Ekkelenkamp kan uitspraak kracht bijzetten met overstap in Eredivisie

Woensdag, 16 september 2020 om

Het is niet ondenkbaar dat Jurgen Ekkelenkamp in de laatste fase van de transferperiode alsnog tijdelijk vertrekt bij Ajax. Voetbal International brengt woensdag het nieuws naar buiten dat de twintigjarige middenvelder op het lijstje staat van sc Heerenveen wat betreft een verhuurperiode. De Friezen blijven de komende weken zoeken naar versterkingen voor het middenveld en de aanvalslinie, zo klinkt het.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet onlangs weten dat Ekkelenkamp niet mag vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, omdat men na het vertrek van Donny van de Beek naar Manchester United niet nog een middenvelder wilde laten vertrekken. Ekkelenkamp zelf heeft echter de deur op een kier gezet. "Het is een situatie die Heerenveen nauwlettend volgt", voegt bovengenoemd medium daaraan toe. Ekkelenkamp wordt ook nog steeds gevolgd door FC Twente. "Je houdt altijd hoop, het is nog geen 6 oktober. We zullen moeten afwachten. Normaal gesproken is de kans niet zo groot dat het nog gaat lukken, maar we hebben zijn naam niet doorgestreept", zei trainer Ron Jans vorige week tegen De Telegraaf.

Geen streep door naam van Ekkelenkamp ondanks boodschap Overmars

De kans is nog steeds aanwezig dat Jurgen Ekkelenkamp vertrekt bij AjaxLees artikel

Ekkelenkamp gaf maandag na het duel van Jong Ajax met Jong PSV (1-2) bij FOX Sports duidelijk te kennen dat hij inzet op speeltijd in de hoofdmacht van Ajax. "Ik hoop zo min mogelijk te spelen bij Jong en veel minuten te maken bij Ajax 1." Om er vervolgens veelzeggend aan toe te voegen: "Een andere club zou ook nog kunnen. Dat ligt eraan wat de trainer van het eerste (Erik ten Hag, red.) en Marc Overmars willen. Op dit moment moet ik gewoon bij Ajax blijven."

Heerenveen kijkt naast Ekkelenkamp ook naar eventuele versterkingen uit het buitenland. Volgens Voetbal International. Met name Jens Petter Hauge is concreet in beeld bij technisch manager Gerry Hamstra. De linksbenige vleugelaanvaller zou in het meest ideale scenario in de winterstop de overstap maken van het Noorse FK Bodö/Glimt naar Heerenveen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Samenvatting: Red Bull Salzburg - Ajax I Indrukwekkend spel zorgt voor overwinning
Meer video's

Poll

Zou Jurgen Ekkelenkamp een aanwinst zijn voor sc Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door primetime)

Naar mijn mening zou dit een hele mooie aanwinst voor Heerenveen zijn. Heerenveen heeft nog geen echte 10 in de gelederen en deze jongen heeft in dit stadium gewoon speeltijd nodig, dus dit zou een mooie match kunnen worden.

16 september 2020 om 12:33

We hebben ook al bastia meier gehuurd van Bayern München wat echt wel een “echte” nummer 10 is. Schat hem ook vele malen hoger in dan ekkelekamp. Maar zou prima zijn voor de breedte en zou ook echt wel z’n minuten maken.

16 september 2020 om 13:00

Hij heeft maar 10 wedstrijden op "10" gespeeld, dus een echte "10" wil ik niet zeggen. Hij is meer een vleugelspeler, want daar heeft hij 18 wedstrijden als rechtsbuiten gespeeld en 75 wedstrijden als linksbuiten. Echter hoop ik dat Ekkelenkamp naar Groningen komt, want ik denk dat hij een prima tandem kan vormen met Larsen, beetje een light versie van Vlap-Lammers tandem. Want Groningen heeft echt een gebrek aan scorend vermogen voorin en op het middenveld.

16 september 2020 om 13:06

Zou een goeie stap zijn voor Ekkelenkamp. Ik vind dat hij echt in zn spel is gegroeid en ik weet zeker dat hij Heerenveen en zichzelf een enorme dienst bewijst door een seizoen lang daar te spelen. Dat half jaartje volle bak spelen bij Twente heeft van Noa Lang ook een veel betere speler gemaakt. Op deze leeftijd en met het talent dat Ekkelenkamp heeft moet hij nu vooral meters gaan maken om door te groeien.

Ekkelenkamp een jaar verhuur aan Heerenveen, Joey Veerman per direct naar Ajax. Verhuur voor weinig om aankoopbedrag Veerman te verlagen. Marc, aan de slag!

16 september 2020 om 12:28

Moet zeggen dat ik Veerman niet vaak heb zien voetballen, maar de meningen over hem zijn louter positief. Op basis daarvan zou ik het wel een goede deal vinden.

16 september 2020 om 12:40

En waarom zou Heerenveen dit precies willen?

16 september 2020 om 12:55

Inderdaad. Je hebt een speler in je team. Krijgt voor 1 jaar een andere speler die vervolgens terug gaat en waar je niets voor krijgt. En je eigen speler verkoop je nog eens voor minder dan de waarde. Gelukkig is GlenStokman niet degene die het voor het zeggen heeft bij Heerenveen

16 september 2020 om 12:56

Nou in fifa lukt het zo altijd

16 september 2020 om 14:44

Zoals je aan mijn opmerking al wel kunt afleiden, heb ik niet al te veel met Heerenveen, des te meer met Ajax. Ik zie Veerman wel met Gravenberch in de controle spelen bij Ajax op het middenveld!

16 september 2020 om 13:04

Zou ik hem kopen en direct een jaar verhuren aan Heerenveen. Nog niet echt ruimte voor Veerman bij Ajax. Of zie je hem als 6 naast Gravenberch?

16 september 2020 om 13:59

@glenstokman Een wisselspeler (ekkelenkamp) ruilen voor een nieuwe wisselspeler (veerman)? Waar moet Veerman spelen bij Ajax? Promes, Kudus en Gravenberch zijn allemaal 2 klassen beter dan Veerman. Zelfs Ekkelenkamp is op zijn manier van spelen beter dan Veerman. Veerman zou AZ misschien kunnen helpen.

16 september 2020 om 15:30

Holland8; inderdaad naast Gravenberch in de controle op het middenveld. Kudus kan er dan voor gaan spelen. Promes op 10 vind ik niks, beter op de flank.

Zo! Heerenveen is wel lekker bezig, zeg! Ze vielen me afgelopen weekend al niet tegen en inmiddels hebben ze alweer twee nieuwe spelers erbij en een derde op 't oog. Als ik Ajax was, zou ik Ekkelenkamp niet laten gaan trouwens. Hij heeft een goed loopvermogen, goeie basistechniek en behoorlijk tweebenig. Maar misschien is een huurperiode mogelijk?

16 september 2020 om 12:29

Het wordt sowieso een Botman achtige constructie als Ajax hem verhuurd. Voor alle partijen denk ik ook op dit moment het beste. Een jaar als invaller schiet hij ook weinig mee op, beter een jaar knallen zoals Botman vorig jaar. Wellicht heb je dan een veel completere middenvelder terug volgend jaar.

16 september 2020 om 12:41

Behalve voor Ajax. Heerenveen weer geholpen en Ajax moet dan een deel van de transfersom afstaan. Dat is echt een bagger deal. Ajax heeft Heerenveen echt niet nodig om de speler te verkopen. Sterker nog met de 5 wissels kunnen ze ekkelenkamp zelf in de etalage zetten mochten ze hem willen verkopen dan wel minuten maken mocht hij ervaring op moeten doen.

16 september 2020 om 12:48

Nee precies, Ajax had zonder Heerenveen Botman ook wel verkocht voor 9 miljoen... Alsjeblieft zeg, wat een domme reactie. Onbegrijpelijk dat je niet de win-win situatie in dergelijke deals kan zien.

16 september 2020 om 12:53

Voor iets minder misschien maar hoefde dan ook niks af te staan als ze hem zonder Heerenveen zelf hadden verkocht.

16 september 2020 om 12:56

Ajax had Botman zonder Heerenveen hoogstens verkocht voor een paar ton. Nu vangen ze 9 miljoen voor hem, waarvan ze misschien een miljoen aan Heerenveen moeten afstaan. Dat betekend dus dat je als Ajax zijnde ruim 7 miljoen euro meer aan hem hebt verdiend door zijn verhuurperiode in Heerenveen. En dat noem je dan een bagger deal...

16 september 2020 om 13:00

@ninjakai, ach ik denk dat het voor Ajax ook een prima deal zou zijn. Hij kan zich bij Heerenveen in de kijker spelen en een mooie transfer verdienen. Bij Ajax gaat hij het, voor zover ik kan overzien, toch niet redden. Met wat invalbeurten ga je jezelf ook niet in de kijker spelen. Past in het rijtje Eiting, de Wit. Leuk voor de Eredivisie, maar komt uiteindelijk tekort voor Ajax 1.

16 september 2020 om 13:01

Ninjakai, voor clubs in de subtop wordt het hierdoor ook een stuk interessanter om dit soort spelers te huren. Voor zijn ontwikkeling en marktwaarde is Heerenveen een stuk beter dan Twente.

16 september 2020 om 13:08

Maar wat zou ik het vreselijk vinden als we hem ook echt huren. Kapitaalvernietiging. Het brengt ons niet naar een hoger niveau en hij zit ons eigen spelers in de weg. Doodzonde. Gewoon niet doen, Hamstra.

Zou een leuke club voor hem zijn, komt voor Ajax 1 vooralsnog gewoon echt te kort, eerst maar is bewijzen überhaupt de ED aan te kunnen. Off: er moet echt nog wel een middenvelder bij gehaald worden bij Ajax hoor, we hebben niet eens een echte 10 in de selectie, en ook als Tadic niet meer als spits wordt gezien is er geen echte spits met veel kwaliteiten.

Dit lijkt me alleen een optie als hij teruggeroepen kan worden. Want nu lijkt hij achter Promes en Kudus te staan in de pikorde, maar hij zou bij een blessure van bijvoorbeeld Neres or Labyad (wat gezien hun verleden niet ondenkbaar is) zomaar in de basis kunnen komen.

16 september 2020 om 13:57

Nou dat lijkt me niet. Neres is nog steeds niet helemaal fit en Sparta was dan de opstelling. Valt bv Labyad nog eens uit dan lijkt het me dat Kudus er eerder inkomt en Promes naar zijkant gaat en tadic spits. Valt bv Promes nog eens uit (samen met Neres en Labyad) dan krijgt Lang eerder een kans. Nee Ekkelenkamp heeft 4 blessures nodig voordat hij in de basis staat. En dan heb je Traore ook nog eens bedenk ik me.

Zie Ekkelenkamp of Eiting nog wel verhuurd worden, aan beide op de bank heb je niet zoveel en dan kun je een van de heren net zo goed aan een leuke club als Twente of Heerenveen verhuren i.p.v jong Ajax.

16 september 2020 om 13:34

Voor de ontwikkeling van beide spelers zou een (tijdelijk) vertrek goed zijn. Maar dat geld voor nog meer spelers. Neem een Traore, Pirie of Scherpen. Dit zijn spelers die bij Jong Ajax in de KKD echt niet tot nauwelijks beter worden. Deze moeten gewoon op een hoger niveau spelen. Waarbij ik verwacht dat Traore nog wel minuten krijgt (maar te weinig is mijn verwachting). Ik heb al heel vaak gezegd dat de KKD voor jeugd spelers een mooie tussenstap is, maar langer dan 1 jaar KKD is voor de meeste talenten een stop in de ontwikkeling.

16 september 2020 om 16:43

Met Ekkelenkamp heeft Ajax iemand in huis die vanuit het middenveld makkelijk goals kan maken. Nu met die nieuwe regeling van 5 wissels zou ik het alles behalve slim vinden om hem te verhuren. Die kan makkelijk als invaller 5-10 doelpunten maken voor Ajax.

Voor een jaartje verhuren aan Heerenveen en dan voor 10mE+ verkopen 😉

Ekkelenkamp is in mijn ogen geen toptalent, maar heeft wel gewoon speeltijd nodig nu. Een tijdelijke overstap juich ik alleen maar toe. Misschien komt hij wel 3x zo goed terug, net zoals Noa Lang.

Ekkelenkamp is een mindere versie van VD Beek en Klaassen vind ik. Bij deze spelers heb ik het idee dat zij enkel uitblinken bij ploegen die aanvallend spelen of op hun afgestemd zijn (zoals Werder). Het zijn geen spelers die uit zichzelf iets creëeren, maar het missende puzzelstukje van een team kunnen zijn. Op basis daarvan zou ik zeggen, blijf bij Ajax voordat mensen denken dat je niet eens bij Heerenveen mee kan. Anderzijds, als de teamstrategie goed is bij Heerenveen kan hij daar ook naar boven komen. Ik vind hem zeer matig bij Ajax, maar wellicht is dit de stap die hij nodig heeft. Ik ben wel er minder van overtuigd dat hij het gaat redden bij Ajax of tot een uitblinker bij Heerenveen behoort. Maar we will see..

Ik hoop zo voor Ekkelenkamp dat ie zich kan bewijzen bij een club waar die vertrouwen krijgt. Ik geloof echt nog steeds dat hij een nuttige speler voor dit Ajax kan zijn. Hij oogt wat lomp, maar scoort zo makkelijk. Laat hem maar een jaar lekker veel spelen bij een Heerenveen of Twente.

Ik denk dat Heerenveen supporters hem wel uit het hoofd kunnen zetten eigenlijk. Ekkelenkamp wil graag naar Twente en Twente wil hem. Daarnaast zijn club en speler al akkoord alleen moet Ajax hem nog willen laten gaan. Dus mocht hij mogen gaan zal hij (verwacht ik) naar Twente gaan. Maar goed we zullen zien en misschien wil Ajax hem graag bij Heerenveen hebben. Ik verwacht zelf dat hij bij Ajax blijft. Zeker nu Jong Ajax zo drama loopt.

16 september 2020 om 13:09

Op Twenteinsite een bericht gelezen dat FCT persoonlijk akkoord zou zijn met een nummer 10. Men wacht nog op een akkoord met de club in kwestie, wie wordt niet genoemd. Zou t dan toch om Ekkelenkamp gaan?

16 september 2020 om 13:11

Laten we dan massaal hopen dat deze berichten waar zijn. Twente blij, Heerenveen blij, Ekkelenkamp blij en we kunnen weer verder allemaal. Want Van Bergen naar AZ is het volgende Friese gerucht

16 september 2020 om 16:44

Zou wel een goede aankoop zijn voor Az.

Ik was zeer positief over Hamstra, maar alsje-, alslje-, alsjeblieft niet. Geen Ekkelenkamp huren. Hiermee moet je geen jeugdspelers in de weg zitten. Hajal minder minuten omdat je hem huurt, dat zou ik gewoonweg ridicuul vinden. Laten we dus hopen dat dit niet doorgaat

Zou denk ik goed zijn voor hem om een jaar in de Eredivisie te spelen, zelfde geldt denk ik voor Eiting. Maar ik snap het wel als Ajax hem er bij houdt, er zijn niet zoveel opties op het middenveld meer.

Beter voor ekkelenkamp als hij verhuurd wordt. Zal best wat invalbeurten gaan krijgen bij ajax, maar ik zie hem niet als een potentiële basisspeler.

Van mij hoeft Ekkelenkamp bij ons geen jeugdspelers in de weg te komen lopen. Échte kwaliteitsspeler halen voor op 10 of met eigen jongens spelen.

Als ik Jurgen Ekkelenkamp was zou ik bij voorkeur verhuurd willen worden aan de club waar clubgenoot Noah Lang afgelopen seizoen ook furore maakte. Alleen weet ik niet of de Tukkers nog een aanvallende middenvelder nodig hebben. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ik Ekkelenkamp ook graag bij Sparta Rotterdam zou zien. Mijn club kan, na het zien van de wedstrijd van afgelopen zondag, best een kwaliteitsinjectie gebruiken

16 september 2020 om 15:46

Jazeker, Twente laat via TD Streuer ook constant weten zeer geinteresseerd te zijn in Ekkelenkamp. Ik krijg zelfs het idee dat deze twee samen (streuer en Ekkelenkamp) samen er al uit zijn. Dus mocht Ajax Ekkelenkamp laten gaan, dan hoop ik wel dat hij naar ons in Twente komt! Bij ons gaat ie in ieder geval zeker heel veel spelen.

16 september 2020 om 16:57

Je bent een van de weinigen die positief is over zijn komst. Zelfs veel Ajacieden lijken hem niet op waarde te schatten. Zelf denk ik dat hij bij verreweg de meeste eredivisie clubs basis zou staan. Het is gewoon niet je typische 10 die technisch is en heel creatief maar wel een slimme jongen die hard werkt en kan scoren. Niet voor niets dat Ten Hag zelfs in de CL hem regelmatig liet invallen. Seizoen bij Twente lijkt me voor alle betrokkenen een prima deal.

16 september 2020 om 17:13

@origineel, regelmatig in de CL in liet vallen? Hij heeft 2x in de CL in mogen vallen en daarvan was een keer 1 minuut voor tijd omdat iemand een blessure kreeg

16 september 2020 om 17:54

Oeps daar heb je gelijk in. Andere wedstrijden waar ik aan dacht waren natuurlijk eredivisie. En ook dat waren en minder dan ik meende te herinneren. Desondanks vind ik nog steeds dat Ekkelenkamp bepaalde kwaliteiten heeft die door velen niet op waarde worden geschat. Zie hem niet slagen bij Ajax maar zeker wel bij de subtop. Tijd zal het leren.

Leuke speler die Ekkelenkamp. Maar laten we gewoon even doen waar we vroeger om bekend stonden. Of jeugd opleiden. Of vissen in scandinavie 😁

Lijkt me prima voor Ekkelenkamp, maar er zijn nu ook al geruchten dat Eiting verhuurd zou worden aan Huddersfield. Je kan die twee niet allebei verhuren, en hou je te weinig middenvelders over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 1 1 0 0
2019/2020 Jong Ajax 21 11 3 0
2019/2020 Ajax 4 1 0 0
2018/2019 Jong Ajax 21 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ekkelenkamp kan uitspraak kracht bijzetten met overstap in Eredivisie

Het is niet ondenkbaar dat Jurgen Ekkelenkamp in de laatste fase van de transferperiode alsnog tijdelijk vertrekt bij Ajax. Voetbal International brengt woensdag het nieuws naar buiten dat de twintigjarige middenvelder...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren