‘Barcelona wil zakendoen met Ajax middels huurdeal met optie tot koop’

Woensdag, 16 september 2020 om 13:39Chris Meijer

Het is de bedoeling dat Nélson Semedo Barcelona deze transferwindow nog gaat verlaten. Volgens Mundo Deportivo hebben de Catalanen met Sergiño Dest en Héctor Bellerín twee kandidaten in beeld om zijn plek op de rechtsbackpositie over te nemen. De vleugelverdediger van Ajax zou bovenaan het verlanglijstje van Barcelona staan, al zal er door de vraagprijs van Ajax én de aanstaande bestuursverkiezingen in Catalonië een ingewikkelde constructie tot stand moeten worden gebracht.

De eventuele jacht van Barcelona op Dest hangt nauw samen met het vertrek van Semedo. De 26-jarige vleugelverdediger wordt de afgelopen tijd meer dan eens gelinkt aan een vertrek uit Spanje. Barcelona zou Jorge Mendes ingeschakeld hebben om Semedo te slijten aan een Premier League-club. Hij werd door Barcelona in 2017 voor 36 miljoen euro overgenomen van Benfica en heeft voorlopig nog een contract tot medio 2022 in het Camp Nou, waar hij dus nadrukkelijk op de nominatie staat om te vertrekken. Barcelona moet sowieso eerst spelers verkopen, alvorens er inkomende transfers kunnen worden afgerond.

Mundo Deportivo schrijft dat wanneer Semedo naar de Premier League vertrekt, er in ieder geval een hoger bedrag voor de veertienvoudig Portugees international moet worden neergeteld dan de transfersom die Ajax voor Dest verlangt. Er wordt gesteld dat de vraagprijs van de Amsterdammers met 20 tot 25 miljoen euro relatief laag ligt, maar Barcelona wil ongeacht de eventuele verkoop van Semedo inzetten op een huurdeal met optie tot koop. Dit heeft ook te maken met de presidentsverkiezingen, die in maart 2021 plaatsvinden.

Barcelona wil er op die manier voor zorgen dat het nieuwe bestuur volgende zomer een besluit kan nemen over het al dan niet definitief aantrekken van Dest. Er wordt benadrukt dat Koeman bijzonder gecharmeerd is van de vleugelverdediger, die eerder ook nadrukkelijk gelinkt werd aan Juventus en Bayern München. BILD meldde echter eerder dat de Duits topclub niet verder wenste te gaan dan een transfersom van tien miljoen euro, terwijl Ajax minimaal twintig miljoen euro wil ontvangen voor de Amerikaans international.

In februari bracht Bayern een formeel bod van twintig miljoen euro uit, maar daar nam directeur voetbalzaken Marc Overmars geen genoegen mee. Hij zette aanvankelijk in op een transfersom van dertig miljoen euro en de verwachting was dat beide clubs ergens halverwege tot een vergelijk zouden komen. Door de coronacrisis werden de gesprekken stilgezet en Bayern lijkt mede daardoor een lager bedrag voor Dest over te hebben. Zijn contract bij Ajax loopt voorlopig nog door tot medio 2022.


Poll

Is Sergiño Dest een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door riquelme_nr10)

Barcelona gaat liever voor Bellerin dan Dest kan ik je verzekeren. Is Spaans, komt uit de eigen opleiding en is veel verder dan Dest

16 september 2020 om 13:46

Allereerst is "veel verder" nogal overdreven, aangezien hij de afgelopen 3 jaar bijna Arsenal heel weinig heeft laten zien. Bovendien heeft Dest veel meer potentie dan Bellerin.

16 september 2020 om 13:54

Dest meer rechtsvoor dan rechtsback joh. Verdedigen kan die niet.

16 september 2020 om 14:02

Bellerin was voor zijn zware knieblessure echt geweldig. Heeft er daarna 12 maanden uit gelegen en is nu echt weer goed bezig. Bellerin is gewoon veel beter dan Dest en dat potentie verhaal ben ik het ook niet mee eens. Bellerin is pas 25 en heeft al meer dan 200 wedstrijden voor Arsenal gespeeld. Dest moet überhaupt nog bewijzen of hij ooit in een topcompetitie kan spelen..

16 september 2020 om 14:13

Potentie verhaal ben je het niet mee eens, maar argument is dat bellerin meer ervaring heeft in hogere competitie. Dat zegt niks over potentie, maar dat bellerin aangetoond heeft niveau aan te kunnen. Bellerin is verder dan Dest, daar is geen twijfel over. En ja hij is pas 25, maar Dest is pas 19. Dus logisch dat hij verder is. Ik zeg trouwens niet dat Dest beter kan worden hoor, maar het is wel eenzelfde type speler als Bellerin. Als bellerin niet haalbaar blijkt, dan is Dest geen slechte optie. Verwacht ook dat ze eerst Bellerin zullen proberen.

16 september 2020 om 14:25

Bellerin is niet veel verder en Dest heeft meer potentie? Wat is dat nou weer voor een belachelijke uitspraak. Dest kan de concurrentiestrijd van Mazraoui niet eens winnen, en dat is al een beperkte back.

16 september 2020 om 14:45

Belachelijke uitspraak is jouw mening net als ik vind dat jij een belachelijke uitspraak doet over Dest kan niet eens winnen van Mazraoui, en dat is al een beperkte back. Is mijn mening maar een belachelijke uitspraak. Dest en Mazraoui hebben beiden op CL niveau laten zien mee te kunnen. Dest heeft aanvallend en verdedigend goede wedstrijden gespeeld net zoals Maz. Daarnaast heeft Dest me een techniek die menig speler op zijn verlanglijstje heeft en verdedigend wordt hij steeds beter. Vooral zijn positionering moet nog beter maar dat zien we al steeds vaker terug. Dit alles heeft geresulteerd in aandacht van de grootste clubs in Europa. Dus fijn dat jij iets belachelijk vind zonder enige vorm van onderbouwing en dat maakt jouw post voor mij pas echt belachelijk.

16 september 2020 om 13:47

Dest is voetballend wel een klasse beter dan bellerin. Bellerin is wel perfect voor de PL, snel sterk en enorm veel drive. Maar technisch is dest echt wel beter. Dest past dan ook perfect bij Barcelona

16 september 2020 om 13:49

Bellerin is ook 5 jaar ouder.

16 september 2020 om 13:55

@H27-22 Bellerin van het weekend zien spelen bij Arsenal? Die was zo een beetje de zwakste op het veld. Dest is echt een klasse beter hoor.

16 september 2020 om 14:08

Dest speelt geen slechte wedstrijden volgens jou? Kom op he, Bellerin heeft al bewezen het niveau van de PL aan te kunnen (met name voor zijn blessure), terwijl Dest het voorlopig laat zien in de Eredivisie, waar hij niet altijd sterk speelt. Bellerin is echt wel beter dan Dest en dat is echt geen schande hoor.

16 september 2020 om 15:22

Dest een klasse beter dan Bellerin???? Ben je helemaal koekoek ofzo, Dest, een jongen die ik niet eens in Ajax 1 wil hebben vergelijken met een Spaans international die voor z’n blessure één van de betere rechtsbacks van de Premier League was.

16 september 2020 om 14:04

Bellerin is vooral veel ouder. Vind hem bij Arsenal al jaren zwak. Als het lekker loopt, kan hij wel lekker meevoetballen. Als het tegenzit is hij een van de eerste die afhaakt, en verdedigend is het sowieso niet geweldig.

16 september 2020 om 14:08

Ik vraag mij überhaupt af of sommige wel is Arsenal kijken. Bellerín was voor zijn blessure echt heel goed, precies zoals @tilburg013 omschrijft. Lag er daarna 12 maanden uit en doet het nou weer beter. @holland8, gaan we spelers op 1 wedstrijd beoordelen? Onze landgenoot van dijk speelde ook een slechte wedstrijd tegen leeds. Is ake dan ook meteen beter? Dest een klasse beter noemen is volstrekt belachelijk. Die heeft alles nog te bewijzen en kan geen fatsoenlijke voorzet geven of überhaupt verdedigen.

16 september 2020 om 14:39

@arsenal890 Over het oordelen op 1 wedstrijd heb je een punt en ben ik het met je eens. Maar ik heb Bellerin natuurlijk wel wat langer gevolgd. En ik denk inderdaad dat Dest in alles net iets beter is (sneller, technisch beter, aanvallend beter en ook verdedigend doet hij niet onder voor Bellerin). Vandaar mijn opmerking dat ik Dest een klasse beter inschat.

16 september 2020 om 14:46

Ik vraag mij echt af of wij het hebben over dezelfde Bellerín en dezelfde dest? Bellerín heeft er 12 maanden uit gelegen en het kostte heel lang om weer richting niveau te komen. Maar hij heeft dat niveau nog niet helemaal gehaald wat we van hem kennen. Maar hij is aan het eind van het afgelopen seizoen zeker die richting opgegaan. Over dest ben ik het ook niet met je eens. Ik vind hem aanvallend en verdedigend erg matig. Ja hij is wel snel en best technisch voor een RB. Maar beter vind ik totaal niet. Hij heeft zelfs moeite om eerste RB te zijn terwijl mazraoui ook geen topper is.

16 september 2020 om 15:55

Ik heb hem de afgelopen jaren regelmatig zien spelen (mits hij fit was) en nadat hij heel snel behoorlijk goed was, is hij daarna nauwelijks meer beter geworden of zelfs minder geworden. Dus nee, ik ben zeker niet onder de indruk van hem.

16 september 2020 om 14:06

Ik heb begrepen dat bij Barcelona de centjes echt op zijn en men eerst moet verkopen voor men kan aankopen. Of ze dan daadwerkelijk meer willen betalen voor een Bellerin dan voor een Dest, ik weet het niet. Bijzonder dat jij kan verzekeren dat dat wel het geval is.

Hahaha ja tuurlijk, Ajax gaat een ruildeal aan waarin ze alleen maar kunnen verliezen.

16 september 2020 om 13:52

@bme12 Haha precies. Afgezien van het feit dat ze deze jongen op dit moment nooit weg moeten doen anders kun je je CL ambities wel meteen in de prullenbak gooien. In de wedstrijd tegen Hertha was Dest samen met Schuurs de beste verdediger van Ajax maar tegelijkertijd was hij ook nog eens de gevaarlijkste aanvaller van Ajax. Een absoluut moderne en mega dynamische rechtsback die het team veel sterker maakt en waarvan er maar weinig rondlopen in Europa. Koeman ziet het goed maar Ajax is (hopelijk) niet gek.

16 september 2020 om 14:01

Alsof de CL ambities van Ajax afhangen van hun rechtsback Dest. Met Mazraoui hebben ze een prima alternatief

16 september 2020 om 14:09

@makallele als je CL ambities hebt zul je een selectie moeten hebben van minimaal 16 gelijkwaardige topspelers. Mazraoui is zeker een goed alternatief maar dat is niet voldoende. Overigens denk ik dat Dest een nog betere rechtsback is met meer wapens dan Mazraoui die ik ook heel goed vind overigens. Die wedstrijd uit tegen Bayern wat was Mazraoui toen bizar goed. Uit tegen Real en thuis tegen Spurs idem dito.

16 september 2020 om 14:41

Eens dat je een brede selectie moet hebben, maar doen alsof de CL ambities van Dest afhangen, vind ik te veel eer voor hem.

16 september 2020 om 14:25

Toch doet Ajax er m.i. goed aan om deze zomer afscheid te nemen van Dest. Ik denk namelijk dat Mazraoui de voorkeur krijgt op rechts. En als ik de interviews van Dest lees krijg ik het gevoel dat hij liever gisteren dan morgen de overstap naar een grote club maakt. Wat blijft er van die transfersom van circa 25 miljoen over als hij over een jaar veel heeft gebankt en ontevreden is?

16 september 2020 om 14:34

@sprokkie Hier heb je wel een punt. Als Ten Hag Dest zo sporadisch blijft gebruiken als hij nu doet en Dest verliest ook nog eens zijn motivatie dan is er opeens wel heel veel kapitaal vernietigd. Ik neem aan dat de directie en Ten Hag het daar samen wel over hebben. Want ik kan me ook goed voorstellen dat Dest dan maar liever op de bank bij Bayern of Barca zit dan bij Ajax tegen Rkc.

16 september 2020 om 15:03

Ik ben het met je eens dat Ajax nu moet cashen voor Dest, alleen niet dmv een optie tot koop, doet hij het geweldig bij Barca verkoop je hem voor te weinig, doet hij het slecht bij Barca heb je hem weer terug met een gezakte marktwaarde

Neem ik met een korreltje zout. Hier moet Barca niet aan beginnen

16 september 2020 om 14:14

Alsof Ajax hier aan gaat beginnen

Mundo Deportivo en De Telegraaf hebben de afgelopen weken zoveel onzin geschreven over Barcelona dat ik dit niet meer geloof. Nelson Semedo is echt wel een topper hoor, zet een rechtsvoor dat hem ondersteunt en meehelpt en je hebt een topper. Messi ondersteunt die jongen niet, en het beste van Busquets is eraf.

16 september 2020 om 15:43

Ik word echt moe van al die onzinberichten.... Ik ben het helemaal met je eens. Semedo is een goede rechtsback en we hebben vaak gezien hoe het duo Semedo-Dembele draait aan de rechterzijde. Ik snap dat Semedo momenteel heel onzeker is en dat Barca een topper zoekt, maar ik vind zowel Bellerin als Dest niet goed genoeg. Bellerin is vaak geblesseerd en is geen topper imo. Dest hoef ik niet eens uit te leggen vind ik.

Hier heeft Ajax niks aan, tenzij ze 10 miljoen huur per seizoen betalen.

16 september 2020 om 13:46

Verplichte optie top koop. Heeft Ajax volgend jaar dus ook weer gegarandeerd een miljoen of 25 binnen.

16 september 2020 om 13:50

En wie gaat er dan op back? Zie voorbeeld afgelopen weekend

16 september 2020 om 13:52

Mazraoui stond basis. Timber heb je al back up. Als linksback heb je Nico met back up Martinez.

16 september 2020 om 14:03

Nico mag zondag niet spelen. Wat als Martinez dan nog geblesseerd is?

16 september 2020 om 14:04

Dan heb je Blind of Rensch er nog.

16 september 2020 om 14:05

Dus dan wil je Blind als LB laten spelen? En wie vervangt hem in het centrum?

16 september 2020 om 14:30

Alvarez met Schuurs bijvoorbeeld. Maar je doet nu net alsof Dest al weg is? En je hebt Rensch toch gewoon als je Blind in het centrum wil houden. En zoals ik eerder zei Martinez is er ook nog.

16 september 2020 om 14:45

Dest speelt regelmatig linksback als er verder geen optie is

Ik blijf het fascinerend vinden hoe veel topclubs interesse lijken te hebben in Dest. Bij vlagen is het aanvallend aardig, maar verdedigend vind ik het vaak ook nogal naïef ogen allemaal. Kan me nog zat wedstrijden herinneren waarin hij aan alle kanten voorbij wordt gelopen. Maargoed, hij is natuurlijk nog jong, en ik denk dat de topscouts bij absolute topclubs er net wat meer verstand van hebben dan ik. Toch zie ik het niet in m.

16 september 2020 om 14:18

Zelf ben ik veel meer gecharmeerd van Dest als van Mazraoui. Dest heeft alles voor een moderne back: snelheid, fantastische techniek, goede voorzet, kan een mannetje passeren (en hoe!) en verdedigend vind ik hem zeker niet dramatisch.

Wat zien mensen toch in die Dest? Het lijkt nu meer op dat clubs hem willen om naam te maken in de VS, want dat is alles wat Dest brengt, Amerikaanse fans.

16 september 2020 om 13:54

Er zijn niet zo heel veel talentvolle/jonge rechtsbacks met potentie op te pikken in Europa. Hij staat op de lijst voor de golden boy award, waar de Ligt uiteindelijk ook een succes is gebleken bij Juventus na een lastige opstart periode, hij is pijlsnel en komt uit de Ajax opleiding. Ik snap wel dat er interesse is.... de vraag is hoe groot die interesse is, het zou mij namelijk echt niks verbazen als Mazraoui de voorkeur krijgt op RB dit jaar. Voor Ajax een gouden deal als er 20+ miljoen komt.

16 september 2020 om 14:02

Hij kan alleen niet verdedigen, wat toch belangrijk is als verdediger.

16 september 2020 om 14:11

Daar denken Ajax en veel andere clubs dus heel anders over. is Amerikaans international en speelde prima in de CL.

Alsof Ajax akkoord gaat met huurdeal en optie tot koop die niet verplicht is. Als er een kern van waarheid in zou zitten, kunnen ze het schudden qua realisatie.

Waarom zou Ajax dit doen? Als het een optie had voor verplichte koop dan ok, maar als Barca hem niet koopt heeft Ajax er niks aan. Als hij niet speelt daar of niet goed genoeg blijkt dan is ie het jaar erna ook meteen minder waard.

Nu komen dit soort berichten opeens naar buiten, dat clubs aan barcelona spelers gaan verhuren om de catalanen te helpen. Lijkt me dat dit een onzin bericht is, maar wat wel vast staat is dat barcelona totaal niet kan kopen zonder te verkopen, en er valt ook niet echt veel te verkopen. Lastige situatie daar, ben benieuwd wat Koeman zijn plan is voor komend seizoen

Als je geen geld hebt hoef je natuurlijk niet aan te kloppen, zo simpel is het. Kansloze operatie dus.

Barcelona had toch geen geld meer? Althans dat zei de voorzitter tegen de Lyon-preses. Daarbij is het merkwaardig dat Dest van alle spelers zoveel in verband wordt gebracht met topclubs. Een getalenteerde back die nog niet in de schaduw mag staan qua status en verdienste van Tagliafico. Hopelijk blijft hij zich nog ontwikkelen bij Ajax, want dan komt een dergelijke overstap sowieso wel op zijn pad.

Ik weet niet wat de topploegen allemaal in Dest zien. Leuke speler voor eredivisie maar verwacht dat hij het niet waar kan maken bij Juve, Barca of Bayern.

Die leven in een andere wereld daar hoor. Die voorzitter is goed voor een gesticht, die moeten ze opsluiten die man

16 september 2020 om 14:44

En ja hoor weer iemand die meteen alles geloofd wat ie leest. Denk je nou werkelijk dat barca Dest wil? Dit is weer zo’n onzinverhaal net zoals Suarez die niet mee mocht trainen maar die tot nu toe gewoon elke dag lachend op de training te zien is.

16 september 2020 om 15:15

Voor de wedstrijd van vanavond tegen Girona zitten Suarez en Vidal niet bij de selectie dus zal toch wel iets zijn waardoor Koeman ze niet meeneemt .

Nah bedankt voor de interesse Barca maar ik zou lekker verder zoeken. Dest heeft niks bij Barca te zoeken. Voor Ajax prima maar voor Barca lijkt me wat te hoog gegrepen. Gewoon niet verkopen. Zul je net zien verkoop je Dest en dan is binnen de kortste keren Mazraoui er weken uit. Semedo mogen ze houden. Buiten dat zal hij zelf waarschijnlijk niet eens maar Ajax willen

Nog een nagel aan de doodskist van koeman als ze deze gast gaan halen. Absoluut geen barca materiaal, geld of geenngeld hier moet je niet aan willen beginnen.

Als ploegen als Barcelona al afhankelijk worden van PL miljoenen dan is dat redelijk alarmerend.

Lol barca wil veel maar ze kunnen weinig. Zoveel onzin artikelen. Ze kunnen denk ik niet eens Depay betalen. En nu willen ze Dest huren, lol huren gewoon. Tsja, verkoop maar eens je spelers die je gekocht hebt voor 100en miljoenen.

Als Overmars een bod van Bayern naar de prullenbak verwees, dan hoeven we voor deze deal al helemaal niet op succes te rekenen. Vanuit Barca goed geredeneerd, maar Ajax hoeft niet te verkopen en met meer wedstrijden in de CL, wordt hij alleen maar meer waard.

Volgens Mundo Deportivo kan Barca niet veel uitgeven en daarom is er nog geen akkoord met Thiago, Martinez ,wijnaldum en Depay. De vraagprijs van Ajax voor Dest vind Barca te hoog en daarom willen zij Dest voor een seizoen huren en volgend jaar eventueel kopen als hij voldoet . Deze week hopen ze Eric García binnen te halen voor 18 a 20 miljoen .

Lijkt mij sterk dat Dest beter is dan Semedo.

16 september 2020 om 15:53

Semedo is heel zwak, is eigenlijk niet veel waard zonder zijn acceleratie. En je zou dan denken dat hij betrokken is in het aanvallend spel, maar zelfs dat kan hij niet. Als Barca moet verdedigen, zie je elke wedstrijd Semedo teruglopen achter zijn man. Onbegrijpelijk dat Barca deze man heeft gekocht destijds. Sinds zijn komst niet beter geworden ofzo. Niks waard als rechtsback. Misschien is het niveau te hoog voor hem, dat kan ook natuurlijk. Ik heb Dest nog maar een paar keer zien spelen, maar is jonger en kan nog veel leren. Te vroeg om over hem te oordelen.

Als dit de alternatieve zijn voor Semedo zal ik semedo gewoon houden. Semedo is geen verkeerde back. Heeft soms echt wel sterke wedstrijden. Vind hem ook beter dan een dest of bellerin. Mocht er een mega bod komen ok maar al die constructies heb je weinig aan. Gewoon een jaar door met Nelson

Dest leuke voetballer maar veel te vaak nonchalant balverlies en verdedigend zwak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren