AZ gaat topspelers mogelijk verkopen door mislopen CL-voetbal

Woensdag, 16 september 2020 om 08:15Tim Siekman • Laatste update: 08:27

AZ verloor dinsdagavond met 2-0 van Dynamo Kiev, waardoor de ploeg van trainer Arne Slot Champions League-voetbal misloopt. De Alkmaarders mogen zich nu in de Europa League tonen, maar dat betekent wel veel minder inkomsten. De Telegraaf verwacht dat AZ nog zeker één topspeler moet verkopen om de financiën op orde te houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

130 reacties (laatste reactie door jeron)

Het seizoen is voor Az pas net begonnen met welgeteld 2 wedstrijden officieel.En de telegraaf.......einde bericht.

16 september 2020 om 08:41

Buiten dat heeft Az zo’n beetje al het geld dat de afgelopen jaren binnengekomen is opgepot. Grote aankopen zijn er niet geweest maar verkopen daarentegen wel. Jansen, Jahanbaksh, Til, Weghorst, Haps, Lucassen. Samen goed voor zo’n 78 miljoen euro.. Dus het zal allemaal wel meevallen met de financiële tekortkomingen van Az.

16 september 2020 om 08:57

@elninoo: Hier ga je iets te snel. Het feit dat je geen grote aankopen doet en wel goed verkoopt, wil niet zeggen dat je veel geld hebt opgepot. Als je maandelijkse lasten hoger zijn dan de reguliere inkomsten van de club, moet je deze overwinsten op transfers gebruiken om de Winstenverliesrekening in het zwart te laten komen (en dat is ook helemaal prima als dat structureel gebeurt). Uit jaarcijfers 2018/2019 (nieuwe jaarcijfers komen deze maand gok ik) blijkt dat AZ 1,6 miljoen op de bankrekening heeft staan. Het Eigen Vermogen is ruim 50 procent (en dat is zeer netjes, maar dat is geen cash). Maar jouw veronderstelling dat AZ al het geld heeft opgepot klopt dus helemaal niet, getuige het banksaldo van 1,6 miljoen.

16 september 2020 om 09:10

Ik denk dat dat hele dak-ongeluk ook wel direct in indirect een hoop centjes heeft gekost.

16 september 2020 om 09:21

Eredivisie clubs nemen meestal een gat in hun begroting op welke opgevuld zal worden met transferinkomsten. Een groot gedeelte van die 78 miljoen zal dus zijn gebruikt om de begroting sluitend te krijgen. Het geld wat overblijft hoeft niet per se in de spelers selectie zijn gepompt. Kan natuurlijk ook zijn dat AZ dit heeft geïnvesteerd in andere zaken als bv het jeugdcomplex, personeel (hogere salarissen/meer personeel), huidige situatie rondom stadion.

16 september 2020 om 09:23

4ever4ajax. Ik dat opzicht heb je natuurlijk helemaal gelijk maar je kunt mij niet wijsmaken dat er dan sleutelspelers verkocht moeten worden om de begroting te dekken. In principe moet de begroting kloppen bij Az gezien ze in de beste categorie staan, al jaren. Dus er kunnen niet plots oude lijken uit de kast komen. Dat gezegd te hebben ga ik ervan uit dat dit Az niet hoeft te verkopen. De transferbalans heeft jarenlang zwaar in het voordeel van Az gestaan.

16 september 2020 om 09:28

@elninoo: Dat klopt, ik zeg ook helemaal niet dat AZ er slecht voor staat hoor. Hun Eigen Vermogen positie is meer dan prima. Alleen gaat jouw post erom dat ze geld hebben opgepot. Dat hebben ze niet. Ik ga er zeker niet van uit dat AZ in de financiele problemen komt. Het lijkt me ook van een financieel directeur van AZ geen goed beleid als je begroot op CL-inkomsten als dat nog niet was gerealiseerd (vooraf aan het seizoen). Dat zullen ze dan ook echt niet hebben gedaan. Ik denk wel dat als AZ grote aankopen wil doen, ze wel eerst spelers moeten verkopen. Gaat niemand weg, hebben ze ook weinig reden om spelers nu aan te trekken denk ik en zullen ze een normaal seizoen draaien zonder financiele problemen denk ik.

16 september 2020 om 09:46

Ik geloof niets van dit bericht hoor, maar ik denk ook niet dat ze alles opgepot hebben. Ze zullen vast wel een reserve hebben en ze zijn ongetwijfeld niet zo dom geweest om Champions League-voetbal in te begroten. Toch geloof ik niet dat ze zo'n 60 miljoen euro op de bank hebben staan. Dan waren ze ook wel wat doortastender op de transfermarkt in de afgelopen jaren. Ik denk dat AZ genoeg uitgaven heeft om ook inkomende transfersommen te moeten gebruiken. Zo'n grote club is AZ niet, dus het kost natuurlijk wel wat om die club in de top 4 te houden.

16 september 2020 om 10:52

elninoo, harstikke leuk hoor. Ergens vanuit gaan. Maar je vergeet en passant de investeringen die AZ de afgelopen jaren heeft gedaan. Dat zit namelijk niet alleen in een spelersgroep. Ik meen dat AZ inmiddels de beschikking heeft over een prachtig trainingscomplex. Ook is er geïnvesteerd in een Jong AZ dat Keuken Kampioen divisie speelt (en dus meer contractspelers). Voor je het weet zijn de winsten uit transfers alweer uitgegeven hoor.

16 september 2020 om 11:45

Ik zou het geen lijk uit de kast willen noemen maar AZ heeft wel 10 mio moeten lenen voor de dak reparatie en een seizoen haar thuis wedstrijden in een ander stadion moeten spelen. Dat zijn behoorlijke kosten waar de kosten van de Corona crisis bij komen.

16 september 2020 om 12:23

Dit klopt niet Az heeft het stadion in eigen bezit en hoeft niks te betalen daaraan. En de heer driessen zegt hier dat az niet genoeg geld heeft dat is bullshit wat elino ook zegt nooit grote aankopen gedaan alleen maar verkocht. En anders waren ze niet begonnen nu met het stadion dit is gwn wat gekakel van de heer driessen.

16 september 2020 om 12:27

@speedyAFC dit klopt niet gemeente Alkmaar heeft dat geld aan az gegeven een soort lening ofzoiets. Az heeft hier zelf niet om gevraagd.

16 september 2020 om 17:46

@elninoo AZ verkoopt zijn spelers inderdaad voor mooie bedragen maar daarmee hebben ze nog niet 78 miljoen in kas. kun je gewoon nalezen in het jaarverslag.az had zonder transfers (inkomende en uitgaande) vorig jaar een een verlies geleden van 8 miljoen en het jaar daarvoor van 10 miljoen. Dankzij de transfers kwamen ze nu op een plus uit van 8 miljoen en 2 miljoen. Daardoor hadden ze op de laatste jaarrekening ongeveer 1,6 miljoen in kas en moesten ze nog 12 miljoen ontvangen van uitgaande transfers (maar ze moesten zelf oon nog een paar miljoen betalen, dus kom je per saldo op een reserve van ongeveer 10 miljoen uit). Er zit/zat dus zeker wel wat vet op de botten in Alkmaar, voor een normaal jaar, zonder covit en instortende daken zelfs een heel mooi bedrag.maar zonder uitgaande transfers schrijven ze normaal al rode cijfers en die zullen over het afgelopen jaar agv covit en het dak alleen maar roder zijn.

17 september 2020 om 13:11

AZ heeft wel zijn eigen stadion en afbetaald.

16 september 2020 om 08:41

Sorry ben ik het niet mee eens. AZ wil graag bij de top horen en dit jaar moest het gebeuren. Nou dan word je ook zo beordeeld. Gewogen en gewoon te licht bevonden voor de CL. En dat er dan "harde" woorden vallen in de media is het gevolg van dat AZ zich de laatste tijd zo geprofileerd heeft naar buiten (wij horen in die CL en niet Ajax).

16 september 2020 om 08:44

Wat je zegt heeft niks met de reactie van Tinus45 of met het artikel te maken. Het gaat om dat ze door het mislopen van Champions League spelers moeten verkopen, en niet of ze sportief gezien in de CL thuis horen.

16 september 2020 om 08:56

Maar dat is wel het gevolg van deze uitschakeling ennhet feit dat ze zich zo geprofileerd hebben in de media, met "wij willen de top aanvallen" etc. En dan gaan inderdaad journalisten kritischer naar je kijken. Dat hoort er nu eenmaal bij als je zo graag de top 3 wilt aanvallen. En als je daar als club zijnde niet tegen kan. Ja dan moet AZ zich ook niet zo uitlaten. Daar ging het mij om.

16 september 2020 om 09:10

Dat ze nu geen Champions League spelen en misschien spelers moeten verkopen is helemaal niet het gevolg van hun houding en uitspraken, het komt omdat ze niet goed genoeg voetbalde tegen Kiev. Ik begrijp best dat men vindt dat AZ niet netjes heeft gehandeld t.o.v Ajax en daar ben ik het ook wel mee eens, maar aan de andere kant kan ik ook best begrijpen dat AZ financieel gezien liever CL speelt dan EL, en dat het niet zo heel gek is dat ze hun absolute best doen om dat op elke manier mogelijk te bewerkstelligen. Misschien bedoel je dat AZ te veel ambitie uitspreekt, maar wat is daar mis mee? Waarom mag een club niet ambitieus zijn?

16 september 2020 om 09:11

Een ding is zeker: de gunfactor die AZ had hebben ze eigenhandig behoorlijk om zeep gehoplem met hun stiekume handelen.

16 september 2020 om 08:41

Zijn wel twee wedstrijden die 40 miljoen hadden kunnen opleveren. Dus dat dit impact heeft lijkt me logisch. Of de strop zo groot is dat er spelers verkocht moeten worden zou ik niet weten.

16 september 2020 om 08:54

Zolang ze niet begroot hebben op CL lijkt het me stug dat ze moeten verkopen. Of de kosten van het dak zijn zo enorm, dan wordt het een ander verhaal.

16 september 2020 om 09:01

En vanwege Corona lopen alle clubs geld mis. Als je dus over dit seizoen geen verlies wil draaien, moet je dus wat verkopen.

16 september 2020 om 09:18

Ik doelde meer op het gat opvangen van geen toeschouwers door Corona etc.. dan is de bonus van 40 mio wel fijn om dit jaar in ieder geval niet stil te staan.

16 september 2020 om 12:16

40 miljoen?? leg uit, want AZ zou bij de start nimmer 40 miljoen krijgen. Misschien denk je dat ze exact hetzelfde als ajax krijgen, maar ajax heeft een veel betere ranking en ontvangt daardoor automatisch meer geld.

16 september 2020 om 08:53

AZ wil graag genoemd worden bij de Grote 4, dan weet je dat er commentaar komt als er gefaald wordt. Dat is dan de keerzijde van succes. Tegen dit Kiev waren er zeker mogelijkheden. En ach de transferperiode is nog een aantal weken open, dus er zullen nog wel de nodige transfers (al dan niet noodgedwongen) gaan plaatsvinden en logisch dat er dan ook talenten van AZ in de geruchtenmolen gaan.

16 september 2020 om 09:07

Dit bericht zou wel verklaren waarom AZ de deelname aan de poulefase zo enorm op de spits gedreven heeft. Ik ken de cijfers van AZ niet maar de gedwongen verkoop van 1 of meerdere basisspelers werpt AZ weer terug en de gecommuniceerde ambities kunnen daarmee weer in de la. Laten we voor AZ hopen dat het meevalt.

16 september 2020 om 09:15

Ach ja, we verkopen gewoon het hele team en gaan met al die miljoen op de bank oom dagobert spelen . Jong Az doorschuiven, jaartje bijkomen om vervolgens de top weer aan te vallen. Telegraaf ook weer happy.

Lijkt me sterk dat ze nu 2 a 3 potentiële toppers gaan verkopen. Je wilt toch bouwen? Zorg voor ervaring erbij juist( waar dat mogelijk is uiteraard) het seizoen is net begonnen. Als ze met een paar weken ineens op volle toeren gaan en t loopt heb je daar dit seizoen meer aan dan ze te verkopen

16 september 2020 om 08:40

Ze hebben het over een verkoop. Daarbij worden wel meerdere namen genoemd. Maar gaat dan om verkoop een van deze spelers.

16 september 2020 om 08:47

Flamengo je hebt gelijk. Nog steeds lijkt t me sterk.

16 september 2020 om 09:42

Maar we hebben het hier over AZ. Ajax, PSV en Feyenoord hebben al moeite hun beste spelers binnenboord te houden, laat staan AZ. Verder geloof ik niet dat AZ echt op volle toeren gaat draaien. Vorig jaar was alles nieuw en onbevangen, dit jaar word er wat van de spelers verwacht. Bovendien sluipt er dan ook bijna altijd wat nonchalance in zo'n ploeg. Zo indrukwekkend is de selectie van AZ nou ook weer niet.

Gisteren liet Stengs zien waarom een Ajax en veel andere nog twijfelen over deze jongen. Dat je in de eredivisie iets leuks kan is leuk, maar gisteren had hij er gewoon moeten staan en het verschil maken. En ook vorig jaar liet hij het niet zien in Europees verband. Talent heeft hij, maar ik kan de twijfel van geïnteresseerde ploegen begrijpen zeker gezien het prijskaartje wat AZ wilt

16 september 2020 om 08:37

Naast dat ik denk dat hij niet het toptalent is wat enkelen voor ogen hebben, is het niet eerlijk om een man die net volledig spelen kan al af te schrijven. Dus dat hij het gisteren niet liet zien is wel te begrijpen. Maar hij zal het dit seizoen wel structureel moeten laten zien

16 september 2020 om 08:44

Ik schrijf hem niet af, kan alleen de twijfel van grotere clubs wel degelijk begrijpen. Dan neem ik even als voorbeeld tegen LASK Linsz was ook niet al te best. Maar dat zijn juist wel de wedstrijden waar Europese clubs en scouts naar kijken.

16 september 2020 om 11:53

@armandode hoe kom je erbij dat Ajax interesse of twijfelt over Stengs? Dat de media continue Stengs naar Ajax praten, betekent niet dat Ajax interesse heeft. Ajax heeft Stengs niet nodig. Hebben voor rechtsbuiten al Neres en Anthony. De laatste heeft gewoon meer potentie dan Stengs. Daarachter veel vertrouwen in Lang. Die heeft aanbod liggen om zijn contract met 4 jaar te verlengen.

16 september 2020 om 13:18

Pff lezen! Doordat ajax twijfel heeft hebben ze inderdaad nooit concrete interesse getoond. Wanneer ajax overtuigt is halen ze hem wel (zie Ziyech). En daarom hebben ze idd Antony gehaald ipv Stengs. Omdat ze dan toch niet overtuigt waren dan wel betere optie zagen in Antony.

16 september 2020 om 12:32

Hij zou sws niet naar ajax gaan en heeft zelf aangegeven nog een jaartje te blijven, deze rea slaat nergens op. Stengs was natuurlijk niet al te best maar als je deze hele wedstrijd hebt gezien zag je een paar goede acties, t word al beter.

Ik kan me niet voorstellen dat AZ rekening heeft gehouden met de CL miljoenen in hun begroting. Ik geloof ook eigenlijk niet dat de topspelers zullen vertrekken. De meeste ploegen zitten in hun voorbereiding of zijn al begonnen. Mocht er dan iemand langdurig geblesseerd raken zullen ze niet hun geld op een talent van AZ zetten maar liever een meer ervaren iemand die er gelijk staat. Volgens mij heeft de Telegraaf nog een beetje moeite met het feit dat AZ heeft geprobeerd de plaatsing af te snoepen van Ajax.

16 september 2020 om 08:40

Ze zullen geen rekening gehouden hebben met CL miljoenen, maar die miljoenen zouden de gaten veroorzaakt door Corona (deels) kunnen dichten. Nu moet dat op een andere manier gebeuren.

16 september 2020 om 09:10

Dat ontken ik ook niet, ik ga er alleen niet vanuit dat het met een verkoop van een dragende speler gaat gebeuren. Las net op een andere site dat de Telegraaf had gezegd dat ze niet hoopten voor AZ dat ze een speler moeten verkopen, dat is wel wat anders dan verwachten. We gaan hier toch geen berichten erger maken dan dat ze zijn VZ?

16 september 2020 om 09:03

Ik snap niet dat veel mensen er zo makkelijk aan voorbijgaan dat vanwege Corona veel clubs gaten in de begrotingen hebben....en als ze CL hadden gehaald hadden ze die miljoenen daarvoor deels kunnen gebruiken.

16 september 2020 om 09:17

Ja en als jij de loterij wint kan jij ook in 1x je schulden aflossen. De kans dat zoiets gebeurt is zo klein dat je daarom op een andere manier moet verzinnen om inkomsten te genereren. Ik snap echt wel dat AZ daar last van heeft maar dat heeft elke club in NL. Zie jij bij elke club alle topspelers de deur uitlopen? Zelfs Senesi blijft bij Feyenoord ondanks die ook het geld hard kunnen gebruiken. Blijkbaar heeft Feyenoord een andere manier gevonden om dat gat te dichten en zal AZ dat ook hebben.

16 september 2020 om 15:52

Volgens mij staat er nergens dat ze Alle topspelers gaan verkopen. Er staat dat ze minimaal een topspeler gaan verkopen. AZ heeft ook nog kosten van het ingestorte dak, en Feyenoord met AZ kun je helemaal niet vergelijken want je hebt geen idee hoe de huishoudboekjes ervoor staan van beide clubs. Wie zegt dat er wel een serieus bod is geweest op Senesi? Je haalt allerlei voorbeelden en argumenten aan maar erg sterk vind ik het allemaal niet.

16 september 2020 om 11:47

De Telegraaf beseft dat AZ 10 miljoen geleend heeft voor de dak reparatie, dat AZ al een seizoen haar thuiswedstrijden elders heeft moeten spelen en dat er nu met Corona helemaal geen publiek meer is en dat sponsoren ook in problemen komen. Al met al geldt voor elke club, de broekriem moet aangetrokken worden dus ook voor AZ die zoals gezegd al meer problemen heeft sinds het instorten van het dak.

Ik zou graag Teun Koopmeijners bij Ajax willen zien als verdedigende middenvelder of als back up achter blind. Is tevens een linkspoot en kan goed voetballen van achteruit.

16 september 2020 om 08:39

Ik hoop juist dat die bij PSV komt haha. Zou perfect op het middenveld passen langs Thomas en echte leider bij PSV is ook nodig op het middenveld. Al was Rosario afgelopen week ook in een prima vorm.

16 september 2020 om 08:41

Ik vind Rosario de gehele voorbereiding al goed spelen. Het lijkt erop dat hij zijn belofte misschien toch in gaat lossen. Hij begon heel goed natuurlijk, dat niveau lijkt hij weer te pakken te krijgen.

16 september 2020 om 08:50

Ja gelukkig wel. Het is ook een hele goede voetballer in potentie. Was in de CL in het eerste jaar onder V. Bommel ook gewoon heel goed en in de competitie ook. Maar vorig jaar was een hele grote dip zullen we maar zeggen. Maar daarbuiten is PSV natuurlijk ook nog op zoek naar een middenvelder als Koopmeiners die in potentie ook de aanvoerder kan worden en de achterhoede kan ondersteunen. En zijn penalty's zijn ook van grote waarde gebleken. En afgelopen weekend was al duidelijk dat er nog meer penalty's zullen komen.

16 september 2020 om 11:56

@bennopsv ik heb ook liever dat Koopmeiners naar PSV gaat dan Ajax. Hoef hem echt niet in het Ajax shirt te zien. Komt handelingssnelheid te kort voor het middenveld. Liever houdt Ajax dat geld op zak en houdt vertrouwen in Gravenberch die wel paar klassen beter is. Voor positie naast hem voorlopig Alvarez en wachten tot Mohamed of Taylor plek overneemt.

16 september 2020 om 08:40

Koopmeiner en Midsjo kunnen denk ik moeiteloos bij elke club in de Eredivisie mee. Dus dat is te begrijpen. Boadu en Stengs vind ik echt nog wel meer twijfelgevalletjes. Ik heb Idrissi eigenlijk hoger zitten. Die kan nog wel een mooie stap maken

16 september 2020 om 11:37

Koopmeiners is te goed voor op de bank maar niet beter dan Blind. Als nr. 6 zie ik dan liever Midtsjo komen. Verder zou Wijndal niet misstaan als linksback maar dan moet Nico eerst nog verkocht worden.

16 september 2020 om 11:57

@lapaloma wat moeten we met Midtsjo? Is een hele goede speler maar heb liever vertrouwen in Kudus en Taylor die op de deur kloppen.

16 september 2020 om 12:51

Hij noemde Koopmeiners als nr. 6 voor Ajax. Ik vind Koopmeiners bij AZ niet eens de beste nr. 6 van de selectie dus als er iemand zou moeten over komen, dan liever Midtsjo dan Koopmeiners Momenteel wel verder dan Kudus en Taylor maar we hebben genoeg potentie op die positie binnen de selectie.

16 september 2020 om 11:48

Ik niet, spelers van AZ zijn veel te duur voor Ajax. Dan liever eigen jeugd.

16 september 2020 om 12:30

Koopmeiners als back up yea right

Nou, als Overmars een mooi bedrag voor Koopmeijners overmaakt, is iedereen weer gelukkig.

16 september 2020 om 11:59

@kiel_debiel nee man die man is te traag. Wat moet Ajax met hem en op zijn plek staat Gravenberch. Moeten we echt een van onze grootste talenten wegdoen voor tikkie breed/terug Koopmeiners?

Wordt wel een zuur verhaal zo voor AZ het jaar 2020 zit dan ook totaal niet mee met tot twee keer toe het mislopen van de Champions League. Hopelijk krijgen zij in de Europa League meer waar ze recht op hebben. Het gevolg van het 2 keer mislopen van de Champions League dat je de extra inkomsten misloopt ben benieuwd of zij haar 'topspelers' binnenboord kunnen houden. Zie zelf namelijk nog wel wat spelers vertrekken die toch elders in Europa een nieuwe avontuur kunnen beginnen bij 1 van de mooie clubs in Europa. Voor de rest drijft AZ van zelf wel weer weer boven drijven.

16 september 2020 om 08:53

Moet je me toch even op weg helpen: twee keer CL misgelopen in 2020?

16 september 2020 om 08:58

De eerste keer waren ze net niet goed genoeg. De tweede keer waren ze ruim niet goed genoeg. Kortom; AZ is NIET GOED GENOEG.

16 september 2020 om 09:12

Eerste keer door het afkappen van het seizoen waarin ze nog vochten voor eerste plaats. Nu voor de tweede keer.

16 september 2020 om 11:50

Dat is toch dezelfde CL deelname? Hoe kan er dan sprake zijn van 2x mislopen? En voor hetzelfde geldt was AZ derde geworden in de eredivisie, je word tniet zomaar eerst of tweede.

16 september 2020 om 11:20

Dan gaan we voor 3X, is meestal scheepsrecht toch?. Az Kampioen dus 20/21.

Ik zie Boadu nog wel naar Lyon verkassen als ze daar Drost verkopen. Zelf zou ik graag nog wel zien dat Ajax Tagliafico verkoopt voor een 30 miljoen en dan Wijndal voor 20 miljoen koopt. Ik zie in Wijndal wel een topper in wording en toekomstig linksback van Oranje.

16 september 2020 om 09:05

Zou az 20 miljoen voor wijndal krijgen? Ik vind dat persoonlijk wat veel voor een back van az. Boadu en Lyon lijkt me inderdaad een perfecte match. Die jongen heeft veel potentie hij moet alleen zorgen dat hij de kansen die hij vaak creëert er ook gewoon in schiet

16 september 2020 om 14:10

Het probleem met dat soort bedragen is dat ik die Ajax niet zie betalen. Of in ieder geval niet voor een back van AZ. Het is het goed recht van AZ om 20 miljoen te vragen natuurlijk (of nog meer). Maar voor 20 miljoen had je vorig jaar voor die positie, Lodi (braziliaans international van de zelfde leeftijd) of Pellegrini (mits fit basis speler bij Juve) kunnen halen, daar komt Wijndal voorlopig niet in de buurt. Als je dan spelers als Tagliafico voor 4m (ook op dat moment al international en aanvoerder van Independiente) of Martinez voor 7m (ook, zij het net, international voor Argentinie toen hij ging) kan halen, waarom zou je dan 20 miljoen neer tellen wanneer het voor de helft ook kan.als je iets meer moet betalen zou ik ook voor de Nederlandse speler gaan, daar heb je als fan toch meer binding mee. Maar wanneer je 10 of 15 miljoen meer moet betalen voor een vergelijkbare speler zou ik hem lekker naar het buitenland laten gaan.

Apart dat het over topspelers gaat en vervolgens Stengs in 1 rijtje staat met Koopmeiners en Idrissi. Als Az zich wil doorontwikkelen moeten ze gewoon die Stengs verkopen voor de 4 miljoen die ie waard is en de topspelers juist houden.

Wijndal en Koopmeiners zijn welkom bij Ajax hoor. Zouden een prima versterking van de selectie zijn op posities waar we nog wel wat kunnen gebruiken. De rest is best prima bezet.

16 september 2020 om 08:55

Boadu ook wel als AZ om wat voor reden dan ook uitverkoop moet houden. Die jongen kan nog flinke stappen zetten in zijn ontwikkeling en brengt weer iets heel anders dan wanneer je met Tadic of Labyad in de spits speelt.

16 september 2020 om 09:48

Boadu hoeft eigenlijk maar 1 echte stap te zetten en dat is z'n rust.

16 september 2020 om 08:57

Zolang Nico er nog is, hoeven we Wijndal niet te halen. Koopmeinders vind ik een geweldige speler voor AZ maar ik vond 'm qua spel niet passen bij Ajax. Ik zou graag zien dat ze een creatieve en sterke 6 halen !!

16 september 2020 om 09:30

Maar achter Nico is er niet zoveel...

Az moet toch ook thuis spelen? Of zijn ze nu uitgeschakeld?

16 september 2020 om 09:10

Ging om 1 wedstrijd. Volgens mij wordt de laatste voorronde wel over 2 wedstrijden gespeeld.

16 september 2020 om 09:11

Het is deze kwalificatie na 1 wedstrijd al klaar. Zo heeft AZ de vorige keer tegen Pilzen verlengd. En nu in Kiev eruit na 1 partij

16 september 2020 om 09:24

Ok duidelijk thanks

De grootste geruchten zijn we tegengekomen, maar zeer weinig mbt deze spelers, of ik zou wat gemist moeten hebben. Alleen Boadu/Lyon.. ben benieuwd of er echt nog wat gaat gebeuren. Eerlijk gezegd zou ik Boadu best bij Ajax willen. Niet omdat hij nu al zo goed is, maar potentie is er wel en echte spits ontbreekt nog.. ik weet niet of Traore het gaat redden al zie ik daar ook wel iets in.

16 september 2020 om 11:33

Voor de potentie heb je Brobbey en Traore. Als Ajax iemand haalt, moet het iemand zijn die er gelijk staat.

16 september 2020 om 11:34

Hij is voor Ajax niet interessant. Daar hebben ze Traoré, met daarachter Brobbey en een verhuurde Danilo. Daarachter loopt al weer een Rasmussen. Daarnaast komt Boadu ook simpelweg tekort voor het huidige Ajax.

16 september 2020 om 12:59

Danilo wordt niks ben ik bang. Brobbey heb ik wel hoog zitten, maar het duurt nog even voor die bij Ajax1 komt gezien zijn leeftijd denk ik. Ik vind Boadu een stuk beweeglijker dan Traore, zijn stijl van voetballen oogt wat frisser. Echt nodig is het niet nee, maar qua stijl vind ik hem wel passen bij Ajax.

Ik kan mij niet voorstellen dat AZ CL had begroot dat zou wel erg dom zijn , dus dat lijkt mij onzin ze zitten in de EL om daarin verder te komen hebben ze toch wel een goede selectie nodig dus ik denk niet dat er nu uitverkoop gehouden gaat worden , plus dat buiten Ajax geen club in Nederland die transferbedragen kan betalen . Dus zullen ze eventueel naar het buitenland verkocht gaan worden ,

Dan heb je er ook geen kaas van gegeten.... Als je bij voorbaat er al vanuit gaat dat je de CL miljoenen mee neemt in je begroting voor 2020/2021 Je moest 3 rondes overleven voor je in het toernooi zat 🙈 Zwaar door de mand gevallen , tegen Dinamo Kiev. Stengs , boadu niet eens in vorm. Eigelijk al de hele voorbereiding niet. Incidenteel dat je 2e bent geworden, structureel won je ook nooit de top wedstrijden in NL. Zijn gewoon de harde feiten. Dus dat wordt verkopen, en nu krijg je al helemaal niet meer de hoofdprijs.

Nou Overmars, gun AZ wat CL miljoenen en haal Koopmeiners en/of Mitsijo. Koopmeiners kan eventueel lcv spelen in nood, zo los je direct alle problemen op. Versterkt het middenveld en je creeert meer opties achterin. Een bedrag laat ik aan overmars over, dat kan hij wel

16 september 2020 om 09:39

Uiteindelijk gaat het om vraag en aanbod en ik denk niet dat Ajax gaat bieden wat AZ voor hun spelers in gedachten heeft als Ajax aan komt kloppen. Buiten dat is Koopmeiners inderdaad wel een goede kracht voor Ajax.

Teun naar Ajax. Voor een 18 miljoen. Dan kunnen ze het gaat dichten. Bij een verkoop van boven de 40 miljoen gaat een percentage naar AZ. Lijkt me een goede deal. Aangezien wij AZ ook matsen met bijvoorbeeld De Wit

16 september 2020 om 12:04

@-stephan leuk man! 18 mil uitgeven aan een net-niet voetballer die te kort komt voor Ajax en ook nog eens een van je grootste talenten (Gravenberch) weghalen zodat Teun daar kan spelen. Goed beleid! Verder vergeet je ook dat er nog een Kudus en Taylor rondlopen die hard hun best doen om dit seizoen of volgend seizoen basisspeler te worden. Maar laten we gek doen en hun ontwikkeling ff stagneren door onnodige aankoop te doen voor slome tikkie terug Teun.

Jammer dat je tegenwoordig niet lovend kunt zijn over AZ en Ajax in 1 bericht.maar een Koopmeijners zou voor Ajax uiteindelijk een vervanger kunnen zijn voor Blind.nu doet Blind wel weer mee, maar blijf het risicovol vinden met zijn gezondheid.en een Midsjo, geen idee of hij er trek in heeft zou in 1 klap de problemen bij PSV kunnen oplossen.alleen denk ik niet dat ze hem voor minder dan 10mil verkopen.en meer dan 10 mil zie ik PSV niet aftikken.maar jongens als:boadustengskoopmeijnersmidsjoidrisiwijndalmoet... toch zeker wel de 10+ mil kunnen opleverensvensson wel een 7 mil..intern kan AZ het één en ander wel opvangendruijff enz

16 september 2020 om 12:07

@jeron je vergeet 1 ding, Teun ziet zijn toekomst liever op het middenveld dan CV. Brom gaf al aan dat Teun op CV Oranje kan halen, maar dat Teun toch liever middenveld wil staan. Voor middenveld komt hij te kort en lopen betere opties (Gravenberch) en potentiele betere spelers (Kudus, Taylor). Dus bij Ajax niet nodig. Enige wie tijdelijke versterking zou zijn voor Ajax is Bizot mocht Onana verkocht worden. Ervaren speler, degelijk, kent de club, kent de competitie en kan jaar of 2 overbruggen totdat Scherpen/Kotsari klaar voor zijn.

16 september 2020 om 19:52

Maar datzelfde geluid van een seizoen geleden is al ontkracht door hem door te zeggen dat hij zich ook als LCV wil ontwikkelen...ik denk ook niet dat als Ajax hem wil of zelfs het Nederlands 11-tal hij bedankt omdat hij mid-mid wil spelen

Dat lijkt me wel erg sterk. De Champions League is voor AZ sowieso een grote bonus, dus het lijkt me heel erg sterk dat ze daarop hebben begroot. Ze hebben voor aardig wat verkocht de afgelopen jaren en hun uitgaven zijn niet hoog. Vooralsnog hebben ze deze transferperiode een paar miljoen euro uitgegeven en in voorgaande jaren was dat meestal zo'n 6 miljoen euro. Maar goed, De Telegraaf toont zich de laatste jaren nou niet bepaald de meest betrouwbare bron. Ik vraag me dus ook af in hoeverre je dit bericht serieus moet gaan nemen.

De naam staat niet in de tekst, maar Midsjo zou voor Ajax de enige speler zijn die een versterking zou zijn voor de basiself. Wellicht ook Wijndal, maar dan moet Tagliafico vertrekken. Stengs is overschat en Boadu is geen Ajax-spits (wel qua talent, niet qua spel), dus zij mogen bij AZ blijven.

16 september 2020 om 10:24

Zo bijzonder vind ik Midsjo nou ook weer niet. Ik vind eigenlijk alleen koopmeijners interessant. Ook echt iemand die wat uitstraalt.

16 september 2020 om 11:04

Maar Koopmeijners is te traag voor het Ajax-spel naar mijn mening. Daarbij is Midsjo meer de soort nummer 6 die Ajax nodig heeft voor dit moment. Ik vind hem een soort betere variant dan Schone toen hij werd aangetrokken van Nec.

16 september 2020 om 12:10

@acmilaanfan dan blokkeer je ontwikkeling van een van deze spelers Alavarez, Martinez (als Nico blijft), Gravenberch, Kudus en Taylor. Liever zie ik Alvarez en achterhem Kudus/Taylor die hem halverwege seizoen of volgend seizoen inhalen. Midsjo is goede speler maar overbodig. Dat geld liever op rekening houden en wachten op Taylor.

16 september 2020 om 13:28

Als Midsjo 3 of 4 jaar jonger was geweest had Ajax dat moeten doen. Ik denk niet dat ze nu een speler van 27 bij de nederlandse subtop vandaan moeten gaan halen.

Ik zou persoonlijk als Tagliafico nog weg gaat Wijndal nog wel bij Ajax als back willen zien.

De Telegraaf verwacht az ...... . De Telegraaf zegt Memphis naar Barcelona. Allemaal verzinsels van Nederlands grootste roddelkrant . Jammer dat VZ alles blindelings overneemt. Gaan zo dezelfden kant op als de Telegraaf

16 september 2020 om 10:20

het probleem is dat het werkt. Iedereen blijft maar reageren.

Ik geloof niet dat ze Stengs deze zomer gaan verkopen. De enige die ik zie vertrekken is Idrissi, die heeft zich daar eerder al over uitgesproken. Voor hem hebben ze met Gudmondsson ook al een vervanger in huis, dus zal mooi zijn ambitie achterna kunnen gaan in een grotere competitie.

Het is bijna geniale marketing, zolang alles wat Driessen en/of de Telegraaf roept headlines maakt blijven ze speculeren en de sites overnemen en wij discussiëren. Mocht er toch wel verkocht worden dan zal dat eerder te maken hebben met misgelopen inkomsten door de COVID-19 maatregelen dan Champions League, want het budget heeft een meevaller als je de groepsfase haalt en realistisch gezien zie ik het financiële beleid structureel geen gekke/domme dingen doen.

Welke topspelers? Boadu en Stengs hebben iets van de top, maar niets om het af te maken. Bij Boadu kan het misschien nog komen, omdat hij pas 19 is. Maar zo makkelijk van de bal gezet worden door iemand die maar 1 jaar ouder is en 1 jaar jonger dan jou? En die voorzetten van Stengs komen niet eens aan. Ik wil echt niet lullig doen, maar dit is wel een repeterend verhaal van AZ. Wie van AZ heeft het nou echt gered bij een stap hoger op? Romero en Moreno. El Hamdaoui was hard op weg, Koevermans en De Zeeuw (in mindere mate) ook, maar dat is uit het tijdperk Scheringa. Haps maybe. Weghorst wel en die werd juist gezien als iemand die het niet zou redden. Hoe zit het met Janssen, Jahanbaksh, Til, Luckassen...? Volgens mij is AZ erg goed in het vormen van een team, maar valt het qua individuen mee. De enigen die ik echt goed vind, zijn Wijndal (wat een actie en trap zeg, ook snel en verdedigend goed) en Koopmeiners. Bizot en Midstjo vond ik goed en 1 wedstrijd zegt niet alles, maar gister waren echt fouten die ze in Almere niet eens maken. Idrissi vind ik wel goed, maar die zit echt tussen het niveau van AZ en Ajax/psv in. Leuke acties, dreigend, maar het eindresultaat ontbreekt. Ik zie hem wel een leuke speler worden bij een middenmoter in Spanje en Italiã«.

Probleem van AZ is dat ze leuk en goed mee kunnen komen in de eredivisie, maar een niveau hoger hebben ze het al gauw lastig. De spelers die een flinke transfer hebben gemaakt de afgelopen jaren hebben het moeilijk om het waar te maken of hebben het niet waargemaakt. Ze kunnen in Alkmaar een hele grote moms op zetten dat ze niet aan de concurrentie willen verkopen, maar dat kunnen ze misschien beter wel doen. Hun toppers kunnen beter eerst belangrijk worden bij Ajax, PSV of Feyenoord en een vaste plek in Oranje verwerven voordat ze naar het buitenland gaan. Dan hebben ze meer bagage en status om ergens te slagen. Een overstap naar de top 3 is ook geen garantie. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die bij AZ rendeerden maar bij de top 3 te kort kwamen. Of ze moeten geluk hebben dat ze slagen bij een middemoter in een andere competitie.

16 september 2020 om 14:52

@jwd81 Als speler zijnde zou ik het niet aantrekkelijk meer vinden om bij AZ te spelen, indien je potentie hebt om de top te bereiken. Op Haps en Weghorst na doet iedereen het zwaar matig. En Haps is verkocht aan Feyenoord, maar andere spelers konden niet eens een stap hogerop zetten in de Eredivisie. Kunnen totaal niet tegen druk of spelen op een hoger tempo, of juist de wedstrijd openbreken tegen ploegen die op de counter spelen. Ik zou eerder naar een Utrecht of een Heerenveen gaan om vervolgens dan de stap te maken naar Ajax/psv.

Dit zou héél goed kunnen, want er zijn behoorlijk wat invloeden geweest. Corona, dak, maar nog veel belangrijker is dat AZ 75% van de omzet aan salarissen uitgeeft. Dat is het hoogste aantal van de ED geloof ik. Gemiddelde is rond de 50%. We kunnen dus stellen dat AZ een risico heeft genomen. Het zou wel een verklaring kunnen zijn voor de achterbakse handelswijze van de afgelopen periode inzake het directe CL ticket.

16 september 2020 om 17:14

Dat is niet helemaal eerlijk want AZ heeft het stadion in eigen beheer. Bij vitesse of Ajax betalen zo al 10% van de omzet aan huur terwijl AZ er normaal, wanneer er geen daken instorten, bijna geen kosten aan heeft.

Ajax haal Kopmeiners op! Jongen is echt een klasbak, fantastische pass en spelverdeler! 12 miljoen en halen....

16 september 2020 om 12:13

@devisser en dan Gravenberch op de bank voor trage Teun? Dan ergens halverwege achterkomen dat hij te kort komt en weg 12 miljoen. Gravenberch geknakt. Martinez ook niet blij (als Nico blijft). Doe dus maar niet. Volgend seizoen hebben we misschien koppel Taylor - Gravenberch. Is toch genieten en mooier dan geldverspillen aan een speler die te kort komt

En dan wilden ze Nederland vertegenwoordigen in de groepsfase van de CL! Kunnen niet eens winnen van dit soort ploegen. Waren 0 punten voor de NL ranking geweest..

16 september 2020 om 11:56

Helaas, hoogmoed komt voor de val....voor de Nederlandse positie op de ranking is het een zegen dat Ajax, en niet AZ, ons land in de CL vertegenwoordigt. AZ heeft nu al twee keer achtereen (de "winst" op Pilzen was ook al veel mazzel) aangetoond dat niveau absoluut niet aan te kunnen. En de nederlaag tegen Kiev is ook erg nadelig voor de ranking. Of ze in de EL nog veel punten halen is met dit voetbal erg twijfelachtig. Nu in elk geval maar hopen dat Willem II de EL haalt. Anders dreigt Belgiã« wel heel snel verder weg te lopen

16 september 2020 om 12:47

ach ja, het was te verwachten dat alle ajacieden op deze manier zouden reageren. Geen probleem, dat hoort bij onze ontwikkeling van de club naar de Nederlandse top. Tuurlijk, het was niet goed genoeg gister en dat is het al weken niet. Fair enough. Maar ziet nu werkelijk niet dat de vorm er gewoon niet is (wat teleurstellend is, en zeker een dure streep door de rekening nu) maar dat er wederom verschrikkelijk veel potentie in die jongens zit? Tuurlijk moeten ze ook eens gaan presteren en moet de vrijheid/blijheid van de jonge jongens eraf gaan, maar laten we het ook beetje realistisch blijven bekijken. Maar nogmaals dit soort berichten horen erbij. Als Ajax zo speelt als tegen Sparta presteren ze ook niets en worden ze ook afgebrand. Ook zij kunnen binnenkort dit scenario hebben, en wie gaat dan ons land zogezegd vertegewnoordigen?

16 september 2020 om 14:57

@shota1 Het gaat niet enkel om Ajacieden. Ik zelf bijvoorbeeld ben een neutrale supporter. Het gaat om de wijze hoe AZ speelt. Kijk, het is hun goedrecht om spelers niet te verkopen aan concurrenten en hun spelers helemaal op te hypen. Dat zouden veel clubs in hun schoenen doen, maar als je vervolgens ziet hoe slap ze presteren in Europa. Gister is er maar 1 schot op doel gevuurd. Waar was Stengs? Waar was Boadu? Enkel Koopmeiners en Wijndal vind ik klaar voor de volgende stap. Overigens heb ik hetzelfde bij PSV hoor. Als ik zie van wat voor clubs ze verliezen en ze keer op keer het vertikken op hun verdediging goed aan te sterken. Een Utrecht die verliest in Luxemburg of Feyenoord die een 4-0 pak slaag krijgt van een club uit Slowakije. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb me ook heel erg lopen ergeren aan Ajax die af ging tegen Rosenborg, maar het is anders daar. Bij PSV heb ik ook het idee dat ze te hoogmoedig rondlopen tegen kleine clubs, maar dat weet ik niet zeker. Vroeger zag je dat clubs als Sporting, Napoli en Celtic moeite hadden met clubs als Heerenveen en Utrecht, maar tegenwoordig kunnen onze topclubs niet eens langs een Rosenborg, Plzen of whatever dan ook.

De marktwaarde van deze spelers is gisteren verder gedaald. Het is wel duidelijk dat zij op internationaal niveau fors tekort komen.

Wijndal mag zich wel bij ajax melden als tagliafico weg gaat =)

Wat een onzin bericht... laat me raden - Valentijn? Begin eerst even met de nieuwe jaarcijfers, en laat je dan bijpraten door een financieel expert voordat je zomaar geruchten gaat zaaien. AZ is financieel gezond en het beleid is gericht op ca 1 uitgaande grote transfer in de 1-3 jaren. - Het stadion: gemeente Alkmaar heeft gezegd dat AZ 10 miljoen bij de gemeente mag lenen indien nodig ivm het dak-scenario. Lijkt mij niet gek dat ze beetje dichter bij elkaar komen, en als AZ hier een bedrag van leent zal ze dit terugbetalen, net als bij een hypotheek. - De begroting is niet gebaseerd op uitgaande transfers zoals hierboven al gesteld, dus ook zonder grote uitgaande transfers draait AZ prima. Tuurlijk zal Corona een financiele invloed hebben zoals bij elke club- en tenslotte, wat een onzinverhalen , na 1 pot is de marktwaarde gedaald van onze spelers? Ben blij dat de respondenten op voetbalzone niet onze technisch directeur zijn. Als je denkt dat je voor een gering bedrag nu de jonge spelers kan halen, dan kan ik je vast teleurstellen

16 september 2020 om 12:48

En toch zit er een kern van waarheid in. Ik denk niet dat AZ de CL begroot zal hebben als inkomsten maar de EL wedstrijden wel alsmede de kosten met een Europees seizoen. Als een Boadu 25 miljoen was zal AZ nu geneigd zijn hem voor 20 te laten gaan. Niemand zegt dat hij volgend jaar nog zoveel waard is maar meer wordt hij zeker niet waard zonder CL. Er is geen leek die naar de rondewedstrijden EL kijkt, de focus is altijd CL. Snap best dat het als fan even lastig is nu, maar de waardevermindering is een heel logisch gevolg. Gelukkig heeft AZ fantastische scouting en zullen ze makkelijk drie spelers kunnen verkopen zonder de top 4 uit te kukelen.

16 september 2020 om 13:03

mwah, de waardevermindering is de emotie van vandaag. Boadu had nooit topscorer geworden in de CL dit jaar. Geen club met technisch manager die dat maar dacht. AZ heeft ook slechts minimaal of geen EL inkomsten begroot. En ze hebben nu de groepsfase behaald. DUS - er komt meer europees geld binnen per definitie dan begroot. Ben wel met je eens dat als een club nu 20/25 mio biedt, voor welke speler ook, we deze zullen verkopen. Maar dat had ook gebeurd als we nu naar de groepsfase zouden gaan (misschien dat het dan nog 5 mio extra is, maar 20-25 mio zal AZ altijd accepteren op elke speler)

Hopelijk koopt Ajax wat vervangers bij AZ zodat het geld in de eredivisie blijft. Wijndal voor Tagliafico wel maar Bizot mag voor mij bij AZ blijven als Onana vertrekt. Koopmeiners vind ik wel interessant voor Ajax op het middenveld, hij is wel nog erg jong maar speelt volwassen en is een leider, dat het middenveld van Ajax nu mist. Boadu zal te duur zijn, Stengs is een goed talent maar nog niet rijp voor de top.

Nou lekker dan. Denk Idrissi naar de Serie A. Daar was al belangstelling voor.

Beetje open deur en dramatisch aangezet, maar de kans hierop lijkt uiteraard aannemelijk. AZ moet ieder jaar ca. 6-8 miljoen dichten met transfers. Niets bijzonders want dat ‘dichten’ via incidentele inkomsten moet elke NL club. Daar bovenop komen natuurlijk dit jaar de kosten van het dak, kosten van de verplaatsing en de misgelopen inkomsten daardoor. Tevens heeft men een nieuwe verbouwing van het jeugdcomplex gedaan en het stadion terug gekocht. Een aantal forse investeringen en uitgaven dus. Aan de andere kant van de weegschaal staan inkomsten van o.a. verkoop Til voor ca. 16-18 miljoen, na belasting, makelaar etc schat ik ca 8-10 miljoen netto. Plus de EL inkomsten van vorig jaar van ca. 6 miljoen. De bankrekening is dik in orde maar het lijkt dus evengoed aannemelijk dat er nog een speler verkocht gaat worden. Dit om wellicht net ff wat meer lucht te creëeren of simpelweg omdat dat het beleid is. AZ is tenslotte (net als overigens Ajax, PSV en elke andere NL club al dan niet met succes) een doorvoerhaven waar men spelers na een jaar of 2-4 voor fors meer geld verkoopt. Juist dit beleid heeft AZ de afgelopen jaren geen windeieren gelegd en mede de aansluiting met de top 3-4 bewerkstelligd.

Vanuit Alkmaar komt het bericht dat AZ vandaag een brief naar de Uefa gaat sturen. Daarin stellen zij dat niet Kiev maar AZ aangewezen dient te worden als club die verder gaat in de CL. Na bestudering van de beelden blijkt dat AZ meer persoonlijke duels heeft gewonnen, meer balbezit heeft gehad, 2x de lat heeft geraakt, meer corners heeft gehad en minder gele kaarten heeft gekregen dan Kiev. Dit zou zwaarder moeten wegen dan de 2 toevalstreffers die Kiev hier tegenover kan stellen. Bovendien was van tevoren ook niet heel expliciet duidelijk gemaakt dat het scoren van meer doelpunten de allesbeslissende factor zou worden. De advocaten van de club denken dat de Uefa hier niet omheen kan en dat AZ zich kan gaan opmaken voor de playoffs voor de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4222
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2312
F. MidtsjøMiddenvelder222
M. BoaduAanvaller218
M. BizotKeeper220
J. KarlssonAanvaller217
C. StengsAanvaller206
Z. AboukhlalAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
West Ham United heeft een gigantisch prijskaartje om de nek van Declan Rice gehangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren