Neymar nu zelf beticht van schokkende uitspraak tijdens ‘Le Classique'

Woensdag, 16 september 2020 om 15:25Rian Rosendaal • Laatste update: 15:41

Het tumultueus verlopen duel van zondag tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille (0-1) blijft de gemoederen flink bezighouden. Neymar beschuldigde directe bewaker Álvaro González van racisme, maar volgens het Spaanse televisienetwerk Gol is de aanvaller van PSG zelf ook in de fout gegaan. Neymar zou 'puto maricon' hebben geroepen naar González, wat zoiets betekent als 'vuile flikker'.

Gol heeft de beelden van de aanvaring tussen Neymar en González uitvoerig bekeken, inclusief Spaanse vertaling. Men komt vervolgens tot de conclusie dat de sterspeler van PSG een homofobe opmerking maakt, al is het door de stem van de Spaanse commentator lastig om een definitieve conclusie te trekken. González zou tijdens een woordenwisseling met Neymar 'houd je mond, vieze aap' hebben geroepen en de verdediger van Olympique Marseille zou daarnaast zijn betrokken bij een incident met Ángel Di María. De middenvelder van PSG zou hebben gespuugd naar de Marseille-stopper, maar het voorval bleef desondanks onbestraft.

Neymar moest zondag met een directe rode kaart vertrekken nadat hij González een tik tegen het achterhoofd had gegeven. Tijdens de gang richting de kleedkamer gaf de PSG-aanvaller de bank van Olympique Marseille en de vierde official de volle laag. De woedende Neymar liet korte tijd later via Twitter weten dat González hem uitschold voor ‘mono hijo de puta’, wat zoiets betekent als ‘aap klootzak’. “Het is makkelijk voor de VAR om mijn agressie te zien. Maar ik zou ook wel eens willen zien dat ze die racist pakken die mij uitscheldt voor ‘MONO HIJO DE PUTA’ (monkey motherf*cker). Dat wil ik zien! Ik deel een tik uit en wordt weggestuurd. Maar wat wordt er met hem gedaan?”, vroeg de verbijsterde Neymar zich hardop af.

De weggestuurde Neymar liet tevens weten dat hij er spijt van had dat hij González niet veel harder had geslagen na het racisme-incident. De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond buigt zich woensdagavond over de volledig ontspoorde wedstrijd van zondagavond in Parijs. In totaal werden er twaalf gele en vijf rode kaarten uitgedeeld door scheidsrechter Jérôme Brisard. In de blessuretijd brak een massale vechtpartij uit, waardoor de Franse arbiter naast Neymar, die González dus een tik gaf, nog eens vier spelers voortijdig van het veld stuurde.

Neymar Jr. blijft er na afloop bij dat hij racistisch werd bejegend. André Villas-Boas van tegenstander Olympique Marseille: 'Ik weet niet of het klopt, maar racisme is onacceptabel.'

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 13 september 2020Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door schop1989)
16 september 2020 om 15:36

Het wordt tijd om weer eens normaal te gaan doen en dit lekker te laten gaan, er hoort wat gevloekt en gescholden te worden op het veld. Passie en temperament horen erbij.

16 september 2020 om 18:26

Als passie en temperament voor jou ook schelden is, dan hoop ik dat je niet veel op het veld staat. Er mist iets in je vocabulaire of normen en waarden als je moet terugpakken naar schelden. Ik doe het ook nog steeds wel eens maar kijk er altijd op terug als een moment van zwakte en vind dat stom van mijzelf, want het is niet goed wat je doet en mag dus ook bestraft worden door scheids.

16 september 2020 om 19:56

Ook in het heetst van de strijd gooi je er scheldwoorden uit en dat wil niet zeggen dat spelers die erop terug kijken denken AI AI AI dat had ik niet moeten doen. In die hoedanigheid hoort het er toch bij. Heb het al eerder gezegd ze verdienen elkaar en verder geen misbruik van maken in de media.

16 september 2020 om 15:36

Neymar werd in het verleden al verschillende keren gelinkt aan homofobie. Dan is puto maricon wel degelijk heel ernstig. Maar ook zonder dat is homo als belediging gebruiken in 2020 niet respectvol.

16 september 2020 om 15:49

Ik hoop dat we dit allemaal kunnen overleven. Al die vervelende scheldwoorden. Zou je maar gebeuren zeg. Hoop dat de spelers het niet te zwaar hebben.

16 september 2020 om 16:04

Homofobe uitspraken zijn van hetzelfde trieste niveau als racistische uitspraken. Wel schokkend dus.

16 september 2020 om 16:16

ik zou die uitspraken ook niet doen, maar we zijn tegenwoordig wel heel kleinzerig als je sterk in je schoenen staat en comfortabel bent met je seksualiteit, en iemand noemt je een flikker of smerige homo dan recht je gewoon je rug en negeer je die persoon. want je weet gewoon dat het een idioot is en je gaat niet staan huilen. hetzelfde voor als je dik bent en iemand noemt je een vetzak of als je zwart bent en iemand noemt je een aap. je negeert die mensen gewoon en gaat niet met ze om

16 september 2020 om 16:24

Als iemand me ‘vuile flikker’ of ‘vetzak’ noemt leg ik dat makkelijk naast me neer. Ik vraag me dan oprecht af of diegene dan iets tegen homo’s heeft of problemen heeft met mensen met overgewicht. Het zet de schelder iig voor mij in een negatief daglicht.

16 september 2020 om 16:39

het zet die persoon dan inderdaad in een negatief daglicht en terecht je gaat dan gewoon niet met zo"n persoon om. maar tegenwoordig heb je een wereldkampioenschap slachtoffer spelen je komt dan lekker in de kranten en mag aanschuiven bij Boulevard Dwdd en Jinek. en wie het beste slachtoffer speelt krijgt de gouden Medaille. Arie Boomsma Dibi Akwasi zijn van die figuren die meedoen aan dat kampioenschap, maar de favoriet voor de titel is Sylvana Simons

16 september 2020 om 16:55

maar het gaat ook verder dan dat want soms is een belediging gewoon de waarheid die iemand liever niet hoort. bijvoorbeeld als je een dik persoon dikzak noemt dan beledig je hem. maar je bent feitelijk 100% correct

Het is toch allemaal wat he, stel je niet zo aan, gedraag je gewoon normaal en ga door met je leven

Werk aan de winkel voor de liplezers! Ik verwacht dat het afloopt met een sisser.

Haha, Neymar is dus geen haar beter. Wat een kinderachtige gewaarwording zo'n Franse klassieker. Ik zou als Franse bond zowel Neymar, Paredes, degene die Paredes schopte, als Alvaro 10 wedstrijden schorsen en de andere rode kaarten afdoen met 5 wedstrijden. Kansloos!

De tranen staan in mijn ogen, kan iemand mij aub redden van deze verschrikkelijke drama.

16 september 2020 om 16:15

Rustig aan, het komt allemaal goed. Zoals zo vaak zal dit zonder gevolg geklasseerd worden.

"gonzã¡lez zou tijdens een woordenwisseling met Neymar 'houd je mond, vieze aap' hebben geroepen en de verdediger van Olympique Marseille zou daarnaast hebben gespuugd in de richting van Ángel Di Marã­a. Desondanks haalde de verdediger wel gewoon het einde van de wedstrijd." Ik lees hier dat die Gonzalaz spuugde in de richting van Di Maria.. Dat wat toch andersom?

You shouldn't throw with rocks when you live in a house of glass...

Neymar blijkt een hypocriet, nou wat een enorme verrassing. Hij is natuurlijk geen haar beter en an sich al niet een geloofwaardig persoon gezien zijn simulaties. Wel homofobe uitspraken doen maar lopen te janken als iemand je een aap noemt haha.

ik ben die SJW gekkies echt zat je ziet het nu met BLM die niet voor zwarte mensen opkomt maar het juist extra schaad. en je zag het vooral bij de #metoo organisatie een van de oprichters werd zelfs beschuldigd van seksueel misbruik, en al die Hollywood gekkies die niet weten wat de gewone mens doormaakt, zag je overal #metoo promoten en ze spraken zich uit tegen seksueel misbruik seksuele intimidatie enzovoort, maar dit zijn dezelfde smeerlappen die Harvey Weinstein jaren hebben beschermd terwijl ze wisten wat voor man het is. maar hij betaalde hun een lekker salaris en ze kregen meer status dus bleven ze lekker stil. en in Nederland is dat eng mens Sylvana Simons een goed voorbeeld ze is zo tegen Racisme en zo voor Diversiteit en gelijke rechten. dus sluit ze zichzelf aan bij Denk de partij die gerund word door Erdogan soldaatjes en die nog steeds de Armeense Genocide ontkennen. Daarna kwam Artikel 1 maar bij haar toespraak persconferentie mochten de kritische en rechtse journalisten niet naar binnen,wat enorm divers van haar. dan sta je echt voor Diversiteit gelijke rechten en dan ben je echt tegen Racisme. ze zijn alleen voor Diversiteit als het aankomt op Afkomst Huidskleur en Gender maar ze zijn tegen Politieke Diversiteit

16 september 2020 om 18:32

Je bent wel op dreef hè? Ook hier vind je weer enorm veel en uit je je mening, maar het is een heel onduidelijk verhaal. Is het niet beter om je er niet mee bezig te houden als je niet bereid bent om er iets aan te doen? Praatjes vullen geen gaatjes

16 september 2020 om 18:39

en het is niet onduidelijk? serieus het is gewoon een waarheid die jij liever niet hoort en dat mag. ik zeg toch duidelijk dat je boven Racisme moet staan en dat je een dikke huid moet ontwikkelen. het uitbreiden van de vrijheid van meningsuiting is juist heel tolerant. want dat geeft iedereen gelijke rechten in plaats van dat de Media de Overheid en de Rechters beslissen wat jij wel en niet mag zeggen. en de grens is dan Smaad en aanzetten tot geweld.

17 september 2020 om 02:50

daarom zijn er SJW geen argumenten geen oplossingen geen feiten alleen huilen en natuurlijk emoties over feiten

17 september 2020 om 15:58

Ja je typt inderdaad vol emotie en dat maakt het niet duidelijker te lezen. Je huilt zelf niet dan? Komt nogal huilerig over dit 'zo zou het moeten zijn!' geklets van je. Ik zeg niet dat ik voor of tegen je ben, ik zeg dat je niet zo moet kletsen en gewoon moet doen wat jij wil en niet je energie stoppen in het grote plaatje wat je toch niet kan veranderen.... zo niet, op het malieveld niet en ook op andere kanalen niet.

17 september 2020 om 23:40

even een feit in Maart zullen alle mensen die legaal in Nederland wonen laten horen of ze een Democratie willen met een Bindend Referendum en dat de macht bij meer dan 17, miljoen mensen ligt of dat ze Socialisme willen waar je als Nederlander en tegenstander van de staat. je mond moet houden en 76 zogenaamde volksvertegenwoordigers voor jou beslissen wat goed is. dit is geen huilen maar feiten. kom met een voorbeeld dat dit niet klopt?

18 september 2020 om 13:50

Dus je voorspelt iets en noemt dat een feit? Je kunt geen relatief goede zinnen typen en hebt het over socialisme en bindende referenda? Zoals ik al zei, ik ben niet voor of tegen je en hoop dat je dezelfde energie in je werk stopt, want dan hebben ze een goede aan je!

Niet alles valt met elkaar te vergelijken, maar je hebt zeker een punt het is zo hypocriet als maar kan, we weten ook al lang dat Neymar geen liefje is. Eigenlijk hoor je beiden niks te zeggen, maar er is iets anders dan in het heetst van de strijd iets direct tegen iemand zeggen en als fans aap geluiden maken, k*** wensen, gissen als gaskamers of zo. Ik keur het niet goed, maar het is Marseille vs. PSG dan zeggen spelers nou eenmal wat tegen elkaar, dat gebeurt in elke derby. Ik zelf denk dat Neymar op z'n pik was getrapt omdat PSG niet goed voor de dag kwam en voor het eerst in 9 jaar een derby van Marseille verliest, dan kan je het makkelijk op die dingen af doen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC8341
3.AS Monaco7834
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder311
K. MbappéAanvaller3127
Pablo SarabiaMiddenvelder276
M. KeanAanvaller2613
K. NavasKeeper290
L. ParedesMiddenvelder211
M. VerrattiMiddenvelder210
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

45 jaar
0 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren