat is.

Whaha edwin van der Sar stop hiermee je maakt jezelf echt belachelijk. Paul scholes was de perfecte middenvelder die werkelijk alles kon, die vergelijk je niet met een beperkte speler.

16 september 2020 om 22:24

Edwin heeft heel wat seizoenen met Scholes gevoetbald. Grote wedstrijden gespeeld, heel veel samen getraind, dan mag Edwin vd Sar deze vergelijking (waar hij zelf al een kanttekening bij maakt!) best maken. En je mag niet een hele carrière van Scholes vergelijken met een van de beek van nu.

16 september 2020 om 22:33

@soccersupp Haha en nu zijn we echt overtuigd. Donny en Scholes zal ik voortaan in een adem noemen. Hahahahaha

16 september 2020 om 22:35

Wat zegt Van der Sar hier verkeerd. Hij omschrijft Donny toch als type speler en geeft meteen aan dat het niet eerlijk is om hem met Scholes te vergelijken. ..overigens word ik steeds tevredener met Edwin van der Sar. Dat Overmars goed werk doet was al snel duidelijk. Van der Sar heb ik lang grote twijfels over gehad in het bestuur van Ajax. Ik was meer van Jonk. Maar van der Sar groeit steeds beter in zijn rol. En zijn media-uitlatingen worden ook steeds beter, opgetekend weliswaar want voor de camera zal nooit zijn ding worden vermoed ik. Hier ook. Perfecte uiting. Respectvol en hele zinnige teksten over hoe in grote lijnen het beleid van ajax in elkaar steekt. Bravo!

16 september 2020 om 22:40

Van der Sar groeit in zijn rol? Dat na die larmoyante brief vorige week en nu weer dit soort onzin vergelijkingen die alleen maar nadelig zijn voor van der Beek? In welk universum groeit hij in z'n rol?

16 september 2020 om 22:50

Hoezo nadelig voor van de Beek? Hij is reclame aan het maken voor Ajax. Verkondigd de filsofie en strategie van de club. Clubpromotie zou je het kunnen noemen. Maar, smaken verschillen blijkbaar. "larmoyant" heb ik eve moeten opzoeken. Mooi woordgebruik trouwens. Maar zelf vind ik zijn teksten - in tegenstelling tot jou - vooral nuchter.

17 september 2020 om 01:29

Orgullo heeft hier wel een punt, nu vliegen de Engelse media hier weer vol overheen en wordt de druk op Donny weer wat hoger gelegd. Voor Edwin en Ajax misschien leuk, maar voor Donny minder daar die het liefst gewoon als Donny gezien wordt en niet door nota bene z’n oud directeur in een adem met de beste middenvelder van de club ooit wordt genoemd.

Hahaha edje toch! Ik snap nu hoe je United zo ver hebt gekregen, maar je kan de act nu laten vallen. Scholes is de beste Engelse middenvelder aller tijden.

16 september 2020 om 22:50

Oke dan is Donny van de Beek is de beste Nederlandse middenvelder op dit moment

17 september 2020 om 01:32

Dat lijkt me Wijnaldum en die zit nog wel een paar niveautjes van Scholes af. Wat geen schande is.

Scholes is van niemand afhankelijk en kan bij iedere clubs mee en bij Donny is hij enorm afhankelijk van zijn medespelers en ook afhankelijk van welke clubs hij past.Maar ik hoop dat hij daar slaagt maar ik zit te twijfelen.

Wat een schande dit zeg. Paul Scholes is een van de beste box-to-box spelers aller tijden. Een speler die Europees gezien legendarisch is wordt vergeleken met zo een middelmatige speler die bij Ajax niet eens aan de bovenkant van de selectie zat. Wow, de neppigheid rondom Donny kent echt geen grenzen. Het geeft wel aan hoe Edwin van der Sar in de deal zit en alle geruchten over een neptransfer en dat hij de onverkoopbare Donny op zn knieen heeft moeten slijten bij zijn goede vriend Solksjaer worden door dit soort acties van onze algemeen directeur alleen maar bevestigd. Wat een nepzooi rond deze matige speler.

16 september 2020 om 22:37

Wat is jouw probleem? En "de neppigheid rondom Donny kent echt geen grenzen". Hier ga ik even over nadenken....

16 september 2020 om 23:07

@heidihallo Misschien kun je nadenken waarom de spelers bij Ajax Donny een valsspeler noemen. Denk daar maar over na. Donny de valsspeler. Omdat hij het niet van zijn matige kwaliteiten moet hebben op het veld maar van een heel marketingleger (waaronder inmiddels Edwin van der Sar) die fake nieuws verhalen over zijn zogenaamde geweldige kwaliteiten (zoals ook nu weer Edwin van der Sar) en zogenaamde bijzondere prestaties de wereld in helpen die de gemiddelde fan allemaal geloven. Precies zoals Edwin van der Sar dat nu weer doet. En als het geen Edwin is, is het Hooidonk, Perez, Ronald de Boer of Wim Kieft. De Telegraaf mag ik niet vergeten en de clown Henk Spaan schijnt ook een goede boterham te verdienen aan het omhoog schrijven van Donny. Slechte prestaties worden niet benoemd, matige en gewone prestaties worden tot wereldprestaties opgeblazen. Datzelfde marketingleger trapt tegelijkertijd al zijn concurrenten op televisie en in de media keihard naar beneden, hoe goed zij ook presteerden (vraag dat maar aan Ziyech, Promes, Neres, Noa Lang, Bergwijn, Wijnaldum, Ihatarren, De Roon etc.). Vrijwel alles is bedacht rondom deze jongen. Waarschijnlijk weet jij dat ook wel maar hoop je dat wij het allemaal niet door hebben.

16 september 2020 om 23:10

Ik wil niet lullig doen, maar dit klinkt een beetje als een psychose.

16 september 2020 om 23:35

@heidihallo Bedoel je Van der Sar toen hij die vergelijking met Scholes maakte?

16 september 2020 om 22:38

Vriend, ik ben het met je eens dat deze vergelijking lachwekkend is. Maar je kunt niet echt meer over een neptransfer of geforceerde transfer e.d. spreken als Van de Beek zojuist voor bijna 40 miljoen - in coronatijd, mind you - is verkast naar United. Dan maak je jezelf net zo belachelijk als onze vriend Edwin

16 september 2020 om 22:49

@martijn12 De neppigheid zit m niet in het bedrag dat betaald wordt maar in de motivatie voor de transfer (de reden om dat bedrag te betalen). Bij een echte transfer is een club bereid een bepaald bedrag te betalen voor een speler die met zijn kwaliteiten de club daadwerkelijk heeft overtuigd. Hier hebben we een algemeen directeur (dus niet een zaakwaarnemer want die kreeg, heel begrijpelijk, geen enkele club zover dat ze Donny wilde hebben) die op zn knieen is gegaan en zijn hele goede vriend Solksjaer heeft gesmeekt of hij hem alsjeblieft uit de brand zou kunnen helpen met deze speler die bij Ajax inmiddels totaal overbodig was en waarop Ten Hag niet meer zat te wachten omdat er inmiddels veel betere spelers voor die positie in de selectie zitten. Van der Sar heeft zo zn nek wel uitgestoken en moet nu een heleboel nazorg plegen om te voorkomen dat de zeepbel Donny niet al heel snel wordt doorgeprikt in Engeland. Edwin moet dit niet doen, niet chique.

16 september 2020 om 22:53

Wat een hoop onzin bij elkaar. Zo werkt het natuurlijk niet bij Manchester en die Amerikaanse eigenaar. Ook nooit iets gemerkt dat Ten Had niet meer op Donny zat te wachten. Maar ik amuseer me wel met je comment. Het is een hele theorie!

16 september 2020 om 23:37

@heidihallo Ja welkom in de wondere wereld van Donny van de Beek.

16 september 2020 om 23:48

Misschien lukt de door jouw beschreven strategie hem bij Man Utd ook wel. We houden hem in de gaten!

16 september 2020 om 23:53

Sorry, kan het niet anders verwoorden, maar jij bent echt niet helemaal 100. Snap ook niet dat VZ niet een keer echt optreedt tegen je, en je gewoon een ban geeft. Je bent door velen al gecorrigeerd, maar dat heeft geen enkele zin. Je blijft maar doorgaan. Je hoeft Van De Beek geen goede speler te vinden, maar de theorieën waar jij allemaal mee op de proppen komt slaan alles. Geloof je het zelf allemaal oprecht? Hoe groot is het marketingteam van Donny inmiddels? Maakt Donny ook deel uit van de Illuminatie en NWO?

17 september 2020 om 00:20

@Holland8 dit laatste is nog het meest sneue. Theorieen? Daarmee laat je overduidelijk zien dat je oprecht aan het trollen bent. En dat vind ik zo bizar. Want jouw beweringen zijn ongekend verrijkend, creatief, absurd. Daar moet je echt een tijd over na hebben gedacht. Je besteedt tijd aan reageren op dit forum. Je steekt oprecht uren hierin en met je laatste reactie heb je eindelijk je masker afgedaan - of juist aangetoond dat je oprecht een psychisch probleem hebt - ...waar gaat het heen maat

17 september 2020 om 00:36

@martijn12 Weet je wat best zorgelijk is? Dat jullie al die onzuivere processen rondom Donny proberen weg te zetten als zogenaamde theorieen (jullie weten best wel beter). Dat maakt jullie eigenlijk wel een onderdeel van het probleem.

Hahaha. Een man die een bal tachtig meter kon schieten in een ringetje van 40cm. Keer op keer. Op gevoel. Misschien wel de beste passer ooit. En die dan vergelijken met Scholes. Eddie moet eens stoppen met drinken.

Vd Beek is totaal niet te vergelijken met Scholes. Vd Beek is een speler met diepgang en scorend vermogen waar Scholes een creatieve spelverdeler was die bekend stond om zijn goede passing

16 september 2020 om 22:38

Je hebt de jonge en de oude Scholes. Jij beschrijft de oude Scholes. En er is maar 1 Donny van de Beek!

17 september 2020 om 07:17

Jij bent zo te zien de enige die snapt wat vd Sar bedoelt, ook al vind ik de vergelijking idd scheef. Waarom zijn er zo weinig mensen die snappen wat iemand in dit geval zegt, ongelooflijk.mij kun je ook best vergelijken met Robben qua speelstijl. Door het niveau hier moet ik er even bij vermelden dat ik niet zeg dat ik even goed ben.

Edje rustig aan, hij is al verkocht, wij weten allemaal dat United geen nieuwe Paul Scholes heeft gekocht, verre van dat, maar de handtekening staat echt al droog op papier. Je hoeft niet meer je uit te sloven om Donny kwijt te raken, de deal is signed.

Dit is echt niet slim van Van der Sar! Verhoogt de druk onredelijk voor Donny. Valt me echt tegen van Sar!

Dit verraadt ook dat Sar niet echt kijk heeft op het spelletje, ik bedoel: Donny met Scholes vergelijken! Doe normaal!

Om deze discussie even met de grond gelijk te maken. Als United op dit moment Scholes nog hadden gehad, dan was Van de Beek niet gehaald. Mogen jullie nog een keer bedenken wie er beter is.

Onzin dit soort dingen roepen. Dat moet van der Sar weten. Donny is een geweldige gozer die een geweldige transfer heeft gemaakt. Maar ga geen onnodige druk op die jongen leggen. Laat hem eerst maar een paar seizoenen constant presteren en een basisplaats veroveren, daar heeft hij zijn handen vol aan.

Ik zie sommige mensen hier Scholes zo overdrijvend ophemelen als ik m zelf niet had meegemaakt vanaf 1999 en deze mensen had moeten geloven had ik gedacht dat er nooit een betere middenvelder dan Scholes bestaat. Overdrijven is ook een kunst. Hij was vooral in zijn latere jaren goed maar Lampard en Gerrard waren beiden veel mooiere en grotere voetballers. Scholes zou de veters van Cocu niet eens mogen strikken als je CM tegen CM moet gaan vergelijken uit dezelfde generatie of spelers als Viera en Makelele Seedorf om maar een paar op te noemen.

Hij vergelijkt ze qua spel, hij zegt nergens dat Donny net zo goed is. Begrijpend lezen allemaal.verder evengoed een rare opmerking, want het zijn niet bepaald dezelfde types.

Hopelijk dat Donny net zo'n carrière tegemoet komt als Scholes. Wat mij betreft is Scholes toch wel de beste middenvelder die ik ooit heb zien spelen in een United shirt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Burnley 0-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
T. Fosu-MensahVerdediger10
H. MaguireVerdediger10
V. LindelöfVerdediger10
L. ShawVerdediger10
Bruno FernandesMiddenvelder10
D. JamesMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 1 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Niemand in Engeland praat over het doelpunt van Donny van de Beek

Donny van de Beek ging zaterdag in zijn eerste officiële wedstrijd voor Manchester United meteen onderuit. De middenvelder, die in de 67e minuut inviel voor Paul Pogba, maakte in de thuiswedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren