HSV-verdediger Toni Leistner klimt tribune op en valt supporter aan

Maandag, 14 september 2020 om 22:22Yanick Vos • Laatste update: 22:39

Hamburger SV-verdediger Toni Leistner kan naar verwachting een stevige schorsing tegemoetzien. Na de 4-1 verliespartij in de DFB Pokal tegen Dynamo Dresden werd hij vanaf de tribune beledigd door een supporter. Leistner liet het niet over zijn kant gaan en klom de tribune op om de man vervolgens aan te vallen. Hij greep de man bij zijn kraag en duwde hem omver. Stewards en omstanders waren snel ter plaatse om erger te voorkomen. Leistner werd een paar tredes naar beneden geduwd waardoor hij ten val kwam en vervolgens van de tribune stapte.

Leistner, die is geboren in Dresden en tussen 2010 en 2014 onder contract stond bij Dynamo Dresden, ging maandagavond hard onderuit in het bekertoernooi. Na afloop gaf hij een interview en tijdens het gesprek werd hij vanaf de tribunes beledigd, zo melden diverse Duitse media. Hij aarzelde geen moment en dook de tribunes op om de supporters van de tegenpartij aan te pakken. Wat er vanaf de tribunes naar hem is geroepen is onbekend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Tja, dom. Accepteer nou maar gewoon dat er debielen in het publiek zitten die dingen naar je gaan roepen. Je bereikt hier nooit wat mee. Ach ja.

14 september 2020 om 22:34

Wellicht zit de druk er flink op en wordt deze jongen onvoldoende begeleid.

14 september 2020 om 22:43

Met niks doen bereik je nooit wat mee juist. Als jij bijvoorbeeld op je werk gewoon accepteert dat iedereen over je heen loopt, gaat het nooit veranderen. Je moet natuurlijk slim zijn in je aanpak. Je wilt dadelijk ook geen stel hooligans voor je huis. Maar niets doen en accepteren is evenmin een slechte aanpak.

14 september 2020 om 22:46

Ja en dan is het en geniaal plan in het midden van een pandemie iemand persoonlijk aan te vallen?

14 september 2020 om 23:00

Nergens zeg ik dat het geniaal is. Maar ik snap hem volledig. En ik vind het heerlijk hoe die gozer op de tribune gelijk van houding veranderde. Geschrokken/bang, terwijl hij eerder nog zat te schelden. Lekker in zijn hempie gezet.

14 september 2020 om 23:03

Nu ik snap hem totaal niet. Een of andere debiel roept wat naar je en dan ga je zelf de stoere jongen uithangen door hem aan te vallen. Dan ben je zelf gewoon achterlijk.

14 september 2020 om 23:10

Llierse jou zou die situatie misschien niet overkomen omdat je niet debiel genoeg bent om een voetballer langs de kant uit te schelden en vind je het sowiezo raar. Maar realiseer dat niet iedereen zo denkt, en niet iedereen kan dat negeren. Provoceren/schelden leidt gewoon tot geweld. Iedereen heeft een grens, zelfs jij waarna jij actie zult ondernemen om het te stoppen. De grens was hier bij deze voetballer bereikt en ik snap zijn reactie volledig. In deze situatie denk ik empathisch mee met de voetballer.

14 september 2020 om 23:16

Ik ben genoeg uitgescholden op een voetbalveld en toch heb ik nooit de behoefte gehad iemand een mep te geven hoor? En empatisch meedenken met de voetballer? Dat hij boos wordt is zeker te begrijpen (zeker als het over zijn kind ging), maar om die man aan te vallen?

14 september 2020 om 23:26

Ik ben ook de rust zelve in het veld maar ik heb meerdere teamgenoten die gerust een toeschouwer aan zouden vliegen zodra diegene een verkeerde opmerking maakt.
Gelukkig staat er op ons niveau zelden iemand langs het veld, haha.

14 september 2020 om 23:32

Ja en dat zijn diezelfde types die altijd bij de opstootjes betrokken zijn en best goed kunnen voetballen maar na 1 schop de concentratie kwijt zijn waardoor ze heel de match niets meer klaarspelen.

14 september 2020 om 23:34

Haha, precies die ja. Jij kent ze dus ook.

15 september 2020 om 20:16

Niet dat ik het goedkeur, maar blijkbaar zei die fan tegen hem dat hij hoopt dat zn vrouw niet kan bevallen (dus dat zijn kind sterft). Dit is natuurlijk wel heel erg extreem, en ik snap dat dit heel veel woede in je kan opbrengen.

14 september 2020 om 22:48

Of het wordt eens hoog tijd dat onze 'normale' sociale normen ook eens gehandhaafd worden in voetbalstadions. Natuurlijk is de reactie van deze speler volstrekt belachelijk, maar het wordt eens hoog tijd dat het onacceptabel is dat er 'nou eenmaal bepaalde dingen geroepen worden in een stadion'. En misschien is dat onrealistisch en naïef, maar heb je niet dat je soms met plaatsvervangende schaamte zit te kijken naar andere supporters?

14 september 2020 om 23:02

Zijn reactie vind ik nog erger dan de gek die hem uitscheld. Hij als voetballer kan echt niet in zo een situatie terecht komen. Stel dat die supporter hem vol op zn bek slaat wat dan? Dan had de voetballer dit makkelijk kunnen voormomen. Onacceptabel dat een voetballer zich in zo een situatie waagt. Dat er debielen op de tribune zitten weten we allemaal, maar als voetballer hoor je hier dusdanig boven te staan dat je niet ff een potje gaat knokken met iedereen die iets over je roept.

14 september 2020 om 23:13

Ben het met je eens dat de reactie van Toni Leistner volsterkt belachelijk is, dat benoemde ik in mijn bovenstaande reactie ook al. Nergens voor nodig voor een speler om zich te verlagen tot het niveau van een geëmotioneerde supporter. Echter neemt dat niet weg dat de tribunes van een voetbalstadion blijkbaar een vrijbrief zijn voor kwetsende teksten, of die teksten nu homofoob, racistisch, fascistisch of puur op de persoon gespeeld zijn. In een andere sociale context zijn zulke uitspraken onacceptabel, maar blijkbaar wordt het onder het mom van 'emotionele supporter' gedoogd in voetbalstadions. En ja, daar mogen we het best eens over hebben.

14 september 2020 om 23:14

Ja, daar moet zeker wat aan gedaan worden, maar als speler 1 willekeurige supporter aanvliegen gaat het niet oplossen. Sterker nog, dan krijg je de spreekkoren nog extra hard terug. Is dat echt moeilijk om te zien? Laat je als speler dus niet kennen, maar maak er melding van. Daarnaast moet er gewoon harder tegen opgetreden worden, maar als speler kun je daar op verstandigere wijze een bijdrage aan leveren dan op de vuist te gaan. Dat vinden die tokkies alleen maar prachtig. ''kijk, we hebben hem uitgelokt!''

Cantonatje haha, ik vind dit wel prachtig. Gewoon die gekke spelers zoals Balotelli, Cantona, Barton waar altijd wel gekke dingen mee gebeuren

Lekker man. Dit is goed zeg. Stoppen slaan helemaal door, schijt aan alle fatsoens- en coronanormen. Ik hou toch van deze sport hoor.

14 september 2020 om 22:33

Ja, want uit deze actie kun je ook echt jouw conclusies trekken..

14 september 2020 om 22:34

Hahaha coronanormen.. die is goed. Die kerel is waarschijnlijk helemaal verrot gescholden en moet dan, wanneer zijn bloed kookt, rekening houden met die achterlijke corona bullshit. Moraalridder toch wel jij

14 september 2020 om 22:47

Oh nee hij is verrot gescholden. Wat erg hoor!

14 september 2020 om 22:50

Oeh. Een paar scheldwoorden zijn genoeg excuus om als een dik betaalde voetbalmiljonair simpele zielen fysiek aan te pakken. Naast dat fysiek geweld altijd not done is, is het in deze tijd nog gevaarlijker. Kan je wel schermen met moraalridder maar dat voetballertje heeft ook de hersencapaciteit van een pond wordt.

14 september 2020 om 22:51

Ik begrijp net dat zijn vrouw hun eerste kind verwacht. De supporters van Dresden(zijn oude club) schreeuwde dat hij het kind moet verliezen. Groot gelijk dat hij in 3 tellen dat ventje in de kraag vat. Hulde dat hij hem niet gelijk op zijn bek stompt. Achterlijk tokkie volk op de tribunes denkt altijd maar dat ze alles kunnen roepen. Daaag

14 september 2020 om 22:58

Precies. Hersenloos volk. Ik heb dan wel nooit zijn positie gestaan, maar dit soort opmerkingen moet je toch niet kunnen raken. Kom nou, tbs'er is net van de halsband af, roept onder invloed van coke/heroïne iets heel grofs en dan ram je m op z'n bek. Lekker laten gaan die malloten. Niet verlagen tot dat niveau.

14 september 2020 om 23:00

@cipollini: als ik uit je reactie mag afleiden dat je corona allemaal onzin vind en de regels nergens op slaan, dan komt je IQ niet boven je schoenmaat en kan je zo naast die gek op de tribune. Doe m de groeten en wens hem ook iets toe!

14 september 2020 om 23:01

@myvision Jij denkt dat een speler van HSV op dit moment een dik betaalde voetbal miljonair is? En wat heeft zijn salaris hiermee te maken?

14 september 2020 om 23:22

Het is een professionele voetballer die zich in die zin niet al te veel moet aantrekken voor de onzin die op tribunes wordt geroepen. Nu ik weet wat er daadwerkelijk geroepen is, is er wat mij betreft wel enige nuance toegebracht.

Dan schrik je als supporter jongen. Altijd maar voetballers uitschelden enzo en je veilig voelen vanuit de tribune want hij kan er niet bij. Nou jongen, met 3 sprongen lag hij aan je kraag. Geweld vind ik niet goed, maar uitschelden en provoceren leidt wel naar geweld en moet je niet raar gaan opkijken als het gebeurd

14 september 2020 om 22:48

Ja leuk voor Hamburg. Die speler voor een week of 10 geschorst.

14 september 2020 om 22:51

Ik heb niet echt het idee dat de supporter schrikt haha. Dat voetballertje druipt vrij triest af. Gekrenkt en zielig stukje mens.

14 september 2020 om 23:01

Ja want jij bent je emoties altijd de baas en natuurlijk Roomser dan de paus. Als iemand je nog ongeboren kindje dood wenst, wil ik nog wel eens zien wat je doet.

14 september 2020 om 23:01

Neem aan dat je de supporter zielig vind?

14 september 2020 om 23:05

Hij had meer indruk gemaakt als hij zoals cantona erin was gegaan. Legende die man hoor hahHah, gaf gewoon een flying kick aan een supporter.

14 september 2020 om 23:10

Ik heb nog nooit iemand die ik niet ken op zijn bek gemept omdat hij onzin verkondigt hoor?

14 september 2020 om 23:13

Eerlijk is eerlijk, het is in het voetbal nog steeds de mooiste kick ooit.

14 september 2020 om 23:20

@Isco24 ik lees nu wat er geroepen is (z'n kind werd doodgewenst of iets in die zin) en ik moet zeggen dat ik er dan nog best in kan komen gezien ik net vader ben geworden. Maar nogmaals. Een paar woorden van een hersenloze op de tribune zou me niet al te veel doen.

14 september 2020 om 23:21

Ben hem net weer terug gaan kijken puur hierom. Wat een gek hahahaha. Ging er gewoon in uit het niets na een rode kaart.

14 september 2020 om 23:29

Gefeliciteerd! Geniet ervan (en probeer ook goed je rust te pakken).

14 september 2020 om 23:32

Dankjewel! Ik reageer vooral op totaal onchristelijke tijden op VZ posts nadat er weer een luiertje doorheen wordt gejast🤣

15 september 2020 om 08:08

Ja, tuurlijk. Altijd goed om je zo primitief mogelijk op te stellen. Niks accepteren of met woorden oplossen, maar direct aanvallen. Alleen die directe klap tegen zijn slaap ontbreekt er nog aan. Misschien na de winterstop, als hij weer mee mag doen.

wat is dit dan.. als je zo ver gaat om een fan aan te vallen doe dan ten minste een kungfu kick ofzo.. dit is beetje geduw om niets.

14 september 2020 om 22:31

Hahahah. Geef hem een sliding in zijn nek. Altijd vanaf de kant spelers uitschelden omdat ze zich veilig voelen daar boven op de tribune.

14 september 2020 om 22:53

Haha, ik zat meer te denken aan hetgeen die legende op jouw profielfoto bij al zijn 28 tegenstanders heeft gedaan.

14 september 2020 om 22:40

Dan moet je nogal hoog kunnen springen aangezien de supporter de high ground heeft. Waarschijnlijk gaf de wandeling er heen hem nog wat tijd om iets tot zinnen te komen en gaf hij hem daardoor niet meteen een hoek. Ik vind het wel mooi dat dit gebeurd. Die supporter dacht lekker laf op een afstandje te kunnen beledigen maar kwam even mooi op de koffie zo, zonder dat er meteen echt geweld aan te pas kwam. Hooguit zijn shirtje iets uitgerekt, zijn kont/rug een beetje beurs en zijn trots gekrenkt.

Haha hij deed een Eric Diertje. Ben benieuwd of de Bundesliga dezelfde straf uitdeelt als de FA. Dier kreeg toen vgm 3 tot 5 wedstrijden voor het verdedigen van zijn broertje.

Natuurlijk is dit niet goed te praten. Maar het lijkt me als speler echt verschrikkelijk om maar uitgescholden te worden door van die leeghoofden. Natuurlijk moet je daar boven staan maar toch, je bent en blijft een mens. En als je dan ook nog verliest kan het wel eens allemaal teveel worden. Ik ben benieuwd welke straf die gaat krijgen, wedstrijdje of 5?

14 september 2020 om 23:15

Nu ik zo lees dat zijn ongeboren kind dood werd gewenst, vind ik het wel goed te praten.

Ach ja sommige mensen hebben een niet zo sterke ruggengraat en andere wel,geef mij dan maar iemand als Van Gaal die na dat zijn vrouw net was overleden aan k*** en door de Feijenoord supporters werd toegezongen met Van Gaal waar is je k.....er wijf en dan na de wedstrijd zegt ach ze hebben het niet tegen mij maar tegen Ajax.dat is klasse tonen en laat meteen zien dat die idioten minder zijn dan jou met die beledigingen van ze.

15 september 2020 om 00:12

Buiten dat dat bizar knap is van Van Gaal om zo te relativeren was het wel iets dat verwacht was. Hij wist dat er reacties van die aard konden komen, deze jongen is van Dresden (las ik) en krijgt dan -naar het schijnt- naar zich toegeroepen dat die "fan" hoopt dat het kind van zijn zwangere vrouw en hem het niet gaat redden. Menig mens zou daarop uit de slof schieten. Toch moeten we die actie afkeuren, hoe zeer ik hem begrijp. Zou het niet erg vinden als die fan de schrik er nog goed in heeft zitten en nooit meer een stadion binnen kan komen.

15 september 2020 om 00:24

Eens,ik hoop dat deze man als hij dat werkelijk gezegd heeft nooit meer welkom is op een tribune.

VZ eindelijk aangepast naar Toni... Hij had beter moeten weten maar hij kon zichzelf niet in bedwang houden in zijn geboortestad. Dit seizoen zullen beide clubs elkaar niet meer tegenkomen.

Kijk vz: dit is een goed voorbeeld van wanneer bij iemand dus de stoppen helemaal doorslaan.

Helaas komen we door dit soort debielen weer slecht in het nieuws... Wat heeft het nu weer voor nut om deze jongen uit de streek uit te fluiten en de beledigen. Geef gewoon toe dat HSV een grotere club is en ben blij voor hem ipv deze onzin. Ik ben eerder trots dat deze jongen zo'n stap aankan. Wederom een smet op een mooie avond voor Dynamo.

15 september 2020 om 13:42

Wel mooi dat Dynamo duidelijk partij voor Leistner heeft gekozen en nu op zoek is naar deze man om hem een passende straf te geven.

Dat zal wel een schorsing worden van meerdere maanden (cantona kreeg destijds negen maanden). En als hij pech heeft ook nog een aangifte aan zijn broek, omdat hij iemand aangevallen heeft en daarbij ook nog eens de coronaregels ernstig overtreden heeft.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Hamburger SV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
R. GlatzelAanvaller85
M. KaufmannAanvaller70
M. WintzheimerAanvaller70
T. WalterUnknown
R. MeißnerAanvaller00
T. MickelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

0 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Sint-Truiden 3 0 1 0
2021/2022 Hamburger SV 0 0 0 0
2020/2021 Hamburger SV 19 1 0 1
2019/2020 1. FC Köln 13 0 3 0
2019/2020 QPR 22 0 3 0

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren