‘Ajax 22-year-old’ staat voor tijdelijke transfer naar Huddersfield Town

Woensdag, 16 september 2020 om 18:21Dominic Mostert • Laatste update: 18:47

Ajax en Huddersfield Town voeren serieuze gesprekken over een verhuurperiode van Carel Eiting, zo meldt Football Insider woensdag. Volgens de Engelse voetbalwebsite heeft Eiting van de clubleiding van Ajax te horen gekregen dat hij in de slotweken van de transfermarkt mag uitkijken naar een nieuwe club op huurbasis. Huddersfield wil de middenvelder graag voor één seizoen vastleggen, zo luidt de berichtgeving.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Doet Ajax er goed aan om Carel Eiting te verhuren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door london calling)
16 september 2020 om 19:34

Hij heeft het fysiek nog niet helemaal. Maar begrijp je helemaal over Groningen, denk echt dat hij daar iets kan toevoegen. Zie hem bij ons nu niet gaan spelen, maar een jaartje championship kan hem wel harder maken. Ben benieuwd waar hij gaat spelen zo!

Jaartje ff bikkelen op championship niveau zou hem goed doen. Inhoud en wat massa kweken. Jammer hij zou veel toevoegen aan een AZ bijv. Slechter dan Claisi en de Wit is hij niet.

16 september 2020 om 18:11

Ajax gaat natuurlijk nooit aan direct concurrent verhuren.

16 september 2020 om 18:19

Misschien wel een mannier om de lastige relatie met AZ wat te verbeteren.denk overigens niet dat zij op hem zitten te wachten.

16 september 2020 om 18:23

Waarom zou Ajax die relatie moeten verbeteren? Volgens mij is het az die meer vraagt als wij komen en was het az die een rechtszaak aan wilde spannen om onze CL plek af te pakken. Dat terwijl Ajax ze vaak genoeg spelers geeft zonder moeilijk te doen of enorm veel te vragen (de wit en bergsma).

16 september 2020 om 18:36

Als Ajax supporter neem ik ook waar dat er regelmatig jeugdspelers naar Ajax gaan van AZ, waar ze in Alkmaar niet altijd even blij mee zijn. Niemands handen zijn altijd helemaal schoon..........on: Snap Eiting wel, is geen domme jongen, die wilt denk ik ook wat anders meemaken. Lekker in een ander land spelen als hij de kans krijgt en daarna nog perspectief heeft.

16 september 2020 om 18:42

Savastano ook en Vince Gino Dekker niet te vergeten! Daarnaast heeft Ajax ook gewoon vrij fors betaald voor de spelers die van AZ kwamen.

16 september 2020 om 18:59

Nu ben ik van beide teams geen supporter in Nederland maar volgens mij heeft Ajax naar verhouding van het talent dat deze jongens hebben juist weinig betaald.

16 september 2020 om 19:02

@boris19 Het is ook eigen belang. PSV mag ook, want Eifting is ook niet slechter dan Thomas. Bij AZ speelt Eifting dan op hoog niveau. Druk is er meer dan vorig seizoen, spelen normaal gesproken mooi aanvallend voetbal. Dus vooral in belang van Ajax en Eifting.

16 september 2020 om 19:03

@london calling Eifting is natuurlijk wel voetballend beter dan Claisi en de Wit. Zij zouden blij zijn met zo een type, Slot zou gecharmeerd zijn.

16 september 2020 om 19:24

Die lastige relatie met AZ is niet te verbeteren. Zodra het woord Ajax valt kennen ze niet meer normaal nadenken daar. Is wel bij meer clubs het geval overigens.

16 september 2020 om 19:46

Bergsma was gewoon transfervrij. Kan je ook moeilijk lastig gaan doen. Voor de Wit hebben ze ook gewoon nog 2 miljoen gevangen terwijl zijn waarde lager lag en hij maar een 2-jarig contract nog had.

16 september 2020 om 19:47

@v-watcher, dat is niet waar. Zijn contract liep nog door tot 2019 maar Ajax liet Bergsma in 2018 transfervrij gaan

16 september 2020 om 18:47

Eiting is fysiek geen topper. Dan moet hij al helemaal niet naar de Championship lijkt mij. Past totaal niet bij hem. Beter in Nederland verhuurt worden ofzo. Groningen heb ik voorbij zien komen. Prima. Of Twente. A la Ronald de Boer. Minuten maken. Kan Ajax altijd kijken of hij geschikt is. Want kwaliteiten heeft Eiting zeker.

16 september 2020 om 19:41

Alleen heb je weinig aan hem als die constant geblesseerd is. Daarnaast heeft die nog niks laten zien op Eredivisie niveau dat je dit kan zeggen.

16 september 2020 om 22:29

Helemaal mee eens, ook van Clasie, want Clasie moet veel meer schieten; Clasie scoort veel te weinig voor een middenvelder. Schieten, Clasie, schiet toch een keer! Bovendien, de Wit is ie niet. Want de Wit staat op 10. Ik zie het er zwart in voor Eiting. Bikkelen Ajax style, hand in hand kameraden. Werken zal ie.

17 september 2020 om 00:54

Ajax style hand in hand kameraden? Wil je aub die twee dingen nooit meer in één zin zeggen dankjewel. Wat een Ajax fan ben jij

17 september 2020 om 02:59

Het bestond ooit wel. Er gaan zelfs geluiden dat hand in hand eerst voor Ajax geschreven was maar dat het niet aansloeg. In de jaren 70 kon je overigens nog Ajax fans hand in hand horen zingen (er is een fragment wat zo nu en dan op de NOS voorbijkwam met zingende Ajax fans na een van de EC1 overwinningen) en zelfs begin jaren 80 stond het nog op Lp's met Ajax muziek. Er is overigens ook nog een theorie dat die versies weer "gestolen" zijn van een lied wat door abe lenstra gezongen zou worden als SC Enschede kampioen zou worden eind jaren 50 en zo wie zo is de melodie nog weer veel ouder.ongeacht wie er oorspronkelijk mee kwam, tot begin jaren 80 bestond de Ajax variant dus ook.

Tja, ga gewoon seizoen bij Heerenveen ballen, nu ga je verzuipen in het hotsknots begonia voetbal en is t tempo veel te hoog.. Nouja, via een omweg komt ie wel weer terug

16 september 2020 om 18:57

Het hotsknots begonia voetbal in de championship is minstens net zo goed als dat van het rechterrijte in de eredivisie. Ik denk zelfs dat op de top 4-6 uit de eredivisie na die eredivisie clubs er allemaal af zouden gaan in de championship. Natuurlijk zijn omzet en salaris kosten geen garantie voor kwaliteit, maar zels Ajax valt qua omzet buiten de top 5 in de championship.

16 september 2020 om 21:37

Volgens mij bedoelt hij dat het type voetbal in de championship hem niet ligt. Kracht, snelheid. Net de kwaliteiten die hij mist.

16 september 2020 om 23:35

Exact. Lijkt me iets teveel voor zo’n blessure gevoelige jongen

Dat moet hij niet doen, is veel te veel lopen daar, hard spel, hij gaat het daar niet redden. Hij heeft juist behoefte aan een team dat voetbalt. Waarschijnlijk beter in Nederland in de subtop of in een land als Spanje waar het voetbal technischer en tactischer is.

16 september 2020 om 19:06

@pirhanha Juist punten die jij benoemt zoals hard spel, veel lopen zijn juist punten waar hij zich in kan verbeteren. De jongen kan goed voetballen, mooie pas in de benen. Een jaar bikkelen waardoor hij fysiek sterker wordt en meer inhoud kweekt zouden hem beter maken.

16 september 2020 om 21:38

Niet als je daardoor op de bank komt te zitten.

Eiting mist drie kwaliteiten: snelheid, kracht en felheid. Als hij die drie kwaliteiten kon combineren met zijn spelintelligentie, inzicht en passing dan is Eiting de ideale middenvelder. Ik ben benieuwd of een huurperiode bij Huddersfield hem kan helpen in zijn ontwikkeling. Ik wil hem echt nog niet afschrijven, daarvoor heeft hij teveel potentie.

16 september 2020 om 19:04

Stel je eens voor. Een Eiting van 1.94m met de snelheid van Usain Bolt en de felheid van Edgar Davids. Zet hem in de spits en je hebt de nieuwe Erling Haland.

16 september 2020 om 19:25

Hahaha het is wishfullthinking, ik snap je punt. Je vergeet echter om Messi's linkerbeen en Ronaldo's kopkracht erbijvoegen ;-)

16 september 2020 om 20:33

Ochja die was ik vergeten haha. Best jammer want Eiting snapt en ziet het spelletje wel. Mischien dat een jaartje chamionship goed voor em is.

16 september 2020 om 20:51

@Suárez 7, gelukkig zijn dat wel kwaliteiten die te trainen zijn. Juist daarom denk ik dat een jaartje championship wel goed voor hem is. Dan kan die werken aan zijn fysiek en felheid, omdat het daar meer gevraagd word. Ze grootste probleem is zijn handelingssnelheid en tevens het moeilijkst om te trainen. Al Met al denk ik dat het een verstandige set is.

Vraag me af hoe dit uit gaat pakken, vind Huddersfield nou niet bepaald een team waar Eiting zijn talent kan laten zien. Aan de andere kant, het hardere fysieke spel zou ook zijn voordelen kunnen hebben voor zijn spel, fysiek schort er nog wel is wat aan (als die niet geblesseerd raakt). off: de laatste tijd worden ontzettend veel reacties van mij verwijderd met de reden: De opgegeven reden: Reactie op inmiddels verwijderde/aangepaste reactie. als ik dan de desbetreffende pagina weer open zie ik de oude reactie gewoon staan en onaangepast. Iemand anders hier last van?

Letterlijk de competitie waar hij het minst goed past, al denk ik dat hij er wel over heeft nagedacht. Met techniek en inzicht ga je het daar niet redden. Fysiek en loopvermogen heb je daar echt nodig, anders word je overlopen. Gewaagde keuze, hoop vooral dat hij een jaar pijnvrij blijft.

Lijkt me niet de verstandigste keuze voor hem. Hij is best blessure gevoelig en de schijnen nog weleens een tikje uit te delen in de championsship.

Iedereen in Nederland ziet het in hem zitten maar het lijkt wel of ten hag hem totaal niet ziet staan! Zonde want deze jongen loopt drekt weer gratis weg......

16 september 2020 om 18:39

Ik zie t absoluut niet in hem zitten. Matige speler.

16 september 2020 om 18:51

Ah kom op. Hij heeft echt wel kwaliteiten. Overzicht, meer dan prima pass. Functionele techniek. Hij is achterop geraakt door een blessure en fysiek zijn er nog steeds wat twijfels, maar een matige speler? Nu is matig wederom een vaag begri, dus daar zouden we uren over kunnen doorlullen.

16 september 2020 om 19:00

Ik vind hem matig. Het enige wat Eiting heeft is passing, techniek en inzicht. Dat is het. Mist duelkracht, loopvermogen, kracht in z'n algemeenheid. Ik vind het gewoon een net niet speler.

16 september 2020 om 19:07

Loopvermogen is prima van Eiting. Bij boslopen en dergelijke zit hij altijd bij de beste. Hij kan zelfs bij de professioneele wielerploeg Jumbo tekenen omdat hij die gasten eruit fietste bij een virtueel wedstrijdje in de Coronotijd. Je weet wel, die gele trein die momenteel de Tour de France domineert. Wendbaarheid is wel een dingetje bij Eiting.

16 september 2020 om 19:24

@Heidihallo Eiting is een matige speler. Een overblijfsel van eind jaren 90 begin 00. Hij is totaal niet dynamisch, geen loopvermogen, geen snelheid, geen power en zijn handelingssnelheid ligt niet bijzondet hoog. Een middenvelder die al die kwaliteiten mist is een matige middenvelder. Eiting kun je vergelijken met Luigi Bruins. Zelfde soort gebreken, leuk voor excelsior veel te kort komend voor Feyenoord. Als dat je niveau is, ben je gewoon een matige speler, helemaal voor Ajax begrippen. Ten Hag ziet het eindelijk ook. Eiting heeft namelijk meer kansen gehad dan Noa Lang en al helemaal op het middenveld..... Eiting heeft eigenlijk nog maar een optie voor de Nederlandse top te halen. Veel spier kweken, fysiek zijn mannetje staan en dan focussen op de positie van centrale verdediger.

16 september 2020 om 19:28

Gebrek aan loopvermogen is bullshit. Lees mijn eerdere reactie. Handelingssnelheid is ook ok. Komt door zijn goede inzicht. Wendbaarheid en startsnelheid zijn zn gebreken bij Carel. Maar goed, ik ben ook niet geheel objectief. Als sinds de jeugd een beetje fan van de speler Eiting. Vreselijk jammer van die blessure op een heel rottig moment in zijn carriere. Daardoor heeft hij de boot een beetje gemist bij Ajax. Ik hoop dat het nog goed komt. De vergelijking met Bruins vind ik overigens niet een hele gekke. toch schat ik, in al mijn subjectiviteit, Carel net iets hoger in.

16 september 2020 om 19:16

Is gewoon niet goed genoeg. Is al 22 en zou nu echt meer moeten laten zien. Jammer, maar doorschakelen en hem veel succes wensen.

16 september 2020 om 20:37

Hij heeft naar mening juist wel kansen gehad van Ten Hag, maar het simpelweg niet waar kunnen maken.. hij heeft een aantal exceptionele kwaliteiten, maar die zijn niet voldoende om z’n mindere punten te maskeren.. op dit moment zijn er gewoon betere alternatieven op het middenveld..

Aparte keuze. Eiting is met name fysiek heel zwak en dan ga je in zo'n competitie spelen. Dat gaat helemaal niks worden.

Dat moet Carel niet doen. Gaat totaal niet uit de verf komen bij een Huddersfield en het Championship lijkt mij ook totaal geen competitie voor zijn fysiek. Vooral de club die het niet moet hebben van goed verzorgd voetbal gaat een probleem vormen. Dan verzuip je daar.

16 september 2020 om 19:00

Krijgt Carel pijn in zn nek van al die ballen die van voor naar achter over hem heen zeilen.

Afwachten natuurlijk maar hij is natuurlijk op dit moment geen basiskracht en lijkt daarmee het seizoen dan ook door te gaan als wisselspeler met af en toe her en der wat speelminuten. Misschien wel goed voor hem om elders het avontuur aan te gaan.

De techniek en de inzicht heeft hij wel, een slimme voetballer. Hij heeft jammer genoeg niet de handelingsnelheid, pit, of snelheid in het algemeen. Als hij fysiek kan groeien en kan aanpoten op een hoger tempo zou het een hele goede speler zijn, alleen denk ik niet dat hij dat speciaal enorm zal verbeteren. Ik hoop het wel! Denk overigens dat hij beter ergens anders kan spelen dan in de Championship, daar word je meteen fysiek kapot gemaakt.

Mooie club voor hem. Wordt hij waarschijnlijk fysiek wat beter, en toch een leuk niveau/leuke competitie om te spelen lijkt me. Ben toch benieuwd naar zijn potentie.

Helaas zijn dit soort jongens niet de ajax talenten waar je op hoopt, geen exceptionele kwaliteiten en bij Eiting zie je ook nog is dat hij op fysiek vlak niet mee kan komen bij Ajax. Jongen heeft geen gif. Hoop voor hem dat hij uiteindelijk wel bij een eredivisie club mee kan komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren