AD berekent gerekte speeltijd tegen Sparta en geeft Onana nieuwe bijnaam

Woensdag, 16 september 2020 om

Ajax-keeper André Onana riep zondag veel irritatie op bij Sparta Rotterdam door zeer regelmatig tijd te rekken. Na de rode kaart van Nicolás Tagfliafico na een klein halfuur spelen kwam het team van trainer Erik ten Hag op voorsprong via Antony, waarna Onana alle tijd nam bij dode spelmomenten. Volgens de berekeningen van het Algemeen Dagblad heeft Onana in totaal 6.08 minuten van de totale speeltijd afgesnoept. De krant noemt de doelman daarom ‘Koning Tijdrekken’. Scheidsrechter Jochem Kamphuis bestrafte hem in de slotfase met een gele kaart, maar die straf had volgens oud-scheidsrechter Mario van der Ende al veel eerder uitgedeeld moeten worden.

De krant benadrukt dat het gaat om bruto speeltijd, want aan een VAR-check en een wissel van Sparta kon Onana niets doen. Daarnaast gaat het spel niet direct verder wanneer een speler van Sparta over of naast het doel schoot. Toch deed Onana, na de goal van Antony in de 38ste minuut, over een doeltrap telkens meestal een kleine halve minuut. Ook nam de Ajax-keeper telkens alle tijd bij een vangbal, terwijl het de regel is dat de bal binnen zes seconden weer uit de handen moet zijn. Wanneer dit niet gebeurt zou de arbiter een indirecte vrije trap kunnen geven, maar ook dit liet Kamphuis na. Pas in de 87ste minuut kreeg Onana geel toen hij weigerde de bal aan te pakken die door Sparta-verdediger Tom Beugelsdijk werd aangereikt. Dat moment was tekenend voor de hele situatie, stelt Van der Ende.

“Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De scheidsrechter heeft geweldige kansen laten liggen voor een reprimande of gele kaart. Zo kon hij het tijdrekken minimaliseren en het kijkspel bevorderen. Negeert Onana dat, dan zijn de consequenties voor hem. Nu heeft die kaart alleen nog een administratieve en geen preventieve of duidelijke waarde”, vertelt hij in de krant. Oud-doelman Joop Hiele snapt wel dat Onana zoveel mogelijk tijd probeerde te rekken. “Worden we er volgend jaar Europees kampioen mee, zegt iedereen: Goh, wat heeft onze keeper de wedstrijd goed doodgemaakt. Ik rekte ook tijd als het kon. Dat is me nooit door een coach geleerd. Dat doet een keeper die een beetje na kan denken gewoon. De scheids bepaalt de bandbreedte. Die stond het toe. Ik vond wel dat Onana vroeg begon. Bijlow deed het tegen PEC ook eens. Als ze het in het buitenland doen, noemen we het professioneel maar hier wordt het meteen raar gevonden. Ik begrijp het wel, zeker als de scheids het toelaat."

Van der Ende vindt dat Kamphuis veel eerder had moeten optreden. “Onana maakt nu duidelijk gebruik van het niet adequaat handelen van de arbiter. Dat gebeurt als je als leidinggevende niet het overwicht hebt. Dan word je aan alle kanten in de maling genomen”, vertelt hij. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond wil tegenover het dagblad niet ingaan op het geval van Onana en Kamphuis, maar laat weten dat het bestrijden van tijdrekken prioriteit heeft bij de KNVB. “We willen dat het aangepakt wordt en dat de verloren minuten erbij getrokken worden. Dat wordt niet overal goed toegepast. Daarom heeft het onze aandacht.”

Stekelenburg looft Onana: 'Zijn ontwikkeling is geweldig'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

187 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Kinderachtig gedrag van Onana en moet ie echt mee stoppen. Die man maakt zichzelf en Ajax daarmee belachelijk. Gewoon voetballen!

16 september 2020 om 07:33

Mee eens hoor. Van mij hoeft het ook niet. Vind wel dat veel geoorloofd is in topsport. Uiteindelijk heeft de scheidsrechter de middelen in handen om het te stoppen. Zelfde scheidsrechte in dit geval die onterecht direct rood gaf aan Tagliafico, wat zeker bijdroeg aan de absentie van elke vorm van urgentie bij Onana. Nu waren het 6 minuten maar al waren het er 60, we zullen het eens zijn dat Sparta nooit gescoord had. In dat opzicht had hij de bal best wat sneller mogen terugbrengen in het spel. Denk overigens dat de berekening een beetje krom is, als je het goed wilt doen moet je de tijd die hij extra gebruikt tellen, maar een keeper zal altijd iets van tijd gebruiken, ook als hij niet de intentie heeft tijd te rekken. En dan moet je niet uitgaan van 6 seconden, want dat zie je alleen als een club een achterstand moet ombuigen. Verder wel lekker 3 punten, met 10 man.

16 september 2020 om 08:33

Hypocretie aan alle kanten hier. Zoals je zegt: dezelfde scheidsrechter die heel gemakkelijk een rode kaart geeft in het begin van de wedstrijd en daarmee de wedstrijd verknalt. Ook vorig seizoen tegen Getafe staat me nog helder bij. Toen waren velen hier op voetbalzone het ervoer eens dat het toch vooral aan Ajax lag e dat ze maar om moesten gaan met het spel van Getafe. Dat was slim, volwassen. Maar als Ajax dat doet dan is de wereld te klein. Krokodilletranen.

16 september 2020 om 09:28

De eerste supporter die onbevooroordeeld is moet ik nog ontmoeten. Als het Nederlands elftal lelijk op zijn Duits wint, staat het hele land te juichen - jij ook.

16 september 2020 om 10:04

Het grappige is toen ik Onana afgelopen zondag zag tijdrekken, ook op een legale manier, ik ook moest terugdenken aan Getafe en alle reacties van boze Ajacieden. Het is gewoon een logisch gevolg en de ene keer doet Ajax het, de andere keer Getafe. De scheids had moeten optreden, daar hebben ze in dit artikel gelijk in. Pas in de 87e geel trekken is voor de bühne. We zeggen met z’n allen je kan zover gaan als de scheids toelaat. In dit geval complimenten aan Onana. Uiteindelijk draait het om de punten.

16 september 2020 om 12:02

Het waren geen zes minuten, men heeft het over bruto tijd. Dus ook de normale tijd die een keeper nodig heeft om een bal in ontvangst te nemen, klaar te leggen en een uitrap te nemen. Zoals je zelf al zegt, uitgaan van zes seconden is belachelijk, typisch AD. Want in elke wedstrijd zijn er diverse momenten dat een keeper meer dan zes econden nodig heeft om het spel te hervatten. Sterker nog, denk dat geen een keeper in zes seconden het spel hervat heeft bij een achterbal.

16 september 2020 om 14:01

@speedyafcals je de tekst leest, betreft dit alleen bij een bal in de hand. Dus een bal die in de handen van de keeper komt, dient na 6 seconden terug in het spel gebracht te worden.

16 september 2020 om 18:11

@guandriks En als je het artikel in het AD leest, dan blijkt dat men alles opgeteld heeft, ook alle achterballen, de wissels en zelfs het VAR moment. En dan noemt men dat 'bruto' tijdrekken. De quotes vind je verderop in de discussie. Grappig he, het AD.

16 september 2020 om 08:06

Het is bij hem ook altijd zo opvallend en ziet er dom uit. Dat hij pas zo laat geel krijgt is dan ook zeker de scheids te verwijten

16 september 2020 om 08:23

Tijdrekken is nooit leuk maar ik heb zelf liever opzichtig tijdrekken dan wat Padt toen deed; zijn eigen schoenveter lostrekken en z’n schoen uittrappen en dan doen alsof dat kwam door een aanvaller..

16 september 2020 om 08:36

Wat Onana doet (bal vangen en opzichtig op de grond vallen) zie ik elke keeper in Spanje en Italie doen.

16 september 2020 om 08:57

Dat praat het toch niet goed?

16 september 2020 om 09:01

Ik vind van wel. Als keepers in alle topcompetities dit gedrag vertonen, dan ben je dom als je dat als keeper van Ajax niet ook doet.

16 september 2020 om 14:13

In spanje en italie gaan er veel ook vrijwillig naar de grond, in Nederland ook doen dan maar ?

16 september 2020 om 15:55

Als buitenlandse clubs het in de championsleague tegen een nederlandse club doen dan is het professioneel en zijn wij naief. Dus zeg het maar ben je liever een amateur of wil je er ook een keer bij horen ?

16 september 2020 om 23:42

Hahah ojah dat was pas echt belachelijke actie. Dat Onana geel krijgt/eerder geel had moeten krijgen is zeker terecht maar als je na ongeveer een half uur met 10 man komt te staan en dan met 0-1 voor komt had ik het ook gedaan. T gaat uiteindelijk om die punten binnen te harken dan maar lelijk winnen.

16 september 2020 om 08:58

Max 2 minuten in totaal, aldus vele ajacieden na de wedstrijd. Gelukkig is een enkeling nog wel objectief

16 september 2020 om 09:02

Ja sorry. Maar Onana pakt extra tijd. Het is niet zo dat als Onana haast had gemaakt bij achterballen en vangballen dat er dan 6 minuten extra gespeeld zou zijn.

16 september 2020 om 09:11

Nou in feite wel dus. Nu stond 6 minuten stil. Niet dat sparta gescoord had, misschien ajax juist. Maar het bagatelliseren van vele hier is toch wel bijzonder

16 september 2020 om 09:16

Ja jongens de bal is achter, dan ligt de bal natuurlijk nooit in 1 keer klaar voor de keeper om het spel te hervatten. Een bal toveren die meteen op de juiste plek ligt na een achterbal kan niet. En als Onana een bal vangt dan kpst dat ook altijd tijd. Of wil je nu zeggen dat Onana de bal niet meer mag vangen maar allen mag boksen? Waar slaat dit allemaal op?

16 september 2020 om 09:25

Het gaat om bruto tijd. Op het moment dat de bal achter ging hebben ze de klok laten lopen. Het pakken van de bal en het uittrappen kost normaal altijd minimaal 15-20 seconden. Als ze fait waren dan hadden ze die tijd eraf getrokken. Dan had je gezien dat het toch maar echt 2 minuten extra waren geweest. Dat is pas objectief kijken naar de situatie.

16 september 2020 om 09:30

Lees een even de tekst dan Heidi.

16 september 2020 om 09:37

Nog een keer de tekst gelezen en dezelfde conclusie.

16 september 2020 om 10:24

Heb je nog nooit gehoord van tijdrekken Heidi? Als Onana gewoon wat sneller had gespeeld had dat zeker 3/6 minuten gescheeld.

16 september 2020 om 12:04

Objectief? Geen enkele keeper verwerkt alle dode spel momenten in zes seconden. Doe eens normaal zeg en laat je niet beetnemen door het AD met haar bruto berekeningen.

16 september 2020 om 13:28

Ben er maar blij mee heidi, dit kinderachtige gedrag heeft jullie de Cl finale gekost.

16 september 2020 om 15:58

Heeft niks met objectief te maken. Hoeveel minuten is niet relevant. Onana bereikt het maximale resultaat in de wedstrijd en helpt daarin op zijn manier een beetje mee. Daar kan je als tegensatander wat van vinden maar Europees wordt je dan wel naïef genoemd.

Zes minuten is best flink, dus Onana in de gaten houden de komende matches. Lijkt me ook niet iets waar Ajax qua filosofie voor staat.

16 september 2020 om 07:10

6 minuten van 90 minuten is toch geen 10% haha, dit is toch algemeen bekend dat hij rijd rekt en geef hem groot gelijk.. overwinning was het belangrijkste aangezien je 2/3 met 10 man speelde

16 september 2020 om 07:15

O hahaha, goeiemorgen!

16 september 2020 om 07:17

Tijdrekken hoort er inderdaad (deels) helaas bij. Maar bij Onana gaat het wel heel erg ver hoor. Dat is bijna gewoon provoceren/uitdagen van de scheidsrechter en wat mij betreft was het niet vreemd wanneer hij daar een tweede gele kaart voor had gekregen. Het spel van Getafe vorig jaar werd vorig jaar ook (terecht) bekritiseerd terwijl je daar net zo goed van kunt zeggen dat het er bij hoort. Alleen snap ik heel goed dat zo'n Kamphuis het bij 1 gele kaart houdt want het gebeurt nooit. Als we hier meer vanaf willen moeten de regels vanuit de voetbalbonden aangescherpt worden en moet er meer gewaarschuwd worden dat scheidsrechters hier tegen op mogen treden.

16 september 2020 om 07:20

@Linux: dus als Onana op zijn eentje zoveel tijd wint is het professioneel. Als Getafe het vorig seizoen doet, zijn het zuigers. Double standards, zoals gewoonlijk. Ik vind het zwak, heel zwak dat Ajax, waarvan 1 speler meer kost dan de volledige Sparta kern, tegen godbetert Sparta tijd moet winnen na amper 30 minuten spelen.

16 september 2020 om 07:37

THenry, wat meest storende aan Getafe was dat ze om elke scheet gingen liggen en daar het tijdrekken ook aan plakte. Die deyverson (ofzoiets) je hoeft m maar aan te kijken en hij lag al. Zo gingen ze wedstrijd ook in ook. Beide de wedstrijden. Niet nodig ook want ze hebben er goede spelers lopen. Ajax ging zo de wedstrijd tegen Sparta niet in. Vergelijk met ze vind ik dus niet op gaan.Onana rekte puur tijd.

16 september 2020 om 07:39

@THenry Ik vind het sterk, heel sterk dat Ajax de hele wedstrijd kapot maakt nadat de scheids begint. Niet alleen rood voor Nico, maar ook geel voor Gravenberch voor helemaal niets en ook geel voor Daley voor praten als hij vragen stelt bij rood voor nico. Dat vergeet iedereen. Ajax besluit terecht rot dan maar op en laten zien van de beste geleerd te hebben. Huiver en huil. Ajax laat zich duidelijk niet meer bezeilen.

16 september 2020 om 08:04

Huiver en huil dat Ajax, waarvan 1 speler meer kost dan de volledige kern van Sparta, blijkbaar zo zwak is dat ze na 29 minuten al moeten beginnen met tijd rekken? Oh ja, sterk van Ajax. Je hebt gelijk. Ik kijk al uit naar de eerstvolgende keer een tegenstander van Ajax tijd wint en je hier dan als eerste staat te blaten hoe onsportief en zwak dat is😂😂

16 september 2020 om 08:19

Was het heel het team dat tijd rekte? Il zag Antony, Maz of Promes om maar wat te noemen niet rekken.Volgens mij stond alleen Onana te rekken. Steeds tot t randje, dat geoorloofd is maar begrijpelijk erg irri voor de tegenstander en mensen die graag Ajax wat negatiefs willen toestoppen. Waar ik t vermoeden heb dat jij dat ook erg graag wil. Je vergelijking met Getafe gaat ook mank want dat waren vorig jaar voor een hoop mensen helden omdat ze op 'slimmigheidjes' de wedstrijd wonnen. Natuurlijk was een groot deel daar ook tegen. Maar kom op zeg. Met diverse linke gele kaarten, een vroege rode kaart hebben ze de wedstrijd over de streep getrokken. Onanan rekte tijd maar ik denk dat Sparta alsnog niet had gescoord. Ajax was zelf niet scherp anders hadden ze over dit onmachtige Sparta heen gerold.

16 september 2020 om 08:24

Ik lees Getaffe. De ploeg die 11 tegen11 stond en niet 10 tegen 12 na een idiote rode kaart en enkele gele om niets. Ajax is de club die het meest benadeeld wordt door tijdrekkende keepers en nu het eens de andere kant op is is plots het hek van de dam. Hypocriete onzin, die klagers hebben geen poot om op te staan. Overigens mag Onana zich wel professionaliseren in het tijdrekken. Het is veel te opzichtig. Trek liever stiekem je schoen uit.

16 september 2020 om 08:56

@thenry, de scheidsrechter bepaalt wel gewoon de maat he? Onana maakt hier niks kapot, dat doet de scheidsrechter. Hij had namelijk zo rond de 45e minuut al geel moeten trekken, dan had Onana de rest van de wedstrijd wel uitgekeken. Maar dat deed hij niet en Onana kon gewoon doorgaan wat hij wilde. Je bent vrij dom als je dat niet doet met een man minder, dat zou elke keeper doen. Daarnaast heeft dat argument van 1 speler van ajax is evenveel waard als de hele selectie van Sparta ook niks geen toegevoegde waarde, 1 topspeler wint ook niet van een volledig team aan matige spelers. Daarnaast is ajax overigens nooit echt in gevaar geweest, of althans, het zag er nooit echt naar uit dat Sparta zou gaan scoren.

16 september 2020 om 09:05

@theny_228 Dat kun je natuurlijk ook omdraaien. Als Getafe het doet is het volgens de meeste niet-Ajax-supporters porfessioneel en moet Ajax daar maar mee dealen. Doet Onanan van Ajax het dan is het zwak van Onana. Wie is hier nou hypocriet? Hoeveel clubs er tegen Ajax wel niet vanaf minuut 1 tijdrekken. Niet normaal. En dan doet Ajax het.... ??? En die heeft het over double standards. Oh oh. Ga je mond spoelen. Ben je Belg ofzo?

16 september 2020 om 09:14

Wat een onzin, heb je het gedrag van Tadic wel eens gezien? Die trekt al een huilgezicht als je een scheet laat. Net als de meest sportieve speler allertijden (ik doe alsof ik de bal uittrap voor een blessure maar voetbal toch lekker door) Veldman en (ik kom 6 keer per jaar weg met rood en als ik er een keer een terecht krijg is de wereld te klein) Tagliafico. Of Swinging elbows Huntelaar. Ajax werd gewoon overklast door een spaanse subtopper, wat niet erg is. Maar dat had niets met dat gedrag te maken. Meer met hoog druk zetten, kansen creeeren vs weinig weggeven etc,

16 september 2020 om 10:31

@Heidi: kan je me even aangeven waar ik zeg dat ik last heb van het feit dat Onana tijd rekt? Boeit me niet hoor, ik vind het ergens zelfs professioneel. MAAR, als ploegen zoals Getafe dan hetzelfde doen moet dat ook aanvaard worden. En net DAT mis ik bij veel Ajax supporters want dan worden die van Getafe zuigers genoemd. begrijpend lezen... ter info, en niet dat het uitmaakt: ik ben Belg ja. En sinds 1994 Ajax fan.

16 september 2020 om 12:43

Wat heeft het er mee te maken hoeveel een speler kost . Het was 10 tegen 11 ,een profvoetballer kan heus wel een beetje ballen ook al speelt hij bij sparta .en vooral als ze een man meer hebben . Sparta is nu ook weer geen trencin 😁

16 september 2020 om 16:03

@thenry : Ja, die van Getafe zijn dan inderdaad zuigers. Zoals Onana dat zondag was. Soms doet het er niet toe hoe je wint, als je maar wint. Ajax probeert dat vaak op een mooie manier. Daarbij, ik vind ook wel wat van al die ploegen die alleen maar kunnen counteren. Neemt niet weg dat ook dat erbij hoort en dat accepteer ik ook. Binnen de regels mag het allemaal, dus benut het dan ook allemaal. Dat is topsport en zo moet je er iedere wedstrijd inzitten.

16 september 2020 om 07:13

Ik snap de ophef niet zo goed. Natuurlijk wekt het irritatie op voor iedereen die niet voor Ajax is, maar zoals in de tekst wordt aangegeven, doen we het op de EK finale en slepen we zo de beker in de wacht dan hoor je er niemand over. Als je een uur met 10 man staat pak je natuurlijk waar je kunt zoveel mogelijk tijd. Ja, die bal van Beugelsdijk had ie wel aan mogen nemen. Desnoods leg je m expres wat verder voor de 5 meter lijn zodat de scheids je corrigeert en jij de bal weer naar achter moet leggen om weer 10 seconden te pakken, dan ontloop je in elk geval die gele kaart.

16 september 2020 om 07:21

Ik snap nooit dat de scheidsrechters dat soort trucjes nog steeds niet door hebben. Of een keeper die bij een achterbal nog even zogenaamd boos naar een verdediger loopt om te vertellen wat die verkeerd heeft gedaan. Dat gekloot met 2e ballen. Dan denk ik hoeveel wedstrijden heb je gezien, ken je deze trucjes nog steeds niet.

16 september 2020 om 07:21

Als Getafe het doet, zijn het zuigers en voetbal onwaardig. Dergelijk gedrag zou ook achteraf gestraft moeten worden. Een wedstrijd schorsing voor Onana zou een gepaste straf zijn.

16 september 2020 om 07:24

Al aangepast, was er niet bij, sorry. Maar dan nog is t veel. Past niet bij Ajax. Uitgaan van eigen kracht toch? Niet Sparta uit t spel halen

16 september 2020 om 10:09

@T_Henry Ik vind dan dat je vanaf het begin van het seizoen moet gaan tellen, dus hij doet het pas één wedstrijd. Bij herhaling zou een schorsing wellicht een oplossing zijn. Nu is dat wat rigide denk ik.

16 september 2020 om 10:10

@ Hull city Een beker pakken of een 0-1 bij Sparta consolideren. Scheelt nogal

16 september 2020 om 12:45

Wel een verschil of 1 keeper het doet of dat 11 spelers steeds over het veld rollen vind je ook niet 🤷‍♂️

16 september 2020 om 16:05

@thenry : Wat een onzin is dat. Dat wijkt af van de regels en is een emotie en een gevoel van jou. Zullen we dan ook maar gelijk al die ploegen die het voetbal dood maken met counter-voetbal bestraffen ? Nee toch, ook dat past binnen de regels, dus probeer je emoties een beetje te bedwingen en hou het objectief :-)

16 september 2020 om 07:44

Het AD heeft dit al eerder uitgerekend. Bijvoorbeeld bij Ajax - PSV. Elke scheidsrechter zou inmiddels moeten weten dat het een spelbederver is, maar actie wordt nooit ondernomen.

16 september 2020 om 07:49

Ik ben vooral benieuwd naar hoe ze het berekend hebben. Want zolang de bal niet uitgeweest is valt het toch onder “zuivere” speeltijd? En wanneer beginnen ze met tellen? Vanaf het moment dat de bal al uit is? Iedere ploeg rekt tijd met een man minder of als ze op voorsprong staan. Letterlijke elke ploeg die tegen een grotere ploeg speelt rekt vaak vanaf het begin aan tijd.

16 september 2020 om 08:52

Het zal mij niets verbazen als dit door Ajax is ingefluisterd. Alle clubs zien dit en er is geen enkele grote club die een keeper wilt die zo doet. Dus de kans dat hij weggaat is nu wel een stuk kleiner geworden. Hij snijdt zichzelf er alleen wel mee in de vingers als hij ooit nog naar een grote club zou willen gaan.

16 september 2020 om 09:44

Josezf69.denk je echt dat hierdoor clubs Onana niet willen hebben? Je bent niet goed snik.

16 september 2020 om 10:07

Hij kan sowieso naar Getafe

16 september 2020 om 09:42

Waarom in de gaten houden komende matches? Je geef een verdediger toch ook geen geel voor iets kleins omdat hij in de wedstrijd ervoor een gevaarlijke tackel plaatste en ermee weg kwam.

16 september 2020 om 10:06

Omdat hij daarin een recidivist blijkt te zijn. Een verdediger die steeds dezelfde overtreding blijft maken zal daar ook steeds op afgerekend dienen te worden

16 september 2020 om 12:05

Complete onzin, typisch AD. Geen enkele keeper verwerkt alle dode spelmomenten binnen zes seconden. Wat een kolder zeg. Ga de spel momenten van Bijlow maar eens timen en kom dan eens terug. Mag je daarna van Bijlow namelijk precies hetzelfde beweren. De AD maakt zich compleet belachelijk met haar uitvinding van 'bruto' tijdrekken.

Had gehoopt dat ie zijn lesje wel geleerd had tegen Tottenham, dat mede dankzij hem toch wist te winnen in de halve finale en zo een finale plek als sneeuw voor de zon verdween.

16 september 2020 om 07:16

Wat is dat toch voor een onzin altijd? Die wedstrijd had 5 minuten blessuretijd en Moura maakt hem precies op de 5e minuut. Alsof de scheids eerder had afgefloten..

16 september 2020 om 07:19

Die blessuretijd was deels 5 minuten door zijn tijdrekken toch? 😅

16 september 2020 om 07:26

Tsja, 5 wissels, halve finale CL, iedereen een beetje tijd rekken. Blessurebehandeling her en der. Dan zit je zo aan 5 minuten. Elke keeper rekt tijd, vind het vooral vrij troosteloos dat we nu gaan bijhouden hoeveel tijd Onana heeft gerekt. Waar is het op gebaseerd? Hoe lang duurt een gemiddelde doeltrap, hoe lang deed Onana er zondag over? Het ja wat die oud-keeper zegt, zelfs in zijn tijd werd er al tijdgerekt.

16 september 2020 om 07:33

Haha, klopt hoor. Die blessuretijd had natuurlijk met meer dingen te maken dan alleen zijn tijdrekken. Maar het feit dat het nu bij Onana wordt bijgehouden zegt eigenlijk wel genoeg toch? Blijkbaar doet hij het zo vaak en zo lang dat het opvalt. Alle keepers rekken natuurlijd tijd in zo'n situatie maar bij Onana is het echt extreem. Krijgt er volgens mij ook wel relatief veel gele kaarten voor.

16 september 2020 om 08:29

Joh als hij toen niet zo vervelend deed was er na 93 min afgefloten en stond je tegen Liverpool in de finale. Maarja snap dat voor jullie hier een soort taboe op rust. Tijdrekken hoort erbij maar zo’n actie met Beugelsdijk of expres tegen de paal aan lopen en gaan liggen heb ik een tijdrekkende keeper nog nooit zien doen. Het is gewoon achterlijk.

16 september 2020 om 09:27

Skede, ik denk vooral dat het ook opvallend is dat een keeper van Ajax het doet (en zeker ook tegen Sparta). Elke tegenstander van Ajax doet het ongeveer vanaf minuut 1 (zoals Van Leer zondag ook deed) en dat wordt nooit bijgehouden.

16 september 2020 om 12:50

Wat een gelul ,als onana niet zo veel gered had waren ze sowieso nooit in de halve finale gekomen

16 september 2020 om 07:20

Ah joh hou daar nou eens over op. Elke keeper zou tijdrekken en de scheids had sowieso 5 min extra gegeven. We hebben gwn verloren door amateursfouten. Blind, De Ligt en Schöne die fouten maakten. Tadic die zoals gewoonlijk te lang in het veld staat en niet gewisseld werd.

16 september 2020 om 07:51

Magallan was daar echt de amateur. Die had Moura gewoon kunnen blokkeren. Dat deed het meeste pijn aan de ogen. Verder ben ik het eens tijdrekken hoort erbij, spelers geven ook toe dat ze opstootjes maken puur om tijd te rekken. Enige oplossing is gewoon de tijd stilzetten, maar magischerwijze kan dat (nog)? niet. Simpelste oplossing ooit

16 september 2020 om 07:27

Mede dankzij hem werd de halve finale gehaald... Onzin om dit verlies toe te schrijven aan tijdrekken. Kijk ff naar hoe t elftal stond bij de goals en hoe er door De Ligt en Blind als kip zonder kop naar voren werd gerend. Schöne die staat te schutteren waar n goal uit komt, Ziyech die n grote kans mist, Magallan die slecht inviel...

16 september 2020 om 08:03

Ik weet zeker dat elke keeper bij een underdogploeg tegen een topploeg als de spurs tijd had gerekt bij een voorsprong. Onana doet het naar mijn mening niet meer dan andere keepers.

16 september 2020 om 08:46

Dezelfde Onana die mede met fantastische reddingen tegen Benfica, Bayern, Juventus en Real Madrid er überhaupt er voor gezorgd heeft dat Ajax in de halve finale stond, Het glas is half vol of half leeg.

16 september 2020 om 09:57

Dat je tegen Benfica nog durft te noemen, daar blunderde die nog.

16 september 2020 om 12:49

Maakte toen in de slotminuut nog een fantastisch redding bij 1-1.

16 september 2020 om 12:48

Wat een onzin ,de ballen vergeten die hij heeft tegen gehouden waardoor ze in de halve finale kwamen 🤣

Is te makkelijk dit. Laten we beginnen met het punt dat ik het totaal niet eens ben met tijdrekken. Maak er gewoon zuivere speeltijd van, ben je van t gezeik af. Wat Onana doet heet evhter in het buitenland professioneel en gisteren gaf Kiev weer een lesje hoe Hollandse naïviteit de kop in werd gedrukt, dat was ook de gemiddelde reactie hier op.VZ. Bovendien is de optelsom van AD stemmingmakerij, want "De krant benadrukt dat het gaat om bruto speeltijd, want aan een VAR-check en een wissel van Sparta kon Onana niets doen". Maak er dan ook direct gewoon netto van. Tenslotte: zuivere speeltijd!!!

16 september 2020 om 07:20

Zuivere speeltijd: helemaal eens. Snap niet dat daar zo weinig mee gedaan wordt (lijkt het). Hoewel er ook zeker haken en ogen aan zitten zou het het spel een stuk aantrekkelijker maken.

16 september 2020 om 07:35

Het lijkt mij juist niet aantrekkelijker. Ben bang dat je echt tempo uit wedstrijden gaat halen. Verdedigende ploegen hoeven dan helemaal geen vaart meer te maken en zullen alles aangrijpen om weer op adem te komen. Als ze dan geen vaart meer hoeven maken en het spel ligt telkens langer stil, weet ik niet of dat goed is voor de entertainment. Het zal eerlijker zijn maar denk ook minder leuk. Eigenlijk net als de var.

16 september 2020 om 07:44

Er moet zeker gekeken worden naar de invulling en uitwerking inderdaad. Je kunt bijvoorbeeld tijdrekken nog steeds strafbaar stellen, ook al heb je zuivere speeltijd. Deels voor de snelheid van de wedstrijd maar ook omdat je anders in theorie wedstrijden van bruto 120 minuten kan krijgen en dan kom je met de uitzendschemas in de knoop. Met de VAR komt het op termijn denk ik ook wel goed, nu ze met die marges gaan werken en zich dus meer gaan richten op de echt grote fouten.

16 september 2020 om 07:55

Daar hebben we een scheidsrechter voor. Bij een dood spelmoment de bal snel weer in het spel brengen.

16 september 2020 om 08:03

@paneermeel Dat is hun taak nu ook al.

16 september 2020 om 08:10

@skede Ja er zal vast bedacht voor worden maar als neutrale toeschouwer geloof ik niet dat het er leuker op word. Ik blijf het meer als een hulpmiddel voor de scheidsrechter zien, dan iets om het voetbal leuker te maken. Voor de scheidsrechters/var hebben we nu iets simpels bedacht met handsballen. Eigenlijk is alles hands, behalve als de armen langs het lichaam zijn. Qua regel duidelijker, maar niet leuker. Ben bang dat er veel zure penalty's gegeven gaan worden. Maar alsnog zie ik dit weekend een handsbal bij Heerenveen. Voor mij hoeft er zeker geen penalty voor gegeven te worden maar qua regel wel. En alsnog word dat gemist door de scheidsrechter en de var.

16 september 2020 om 07:40

@Formus, ik meen mij te herinneren dat je in een eerder artikel aangaf dat het tijdrekken van Onana maximaal 2 minuten betrof, namelijk 10 keer maximaal 10 seconden (afgerond 2 minuten). Blijkbaar verkijken we ons op de tijd die een keeper kan winnen met tijdrekken. Een consequente aanpak van scheidsrechters is nodig en eerlijk gezegd lijkt het me prima mogelijk om handelend op te treden als scheidsrechters in dit soort gevallen.

16 september 2020 om 09:14

Gelbe, dat heb je je dan niet goed herinnerd, qant dat was ik niet 😉. Ik erger me namelijk kapot aan tijdrekken, op welke manier dan ook. Iemand die een bal in dreigt te gooien en toch weer terugloopt. Een vrije trap dreigt te nemen en weer terug. Een extra keer over de grond gaat rollen. Een keeper die de hele wedstrijd gewoon staand ballen vangt en ineens gaat liggen als ie een bal vangt... ik vind het allemaal vreselijk. En of het nou de tegenstander (vooral Spaanse tegenstanders zijn er heel goed in, zie Valencia en Getafe afgelopen jaar tegen Ajax) of de eigen club betreft. Ik stoor me er mateloos aan en ben al heel lang voorstander van zuivere speeltijd. Net als bv selfpass, tijdstraffen bij kaarten en doorwisselen. Maakt het allemaal een stuk interessanter en sneller.

16 september 2020 om 09:33

@Formus, haha dan was het iemand anders. Misschien Rochus wel, op een of andere manier lijken jullie namen op elkaar

16 september 2020 om 10:29

No problem. Maar onthoud maar: Rochus is een oud tennisser en mijn moeder heeft me gewoon een rare naam gegeven 😉

16 september 2020 om 12:07

Nee je doet mee aan een stompzinnige hetze van het AD. Er is namelijk geen enkele keeper die alle dode spelmomenten in zes seconden verwerken. Als je Onana wil beschuildigen van tijdrekken, dan moet je eerst een gemiddelde uitreekenen over het hele weekend van alle keepers. Kan zomaar zijn dan Onana dan eens een stuk sneller blijkt te zijn dan anderen.

16 september 2020 om 12:11

@Speedy, wat mij betreft geldt de hetze voor het hele keepersgilde. Gewoon opschieten en het spel hervatten conform de regels wordt vrijwel niet gedaan. Simpelweg omdat de regels niet worden gehandhaafd.

16 september 2020 om 12:39

De regels zijn onduidelijk. 30 seconden vanaf het moment dat een bal achter gaat, ballenjongen de vrije bal gepakt heeft, aan de keeper gegeven heeft, klaargelegd is, aanloop genomen is, tegenstanders het strafschop gebied verlaten hebben en de bal getrapt wordt, is toch niet veel te noemen? Dat het AD dat tijdrekken noemt, is echt hilarisch.

16 september 2020 om 12:54

@Speedy, eens hoor. Persoonlijk stoor ik me meer aan de situaties waarin de keeper een bal klemvast pakt in open spel. Om vervolgens naar de grond te gaan en/of de bal onnodig lang vast te houden. En daar zou geen enkele discussie over mogen zijn. Zes seconden en geen tel langer. Ook makkelijk te handhaven. In mijn amateurteam telt de spits altijd opzichtig mee, komt soms tot twintig...

16 september 2020 om 13:47

Elk team neemt meer dan zes seconden om weer in positie te komen nadat een keeper de bal klemvast heeft. Keeper moet opstaan, om zich heen kijken naar tegenstanders, zoeken naar de vrije man en de bal in het spel brengen. Echter hij mag dat niet doen zolang zijn team niet in positie staat want bij een onderschepping heeft de tegenstander een scoringskans. Wil men dat echt binnen zes seconden, dan zal men doellijnklokken in moeten voeren die tellen zodra de keeper de bal heeft. Wel zal het spel veranderen, het is ineens aantrekkelijk om de bal naar de keeper van de tegenstander te schieten en meteen hoog druk te zetten terwijl de klok tikt. Zes seconden en dan een vrije trap wellciht met gele kaart. Tik tak.

Ik snap deze hele discussie niet. Als Ajax tegen dit soort ploegen speelt en het staat 0-0 dan wordt er aan alle kanten gerekt door de tegenstander. Want 0-0 tegen Ajax is een goed resultaat. Nu komt Ajax met 10 man te spelen, komen zelfs op voorsprong en krijgt de tegenstander een koekje van eigen deeg en worden er hele analyses losgelaten.

16 september 2020 om 07:30

Oh dus omdat andere clubs het doen mag Ajax het ook? Tijdrekken moet gewoon aangepakt worden. Onana spant de kroon dus logisch dat de discussie over hem gaat.

16 september 2020 om 07:37

Nee, als andere clubs het doen komt er geen nationale rel en staat het AD niet hijgerig klaar met stopwatches om te meten hoeveel minuten er zijn gesmokkeld door de keeper. Het is schijnbaar pas een probleem als Onana het doet. Vorig seizoen met Sergio Padt, dat spande de kroon toen hij zijn eigen schoen uit schopte om maar nog meer tijd te kunnen pakken. Toen kregen we geen tijden te zien met hoeveel minuten er waren gesmokkeld.

16 september 2020 om 07:43

Hoge bomen vangen veel wind. Wat mij betreft wordt dit een terugkerend item van het AD en dan voor alle keepers. Het tijdrekken van vooral keepers is een doorn in het oog en met consequente naleving van de regels prima te handhaven door scheidsrechters. Een waarschuwing onverbiddelijk gevolgd door een gele kaart en daarna een tweede gele kaart. Three strikes out.

16 september 2020 om 07:47

Dat is niet helemaal waar. Die actie van Padt werd ook overal besproken en 10x herhaald. Werd ook schande van gesproken. Het verschil is dat Onana het natuurlijk op veel regelmatiger basis waardoor het meer op valt. Het zegt toch wel genoeg dat hij er om bekend staat?

16 september 2020 om 08:01

Ik heb geen minutenaantal gezien die Padt gesmokkeld heeft. Vond men niet belangrijk genoeg om te melden. Bij Onana wel. Voor de rest is het bij Onana pas de 3e wedstrijd dat het opvalt. 1x Ajax - Psv, 1x Ajax - Spurs en nu dus Sparta - Ajax. Poe poe 3 wedstrijden, het is mij wat. Dat noemt men regelmaat. Weet je wat regelmaat is? Al die Eredivisiewedstrijden dat de kleine clubs het tegen de topclubs doen. Dat is namelijk wekelijks.

16 september 2020 om 08:07

Toch wel apart dan dat Onana hier om bekend staat en andere keepers niet. Onana doet het gewoon veel meer en veel opzichter. Reacties van Ajacieden hier hebben nogal een hoog calimero gehalte. 'Ja maar hun doen dat ook. Alleen bij Onana wordt er een probleem van gemaakt. Boehoe.' Onana is nou eenmaal de ergste tijdrekker. Logisch dat het over hem gaat. Maar natuurlijk moet iedere tijdrekker aangepakt worden.

16 september 2020 om 08:13

@masterd het gebeurd veel vaker bij Onana dan die 3 keer, ik zie het ook als ze 2-0 voor staan. Er moet gewoon veel en veel strenger gecontroleerd worden. Keepers hebben geen 20 tellen nodig om op te staan. Kunnen ze niet binnen 10 tellen een bestemming voor de bal vinden? Gooi je hem maar lang. Zoals Warmerdam vorig jaar, voelde heel onrechtmatig maar dat is wel hoe het zou moeten. 1e keer tijdrekken een waarschuwing, 2e keer geel, 3e keer tweede geel .klaar. Of het nou de topclubs zijn of de kleine clubs.

16 september 2020 om 12:52

Benzema. Als benjamin van leer bij sparta-emmen tijd rekt of padt bij groningen-twente dan boeit het niemand, maar ook bij die clubs gebeurd het elke week. Of denk je dat het in die wedstrijden niet gebeurd?

16 september 2020 om 13:23

MasterD, nationale rel?! Je denkt toch niet dat de keeper van Ajax belangrijk is in dit land? Altijd wel wijzen naar het tijdrekken en het klieren van de tegenstander maar zelf niet kunnen incasseren wanneer je eigen keeper feitelijk dus ruim 6 minuten tijd rekt... Niet de eerste keer dat Onana tot vervelends toe aan het tijdrekken is. Alleen maar goed om dit valsspelers in de schijnwerpers te zetten. Maakt niet uit voor welke club diegene speelt.

16 september 2020 om 14:53

Zytto34. Misschien omdat die het niet zo vaak doen als Onana? Dit wordt aangekaart omdat mensen het gruwelijk irritant vinden. Als van Leer het zo vaak doet, vinden mensen dat ook irritant en zal daar ook een probleem van gemaakt worden. Doe niet alsof het te maken heeft met voor welke club hij speelt. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers van mindere clubs die negatief uitgelicht worden door hun gedrag. In het geval van tijdrekken is Onana gewoon de ergste, dus wordt hij uitgelicht.

16 september 2020 om 07:41

Natuurlijk gebeurd het overal, maar je kunt toch niet ontkennen dat Onana misschien wel de keeper is die dit het meest opzichtig doet. Ook hoe hij afgelopen wedstrijd weigert de bal aan te pakken is gewoon kinderachtig en heel opzichtig. Mede met deze berichtgeving erom heen denk ik dat hij dit jaar geschorst gaat worden door meerdere gele kaarten voor tijdrekken.

16 september 2020 om 07:59

@Janssen, je hebt gelijk hoor. Onana is absoluut de overtreffende trap qua tijdrekken en krijgt er met regelmaat een gele kaart voor. Juist omdat hij het zo ontzettend opzichtig doet, oliedom.

16 september 2020 om 09:12

Ondanks dat hij best wel eens een kaart gepakt heeft vind ik dat hij er nog goed vanaf komt. het is een geweldige keeper, maar als je kijkt hoe hij bij een opstootje soms er naar toe sprint en hoe hij hoe tijdrekt, dan heeft hij toch best wel opvallende nare trekjes waar hij veel vaker voor gestraft hoort te worden.

16 september 2020 om 10:35

janssen, dit was echt veel te opzichtig inderdaad. Maar dat naar opstootjes sprinten? Vorig jaar werd hij tegen Chelsea en Valencia juist geroemd dat hij als enige zijn teamgenoten tot rust maande.

16 september 2020 om 16:16

Voor mijn gevoel staat hij daar vaker te duwen en te laten zien dat hij het er niet mee eens is, dan dat hij aan het sussen is.

16 september 2020 om 15:48

Ik vind dat jij eerst eens even het bericht moet lezen, voordat je tot de conclusie komt dat je de discussie niet begrijpt. De discussie zit hem niet zozeer in of het moreel juist is of Ajax dan wel Onana dit telkens flikt, maar veel meer in het feit hoe de scheidsrechters dit steeds kunnen toelaten. En die discussie snap je wel toch hoop ik? Of het nu Ajax of Emmen is, Onana of Padt, of wie dan ook, bij de eerste gelegenheid dat een scheidsrechter de neiging voelt om voor de tweede keer op zijn klokje te tikken om een keeper tot haast te manen moet-ie gewoon geel trekken. Ongeacht of dat zijn eerste of tweede keer geel is. En elke keer als hij het daarna opnieuw doet: opnieuw geel! Ben je van alles af!

Tja dubbel gevoel. Kiev scoorde gisteren net na rust en die jongen begon gelijk te roepen dat ze langer moesten juichen . Kiev gaat slim door, az wordt kinderachtig uitgeschakeld. Zolang de scheids het niet bestraft mag onana het doen. Leuk is het idd niet

Ben benieuwd hoeveel minuten hij heeft gewonnen als je zijn hele Ajax periode berekent. Dan praat je gewoon over hele wedstrijden. Heel hard aanpakken deze valsspeler. Mag wat mij betreft wel eens een keer aan lange schorsing krijgen.

16 september 2020 om 07:30

Haha, valsspeler zelfs... zolang t mag van de scheids is t geen valsspelen. Hij wordt er toch ook, geheel terecht overigens, voor gestraft met geel? Hij zoekt de grens op en soms gaat ie er overheen, wat resulteert in geel.

16 september 2020 om 07:33

En daarna blijft hij lekker doorgaan, maar dat resulteert niet in een tweede geel? Lijkt me niet helemaal eerlijk dat je zomaar 6 minuten van de speeltijd af kunt halen door tijd te rekken. Hier moet gewoon veel harder tegen opgetreden worden.

16 september 2020 om 17:21

Maar dat is dan toch aan de arbiters net zoals de een bij Tagliafico zegt dat het rood is en n ander geel? Als Onana, of wie dan ook, 6 minuten tijdrekt en er komen er slechts 4 bij is dat dan valsspelen van zijn kant of een tekortkoming van de arbiters? Elke keer dat er wordt tijdgerekt wordt het toch geconstateerd en zolang er niets tegen wordt gedaan zal hij, en ook andere keepers, de grens opzoeken totdat er een vermaning of een kaart komt. Als je dit wil verbannen zul je naar n systeem met zuivere speeltijd moeten, net als bij t basketbal.

16 september 2020 om 12:09

Grapjas. Het AD bepaald niet of een speler tijd rekt of niet. Dat doet de scheidsrechter. Het AD 'vergat' te kijken hoe lang andere keepers erover doen om het spel te hervatten. Eventjes uitgaan van een zes seconden regel die nergens op de velden gehaald wordt is kolder. Verder praten ze over 'bruto' tijd. Echter het gaat om netto tijd, je kan Onana niet aanrekenen dat hij een bal moet krijgen of dat er een wissel is.

Tja, Onana zoekt de randjes op van het toelaatbare. Dat kun je professioneel noemen. Persoonlijk vind ik het bloedirritant en komt het de amusementswaarde niet ten goede (niet onbelangrijk bij voetbal). Maar het is aan de scheidsrechter om in te grijpen. Onbegrijpelijk dat dat niet op tijd is gebeurd. Blijft raar dat scheidsrechters geen enkele moeite hebben om geel te trekken voor een ongelukkige handsbal, maar heel terughoudend zijn met geel of zelfs rood voor tijdrekken. Hoe moeilijk is het? Gelijk bij het eerste vergrijp een waarschuwing en daarna direct kaarten trekken. Juist bij Onana is het overduidelijk met al het theater dat erbij komt.

16 september 2020 om 13:26

Dit is helemaal niet toelaatbaar. Alleen heeft niemand het lef om een tweede geel te geven voor dit vergrijp. Precies wat je aangeeft, voor andere vergrijpen is het geen moeite om een tweede geel te geven maar hiervoor wel. Ze durven geen ballen te tonen, bang voor kritiek.

Uitstekende zaak dat dit een keer is becijfert. Dat Onana enorm vaak tijd rekt wisten we natuurlijk al, maar voor de sceptici is het toch goed om dit nu in concrete cijfers terug te kunnen zien. De arbitrage kan dit niet langer negeren.

16 september 2020 om 12:11

Het is niet becijfert. Men heeft een bruto tijd uitgerekend. Netto tijd is relevant, niet bruto. Verder gaat men uit van een zes seconden regel die nergens op de velden gehaald wordt. Bij uitrappen rekent men vanaf het moment dat de bal uit gaat. Opstaan, bal vragen aan een ballenjongen, soms tweede bal in het veld, bal goed leggen voor een uittrap, wachten tot alle tegenstanders opgestaan zijn en het strafschop gebied verlaten hebben, aanloop nemen en de bal schieten en als dat allemaal binnen 30 seconden gebeurt noemt men het nog steeds tijdrekken. Dus slaat het 'onderzoekje' van het AD nergens op. Want de meeste uittrappen kosten zo rond de 30 seconden, ook die van Sparta.

16 september 2020 om 16:19

ik vind 30 seconde wel heel overdreven. Maar Onana krijgt wel steeds meer de naam de grenzen op te zoeken. Nu zoveel aandacht daar op zal hem zeker niet helpen. het blijft alleen de vraag in hoeverre scheidsrechters hem geel of erger nog 2x geel durven te geven.

Wat een onzin, Ajax staat met 10 man en probeert de wedstrijd over de streep te trekken. Tijdrekken is natuurlijk irritant, maar wel typisch dat Onana erop aangepakt wordt. Vrijwel alle keepers (en de rest van de spelers) die ik de afgelopen jaren in de arena heb gezien, doen vanaf de eerste minuut aan tijdrekken om zolang mogelijk de 0 te houden en Ajax te ontregelen. Krijgen ze ook zelden geel voor en ook logisch dat ze het zo proberen.Dit is dus selectief geneuzel

16 september 2020 om 07:47

Onana wordt genoemd, omdat hij het zo opzichtig doet. Dat is toch ook gewoon zo? En ja, je kunt het professioneel noemen en dat het erbij hoort. Maar dan had je vast ook niets te zeuren over Getafe? Uiteindelijk is het gewoon niet goed voor het voetbal, want dat verliest amusementswaarde.

16 september 2020 om 17:53

Volgens mij zeg ik nergens dat ik voor tijdrekken ben. Ik vind alleen de aandacht voor dit geval zo overdreven als ik wekelijks “ kleinere clubs” dit vanaf minuut 1 tegen “ grotere clubs” zien doen waar nooit aandacht voor is. En dat is net zo opzichtig...

16 september 2020 om 17:53

Volgens mij zeg ik nergens dat ik voor tijdrekken ben. Ik vind alleen de aandacht voor dit geval zo overdreven als ik wekelijks “ kleinere clubs” dit vanaf minuut 1 tegen “ grotere clubs” zien doen waar nooit aandacht voor is. En dat is net zo opzichtig...

Tsja, het zegt mij niet zo veel die 6 minuten. Is dat veel, is dat weinig voor een keeper? Wat pakt een keeper van een kleine club mee met tijdrekken in dit soort wedstrijden? Dat vinden ze het nooit waard om te berekenen. Behalve als Onana het doet natuurlijk, dan gaan we de beelden terugspoelen en met een stopwatch lopen klootviolen. Voor de rest mag je als je een bal vangt gewoon naar de grond gaan. Doet namelijk elke keeper om vervolgens ook niet binnen 6 seconden het spel te hervatten. Onana doet dat bij tijdrekken bij elke hoge bal. Moet je maar betere hoge ballen geven die de keeper niet simpel uit de lucht kan plukken. Net als die vele doeltrappen, moet je de bal maar niet kansloos over de achterlijn schieten. Het was namelijk niet dat er sprake was van doelgevaar. Overigens ben ik voorstander van zuivere speeltijd hoor, dus laat ze het lekker introduceren.

16 september 2020 om 07:45

@Master D, "Doet namelijk elke keeper om vervolgens binnen 6 seconden het spel te hervatten. Onana doet dat bij tijdrekken bij elke hoge bal." Daar zit het probleem nou juist. Pak zelf je stopwatch er maar eens bij. In de praktijk duurt zo'n hervatting minimaal 10 seconden. Om nog maar te zwijgen over het nemen van een doeltrap, dan gaan we soms zo richting 25-30 seconden.

16 september 2020 om 07:57

In andere wedstrijden doen andere keepers het ook, dan mag het schijnbaar wel zonder gezeur op te leveren. Bij Getafe - Ajax en Ajax - Getafe was het AD ongeveer de eerste om de volledige zuivere speeltijd te melden, dat die op een recordlaagte stond. Dat cijfer geven ze nu niet. Zeker omdat het hun niet uitkomt en de wedstrijd Sparta - Ajax qua zuive speeltijd gewoon prima was. Ik hoef geen stopwatch erbij te pakken om te weten dat het lang duurt. Heb er heel veel ervaring mee, want in de Arena zie ik elke 2 weken een keeper alles uit de kast halen. Bij Sparta - Ajax kun je ook makkelijk 2 minuten tijdrekken van Benjamin van Leer vinden uit het eerste half uur toen de stand nog gunstig was. Dan roept er ook niemand op om in te grijpen. Het gaat mij om de dubbele standaard. Ja, tijdrekken moet je aanpakken, maar het is echt geen Onana probleem, terwijl er wel alleen ophef komt als hij het doet.

16 september 2020 om 08:05

Het heeft waarschijnlijk te maken met meerdere factoren. Onana speelt bij Ajax, de grootste club van Nederland. Dan gaat blijkbaar toch een andere standaard gelden, niet terecht uiteraard. Het andere aspect vind ik belangrijker, namelijk dat Onana het zó ontzettend opzichtig doet. Ik ken de statistieken niet, maar ik ben er van overtuigd dat Onana van alle keepers in de Eredivisie de meeste gele kaarten heeft gepakt voor tijdrekken in de afgelopen seizoenen. En juist dat opzichtige zorgt voor (al dan niet terechte) beeldvorming. En het argument hoge bomen vangen veel wind bedoel ik wel serieus. Ik praat het niet goed, maar het AD weet ook dondersgoed dat een artikel over tijdrekken van Onana goed belezen wordt. Veel interessanter dan het tijdrekken van de keeper van RKC.

16 september 2020 om 08:09

@Master D, google is een grote vriend en heel veel duidelijker wordt het niet. Bron uit 2019: Aantal gele kaarten voor Onana, Zoet en Vermeer in de Eredivisie:André Onana (als keeper van Ajax)106 Eredivisie duels8 gele kaarten, waarvan 7 laat in de tweede helft Jeroen Zoet (als keeper van PSV)200 Eredivisie duels6 gele kaarten Kenneth Vermeer (als keeper van Feyenoord en Ajax)194 Eredivisie duels4 gele kaarten

16 september 2020 om 08:53

Haha, misschien maar eens gewoon die gele kaarten terugkijken, voor je dergelijke conclusies trekt. Ik zie een gele kaart staan tegen ADO Den Haag in de 90e minuut bij een 6-1 voorsprong. Ja, dat zal wel tijdrekken geweest zijn. Of was het toch gewoon protesteren bij een penalty? Nee, laten we het op tijdrekken houden, anders klopt het verhaaltje niet meer. Een keertje uit bij PSV op 3-0 achterstand tijdens de kampioenswedstrijd van de Eindhovenaren. Ja, dat zal wel tijdrekken geweest zijn, anders moeten we het op een frustratie kaart vanwege de kansloze wedstrijd houden en klopt ons verhaaltje niet meer. Weet je wat de feiten zijn? Dat dit in de Eredivisie zijn eerste kaart voor tijdrekken was sinds de befaamde Ajax - PSV 3-1 overwinning. Kortom Onana heeft in anderhalf jaar Eredivisie 2x een kaart voor tijdrekken gehad toen zijn ploeg een kleine voorsprong aan het verdedigen was met 10 man. Hoe durft hij.

16 september 2020 om 09:04

@Master D, Onana krijgt ruim twee keer zoveel gele kaarten als Zoet en Vermeer. Gemiddeld één keer in 7,5 wedstrijd. Met je eens dat het wellicht niet in alle gevallen tijdrekken was. Voor mij staat echter wel buiten kijf, kijkend naar deze cijfers, dat er iets goed mis is met Onana. In mijn ogen serieus topkeeper onwaardig. En, wellicht onterecht, zorgt ook dat voor beeldvorming.

16 september 2020 om 09:27

Dat Onana veel kaarten krijgt voor een keeper in de Eredivisie is voor mij een andere discussie dan dat hij met enige regelmaat aan het tijdrekken is. Dat laatste ben ik het namelijk niet mee eens. Naar verhouding krijgt hij inderdaad veel gele kaarten. Vaak voor praten/betrokken zijn bij opstootjes. Tijdrekken heeft Ajax in de Eredivisie doorgaans niet nodig. Ja, als er een kleine voorsprong met een man minder verdedigd moet worden en ja dan pakt Onana opzichtig geel. Echter wordt hier gedaan alsof het schering en inslag is bij Onana, terwijl dit zijn eerste gele kaart voor tijdrekken in de Eredivisie in anderhalf jaar was. Het was ook voor het eerst sinds die tijd dat Ajax weer met een man minder stond en een kleine voorsprong te verdedigen had.

16 september 2020 om 09:32

Onana heeft ook meer wedstrijden gekeept denk ik dan Zoet. Unnerstall heeft ook nog een tijdje gekeept. 8 voor Onana en 6 voor Zoet scheelt dan helemaal niks.Edit- zie nu hieronder dat je de wedstrijden erbij had gezet. Zoet toch veel meer dan Onana dus dan heb je idd toch gelijk

16 september 2020 om 09:34

@Apeldoorner, het aantal wedstrijden staat er nota bene bij. Dus ja, Onana pakt gewoon veel meer kaarten dan bijvoorbeeld Zoet en Vermeer.

16 september 2020 om 09:35

@Master D, blijkbaar is dat dan inderdaad beeldvorming. Overigens ben ik van mening dat hij wel vaak tijdrekt, maar blijkbaar wordt het niet zo heel vaak bestraft de discussie verstomt na vandaag vast weer en de hele voetbalwereld draait gewoon weer door alsof er niets aan de hand is.

Dit is de gedoodverfde titelkandidaat? Die met tijdrekken moeten winnen van Sparta? Kan nog leuk worden. Je kan wel zeggen ze spelen met 10 man? Oke, dat klopt, maar daarvoor was het ook echt helemaal niets.

16 september 2020 om 07:47

Niets weggegeven, genoeg gecreëerd en itt de rest ook geen momenten waarbij het door de tegenstander niet goed werden uitgespeeld. Kunnen de rest van de titelkandidaten niet zeggen....

16 september 2020 om 13:56

Tegen sparta haha, ben er maar trots op. Onana is al 100x meer waard als die hele selectie.

16 september 2020 om 13:59

Volgens mij had Sparta toch echt kunnen scoren. Die kans die net over ging bijvoorbeeld? Of de paniek die Ajax had waarna er een penalty had gegeven kunnen worden omdat de bal weer op het hand kwam.

16 september 2020 om 12:12

Uit winnen met tien man op ongesproeid, loeitheet kunstgras en toch drie punten pakken daar waar afgelopen jaren steevast punten werden verloren in de eerste wedstrijd geeft mij juist veel vertrouwen.

Wat is het criterium om tijdrekken temeten. Ik reken op de tijd die het langer duurt dan normaal om de bal weer in het spel te brengen. Er zal echter met de volledige tijd van balbezit of het moment dat de bal uit het spel is gerekend zijn. Feitelijk is dat onjuist. Onana heeft dit niet nodig en zou dit veel slimmer moeten doen. Aan de andere kant is dit wat zo ongeveer elke ploeg tegen Ajax doet en dan wordt dat slim ontregelen genoemd. Heeft het AD overigens ook berekend hoeveel tijd van Leer vóór de 0-1 gerekt heeft?

16 september 2020 om 12:14

Er is geen criterium. Er is een vage zes seconden regel echter die wordt nergens gehandhaafd. Elke keeper heeft meer tijd nodig dan zes seconden nadat een bal achter ging om een uittrap te nemen. Verder gebruikt het AD heel gemeen de term bruto tijdrekken daar waar alleen netto relevant is. Ze geven zelf al aan, als Sparta de bal de tribune in schiet en de ballenjongen gooit niet meteen een bal naar Onana, hoe kan Onana dan snel uit trappen? Maar ze tellen die tijd wel.

Het is in mijn ogen echt bozar dat iedereen dit een gigantisch probleem vind, terwijl het keer op keer terug komt. Waarom doet de fifa/uefa/knvb hier niks aan. Er zijn al regels, handhaaf ze en bedenk nieuwe regels. Als er na 7 sec niet uitgetrapt wordt meteen een vrije trap gegeven wordt en zuivere speeltiid wordt ingevoerd heb je dit gezijk niet (of minder) ik kan er met mijn hoofd niet bij dat geen een van de mannen met een hoge functie dit probleem proberen aan te pakken...

16 september 2020 om 08:19

Die secondenregel is ook lastig, je bent als speler ook afhankelijk. Een bal in het publiek die ze niet terug geven, of een ballenjongen die even wat langer wacht met de bal geven.

16 september 2020 om 09:14

Ik neem aan dat een seconde regel niet in gaat als je geen bal hebt.

16 september 2020 om 09:18

Dus dan kan het publiek of ballenjongens er voor zorgen dat hun ploeger langer op adem kunnen komen.

16 september 2020 om 13:57

Dat is toch nu ook al?

16 september 2020 om 12:16

De regel is zelfs zes seconden alleen is die niet haalbaar bij bevoorbeeld uittrappen. Je moet eerst opstaan, dan een bal krijgen, die klaar leggen, achteruit lopen voor de aanloop, wachten totdat de tegenstander het strafschop gebied uit is, bijvoorbeeld de treurende spits die naast kopte en blijft liggen, en pas dan kan je de uittrap nemen.

Google is een grote vriend en heel veel duidelijker wordt het niet. Bron uit 2019: Aantal gele kaarten voor Onana, Zoet en Vermeer in de Eredivisie: André Onana (als keeper van Ajax)106 Eredivisie duels 8 gele kaarten, waarvan 7 laat in de tweede helft. Jeroen Zoet (als keeper van PSV)200 Eredivisie duels 6 gele kaarten Kenneth Vermeer (als keeper van Feyenoord en Ajax)194 Eredivisie duels 4 gele kaarten

16 september 2020 om 09:13

En alle gele kaarten zijn voor tijdrekken? Zolang de oorzaak er niet bijstaat, zegt het niet zoveel. Mij staat bij dat Onana ook wel eens een kaart heeft ontvangen voor uit zijn 16 komen bij een opstootje. Daar heeft hij namelijk ook een handje van (gehad).

16 september 2020 om 09:14

Misschien gewoon eens echt naar de feiten kijken voor je onwaarheden verkondigd. Onana heeft bijvoorbeeld tegen de Eagles op 28 augustus 2016 in de 45e minuut een gele kaart gekregen. Op 26 februari 2017 in de 54e minuut tegen Heracles en ook nog eens op 25 februari 2018 tegen ADO in de 37e minuut. Dat valt bij jou dus bijna allemaal onder kaarten 'laat' in de 2e helft? Zeker ook allemaal kaarten voor tijdrekken zeker? Op een 0-0 stand tegen ADO heel logisch inderdaad. Bij een 0-2 voorsprong tegen Eagles heel logisch inderdaad. Reageren op een Armenteros van Heracles die een bal wegtrapt op een 1-1 stand heel logisch inderdaad. Hee, een bal wegtrappen op een 1-1 stand is dat geen tijdrekken? Nee, alleen als Onana het doet. Tel daar die 2 eerdere voorbeelden Ado thuis 6-1 en PSV uit 3-0 bij op en ik heb al 5 zogenaamde kaarten voor tijdrekken weerlegd.

16 september 2020 om 09:33

Dat zegt mij dat Onana er meer uit haalt dan de concurrenten en het dus beter doet.

Kunt de scheidsrechter beter Koning Angsthaas noemen. Waarom zou Onana ermee stoppen als er geen straf op staat?

16 september 2020 om 12:17

Er staat straf op, Onana kreeg een gele kaart en de scheids mag extra tijd bijtrekken. Er kwamen vier minuten extra speeltijd bij.

16 september 2020 om 13:59

Waarom bederft hij dan het kijkplezier? Blij dat ik geen ajax supporter ben.

16 september 2020 om 14:02

Kijk plezier was al bedorven toen Sparta besloot het droge kusntgras niet te sproeien en toen de scheids wel heel makkelijk een rode kaart uitdeelde. Op de eerste plaats komt het resultaat, pas daarna hoe het resultaat tot stand komt. Heel fijn dat jij geen Ajax supporter bent maar doe nou niet of de keeper van jou favoriete ploeg elke keer binnen zes seconden de bal in het veld brengt of uittrappen sneller dan 30 seconden nadat de bal uitgegaan is heeft gedaan. Want dat is gewoon niet waar.

Tot aan de rode kaart heeft Van Leer 5x het spel hervat (4 doelptrappen, 1 vrije trap na buitenspel in de 16) De tijd die hij hiervoor gebruikte; - 28 seconden - 21 seconden - 22 seconden - 27 seconden - 30 seconden A) scheelt dat dus niet zoveel, B) gebeurt dit dus bij 0-0, 11 tegen 11 en in een thuiswedstrijd, C) heeft Ajax dus al decennia lang te maken met dit soort tijdrekken van tegenstanders.

16 september 2020 om 09:15

Hahah mooi dat iemand ook de moeite neemt om dit na te tellen Begrijp me niet verkeerd, Onana overdrijft soms wel een beetje met z'n tijdrekken, zo ook afgelopen zondag. En die actie t.o.v. Beugelsdijk was gewoon kansloos en de gele kaart die daarop volgde was volledig terecht. Maar dat het AD gaat tellen hoelang Onana over z'n doeltrappen doet gaat mij wat ver. Ik weet zeker dat vrijwel iedere wedstrijd van Ajax aan de overkant meer tijd gepakt wordt door de keeper (bijv. zoals hier door Van Leer als het nog 0-0 staat in de Arena). Dit zie ik echt wekelijks gebeuren. Vervelend onderdeel van het spelletje maar het zit nu eenmaal in het voetbal verweven, van de 4e klasse tot aan de CL.

16 september 2020 om 09:42

Hahaha dat staat dan voor objectieve verslaggeving, maar het is zo suggestief als de pest. Voor de rest: helemaal eens met je betoog!

16 september 2020 om 14:01

deze tijden zijn uit je duim gezogen, de eerste klopt iig al niet. Dat was 16 seconde sinds hij de bal had.

Hou eens op met dit gezeur hierover, tijdrekken bestaat al sinds het ontstaan van competitief voetbal en zelfs mensen die hier verontwaardigd reageren en voetballen hebben het al eens gedaan in de kelderklasse. Allemaal boter op je hoofd.

Het tijdrekken houdt pas op als er zuivere speeltijd of consequente scheidsrechters komen (die niet bang zijn om eerder een gele kaart te trekken en daarna ook gewoon een tweede gele kaart durven te geven).

Bijzonder dat alle discussies hierboven over onana gaan. De essentie van het artikel gaat toch over hoe op te treden als scheidsrechter. Het is verder toch helemaal niet relevant over welke keeper het gaat. Want tijdrekken doen ze allemaal als. De wedstrijd daar om vraagt.

16 september 2020 om 12:21

Het probleem is dat het AD geen realisitische tijd berekent om het spel te hervatten. Zoals boven al aangegeven, de keeper van Sparta had bijna 30 seconden nodig vanaf het moment dat een bal achter ging en een achter bal geneomen was. Elke achterbal waar Onana langer dan zes seconden voor nodig had, noemt het AD tijdrekken. Zo kan je dus echt elke eredivisie keeper beschuldigen van tijdrekken. Ach ja het AD, de objectieve krant van Rotterdam.

Slim gedaan van Onana, het ging niet meer om het vermaak of de kwaliteit, die drie punten moest mee naar Amsterdam.

Dus volgens Van Egmond heeft tijdrekken plotseling de prioriteit van de Knvb? En dat terwijl we al sinds de invoering van de VAR getrakteerd worden op onbegrijpelijke beslissingen, een totaal gebrek aan normale en logische interpretatie van regels en volledige willekeur van deze interpretatie. Misschien moet daar prio aan geven?!

De punten tellen inderdaad, soms wat lelijker dan de andere keer. Ik heb me zelf als Ajacied ook zitten irriteren aan het gedrag van Onana. Maar zolang een scheidsrechter dit niet bestraft, is het niet Onana zijn fout. Aan de ene kant geef ik hem dan gewoon gelijk. Je wilt dit soort wedstrijden niet zien, maar soms is het nodig. Dan is het aan de arbitrage om hiertegen op te treden. En niet in de slotfase, maar direct. Dan is een 4e/5e keer tijdrekken gewoon de 2e gele kaart.

Het verschil tussen romantisch denken en de harde realiteit is bij de meeste hier ook duidelijk zichtbaar. Dit is gewoon tactisch spelen en alles doen voor de overwinning. Dus met een man minder driekwart van de wedstrijd met een minimale voorsprong lekker blijven voetballen en vol gas geven? Als die 1-1 was gevallen zouden dezelfde mensen hier van alles roepen dat Ajax geen overwinning kan binnenslepen op slimmigheid en karakter. Hypocrieten! Maar in Amsterdam maalt niemand erom. Die kennen inmiddels de echte wetten van de sport: in dergelijke situaties moet je alles doen om het maximale resultaat te behalen en guess what? 3 punten erbij. Ten Hag start voor het eerst bij Ajax met 3 punten. Lekker gedaan boys!

Hoe lang zou het AD denken dat er normaal zit tussen het moment dat een bal achter wordt getrapt en dat de bal weer in het spel is? Ook lekker simplistisch om te praten over een bruto tijd, waar een VAR check en een wissel zijn inbegrepen. Dat maakt het stemmingmakerij. Dat je als krant een volwassen redacteur met een stopwatch naar een wedstrijd laat kijken om te zien hoe lang het duurt voor een bal terug in het spel is... Dan doe je niks anders dan zoeken naar een probleem om verontwaardigd over te zijn.

16 september 2020 om 12:22

Volgens het AD moet dat zes seconden zijn. Het tellen begint zodra de bal over de achterlijn gaat. 1,2,3,4,5,6 en als de bal dan nog niet uitgetrapt is, is het volgens het AD tijdrekken.

16 september 2020 om 12:28

Dat is bij een vangbal uit de lucht, wanneer de bal dus in het spel blijft. Althans, dat staat in de tekst hier. Haal je jouw informatie uit de papieren versie zelf, want die heb ik niet gelezen. Ook bij die vangbal uit de lucht kan je elke wedstrijd wel met een stopwatch zitten, want het gebeurt regelmatig dat die zes seconden worden overtreden. Daarom zegt zo'n statistiek op zichzelf ook niet. Om te beoordelen of er buitensporig veel tijd wordt genomen moet je een gemiddelde of een mediaan hebben, waar je deze al-dan-niet outlier mee vergelijkt. Maar dat vindt het AD niet zo interessant, wat de vaststelling hoeveel tijd Onana genomen heeft leeg en betekeningsloos maakt.

16 september 2020 om 12:36

Het artikel in de krant begint met de zin: ,,waren de ballenjongens op vakantie”. Men heeft alle situaties geteld en is uitgegaan van zes seconden. Ze weten dat dit vals is dus hebben ze de term 'bruto' tijdrekken geintroduceerd. Zie de zin "vanaf de openingstreffer van Antony, dus toen Ajax in ondertal voordeel had bij tijdwinst, hield de keeper het spel bruto zo’n zes minuten op. Ja, bruto, want aan de korte VAR-check en een wissel van Sparta kon hij weinig doen". Dus ook vAR checks en wissels zijn meegeteld. Verder stelt men: "over een doeltrap deed Onana meestal een kleine halve minuut. ". Hierboven heett iemand geteld en het blijkt dat dit ongeveer dezelfde tijd is die de Sparta keeper nodig had. Denk dat 30 seconden vanaf het moment dat de bal achtergaat en de achterbal genomen is vrij standaard is.

16 september 2020 om 13:27

Helder, merci! Ik denk ook dat 30 seconden niet buitensporig veel is. Maar zelfs al is het wel meer dan het gemiddelde is het onnozel van deze AD journalist om de volle 30 seconden te nemen als tijd die Onana pakt. Stel Onana doet er 30 seconden over om het spel te hervatten na een achterbal en normaal doet hij er 25 seconden over, dan pakt hij 5 seconden extra. Dat is de tijdwinst, niet die 30 seconden. Ik ben niet bepaald onder de indruk van dit onderzoekje van de journalist.

Mannen....Alsjeblieft stop met janken over dit. Ajax stond met 10 man en 1-0 voor. Dan is dit een vrij logische keuze. Bijlow deed het ook en toen stonden de teams nog gewoon gelijk. Als we hier wereldkampioen mee kunnen worden dan heet het gochme. Wordt zo moe van die selectieve verontwaardiging...

Hopelijk gaan ze gewoon een keer zuivere speeltijd instellen bij voetbal. Gewoon een tijdwaarnemer aanstellen die elke keer tijd stil zet wanneer het spel stil ligt (dus bij blessures/ingooien/doeltrappen/wissels) en dat er dan elke wedstrijd bijvoorbeeld 70 minuten zuivere speeltijd is. Tijdrekken zal dan snel afgelopen zijn, omdat het geen nut meer heeft en je kan ook geen discussie meer hebben of een scheidsrechter genoeg extra tijd bijtelt. Maar goed voetbal kennende, zal het zeker 5-10 jaar duren voordat ze iets gaan proberen te veranderen.. Tijdrekken is volgens mij een van de grootste ergernissen die er is, en daar mag zeker wat aan gedaan worden.

16 september 2020 om 11:15

Ook met zuivere speeltijd kan je een speler of een team uit zijn/hun ritme halen door extra je tijd te nemen bij het hervatten van het spel.

Ik vind het hilarisch hoe sommige fans afgeven op Getafe als ze een keer tijdrekken maar niks zeggen over Onana die dit ook weleens doet. Uiteindelijk doet iedereen die voorstaat weleens aan tijdrekken als de situatie er om vraagt. Tijdrekken is best wel een probleem in het voetbal en het kan makkelijk opgelost worden door zuivere speeltijd. Als we die regel niet invoeren dan gaan teams er gebruik van maken als dat nodig is om te winnen.

Typisch gevalletje van """Ik kan niet tegen onrecht" dat wil zeggen onrecht tegen mij kan ik niet tegen. Zodra Oranje een onterechte penalty krijgt in de halve finale wk kan ik er opeens wel aardig me omgaan. Tijdrekken bestraffen maar dan vanaf minuut 1 en niet bang zijn om een 2e gele te geven.

Laten we vooropstellen dat ik tegen tijdrekken ben, maar als Ajax tegen mindere tegenstanders nog niet op voorsprong staat doen deze tegenstanders precies hetzelfde, hoor je niemand over. Van Leer bijvoorbeeld begon daar bij de eerste doeltrap al mee bij een 0-0 stand. Als Ajax het dan doet om een voorsprong over de streep te trekken is de wereld te klein.

Die Onana is een duivels slimme keeper! Zolang tijdrekken tot een waarschuwing. Doet iedere keeper toch omdat Onana is van (Ajax) is het een groots probleem?

Het zou het AD gesierd hebben, wanneer ze dit ook hadden opgenomen van alle keepers die afgelopen weekend actief waren. Dan hadden we een beter overzicht en konden we precies zien hoeveel Onana nu meer tijd had gestolen ten opzichte van de rest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

67 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 2 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

AD berekent gerekte speeltijd tegen Sparta en geeft Onana nieuwe bijnaam

Ajax-keeper André Onana riep zondag veel irritatie op bij Sparta Rotterdam door zeer regelmatig tijd te rekken. Na de rode kaart van Nicolás Tagfliafico na een klein halfuur spelen kwam het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren