ADO zwaait Aaron Meijers na acht jaar uit en sluit ruildeal in Eredivisie

Woensdag, 16 september 2020 om 09:50Yanick Vos • Laatste update: 12:44

Aaron Meijers vertrekt bij ADO Den Haag, zo meldt de club woensdag via de officiële kanalen. De 32-jarige linksback annex middenvelder maakt op huurbasis de overstap naar Sparta Rotterdam, terwijl Lassana Faye de omgekeerde weg bewandelt. Meijers heeft een contract tot medio 2022 in Den Haag, maar keert waarschijnlijk niet meer terug. Sparta en ADO hebben afgesproken dat in een later stadium overleg gepleegd zal worden over een eventuele definitieve overgang van Meijers.

Meijers speelde sinds 2012 voor ADO Den Haag en is niet het eerste bekende gezicht dat de club deze zomer verlaat. Eerder stapte Tom Beugelsdijk al over naar Sparta Rotterdam, terwijl Lex Immers een transfer maakte naar NAC Breda. Meijers, die zijn opleiding genoot bij FC Volendam en ook voor RKC Waalwijk speelde, drukte met zijn salaris relatief zwaar op de begroting en mocht derhalve vertrekken.

Faye heeft een aflopend contract bij Sparta en ziet een nieuwe verbintenis niet zitten. De 22-jarige linksback wordt door ADO voor een seizoen gehuurd. Volgens de krant ziet men in Den Haag in Faye een snelle, expolosieve back waar men naar op zoek was. Voor de club uit Den Haag is de deal financieel aantrekkelijk. Na het vertrek van Erik Falkenburg (Roda JC), Beugelsdijk en Meijers heeft de club voldoende financiële ruimte gecreëerd om deze transferzomer nog een Eredivisie-waardige speler te halen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door twenteov)
16 september 2020 om 19:13

Niet helemaal mee eens eerlijk gezegd. Vond beugelsdijk, immers en meijers wel een van de weinige die daar redelijk konden voetballen. De overige spelers daarentegen waren dramatisch. Met beugelsdijk hebben ze een prima verdediger met eredivisie ervaring erbij. Is inderdaad niet de jongste/beste verdediger in de competitie, maar kan zeker nog van toegevoegde waarde zijn voor Sparta. Idem voor Meijers. Denk dat ADO dit jaar toch echt gaat degraderen gezien ze hun betere spelers verkocht hebben en hun aankopen discutabel zijn. Al met al is het een prima deal voor Sparta dat wederom een ervaren speler binnenhaalt

Gaat wel een kansloos jaar worden bij Ado, er blijft weinig meer over.

16 september 2020 om 11:01

Ja, dacht ik in eerste instantie ook, maar met die 3 erbij was het vorig jaar ook niks... Hopelijk nieuwe impulsen die wat gaan doen, al was afgelopen weekend nog niet echt hoopgevend...

16 september 2020 om 11:06

Met hun was je ook kansloos dus veel verandert er niet. Sparta had juist nog kans om er wat van te maken, maar als je met dit soort spelers komt maak je het ook weer moeilijk voor je zelf

16 september 2020 om 12:13

Ik sluit me aan bij giannini en sahin, wat was er vorig jaar dan zo goed?in deze deal sturen ze een 33 jarige dure gast weg voor een jonge linckback die veel goedkoper is. Dat is toch gewoon goed beleid? Ze proberen het om te turnen bij ADO en dat proberen ze met minimale middelen slim te doen. Daar mag best wat postiviteit voor getoond worden.

Daar wordt je als Sparta niet sterker van. Net als toen ze Beugelsdijk haalden. Wat wil je hier nu mee? Doorgroeien ga je sowieso niet met deze spelers. Je loopt eerder een risico weer terug te zakken naar de degradatiestreep als je met enige regelmaat met deze spelers gaat spelen.

16 september 2020 om 10:07

Nou, Beugelsdijk vind ik persoonlijk niet helemaal het goede voorbeeld. Maar Sparta moet inderdaad uitkijken dat het niet teveel middelmaat in huis haalt. Beugelsdijk is naar mijn mening misschien nog wel de beste van de 3 ADO-clubmensen die weggegaan zijn, Immers en Meijers schat ik minder hoog in. Echter is ervaring ook belangrijk.

16 september 2020 om 10:23

Ik heb niks tegen ervaring, maar ik heb niet het idee dat Sparta op dat gebied wat te kort komt. Met Vriends, Beugelsdijk, Fortes en Auassar heb je al dertigers rondlopen. Tel daarbij spelers als Thy, Rayhi, Smeets, van Leer, Heylen, Gravenberch en Pinto die ook 25+ zijn bij op. Dan wordt het belang van ervaring voldoende onderkent en zie ik het nut van Meijers niet.

16 september 2020 om 12:28

Immers had je inderdaad het minste aan van allemaal, maar Meijers had tenminste nog een vrije trap in huis.. Beugelsdijk had alleen een “trap over de bal heen” in huis.

ik snap het van beide kanten niet. Sparta kan toch niet echt beter worden van de oudere Den Haag spelers en Ado gooit al zijn boegbeelden eruit. Weinig echte Ado'ers nog in de selectie

16 september 2020 om 10:12

Van ADO snap ik het wel, die moesten bezuinigen en juist de boegbeelden drukten zwaar op de begroting.

16 september 2020 om 10:58

Op dat gebied ok, echter vedienen die lui bij Sparta meer dan Ado ze kon bieden? Kan me dat niet voorstellen.

16 september 2020 om 11:09

Ik denk dat ze bij Sparta hun salaris behouden van afgelopen seizoen bij ADO. Of ze zullen voor iets minder spelen, maar ADO had helemaal geen ruimte meer voor deze spelers met hun salarissen.

Top voor Ado, al die versleten dure oudjes eruit. Nu bouwen aan een nieuw hongerig team !

Ongelooflijk. Ik kan er met mijn pet niet bij. Helemaal klaar met ADO nu. Ben voor Sparta dit seizoen.

16 september 2020 om 12:21

Ik snap je deels wel hoor, maar kennelijk waren de Haagse jongens te duur. En laten we wel zijn: daarmee won je de oorlog vorig jaar ook zeker niet. Zit er nog een beetje goeie Haagse jeugd op doorbreken? Ik hoop het van harte, Ado hoort wat mij betreft in de ED.

16 september 2020 om 12:31

Schei toch uit.. Wat moet je in godsnaam met Immers, Meijers en Beugelsdijk? Als we ze er nu niet uithadden gegooit waren ze over 1 of 2 jaar toch wel gestopt. Beugelsdijk kan het niveau gewoon simpelweg niet aan. Als hij nooit dat interview had gegeven en bij wijze van spreken uit Almere of Apeldoorn kwam, had hij nooit in de basis gestaan bij een eredivisie club.

Alle boegbeelden eruit is misschien niet wenselijk, maar helaas financieel nodig. Aan de andere kant ligt dit in het verlengde van de grote nodige schoonmaak (vriendjespolitiek) binnen de club, wat supporters al jaren roepen. Consequentie in positieve zin is dan dat je kan gaan bouwen aan een organisatie waar de club het belangrijkste is op alle vlakken.Voor het technisch deel is clubman Martin Jol zeer geschikt. Gezien zijn ervaring bij topclubs zal hij denk ik ook zijn ervaringen delen met Hamdi..

“Volgens de krant ziet men in Den Haag in Faye een snelle, expolosieve back”, nou dat kan ik zien in die rechtsachter van hun die ze dezelfde beschrijving gaven. Verdedigend zwak en daarnaast heeft ADO ook Kees de Boer gehaald. Die laat er ook vrijweinig van zien op het veld. Wat ik helemaal niet snapte was dat Catic op de bank begon na een goede voorbereiding gedraaid te hebben. Blijkbaar heeft Rankovic hele andere plannen dan verwacht qua tactiek.

16 september 2020 om 11:22

Catic is nog niet volledig fit. Had een blessure. Tevens gaat er komende weken nog wel wat gebeuren bij ADO heb ik gehoord.

Er loopt niet veel routine meer rond bij Ado. Zou knap zijn als ze boven het streepje blijven staan.

Ze willen een Eredivisiewaardige speler halen voor een waardeloos team dat met moeite van Kozakken Boys wint. ADO gaat rechtstreeks naar de KKD.

Goede zet van Ado, dure versleten krachten er uit. Hierdoor ruimte maken in de financiã£â«n. Voor de deadline komen er hierdoor nog 3 ervaren spelers bij Ado. Jol weet precies waar hij mee bezig is.

Hier wordt ADO niet beter van en Sparta al helemaal niet. Dat Sparta het moet zoeken in deze categorie spelers zegt veel over de schrijnende situatie van de (meeste) Eredivisie-clubs momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. BroodUnknown
J. AmofaVerdediger
P. BijenVerdediger
D. JanmaatVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

6 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren